Φ YARASA Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2009 Arkadaşlar tekrarlıyorum: bu ülkede kürt sorunu diye bir şey yoktur. Bu ülkede Türk insanı olabilme sorunu vardır (milliyet anlamında algılamayalım). Yani gelir dengesizliğinden tutun da eğitim sorunlarına kadar her alanda hakkettiğimiz şeyleri çerkes olsak da kürt olsak da yaşayamama sorunu vardır! Ve olmayan bir sorun hakkında burada 61 sayfa boyunca 1475 ileti yazılıyor ise ortada gerçekten farklı bir sorun vardır!!!! 1 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2009 Birincisi bahsi geçen yazarı okumadım sadece bilirim.Ama Milliyetçilik kavramının ne olduğunu sömürge olan bir toplumun bireyinin vermiş olduğu tanımla kabullenmemi beklemeyin. Fransız devrimi dünya üzerinde milliyetçilik kavramının yaradılışı o kavramın adının konduğu değil akımın başladı dönemdir.Yanii basit tabirde insanın kafasında ampulu yakan durum.Gelişmiş devletler milliyetçiliği red eder demişsin.Kaç tane avrupa ülkesine gittin bilmiyorum ama sana bir kaç örnek İngiltere Avrupanın aslında en tutucu ülkesidir ve milli duygularına asla toz kondurmazlar dillerinden taviz vermez ve ingilizler anglo saksonlık vardır ve anglo saksonlar milliyetçilik kavramı olarak ingiltere için TV den bir örnek vereyim bugün İngiltereli Teknik adamlardan Gordon Milne beşiktaşta iken bilmesine rağmen hiç bir şekilde Türkçe bir kelime dahi söylemez bunun sebebi ise her klüp yöneticileri tarafından İngiliz olduğu için pek yüz vermeyen birisi şeklide açıklanmıştır. ....... İspanya dünyanın en futbol takımlarının olduğu bir ülkedir.Bilirseniz bu ülkede bir iç savaştan çıkmıştır.Barcelona için bir tabir kullanılır.Katalan takımı.Katalanlar aşırı milliyetçi bir toplumdur ve Barcelona için ispanyol takımı demek yerine katalan takımı demeyi ispanyol takımı terimiini red ederler.GEne ispanyadan bir örnek Atletico bilboa.Bu takım dünyanın en milliyetçi futbol takımıdır.Bask bölgesi takımıdır ve bu takım BASK bölgesi dışından hiç bir futbolcuyu takımda oynatmaz.Bugüne kadar bir kere oldu o da Fransız lizartu mu öle bir isim olacak isimli futbolcu idi. daha sayayım mı ????? Coğrafik olan matematik ve özel konumun ne olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur.Milliyetçiliğe de biraz öyle yaklaşmak gerek.Düşünün,elimizde bir kavram var.Adı millliyetçilik.Kim,ne derse desin,ben insan var olduğu günden beri olan bir kavram olarak görüyorum milliyetçiliği;adı ve içeriği insanlık tarihin de farklı olsa da. Bu milliyetçiliğin kendisini alalım,onun dünya üzerinde ki yerini belirlemeye çalışalım.Coğrafya da matematik konum,dünya üzerind ki yeri belirlerken,özel konum bir ayrıcalıktır.Yani,diğer yerlerden farkınız.Milliyetçilik,dünya üzerinde ki yeri,yakın dönem de Fransız Devrimi ile dünyayı kendine benzeten,ezen geçen modernitenin dalga dalga yaydığı hissiyatın kendisidir.Peki,onu farklılaştıran,onu ayrıcalıklı kılan nedir?Tabi ki,adı geçen tüm coğrafyalar. Bakınız,bu konuda özellikle bu forumda kavramlar üzerinden çok yazdık,ben dün ne söylüyorsam bugün de aynısını söylüyorum,diyorum ki; Kavram,başlı başına boş bir kavramdır.Levha gibi üstüne birşeyler yazıp çizmeniz de çok önemli değil;o kavram gittiği coğrafyanın rengini alır,o toplumun korkularını taşır,o insanın deneyimlerini anlatır... Dikkat ettiyseniz,ikimizin milliyetçiliğe bakışı çok farklı.Bu da farklılaşan bir milliyetçilik kavramının ne olduğunu açıklamaya yetmez mi? Ben,daha önce ki yazımda,milliyetçiliğin bugün bir kıvanç kaynağı değil.bir utanç kaynağı olduğunu yazdım.Bayağı örnek vermişsiniz,şunun farkında olalım,bugün hiçbir gelişmiş toplum milliyetçiliği bir övünç kaynağı olarak görmez,bu artık küreselleşen bir dünya da olanaksızdır.Ha diyeceksiniz,bu örnekler;ben de derim ki,biz kavramın kendisine dönelim... Dedim,demeye devam edeceğim...milliyetçilik,az gelişmiş toplumların dize gelmeyen tutkusudur.Tabi,buna at gözlüğü takanları da eklemeden geçmeyeceğim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2009 Coğrafik olan matematik ve özel konumun ne olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur.Milliyetçiliğe de biraz öyle yaklaşmak gerek.Düşünün,elimizde bir kavram var.Adı millliyetçilik.Kim,ne derse desin,ben insan var olduğu günden beri olan bir kavram olarak görüyorum milliyetçiliği;adı ve içeriği insanlık tarihin de farklı olsa da. Bu milliyetçiliğin kendisini alalım,onun dünya üzerinde ki yerini belirlemeye çalışalım.Coğrafya da matematik konum,dünya üzerind ki yeri belirlerken,özel konum bir ayrıcalıktır.Yani,diğer yerlerden farkınız.Milliyetçilik,dünya üzerinde ki yeri,yakın dönem de Fransız Devrimi ile dünyayı kendine benzeten,ezen geçen modernitenin dalga dalga yaydığı hissiyatın kendisidir.Peki,onu farklılaştıran,onu ayrıcalıklı kılan nedir?Tabi ki,adı geçen tüm coğrafyalar. Bakınız,bu konuda özellikle bu forumda kavramlar üzerinden çok yazdık,ben dün ne söylüyorsam bugün de aynısını söylüyorum,diyorum ki; Kavram,başlı başına boş bir kavramdır.Levha gibi üstüne birşeyler yazıp çizmeniz de çok önemli değil;o kavram gittiği coğrafyanın rengini alır,o toplumun korkularını taşır,o insanın deneyimlerini anlatır... Dikkat ettiyseniz,ikimizin milliyetçiliğe bakışı çok farklı.Bu da farklılaşan bir milliyetçilik kavramının ne olduğunu açıklamaya yetmez mi? Ben,daha önce ki yazımda,milliyetçiliğin bugün bir kıvanç kaynağı değil.bir utanç kaynağı olduğunu yazdım.Bayağı örnek vermişsiniz,şunun farkında olalım,bugün hiçbir gelişmiş toplum milliyetçiliği bir övünç kaynağı olarak görmez,bu artık küreselleşen bir dünya da olanaksızdır.Ha diyeceksiniz,bu örnekler;ben de derim ki,biz kavramın kendisine dönelim... Dedim,demeye devam edeceğim...milliyetçilik,az gelişmiş toplumların dize gelmeyen tutkusudur.Tabi,buna at gözlüğü takanları da eklemeden geçmeyeceğim. Sol gözünüzle bakarsaniz haklisiniz,milliyetcilik sol gözüyle bakanlar icin modasi gecmis bir kavram modasi gecmis bir sistem.Halbuki Demokrasi milliyetcilikten daha eski bir kavramdir,ne hikmetse Demokrasi icin dediklerimize siddetle karsi cikip demokrasiyi olmadigi bir yere koyarken milliyetciligi az gelismislerin övünc kaynagi olarak tanimladiniz.O zaman söyle diyelim,Türkiye'de 70 milyonun cocuklarini cikarsak geriye kalanlarin hemen hepsi az gelismistir,bundan özürcüleri haric tutuyorum.Onlar gercekten tam gelismis olanlar. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2009 Sol gözünüzle bakarsaniz haklisiniz,milliyetcilik sol gözüyle bakanlar icin modasi gecmis bir kavram modasi gecmis bir sistem.Halbuki Demokrasi milliyetcilikten daha eski bir kavramdir,ne hikmetse Demokrasi icin dediklerimize siddetle karsi cikip demokrasiyi olmadigi bir yere koyarken milliyetciligi az gelismislerin övünc kaynagi olarak tanimladiniz.O zaman söyle diyelim,Türkiye'de 70 milyonun cocuklarini cikarsak geriye kalanlarin hemen hepsi az gelismistir,bundan özürcüleri haric tutuyorum.Onlar gercekten tam gelismis olanlar. saygilarla Hikmet,demokrasinin getirdikleri ile milliyetçiliğin getirdikleri arasında ki farktan yatıyor,benden değil. Ne yapalım,hemen tüm milliyetçi duygularımızı yanımıza alıp,devletler kuralım.Söz konusu,asli olan millet ise... Sol gözümle değil,iki gözümle bakıyorum.Hem de çoğu kişinin göremediklerini görüyorum,öfkeyi,şiddeti,tüm lanet olası zulümlerin sancılarını...milliyetçi dediğiniz 70 milyonun,nasıl da bir insanı sokak ortasında öldüreceğini,yine o milli hassassiyetlerin nasıl da çetelere,karanlıklara,uyuşturucuya,kana bulaştığını görüyorum. Tüm bunlara rağmen,o güzelim duygularınızın nasıl da kimi zaman din elden gidiyor diye insanları yaktıklarını(din değildir bakın size dinin milliyetçiliği),nasıl da bölücü diye aynı ülkenin insanına çatal fırlattığını....hepsini görüyorum,farkımız bu olsa gerek. Düşünüyorum da,ne güzeldir millet olabilmek,ne güzeldir millettini sevebilmek...Düşünüyorum da ,tüm bu güzellliklrin nasıl da millliyetçilik dalgası ile güç gösterisinde canlara mal olduğunu,arada ki sınırda kalakaldım...siz nerdesiniz? Evet,özürcüler bu ülkenin asıl aydınlarıdır.Hepsini sevmesem de,o metne imza atmasamda;helal olsun diyorum.Nerede duracaklarını iyi biliyorlar en azından,emin olun ki onlar gibi düşünenler de olmasa kendi karanlığımıza gömüleceğiz. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Hikmet,demokrasinin getirdikleri ile milliyetçiliğin getirdikleri arasında ki farktan yatıyor,benden değil. Ne yapalım,hemen tüm milliyetçi duygularımızı yanımıza alıp,devletler kuralım.Söz konusu,asli olan millet ise... Sol gözümle değil,iki gözümle bakıyorum.Hem de çoğu kişinin göremediklerini görüyorum,öfkeyi,şiddeti,tüm lanet olası zulümlerin sancılarını...milliyetçi dediğiniz 70 milyonun,nasıl da bir insanı sokak ortasında öldüreceğini,yine o milli hassassiyetlerin nasıl da çetelere,karanlıklara,uyuşturucuya,kana bulaştığını görüyorum. Tüm bunlara rağmen,o güzelim duygularınızın nasıl da kimi zaman din elden gidiyor diye insanları yaktıklarını(din değildir bakın size dinin milliyetçiliği),nasıl da bölücü diye aynı ülkenin insanına çatal fırlattığını....hepsini görüyorum,farkımız bu olsa gerek. Düşünüyorum da,ne güzeldir millet olabilmek,ne güzeldir millettini sevebilmek...Düşünüyorum da ,tüm bu güzellliklrin nasıl da millliyetçilik dalgası ile güç gösterisinde canlara mal olduğunu,arada ki sınırda kalakaldım...siz nerdesiniz? Evet,özürcüler bu ülkenin asıl aydınlarıdır.Hepsini sevmesem de,o metne imza atmasamda;helal olsun diyorum.Nerede duracaklarını iyi biliyorlar en azından,emin olun ki onlar gibi düşünenler de olmasa kendi karanlığımıza gömüleceğiz. 1.milliyetçiliğin getirdiklerine bakalım öncelikle; sınırları belli, bayrağı belli, dili belli ve dünyanın en büyük ülkeleri tarafından kabul edilmiş ve meşrulaşmış bir devlet ha bu şuanda yıpratılıyor mu evet o da buna bende dahil siz de dahil olmak üzere sağolsun Türk gençliği ve basiretsiz siyasetçiler sebep oluyor. 2."Ne yapalım,hemen tüm milliyetçi duygularımızı yanımıza alıp,devletler kuralım.Söz konusu,asli olan millet ise..." eee gerisi nerde hukuk derki açık uçlu cümle yazarsan cevap alma hakkını kaybedersin....!!! hatırlatayım 3.milliyetçi dediğin 70 milyonun nasıl sokak ortasında adam öldürme iddian biraz haksız olmuş çünkü sokak ortasında adam öldürme olayı sadece milliyetçi yakaya ait değildir.Ayrıca milliyetçilere ait değildir.Biraz siyaset okursan bu tarz bir kıyımın sağ-sol işte ne bilim kominist-faşist çıkmazlarından başlamıştır.Ama bazı solcular ki o bazılara senide dahil edecem çünkü iddiayı sen attın işlenen cinayetleri yada yolda adam öldürmeleri hep sğcılara faşistlere attıklarından suçlu sadece sağ görüşlülermiş gibi gözüküyor.Burda en az bir solcuda bir sağcı kadar suçludur.TÜm gözümle görüyorum diyorsun ya göremiyorsun işte sadece görmek istediğini görüyorsun 4.ÇAtal fırlatma olayına gelince orda bahsettiğin kişi Ahmet KAYA'dır.Ama bu platformda onu konuşmak zaman kaybıdır çünkü konumuz değil.Senin o güzelim dıuygulardan filan behsettiğin olguyu hiç şu açıdan düşünmüyorsun karnı burnunda hamile olupta doğum yapacak olan bir kürt kadını için emir dışına çıkıpta askeri helikopterle askeri hastanede sağlıklı bir doğum yapmasını sağlayan mehmetçiye hiç utanmadan "Türk askeri soykırım yapmıştır" diye iddiada bulunanlarda sol yakadan DTP liler bunuda ekleyim.Sözde soykrım yapan asker can kurtarıyor ve senin çatal muhabbetini yaptığın adam her şarkım Türk askerine kurşundur diyerek reklam yapıyor....!!! 5.Milliyetçilik güç gösterisine dönüyorsa eğer sana şunu söylüyeyim.Anzakların memleketi avusturya da merkez halk kütüphanesinin girişin dev gibi bir yazı vardır "biz anzaklar milliyetçilik kavramını çanakkale savaşında Türklerden öğrendik" ben bunun gövde gösterisini gururla yaparım laf edene sadece el sallarım 6.Özürcüler eğer o imza atanlar bu ülkenin asıl aydınları ise ve sen bunu kabul ediyorsan benim nazarımda onlardan bir farkın yoktur demektir.Tarihte yapılmadığı ispat olan ve sadece bir iddiadan ileri gitmeyen bir olay için sadece yalakalık yapmak dış politikada boyun eğmek için yapılan bir harekete destek çıkmak bence acizlik ve sadece kötümser düşünmektir bir şeye inanmamak demektir.Bİr gün Adanaya yolun düşerse gelde seni başta kendi dedem olmak üzere ermeniler tarafından yakılarak, kesilerek ve buraya yazamayacağım şekilde öldürülen insanların mezarlarına götüreyim de oku orda yazılanları dinle o ölenlerin yakınlarını sonra anla bakalım kim soykırım yapmış bu arada zor olan tarafsız olup doğruyu seçebilmektir kolay olan benim yönüm bu yanlış bile olsa burdan giderim diyebilmektir.Senin yönünde bir doğruyu zaten kabul edenler var yeni bir şey yapmış yada bir şeyin mücadelesini vermiş olmassın kolaysa sadece tarafsız bir şekilde doğruyu paylaş sana bir hakim adayı sözü "Duygular gerçek adaletin düşmanıdır" Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 1.milliyetçiliğin getirdiklerine bakalım öncelikle;sınırları belli, bayrağı belli, dili belli ve dünyanın en büyük ülkeleri tarafından kabul edilmiş ve meşrulaşmış bir devlet ha bu şuanda yıpratılıyor mu evet o da buna bende dahil siz de dahil olmak üzere sağolsun Türk gençliği ve basiretsiz siyasetçiler sebep oluyor. Siz, sadece madalyonun görünen yüzüne çeviriyorsunuz düşüncelerinizi... Evet,milliyetçilik farklılaşan demiştim,ne kadar da haklıymışım,benim için kaçınılacak olan bir kavram siz de övüncün kendisi olmuş. Ne Naziler,kendinden olmayanı yok sayarken,ne milliyetçilik sevdasından kanlar toprakları sularken...insan ölür ve öldürürken;ben milliyetçiliği sizin meşrulaştırdığınız yerde kendi sınırlarımda bitiririm. Yıpratılan değil,bireyle,coğrafya ile değişen milliyetçilik! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 2."Ne yapalım,hemen tüm milliyetçi duygularımızı yanımıza alıp,devletler kuralım.Söz konusu,asli olan millet ise..." eee gerisi nerde hukuk derki açık uçlu cümle yazarsan cevap alma hakkını kaybedersin....!!! hatırlatayım çok açık bir cümle değil...yorumu kendimde! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 ....3.milliyetçi dediğin 70 milyonun nasıl sokak ortasında adam öldürme iddian biraz haksız olmuş çünkü sokak ortasında adam öldürme olayı sadece milliyetçi yakaya ait değildir.Ayrıca milliyetçilere ait değildir.Biraz siyaset okursan bu tarz bir kıyımın sağ-sol işte ne bilim kominist-faşist çıkmazlarından başlamıştır.Ama bazı solcular ki o bazılara senide dahil edecem çünkü iddiayı sen attın işlenen cinayetleri yada yolda adam öldürmeleri hep sğcılara faşistlere attıklarından suçlu sadece sağ görüşlülermiş gibi gözüküyor.Burda en az bir solcuda bir sağcı kadar suçludur.TÜm gözümle görüyorum diyorsun ya göremiyorsun işte sadece görmek istediğini görüyorsun ..... Bana ben ötekileştirme,yok sayma dediğim zaman 70 milyon gösteriliyorsa,ben de 70 milyonun milli duygularının dışa vurumunu yazarım. Milliyetçilik kavramını,kim nasıl görürse,ben de ona göre yazarım. Millettini sevmek çok farklıdır,milleetçilik adı altında zorbalık yapmak çok daha farklıdır. sağ-sol olayına girmiyorum... Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Siz, sadece madalyonun görünen yüzüne çeviriyorsunuz düşüncelerinizi... Evet,milliyetçilik farklılaşan demiştim,ne kadar da haklıymışım,benim için kaçınılacak olan bir kavram siz de övüncün kendisi olmuş. Ne Naziler,kendinden olmayanı yok sayarken,ne milliyetçilik sevdasından kanlar toprakları sularken...insan ölür ve öldürürken;ben milliyetçiliği sizin meşrulaştırdığınız yerde kendi sınırlarımda bitiririm. Yıpratılan değil,bireyle,coğrafya ile değişen milliyetçilik! sen kalkıpta nazilerle Türklerin milliyetçiliğini bir tutuyorsan orda hata yaparsın.Nazi milliyetçiliği yoktur ayrıca nazilerde nasyonel sosyalizm vardır.Hitler nasyonel sosyalizmin savunucusudur ve avusturya asıllıdır.hitlerin yaptığı bir diktadır ve faşizmdir peki söylermisin Atatürkün halk ile vermiş olduğu mücadelenin neresinde faşizm yatıyordu.Yakılarak öldürülen bir düşman ailesi yada işkence gören bir yunan subayı tarih görmemiştir aksine düşmana bile saygı ile yaklaşmıştır çünkü askerdir.... siyaset psikolojisinde şöyle bir kavram vardır bunu hatta bir kaç kez fakültedeki prof olmuş hocalarımlada sohbet vari ortamlarda tartışmıştım.Milliyetçilikten nefret eden insanlar hümanizm olgusunun arkasına saklanarak kendi korkaklıklarını gizlemeye çalışan insanlardır demiştim.Bİr kes daha haklı olmamın verdiği gurur içindeyim.Siz yaşadığınız ülkenin geçmişi ile övüneceğinize biz bir bağımsızlık savaşından çıktık dünayaya kafa tuttuk ve bir bayrak göndere çektik adına vatan dedik diyerek gururlanacağınıza kalkıp bundan gururlanan bir insanı eleştiriyır hatta ve hatta toprakları kanla sulamaktan bahsediyorsunuz. Milliyetçilik coğrafik konumla değil birey duygusunun oluşturduğu bir olgudur şahsın içinde var sa kendini bir şekilde belli eder eğer yok ise zaten söz konusu değildir kavramlardan bahsediyorsun sürekli ama ortaya bir tez atıyorsun ben her defasında tezini çürütyorum ama arkasından çok ilginç bir bahane ile tekrar dan bir tez daha atıyorsun sana göre alakalı ama aslında değil ve ben gene çürütüyorum sen devam et bende cephane çok ..... BU arada ben toprağın kanla sulamasından bir bayrak bir marş bir millet saygın bir devlet üyesi oldum siz bundan utanıyorsanız o sizin sorununuz Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 sen kalkıpta nazilerle Türklerin milliyetçiliğini bir tutuyorsan orda hata yaparsın.Nazi milliyetçiliği yoktur ayrıca nazilerde nasyonel sosyalizm vardır.Hitler nasyonel sosyalizmin savunucusudur ve avusturya asıllıdır.hitlerin yaptığı bir diktadır ve faşizmdir peki söylermisin Atatürkün halk ile vermiş olduğu mücadelenin neresinde faşizm yatıyordu.Yakılarak öldürülen bir düşman ailesi yada işkence gören bir yunan subayı tarih görmemiştir aksine düşmana bile saygı ile yaklaşmıştır çünkü askerdir.... ..... BU arada ben toprağın kanla sulamasından bir bayrak bir marş bir millet saygın bir devlet üyesi oldum siz bundan utanıyorsanız o sizin sorununuz Cephane çok mu?Karşınızda atıp tutan biri yok,emin olun.Ben tez falan da atmıyorum ortaya,sadece düşündüklerim.Haklı değilsem,haklıyım diye de diretmem. Cephane savaşta olur,ben kimseyle savaş halinde değilim. Gelelim milliyetçilik hakkında ki düşüncelerinize,ben zaten kavrama yüklenen anlam diyerek size ve düşüncenize saygıyı kendime bir zorunluluk olarak görüyorum. Bana göre A size göre B, bu kadar basit. Öte yandan,siz tartışmmayı kişilleştirme yoluna gidiyorsunuz. Düşünceleriniz de daima bir "sen" var,halbu ki yazılanlarda ben değil düşüncem var...belki de bunun için, "BU arada ben toprağın kanla sulamasından bir bayrak bir marş bir millet saygın bir devlet üyesi oldum siz bundan utanıyorsanız o sizin sorununuz" şeklinde ki ifadenize,yanıt verme gereği hissetmedim... Atatürk değil,Atatürk milliyetçiliği değil,milliyetçiliğin kendisini yazıyoruz...nasyonal sosyalizm değil Almanya'da yaşananlar,faşizmin kendisi... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 .....4.ÇAtal fırlatma olayına gelince orda bahsettiğin kişi Ahmet KAYA'dır.Ama bu platformda onu konuşmak zaman kaybıdır çünkü konumuz değil.Senin o güzelim dıuygulardan filan behsettiğin olguyu hiç şu açıdan düşünmüyorsun karnı burnunda hamile olupta doğum yapacak olan bir kürt kadını için emir dışına çıkıpta askeri helikopterle askeri hastanede sağlıklı bir doğum yapmasını sağlayan mehmetçiye hiç utanmadan "Türk askeri soykırım yapmıştır" diye iddiada bulunanlarda sol yakadan DTP liler bunuda ekleyim.Sözde soykrım yapan asker can kurtarıyor ve senin çatal muhabbetini yaptığın adam her şarkım Türk askerine kurşundur diyerek reklam yapıyor....!!! .... Tabi,ekleyin... Ben,ödül gecesi sonrasını yazmadım size,o geceyi yazdım.Kusura bakmayın,orada söylenen sadece Kürtçe bir şarkı iken,buna çatal ve kaşık ile cevap veren zihniyetti hiçbir gerekçe haklı çıkarmaz. isterseniz,biraz da olaya böyle bakın. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 ...... 5.Milliyetçilik güç gösterisine dönüyorsa eğer sana şunu söylüyeyim.Anzakların memleketi avusturya da merkez halk kütüphanesinin girişin dev gibi bir yazı vardır "biz anzaklar milliyetçilik kavramını çanakkale savaşında Türklerden öğrendik" ben bunun gövde gösterisini gururla yaparım laf edene sadece el sallarım ........ bu arada zor olan tarafsız olup doğruyu seçebilmektir kolay olan benim yönüm bu yanlış bile olsa burdan giderim diyebilmektir.Senin yönünde bir doğruyu zaten kabul edenler var yeni bir şey yapmış yada bir şeyin mücadelesini vermiş olmassın kolaysa sadece tarafsız bir şekilde doğruyu paylaş sana bir hakim adayı sözü "Duygular gerçek adaletin düşmanıdır" Ben de bunu diyorum,bakın yasalar ne diyora dönelim.O zaman adalet biraz olsun nefes alır. Güç gösterisine dönüşen milliyetçilik,benim için tehlikeli bir sınırdır.Siz,gururlanmakta özgürsünüz. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Cephane çok mu?Karşınızda atıp tutan biri yok,emin olun.Ben tez falan da atmıyorum ortaya,sadece düşündüklerim.Haklı değilsem,haklıyım diye de diretmem. Cephane savaşta olur,ben kimseyle savaş halinde değilim. Gelelim milliyetçilik hakkında ki düşüncelerinize,ben zaten kavrama yüklenen anlam diyerek size ve düşüncenize saygıyı kendime bir zorunluluk olarak görüyorum. Bana göre A size göre B, bu kadar basit. Öte yandan,siz tartışmmayı kişilleştirme yoluna gidiyorsunuz. Düşünceleriniz de daima bir "sen" var,halbu ki yazılanlarda ben değil düşüncem var...belki de bunun için, "BU arada ben toprağın kanla sulamasından bir bayrak bir marş bir millet saygın bir devlet üyesi oldum siz bundan utanıyorsanız o sizin sorununuz" şeklinde ki ifadenize,yanıt verme gereği hissetmedim... Atatürk değil,Atatürk milliyetçiliği değil,milliyetçiliğin kendisini yazıyoruz...nasyonal sosyalizm değil Almanya'da yaşananlar,faşizmin kendisi... kavramdan bahseden bir insansın benim cephane kelimesinin hangi mecazda kullandığımı göremeyecek kadar bilgi eksikliğiniz var cephaneden kastettiğim bilgidir tecrübedir ha sende de bilgi var mı koyarsın ortaya tartışırız...yalnız dikkatimi çeken daha çok alınıtılarla fikir beyan eden birinden fazlada bilgili olmasını bekleyemem ha bir iki yazdıır alıntı kullanmıyorsun sanırım da bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir şey oda cevapların hep açık uçlu kalıyor dönüşümü kısır yani... kabul etmediğim bir düşünceye babam söylese saygı göstermem orda saygı duyuyorum demek kabul etmek demektir ha kabul etmiyorsan anti tezini dökersin ve ispatlarsın ama o da yoksa kabul ediyorum der susarsın... Milliyetçilik evrensel bir kavramdır sana göre A bana göre B şeklinde yargılayamassın tasvip etmiyorsan milliyetçiliği mantıklı gerekçe sunarsın ama gerekçende çürürse yapacak bir şey yok kendini geliştir derim.... Atatürk milliyetçiliği yazmadım zaten bende yazdığım cümlelerde ki kelimelerden bana malzeme çıkartmak yerine vermek istediğim mesaja yönelip bir anlam çıkarmanız daha mantıklı bir hareket olur.... ifadeye yanıt verme gereği hissetmediğini bana beyan etmek zorunda değilsin buraya yazman demek bana cevap hakkı doğurman demektir ha cevap verme gereği duymadım demek kale almadım demektir o zaman konudan ikimizden çıkalım nasılsa birbirmizi kale almıyoruz; düşüncelerimde heralde sen olacak çünkü milliyetçilik düşüncesini bana göre sana göre şekline getiren sizsiniz Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 ......6.Özürcüler eğer o imza atanlar bu ülkenin asıl aydınları ise ve sen bunu kabul ediyorsan benim nazarımda onlardan bir farkın yoktur demektir.Tarihte yapılmadığı ispat olan ve sadece bir iddiadan ileri gitmeyen bir olay için sadece yalakalık yapmak dış politikada boyun eğmek için yapılan bir harekete destek çıkmak bence acizlik ve sadece kötümser düşünmektir bir şeye inanmamak demektir.Bİr gün Adanaya yolun düşerse gelde seni başta kendi dedem olmak üzere ermeniler tarafından yakılarak, kesilerek ve buraya yazamayacağım şekilde öldürülen insanların mezarlarına götüreyim de oku orda yazılanları dinle o ölenlerin yakınlarını sonra anla bakalım kim soykırım yapmış ..... Soykırımı kabul etmek yada kabul etmemek larak mı algılıyorsunuz,aydınlara olan yaklaşımımı?Ben bu konuda yazdıklarımı,başka başlıklarda açıkça yazdım. Kısaca yine yazayım.Birkaç kişi çıkıyor,ben özür diliyorum diyor.Sonrasında bunu imzaya açıyor.İsteyen atıyor,isteyen atmıyor.Ne yani,bu ülkede herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı,hiç mi farklı bir ses olmayacak? Bence,karalama yerine tahammülü öğrenelim. Beni,nereye koyarsanız koyun. O metne imza atmadım,ama atanları da saygıyla karşılıyorum.Bu,insan olmanın gereğidir.Kabullenmenin değil. kavramdan bahseden bir insansın benim cephane kelimesinin hangi mecazda kullandığımı göremeyecek kadar bilgi eksikliğiniz var cephaneden kastettiğim bilgidir tecrübedir ha sende de bilgi var mı koyarsın ortaya tartışırız...yalnız dikkatimi çeken daha çok alınıtılarla fikir beyan eden birinden fazlada bilgili olmasını bekleyemem ha bir iki yazdıır alıntı kullanmıyorsun sanırım da bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir şey oda cevapların hep açık uçlu kalıyor dönüşümü kısır yani... ...... düşüncelerimde heralde sen olacak çünkü milliyetçilik düşüncesini bana göre sana göre şekline getiren sizsiniz Ben,ne demek istediğinizi çok iyi anladım.Ben de bilgi gösterisine dönüştürmek gibi bir niyetim yok demek istedim düşüncelerimi. Bence,siz de doğru okuyun. Bilgi eksikliği konusuna gelince,bilgisiz olduğum söylenemez.Bilgi ne benim tekelimde ne de sizin tekelinizde ... Galiba yine kavram kargaşasına kurban olan düşünceler sözkonusu,ben bana göre olan milliyetçiliği yazıyorum;kendimi değil. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 benim anladığım sana göre bizim kalkıpta 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamamız bir kabahat galiba....sayın mavi..... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 benim anladığım sana göre bizim kalkıpta 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamamız bir kabahat galiba....sayın mavi..... değil,sayın taypa. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 değil,sayın taypa. gövde gösterisine karşısın !!! 30 Ağustos benim gövde gösterimdir benim milliyetçilik duygularımın tavana çıktığı gözlerimin dolduğu atalarımı dedelerimi saygıyla andığım gösterimdir ......ha sen diceksin şimdi benim gövde gösterisinden kastettiğim bu değil valla yapılan istatistikler şunu gösteriyor yasa dışı gövde gösterisini en fazla yapan sivil toplum örgütleri sosyalist,kominist ve hatta PKK yanlısı olan örgütlerdir ( bizzar gözümle gördüğüm belgelerde yazar...) ha sen kalkıpta bu insnaların yaptığı gövde gösterisine hay hay milliyetçiler yapınca ise kıyım gerici bağnazlık öylemi..... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Ülkemizde öyle zihniyetler yetisiyorki ellerinden gelse,Türkiye Cumhuriyetinde kutlanan tüm Milli Günleri yasaklatirlar.Hatirlayalim,Ilcelerimizin birinin Kurtulus gününde yapilan gösteriler nasil elestirildi!Kimdi bu gösterileri elestirenler?Bunlar bugün özür kampanyasi baslatan ve onlari destekleyenlerdi.Cünkü o gösterilerde temsilide olsa Türk insanina yapilan haksizligin sona erdilrilmesi canlandiriliyordu.Kurtulmanin ve kimden kurtulmus olmanin verdigi bilinc ve sevkle heryil bu temsili gösteriler tekrarlanir.Bundan Türkiye vatandasi olarak,bayragini,ülkesini,Atasini ve tarihini seven herkes gurur duyar,gurur duymayanlar,daha dogrusu o yapilanlari bir düsmanlik gösterisi gibi göstermeye calisanlarin amaclari ise tamamen farklidir.Halbuki Cografyamizin bircok bölgesinde Osmanlidan kurtulmus olmanin yildönümleri kutlanmaktadir ve kutlanan ülkelerin insanlari bundan rahatsiz degillerdir. Milli Bayramlari kapali yerlere cekelim teklifi yapanlar bugünkü iktidarin adamlariydi.Onlara disarda yapilan gösteriler rahatsizlik veriyordu.Adlari Türk beyinleri ne oldugu bilinmeyenlerin muhakkak ki böyle yildönümlerinden rahatsiz olmalari icin nedenler olacaktir. saygilarla Alıntı
Φ yazgan Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Kürt sorunu, aslında Türk sorununun bir parçasıdır. Türk kimliği neyi ifade etmektedir? Türk, bir ırkın adı olup, sayın başbakanımızın dediği gibi, ülkemizdeki insanlardan sadece bir kısmını mı karşılıyor; yoksa Atatürk'ün dediği gibi TC vatandaşı olan her insanı mı ifade ediyor? Önce bu sorulara cevap vermek gerekiyor. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Kürt sorunu, aslında Türk sorununun bir parçasıdır. Türk kimliği neyi ifade etmektedir? Türk, bir ırkın adı olup, sayın başbakanımızın dediği gibi, ülkemizdeki insanlardan sadece bir kısmını mı karşılıyor; yoksa Atatürk'ün dediği gibi TC vatandaşı olan her insanı mı ifade ediyor? Önce bu sorulara cevap vermek gerekiyor. Vatandaşlık açısından bakarsanız eğer yasada da yazdığı gibi bu sınır dahilinde yaşayan , Türkiye Cumhuriyeti mavi yada pembe kimliği taşıyan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ulusal bağlamda da Türk vatandaşıdır... Ha Türk kimliği ne miidr bir insan kürt doğmuş ise yani babası kürt ise dominantı yani kürt ise ırkı kürttür ne değiştirilir ne inkar edilir edende yok.Başbakannın dediği sadece yandaş bir zihniyet sergilemedir tv de kalkıpta "sen ne mutlu Türküm dersen o da ne mutlu Kürdüm der" demesi gibidir...burda söylenmek istenen verilmek istenen mesaj ırkçı bir açılımla söylenmemiştir çünkü .... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 gövde gösterisine karşısın !!! 30 Ağustos benim gövde gösterimdir benim milliyetçilik duygularımın tavana çıktığı gözlerimin dolduğu atalarımı dedelerimi saygıyla andığım gösterimdir ......ha sen diceksin şimdi benim gövde gösterisinden kastettiğim bu değil valla yapılan istatistikler şunu gösteriyor yasa dışı gövde gösterisini en fazla yapan sivil toplum örgütleri sosyalist,kominist ve hatta PKK yanlısı olan örgütlerdir ( bizzar gözümle gördüğüm belgelerde yazar...) ha sen kalkıpta bu insnaların yaptığı gövde gösterisine hay hay milliyetçiler yapınca ise kıyım gerici bağnazlık öylemi..... Siz çizdiğiniz bir mavi olmayan gökyüzü penceresinden yazıyorsunuz,ne demek istediğimi kendi önyargılarınıza göre şekillendiriyorsunuz...ben ne dedim,siz milli bayramlardan gövde gösterisine kadar geldiniz,inanın anlamış değilim. 1 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Ülkemizde öyle zihniyetler yetisiyorki ellerinden gelse,Türkiye Cumhuriyetinde kutlanan tüm Milli Günleri yasaklatirlar.Hatirlayalim,Ilcelerimizin birinin Kurtulus gününde yapilan gösteriler nasil elestirildi!Kimdi bu gösterileri elestirenler?Bunlar bugün özür kampanyasi baslatan ve onlari destekleyenlerdi.Cünkü o gösterilerde temsilide olsa Türk insanina yapilan haksizligin sona erdilrilmesi canlandiriliyordu.Kurtulmanin ve kimden kurtulmus olmanin verdigi bilinc ve sevkle heryil bu temsili gösteriler tekrarlanir.Bundan Türkiye vatandasi olarak,bayragini,ülkesini,Atasini ve tarihini seven herkes gurur duyar,gurur duymayanlar,daha dogrusu o yapilanlari bir düsmanlik gösterisi gibi göstermeye calisanlarin amaclari ise tamamen farklidir.Halbuki Cografyamizin bircok bölgesinde Osmanlidan kurtulmus olmanin yildönümleri kutlanmaktadir ve kutlanan ülkelerin insanlari bundan rahatsiz degillerdir. Milli Bayramlari kapali yerlere cekelim teklifi yapanlar bugünkü iktidarin adamlariydi.Onlara disarda yapilan gösteriler rahatsizlik veriyordu.Adlari Türk beyinleri ne oldugu bilinmeyenlerin muhakkak ki böyle yildönümlerinden rahatsiz olmalari icin nedenler olacaktir. saygilarla Sizin gibi düşünmeyen herkes,vatan haini oluyor galiba! 1 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Kürt sorunu, aslında Türk sorununun bir parçasıdır. Türk kimliği neyi ifade etmektedir? Türk, bir ırkın adı olup, sayın başbakanımızın dediği gibi, ülkemizdeki insanlardan sadece bir kısmını mı karşılıyor; yoksa Atatürk'ün dediği gibi TC vatandaşı olan her insanı mı ifade ediyor? Önce bu sorulara cevap vermek gerekiyor. Bu sorunun cevabını,Türk etnik kimliğini dayatanlar bile bilmiyor!Bilseydiler,hala burada bu konuşulmazdı. Alıntı
Φ yazgan Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Vatandaşlık açısından bakarsanız eğer yasada da yazdığı gibi bu sınır dahilinde yaşayan , Türkiye Cumhuriyeti mavi yada pembe kimliği taşıyan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ulusal bağlamda da Türk vatandaşıdır... Ha Türk kimliği ne miidr bir insan kürt doğmuş ise yani babası kürt ise dominantı yani kürt ise ırkı kürttür ne değiştirilir ne inkar edilir edende yok.Başbakannın dediği sadece yandaş bir zihniyet sergilemedir tv de kalkıpta "sen ne mutlu Türküm dersen o da ne mutlu Kürdüm der" demesi gibidir...burda söylenmek istenen verilmek istenen mesaj ırkçı bir açılımla söylenmemiştir çünkü .... Evet Atatürk ırkçı bir yaklaşımla söylememiştir o meşhur sözünü; tam tersine, onun milliyetçiliğin birleştirici olduğu için, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarını ırklar üstü bir kimlikle, "TÜRK" adıyla birleştirmek ve hepsinin eşit olduğunu göstermek için yapmıştır. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama şunu da eklemek istiyorum ki, Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözünden, sadece, ülkemizdeki bölücü-ırkçı anlayış sahipleri rahatsız oluyor. Alıntı
Φ yazgan Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Bu sorunun cevabını,Türk etnik kimliğini dayatanlar bile bilmiyor!Bilseydiler,hala burada bu konuşulmazdı. Türk etnik kimliğini kimler dayatıyor? Ona iyi bakmak lazım. "Türk, bir etnik kimliğin adıdır, ülkemizde Türk'ten başka milletler de vardır" diyenler mi, yoksa "Türk, bir etnik kimlik değildir, bir ırkın değil bir milletin adıdır, ülkemizdeki çeşitli etnik gruplara ait insanların hepsini içine alan bir üst kimliktir. Hepimiz Türküz." diyenler mi, etnik kimliği dayatanlar? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.