Φ suheda_ Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Zaten Turk bayrami oldugu icin senelerce yasaklayip binlerce insanimizi hapis ettiniz degil mi?Ona bir de NEWROZ derler. yok be izah edeyim sana, Nevruzdaki tutuklanmaların sebebi nevruzu kutlamak değil nevruzu bahane ederek teröristlerin çığırtkanlığını yapmak.. Bknz: Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Ben Osmanlı Devleti de emperyalist bir devlettir diyenlerdenim... Devşirme sisteminden başlayalım önce isterseniz,öğretilen tarihte de var nasıl olsa yada reayeler,haraç ve cizye... Osmanlı, emperyalist olabilir yada olmayabilir, bu tartışılır ayrıca. Ben size, Filistinlileri Osmanlı ne zaman kılıçtan geçirmiş diye sordum sadece, somut bir olayı sordum. Evet, cevabınız ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Her ülke her ulus kendi tarihini yazar. Osmanlı demiş bakınınız "dünyahepimizin",Şu Osmanlı'nın,Asr-ı Saadetti...Sultan Selim,tarafından "habis" olarak nitelenip,katledilenler bu saaddettin neresinde acaba? Resmi olan tarih,değil mi ama! Galiba,F Başkaya'ydı...yazılan tarih,sadece devleti baz alır,halkı yok sayar...diyen.ne kadar da doğru! Kürt Enstitüsü tarafından verilen iletilerde,zaten isimler açık açık verilmiş.Dönün isterseniz. Yok biz dönmeyelim, kalsın. Kürt Enstitüsünün bir ulus oluşturmaya çalıştığını kabul ediyorsunuz demek, gelişme var, devam! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Size tarihi böyle mi öğrettiler, neye dayanarak Osmanlının Filistinlileri kılıçtan geçirdiğini iddia ediyorsunuz ? Bize osmanli tarihini tek tarafli olarak yanlis ögrettiler. Ögrendigimiz Osmanli tarihi yeryüzünde daha kimsenin yasamadigi en adil bir düzendi güya, herkese saffahlih yapan ve feth 8isgal) ettigi ülkelerde gül ile karsilanan bir devleti ögrendik. Öyle olmus olsalardi en azindan o dönem osmanli isgali altinda yasayan ülkelre tarihlerinde osmanlidan barbar ve cani olarak bahsetmezdi. Arap'lara sorarsan onlar sana Osmanli neymis söylerler, Balkan'lara sorarsan gene aynisi. Herksin bize öyle kötü bakmasinin tek sebebide bizim o "seffah" tarihimizdendir. Osmanli devleti dünyada dönemin en gerici ve gaddar bir devletiydi bana göre, öyle gaddardiki padisahlar bile kendi öz evlatlarinin öldürülmesi icin müsaade ederlerdi. Madem sadece tek ogluna vereceksin saltanati neden o kadar adinla iliskiye geciyorsun ve bir de onlarca erkek cocugunun dogmasina ve sonunda onlarin öldürülmesine sebeb oluyorsun? iste bu Osmanlinin adalet anlayisi. ***** Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 öncelikle dikkatimi çeken yazılardan yola çıkarak biraz üzülüerek birazda kendi açımdan kırgınlığımı dile getirmek isterim masumca tabi Dikaktimi çeken olgular şunlardır eskilerin bir lafı vardır biliyorsan söyle nasip alsınlar bilmiyorsan sus biliyor sansınlar.Arkadaşlar öncelikle lütfen sırf cevap vermek amacı ile anlamsız takıntılı takıntılı cümlelerle cevap yazmayalım okdunduğu zaman zevk alınarak okunsun. bir kaç arkadaşım cevabında yazmış güneydoğuya yatırımlardan bahsetmiş.Arkadaşlar biraz objektif olun bu bahsedilen bölgelere yıllardır PKK yüzünden hiç bir yatırımın gidemediğini herkes biliyor.Devletin kendi memeuru can güvenliğim yok diyerek doğuya tayini çıksa istifa ediyor siz özel sektörün gitmesinden bahsediyorsunuz.Kaldı ki doğuda aşiret döngüsü oralara yatırım yapılmasını büyük ölçüde engelleyen bir tabudur. Diğer taraftan bakıldığı zaman Kürtlere hakketen bu ülkede bir çok konuda taviz vverildi.BEn üniversite hayatım boyunca bir çok kürt arkadaşla sohbet etiğimde bir tek şeye kafamda doğru tespit oldu.Doyumsuzlar.Bu lafım lütfen yanlış anlaşılmasın. ,Hak istiyorlar veriliyor arkasından tamam şu hakkıda ver oz aman deniyor.Örnek olarak ise kendi ailemden bir örnek vereyim ben annemi 3 ay önce ameliyat ettirdim.SSk hastanesinde yatırdım.Ben yaştan dolayı ssk lı değilim devlet bana 25 yaşından sonra senden elimi ayağımı çekerim diyor hay hay gerçi iş bulamadık bir türlü ) geleceğim konu şu ki annem ameliyattan sonra 3 gün koridorda yattı sebebi ise bütün odalarda yeşil kartlılar var diyerek.Kimisinde bir ay yatan var kimsinde 20 gün yatan var ve hala yataacaklar.... ve o kadar rahatlar ki sorsan ilk fırsaatta devlete kurşun sıkarlar ama devletin nimetinden böyle sonsuzca faydalanırlar şimdi kime hak verilmiyor.Ben şu halimle yeşil karta başvursam bana çıkmıyor.Ama onlara nasıl oluyorsa çıkıyor.Hatta hem SSk lı hem yeşil kartlı olan bile var .Var da var yani. Arkasından arkadaşlar ben üniversite boyunca öğrenim kredisi aldım .Başbakanlık kredisi için başvuru yaptım.Formdaki tüm bilgileri eksizce ve tam doğru şekilde ( babanın maaşı v.s.) doldurdum.Öğrenim geri ödemeli olduğu için herkese çıkıyor ama başbakanlık kredisi herkese çıkmıyor ve banada çıkmadı sağlık olsun dedim.Okulda bir grup genelde o zamanlar ismi HADEP olan parti peşinden giderdi çetin bir tartışmaya girdik kendileri ile biraz bilincsiz olsan biraz en ufak safça yönlendirmede bir yöne kaymaya müsait olsan adamların anlattıklarını dinle git ne kadar Türk varsa ATatürkçü varsa kılıçtan geçir.Ama malesef aynı adam iki gün sonra başbakanlık kredisi kuyruğundan para çekiyor.Neden nankörlük yapıyorsun be muhterem !!!! Okullarda gösteriler yapılır sloganlar atılır.Ne zaman bir olayın protestosu gündeme gelse en fazla ilk 10 dakka durum hakkında slogan sonra ise PKK lehine APO lehine sloganlar o zaman ben derim ki size siz ne sitediğinizi bilmiyorsunuz.Size hangi hakkı versek bu sefer başka bir şey daha isteyeceksin. Özgürlük mü istiyorsun ya benden daha özgürsün .Ben Türküm demeye korkar oldum sokakta yürürken .Ben Türküm de anında ayrımcısın anında faşistsin ; değilsen bile.Ya elini vicdanına koy be muhterem!!! Askerlik yaptığım yere nezaman bir Kürt gelse yazılı olan bir kural varsa onun dışında bir hareket yapmayı marifet sayar bunu yapamassın dersem ben özgürüm der çıkardı.Ya babacan adım attığın yer askeriye yahu !!! ha bunları Türkler yapmıyor mu?? Emin olun artık herkes yapar oldu!!!! Şimdi dicek bazı arkadaşlar sen sadece Kürtleri kötüledin.Ayrımcı lık yapıyorsun.Ben yaşadığım bir kaç kesitten örnek verdim.Sivil hayatta sokakta yürdüğüm zaman selam verdiğim 10 arkadaşım varsa bunun 5 i nerden baksan kürttür.Ayrımcı biri olsam kürtlerle niye arkadaşıık edeyim.çSadece derdim kürtlere ayrıcalık yok özgürlük yok diyen arkaşlara biraz gerçek kesit sunmaktı Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Osmanlı, emperyalist olabilir yada olmayabilir, bu tartışılır ayrıca. Ben size, Filistinlileri Osmanlı ne zaman kılıçtan geçirmiş diye sordum sadece, somut bir olayı sordum. Evet, cevabınız ? Bunu yazan ben değildim,bilgim yok siz benim soruma cevap verin,Filistin değil devşirme dedim size Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Yok biz dönmeyelim, kalsın. Kürt Enstitüsünün bir ulus oluşturmaya çalıştığını kabul ediyorsunuz demek, gelişme var, devam! Lütfen,içimde kalır,lütfen dönün o iletilere Kürt Enstitüsü,Türk Tarih Kurumu ne yapıyorsa onu yapıyor devam mı Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 öncelikle dikkatimi çeken yazılardan yola çıkarak biraz üzülüerek birazda kendi açımdan kırgınlığımı dile getirmek isterim masumca tabi ,Hak istiyorlar veriliyor arkasından tamam şu hakkıda ver oz aman deniyor.Örnek olarak ise kendi ailemden bir örnek vereyim ben annemi 3 ay önce ameliyat ettirdim.SSk hastanesinde yatırdım.Ben yaştan dolayı ssk lı değilim devlet bana 25 yaşından sonra senden elimi ayağımı çekerim diyor hay hay gerçi iş bulamadık bir türlü ) geleceğim konu şu ki annem ameliyattan sonra 3 gün koridorda yattı sebebi ise bütün odalarda yeşil kartlılar var diyerek.Kimisinde bir ay yatan var kimsinde 20 gün yatan var ve hala yataacaklar.... ve o kadar rahatlar ki sorsan ilk fırsaatta devlete kurşun sıkarlar ama devletin nimetinden böyle sonsuzca faydalanırlar şimdi kime hak verilmiyor.Ben şu halimle yeşil karta başvursam bana çıkmıyor.Ama onlara nasıl oluyorsa çıkıyor.Hatta hem SSk lı hem yeşil kartlı olan bile var .Var da var yani. Okullarda gösteriler yapılır sloganlar atılır.Ne zaman bir olayın protestosu gündeme gelse en fazla ilk 10 dakka durum hakkında slogan sonra ise PKK lehine APO lehine sloganlar o zaman ben derim ki size siz ne sitediğinizi bilmiyorsunuz.Size hangi hakkı versek bu sefer başka bir şey daha isteyeceksin. Arkadaşım,bir biz burda siyasal anlamda bir Kürt Sorunundan bahsediyoruz,diyoruz ki;Siyasal anlamda ki Kürt sorunu kendisiyle beraber ekonomik ve kültürel sorunları da beslemiştir. Zaten,Allah'a şükürler,halkar arasında sorun yok.Benim de en yakın arkadaşım Türk,ne olacak şimdi.Onu örnek göstererek mi ayrımcı olmadığımı göstereceğim. Kürt arkadaşlarınızın aldığı burslar yada yeşil kart mevzusu,sosyal ve adil olmayan bir devletin,denetimsizliğidir. Bu kadar basit. Taviz,tavizi doğurur...Osmanlı mirası bu düşünce,bakıyorum "daha ne istiyorsun be kardeşim" zihniyetini çok iyi beslemiş. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Arkadaşım,bir biz burda siyasal anlamda bir Kürt Sorunundan bahsediyoruz,diyoruz ki;Siyasal anlamda ki Kürt sorunu kendisiyle beraber ekonomik ve kültürel sorunları da beslemiştir. Zaten,Allah'a şükürler,halkar arasında sorun yok.Benim de en yakın arkadaşım Türk,ne olacak şimdi.Onu örnek göstererek mi ayrımcı olmadığımı göstereceğim. Kürt arkadaşlarınızın aldığı burslar yada yeşil kart mevzusu,sosyal ve adil olmayan bir devletin,denetimsizliğidir. Bu kadar basit. Taviz,tavizi doğurur...Osmanlı mirası bu düşünce,bakıyorum "daha ne istiyorsun be kardeşim" zihniyetini çok iyi beslemiş. Ha diyorsun ki ben her türlü daleveryi çeviririm devletin gelsin beni yakalasın o zaman arkadaşım oynu dürüst oyanamak varken neden hırsız polis kovalamacasına çeviriyorsun ayrıca o denetleme sistemi benide denetliyor ve hakkı sana veriyor demek ki devlet adil o zaman mniye patırdıyorsunuz sözlerin ve verdiğin cevap çelişiyor Taviz tavizi doğrur osmanlı mirası bir düşünce olduğunu söylüyorsun bir düşünelim monarşi sistemin de devlet taviz vermez sadecve izin verir.kanun tektir ama herkesedir.Evet daha ne istiyorsun be kardeşim diyorum bu söz seni rahatsız ediyorsa gene ifadelerinle çelişiyor demektir Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 öncelikle dikkatimi çeken yazılardan yola çıkarak biraz üzülüerek birazda kendi açımdan kırgınlığımı dile getirmek isterim masumca tabiDikaktimi çeken olgular şunlardır eskilerin bir lafı vardır biliyorsan söyle nasip alsınlar bilmiyorsan sus biliyor sansınlar.Arkadaşlar öncelikle lütfen sırf cevap vermek amacı ile anlamsız takıntılı takıntılı cümlelerle cevap yazmayalım okdunduğu zaman zevk alınarak okunsun. . . Kötülemedin arkadasim,dogrulari yazmak kötülemek degildir,kötülemeye kalsa asil kötüleyen onlardir,hele yazilanlari iyice bir gözden gecir.******* Bunlar kendi kendilerine tarih yazar kendi kendilerine bu tarihi evrensellestirir ve yine kendi kendilerini dünyanin gelmis gecmis en büyük medeniyeti yapar cikarlar,tabi ki Kürt olarak degil de KARTUK olarak! Simdi,demokratik hak sloganlasmis bir kavram ama aslinda ne demokrasi kurallarini bilirler,nede demokrasinin ne olup olmadigini.Demokrasi onlar icin bölmektir.Demokratik dedikleri hak aslinda bölme hakkinin istenmesidir. Bölünmeyi isteyenlerin asil ana cekirdek kismi Türkiye disindadir.Tüzükleri geregi,yabanci ülkelerin siyasileriyle devamli kontak halindedirler.Komkar'in bu anlamda bildirisi bile vardir."Bütün cabanizla Kürt sorununu bulundugunuz ülkelerin siyasi merkezlerinde o ülkenin siyasilerine anlatin.Onlarin destegini alarak Türkiye'ye karsi bir baski unsuru olusturun"Ermeniler ne yapiyorlarsa aynisini Kürtler yapmaktadir.DTP bölücü örgütün siyasi koludur,Avrupada faaliyet gösteren Kürtcü olusumlarla irtibat halindedirler.Avrupada bu olusumlara karismayanlar sunni Kürtlerdir,TürkiyeCumhuriyetini savunanlarda sünni Kürtlerdir,ve PKK nin katlettigi Kürtlerde sünni Kürtlerdir. Dolayisiyla bu eylemleri bu faaliyetleri kimlerin gerceklestirdiginide anlamis olmaniz gerekiyor. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Ha diyorsun ki ben her türlü daleveryi çeviririm devletin gelsin beni yakalasın o zaman arkadaşım oynu dürüst oyanamak varken neden hırsız polis kovalamacasına çeviriyorsun ayrıca o denetleme sistemi benide denetliyor ve hakkı sana veriyor demek ki devlet adil o zaman mniye patırdıyorsunuz sözlerin ve verdiğin cevap çelişiyor Taviz tavizi doğrur osmanlı mirası bir düşünce olduğunu söylüyorsun bir düşünelim monarşi sistemin de devlet taviz vermez sadecve izin verir.kanun tektir ama herkesedir.Evet daha ne istiyorsun be kardeşim diyorum bu söz seni rahatsız ediyorsa gene ifadelerinle çelişiyor demektir Dalavere çevirmek şeklinde ki düşünceye neye dayanarak ulaştınız? Ben,açık oynarım,korkak değilim.kendi adıma. Bakınız,herhangi bir devlet kurumu düşünün.Orada çalışanları baz alın.Devlet,eğer kurumu denetleyemezse,o kurum batar,herkes kendi başına hareket eder. hem,ben size neden açıklıyorum ki? siz değil misiniz,hem yeşil kart hem de ssk diyen...nerde denetim?soruyorum size... Monarşi sistemi değil kardeşim,ben zihniyetten bahsediyorum.Nerde çeliştim,anlayamadım Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Dalavere çevirmek şeklinde ki düşünceye neye dayanarak ulaştınız? Ben,açık oynarım,korkak değilim.kendi adıma. Bakınız,herhangi bir devlet kurumu düşünün.Orada çalışanları baz alın.Devlet,eğer kurumu denetleyemezse,o kurum batar,herkes kendi başına hareket eder. hem,ben size neden açıklıyorum ki? siz değil misiniz,hem yeşil kart hem de ssk diyen...nerde denetim?soruyorum size... Monarşi sistemi değil kardeşim,ben zihniyetten bahsediyorum.Nerde çeliştim,anlayamadım dalevere düşüncesini nerden çıktığını benim kadar sende biliyorsun ..... Ben açık oynarım korkmam siyorsun tamam seni tenzil edelim geriye kalanlar peki.!!! sen bir tane hataya dayanarak beni kesiyorsunda ben neden aynı şeyi yapamıyorum senin fikri huzurunda ??? nerde denetim soruyorum diyorusun bir kere bana denetim mantığını denetim nedir neyi denetler bunları yazarmısın Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Sn.Domuzbağı, Tarih yazmanın da bir mantığı, sistematiği vardır. Tarih, bir bilgi yığılması değildir. Tarihi yazarken bu bilgilerden yararlanılır ancak birbiriyle çelişen bilgiler ayıklanmak zorundadır. Geriye kalanlardan ise somut bulgulara dayananlar gerçektir. İdeolojik çarpıtmalar nedeniyle bu gerçek üzerinde ufak oynamalar olabilir ancak temelden suyunu çıkarmak öyle fazla görülmüş bir durum değildir. Bence, siz yine inanmaya devam edin, doğru, güvenilir, bilimsel kabul görmüş kaynaklardan bilgilenmek kaydıyla... Benim gördüğüm şu anda bile olan olayları, farklı şekilde anlatan ve yorumlayan değişik görüşler var. İlerde tarihin hangisinin anlatacağını doğru kabul edeceğini, o zaman moda olacak görüş belirleyecek. Örneğin tüm Ermeni'ler ve tabi bizim özürcüler soykırım lehine, biz Türkler ise kendi lehimize olan olayları değerlendiriyoruz. Herkesin fikrini kabul ettiği tarihçi kendisine göre güvenilir, doğru ve bilimsel. Bunun sebebi de her olayın bir kaç etki ile oluşması, etkin görüşün bakış açısına giren etkiler tarihi oluştururken, diğer etkilerin alternatif tarihi oluşturması. Örneğin bu forumda da sayın demirefe ve mavi olmayan gökyüzünü, daha objektif görüyorum ve savunduklarına aykırı olan bir görüşü mantıklı bulduklarında (her zaman olmasa da, çünkü bu biraz karşı tarafın uslubuyla da ilgili) kabul edebildiklerini ya da en azından ılımlı yaklaştıklarını görüyorum. Diğer forumdaşları ise daha katı görüyorum, köşeye sıkıştıklarında konuyu değiştirmeye veya farklı noktalarda karşı saldırıya geçtiklerini, savundukları görüşün eksik yanlarını saklamaya ve unutturmaya çalıştıklarını gözlüyorum. Tarih de forumumuzun küçük bir modeli sayılır, benzer bir yaklaşımla. Bu yüzden yapabileceğimiz elimizden geldiğince tarihi de okumak, ama her okuduğumuza eleştirel bakmak. Görüş ne kadar aklımızdakini savunsa da mesafeli bakılmalı. Sezar'ın hakkını da yeri geldiğinde Sezar'a vermeliyiz. Saygılar... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Sezar'ın hakkını da yeri geldiğinde Sezar'a vermeliyiz. Verelim de Sn.Domuzbağı, Sezarın hakkı hangi tarihçiye göre belirlenecek ? Mesele burda. Benim söylemeye çalıştığım, tabii tarih tek bir etkene göre açıklanamaz. Yığınla değişken var. Konu buraya Kürt tarihi yazan kaynaklardan geldi. Ben de bu tarihi yazan kaynaklarla ilgili eleştirel bir yazı alıntılamıştım. Bu konuda 3 esas kaynak var ama hepsi de birbiri ile müthiş çelişkili. Çünkü, hepsi farklı maksatlar için yazılmış. Örtüşen kısımlarından da Kürtlerin menşei ve gerçek tarihi konusunda fikir edinebiliyoruz. Karşılaştırmalı yöntemler bu açıdan önemli. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 dalevere düşüncesini nerden çıktığını benim kadar sende biliyorsun .....Ben açık oynarım korkmam siyorsun tamam seni tenzil edelim geriye kalanlar peki.!!! sen bir tane hataya dayanarak beni kesiyorsunda ben neden aynı şeyi yapamıyorum senin fikri huzurunda ??? nerde denetim soruyorum diyorusun bir kere bana denetim mantığını denetim nedir neyi denetler bunları yazarmısın Şimdi,şunu baştan yazayım.Ben bu forumda,kimseye herhangi bir şekilde busun demedim,demem de. dalavere dediğiniz düşüncelere beni de ekleyebilirsiniz,sizin düşündüklerinize de engel olamam. açık yada kapalı oynayan,kimdir,ne yapar?bilgiçlik taslamayacağım,zira değilim.yalnız gördüğümü yazarım,yaşadığımı anlatırım.kan emiciler dışında kimseyle ama hiçkimseyle sorunum olmadı,olmayacak da. denetim mekanizmasını açıklamaya gerek var mı,adında kendi saklı değil mi?siz denetim dediniz,örnek verdiniz...ben de örneğinizi gösterdim. ".!!! sen bir tane hataya dayanarak beni kesiyorsunda ben neden aynı şeyi yapamıyorum senin fikri huzurunda ???" şeklinde ki yazdığınızda,sizi kırdım mı diye düşünmeye başladım.Umarım öyle değildir,bunu istemem. umarım,birbirimizi anlarız. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Örtüşen kısımlarından da Kürtlerin menşei ve gerçek tarihi konusunda fikir edinebiliyoruz. Karşılaştırmalı yöntemler bu açıdan önemli. Sayın Dogrucudavut Mesela kahraman Osmanlı olarak tüm Balkanlara adaleti ve düzeni getirmek için fetihler mi yapmışız yoksa bizim altımızda yaşamak istemeyen ve bu uğurda savaşıp ölen insanları, yıllarca sömürgeleştirmiş miyiz, kime sorduğunuza bağlı değişiyor cevap ta. Bu sadece tarihi bir örnek, binlercesini daha söylemek mümkün. Benim kendi adıma anlatılan tarihi farklılıklar adına durumum aynen şu. Hani hoca demiş ya "Bence sen de haklısın". Keşke imkan olsa da herkes atasınından dedesinin ne yapıp, ne yapmadığını düşünmekten vazgeçip, herşeyi unutabilse, bundan sonra sıfırdan başlayarak neler yapabileceğine baksa, artık birbirini suçlamayı bıraksa. Ama nerdeee, şu içsel hırslarımız bizi bırakmaz ki rahat. Her kouda fanatiklik süregelmiş, gidiyor işte. Saygılar... Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Şimdi,şunu baştan yazayım.Ben bu forumda,kimseye herhangi bir şekilde busun demedim,demem de. dalavere dediğiniz düşüncelere beni de ekleyebilirsiniz,sizin düşündüklerinize de engel olamam. açık yada kapalı oynayan,kimdir,ne yapar?bilgiçlik taslamayacağım,zira değilim.yalnız gördüğümü yazarım,yaşadığımı anlatırım.kan emiciler dışında kimseyle ama hiçkimseyle sorunum olmadı,olmayacak da. denetim mekanizmasını açıklamaya gerek var mı,adında kendi saklı değil mi?siz denetim dediniz,örnek verdiniz...ben de örneğinizi gösterdim. ".!!! sen bir tane hataya dayanarak beni kesiyorsunda ben neden aynı şeyi yapamıyorum senin fikri huzurunda ???" şeklinde ki yazdığınızda,sizi kırdım mı diye düşünmeye başladım.Umarım öyle değildir,bunu istemem. umarım,birbirimizi anlarız. Askerde bir komutanım vardı kendisi binbaşı idi.diuyarbakırlı idi kendisi kürdüm derdi her zaman.Ara sıra kendisi ile kısa dönem asker olduğumuz içşin sohbetlere girerdik hem fikirlerimiz alırdı hemde fikir verirdi.Bİr gün komutanım dedim sizin memleketiniz PKK nın resmen artık kalesi gibi görülüyıor bir gün orda o memlekette gene asker olarak bulunduğunuz o vakit mesleğiniz gereği silaha sarılmanız gerekirse kendi halkınıza karşı naparsınız dedim . Binbaşı en fazla 10 saniye düşündü ve direk "gözümü bile kırpmam" dedi.Ama sizin milletiniz dedim.Sonuçta kürtsünüz onlarda kürt.Bu devlet ben hakettim bana herşeyi verdi beni kürtsün diye ayırmadı itmedi ben niye 3-5 tane kendini bilmezin oynuna gelipte nankörlük yapayım " aslında ortak nokta şu herkesin ağzından çıkan laf aynı hak eşitlik doğruluk dürüstlük kardeşçe yaşamak v.s. söylermisin bu ırk savaşını Kurtuluş mücadelesinde omnuz omuza kürt-türk olan kardeşler mi başalttı yoksa bir şeyler pay almak bahanesi ile 3-5 ütopyaya aldanarak hareket eden gene 3-5 çapulcumu başlattı!!!! bilmem braz olsun içimdeki hırsı hissi anladın mı Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Askerde bir komutanım vardı kendisi binbaşı idi.diuyarbakırlı idi kendisi kürdüm derdi her zaman.Ara sıra kendisi ile kısa dönem asker olduğumuz içşin sohbetlere girerdik hem fikirlerimiz alırdı hemde fikir verirdi.Bİr gün komutanım dedim sizin memleketiniz PKK nın resmen artık kalesi gibi görülüyıor bir gün orda o memlekette gene asker olarak bulunduğunuz o vakit mesleğiniz gereği silaha sarılmanız gerekirse kendi halkınıza karşı naparsınız dedim . Binbaşı en fazla 10 saniye düşündü ve direk "gözümü bile kırpmam" dedi.Ama sizin milletiniz dedim.Sonuçta kürtsünüz onlarda kürt.Bu devlet ben hakettim bana herşeyi verdi beni kürtsün diye ayırmadı itmedi ben niye 3-5 tane kendini bilmezin oynuna gelipte nankörlük yapayım " aslında ortak nokta şu herkesin ağzından çıkan laf aynı hak eşitlik doğruluk dürüstlük kardeşçe yaşamak v.s. söylermisin bu ırk savaşını Kurtuluş mücadelesinde omnuz omuza kürt-türk olan kardeşler mi başalttı yoksa bir şeyler pay almak bahanesi ile 3-5 ütopyaya aldanarak hareket eden gene 3-5 çapulcumu başlattı!!!! bilmem braz olsun içimdeki hırsı hissi anladın mı anladım,hem de biraz olsun değil hepsini. benim İstanbulda iken,iş arkadaşım vardı;ben Diyarbakır'a öğrenci olduğum için gelip giderdim,beni Diyarbakır'lı sanan bu arkadaşım,2 yıl boyunca benimle konuşmadı. nedeni ben de sorgulamadım.ta ki bana "abim,Diyarbakır'da şehit oldu " diyene kadar.onu da anladım. ama kimse beni anlamadı,çapulcu dediğiniz o üç beş kişi yüzünde ben de çok şey kaybettim. niye kaybettim dedim,anlaşılmadım.kaybetmelimiydim dedim anlaşılmadım. onun için; anlayıp anlamadığınızı sormayacağım Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Objektif olmak kati olmak! Yani ben simdi Kürt kimligi olsun dedigimde objektif ,olmasin dedigimde kati olmus oluyorum! Veya Gazzede bir katliam yasaniyor ve bu katliamin aktörü Amerika ve Israildir dedigimde kati,müslümanlar sucludur dedigimde objektif olmus oluyorum.Ermeni soykirimi olmamistir,Ermeni soykirimi olmustur diyenler özür kampanyalari baslatanlar isbirlikcilerdir dedigimde,kati ama Ermenilere bizde cok cektirmisizdir dedigimde objektif olmus oluyorum. objektif olmak eger asli olmayan iddilari dogru olabilir diye kabul etmekse,o zaman bu objektiflik olmuyor,iddia sahiplerinin iddialarinin kabulü oluyor.Kati olmak bilimsel bir tespitte israrli olmaksa o zaman bilimselligin ne anlami kaliyor. Velhasil biraz karisik... saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Sayın Dogrucudavut Mesela kahraman Osmanlı olarak tüm Balkanlara adaleti ve düzeni getirmek için fetihler mi yapmışız yoksa bizim altımızda yaşamak istemeyen ve bu uğurda savaşıp ölen insanları, yıllarca sömürgeleştirmiş miyiz, kime sorduğunuza bağlı değişiyor cevap ta. Bu sadece tarihi bir örnek, binlercesini daha söylemek mümkün. Benim kendi adıma anlatılan tarihi farklılıklar adına durumum aynen şu. Hani hoca demiş ya "Bence sen de haklısın". Keşke imkan olsa da herkes atasınından dedesinin ne yapıp, ne yapmadığını düşünmekten vazgeçip, herşeyi unutabilse, bundan sonra sıfırdan başlayarak neler yapabileceğine baksa, artık birbirini suçlamayı bıraksa. Ama nerdeee, şu içsel hırslarımız bizi bırakmaz ki rahat. Her kouda fanatiklik süregelmiş, gidiyor işte. Saygılar... Haklısınız, keşke öyle olsa. Ama tarih tekerürden ibaret derler ya, yani ders alınmalı ki aynı hatalar tekarlanmasın, biraz klasik oldu ama ben dediğimi biraz daha açayım o zaman. Osmanlının adalet yada vahşet getirmesi işin yorum kısmıdır. Bu konuda verilmesi gereken vakadır. Vaka olmuş mu olmamış mı ? Kimler arasında olmuş ? Nedenleri ne olabilir ? Uluslararası hukukta adalet getirmek için savaş olur diye bir kavram zaten yok.( ABD'nin Iraka demokrasi getirmesi gibi ) Perpektifi geniş tutarak çıkarlar ve toplumsal oluşumlar üzerinden olayları açıklamak, yorumlamak mümkündür. Yani, önce Ermeni soykırımı olmuş mu olmamış mı somut verilere bakmak lazım, işin yorum kısmı sonra gelmeli. Bu durum zaman zaman deprem uzmanları arasında da oluyor, ters düşüyorlar bakıyorsunuz. Ama işin siyasal yanı olmadığı için sonunda ortak bir karara varabiliyorlar. Yani, tarih konusunda sıkıntı burdadır. Bilimsel, akademik çevrelerde tartışılması gereken konular, siyasal zeminde tartışılmaya çalışılmaktadır. Saygılar. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 anladım,hem de biraz olsun değil hepsini. benim İstanbulda iken,iş arkadaşım vardı;ben Diyarbakır'a öğrenci olduğum için gelip giderdim,beni Diyarbakır'lı sanan bu arkadaşım,2 yıl boyunca benimle konuşmadı. nedeni ben de sorgulamadım.ta ki bana "abim,Diyarbakır'da şehit oldu " diyene kadar.onu da anladım. ama kimse beni anlamadı,çapulcu dediğiniz o üç beş kişi yüzünde ben de çok şey kaybettim. niye kaybettim dedim,anlaşılmadım.kaybetmelimiydim dedim anlaşılmadım. onun için; anlayıp anlamadığınızı sormayacağım sende anlamamışsın Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 sende anlamamışsın teşekkür ederim Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 teşekkür ederim Ben de bu karşılıklı yazışmanızda ne anlatmak istediğinizden bir şey anlamadım. En iyisi ben de sizlere teşekkür edeyim Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2009 Ben de bu karşılıklı yazışmanızda ne anlatmak istediğinizden bir şey anlamadım. En iyisi ben de sizlere teşekkür edeyim ben de böylesi bir kavram kargaşası için teşekkür ettim.sürekli aynı yerlere takılı kaldıkta.siz de teşekkür edin sevgili forumdaşım Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2009 ben de böylesi bir kavram kargaşası için teşekkür ettim.sürekli aynı yerlere takılı kaldıkta.siz de teşekkür edin sevgili forumdaşım benim anlattığım olay ile senin analttığının hiç bir alaksı yok ve neye teşekkğür etmem gerektiğini anlamadım Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.