Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Sizin yazdiginiz tarih de bizim yazdigimiz Cografyami sayin Mavi,bende ve baska arkadaslarda tarih yazdilar.Lütfen yani,yine duygu sömürüsü yapmayalim. saygilarla Osmanli tarihini iyi biliyoruz. Liseye kadar Türkiye'de okuduk. Ama sonradan bizden baska kendi tarihini manupule eden ve kendi kendini öven baska bir devlet simdiye kadar görmedim. Varsa Türkiye'ye bu konuda yandas olacak lütfen gösterinde okuyalim. Tarihimizde ögrendik, ne ögrendik, Osmanli kilic zoruyla yakarak keserek ülkeleri isgal etmis ve insanlari vergiye baglamis, ama bize bunu fetih diye anlatarak bayagi uyuttnuslar. Ha simdiki Amerika'nin ve Israil'in yaptigi ha da Osman'linin yaptigi. Birisi bana aralarindaki bir farki göstersin lütfen. Filistin halkina sahip cikmak demek her türlü zulme karsi cikmak demektir, sadece Israil ve ABD oldugundan degil. Zamaninda oralari osmanli, yani övünerek bahsettigimiz cömert ve dürüst atalarimiz isgal etmisti ve Filistin'lileri kilictan gecirmisti. Kürt'lerin tarihinede inanmayiz biz Türkcüler, diline de inanmayiz. Biz ancak yapmis oldugumuz isgalleri, sömürüyü, baskiyi, zulmü dönemin en iyi tarihi olarak kendi kendimize anlatir dururuz ve bu hikayeye de bizden baska inanan olmaz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Sizin yazdiginiz tarih de bizim yazdigimiz Cografyami sayin Mavi,bende ve baska arkadaslarda tarih yazdilar.Lütfen yani,yine duygu sömürüsü yapmayalim. saygilarla Politika,bana duygu sömürüsü demeyin.Yakılan,yıkılan insan iken...anlamaya çalışıyorum,anlatmaya çalışıyorum...lütfen biraz olsun,yazdıklarımla yanıt verin bana. Siz,benim verdiğim tarihe bir daha bakın,şurası yanlış...çünkü deyin ki;bende niye yazdığımı söyleyeyim size. inkar,inkar,inkar...hemen yanıbaşınızda ki tüm yanlışları,devleti aklama adına inkar,korkularınız adına inkar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Politika,bana duygu sömürüsü demeyin.Yakılan,yıkılan insan iken...anlamaya çalışıyorum,anlatmaya çalışıyorum...lütfen biraz olsun,yazdıklarımla yanıt verin bana. Siz,benim verdiğim tarihe bir daha bakın,şurası yanlış...çünkü deyin ki;bende niye yazdığımı söyleyeyim size. inkar,inkar,inkar...hemen yanıbaşınızda ki tüm yanlışları,devleti aklama adına inkar,korkularınız adına inkar Ne alaka,neymis korkum benim,hangi yanlisi savunup dogruyu inkar ettim.Ermeni meselesinimi,Kürtcülerin bölücü calismalarinimi,Ergenekon senaryosunumu,yoksa YAZDIGINIZ VE HICBIR SOMUT BILGI OMAYAN KÜRT TARIHINIMI?Hangisi sizce yanlis veya dogru acaba?Bende Kürt tarihi yazdim hemde belge ve alinitlarla,benim yazdiklarimin hepsi kanitlanmis somut bilgiler.Yani yakilan yikilan diyerek nereye varmaya calisiyorsunuz,mücadelenin amaci ortada degilmi yoksa. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Ne alaka,neymis korkum benim,hangi yanlisi savunup dogruyu inkar ettim.Ermeni meselesinimi,Kürtcülerin bölücü calismalarinimi,Ergenekon senaryosunumu,yoksa YAZDIGINIZ VE HICBIR SOMUT BILGI OMAYAN KÜRT TARIHINIMI?Hangisi sizce yanlis veya dogru acaba?Bende Kürt tarihi yazdim hemde belge ve alinitlarla,benim yazdiklarimin hepsi kanitlanmis somut bilgiler.Yani yakilan yikilan diyerek nereye varmaya calisiyorsunuz,mücadelenin amaci ortada degilmi yoksa. saygilarla Bana mücadalenin adını verin! Bakın arkadaşım,birileri bölücü diye bir halkı yok sayamazsınız.Kürtler vardır,hemde milyonlarca...Irak'ta ki Kürt de İran'da ki Kürt de...birbirini çok iyi anlıyor,aynı kaderi paylaşıyor...bu bile bir halkın varlığını kanıtlar. Korkmayın,korkmayalım...haklarla bir ülke yıkılamaz.Halkların kendisi ile bu ülke daha da yaşanılır! Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Ben artık tarih denen şeye zerre kadar inanmıyorum. Bu işin suyu çıkmış. Herkesin kendine göre ayrı bir tarihi var. Birine göre Ak olan diğerine göre kara. Kimin doğru söylediğinin doğru olduğunu söylemek için müneccim olmak gerekli. Herkes işine gelen tarihi kabul ediyor. Artık Tarihi pozitif bir bilim olarak kabul edemiyorum doğrusu. Zaten tarihin fazla bir önemi de yok. Fransız, Alman ve İngilizler tarih boyunca birbirini boğazlayıp durmuş ta ne olmuş. Şimdi her şeyi unutmuş gül gibi dünyayı yönetiyorlar. Demek ki bizim de şu anımıza bakmamız, sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. Birbirimizi suçlamanın sonu yok. Yoksa berbat bir gelecek bizleri bekliyor olacak. Şimdiye bakalım, ortak çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmeyi öğrenelim, en iyisi... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Bana mücadalenin adını verin! Bakın arkadaşım,birileri bölücü diye bir halkı yok sayamazsınız.Kürtler vardır,hemde milyonlarca...Irak'ta ki Kürt de İran'da ki Kürt de...birbirini çok iyi anlıyor,aynı kaderi paylaşıyor...bu bile bir halkın varlığını kanıtlar. Korkmayın,korkmayalım...haklarla bir ülke yıkılamaz.Halkların kendisi ile bu ülke daha da yaşanılır! Kimsenin kimseden korktugu yok? birileri bölücülük yapiyor diye ne bu millet adini degistirir? nede 70.milyonluk Türkiye birilerin hatiri icin kücüle kücüle birilerinin cebine sokulur.. milyonlar arayanlar ilk önce gercek milyonlari bu ülkede görmek zorundadir.. Yok öyle dava? Irkcilik oluyor Türklük´ten vaz gec Yok öyle dava: Ne mutlu Türküm demekte ne oluyor hikayeleri .. Öyle ya birilerinin kasinin gözünün reginin hatiri icin bu millet kendine yeni ad mi yazdiracak? Tam bagımsız Türkiye diye bagıran ve tek bir insan evladını öldürmemiş deniz gezmiş daha az mi Türktü? Yok arkadasim birileri icin bazi culsuzlar icin bizim ülkemizden verilecek bir cakil tasimiz bile yok artik kusura bakma. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Bana mücadalenin adını verin! Bakın arkadaşım,birileri bölücü diye bir halkı yok sayamazsınız.Kürtler vardır,hemde milyonlarca...Irak'ta ki Kürt de İran'da ki Kürt de...birbirini çok iyi anlıyor,aynı kaderi paylaşıyor...bu bile bir halkın varlığını kanıtlar. Korkmayın,korkmayalım...haklarla bir ülke yıkılamaz.Halkların kendisi ile bu ülke daha da yaşanılır! Mücadele Türkiye de bir federasyon sekline gecerek Kürtlere örtülü özerklik taninmasi icindir. Kürtleri inkar eden kim,Kürtleri inkar edenler sizin o bölücü dedikleriniz degilmi?Mecliste dtp den önce sanki Kürt milletvekili yokmus gibi propagandalar yapanlar kimlerdir acaba.Bölücü olununcami Kürtlük kabul görüyor sizce. Kürtlerin olmasi ve milyonlarca olmasi bile bir Kürtcülük oyunudur.Kürtlerin milyonlarca olmasi neyi ifade eder ki?Dogum kontrolünün olmadigini.Kurulacak olan Kürt devletine cocuk yetistirme siyaseti ve sonra da Kürtler var hemde milyonlarca. Irandaki Kürtte Iraktaki Kürtte Türkiyede ki Kürtte Kürdistan bonbonu ile aldatilip yasadiklari ülkeye ihanete zorlaniyor.Haklarin karsisinda degiliz,karsisinda oldugumuz sey hak adi altinda kirli emellerin saklanmasidir. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Kimsenin kimseden korktugu yok? birileri bölücülük yapiyor diye ne bu millet adini degistirir? nede 70.milyonluk Türkiye birilerin hatiri icin kücüle kücüle birilerinin cebine sokulur.. milyonlar arayanlar ilk önce gercek milyonlari bu ülkede görmek zorundadir.. Yok öyle dava? Irkcilik oluyor Türklük´ten vaz gec Yok öyle dava: Ne mutlu Türküm demekte ne oluyor hikayeleri .. Öyle ya birilerinin kasinin gözünün reginin hatiri icin bu millet kendine yeni ad mi yazdiracak? Tam bagımsız Türkiye diye bagıran ve tek bir insan evladını öldürmemiş deniz gezmiş daha az mi Türktü? Yok arkadasim birileri icin bazi culsuzlar icin bizim ülkemizden verilecek bir cakil tasimiz bile yok artik kusura bakma. İyi de çakıl taşı isteyen biri mi var karşınızda. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 İyi de çakıl taşı isteyen biri mi var karşınızda. isteyen var demedik? çakıl Makil istemeyin dedik? Mustafa kemalden ögrendigimiz bir çakıl taşı bile verilmez? Gerekirse kazanilacak daha cok sey var? Yeterki vakti gelsin? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 isteyen var demedik? çakıl Makil istemeyin dedik? Mustafa kemalden ögrendigimiz bir çakıl taşı bile verilmez? Gerekirse kazanilacak daha cok sey var? Yeterki vakti gelsin? Lütfen,yanıt verirken ne yazdığıma bakın. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 isteyen var demedik? çakıl Makil istemeyin dedik? Mustafa kemalden ögrendigimiz bir çakıl taşı bile verilmez? Gerekirse kazanilacak daha cok sey var? Yeterki vakti gelsin? Madem cakil tasi isteyen yok neden istemeyin diyorsunuz? Toprak istenilmediginde anlastigimiza göre, neler isteniyor cakil makil disinda? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Mustafa kemalden ögrendigimiz bir çakıl taşı bile verilmez? Gerekirse kazanilacak daha cok sey var? Yeterki vakti gelsin? Mustafa Kemal malesef onun bunun agzina sakiz oldu. Yanarim ben ona yanarim. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Mücadele Türkiye de bir federasyon sekline gecerek Kürtlere örtülü özerklik taninmasi icindir. Kürtleri inkar eden kim,Kürtleri inkar edenler sizin o bölücü dedikleriniz degilmi?Mecliste dtp den önce sanki Kürt milletvekili yokmus gibi propagandalar yapanlar kimlerdir acaba.Bölücü olununcami Kürtlük kabul görüyor sizce. Kürtlerin olmasi ve milyonlarca olmasi bile bir Kürtcülük oyunudur.Kürtlerin milyonlarca olmasi neyi ifade eder ki?Dogum kontrolünün olmadigini.Kurulacak olan Kürt devletine cocuk yetistirme siyaseti ve sonra da Kürtler var hemde milyonlarca. Irandaki Kürtte Iraktaki Kürtte Türkiyede ki Kürtte Kürdistan bonbonu ile aldatilip yasadiklari ülkeye ihanete zorlaniyor.Haklarin karsisinda degiliz,karsisinda oldugumuz sey hak adi altinda kirli emellerin saklanmasidir. saygilarla Politika, " Kürtlerin olmasi ve milyonlarca olmasi bile bir Kürtcülük oyunudur.Kürtlerin milyonlarca olmasi neyi ifade eder ki?Dogum kontrolünün olmadigini.Kurulacak olan Kürt devletine cocuk yetistirme siyaseti ve sonra da Kürtler var hemde milyonlarca." şeklinde ifadenizi bir daha okuyun. şimdilik işte olduğum için,zamanım olmadığı için sadece buna dikkattinizi çekmek istedim. eleştiri getirdiğiniz,noktaları birbirimizi anlayarak açıklığa kavuşturacağız... bu temenni ile... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Etimoloji NOT: Ksenefon Kürdlere Kard-ukh-i demektedir. . . . Ptolemy, Kardukların Geliler?in aşağısında Margasiler?le Cadusiler?in topraklarına yakın bölgelerde gösterir ve daha ilerde ise Gordyene?den ve Gordyaei Dağları?ndan sözeder. (alıntı) şimdi arkadaşım yaptığın alıntıların hepsi aşağı yukarı okudum. Basit bir soru sorucam. Bu alıntıların kaynağı ne ? Hangi tarihçi ? Hangi üniversite tarafından kabul edilmiş tezler ? Hangi bilim kurumunca TEZ OLARAK DAHİ kabul edilmiş ? Hangi bilim adamının derlemesi bu ? Arkadaşım sen mantıklı bir insan gibi görünüyorsun. Peki söyler misin bana bu alıntıları yaparken okumuyor musun ? Yöntem şu, x tarihçi karduklardan bahsetmiştir deyip adamın karduklar hakkında yazdıkları verilmiş ondan sonra ; Karduklar kürttür, karduk kürt demektir şeklinde bir iddiada bulunulmuş. ve böylece tarihçinin karduklar hakkında yazdığı herşey kelime değiştirilerek kürtler için yazılmış olmuş. İşte tamda bahsettiğim başkalarının tarihinin üstüne konma taktiği. Yani o kadar uzun altıntının tek yaptığı bu. Bir tarihçinin yazdıkları alınır. Sonra orada geçen bir kelime "aslında anlamı şu" denilir. Tabi bunu derken etimolojik, tarihsel olarak kelimenin bu anlama gelip gelmediğini okuyucu düşünmez , araştırıp ya gerçekten böyle mi demez, varsayımıyla devam edilir. Neyse arkadaşım tekrar sorayım nedir bu iddianın kaynağı ? 1 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Politika, " Kürtlerin olmasi ve milyonlarca olmasi bile bir Kürtcülük oyunudur.Kürtlerin milyonlarca olmasi neyi ifade eder ki?Dogum kontrolünün olmadigini.Kurulacak olan Kürt devletine cocuk yetistirme siyaseti ve sonra da Kürtler var hemde milyonlarca." şeklinde ifadenizi bir daha okuyun. şimdilik işte olduğum için,zamanım olmadığı için sadece buna dikkattinizi çekmek istedim. eleştiri getirdiğiniz,noktaları birbirimizi anlayarak açıklığa kavuşturacağız... bu temenni ile... Bizler nufus, dil, tarih gibi GERCEK verilerden bile bahsederken "KURTCULUKTUR" diyebilen insanla neden hala tartisiyorsunuz onu anlamiyorum. Ayni adamlar yirtilmadilar mi "Kurtce diye bir dil yok" ya da "Kurtce kesinlile resmilestirilemez" diye? Bakin ne oldu... Oyle bir dil olmamasina ragmen Kurtce TRT kanali bile acildi. Herhalde uydurmaca bir dil olsa gerek. Yok yok uzaylilar getirdi Kurtce dilini! Birakin adamlar yine inkar etsinler... Bal gibi de var ve bal gibi de resmilesti TRT sayesinde. Ve tekrar ediyorum. Birakin "HAYIR" desinler. Yarin obur gun her istegimiz gerceklesecek ve bunlar yine Polyannacilik yapip olan biteni inkar edecekler. Tipki TRT gibi resmi bir kanalda bile yayinlanan bir dilin varligini inkar ettikleri gibi! Ha bir de sizlere bir kac lafim var inkarcilar: gidin TV'nin TRT6 kanalini acip turkulerimizi dinleyin, dilimizi, adetlerimizi, insanligimizi ogrenin. Ogrenin de yillardir ne kadar sacma bir zihniyetin onderligini yaptiginizi anlayin. Kurt insanimin, Kurt dilimin, Kurt muzigimin ve sanatimin guzelligini gorun! Diyarbakirli... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Bizler nufus, dil, tarih gibi GERCEK verilerden bile . . . Diyarbakirli... Önce onlarin gercekten Kürtlere ait oldugunu kanitlayin,Nevruzuda Kürt bayrami diye yutturmaya kalktiniz sadece Almanlar yuttu bu yalani.Kürtce dil yoktur,yani televizyonda Kürtce yayin yapilinca Kürtce dilin oldugumu kanitlaniyor,hayir sadece bir kesimin konustugu dil kalabaligi oluyor saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Kürt milleti diye bir millet tarihin hicbir sahifesinde yasamamistir.Bugün Kürtler söyleydi Kürtler böyleydi,sunlar Kürtlerin dedeleri atalari gibi savlar sadece kendine bir tarih yaratma amacina dayali,hadi bunu kabul edebiliriz de gelmis gecmis medeniyetlere sahip cikarak biz buyuz demek gercekten tarihe yapilmis en büyük ihanettir ve bu ihaneti yapanlarin hepside Kürtcülerdir. Iletilerden birinde bir cümle vardi güldüm acikcasi:"Türkler Orta Asyadan bir irk ama Kürtler Iranidir"heralde dogru yazdim.Türkler Orta Asyali ama Kürtler Irani oluiyor,peki Iran nerede Asyada degilmi?Kendi agzinizla geldiginiz yeri itiraf ediyor sonra da biz dünyanin en büyük milletiyiz diye irkcilik yapiyorsunuz ama kendinizi irkic görmüyor Türkleri irkci yerine koyuyorsunuz. Mensei bu kadar büyük ve güclü olan bir toplum tarihin hicbir sahifesinde kaybolmaz,adi degismez,siz hic gördünüzmü bir tarih sahifesinde Türklere baska ad verildigini,hep bu degisik adlar Kürtlerin adimi oluyor?Kardi alip Kürt yaparsiniz,bilmem neyi alir bu Kürt demektir dersiniz,zaten tarihi carpittiginizda buradan anlasilmiyormu.Roma Romadir,Yunan Yunandir,Ermeni Ermenidir,peki Kürt neden ayri ayri isimlerle anilmis?Araplara 1000 yil önce Beyazmi diyordular hayir yine araptilar. Simdi Bulgarlardan Kizil derililerden bahsedilmis,Bulgarlarin Türk kökenli olanlarinin varligi belgelerle sabittir,Kizilderililere gelince bunlar sadece birer görüstür iddiadir asli astari bilinmiyor hicbir bilimsel arastirma yapilmamis,bunlari alipta sizde bunu yapiyorsunuz diye bir kiyaslama yaparsaniz o zaman derim ki Türk tarihi somut belgelerle ortada durmaktadir,hicbir ilavesi ve eksigi olmadan. Bu arada,"BEN TÜRK DEGILIM KÜRT'ÜM "diyen kisi,zaten Hollanda vatandasi,Türk vatandasligini begenmeyip Hollanda vatandasligina gecmis,gecsin kim kimin vatandasligina gecerse gecsin,bu demek oluyor ki Hollanda da KÜRT KIMLIGI yok,Hollanda vatandasi kimligi var.Dogrusuda budur cünkü bir ülkede birkac kimlikli vatandas olmaz,bir ülkede tek kimlikli vatandas olunur,cifte kimlik olayi ise devleti olanlar icin mümkündür sadece o da her ükenin yasasi buna müsaade etmez. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Cyrano, aslında tek satır yazamayacak kadar yorgunum;ama istediğiniz kaynağın adını vereyim. Kürt Enstitüsü...genel anlamda...başka yerlerde ve kitaplarda da birkaç alıntı. alıntıladığım herşeyi okudum ayrıca.... özür dilerim,kısa kısa oldu ama,sadece bunu yazabildim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Yanit Cyrano'ya yazilmis ama ben de sayin maviye bir yanit vermek istedim;Kürt enstitusunde tabiiki tarih yaratilacaktir. saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Madem ülkemizdeki Kürt nüfusun oranini veremiyorsunuz, nereden biliyorsunuz Kürt'lere kültürel alanda haklarin verilmesi icin önceleri yeteri kadar nüfuslari yok diyebiliyorsunuz???? Siz herhalde nerede ne yazdiginizi tam olarak bilmiyorsunuz. bakin ne yazmissiniz bir yorumunuzda: "....... Kürtlerin nüfusu, eskiden bu talebin dikkate alınmasını gerektirecek bir sayıya sahip değildi. Aynı şey, Çerkezce yada Lazca için de geçerlidir......" Bir taraftan böyle bir iddaada bulunuyorsunuz, diger taraftanda sorulamizi bilmiyorum diye gecistiriyorsunuz. Ülkemizdeki Kürt nüfusu tesbit etmemizin AB ile ne alakasi var? Türkiye istese pekihala kendisi yapabilir, ama cikacak rakamdan korkuyor herhalde. Arkadaşım, tekrar ediyorum, ben Kürtçe yayını talep eden nüfustan bahsediyorum. Bu talebi değerlendirmenin AB ile nasıl alakası yok ? 2001'de TRTde Kürtçe, Çerkesçe, Arapça, Boşnakça yayınlar başlamadı mı ? Ondan önce, Türkçe Tv yayına başlayalı kaç sene oldu ki ? CIA raporlarındaki nüfusu bile verdim, neyi saklıyorum, Türkiye neden korksun Kürt nüfusundan ? AB'nin azınlık hakları konusunda anlaştığı ortak bir kriteri var mı ki benden nüfus oranını istiyorsun ? Devlet, eğer talep edilen mevzu haklı gerekçelere dayanıyorsa ve bundan yararlanacak olan, bunu talep eden nüfus yeterli orandaysa duruma göre değerlendirir dedim. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Osmanli tarihini iyi biliyoruz.Zamaninda oralari osmanli, yani övünerek bahsettigimiz cömert ve dürüst atalarimiz isgal etmisti ve Filistin'lileri kilictan gecirmisti. Size tarihi böyle mi öğrettiler, neye dayanarak Osmanlının Filistinlileri kılıçtan geçirdiğini iddia ediyorsunuz ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Ben artık tarih denen şeye zerre kadar inanmıyorum. Bu işin suyu çıkmış. Herkesin kendine göre ayrı bir tarihi var. Birine göre Ak olan diğerine göre kara. Kimin doğru söylediğinin doğru olduğunu söylemek için müneccim olmak gerekli. Herkes işine gelen tarihi kabul ediyor. Artık Tarihi pozitif bir bilim olarak kabul edemiyorum doğrusu. Sn.Domuzbağı, Tarih yazmanın da bir mantığı, sistematiği vardır. Tarih, bir bilgi yığılması değildir. Tarihi yazarken bu bilgilerden yararlanılır ancak birbiriyle çelişen bilgiler ayıklanmak zorundadır. Geriye kalanlardan ise somut bulgulara dayananlar gerçektir. İdeolojik çarpıtmalar nedeniyle bu gerçek üzerinde ufak oynamalar olabilir ancak temelden suyunu çıkarmak öyle fazla görülmüş bir durum değildir. Bence, siz yine inanmaya devam edin, doğru, güvenilir, bilimsel kabul görmüş kaynaklardan bilgilenmek kaydıyla... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Önce onlarin gercekten Kürtlere ait oldugunu kanitlayin,Nevruzuda Kürt bayrami diye yutturmaya kalktiniz sadece Almanlar yuttu bu yalani.Kürtce dil yoktur,yani televizyonda Kürtce yayin yapilinca Kürtce dilin oldugumu kanitlaniyor,hayir sadece bir kesimin konustugu dil kalabaligi oluyor saygilarla Zaten Turk bayrami oldugu icin senelerce yasaklayip binlerce insanimizi hapis ettiniz degil mi? Ona bir de NEWROZ derler. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Yanit Cyrano'ya yazilmis ama ben de sayin maviye bir yanit vermek istedim;Kürt enstitusunde tabiiki tarih yaratilacaktir. saygilarla Her ülke her ulus kendi tarihini yazar. Osmanlı demiş bakınınız "dünyahepimizin",Şu Osmanlı'nın,Asr-ı Saadetti...Sultan Selim,tarafından "habis" olarak nitelenip,katledilenler bu saaddettin neresinde acaba? Resmi olan tarih,değil mi ama! Galiba,F Başkaya'ydı...yazılan tarih,sadece devleti baz alır,halkı yok sayar...diyen.ne kadar da doğru! Kürt Enstitüsü tarafından verilen iletilerde,zaten isimler açık açık verilmiş.Dönün isterseniz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Size tarihi böyle mi öğrettiler, neye dayanarak Osmanlının Filistinlileri kılıçtan geçirdiğini iddia ediyorsunuz ? Ben Osmanlı Devleti de emperyalist bir devlettir diyenlerdenim... Devşirme sisteminden başlayalım önce isterseniz,öğretilen tarihte de var nasıl olsa yada reayeler,haraç ve cizye... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.