Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
sorun bu sekilde cozulmez.devlet bi kere kokeninden dolayi ayrimcilik yapmiyacak bu insanlara.terore o kadar para harcaniyor.terore harcanan paranin 100 de 1 ini doguya yatirima ayirsa fabrikalar kursa insanlara is imkani saglasa hem ulke ekonomisine ktkisi olur hemde insanlar evlerine ekmek goturur.zaten insanlarin tek derdi evine alninin teriyle hakettigi parayi goturmek.bu insanlarin baska derdi yok.yoksa durduk yere niye goc etsin.keyfinden mi goc ediyo bu insanlar.devlet tarafindan goce zorlaniyor suca zorlaniyor.kokeninden dolayi ayrimcilik yapiliyor evleri koyleri yakiliyor.korucu olmaya zorlaniyor.bolgeye yeterli egitim saglanmiyor is imkani yok.ama sizin buldugunuz cozum yolu ne kadar guzel..pkk yi besleme militan verme.bu kadar basit degil hersey..

Jön aslında yüzlerce kez yazmak istediğimizi o kadar güzel özetlemişsin ki.Aslında şimdi bağırmak isterdim,duymak istemeyenlere,görmeyenlere...Bu bedeli hepimiz ödüyoruz,neden hala birbirimizden bu kadar uzağız,yabancıyız kaderimize...anlaşılır gibi değil!

Gönderi tarihi:
FEODALIZM icin Daga cikmayacaksin??? feodalizm i yikmak icin dagdan ineceksin o kadar basit?

:shuriken:

ben daga cikan insanlari savunmuyorum.insanlarin daga cikmamasi icin mutlu olmasi icin devletin uyguladigi yanlis politikalardan bahsediyorum..

Gönderi tarihi:
FEODALIZM icin Daga cikmayacaksin??? feodalizm i yikmak icin dagdan ineceksin o kadar basit?

Dagdan inmezler??? Bu terörün Adinada “Demokrasi” derler

Ülkemizde, islami darbenin planlarini kimler yapiyor bi bakalim Tarikat ve cemaat ileri gelenleri kimler kimlerden olusuyor Öncelikle başı ceken Kürtler, olmuyormu? herhalde cerkez olmuyor!

Öncelikle başı çeken Kürtler, özellikle vatandaşın dini duygularını istismar edip, Tarikat ve Cemaatlere siyasi olarak büyük destek saglamiyorlarmi dersiniz!!!

sonra feodalizm i arka cikan onlari el üstünde tutupda emperyalizimin desteginde ülkesine karsi daga cikan devrimci gördünüzmü...

Gönderi tarihi:

Jön aslında yüzlerce kez yazmak istediğimizi o kadar güzel özetlemişsin ki.Aslında şimdi bağırmak isterdim,duymak istemeyenlere,görmeyenlere...Bu bedeli hepimiz ödüyoruz,neden hala birbirimizden bu kadar uzağız,yabancıyız kaderimize...anlaşılır gibi değil!

hic bir farkimiz yok aslinda hepimiz insaniz.ama herkez bunun farkinda degil sorun burda.

sunuda soylemek isterim.insanlari kokenlerine gore degerlendirenler ve ayrimcilik yapanlar sunu unutmasinlar.kimse kokenini kendisi secmiyor ve hic kimse dunyaya gelmeden once tanriyla anlasma yapmadi.ben bu kokenden su kokenden dunyaya gelecem diye.o cok elestitdikleri kokenden kendileri de dunyayaya gelebilirdi

Gönderi tarihi:
hic bir farkimiz yok aslinda hepimiz insaniz.ama herkez bunun farkinda degil sorun burda.

sunuda soylemek isterim.insanlari kokenlerine gore degerlendirenler ve ayrimcilik yapanlar sunu unutmasinlar.kimse kokenini kendisi secmiyor ve hic kimse dunyaya gelmeden once tanriyla anlasma yapmadi.ben bu kokenden su kokenden dunyaya gelecem diye.o cok elestitdikleri kokenden kendileri de dunyayaya gelebilirdi

Ve değerli arkadaşım,birileri elinde borazan çalıp insanları anlamsız ölümlerle avutuyorsa,sormak lazım savaş da kimin için,yok saymada ne için?Biz birbirimize benzeyen,birbirimize benzetilen ve benzetilirken farklılaşan bir tarihin çocuklarıyız.Çelişkilerimiz bunun için,acılarımız bunun için!

Gönderi tarihi:
Dagdan inmezler??? Bu terörün Adinada “Demokrasi” derler

:clover:

hurafe yaratmayalım somut konuşalım lütfen! İspat ediniz...

Ne kökene göre değerlendirmek ne ayrımcılık? arkadaşım iletileri okumuyor musun?

Ve değerli arkadaşım,birileri elinde borazan çalıp insanları anlamsız ölümlerle avutuyorsa,sormak lazım savaş da kimin için,

Siz iletilerime cevap verin ezber sorulardan önce lütfen...

yok saymada ne için?Biz birbirimize benzeyen,birbirimize benzetilen ve benzetilirken farklılaşan bir tarihin çocuklarıyız.Çelişkilerimiz bunun için,acılarımız bunun için!

Demogojiye devam!...

Gönderi tarihi:
ben daga cikan insanlari savunmuyorum.insanlarin daga cikmamasi icin mutlu olmasi icin devletin uyguladigi yanlis politikalardan bahsediyorum..

Ona göre doğru tavır alacaksınız öyleyse... Duygusal yaklaşıp alet olmayacaksınız!

Gönderi tarihi:
Jön aslında yüzlerce kez yazmak istediğimizi o kadar güzel özetlemişsin ki.

Top bir orda bir burda :)

Aslında şimdi bağırmak isterdim,duymak istemeyenlere,görmeyenlere...

Ben bağırmak istemekle yetinmeyip bağırıyorum! OYUNA GELMEYİN! GETİRMEYİN! RENGİNİZİ SABİT KILIN!

Bu bedeli hepimiz ödüyoruz,neden hala birbirimizden bu kadar uzağız,yabancıyız kaderimize...anlaşılır gibi değil![/size]

Demogojiye devam :)

Gönderi tarihi:
sorun bu sekilde cozulmez.

Görelim nasıl olacak :)

devlet bi kere kokeninden dolayi ayrimcilik yapmiyacak bu insanlara.terore o kadar para harcaniyor.terore harcanan paranin 100 de 1 ini doguya yatirima ayirsa fabrikalar kursa insanlara is imkani saglasa hem ulke ekonomisine ktkisi olur hemde insanlar evlerine ekmek goturur.

Doğu ile batıyı görmeden karşılaştırmadan konuşunca böyle olur elbet :) EZBER...

zaten insanlarin tek derdi evine alninin teriyle hakettigi parayi goturmek.bu insanlarin baska derdi yok.yoksa durduk yere niye goc etsin.

Hatırlatırım: Bir arkadaşımız, sizinle aynı görüşte olan, bu sorunun yüzyıllarca sürdüğünü söyledi ki öyle...

Gerisini siz tartın :)

keyfinden mi goc ediyo bu insanlar.

Hayır... Birçok sebebi var...

korucu olmaya zorlaniyor.

:)

bolgeye yeterli egitim saglanmiyor is imkani yok.

:)

ama sizin buldugunuz cozum yolu ne kadar guzel..pkk yi besleme militan verme.bu kadar basit degil hersey..

Basit kardeşim... :)

Gönderi tarihi:
Demogoji ne demektir? Kelimenin anlamını düşünün ve kimin yaptığınına öyle karar verin.

.

.

...

ya arkadaş kim kürtçe konuşuyor.senin haberin yok galiba tc. doğuda kürtçe konuşan öğrenci sayısını azaltmak için planlar yapıyorlar sen bunu biliyormusun..yani türkiyede kürtçe konuşulmasının önüne geçmek istiyorlar.kim serbest dediki.sen amma da ezbere konuşuyorsun..

Gönderi tarihi:
Ve değerli arkadaşım,birileri elinde borazan çalıp insanları anlamsız ölümlerle avutuyorsa,sormak lazım savaş da kimin için,yok saymada ne için?Biz birbirimize benzeyen,birbirimize benzetilen ve benzetilirken farklılaşan bir tarihin çocuklarıyız.Çelişkilerimiz bunun için,acılarımız bunun için!

Bir olan bir kaderin çocukları olan bizler nasılda farklılaştık asi.Aslında farklılaştırıldık.Bu bedeli hepimiz ödedik.Ama yarın bunu ödemeyecek.İzin vermeyeceğiz.

Gönderi tarihi:

Türkiye'de Kürt sorunu falan yok. Kürt sorunu denilen şeyin aslı Terör sorunudur. Ve Kürtlerin çok az bir kısmı terörist olduğu için tüm kürtler etik olarak terörist olarak yaftalanamaz. Dolayısıyla sorun, Kürt sorunu değil Terör sorunu olmuş olur.

PKK denilen örgüt kendini Kürtlerin hakkını koruyan bir örgüt olarak afiş etmiştir. Fakat bugün sempatizan hariç hiçbir kürt Pkk'yı sevmez. Ve haklarını pkk'nın savunmadığını her fırsatta dile getirilir. Geçen gün Kürt düğünü vardı. Tüm korucular keleşlerini alıp ateşlemişti. O görüntülerde birşey dikkatimi çekti. Evde dev bir Türk bayrağı vardı. Dolayısıyla oradaki Kürtler kendilerini Türk milletinin bir evladı olarak görmüşler. Ve pkk'ya karşı savaşmışlardı. Yine günümüze yakın tv'de bir haber izledim. Kürtler Hakkari dağının dibinde pkk'lılara garez olsun diye çocuk çocuk Türk bayrağı ile dolaşmıştı. Bu bile Kürtlerin Pkk'yı benimsemediğini gözterir.

Gelelim Kürtlerin yoğun bulunduğu bölgelerdeki sorunlara.

Türk devleti doğuya hiçbir zaman sırt çevirmedi. Hep doğuya yardımcı olmak istedi. Ama her zaman bunu başaramadı. Başardığı zaman da dış güçler bunu engellemek için pkk'yı kullandı. Türkiye'yi bölmek isteyen açık ve gizli güçlerin piyonluğunu birçok örgüt üstlendi. Bu örgütlerin elindeki silahlar'ın menşeyi araştırıldığında ABD,ingiltere,İsrail,Rusya gibi ülkelerin silah fabrikalarında üretildiği ortaya çıktı. Dolayısıyla Türkiue Devleti her bölgesine aynı gözle baktı.Ayrımcılık yapmadı. Ama suni bir ayrımcılık yapılıyor gibi gösterildi. Çünkü Büyük İsrail projesi için ilk iş Kürtlerin kışkırtılıp Kürdistanı kurmak için faaliyet göstermesi istendi. Bugün peşmergeyi eğitenlerin İsrail'li mossad ajanları olduğunu bildiğimize göre bu saçma bir komplo değil ap açık gerçektir.

Not : Günümüzde Terör'ü anlatmak için çekilen filimler bu gerçekleri ispatlıyor aslında. Tabi anlayana.

Gönderi tarihi:
Top bir orda bir burda :)

Ben bağırmak istemekle yetinmeyip bağırıyorum! OYUNA GELMEYİN! GETİRMEYİN! RENGİNİZİ SABİT KILIN!

Demogojiye devam :)

Sayın Yarasa lütfen demogoji demeyin bana,benimle Türkçe konuşun.Ayrıca emin olun ki ben rengimin farkındayım.Durduğum yerden asla ödün vermem.Anlamadan yazmayın!Varsa bölücülük adına bir iletim bana göstererek yazın.

Gönderi tarihi:
Türkiye'de Kürt sorunu falan yok. Kürt sorunu denilen şeyin aslı Terör sorunudur. Ve Kürtlerin çok az bir kısmı terörist olduğu için tüm kürtler etik olarak terörist olarak yaftalanamaz. Dolayısıyla sorun, Kürt sorunu değil Terör sorunu olmuş olur.

PKK denilen örgüt kendini Kürtlerin hakkını koruyan bir örgüt olarak afiş etmiştir. Fakat bugün sempatizan hariç hiçbir kürt Pkk'yı sevmez. Ve haklarını pkk'nın savunmadığını her fırsatta dile getirilir. Geçen gün Kürt düğünü vardı. Tüm korucular keleşlerini alıp ateşlemişti. O görüntülerde birşey dikkatimi çekti. Evde dev bir Türk bayrağı vardı. Dolayısıyla oradaki Kürtler kendilerini Türk milletinin bir evladı olarak görmüşler. Ve pkk'ya karşı savaşmışlardı. Yine günümüze yakın tv'de bir haber izledim. Kürtler Hakkari dağının dibinde pkk'lılara garez olsun diye çocuk çocuk Türk bayrağı ile dolaşmıştı. Bu bile Kürtlerin Pkk'yı benimsemediğini gözterir.

Gelelim Kürtlerin yoğun bulunduğu bölgelerdeki sorunlara.

Türk devleti doğuya hiçbir zaman sırt çevirmedi. Hep doğuya yardımcı olmak istedi. Ama her zaman bunu başaramadı. Başardığı zaman da dış güçler bunu engellemek için pkk'yı kullandı. Türkiye'yi bölmek isteyen açık ve gizli güçlerin piyonluğunu birçok örgüt üstlendi. Bu örgütlerin elindeki silahlar'ın menşeyi araştırıldığında ABD,ingiltere,İsrail,Rusya gibi ülkelerin silah fabrikalarında üretildiği ortaya çıktı. Dolayısıyla Türkiue Devleti her bölgesine aynı gözle baktı.Ayrımcılık yapmadı. Ama suni bir ayrımcılık yapılıyor gibi gösterildi. Çünkü Büyük İsrail projesi için ilk iş Kürtlerin kışkırtılıp Kürdistanı kurmak için faaliyet göstermesi istendi. Bugün peşmergeyi eğitenlerin İsrail'li mossad ajanları olduğunu bildiğimize göre bu saçma bir komplo değil ap açık gerçektir.

Not : Günümüzde Terör'ü anlatmak için çekilen filimler bu gerçekleri ispatlıyor aslında. Tabi anlayana.

Kastınız TEK TÜRKİYE dizisi mi?Ama bence siz dizilere,filmlere,medyaya fazla güvenmeyin!

Gönderi tarihi:

her cumleyi alinti yaparak cevap vermeniz sanki msn de konusuyoruz havasi yaratti bende.basit kardesim oyle degil soyle boyle gibi cevaplar vermek yerine biraz daha acik yazsaniz daha iyi olmazmi.ayni chp deniz baykal mantigi gibi akp nin her dedigine cevap veriyo bak o oyle olmaaz gibi cevaplar verip kendisinin hic bir cozum onerisi getirmemesi gibi..boyle konusmak istemezdim ama sizin yazdiklariniza cevap vermeye deger pek bisey bulamadim..

Gönderi tarihi:

Sayin Jon,

Agzina saglik. Kisilerin kokenleri ya da cinsiyetleri gibi kendi kontrolu altinda olmayan seylerle ovunmesi kadar anlamsız bir sey olamaz! Ne yani dedigim gibi Turk degil bir Cinli olarak dunyaya gelmis olsaydiniz o zaman kendinizden utanmaniz mi gerekirdi? Ne sacmalik!! Insanlarin, bireylerin ulastiklari yerlerle, basarilariyla ovunmesi gerekir! Kendi ellerinde olmayan seylerle degil!

Soruyorum, eger Allah birimizi Kurt ya da degil de Yahudi ya da Ermeni ya da Somalili yaratsaydi o zaman ne yapacaktik? Basarilarinizla ovunun, kokeninizle degil! Jon beyin dedigi gibi, Allah ile dogmadan once kimse hic bir anlasma yapamiyor! Isin guzel yani bu iste!

INSAN olalim, INSANI degerlere bakalim, KOKENLERE degil!

Gönderi tarihi:
Sayın Yarasa lütfen demogoji demeyin bana,benimle Türkçe konuşun.

Kürtçe konuşsam? :sweatingbullets:

Ayrıca emin olun ki ben rengimin farkındayım.Durduğum yerden asla ödün vermem

Biz de bunun farkındayız...

Varsa bölücülük adına bir iletim bana göstererek yazın.[/size]

Gösterdim... Yukarıda...

Gönderi tarihi:
her cumleyi alinti yaparak cevap vermeniz sanki msn de konusuyoruz havasi yaratti bende.

Bu benim tarzım. Her cümleyi teker teker sorgular ona göre yazarım. Bundan ne diye rahatsız oluyorsunuz ki? Cevabınız var ise siz de her cümleye cevap verirsiniz...

basit kardesim oyle degil soyle boyle gibi cevaplar vermek yerine biraz daha acik yazsaniz daha iyi olmazmi.

Herşey yeterince açık. Tekrar okuyunuz ve tekrar ettirmeyiniz!

ayni chp deniz baykal mantigi gibi akp nin her dedigine cevap veriyo bak o oyle olmaaz gibi cevaplar verip kendisinin hic bir cozum onerisi getirmemesi gibi..

Biz çözümümüzü ve eleştirimizi yaptık. İşine gelen anlıyor, işine gelmeyen anlamazdan geliyor.

boyle konusmak istemezdim ama sizin yazdiklariniza cevap vermeye deger pek bisey bulamadim..

Cevap vereceksen vereceksin. Veremiyosan susabilirsin... Kimse silah zoruyla konuşturmuyor!

Gönderi tarihi:
Agzina saglik. Kisilerin kokenleri ya da cinsiyetleri gibi kendi kontrolu altinda olmayan seylerle ovunmesi kadar anlamsız bir sey olamaz! Ne yani dedigim gibi Turk degil bir Cinli olarak dunyaya gelmis olsaydiniz o zaman kendinizden utanmaniz mi gerekirdi?

Okuduklarını anlayamamış olmanın ispatı işte bu cümledir. Ya da anlamazdan gelmenin :)

Soruyorum, eger Allah birimizi Kurt ya da degil de Yahudi ya da Ermeni ya da Somalili yaratsaydi o zaman ne yapacaktik?

Ben Allah'a inanmam! Geçelim bunları. Ben işin milliyetçi felsefesinde değilim! Tekrar okuyun iletiliremi de ona göre eleştiri sunun!

Basarilarinizla ovunun, kokeninizle degil! J

İşte ikinci ispat!...

Gönderi tarihi:
Milliyonlar bu sorunun var olduğunu kabul ediyorlarsa

birkaç kişiyi niye kaale alalım.

Önce yıldızsız konuşalım olur mu?

Milyonları takip etmek doğruyu takip etmek değildir!

Bırakın istedikleri kadar bu sorun yoktur desinler.

Bu zihniyet kaybetmeye mahkum kalacaktır..

Kaybedecek olan tek zihniyet, temeli gerçeklere dayanmayan, hurafelerden ya da birilerinin oyunları üzerine kurulan zihniyetlerdir. Gerçek kaybetmez!

Gönderi tarihi:
Sayın Yarasa susuyorum.Türkçe derken,Kürtçe dediğiniz için,farkında olmadıklarınız için ve bana gösteremediğiniz o bölücülük iletieri için!Susuyorum...

Burası konuşmak için. Susmak için değil...

Gönderi tarihi:
Ama bence siz dizilere,filmlere,medyaya fazla güvenmeyin

Ben de derim ki, ardınızdaki kandırıkçı güçlere güvenmeyin. Adamı yüzüstü bırakabilirler...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.