Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MAKYAJ YAPAN 40 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ... (Müslüman bir ülkede 5 ayda 40'tan fazla kadının islami kullara uygun davranmadıkları gerekçesiyle...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Türkiye'de başörtüsünden dolayı madur olan insanlar yoktu, var edildi. Ben de takip ediyorum ve bakıyorum ki, burada sizlerin yadıklarınızın hep boş şeyler olduğunu fark ediyorum. Sayfa sayfa kulağa hoş gelen ayetler, kulağa hoş gelmeyen ve mantık dışı olan ayetlere kılıf uydurarak verilen cevaplar, 'bu mu yani' dedirtiyor insana.

Sizler azıp sapmış ve sonradan hakkın yolunu bulmuş insanlarsınız herhalde. Ancak ben burada, sayın versoy'un, sayın demirefe'nin, sayın BrainSlapper'in, sayın hoppa'nın, sayın yamyam'ın, sayın gelincik'in ve isimlerini saymadığım diğer sayın arkadaşların azıp saparak değil, konuyu inceleyip tarttıktan sonra, kendilerini hurafelerin yoluna değil de, akıl ve mantığın yoluna vererek hizmet ettiklerini görüyorum. Oysa sizler şahsi çıkarlarınız yüzünden (Cennet, Cehennem korkusu) hala karanlıkların içinde neye ne kılıf uydurabiliriz diye debelenip duruyor ve bir ilerleme kaydedemiyorsunuz.

İnsanın olgunluk kazanması, dogmalara sıkı sıkı bağlanmasıyla olmaz. Yaşam denen engebeli yolda tek taraflı düşünmek, insanın başka seçenekleri düşünmesini dondurur. Önemli olan korkusuz kahraman değil, korkusuz insan olmaktır. Bir gün herkesin korkusuz insan olması umudu ile...

cevabım size değildi,üzerinize alınmışsınız.hayatım boyunca tek taraflı düşünmemişimdir.insanları hiçbir şekilde rencide etmem.çok dikkat ederim bu hususa.kendimi hep karşımdakinin yerine koymuşumdur.hata yapmıyormuyum.yapıyorum dur ama,asgariye indirmeye çalışıyorum.ben kimseye azmış diyemem.yaradılanı yaradandan dolayı çok sevdiğim için,dilim döndüğünce kırmadan dökmeden uyarmaya çalışırım.evet yaradanı herşeyden üstün tutarım ve çok korkarım.onun içindir ki,gerçek inananlar karanlıkta değil aydınlıktadır.yaratılan her şey çok değerlidir onlar için,verdiği nimetlere nankörlük etmezler.iç huzurları sonsuzdur.ALLAH tan başka hiçbir şeyden korkmam.ölümden bile.ben ölümden sonra gerçek hayatın başlayacağına inanırım,sizler ölümün son olduğuna inanırsınız.zannederim telaşınız ve huzursuzluğunuz ondandır.

benim,yaşca benden çok büyük bir ateist arkadaşım vardı.dedem yaşındaydı.çok severdim.o bile bir şeyin var olduğunu ama ispat edemediğini söylerdi.boş biri değildi yani.ALLAH taksiratını affetsin.sayenizde onu da anmış olduk.

velhasıl bizler insan olmaya çalışan fanileriz.herşey hepimiz için hayırlı olsun.

saygılar......

• Cevaplar 100
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Diyor sayın fft,

Ne olacakmış bu inançlı arkadaşımıza göre? Aklımıza güvenmeyecekmişiz.. Tipik ve güvenilir (!) bir tavsiye. Hem kendilerine, hem de insanlara tavsiye ederler akla güvenMEmeyi..

Arkadaşımızın akıl yerine bize tavsiye ettiği şeyler belli; Dogmalar, hurafeler, masallar, töreler, mistik kavramlar ve getirisi olan ortaçağ yaşam kültürü.

Akıl'a ne gerek varki? Koy bir kenara..! Nasıl olsa her şey belirlenmiş. Her şey çizilmiş. Bu doğrulara, kafa yorup ukalalık ta etme..!

Yazısında da diyor zaten;

Aklımı bir kenara koydum,

Ve doğru yolu buldum.

Sayın Maraba.Evet bastıra bastıra söylüyorum,aklınıza çok güvenmeyin.Her alanda bilgi sahibi olanmazsınız,yani dünyadaki her alanda uzman olamazsınız.Sizlerin yaptığı üç beş falanca kitabın yorumlarıyla şekillenen düşünce sisteminize güvenerek zan ile Din konusunda kendinizi uzmanlaşmış görmek.Halbuki din konusunda kesin hüküm verecek kadar bilgi sahibi ya da uzman değilsiniz.Sizin hurafe masal dedikleriniz evrensel gerçeklerdir,gerçek her zaman tekdir.Günümü güzelleştiren bu Kitaplar için Allah a şükürler olsun.

Gönderi tarihi:
Sayın fft, burada kime ne maksatla söylediğin pek açık olmamış. Ama çözebildiğim gibi ise, insanlığın yararına olan kitapları kastediyorsan eğer; bilgi ve bilim içerdiğinden, mistik inançlara yer vermediğinden/övgü olmadığından dolayı, allah'ın dinine sövgü var diyemezsin. Yok dinlerin biribirine sövgü derecesine varan sözlerini içeren kitaplardan bahsediyorsan, onlar da insanlığı pek ilgilendirmiyor. Zira onlarda sizlerin ilgi alanına giriyor. Sizin için kitap, sadece mistik inançlardan bahseden kitaplarmıdır? Neden başka çok değerli kitaplarında olabileceğini kabullenemiyorsunuz. Kafayı takmışsınız sadece ortaçağda yazılan kitaplara. Onlar orada kaldı, bırakın artık onları.

Evet, bütün mesele burada zaten. Sadece ibadet değilde insana yapılan yanlışlıkları kast ediyorsan eğer; bu yanlışlıklar yaşam boyunca yapılan sorgulamalarla genel hukuk ve genel ahlak haline gelmiş. Yok ben bunları tanımıyorum, illaki ortaçağ mantığı ile gideceğim diyorsan, başka kitap, başka kavram tanımaman çok normal. Zira inançlıların inançları, kavramları, ahlakları o zamana, o devir'e endeksli. Yapacak birşey yok.

Ben çok kitap okurum sayın maraba,ve çok farklı alanlarda,bu sayede de hangi kitap insan yazması hangi kitap inandığım Yaratandan çok güzel kavrarım,Allah izin verdiği kadarıyla.Kastım İslam adı altında, Allah'ın ismi kullanılarak dinimize sokulmaya çalışan hurafe yüklü kitaplar..Atıyorum tırnağın uzadı ,altına şeytan girdi...Namazda yerden kalkarken parmağının ucu kalktı namazın bozuldu, bilmem ne duasını toplanıp edince bilmem kaç kere Kuranı hatim etmiş sevabı alırsın,İncil ve tevrat değişmiştir boşver okuma..Bunlar dinimden olmadığı halde dinimdenmiş gibi gösterilerek ,yeni bir garip dinsizliği din edinenlerin,dinime zarar vermesinden öte şeyler değil..Bu insanlar ben müslümanım deyip ağzından kendi gibi olmayana sövgüsünü eksik etmezken,Dünya üzerinde ,Allah ın hangi dini olursa olsun(İslam ,Hristiyanlık,Yahudilik),sadece Kitaba bağlı yaşayan insanların küfürden sakındıkları ve öfkede daha sabırlı oluşları hemen göze çarpan.Sizin ısrarla ortaçağ dediğiniz kurallar evrensel kurallardır ve bugünümü güzelleştirecek,bütün toplumlarda uygulandığı anda huzuru ve barışı sağlayacak kurallardır.Ama beklemedeyiz,inandığım din gereği okuduğum ve inandığım başımın tacı diğer Kitaplardanda anladığım,hepsinde çıkan ortak anlam gün gelecek yeryüzünü Allah ın kulları miras alacak.Ve dünyada bu güne kadar meydana gelen bütün tahribatı ve zararı bu insanlar telafi edecek,düzeltecek.Yeryüzü adeta bir cennet olacak..Taaki hapsolunanlar,yeniden çıkıncaya kadar.Çok mu mistik ve masalsı geldi sayın maraba.. bu şekilde devamedin,er geç ölünce öğreneceksiniz.Ama benim gönlüm ölmeden çok önce öğrenmenizden yana.

Duamla...

Gönderi tarihi:
Yahu sayın fft, gözünüzü seveyim uapmayın... Allahın kurallarına göre yani şeriatla yönetilen ülkeleri konuşuyoruz zaten... Hırsızlık karşısında el kesen, zina yapınca kadınları kafasına kadar gömüp taşlayarak öldüren, eli göründü diye ahlak polisi tarafından sopayla dövülen ülkeler... Üzgünüm ama bu ülkeler sizin inancınıza göre yönetiliyor! Sizin dininizin kurallarına göre!

Ayetler yerinde duruyor sayın fft, yalnızca siz artık görmek istediğiniz gibi görüp yorumlamak istediğiniz gibi yorumluyorsunuz.

Hırsızlık karşısında el kesmenin faydalı olduğunu daha önce defalarca yazdım,üzerine bi daha düşünün derim,şu an detaya giremeyeceğim..Bulabilirseniz bu konulardaki yazılarımı bulabilirsiniz.

Zina yapanı taşlama dinimde yoktur,Tevratta vardır..Tevratta taşlamak için o kadar çok ayet vardır ki aklınız şaşar.Hepsi de yerindedir.İncil de ve ardından Kuranda ,bu konudaki hükümler daha da yumuşamıştır,ancak zinanın yasaklık ilkesi asla değişmemiştir.Şeriatla yönetildiğini söylediğiniz ve adına İslam ülkesi dediğiniz ,ve islam ülkesi olarak ısrarla her zaman örnek gösterdiğiniz bu insanların,değişmiştir dedikleri Tevratla hareket etmeleri ve bulduğunuz yerde öldürün diye ekranlardan bas bas bağırdıkları yahudiler ve hristiyanlar gibi tuhaf davranışlarda bulunmaları acaba kimlerin oyunu..Bence en çokta aklı ile üstün tutulmuş İsrailoğulları yani yahudiler,tamda üzerlerine hak olan lanet gereği ustalıkla yeryüzündeki bozgunculuklarına devam ediyorlar,olay bundan ibaret.

Hele hele eli göründü diye terminizi dinimle bağdaştırmanız.Siz gerçekten iyi masallarla büüyümüşsünüz.O kadar çok masal okumuşsunuzki,gerçekle ayırt etmek noktasında inanılmaz sıkıntınız var..Herşeyiniz zannetmekten öte değil.Bilgiler eksik..Daha öğreneceğiniz çok şey var

Gönderi tarihi:
Sayın Maraba.Evet bastıra bastıra söylüyorum,aklınıza çok güvenmeyin.Her alanda bilgi sahibi olanmazsınız,yani dünyadaki her alanda uzman olamazsınız.Sizlerin yaptığı üç beş falanca kitabın yorumlarıyla şekillenen düşünce sisteminize güvenerek zan ile Din konusunda kendinizi uzmanlaşmış görmek.Halbuki din konusunda kesin hüküm verecek kadar bilgi sahibi ya da uzman değilsiniz.Sizin hurafe masal dedikleriniz evrensel gerçeklerdir,gerçek her zaman tekdir.Günümü güzelleştiren bu Kitaplar için Allah a şükürler olsun.

Din konusunda uzmanlaşmak istemiyorum sayın fft. Din konuları sizin ilgi alanınız. Uzmanlaşıldığında insan yararına olabilecek o kadar bilgi alanı varki. Şu kısa ömrümü hurafelerle geçiştirmek istemiyorum. Yararlı olanı, dinler tarihini bilebilmektir.

Evrensel gerçekler bir yada birkaç kişinin "bunlar evrenseldir" demeleri ile olmuyor. Daha iyi anlaşılması için sizin "evrensel değer" dediklerinizin "evrensel" karşıtlarını yazacağım. Umarım dikkatinizi çeker.

Kuran yerine kitaplar evrenseldir.

Din yargıları yerine, genel kabul görmüş yargılar evrenseldir.

İslama saygı yerine tüm inançlara (varlığına) saygı evrenseldir.

Vs. vs...

Geçmişte her hangi bir guruba ait oluşturulmuş din, ahlak ve kültürel kavramlar, o guruba aittir. Tüm inasnlığın (evrensel) kabulü değildir.

Gönderi tarihi:
Hırsızlık karşısında el kesmenin faydalı olduğunu daha önce defalarca yazdım,üzerine bi daha düşünün derim,şu an detaya giremeyeceğim..Bulabilirseniz bu konulardaki yazılarımı bulabilirsiniz.

Zina yapanı taşlama dinimde yoktur,Tevratta vardır..Tevratta taşlamak için o kadar çok ayet vardır ki aklınız şaşar.Hepsi de yerindedir.İncil de ve ardından Kuranda ,bu konudaki hükümler daha da yumuşamıştır,ancak zinanın yasaklık ilkesi asla değişmemiştir.Şeriatla yönetildiğini söylediğiniz ve adına İslam ülkesi dediğiniz ,ve islam ülkesi olarak ısrarla her zaman örnek gösterdiğiniz bu insanların,değişmiştir dedikleri Tevratla hareket etmeleri ve bulduğunuz yerde öldürün diye ekranlardan bas bas bağırdıkları yahudiler ve hristiyanlar gibi tuhaf davranışlarda bulunmaları acaba kimlerin oyunu..Bence en çokta aklı ile üstün tutulmuş İsrailoğulları yani yahudiler,tamda üzerlerine hak olan lanet gereği ustalıkla yeryüzündeki bozgunculuklarına devam ediyorlar,olay bundan ibaret.

Hele hele eli göründü diye terminizi dinimle bağdaştırmanız.Siz gerçekten iyi masallarla büüyümüşsünüz.O kadar çok masal okumuşsunuzki,gerçekle ayırt etmek noktasında inanılmaz sıkıntınız var..Herşeyiniz zannetmekten öte değil.Bilgiler eksik..Daha öğreneceğiniz çok şey var

Siz o zaman şeriat kanunlarina inanmiyor olmalisiniz! Demek ki, "Islamic Republic of Iran" in inandigi Islama da inanmiyor olmalisiniz. Sunnete de inanmiyor olmalisiniz. "Sunnet" Yani "hadisler" e de inanmiyor olmalisiniz. Cunku şeriat kanunlari hadislere dayanarak yapilan kanunlardir.

Ustelik, begenmediginiz kismi Tevrata yukluyorsunuz. Belki bilmez olursunuz , ama Kuran da ki , evrensel yaratilistan baslamak ile diger bir cok hikayeler Tevrat tan (Dolayisle "Old Testament = Incil") gelir. Begendikleriniz Tevrata yuklemiyorsunuz galiba. Enterasan!

Fakat yalniz Kuran da olmasi lazim ise, suna bakalim:

"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun." (24/2)

Bununla sizin bir probleminiz yok demek.

Gönderi tarihi:
Siz gerçekten iyi masallarla büüyümüşsünüz.O kadar çok masal okumuşsunuzki,gerçekle ayırt etmek noktasında inanılmaz sıkıntınız var..Herşeyiniz zannetmekten öte değil.Bilgiler eksik..Daha öğreneceğiniz çok şey var

Evet masallarla büyütüldük... (en azından artık farkındayız; ya siz?)

Evet daha öğreneceğimiz çok şey var... (en azından bunun için çalışıyoruz; ya siz?)

Evet okuduklarımı gerçekle ayırt edemiyorum... (en azından objektif gözle değerlendirebiliyorum; ya siz?)

Masal diyarında yaşamıyorum ama...

Masal diyarında yaşamak da istemiyorum...

Çünkü, masal dediğiniz şeyleri yanıbaşınızdaki ülkede yaşıyorlar zaten (yoksa haberiniz mi yok?)

Gönderi tarihi:
Siz o zaman şeriat kanunlarina inanmiyor olmalisiniz! Demek ki, "Islamic Republic of Iran" in inandigi Islama da inanmiyor olmalisiniz. Sunnete de inanmiyor olmalisiniz. "Sunnet" Yani "hadisler" e de inanmiyor olmalisiniz. Cunku şeriat kanunlari hadislere dayanarak yapilan kanunlardir.

Ustelik, begenmediginiz kismi Tevrata yukluyorsunuz. Belki bilmez olursunuz , ama Kuran da ki , evrensel yaratilistan baslamak ile diger bir cok hikayeler Tevrat tan (Dolayisle "Old Testament = Incil") gelir. Begendikleriniz Tevrata yuklemiyorsunuz galiba. Enterasan!

Fakat yalniz Kuran da olmasi lazim ise, suna bakalim:

"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun." (24/2)

Bununla sizin bir probleminiz yok demek.

Haklısınız,ben Kutsal Kitaplar dışında hiç bir öğretiye,hadise,falanca anlatılan sünnete inanmıyorum ya da Kuranla uyumuna inanılmaz önem veriyorum başkalarına oranla ya da her zaman için bunlara olan şüphemi ,zannedip inanmakla hata yapmamak adına ,ayakta tutuyorum.Yani Kutsal Kitaplar dışında olan herşey benim için şüphe ve temkin gerektirir.

Beğenmediğim kısım Tevratta diye bir sözüm olmadı,haşa beğenmemek gibi bir düşüncem hiç olmadı.Sadece benim dinim olan İslam ın bu konudaki cezası 100 sopadır,yapılan taşlama Yahudilerin uygulaması gereken bir cezadır .Ve bana göre Yahudiler bunu gerçekten uygulamalıdır,tıpkı İslam dininde olan 100 sopanın uygulanması gerektiği gibi.Kuran-İncil-Zebur -Tevrat ,ben bu Kitapların hepsine iman ettim ve hüküm vermede ,emir gereği Kuranla hareket etmeliyim.Yani ben taşlama cezasının Allah tan olduğuna iman etmişim,ama inandığım Kuran da Allah ın bu konuda hafifletilmiş yeni uygulamasına uymakla emrolunmuşum,iman ettiğim Kuran dan ötürü.Yani dinimin İslam oluşundan ötürü.Hristiyanlar da Tevrat ı ,değişmemiştir diyerek tam bir teslimiyetle kabul ediyorlar ama ,tutup zina yapanı taşlamıyorlar.Çünkü artık hüküm verebilecekleri kaynak,İncil dir.Kısacası sayın Suheyla,bunca zaman Kutsal Kitaplar değişmemiştir ve ben hepsine İnanırım diye tekrar tekrar vurgulamama karşın,Kutsal Kitaplar dışında olan her bilgiye şüpheli bakmama ve mümkün derece uzak durmama ve özellikle hadisleri reddetmeme karşın,hala bana bu tarz yazılar gelmesi ilginç.Bunları daha sık tekrarlamak lazım demek ki...

Bu arada 100 sopa olayını onaylamam çok mu kötü göründü?Hayırdır,günümüzde zinanın bolluğu daha hoş mu oldu böyle yasaklardan.Önüne gelen önüne gelenle içinden geliyorsa falan filan.E insanın biyolojik ihtiyaçlarından bahsedeceksiniz galiba..

Dergilerle ,çevremizle ,ergenlik yıllarımızda bize yüklenen saçma sapan biyolojik doğallık felsefelerine ,zinanın hoş ve gerekli olabilecek bir unsur gibi gösterilmesine,medya da orda burda yaşanılan ********* ötesi ilişki kavramlarının doğallarmış gibi halka empoze edilmesine ,100 sopa dediğiniz kavram devede kulak bana göre.Evlen ,tek bir eşle adam gibi yaşa,o eşte dindaşın ve dengin olmak zorunda olduğundan al sana mükemmel bir tavsiye.İlla orda burda içgüdüselliğe kaptırıp kendimizi zina etmeyelim,ne var çok mu zor geldi?Bana biride zinanın faydalarını sıralasın ya,bu kadar bu hüküm zora gidiyor.

Gönderi tarihi:
,100 sopa dediğiniz kavram devede kulak bana göre.Evlen ,tek bir eşle adam gibi yaşa,o eşte dindaşın ve dengin olmak zorunda olduğundan al sana mükemmel bir tavsiye.İlla orda burda içgüdüselliğe kaptırıp kendimizi zina etmeyelim,ne var çok mu zor geldi?Bana biride zinanın faydalarını sıralasın ya,bu kadar bu hüküm zora gidiyor.

Evli eşlerden biri zina ediyorsa,bu durumda mağdur olan taraf isterse boşanma yoluna gider. Ne devletin nede başka birilerini buna müdahele etme yetkisi olamaz.Dolayısıyla insanların özel hayatlarına müdahele dip ulu orta meydan dayağı atmak,ancak ve ancak ilkel bir dağ kanunu olabilir.

Gönderi tarihi:
Haklısınız,ben Kutsal Kitaplar dışında hiç bir öğretiye,hadise,falanca anlatılan sünnete inanmıyorum ya da Kuranla uyumuna inanılmaz önem veriyorum

Sayin FFT, samimi cevabiniza tesekkurler! Anladim. Peki su soruya da , ayni sekil de apacik bir cevap verirmisiniz , lutfen?

Kuran Allahin sözümüdür?

Gönderi tarihi:
.....yapılan taşlama Yahudilerin uygulaması gereken bir cezadır .Ve bana göre Yahudiler bunu gerçekten uygulamalıdır,tıpkı İslam dininde olan 100 sopanın uygulanması gerektiği gibi.

....

Yani ben taşlama cezasının Allah tan olduğuna iman etmişim,ama inandığım Kuran da Allah ın bu konuda hafifletilmiş yeni uygulamasına uymakla emrolunmuşum,iman ettiğim Kuran dan ötürü.

Binlerce yıl önce tanrı adına yapılan barbarlıkların bugün hala kabul görüyor olması insanlık adına büyük utançtır. Yeri geldiğinde kız çocuklarının diri diri gömülmesinin islam tarafından sonlandırıldığından dem vuran hazret-i şahaneler, ne hikmettir ki, aynı derecedeki (ne aynı derecesi...beteri) barbalığın tanrı tarafından hüküm kılındığını söyleyebilmektedirler. Konunun asıl trajik olan kısmı ise, bu hükümlere uyulduğu takdirde insanlığın barış ve refaha ulaşacağının iddia edilebiliyor olmasıdır.

İnsanlık tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı telkin yöntemi olan din, ne yazık ki 21.yüzyıl insanını bile insanlıktan çıkarabilmiştir.

Çağın hastalığı artık "din"dir; insanı zombileştirecek kadar da güçlü bir hastalıktır. Bakıyorum da, zina suçunu (!) işledi diye bir insanı taşlamak için toplanmış bir topluluğun, korku filmlerindeki insanlara saldıran zombilerden bir farkı yok.. Bu yapılanı olağan karşılayanın da bir farkı yok...

İnsanoğlunun binlerce yılda oluşturabildiği medeniyet bilincini, bir taşla yerle yeksan edenlere selam olsun...

Gönderi tarihi:
Çağın hastalığı artık "din"dir; insanı zombileştirecek kadar da güçlü bir hastalıktır. Bakıyorum da, zina suçunu (!) işledi diye bir insanı taşlamak için toplanmış bir topluluğun, korku filmlerindeki insanlara saldıran zombilerden bir farkı yok.. Bu yapılanı olağan karşılayanın da bir farkı yok...

:clover:

Din böyle bir şey işte. Toplumların aklını başından alıyor...

Gönderi tarihi:
Kuran Allahin sözümüdür?

Peki siz Kuranın Allah sözü olmadığını hangi delillerle ispatlıyorsunuz ?

Görmediğimiz bir Allah demeniz doğaldır. Ya Allahı görememe sebebimiz imtihan olmasına bir delilse !..

Madem yapan bilir, elbette bilen konuşur.

Madem konuşacak; elbette zîşuur ve zîfikir ve konuşmasını bilenlerle konuşa­cak.

Madem zîfikirle konuşacak; elbette zîşuurun içinde en cemiyetli ve şuuru küllî olan insan nev?iyle konuşacaktır

Madem insan nev?iyle konuşacak; elbette insanlar içinde kàbil-i hitap ve mükemmel insan olanlarla konuşacak.

Madem en mükemmel ve istidadı en yüksek ve ahlâkı ulvî ve nev-i beşere muktedâ olacak olanlarla konuşacaktır. Elbette, dost ve düşmanın ittifakıyla, en yüksek istidatta ve en âli ahlâkta ve nev-i beşerin humsu ona iktidâ etmiş ve nısf-ı arz onun hükm-ü mânevîsi altına girmiş ve istikbal onun getirdiği nurun ziyasıyla bin üç yüz sene ışıklanmış ve beşerin nuranî kısmı ve ehl-i imanı mütemadiyen günde beş defa onunla tecdid-i biat edip ona dua-yı rahmet ve saadet edip ona medih ve muhabbet etmiş olan Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm ile konuşacak ve konuşmuş (bkz. Mirac-ı Nebevi); ve resul yapacak ve yapmış; ve sair nev-i beşere rehber yapacak ve yapmıştır.

(Mektubat - sy. 131)

Elbet bu konuya(Kur'an'ın Allah sözü olup olmadığı konusuna) biraz daha geniş kapsamlı değincem inşallah....Boş vaktim dahilinde...

Gönderi tarihi:
Sayin FFT, samimi cevabiniza tesekkurler! Anladim. Peki su soruya da , ayni sekil de apacik bir cevap verirmisiniz , lutfen?

Kuran Allahin sözümüdür?

İşte en güzel soru.

Kuran'daki sözler, Allah'ın sözü olabilir mi, gerçekten?

Korku unsurunu atarak, akıl ve mantık süzgecinden geçirerek sorgulamalı ama...

Gönderi tarihi:
Peki siz Kuranın Allah sözü olmadığını hangi delillerle ispatlıyorsunuz ?

Aslında bu konuda diğer forumlarda çok konuşuldu. Bir şeyin ispatlanacağından değil de inanmak ve inanmamak meselesi sonuçta. Sizin de ispatladığınız bir şey değil. İspatlanabilecek bir şey değil çünkü. Herkesin kendine göre verileri var inancını sağlamlaştırmak adına. Ama şu tartışılabilir mi (diğer forumlarda olduğu gibi): Kuran'ı bir insan kendi başına yazabir mi? Bu daha anlamlı ve somut olur.

Eğer sonuçta Kuran'ı bir insanın yazamayacağına karar verirsek, çok büyük ihtimalle gökten inmiş diyebileceğiz (gerçi ben gökten indirmek yerine, birden fazla insan yazdı demeyi yeğlerim ama :) )

Eğer sonuç olarak bir insanın yazabileceğine karar verirsek, oturup herkesin düşünmesi gerekecek. Biz neye tapıyoruz diye...

İsterseniz bu başlık altında değilde yeni bir başlıkta tartışılsa daha iyi olur...

Ne dersiniz?

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
İnsanoğlunun binlerce yılda oluşturabildiği medeniyet bilincini, bir taşla yerle yeksan edenlere selam olsun...

Bugünkü toplumların norm kurallarındaki dinin yaptırım gücünü göz ardı etmiyormusun bunları söylerken?

Neredeyse tüm medeniyetler hukuksal kurallarını kendi dini kurallarına göre tayin etmişlerdir,zamanında dinin yasak ve caiz kıldığı bir çok şey toplumun geleneğini oluşturduğu gibi etik davranışlarınıda yönlendirmiştir,sonrasında birçoğu hukuk içerisinde yerini almıştır.

Gönderi tarihi:

Kuran Allahin sözümüdür?

Bütün deneyimlerim ve yaşamımla şahidim ki

Evet Kuran Allah ın sözüdür,yani Tek ve eşi benzeri olmayanın sözüdür,yani God ın sözüdür,yani YHVH.

Yalnızca Kuran da değil,İncil,Zebur ve Tevrat Allah ın sözüdür..

Allah izin verdiği sürece,isterseniz beni teste tutun,önüme dünyanın bütün hadislerini ve din adı altında olan kavramları getirin,bir de Kutsal Kitaplardan ayetleri,alıntıları getirin karıştırın ve sorun..Allah izin verdiği sürece ,hangisi Kutsal Kitaptan ,hangisi başka yerden idrak etmede,Allah izin verdiği sürece başarı olacağıma güveniyorum.

Gönderi tarihi:
Bugünkü toplumların norm kurallarındaki dinin yaptırım gücünü göz ardı etmiyormusun bunları söylerken?

Neredeyse tüm medeniyetler hukuksal kurallarını kendi dini kurallarına göre tayin etmişlerdir,zamanında dinin yasak ve caiz kıldığı bir çok şey toplumun geleneğini oluşturduğu gibi etik davranışlarınıda yönlendirmiştir,sonrasında birçoğu hukuk içerisinde yerini almıştır.

bu söylediğinden anlaman gereken hukuk dinin inadına iş yapmadığı hatta işini yaparken hiç takmadığı olmalıydı

çünkü dindeki yanlışlar kadar doğrularıda değerlendirmiştir

yanlış herzaman yanlıştır doğruda herzaman doğru

ilk biz dedik yok ilk siz desenizde hırsızlık yanlış bir şeydi biz deseydikte

Gönderi tarihi:

Evet Kuran Allah ın sözüdür,yani Tek ve eşi benzeri olmayanın sözüdür,yani God ın sözüdür,yani YHVH.

Allah izin verdiği sürece,isterseniz beni teste tutun,önüme dünyanın bütün hadislerini ve din adı altında olan kavramları getirin,bir de Kutsal Kitaplardan ayetleri,alıntıları getirin karıştırın ve sorun..Allah izin verdiği sürece ,hangisi Kutsal Kitaptan ,hangisi başka yerden idrak etmede,Allah izin verdiği sürece başarı olacağıma güveniyorum.

başaramazsanda bahanen hazır yani allah izin vermedi :)

Gönderi tarihi:
başaramazsanda bahanen hazır yani allah izin vermedi :)

Sevgili Abraham,

Bunu bana dinim emrediyor.Daha sonra "yapacağım " diyeceğim herşey için Allah izin verirse demek zorundayım,çünkü daha sonra hayatta olup olamayacağım bile meçul.Başıma farklı bişey gelip gelmeyeceği meçul.İş yerinde de,patron yarın şunu yap dese İnşallah diyorum,adam nasıl yani diyo.. .. :) Yaparım yaparım da ,Allah izin verirse yani ,bilmem anlatabildim mi...

Gönderi tarihi:

Allahin “sozu” dediginiz Kur'an'in 2.ci Sure'si olan Bakara Suresi'ni okuyarak baslayalim, bu soruyu ben sonunda soracagim:

(2/225 ve 2/238) : Ayet'lerinde "bosanma" ve "hülle" sorunlari ele alinmistir. Hukuk'la ilgili bu hususlar kurallara baglanirken birden bire karsiniza, bu sorunlarla ilgisi bulunmayan namaz kilma usulleri cikar ki ibadet'le ilgilidir(2/240-242): Iki ayet'ten ibaret bu hususun hemen arkasindan hukuk'la ilgili "bosanma" konusuna dönülür. hemen sonra, ve yine hiç ilgisi bulunmadigi halde, "savas" konusuna atlanir ve vaktiyle Yahudilere savas farzolundugu belirtilir, Talud ve Calud ordularinin bozguna ugratilmalari hikaye edilir ve yeryüzü düzeninin, insanlarin birbirleriyle bogazlastirilmasi suretiyle saglandigi anlatilir (2/ 244-252)

Gordugunuz gibi, Kur'an'daki Sure'lerin ya da ayet'lerin ve bunlarda yer alan konularin bilimsel bir siralamasi diye bir sey yoktur. Birbirleriyle ilgisi bulunmayan çesitli sorunlar ve konular birbirlerinin içine girmistir. Ibadet'le ilgili hükümler hukuk'la ilgili hükümlerle, ya da efsanevi olaylarla karma karisik bir sekilde, ic icedir. Belli bir konuyla ilgili olay anlatilirken hic yeri ve ilgisi olmadan bir baska olaya geciliverir.

Samimi” soru – sizin inandiginiz Tanri boyle bir yazarmidir? Bu kompozisyonu okulda yazmis olsaniz, sizin Profesorunuz ne cesit tepkileri verir di? Bu forum da yazan arkadaslarin yazilari bundan daha cok "ahenkli", "tutarlı", "mantıklı", "kolay" anlaşilan yazilar degil mi? Peki kendi sevdiginiz roman yazari (her kim olursa olsun) boyle mi yazar? Boyle karmakarisik olmasinin sebebleri , belki bunu yalniz bir kisi degil de , bir cok kisi yazmis olmasi olabilir mi? Yahutta kendi menfaatlerine gelen seyleri yazmis olabilirler mi... sebeb olarak. Merak etmiyormusunuz, bunlari?

Gönderi tarihi:

İslamda recm vardır. Hadisleri görmezden gelen üç beş tane online kurancının milyonlarca müslümanın yanında esamesi bile okunmaz.

İslam sadece kurandan ibaret değildir,kaldıki kuranda bile ilk dönemlerde recm ayeti vardır.Sonra bir kopmloya kurban edilmiştir. Başkalarını taşlamak kolay.Boşuna dememiş atalarımız önce iğneyi kendine,sonra çuvaldızı başkalarına batır diye.

Görüyorum ki rabbin senin şeyini keyfi için koşturuyor diyen aişe,meselenin bal gibi farkındadır. Ama peygamber karısı olmak gibi bir avantajı da bırakmak istemez elbette. Yani farkında olduğu halde bile bile kutsalcıık oyununa devam etmiştir.

Recm ayeti,neden başka birinin değilde ayşenin yatağında gelirde keçi yer? Ayşenin zina ile suçlandığı malum. Muhammed şimdi nasıl ayşeyi recm etsin,olacak şeymi?

Çağır keçiyi, recm ayetini yesin ,çağır cebraili 18 tane yeni ayet indiriversin.Bundan kolay ne var ?

Dinde tek aynak kuran diyenler brakın namazı,secdeyi bile kurana göre tarif edemezler.Yaparım diyen varsa buyursun.

Gönderi tarihi:
Dinde tek aynak kuran diyenler brakın namazı,secdeyi bile kurana göre tarif edemezler.Yaparım diyen varsa buyursun.

Haklisiniz. Kuranda Namaza refarans yaparlar (ornegin Namazdan önce abdest almak gerekir-4/43 .... veya Kıbleye yönelinmesi gerekir, Bakara-143) ama tarifi baska yerden cikmis olmasi lazim. Kuranda yok.

Nitekim, Islamin 32 farzlarini (Islami savunanlar) Kuranda nerde buluyorlar?

--- 6 tane İman'ın şartları,

--- 5 tane İslam'ın şartları,

--- 4 tane Abdestin farzları,

--- 3 tane Gusl'ün farzları,

--- 2 tane Teyemmüm'ün farzları,

--- 12 tane Namaz'ın farzları

________

32

Nerden geldi bunlar eger Kur'an tek kaynak ise.

Gönderi tarihi:
Haklisiniz. Kuranda Namaza refarans yaparlar (ornegin Namazdan önce abdest almak gerekir-4/43 .... veya Kıbleye yönelinmesi gerekir, Bakara-143) ama tarifi baska yerden cikmis olmasi lazim. Kuranda yok.

Nitekim, Islamin 32 farzlarini (Islami savunanlar) Kuranda nerde buluyorlar?

--- 6 tane İman'ın şartları,

--- 5 tane İslam'ın şartları,

--- 4 tane Abdestin farzları,

--- 3 tane Gusl'ün farzları,

--- 2 tane Teyemmüm'ün farzları,

--- 12 tane Namaz'ın farzları

________

32

Nerden geldi bunlar eger Kur'an tek kaynak ise.

237 de "Allah amellerinizi görür" dedikten sonra namaz konusuna geçilip "Allah ı anın"uyarısı yapılıyor ve evlilik hukukuna varis olayına devam ediliyor.Sizin ayrımınız ilk başta bu hükümleri kendi hukuk sisteminiz gibi algılamanız çünkü Allah ın yap dediğini yapmak yapma dediğini yapmamak başlı başına ibadettir ve ibadetler ardı ardına sıralanmıştır.Yine de dediğiniz manada bakacak olursak ,takvadan ve amellerden bahseden bir ayetten sonra,yani namaza kadar geçen ayetlerde ki kuralların sonunda yani 237 de ,olaki o kuralları uygulamakla ilgili bir durumda ki sıkıntı karşısında (237. Eğer onlara mehir tespit eder de kendilerine el sürmeden boşarsanız, tespit ettiğiniz mehrin yarısı onlarındır. Ancak kadının, ya da nikah bağı elinde bulunanın vazgeçmesi başka. Bununla birlikte , sizin vazgeçmeniz takvaya (Allah’a karşı gelmekten sakınmaya) daha yakındır. Aranızda iyilik yapmayı da unutmayın. Şüphesiz Allah yaptıklarınızı hakkıyla görendir. ),yani kalben takva da oluşabilecek bir sıkıntı karşısında Allah ı anmakla ve namazla ilgili iki ayetin bastıra bastıra araya konulması,üzerinde düşünülmesi gereken ve olması gereken bir durumdur.Kuran ın bütününden biliriz ki,günlük yaşamımızda karşılaşacağımız bütün kötü kalbi durumlar(öfke,dünya işlerine aşırı dalma,akla gelebilecek ne kadar konu varsa.. bunlar) namazla ve Allah ı bol bol zikretmekle atlatılır,hafifleştirilir.Yani ağır bir ayetten sonra namaz ı tavsiye etmesinin güzelliğini 237 den çıkarmanız gerekirdi.Dünya hukuk sistemiyle düşünüyorsunuz,peki bir erkeğin anlaşma yapıp evlendiği ama hiçbir şekilde el sürmediğ bir kadından boşanırsa ,yani hiçbirşey yapmamasına karşın anlaşma şartları gereği mehrin yarısını vermek zorunda bırakılması ,bence ardından namaz ve zikir isteyecek bir hüküm.Tıpkı 231 de de ağır bir durum karşısında hemen zikrin ve Kuran ın tavsiye edilmesi gibi.Madem boşadınız,zamanı gelince kadını rahat bırakın,ya iyilikle tutun ya iyilikle bırakın,şimdi günümüzdeki çokları gibi başına bela olmayın zarar için,nasıl?Bi de 232 de bu kadının başkasıyla rızalaşarak evlenmesi var tabii ve hemen son güne imandan bahsediliyor.

İslamın 32 farzı demişsiniz,bi kere ben daha fazla farz sayarım ya da bulurum çok isterseniz,çünkü Allah ın yap dediği herşey farzdır bana göre..kısacası farz denilen ne varsa bunları 32 deyip kısıtlandırmak bana ters ve Kuran a aykırı.Mesela sizin aldığınız bu farzlar da ,abdestin farzları deniliyor ama namaz vaktine kadar çok süre olsa bile,tuvalet gibi namazı bozan bir unsurdan sonra hemen abdest almanın gerekliliği yani farz oluşundan bahsedilmiyor.İnsanlar abdestsiz dolaşıyor ve namaz vakti gelince abdest alıp namaza duruyor,halbu ki sürekli abdestli bulunmak gerekiyor ama bu uygulama sanki sünnetmiş gibi yapılmayabilir gösteriliyor..Bu İnsanların Maide 6 yı lütfedip okumakta sıkıntısı var galiba..Her neyse..

Bu arada sayın Hoppa..Sizin ısrarla dinsizlik yolunda severek örnek göstermekten hoşlandığınız o hadisseverlerden birisiniz sizde..Hadissever olmasaydınız ,dini anakaynağından sapmadan okusaydınız ve etrafınızdan etkilenmeseydiniz,bugün zaten dinsiz olmazdınız.Bugün bizlerden neredeyse şeytan dini diye nefret eden hristiyanlara bile yazdığım tek yazı,sizin gibi müslüman az dedirtip benim için dualarına vesile olabiliyorsa(doğru yolu bulmam için .. :) ) ben bu konularda bol bol düşünürüm.İslam aleminde ama bana göre sözde İslam aleminde bir sıkıntı var,sıkıntı olmasaydı bugün İslam gerçek anlamıyla ve uygulanımıyla tüm dünyaya egemen olurdu.Ama düşmanımız güçlü ve Rabbimizin bu konudaki İzni ve bekleyişi açık.Sabrına kurban olduğum,İnşallah merhametiyle hükmünü verir ..Üç beş sizi bağlamayabilir ama o üç beş herkesin sandığından daha büyük bir güç olabilir gün gelir.Çünkü dünyanın neresinde olursak olalım Allah a teslim olmuş kişilerin gün gelince biraraya getirileceği açık ve nettir ayetten ötürü.Ben çok şükür üç beşten öte olduğumuzu ve bir araya gelebileceğimizi öğrendim.Üstelikte yurtdışından bile olsalar.

Bu arada sizin kelimelerle de sıkıntınız olduğu açıktır.Söyler misiniz bana secde ne demektir?Neden bir hareketin adı secdedir.Neden diz çöküp yere başını koy değil de kısaca secde et denir?Sizin yaptığınız ,atıyorum şu anda yaptığım eylemin adı yazmaksa ama hani parmağını klavyede ki harflere basmaktan bahsetmemişsin demek.Tıpkı huri yi dişi yapmanız gibi.Halbuki huri huri diye bir yaratıktır.Yani at attır ,kedi kedidir ama kedi at değildir... yani insan insandır melek melektir huri huridir ama huri insan değildir gibi.Secde de secdedir,artık bi anlasanız.

Gönderi tarihi:
................

Bu arada sizin kelimelerle de sıkıntınız olduğu açıktır.Söyler misiniz bana secde ne demektir?Neden bir hareketin adı secdedir.Neden diz çöküp yere başını koy değil de kısaca secde et denir?Sizin yaptığınız ,atıyorum şu anda yaptığım eylemin adı yazmaksa ama hani parmağını klavyede ki harflere basmaktan bahsetmemişsin demek.Tıpkı huri yi dişi yapmanız gibi.Halbuki huri huri diye bir yaratıktır.Yani at attır ,kedi kedidir ama kedi at değildir... yani insan insandır melek melektir huri huridir ama huri insan değildir gibi.Secde de secdedir,artık bi anlasanız.

İşte sorgulama, anlama, anlamlandırma eksikliği/farklılığı derken biz buna diyoruz sayınn fft. Tüm inançlıların yaptığı da, bu veya buna çok yakın. Amaç, laf kalabalığına getirip beyinleri bulandırmak . Üstelikte kendinizi haklı sanıp "kelime sıkıntınız var", "artık bir anlasanız" şeklinde serzenişleriniz yokmu. Bizleri asıl hayretlere düşüren bu yapınız. Gerçekleri böyle laf kalabalığına getirip çarpıtmamalısınız. Anlamlara bir bütün olarak bakılmalı diyen siz değilmisiniz?

Şimdi bak senin söylediğine, "Neden diz çöküp yere başını koy değil de kısaca secde et denir?" "Secde" ile "diz çöküp başını yere koymak"ın bize farklı olduğunu ispatlamayamı çalışacaksın? Bununla ne kazanacaksın? Nereye varacaksın? Ben biliyorum amacınız kafaları, düşünemeyen kafaları bulandırmak. İnsanların kafalarının bulandırılmaması her şeyin çok açık netlik kazanması ile mümkündür. Bir eylem, bir kelime ile isimlendirilirse de, birkaç kelime içeren cümle ile de anlatılabilir. Bir kaç kelime içeren cümle daha somut anlatımlar içindir. Şimdi bir bakalım deyimleri netleştirip, anlamlandırmaya çalışan kaynaklar secde'nin tanımını yapmak için ne diyorlar:

"Allahü Ekber" diyerek secdeye varılır. Secdeye inerken önce dizler, sonra eller, daha sonra da alın ve burun yere konur. Secdede baş iki elin arasında ve ...

-Diyanet-

Baş eğme, itaat etme, üstün bir varlığın önünde yere kapanma; namazda veya Allah'a ibadet niyeti taşıyarak alın ve burun yere değecek şekilde yere kapanma ve dua etme anlamında bir fıkıh terimi.

-Sevde, islam ansiklopedisi-

İşte bu. Vatandaş açıklamış. Birisi "dizler"i kullamış, diğerisi de "üstün bir varlığın önünde yere kapanma" demiş. İnsanlar bunu bu şekilde anlıyorlar. Açıklaması bu şekilde yapılmış ve netleşmiş. Devamında beyinleri bulandırmakta var tabii. Yapılan bir şey mantıklı gözükmediğinde, onu şu yada bu şekilde gizemli, kutsal bir şey olarak göstermek için var gücünüzü kullanıyorsunuz. Kimbilir secdeyi ne şekilde anlamlandıracaksınız. Size kalsa bu konuda 10-15 sayfa yazı da yazarsınız. Ve düşünemeyen kafa; "yahu bu secde de ne kadar keramet varmış" demeye başlar.

Secdenin anlamı herkese göre, yüce bir varlık yada insan karşısında diz çöküp anlı yere koymaktır. Bu, tarihte krallar karşısındada yapılmış, amacı sözüm ona saygı göstermekmiş. Dinlerde oradan kopya çekmişler. Allaha saygı göstermek için de aynı şeyi yapmak gerek, secdeye yatmak gerek demişler. Orta çağın saygı anlayışı, yerlere kapanmak. Bu da bir şekilde ortaçağ, arap anlayışı. Adını şu şekilde ya da bu şekilde çağırmanın ne espirisi var.

Devam etmiş, aynı gaye ile parmakla tuşlara dokunma eylemi ile, yazı yazmayı da farklı göstermeye çalışmışsın. Amaç burada birisine mesaj göndermek ise; ikisi de aynı anlamı taşır. Ama eğer yazı yazmanın nicelik farklılıkları irdeleniyorsa, elbette her türlü yazı yazma eyleminde bir farklılık bulunacaktır. Hakeza huri konusu da öyle. Kuran ne kadar göğsü yeni belirmişler dese de siz onu mantığa uygulamak için, bir dereden bin ayrı(!) su getireceksiniz. Neden iyi huyunuzdan dolayı sizlere, gögsü LCD monütörlü PC vereceğim demezde, göğsü yeni çıkmış huri der. Farkını ispatlamaya çalıştığınız huri'yi bizler bilgisayaramı benzetelim yoksa kadınmı?

İnsanlara saygıyı, iyi olmayı öğretebilmek, onların yere kapaklanması, aç durması ile mümkün olamaz. Tarih bunu her zaman göstermiştir. Ama insanlar ne zaman saygı anlayışını, iyi'yi kavrar? Saygılı olma, iyi olma konusunda bilgilendirildiği, eğitildiği süreç içerisinde...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.