Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KURBAN BAYRAMLARINA SON VERELIM!


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

KURBANIN INSANSAL ETKİLERİ HESAPLANSA KİMSE "KURBAN" KESELIM DEMEZ!

 

Kurban bayrami halkimizin üzerinde tamir edilemiyecek kadar " felaket alanları"na ceviriyor

koyunlar.jpg

 

ve anne babalarin basinda oldugu halde demin sevdikleri hayvani kesildigini gören cocuklarin ruh halini bile düsünmek bile bir felaket... İnsanların, maddelestirilmesi, maddilestirilmesi icinde daha büyük örnek olabilirmi onlarin maneviyatina vurulan büyük darbe degilmi.. kan ve bicagi onlari bagislamak degilmi? iste bunun örneklerini hergün görmüyormuyuz bagislanan bicagi kani hergün bir kösede yasamiyormuyuz!! Aile icinde Aile disinda bicakla tehdit edilenler cinayetlerle son bulan kavgalar ve bicagin yeri!

 

bugün savasdan dönen askerlerin yasadiklari bunalim herkes tarafindan bilinmektedir!ki bunlar asker olduklari halde yetiskin uzmanlasmis savasa hazirlanmis olduklari halde.. yasadiklari ortada!

birde düsünelim bayram diye günler öncesi yapilan hazirliklar cevredeki ve evdeki telas cocuklarin bütün benligiyle katildiklari bu heyacan nasil noktalaniyor! dün kendilerine katilan yani kendilerinden saydiklari bir hayvanin kesilmesiyle

sona eriyor ve anne babalarin ve deger verdikleri kisilerin basinda oldugu halde zihinlerine atilan büyük imza..

 

Demek oluyorki kurban bayramlari sadece hayvanlarin topluca ölümüne neden olmuyor ülkemizde sadece insan hayvanlarin ölümüne yol acmıyor aynı zamanda toplumuda gelecek nesilede tamir edilemiyecek büyük zarar veriyor..

 

insanlarin kardesce yasamalari icin kardesce duygularin olusmasi ,olusturulmasi gerekiyorsa,bunun beraber yasadigimiz dünyada hayvanlara gösterecegimiz ilgiden gececeginide unutmamaliyiz..bunun tersini yapmak cocuklarin ruh haline verilecek en büyük cezadir.. onlarin insancil duygularini yok etmeye calismaktir.. ve gelecekte bekleyen tehlike ortadadir

cocuklari yetistirme döneminde bicaktan uzak hayvanlara bir okadar yakinlastirmaktan gececek bir egitim onlarin daha saglikli nesil yapacaktir... aksi takdirde

 

Yeni yeni kurban bayramlari ve daha hassaslasan yeni nesiller üzerinde yalnız bizi degil gelecegimizi de etkileyecek icinde bulundugumuz ortamdan dahada kötü olumsuz sonuclara sürükleyecektir...

bunun önlemi simdiden alinmalidir..bunun tek yöntemi Artik kurban bayramina son vermeliyiz ,,bayramlarin kurbani olamaz.bayramin temel ilkesi sevinc mutluluktur,,,, kan gözyasi hüzün olamaz!

 

Efendi Türkler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 277
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

KURBANIN INSANSAL ETKİLERİ HESAPLANSA KİMSE "KURBAN" KESELIM DEMEZ!

.

.

.

Efendi Türkler

 

Tamam bunu bende en az senin kadar düşünüyorum ama bide şunu düşün kurban bayramı sayesinde senede evine birkez belkide bir kez et girecek kesen insanlar sayesinde hımm bide sunu söyleyebilirsin bunu yapmamızmı gerekiyor alıp versinler diyeceksin inan bunu kimse yapmıyor yapmazda....

 

 

?Ademoğlu kurban bayramı gününde (kurban) kanı akıtmaktan daha sevimli bir iş ile Allah'a yaklaşabilmiş değildir. Kanını akıttığı hayvan, kıyamet günü boynuzları, çatal tırnakları ve kılları ile gelecektir. Akan kan yere düşmeden önce, Yüce Allah katında, yüksek bir makama ulaşır. Bu bakımdan kurbanlarınızı gönül hoşluğu ile kesiniz?, ?Kim imkânı olduğu halde kurban kesmezse bizim namazgâhımıza yaklaşmasın? (ibn Mace, Ahmet bş Hanbel)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

lafontenden masallar...

 

çocukların ruhi gelişimi vs.vs..

 

geç bi kalem

 

kurbana karşı olanlar etyemez ve hiçbir hayvansal üründen fayda saglamaz kişiler mi?

yoksa sadece müslümanların ibadet amacı ile kesmesine karşı olan tipler mi?

 

kurban yaklaşıyorya , bildik klasik çekememe halleri..

bizde kalkacagız hiçbir iyiniyet beslemeyen bu tür yaklaşımlara cevap verecegiz

geç bi kalem

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kurban bazi dinci kisilerin ve tarikatlarin iddia ettigi gibi illede kan akitmak degildir,Allahin ayetlerini carpitanlarin sonlarinin nasil olacagini gercekten merak ediyorum ki bunlar yatip kalkip müslümanliktan dem vururlar,vay onlarin haline.Peygamber bilmem kac tane deve kesti diye her yil milyonlarca hayvan bogazlaniyor ve kana susamislar gibi ortaligi kan deryasi kapliyor.Kurban Allah icin birsey yapmaktir kan akitmak degildir:Allahin kana ihtiyaci yokturki kendisi icin kan akitilmasinida emretmis olsun,diger yanda ayetle sabittirki*Allahin adini kullanarak kan akitmayin*der Allah.Besmele cekerek hayvanlari bogazliyanlara Allah yardim etsin.Kuran ayetlerini carpitarak,yahudi geleneklerini din yaparak yasanilan bir müslümanlik var.Kurani ezbere okumanin ürünüdür bunlar,Kuran okumayi ögrenin diye yeri gögü inletenler televizyon ekranlarinda cesit cesit reklamlar yapanlar müslümanliga hizmet degil düsmanlik ediyorlar.Marifet Kurani ezbere okumakta degildir marifet Kuranin ne dedigini anlayabilmektir ki bugün Kuran okuyanlarin yüzde 90 i Kuranin ne dediginden bihaberdir,bunu bilipte gercegi söyleyenleri zindiklikla suclayanlar aslinda asil zindigin kendileri oldugunu bilmeyenlerdir.Kurani mezarlik kitabi yapmislar Kuran ögrenin diyerekte Arap milliyetciligine soyunmuslardir.Bütün bunlari yapanlar halki dinini gercek anlamda ögrenmekten alikoyanlar dinden bihaber olan haci hoca takimi ile tarikatlardir.Tarikatlar Türke ve Türkceye karsidir,yani insanlarin dinlerini gercekanlamda ve kendi dillerinde ögrenmelerine karsidirlar,bu nedenlede her yil kan gövdeyi götürmekte ve Kurban derileri üzerinden cikar maddi cikar saglanmaktadir kimler icin Laiklige Atatürkcülere Cumhuriyete karsi calisanlara yardimci olmak icin.Bakiniz televizyonlarda özellikle Avrupadan yayin yapan TV reklamlarinda daha simdiden basladilar*Kurbanlarinizi MILLI GÖRÜSE*bagislayin demeye.Milli GÖRÜS nedir?, bakin Tayyibe anlayin Milli görüsün ne oldugunu eger gercekten anlamak istiyorsaniz.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

“Kim imkânı olduğu halde kurban kesmezse bizim namazgâhımıza yaklaşmasın” (ibn Mace, Ahmet bş Hanbel)

 

bu cümle de bir mecburiyet yokmu Sayin verdinaz, yoksa benmi yaniliyorum..

 

Öyle yazilmis ki zamanin da diyeyim ben...kendini suclu hisedecek ve mecburen kesiceksin..

Peki mecburen kesilince.. ilk basta kesmesem etraf ne düsünür, düsüncesi ile.. olsun.

 

Yada

 

Yazildigi gibi... yazilmis..emredercesine... korkuturcasina...sonu yoksa.."yaklasmasin"

 

bunun kime ne faydasi oluyor, tek etrafin sözlerinden arinmak icin, "bak bizden kurban kesti".. denilsin diyemi kesicez

 

Peki kendi ic huzurumuz, kendi düsüncelerimiz bu arada bir hicmi oluyor.

 

birde gercekten bir mecburiyet varmi diye az önce bi bakiverdim de..

 

bu satirlarla karsilasdim..

 

Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer ile sahabeden Ebu Menut el Ensari, mali durumları çok müsait olduğu halde, kurban bayramlarında kurban kesmezlerdi! "Biz de kesersek herkes kurban kesmeyi farz (şart) zanneder diye!"

 

bir celiski var sanki örnek verilen kitalar da degilmi

 

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KURBANIN INSANSAL ETKİLERİ HESAPLANSA KİMSE "KURBAN" KESELIM DEMEZ!

.

.

.

Efendi Türkler

Sevgili efendi türkler Şimdi dışarıda gördüğümüz, köşelerdeki bıçak olayları aile içi ve dışındaki olaylar kurban bayramı nedeni ile oluyor öylemi?şimdi kurban bayarmı olmasa bu bıçak cineyetleri olmayacak öylemi!?

çocuklara kurbanın olayı anlatılmalıdır ,Çocuklara Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in kıssası anlatılırken insanların kurban edilmeyeceği, sadece helal olan hayvanların kesilebileceği vurgulanmalıdır. İnsan olmanın gereği Allahın helal kıldığı hayvanların balık,tavuk.ördek vs kesilebileceği ve bu hayvanların insanların yaşaması için gerkli olduğu açıllayarak çocuklara anlatılmalıdır.

Sevdikleri, oynadıkları hayvanların kurban edildiklerini görmeleri, onlar için ürkütücü olabilir. Bu nedenle çocuğun, kurbanı kesilirken görmesi uygun olmyaya bilir ama

"Biz bu hayvanların etinden ve sütünden yararlanırız. Allah, bunları bizim faydalanmamız için yaratmıştır." şeklinde cevaplanabilir.

kurbanın bir ibadet olduğu, ihtiyaç sahiplerinin onun etinden ve sütünden faydalanarak toplumda sosyal adaletin sağlandığı gibi açıklamalarla ibadetin hikmetleri üzerinde durulabilir. Kurbanlık alışverişi çocukların çok fazla ilgisini çeker. Bu yoğun ilgi, alınan kurbanlık ile eve taşınır. Çocuk neredeyse kurbanlığın bakıcısı haline gelir. Çocuk-kurban ilişkisi bayram sabahı, kurbanın kesilmesi ile sonlanır. Çocuğa sevgi nesnesi olarak sunulan kurban, çocuğun elinden alınmıştır. Bu nedenle çocuğa baştan itibaren alınan hayvanın kurban olarak kesileceği, çocukların duygusal olgunlukları dikkate alınarak anlayacağı bir dille ifade edilmelidir.

 

beraber yasadigimiz dünyada hayvanlara gösterecegimiz ilgiden gececeginide unutmamaliyiz..diyorsunuz o zaman insanlar et ,yemesin,süt içmesin,hayvanların gelişimini englliyor diyor diye yumurta yemesinler,soyu tükenecek diye balık yemesinler,Hayvanlar katlediliyor diye deri ayakkabı,giyecek vs yapılmasın öylemi!

Elbette sınırlandırılma ve koruma altında olmalıdır, bir yandan bu hayvanlar tüketiliyorsa diğer yandan yavru dönemi,yumurtA dönemi vs korunmalı tükenmesi önlenmelidir.

bunu Kurban bayramı ile kıyaslamak ne kadar doğrudur ...

saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslümanlari kurban kesin diye kandiranlari Allaha havale etmekten baska caremiz yoktur.Islam dini bu sekilde yozlastirildi,carpitmalarla,saptirmalarla,yahudi gelenekleriyle ve Allahi< kana susamis göstermekle.Gecek sudur ki*Allahin adini9 vererek kan akitamazsiniz*

 

 

SAYGILARLA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

lafontenden masallar...

 

çocukların ruhi gelişimi vs.vs..

 

geç bi kalem

 

kurbana karşı olanlar etyemez ve hiçbir hayvansal üründen fayda saglamaz kişiler mi?

yoksa sadece müslümanların ibadet amacı ile kesmesine karşı olan tipler mi?

 

kurban yaklaşıyorya , bildik klasik çekememe halleri..

bizde kalkacagız hiçbir iyiniyet beslemeyen bu tür yaklaşımlara cevap verecegiz

geç bi kalem

 

Bak bunu bende çok merak ediyorum asıl amac kurbanlar yada çocuklarmı.....?????

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

lafontenden masallar...

 

çocukların ruhi gelişimi vs.vs..

 

geç bi kalem

 

kurbana karşı olanlar etyemez ve hiçbir hayvansal üründen fayda saglamaz kişiler mi?

yoksa sadece müslümanların ibadet amacı ile kesmesine karşı olan tipler mi?

 

kurban yaklaşıyorya , bildik klasik çekememe halleri..

bizde kalkacagız hiçbir iyiniyet beslemeyen bu tür yaklaşımlara cevap verecegiz

geç bi kalem

dogru sen dedin ya ben artik bir kalem gecerim!

 

sonra agziniza almissiniz bir sakiz gibi dini degerleri bize saldiriyorsunuz dinimize saldiriyorsunuz,!

 

sonra dinimize sahip cikmak seriatci olmakdanmi geciyor.. laik müslüman olamazmi

 

sonra bu dünyada müslümanlar olmasaydi savaslar olmayacakmiydiki her saldiriyi müslüman dünya savasina cevirmeye kalkiyorsunuz?

 

artik gec ,,,sen ne kadar seriatciliga yakin müslümansan bende o kadar laik müslümanim!

 

ve bizler bati tarafindan terk edilen Türbanin pesinde degiliz batinin terk ettigi tarikatlarin pesinde degiliz sonra bizler batinin cikarmis oldugu din savaslarinin pesindede degiliz evet kimlerin bati degerleri pesinde oldugu daha dogrusu siyasi degerleri pesinde oldugu belli..

 

bizlerin takipcisi oldugu degerler yarinlarin daha güzel olmasidir bizler icin .. evet o degerleri ya yaratiriz yada bulup getiririz.. sen dün türbani bulup getirdin ,,bizde yaslilar icin onlarin barinmasi icin evleri bulup getirdik öyle ya ikiside bati degerleri hadi söyle hangisi bu ülkeye faydasi var!...,,hadi sende bul getir bir deger bu ülkemize? bak iktidarda elinde!

 

sakin dede korkut masallari anlatma..

 

:shuriken: frankfurt

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu cümle de bir mecburiyet yokmu Sayin verdinaz, yoksa benmi yaniliyorum..

 

Öyle yazilmis ki zamanin da diyeyim ben...kendini suclu hisedecek ve mecburen kesiceksin..

Peki mecburen kesilince.. ilk basta kesmesem etraf ne düsünür, düsüncesi ile.. olsun.

 

Yada

 

Yazildigi gibi... yazilmis..emredercesine... korkuturcasina...sonu yoksa.."yaklasmasin"

 

bunun kime ne faydasi oluyor, tek etrafin sözlerinden arinmak icin, "bak bizden kurban kesti".. denilsin diyemi kesicez

 

Peki kendi ic huzurumuz, kendi düsüncelerimiz bu arada bir hicmi oluyor.

 

birde gercekten bir mecburiyet varmi diye az önce bi bakiverdim de..

 

bu satirlarla karsilasdim..

 

Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer ile sahabeden Ebu Menut el Ensari, mali durumları çok müsait olduğu halde, kurban bayramlarında kurban kesmezlerdi! "Biz de kesersek herkes kurban kesmeyi farz (şart) zanneder diye!"

 

bir celiski var sanki örnek verilen kitalar da degilmi

 

Saygilar

 

 

Mukîm olan, seferde olmıyan, âkıl-bâlig, hür, müslüman erkek ve kadının, ihtiyaç eşyasından fazla nisâb miktarı malı veya parası varsa, kurban kesmeleri vâcibdir. Kurban, koyun, keçi, sığırr, deveden birini, kurban bayramının ilk üç gününde, kurban niyeti ile kesmek demektir.Seferî olan zenginin veya durumu müsâit olan fakîrin, kurban kesmesinde hiçbir mahzûr yoktur. Çok iyi olur, sevâb olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mukîm olan, seferde olmıyan, âkıl-bâlig, hür, müslüman erkek ve kadının, ihtiyaç eşyasından fazla nisâb miktarı malı veya parası varsa, kurban kesmeleri vâcibdir. Kurban, koyun, keçi, sığırr, deveden birini, kurban bayramının ilk üç gününde, kurban niyeti ile kesmek demektir.Seferî olan zenginin veya durumu müsâit olan fakîrin, kurban kesmesinde hiçbir mahzûr yoktur. Çok iyi olur, sevâb olur.

kurbanin bayrami nasil oluyor? Ailece kurbanin basinda durmak sizce güzel bir duygumu veyahutta cocuklarda ayni hazi aliyormu kesicegiz girtlaklayacagiz arkasindan onu yiyecegiz diye biliyormu? kurban nedir bayram nedir bir zahmet onu iyi acikla aciklaki kaldigimiz yerden devam edelim!

 

Saygilarimla

 

:shuriken:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her Kurban Bayramı öncesi yaşanan bu tavrı anlamak zor.Sanki çocukları etkileyen sadece kurban görüntüleri,sanki sadece Kurban Bayramı'nda hayvan kesiliyor..

 

O halde gelin tüm haber kanallarını kapatalım daha da ileri gidip evdeki televizyonları yokedelim.Hatta ve hatta eve gazete almayı da keselim.Aa!! İnterneti unuttum..İnterneti kesinlikle engellemeliyiz,internette yok..Yerinde bir kararla,sokak yasağı da koyarsak,okula da göndermezsek görev tamamdır.Artık tamamen kötü şeylerden uzak tutabiliriz çocuklarımızı.Ha birde ebeveynlerin,bu hayat şartlarını gözardı ederek devamlı sakinleştirici almış tavrıyla gezmesini de unutmayalım..

 

Bu mudur..

 

Elbette değil..Onca kötü örnek varken illa bu kurban konusuna takılmak niye..? Hadi takıldınız,her baba,dede çocuğuna izlettiriyor mu sanıyorsunuz Allah aşkına..?O,psikolojilerinden kaygı duyduğunuz çocukların,bilgisayarda oynadıkları oyunları eminim biliyorsunuz..Bazen,internet cafelerde denk geldiğim ilköğretim çocuklarının,birbirlerine galiz küfürler savurarak ve büyük keyif alarak birbirlerini öldürmeleri,daha mı masumca..

 

Ama hayır..Sadece kesim sahnesine takılmış durumdasınız..2-3 kendini bilmez sorumsuz ebeveyn,çocuklarına bu sahneyi yaşatıyor,o çocuklarında psikolojileri bozuluyor düşüncesiyle sonrasında gelenleri görmek istemiyorsunuz..Kesilip parçalanan ve olabildiğince eşit paylaştırılan et poşetlerinin,o çocukların eline verilip:

 

__Al yavrum bunu komşu nineye ver..

 

Derken,o çocuğun yardımlaşma,yardım etme terbiyesi önemli değil.Senin olanı,olmayanla paylaşman gerektiğinin öğrenilmesine ne gerek var de mi..?

 

Ha birde Kurban Bayramı diye hayvanların kesilmesine karşı çıkanlar oluyor..

 

Beyti kebabı sever misiniz..? Hası,kuzu etinden yapılır..

Peki hiç külbastı yediniz mi..? Özetle kuzu antrikotudur.Bir hayvandan sadece 2 küçük parça çıkar ve 1 kilo almanız demek 8-10 kuzunun ölmüş olması demektir..

Ya kuzu kuşbaşı,dana gulaş,dana sote,oğlak çevirme,piliç ızgara..vs.vs..Ve hiç te göze batmayan cenin:Yumurta..Yumurta yerken de düşünüyor musunuz;''Şimdi hayata gözlerini açmamış bir yavruyu yiyiyorum'' diye..:closedeyes:

 

Gelin ''Kurban Bayramı'nı kaldıralım'' teklifine,''hadi artık et yemeyelim''i de ekleyelim..Daha gerçekçi bir hayvanseverlik olur böylece..Yoksa hergün tonlarca et tüketilmekte..Ve bilmeniz gerekiyor ki kurban edilen hayvanlar arasında kuzu olamaz.Olurda bir cahillikle kesen varsa onunda kurbanı kurban sayılmaz..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mukîm olan, seferde olmıyan, âkıl-bâlig, hür, müslüman erkek ve kadının, ihtiyaç eşyasından fazla nisâb miktarı malı veya parası varsa, kurban kesmeleri vâcibdir.

 

Bu cümleden ben hicbirşey anlamadim dersem hoşgör beni lütfen verdinaz :)

 

Tek anladigim dil icimden gelen hisetiren, dogru yada yanliş dedirten... kimi zaman yanilsam da

 

kendi kararim kendi düsüncem dedigimdir..

 

ve ben bu olayi dogru bulmuyorum şuan.

 

Saygilar

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dogru sen dedin ya ben artik bir kalem gecerim!

 

:shuriken: frankfurt

 

politika yapmayalım ve işin felsefi kısmına geçelim

 

siz kurbanın tam olarak nesine karşısınız?

ilgi alanınız sadece müslümanların ibadeti olarak kurban mı?

yoksa en geniş anlamı ile tüm kurbanlar mı?

 

yok ben sadece müslümanların kurban anlayışına ve hayvanlarıda -herşeyde oldugu- Allah adına kesme eylemine karşıyım diyorsanız, bu noktai nazardan konuşacak pek bir şeyde yoktur

salt maddi temelli ve tüm hayvanlar için bir telaş hasıl olmuşsa sizde, bunda konuşulucak bir şeyler bulunur

digeri ise maddi olmadan önce manevi olanla alakalı oldugu için daha çok özel alana girer vs.vs.

 

yani sıkıntınız tam olarak ne?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

siz kurbanın tam olarak nesine karşısınız?

ilgi alanınız sadece müslümanların ibadeti olarak kurban mı?

yoksa en geniş anlamı ile tüm kurbanlar mı?

 

Istırap çekerek elde edilen zevkler her zaman daha üstündür. "Önce katlan, sonra tadını al"; katlanmanın, yani KURBAN etmenin özeti budur.

Daha açık bir ifade kullanırsak; kurbanla kasap ikisi kafa kafaya vermişler, hem sıradan bir dünya işinde halleşiyorlar, hem de kurbanlığı da kasaplığı da önemsizleştiren gövde geçişleri yaşıyorlar. :lol::lol::lol:

İnsan inancının ne kadar acz içinde olduğunun en temel kanıtı da bu değilmidir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hac suresi 37 .ayette,Kurban diye bogazlamaktan bahseder ve söyle denir;Kurbanlarin etleride kanlarida Allaha ulasmaz,Allaha ulasan sizin takvanizdir.*

Bu ayet,insanligin tarih boyunca Allaha et ve kan gönderecegini sanarak(daha dogrusu öyle inandirilarak)*Kurban etmek*adı altinda isledigi zulümleri aciklamaktadir.Kurbanin eti,veya kani yalniz insanlara yarar,Allaha götüren ise insanlara birsey vermeye yönelik niyetten baskasi degildir.Hz.Ibrahimin en sevdigi varlik oglu Ismail oldugu icin Allah onu ogluyla imtihan etmistir,ve Hz.Ibrahim Allaha olan bagliligi sadakati nedeniyle oglunu feda etmeye hazir oldugu icin onun yerine rivayete göre bir koyun gönderilmistir.Bunlar bir olayin aciklamasidir,Allaha olan sevginin büyüklügünün evladtan daha degerli oldugu belirtilmistir.Ama asla herkes Allaha kurban kessin denmemistir,ayetteki kurban kelimesi Allah icin birsey veriniz anlamini tasir,kesiniz biciniz bogazlayiniz anlamini tasimaz,bu ayetin nasil saptirilmis oldugunu gösterir.Siz Kurban olarak bir koyun,inek vs kesmek istiyorsaniz tabiiki kesebilir ve fakirlere dagitabilirsiniz,ama kesmeyip o parayida fakirlere dagitabilirsiniz,fakirleri doyurabilirsiniz,bir yardim kurulusu icin yardimda bulunabilirsiniz.Allah hickimseye kendi adini kullanarak kan akitma hakkini vermemistir.Allah rizasi kan akitarak alinmaz,yardim etmekle alinir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Istırap çekerek elde edilen zevkler her zaman daha üstündür. "Önce katlan, sonra tadını al"; katlanmanın, yani KURBAN etmenin özeti budur.

Daha açık bir ifade kullanırsak; kurbanla kasap ikisi kafa kafaya vermişler, hem sıradan bir dünya işinde halleşiyorlar, hem de kurbanlığı da kasaplığı da önemsizleştiren gövde geçişleri yaşıyorlar. :lol::lol::lol:

İnsan inancının ne kadar acz içinde olduğunun en temel kanıtı da bu değilmidir...

 

herkes hayatı sizin gibi görseydi belki

:)

 

ama malesef

 

sıradan bir dünya yaşanırken sıradan olmayan işler yapmakda tek dünyalı olanların harcı degildir

:lol:

neyse sordugum soruyu sizede sorayım;

 

ben sadece müslümanların kurban anlayışına ve hayvanlarıda -herşeyde oldugu- Allah adına kesme eylemine karşıyım diyorsanız, bu noktai nazardan konuşacak pek bir şeyde yoktur

 

salt maddi temelli ve tüm hayvanlar için bir telaş hasıl olmuşsa sizde, bunda konuşulucak bir şeyler bulunur

digeri ise maddi olmadan önce manevi olanla alakalı oldugu için daha çok özel alana girer vs.vs.

 

anlaşılan sizle maddi temelli konuşacagız

tabi birşeyler yazarsanız

:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

politika yapmayalım ve işin felsefi kısmına geçelim

 

siz kurbanın tam olarak nesine karşısınız?

ilgi alanınız sadece müslümanların ibadeti olarak kurban mı?

yoksa en geniş anlamı ile tüm kurbanlar mı?

 

yok ben sadece müslümanların kurban anlayışına ve hayvanlarıda -herşeyde oldugu- Allah adına kesme eylemine karşıyım diyorsanız, bu noktai nazardan konuşacak pek bir şeyde yoktur

salt maddi temelli ve tüm hayvanlar için bir telaş hasıl olmuşsa sizde, bunda konuşulucak bir şeyler bulunur

digeri ise maddi olmadan önce manevi olanla alakalı oldugu için daha çok özel alana girer vs.vs.

 

yani sıkıntınız tam olarak ne?

sen benim actigim konu basligini bir sefer daha oku istersen?felsefi kısmıni da manevi kisminida aradigin herseyi bulursun biraz artik yapici olalim muhalefet olucam diye herseyi Allah adina kesmeyelim

 

KURBANIN INSANSAL ETKİLERİ HESAPLANSA KİMSE "KURBAN" KESELIM DEMEZ!

Kurban bayrami halkimizin üzerinde tamir edilemiyecek kadar " felaket alanları"na ceviriyor

 

ve anne babalarin basinda oldugu halde demin sevdikleri hayvani kesildigini gören cocuklarin ruh halini bile düsünmek bile bir felaket... İnsanların, maddelestirilmesi, maddilestirilmesi icinde daha büyük örnek olabilirmi onlarin maneviyatina vurulan büyük darbe degilmi.. kan ve bicagi onlari bagislamak degilmi? iste bunun örneklerini hergün görmüyormuyuz bagislanan bicagi kani hergün bir kösede yasamiyormuyuz!! Aile icinde Aile disinda bicakla tehdit edilenler cinayetlerle son bulan kavgalar ve bicagin yeri!

 

bak arkadasim günler birbirine cok yakindir kutladigimiz bayram bir kurban bayrami adi üzerinde birseyler kurban ediliyor bu yapilan ne olursa olsun masum gözüyle bakmamiza engel olamaz..

bunun bir bedeli var ,,,bu ülke genelinde yapilan topluca meydanda hayvanlarin kesilmesidir bunun adina bayram diyoruz birkere bu bayram olamaz..

sonra bunu bir bayram gibi sunarsan herkesin katilmasi anlamina gelirki bu ülkemizin toplumca Psikolojisi nasil etkileyecegini anlamamak olamaz.. günlerde birbirine yakin olduguna göre o etkiler kalicidir yani ülkemizde o kadar islenen cinayetlerin temel silahi bicaktir.. bunu arastirirsak bile kurban bayramin bu cagda kutlamanin yanlisligini iyi anlariz.. bu istek bu yanlisligi ortaya koymak bu dinimize saldiri degildir tam tersi!

vede Artik birakinda müslümanlik adinada güzel birseyler konusalim! veya konusma zamani gelmedimi dersiniz

 

:shuriken:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anlaşılan sizle maddi temelli konuşacagız

tabi birşeyler yazarsanız

:)

 

Kardeşim sana ne yazayım ben...

Diyorum ki; 1400 yıllarda yazılmış bir şeyi anlayıp yorumlamadan ezberlemiş, zincirlenmiş ve içinden çıkamayacak kadar saplanmış birine ne anlatabilirim bilmiyorum...

Burda altı kere yedi mecburen kırkiki eder, burada da bir güçlü bir zayıfla toplanınca ille de bir KURBAN çıkar!

O nedenle siz bence ezberlerinize devam edin...

Bizde dini gerçekten anlaşılabilir hale getirebilme çabasıyla bu mantıksız şeyleri bıkmadan, yorulmadan anlamak isteyenlerle ve yoruma açık beyinlerle yazışmalarımızı sürdürelim...

E ne dersin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeşim sana ne yazayım ben...

Diyorum ki; 1400 yıllarda yazılmış bir şeyi anlayıp yorumlamadan ezberlemiş, zincirlenmiş ve içinden çıkamayacak kadar saplanmış birine ne anlatabilirim bilmiyorum...

 

ben hafız degilim ki?

iyi sende Kur an a göre anlat bana, aydınlatmış olurdun

 

valla senin bir şey anlatacagın yok ya neyse ben genede söyleyeyim dedim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

son bişi söylemden yapamadım.

 

ne yani şimdi amerikan uçaklarından işlenen cinayetler onların hayvan mezbasında kullanılan bombaların mı suçu yoksa?

hiç düşünmemişdim..

:)

son olsun bu selametler

VE MANTIĞIN ÇÖKTÜĞÜ AN! Artik ne yazayim

 

sonra Sayin serdar34

 

kurbanin bayrami olurmu?

 

:shuriken:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eşinin kafasını kesen kocaya iyi hal indirimi

18 Kasım 2007

4469327.jpg

Kendisini aldattığı iddiasıyla karısı Kezban Ödemiş’i (40) boğarak öldürdükten sonra kafasını kesip çöpe atan Rıza Ödemiş (37), önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

Mahkeme olayın ağır tahrik altında işlendiğine kanaat getirip cezayı 24 yıla indirdi. Duruşmalardaki iyi halini de değerlendiren mahkeme Ödemiş’i 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ödemiş, 12 yıl hapis yatıp çıkacak.

 

RIZA Ödemiş, 2006 Eylülünde kendisini aldattığından şüphelendiği bir çocuk annesi karısı Kezban Ödemiş’i "Köye gidiyoruz" bahanesiyle götürdüğü ormanlık alanda çamaşır ipi ile boğarak öldürdü. Daha sonra evine dönen Rıza Ödemiş, polise karısının kayıp olduğunu bildirdi. Olay yerinde delil bırakmak istemeyen Ödemiş, cinayetten bir hafta sonra karısının cesedinin bulunduğu yere giderek elbiselerini topladı ve kestiği kafasını bir torbaya koyarak tekrar evine döndü. Elbiseleri yakan Ödemiş, karısının kafasını da Araştırma Hastanesi’nin çöplüğüne attı.

 

Tesadüfen hastane bahçesinde bulunan kafatasına DNA incelemesi yapıldı ve kesik başın kayıp olduğu bildirilen Kezban Ödemiş’e ait olduğu belirlendi. Rıza Ödemiş, gözaltında sorulara tutarsız yanıtlar verdi ve cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı.

 

Rıza Ödemiş, mahkemede suçunu itiraf ederek "Karım beni aldatıyordu. Kaç defa tartıştık, olay günü köye gidiyorduk param yetmeyince taksiden inmek zorunda kaldık. Köye doğru yürürken karım aşağılayıcı laflar etti. Taş atmaya kalktı, ben de itekledim düştü, elime geçirdiğim bir iple boğdum. Tasarlayarak öldürmedim, pişmanım" dedi.

 

Mahkeme, Ödemiş’i önce "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırdı. TCK’nın 29. maddesini uygulayan mahkeme olayın ağır tahrik altında işlendiğine kanaat getirip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 24 yıla indirdi. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki tutumu, davranışı ve pişmanlığını da göz önünde bulundurup cezayı 20 yıla olarak belirledi. Kendisini aldattığını iddia ettiği bir çocuk annesi karısını öldürüp kafasını kesen ve suçunu itiraf eden koca, sadece 12 yıl hapis yatacak.

 

.........................

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eşinin kafasını kesen kocaya iyi hal indirimi

18 Kasım 200

.

.

.

Mahkeme, Ödemiş?i önce "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırdı. TCK?nın 29. maddesini uygulayan mahkeme olayın ağır tahrik altında işlendiğine kanaat getirip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 24 yıla indirdi. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki tutumu, davranışı ve pişmanlığını da göz önünde bulundurup cezayı 20 yıla olarak belirledi. Kendisini aldattığını iddia ettiği bir çocuk annesi karısını öldürüp kafasını kesen ve suçunu itiraf eden koca, sadece 12 yıl hapis yatacak.

 

.........................

 

 

Kurban Bayramıyla ne alakası var :S

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.