Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Misafir Marcus

Önerilen İletiler

Valla fisleyen fislesin umurumda mi dünya.Eger birilerini haksiz yere elestiriyorsam gam ederim kendime ama elestiriyi hak edenlerin fislemesinden gocunmam asla.adam kalkmis Amerikadan Iraka gelmis isgal etmis yüzbinlerce insanin ölümüne sebep olmus hala olmakta,Saddama gücü yetmeyen ülke düsmanlari ise Amerikadan yani isgalciden mütecavizden yana olmus kardes kani dökülmesini seyrediyor,seyretmese iktidari kaptiracak.Birileri bizim basimiza gecip oturmus saniyorum Gürcü asilli,tarihte zaten Gürcülerle savasmisiz biz,ülkenin icine etmeye calisiyor babalarinin ciftligi gibi yönetiyor,bölücülerle omuz omuza bölücülerin efendileri ile sarmas dolas olmusken ben fislenmeyimi düsünürüm artik.Fisleyen fislesin biz onlari coktaaan fisledik bile.

 

 

saygilarla :lol:B)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 57
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

1999 depreminde olduğu gibi..Tabi haklısınız bizim için fişlenmek ne demek.Kan almak ve vermek ne demek...

Bunları biz sıradan insanlardan önce şiş göbekli imtiyazlı cüzdanı kabarık halk kahramanlarının dilemesi gerekirdi.

Hele bir ******* varki aklı sıra komiklik yaparak forum sakinlerine ironi yapıyor. Arkadaşlar facebook ta kişisel bilgilerinizi

veriyorsunuz.Bu az birşeymi? Bunu önemsemez gözükmeniz beni hayrete düşürüyor.Turkish-facebook ( Ne demekse )

Sadece kendi halkımızı fişliyor..Zamanında 16 yaşında çocuğu fişleyip mahkeme kararıyla yaşını 18 e çıkartıp asan

zihniyet sizide izleyebilir mutlaka...Ama hiç değilse bu ******* data yaratmıyalım.Geçmişten bir iki tane

arkadaş olsada olur olmasada olur....Bilgiler fişleniyor,ABD ye bilgi verceğime şeytana veririm daha iyi...

Hiç değilse şeytanın ne yaptığını bilebilirim....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar bu ne saçmalık ya A.B.D.nin işi gücü kalmadı, Türkiye'den fırıncı Mustafa'yı, pazarlamacı Ali'yi, Öğretmen Fatma'yı, Danışman Özge'yi mi fişlicek? Ya neyini fişlicek? Fişlese ne yapıcak? El-Kaide falan hallodu da bide biz mi kaldık izlenmedik. Hem merak etmeyin, böyle oyunlara girişmesine gerek yok. Operasyn için Bush'tan izin alabilen bi başbakana sahibiz şükür. Gerektiğinde Cia yada Fbi rica eder, genel nüfus idaresinden tüm şeceremizi öğreniverirler. Hem buna bile gerek yok, internet herşeye kadir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son zamanlarda duyduğum en komik sloganlardan birisi :)

 

Facebook'a üye olurken. Kimlik bilgilerimi vs yazıyorum. O zaman ABD tarafından fişlenmiş oluyorum. ABD'de dünyada yaşıyan herkesin adını soyadını, mezun olduğu okulu falan kaydediyor fişlemek için. :)

 

Vay be. O zaman HSBC den kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşımız İngiltere tarafından fişlenmiş oluyor. Ha keza vodafone hattı kullanan milyonlarca vatandaşımızda fişlendi İngiltere tarafından tabi müttefiki ABD tarafından. Amazon dan yada diğer uluslararası e-satış sitelerinden alışveriş yapanlarda fişleniyor. Pardon yanılmıyorsam windows kullanıyoruz hepimiz. O halde tamam ABD tarafından fişlendik. Amerikan hastanesinde tedavi olanlarda fişlendi Yurt içi veya yurtdışında yabancı okullarda, dil kurslarında, eğitim kurumlarında okuyanlarda fişlendi. Yabancı sermayeli şirketlerde çalışan milyonlarda fişlendi :)

 

Gerçekten komik ve "iş olsun" dan öte gitmeyecek bir söylem.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu yazi gercekten cok hosuma gitti Cyrano tesekkürler

 

bir de birsey söyleyebilirmiyim, bu gibi ufak seylerle, sorun gercekten varmis gibi ve büyük bir olaymis gibi

 

gördügümüz sürece..

 

asil gercekten sorun olanlari görmekte, zamanimizin olmadiginin nedenlerini daha iyi anlayabiliyorum

 

en ince ayrintilarina kadar bura da arastirilirken, yorumlar yapilirken...asil arastirilmasi gerekenler sira da beklemekte..

 

fakat diyorum ya, zamanimiz yok bunlar cok daha önemli ... ?

 

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiçbirimizin adı soyadı vs gizli bilgi değil. Dünyada yaşıyan hiçkimseninde adı soyadı gizli bilgi değildir. O zaman ben ABD başkanını ve bütün bakanlarını fişledim :) Hepsinin adını soyadını hangi okuldan mezun olduğunu falan biliyorum.

 

Artı bütün üniversitelerin sitelerinde öğrencilerin adı soyadı yazıyor değilmi :)

 

Fişlemekte, dünyada yaşıyanların adını soyadını, mezun olduğu okulu, zevklerini, izlediği filmleri kaydetmek demek değildir :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet feysbuk hakaten büyük çılgınlık hatta teşhircilik gibi bişey

 

Sanırsınki insanlar Facebookta çırılçıplak soyunup pozlar veriyorlar sayfalarında. Ve sanırsın insanlar sokakta birbirinin yüzünü görmüyor, kimse sokakta yürümüyor. Facebookta resmin olunca teşhircilik oluyor zira. Haydi tamam bir iranlı vatandaş dese anlarız, veyahut afgan da. Facebook ta kim sokakta gördüğünden farklı halde görmüş insanları. :)

 

sankim bizim forumumuz izlenmiyor mu? fişlenmiyor muyuz?

misal ben; sanal olarak TSK ve forum entelejansiyası hakkında yazmaktan başka bişe yapamıyorum günlerdir lakin bunları aklım fikrim yerindeyken bile isteye yazıyorum... yarın öbürgün bi binbaşı ofise girse,bilgisayar kasamı ve dahi beni tutuklasa,asmayalım da besleyelim mi dese misal? yok ben bilmiyodum; way ben duymadım demenin bi alemi,bi yararı olacak mı? hayır...

internet böle bişe işte muhterem, bize sadece sanal yazışmalar, çiçek böcek romantizmi yada vatan millet sakarya edebiyatı yayın mecrası gibi geliyor, lakin bu klavyenin her harfinden şahsen bizzat yazan kişi sorumlu ha feysbuk ha türkişmedya ha emesen ne farkeder?

 

saygıdır hürmeettir ki bazen kusur ediyormuşum öyle diyor beyaz türkler...

 

Yeni moda "garip" edebiyat akımı. Yok aslında garip de değil yeni moda "mazlum" edebiyat akımı var artık.

 

Bu akıma göre, memleketin ordusuna saydırmak serbest. Olaki bir başkasından cevap gelirse. Söylediklerinin arkasında durmanın ağırlığıyla ilk virajdan mazlumlar sokağına sapıp, engin ardıç formatlı, içinde bolca asker, darbe, postal, geçen yazılarla "mazlum" lar kervanına katılma çabası.

 

TSK ya yapılacak her hücüm, evrensel demokrasi ve insan hakları patentli hak. Her cevap ise, rap rap rap asker darbesi ve "vatan millet edebiyatı" dır.

 

Zira halk olmak demek budur. Demokrat olmak demek budur. Saydırırken içeriğin önemi yoktur. Aklına gelen herşeyi yazabilirsin yalan yanlış olmuş bunlar teferruat. Aslolan orduya saydırıyormusun? O yeter.

 

Mazallah birisi çıkar, cevap verirse. Oda beyaz türk ve darbeci olacağı için sorun yoktur. Al gözüm seyreyle.

 

İnsanlar, forumda tartışırken yazdıklarının arkasında durabilmeli. Yada arkasında duramıyacağı şeyleri yazmamalı. İki haldede, bir şeyler yazıp ardından mazlum edebiyatına sarılmaktan daha işlevli bir davranış olur.

 

Şekil a dersek:

 

+"şunlar şöyle adamlardır, zaten işleri güçleri şudur, vsvs"

 

- karşı "cevap"

 

+"askerler beni fişliyor, beyaz türkler bana şöyle diyor, ben halkım ondan böyle yapıyorlar, yarın gelip beni tutuklarlar, darbe,"

 

:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya akıl var mantık var. A.B.D.nin bu derece önemsediği bi kimsenin FaceBook'ta eski arkadaşını bulmak gibi bi derdi olabilir mi acaba? Düşünsenize A.B.D. adamı onu fişleyecek kadar umursuyo, bu kadar umursanacak kadar öneme haiz adamında en mühim işi FaceBook'tan eski arkadaşını bulmak oluyo.

 

Mustafa Kemal'i analım burada, "Şaşarım akl-ı perişanına be ....."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***

Fislenmek hergün yasanilan bir olay,bir arkadasin yazdigi gibi kredi karti ilede Vodafonlada fisleniyoruzdur zaten.

Amerikanin insanlari fislemesi icin sadece FACEBOOK ada gerek yok,hertürlü fislenir insanlar.Secimlerde fislenmiyormuyuz?pekala fisleniyoruz.Ha bizi fisleyen ha Amerika olmus ha kendi devletimiz ne farkediyor ki,bugünkü iktidar Amerikanin taseronu degilmi???

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani, sizde! önce facebook, sonra fiş şaşılacak bir iş :) Bırakın bu işleri yaw yine sıradan arkadaşlık sitesi işte bu kadarına pes doğrusu isteyen katılır isteyen katılmaz ben şahsen bu tür sitelere üye olmadım ben sadece bilginin düşüncelerin ve gercekte yaşanan ların takipcisi oluyorum olucam da böle sıradan seyler için yorum yapmak da zoruma gitmio değil ama şunu sölim size boşa zaman kaybıdır..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaslar, isvec basininda okudugum bir haberi iletmek istiyorum.

 

Her site gibi Facebook´un da bir sözlesmesi var ama ne yazikki bu sözlesmeyi hic kimse okumuyor kabul edip uye oluyorlar. ama Facebook sözlesmesinde söz etigi gibi tum bilgilerine ve yuklediginiz resimlerin sayibi oluyor. Yani yuklediginiz resimlere istedigini yapma hakkini veriyorsunuz oraya uye oldugunuz an. Ve hersey yapma haklari var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fişlenmek;

Aslına bakarsanız fişlenmenin de kıyak durumları var.

Mesela babanızın memuriyetinden dolayı sakıncalı (!)bir ilde doğmuşsunuz.Aslında o bölgenin insanı değilsiniz.Yıllarca vergisini ödeyen ciddi bir işadamısınız ve AB'de bir ülke için vize alacaksınız.

Hayatta alamazsınız.

Zira vermiyorlar.

Ama fişlenmiş bir kişi olarak bu bilgiler konsolosluğa intikal etmiş olsa böyle bir sorunla asla karşılaşmayacaksınız.

Anında vizeniz hazır.

Yok böyle birşey demeyin daha 15 gün önce bir dostumun başından geçti.

Fişlenmek birçok genel kanıyı ortadan kaldırır ama birçok genel kanıyı da oluşturur.

Ben ikisinin ortasında kalmayı tercih ediyorum.

:unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşin dalgasında olanlar,elbet aynı hızla konunun suyunu çıkarabilirler.Database dediğimiz şey yenir yutulur birşey değildir.

Ve umarım gelecekte bununla ilgili sorunlar yaşanmaz.Ben meselenin siyasal ve güvenlik alanını ele aldım.İşin ekonomik

vede sosyolojik suistimalleri her türlü yoruma açıktır.Bana asıl garip gelen her konuda dayatmacı zihniyetin bu çok basit!

konudaki özgürlük haykırışı olmuştur.Ne diyelim face book ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun....................

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İçinizde hiç greencard başvurusu yapan varmı bilmiyorum...Oda bir database...

Milyonlarca insana başvuru imkanı sunuluyor(sözde) Ancak bilgiler depolanıyor.

Tabi güleniniz kahkaha atanınız elbet olacaktır.Ama tüm bilgilerinizi deşifre ediyorsunuz..

Bunun bilincinde olmalısınız.Burası ingiltere değil.Türkiye;potansiyel database ivmesi.

Birde türkish medyada aynı değilmi diyorlar.Adminler bir kuru nickinizden birde sizin

profilinize yazdıklarından gayri ne biliyorlar.IP numarası ise onunda kolayı var.

Hem türkiye istihbaratı benim içimi dışımı sorgulasın.Ama ABD li aslaaaaaa!!!!!

Ülkem ayrı elin ******* ayrı....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yetişin komşular. "******" facebook yoluyla bizi ele geçiyorlar :)

 

herkes rahat rahat kullansın arkadaşlar. Ne fişleme isim soyisim kaydetmektir. Ne de Ülkelerin nufus kayıtları devlet sırrı değildir. Nufus Müdürlüğünün sitesinden bile, çeşitli parametreler girerek, bir kişinin nufus bilgilerini alabiliyorsun.

 

Facebook sözleşmesinde şöyle böyle denilen maddeler. Facebook'un bünyesine paylaşılan resimler üzerinde tasarruf hakkı bulunmasıyla ilgilidir. Zira bir çok ülke yasalarında ünlülerin resmini "kendi resmim" diye bu tür paylaşım sitelerinde kullanmak suçtur. Ve site sahiplerine dava açılabilmektedir. Ayrıca internette paylaşılan resimler, sözleşme olsun olmasın, sağ klik+kaydet yapılarak kullanılabilmektedir :)

 

aman türkçesi şöyle böyle denilen madde :

 

?Kişisel profil sayfanıza erişime limit koymanıza izin veriyoruz, ancak her güvenlik sisteminin kırılabilir olduğunun farkında olun. Biz sizin kişisel profil sayfanıza erişim izni verdiğiniz kişilerin hareketlerini kontrol edemeyiz. Bu nedenle girdiğiniz bilgilerin yetkisiz kişilerce okunmayacağını garanti edemeyiz.?

 

Yani kardeşim, sen aman kimse beni görmesin diyorsan. Kimse benim adımı soyadımı bilmesin diyorsan bize üye olma. Üye olayım ama benim seçtiklerim dışında facebook kullanıcıları profilimi görmesin diyorsan bunada fazla güvenme çünkü arka kapılar yoluyla girebilir insanlar.

 

Bundan elli tane komplo teorisi üreten insanlar var tabi. Sözleşmenin bu maddesinde sayılan hususlar her paylaşım sitesi için geçerlidir. Sözleşmelerinde olur olmaz o ayrı.

 

Yel değirmenleri ve don quichot hikayesi :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konuyla ilgili oalarak Tempo dergisinin bir araştırmasını eklemek istiyorum....

 

Facebook’ta gizlenen "Sexbook"

 

Facebook, ‘salgın hastalık’ gibi yayılıyor. Çocukluk arkadaşlarını arayanları; vakitsizleri; vakit öldürenleriyle Türk facebookçuların sayısı 800 bini geçti. Üye sayısında dünyada 4. sıradayız. Peki bu ‘sevgi yumağının’ altında yatan şey, sadece vefa ve dostluk duyguları mı? Hayır. Facebook’un en büyük vaatlerinden biri seks. Hem bir olasılık olarak hem de düpedüz… Grup seks partilerinden, sapkın fantezilere sizin için facebook’un karanlık dehlizlerinde casusluk yaptık!

Dergideki iletişimimiz bile Facebook üzerinde dönmeye başlayınca, bu konuyu haber yapmamız kaçınılmaz bir hâl aldı. ‘Facebook denizine’ dalınca önce mutlu mesut, ilkokul veya ortaokul arkadaşlarını bulanlarla karşılaştık. Herkes birbirini bulmaktan pek mutluydu. Facebook’un bir diğer renkli tarafıysa gruplar. ‘Ebemi de bulucam Facebook’ta Allah’ın izniyle’ grubundan tutun, siyasi gruplara kadar pek çok renkli konuyla karşılaştık. Ardından, kayıp arkadaşlarımızı aramayı ve grupları bir kenara bırakıp Facebook çapkınlarının izini sürmeye başladık. Ve tam anlamıyla bir şok yaşadık. Şok yaşadık çünkü biz safça, buranın bir sosyalleşme ortamı, bir sevgi yumağı olduğunu düşünüyorduk. Hiç de öyle değilmiş: Meğer Facebook, ‘Sexbook’ olmuş!

Facebook’ta ‘Search’ yani ‘arama’ bölümüne ‘Sex’ yazdığımızda, karşımıza 500 profil sayfası, 500’ün üzerinde grup ve yine 500’ün üzerinde etkinlik çıktı. Türkçe olarak ‘seks’ yazıp arama yaptığınızda da durum farklı değil. Daha anlaşılır bir ifadeyle yazalım: “Karşımıza devasa bir p.orno dünyası çıkıyor!”

Profillerde kullanılan isimlerin çoğu sahte. ‘Avatar’ denilen profil fotoğraflarının bazılarında, ya p..s ya da seksi iç çamaşırlarıyla poz vermiş kadın fotoğrafları tercih edilmiş. Bunlar profil sahiplerinin gerçek fotoğrafları mı? Kim bu insanlar? Neler konuşuyorlar? Facebook’ta tanışıp, bu tanışıklığı görüşmeyle noktalıyorlar mı?

 

 

Bu sorunun cevabını bulmak için bir erkek, bir de kadın ismiyle iki sahte üyelik aldık. Bu iki ismi, dergimizin Facebook’un p.orno dünyasına sürülmüş ‘tebdili kıyafet’ ajanları olarak kullandık!

Profil sayfamızı açtıktan sonra başladık arkadaş beklemeye. Facebook’ta ‘sosyalleşebilmek’ için başka insanlara ‘arkadaşlık davetiyesi’ diyebileceğimiz davetler göndermeniz gerekiyor. Onları davet ettikten sonra oturup kuzu kuzu kabul edilmeyi bekliyorsunuz. Tabii bu arada başkaları da size davet gönderiyor; siz de onları ya arkadaş olarak kabul ediyorsunuz ya da ‘ignore’ butonuna basıp, reddediyorsunuz.

Herhalde kadın ismiyle açtığımız profilin avatarına oldukça seksi bir fotoğraf seçtiğimizden olacak, sadece bir gecede 32 arkadaş edindik; sayı artmaya devam ediyor. Erkek ajanımız ise hâlâ bekliyor; şimdilik iki arkadaşı var.

Sahte kadın profilimizdeki arkadaş listesinde, avatarına p..s fotoğrafı koyan John Wayne isimli kullanıcı, ısrarla fotoğrafı beğenip beğenmediğimizi soran mesajlar attı. Başka biri, ‘grup seks’ yapmak için evli bir çift bulduğunu söyledi ve bizim ajanı, swinger (eş değiştirme) partisine davet etti. Hatta “Nasıl oluyor bu işler?” diye sorunca bize, bir önceki ‘evli çiftle grup seks’ macerasını anlattı. Başka biri de ‘Kızlar entelektüel erkekleri sever’ bilgisini edinmiş olacak ki “Ben Bukowski okurum, seks bir sanattır!” yazılı bir mesaj attı. İkinci mesajında “Sekste nelerden hoşlanırsın?” sorusunu yöneltince “Hadi bakalım madem öyle, gel böyle” diyerek, biz de kendisine sadizmin kitabını yazmış ‘De Sade’ ile yanıt verdik: “De Sade’ye ne dersin?” Yanıt mesajında, “Aslında ben fazla kitap okumam, amaç sevişmek değil mi canım” diye konuyu kısa kesti.

Burada ilişkiler, “Facebook’ta tanışalım, messenger’de kaynaşalım, sonra telefonlarımızı alalım ve buluşalım” şeklinde başlayıp ilerliyor.

Facebook’ta isteyen herkes grup kurup, arkadaşlarını buraya davet edebiliyor. Üniversiteden, liseden, işyerinden, müdavimi olduğunuz kafeden arkadaşlarınızla sohbet etmek ve buluşma ayarlamak için bulunmaz nimet olan grupların ‘***** âlemindeki’ hali, bizim ‘masum’ dünyamızdan çok farklı. Türkiye ağında ‘Kameralı seks isteyenler, deneyenler, yapanlar’, ‘Seks istiyorum’, ‘Evliyim ama uygunum’; ‘İsterik kadınlar, aradığınız burada’ çağrısı yapılan ‘Dul kadınlar’ gibi pek çok grup var. Türkiye ağı üyelerince açılan ‘İtiraf, seks, cinsel erotik itiraf’, ‘Seks tutkunları’ isimli iki grup için tek bir şey söylenebilir: “Ne yapın edin çocuklarınızı bunlardan uzak tutun!” Buraya, grup seks sırasında çekilmiş hard ***** sınırlarını zorlayan fotoğraflar eklenmiş.

Global ağda bulunan, uluslararası katılımın olduğu gruplarsa başka bir âlem. Bunlardan biri, ‘Erotic Café’ Hindistan’dan Julia Chris isimli Facebook üyesinin kurduğu grubun üye sayısı tam 1 milyon 195 kişi. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Londra’ya, Tayland’dan Toronto’ya kadar dünyanın pek çok ülke ve şehrinden üyesi var. Tabii Türk erkekleri de gruba ‘yoğun ilgi’ göstermiş. Ama Suudi Arap erkekler, katılım oranında bizim Türk erkeklerini geçmiş. Türkiye ağında, bizim gidip bulamadığımız, sadece bir etkinlik vardı ama global ağda üyeler, anlaşılan ekinlikten etkinliğe koşuyor. ‘Evde seks’, ‘Seks oyuncakları’, ‘Sadece kızlar’, ‘Sadece erkekler’ adıyla neredeyse her gece bir seks partisi düzenleniyor. Tempo dergisi

 

Yazı çok uzun olduğu için tamamını alıntılamadım ayrıca yazı içerisinde Face book kulanımı ile önemli ip uçlarıda mevcut müsait olduğunuz bir zamanda okumanızı tavsiye ediyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cinsellik sadece Facebook'ta değil. Burada nedense hiç sözü edilmemiş ama BearShare adlı bir program var ve en son sürümünü yükleyip deneyin. LimeWire gibi bir arama şeysidir bu da. Ama orada bir profil yaratıp, resim yükleyip arkadaş edinebiliyorsunuz. Kullanımı FaceBook'tan daha verimli. Dünyanın her yerine ulaşabiliyorsunuz. Virüs girme ihtimali yok, virüs indirmediğiniz sürece. Girip bi bakın. Profil sahiplerinin Yüzde 50si mutlaka vücudunu sergileyen pozlar vermiş. Özellikle yabancı ülkelerdeki 16-30 yaş arası kadın ve erkekler. Hatta bazen 40a bile dayanıyor. Kendi göğüs, kalçalarının resimleri. İç çamaşırlı kendi resimleri. Öyle bi hale geliyoruz ki sanal dünya bilgi edinmeyi çoktan geçtik artık arkadaş bulmadan da öte kendini pazarlama dünyasına dönüşmüş. Bayağılaşmış. İnsanlar cinselliğe niye bu kadar aç? Avrupalı devletlerin ve Amerikanın halkının cinsellik açısından rahat olduğu düşünülüyor. Oradaki vatandaşlar 15-17 yaşından itibaren cinselliği yaşıyorlar. Bu yüzden bastırılmış bi cinsellik dürtüsüne sahip olmamaları gerekir aslında, çünkü tadıyorlar, özgürler, bizdeki gibi tabuları yok. Ama bakıyorsunuz yabancı üyelerin hemen çoğu hep cinsel pozlar vermişler. Yani bi beğenilme, hatta cinsel olarak baştan çıkarma ezikliğini yaşıyolar. Kendilerini pazarlama ihtiyacı duyuyorlar. Ve o programda kimin ne indirdiği belli, paylaşım yapabilme açısından. Üyelerin çoğu çok az şey indirmişler ama çıplak poz veren arkadaş sayıları oldukça fazla. Yani niyetleri belli. Yani FaceBook'a bakıp Sadece Türkler yapıyor bunu dememek lazım. Avrupa ve Amerika bu konuda hepten keşmekeş. İnsanlar ister cinsel özgürlüğü 16 yaşından itibaren yaşamaya başlasın, ister bizdeki gibi tabuları olan bi toplumda kah gizli gizli yaşasın yada tümüyle bastırsın hiç farketmiyor. İnsanlar nedense cinselliği çok fazla önemsiyorlar. İnternetin amacı cinsel ihtiyacı gidermek mi yoksa bilgi edinmek mi, evrenselleşmek mi? Bugün dünyada internet büyük oranda cinselliğe hizmet ediyor. Ne yazık ki insanoğlu cinsel hazları, bilgiye yeğlemektedir bu bir gerçek. Bunun nedeni nedir? Hiç anlamıyorum. Aslında anlıyorum, insanoğlu özünde kalitesiz sanırım ve bu öze dönüşün en kısa yolu klavye başına oturmak. Nasılsa karşımızda hesap vereceğimiz bir vicdan, toplum yada ebeveyn durmuyor. Plastik, Cam ve elektronik donanımdan oluşmuş bilinçsiz bir meta duruyor. İşte bu en alçak noktamızı sergileyebilmemiz için büyük bi fırsat ve o fırsatı olabildiğince değerlendiriyoruz heralde. Haberlerde bile çıkıyor, bilirsiniz Msn Cam'da striptiz yapan insan sayısı oldukça fazla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konuyla ilgili oalarak Tempo dergisinin bir araştırmasını eklemek istiyorum....

 

Facebook’ta gizlenen "Sexbook"

 

Facebook, ‘salgın hastalık’ gibi yayılıyor. Çocukluk arkadaşlarını arayanları; vakitsizleri; vakit öldürenleriyle Türk facebookçuların sayısı 800 bini geçti. Üye sayısında dünyada 4. sıradayız. Peki bu ‘sevgi yumağının’ altında yatan şey, sadece vefa ve dostluk duyguları mı? Hayır. Facebook’un en büyük vaatlerinden biri seks. Hem bir olasılık olarak hem de düpedüz… Grup seks partilerinden, sapkın fantezilere sizin için facebook’un karanlık dehlizlerinde casusluk yaptık!

Dergideki iletişimimiz bile Facebook üzerinde dönmeye başlayınca, bu konuyu haber yapmamız kaçınılmaz bir hâl aldı. ‘Facebook denizine’ dalınca önce mutlu mesut, ilkokul veya ortaokul arkadaşlarını bulanlarla karşılaştık. Herkes birbirini bulmaktan pek mutluydu. Facebook’un bir diğer renkli tarafıysa gruplar. ‘Ebemi de bulucam Facebook’ta Allah’ın izniyle’ grubundan tutun, siyasi gruplara kadar pek çok renkli konuyla karşılaştık. Ardından, kayıp arkadaşlarımızı aramayı ve grupları bir kenara bırakıp Facebook çapkınlarının izini sürmeye başladık. Ve tam anlamıyla bir şok yaşadık. Şok yaşadık çünkü biz safça, buranın bir sosyalleşme ortamı, bir sevgi yumağı olduğunu düşünüyorduk. Hiç de öyle değilmiş: Meğer Facebook, ‘Sexbook’ olmuş!

Facebook’ta ‘Search’ yani ‘arama’ bölümüne ‘Sex’ yazdığımızda, karşımıza 500 profil sayfası, 500’ün üzerinde grup ve yine 500’ün üzerinde etkinlik çıktı. Türkçe olarak ‘seks’ yazıp arama yaptığınızda da durum farklı değil. Daha anlaşılır bir ifadeyle yazalım: “Karşımıza devasa bir p.orno dünyası çıkıyor!”

Profillerde kullanılan isimlerin çoğu sahte. ‘Avatar’ denilen profil fotoğraflarının bazılarında, ya p..s ya da seksi iç çamaşırlarıyla poz vermiş kadın fotoğrafları tercih edilmiş. Bunlar profil sahiplerinin gerçek fotoğrafları mı? Kim bu insanlar? Neler konuşuyorlar? Facebook’ta tanışıp, bu tanışıklığı görüşmeyle noktalıyorlar mı?

 

 

Bu sorunun cevabını bulmak için bir erkek, bir de kadın ismiyle iki sahte üyelik aldık. Bu iki ismi, dergimizin Facebook’un p.orno dünyasına sürülmüş ‘tebdili kıyafet’ ajanları olarak kullandık!

Profil sayfamızı açtıktan sonra başladık arkadaş beklemeye. Facebook’ta ‘sosyalleşebilmek’ için başka insanlara ‘arkadaşlık davetiyesi’ diyebileceğimiz davetler göndermeniz gerekiyor. Onları davet ettikten sonra oturup kuzu kuzu kabul edilmeyi bekliyorsunuz. Tabii bu arada başkaları da size davet gönderiyor; siz de onları ya arkadaş olarak kabul ediyorsunuz ya da ‘ignore’ butonuna basıp, reddediyorsunuz.

Herhalde kadın ismiyle açtığımız profilin avatarına oldukça seksi bir fotoğraf seçtiğimizden olacak, sadece bir gecede 32 arkadaş edindik; sayı artmaya devam ediyor. Erkek ajanımız ise hâlâ bekliyor; şimdilik iki arkadaşı var.

Sahte kadın profilimizdeki arkadaş listesinde, avatarına p..s fotoğrafı koyan John Wayne isimli kullanıcı, ısrarla fotoğrafı beğenip beğenmediğimizi soran mesajlar attı. Başka biri, ‘grup seks’ yapmak için evli bir çift bulduğunu söyledi ve bizim ajanı, swinger (eş değiştirme) partisine davet etti. Hatta “Nasıl oluyor bu işler?” diye sorunca bize, bir önceki ‘evli çiftle grup seks’ macerasını anlattı. Başka biri de ‘Kızlar entelektüel erkekleri sever’ bilgisini edinmiş olacak ki “Ben Bukowski okurum, seks bir sanattır!” yazılı bir mesaj attı. İkinci mesajında “Sekste nelerden hoşlanırsın?” sorusunu yöneltince “Hadi bakalım madem öyle, gel böyle” diyerek, biz de kendisine sadizmin kitabını yazmış ‘De Sade’ ile yanıt verdik: “De Sade’ye ne dersin?” Yanıt mesajında, “Aslında ben fazla kitap okumam, amaç sevişmek değil mi canım” diye konuyu kısa kesti.

Burada ilişkiler, “Facebook’ta tanışalım, messenger’de kaynaşalım, sonra telefonlarımızı alalım ve buluşalım” şeklinde başlayıp ilerliyor.

Facebook’ta isteyen herkes grup kurup, arkadaşlarını buraya davet edebiliyor. Üniversiteden, liseden, işyerinden, müdavimi olduğunuz kafeden arkadaşlarınızla sohbet etmek ve buluşma ayarlamak için bulunmaz nimet olan grupların ‘***** âlemindeki’ hali, bizim ‘masum’ dünyamızdan çok farklı. Türkiye ağında ‘Kameralı seks isteyenler, deneyenler, yapanlar’, ‘Seks istiyorum’, ‘Evliyim ama uygunum’; ‘İsterik kadınlar, aradığınız burada’ çağrısı yapılan ‘Dul kadınlar’ gibi pek çok grup var. Türkiye ağı üyelerince açılan ‘İtiraf, seks, cinsel erotik itiraf’, ‘Seks tutkunları’ isimli iki grup için tek bir şey söylenebilir: “Ne yapın edin çocuklarınızı bunlardan uzak tutun!” Buraya, grup seks sırasında çekilmiş hard ***** sınırlarını zorlayan fotoğraflar eklenmiş.

Global ağda bulunan, uluslararası katılımın olduğu gruplarsa başka bir âlem. Bunlardan biri, ‘Erotic Café’ Hindistan’dan Julia Chris isimli Facebook üyesinin kurduğu grubun üye sayısı tam 1 milyon 195 kişi. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Londra’ya, Tayland’dan Toronto’ya kadar dünyanın pek çok ülke ve şehrinden üyesi var. Tabii Türk erkekleri de gruba ‘yoğun ilgi’ göstermiş. Ama Suudi Arap erkekler, katılım oranında bizim Türk erkeklerini geçmiş. Türkiye ağında, bizim gidip bulamadığımız, sadece bir etkinlik vardı ama global ağda üyeler, anlaşılan ekinlikten etkinliğe koşuyor. ‘Evde seks’, ‘Seks oyuncakları’, ‘Sadece kızlar’, ‘Sadece erkekler’ adıyla neredeyse her gece bir seks partisi düzenleniyor. Tempo dergisi

 

Yazı çok uzun olduğu için tamamını alıntılamadım ayrıca yazı içerisinde Face book kulanımı ile önemli ip uçlarıda mevcut müsait olduğunuz bir zamanda okumanızı tavsiye ediyorum...

 

Bu facebook la değil. chat kültürüyle alakalı. Facebook u bir kenara bırakıp isteyen, mynet, yada benzeri sohbet sitelerine bayan nickiyle girsin bakalım. Bir dakika içine yukarıdaki mesajları mumla aratan kaç tane özel mesaj gelecek. Cinselliğin tabu olduğu ülkelerde chat kültürü böyle bir şey. Mesela skype tarzı uluslarası chat programlarında bir çok bayan kullanıcının profilinde "no turks, no arabics, no georgians" yazar. Yani türkler araplar ve gürcüler yazmasın lütfen. Sebebi bu ülkelerden yazan erkek kullanıcıların çoğunun cinsel içerikli sohbet ısrarıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Orjinal Windows ve Office programlarını kullanan tüm herkes otomatik olarak zaten fişli o zaman...

Çünkü Windows'un sizi herhangi bir şekilde izlememesi diye bir durum olmaması lazım.

Herşeyinizi o işletim sistem üzerinden yapıyorsunuz çünkü...

Ve emin olun ki Facebook, Msn, Turkish-Media gibi yerlere gerek duymadan,

Siz yukarıdaki örnekteki gibi klozetinizde otururken bile fişleyebilir sizi...

 

Hem Facebook'ta girdiğiniz bilgiler sizi fişlemeye aldıracak kadar önemli bilgiler değil.

 

Hem fişlese ne olacak?

 

Mesela benim ve benim gibi bir çok arkadaşın kimlikleri son derece ifşa burada...

Çekinmeden her bilgiyi verebiliyoruz...

Niye?

Çünkü korkacak bir gizli şeyimiz yok...

En azından ben ileride darbe falan yapmayacağımdan eminim,

Ya da bir suikast düzenlemeyeceğimden...

O yüzden böyle komplo teorilerine prim verip kendinizi kaptırmayın.

Sizi fişlemek isteyen adam her halükarda fişler,

Ve zaten fişliyorsa bir çok yoldan kim bilir kaç kere fişlenmişsinizdir emin olun...

 

Mesela kredi kartınız var...

Alışverişlerinizin izlenmediğini nereden biliyorsunuz?

Nereden, ne zaman, ne aldığınız her şekilde kayıt altında emin olun.

Yakın zamanda başıma gelen bir olaydan dolayı biliyorum bunu...

Ve her şekilde ortaya çıkarılırsınız...

Diyelim ki gittiniz bir patlayıcı madde yapabilmek için gerekli envanteri parça parça aldınız,

Emin olun ki bunu farkedecek kadar akıllı o fişleyen kimseler...

 

O yüzden kendinizden eminseniz korkmanıza gerek yok.

Facebook'un fişlediği komplo teorisi, muhtemelen kendilerinin reklam yapmak için çıkardığı bir asparagas haberdir...

Hiç bir önemi yoktur...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hedef sizsiniz!

 

İnternet reklamcılığı alanına hakim olmak isteyen emperyalist şirketler gözlerini çok tıklanan yeni sitelere dikti. Hızla büyüyen ve milyarlarca dolara satın alınmaya çalışılan bu sitelerin, televizyonun yerini sallayacağı iddia ediliyor.

 

soL ABD üniversitelerinden biri olan Harvard’da okuyan Zuckerberg, ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Harvard’daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmişti.

 

Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Ardından Harvardlı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook’u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD’nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince, Microsoft ve Google gibi dev firmaların ilgisini çekti. Zuckerberg, yatırımcılarla bir akşam yemeğinde buluştu. 18 ay önce kurduğu sitenin bir bölümünü Wall Street’li yatırımcılara 60 milyon dolara sattı.

 

Dünya çapında 2 bin 200 üniversite, 22 bin lise ve 2 bin şirketin buluştuğu Facebook, şu anda 13 milyon üyesiyle dünyanın en çok ziyaret edilen yedinci sitesi.

 

Fecebook’u çekici kılan ne?

Milyonlarca kişi Facebook ve benzeri sitelere üye olmak için saldırırken dev firmaların da bu sitelere milyonlarca dolar akıtmasının ardında; kaz gelecek yerden tavuğu esirgememe durumu var.

Hızla büyüyen ve televizyondan sonra tek başınıza vakit geçirebildiğiniz tek iletişim aygıtı olan "sanal sosyal ortamlar" aynı zamanda yüzlerce reklama maruz kalınan bir iletişim ağı.

 

Bunun yanı sıra Facebook’u bu kadar çekici kılan şeyin Microsoft ve Google arasındaki rekabetten kaynaklandığı da söylenebilir. Google geçen yıl video paylaşım sitesi olan YouTube’u 1.65 milyar dolara satın alarak Microsoft’un önüne geçmiş, Microsoft internet reklamcılığı alanında önemli bir fırsatı kaçırmış, ardından geçtiğimiz Kasım ayının sonunda 240 milyon dolar karşılığında Facebook web sitesinin yüzde 1.6’sını satın almıştı.

 

Microsoft bir de Amerika Birleşik Devletleri dışındaki 15 milyar dolarlık Facebook yatırımlarının gizlilik haklarını da sağlama aldı. Çokuluslu devlerin iştahını kabartan Facebook büyük bir şirkete dönüşmüş durumda. Facebook'un Kaliforniya ve New York'ta iki bürosu ve 300'den fazla çalışanı bulunuyor.

 

Microsoft online reklamlar pazarındaki çabalarından 40 milyar dolar kazandı ve şirket üç yıl içinde bunu iki katına çıkarmayı hedefledi. Facebook uzlaşmasının altında Microsoft Facebook kullanıcılarının profillerine Microsoft banner reklamları koyarak 2011 yılına kadar üçüncü parti bir reklam kampanyası gerçekleştirmeyi amaçlaması da yatıyor.

 

Bu satınalma sonucu devredışı kalan ve 'B' planını devreye sokan Google, yeni iş ortaklarıyla işbirliği yaparak, sosyalleşme siteleri alanında Facebook'tan öne geçmek için bir hamle yaptı.

Birçok şirketle işbirliği yaparak OpenSocial adlı bir sosyalleşme ağı kuran Google Orkut, Salesforce, LinkedIn, Ning, Hi5, Plaxo, Friendster, Viadeo ve Oracle hizmetlerinin bir çatı altında toplanmasından oluşuyor. Google üyelik hesapları üzerinden çalışacak ve çok sayıda hizmeti bir çatıda topladığı için, sosyal ağ alanında büyük bir gelişme olarak kabul edilecek.

 

Akıllı reklam nedir?

Binlerce kişinin sistem istatistiklerinin takip edilebildiği Facebook’ta kişilerin her tür ilgi alanları ve merakları, harcamaları görülebildiği için buralara verilecek reklamların de kişiye özel olması ve hedef kitle yerine tek tek bireylerin seçilerek onlara uygun reklamları seyretmeleri patronlar açısından hem doğru kişiyi bulma hem de bunu daha ucuza mal etme gibi bir çok avantaja sahip.

 

Bu tür sitelerde kullanıcılar arasında popülarite yakalayan bir ürün hızla diğer kullanıcılar için de popüler hale gelebiliyor. Reklamcılıkta çok eski bir yöntem olarak kullanılan kulaktan kulağa yayarak malını pazarlama yöntemi "sosyalleşme siteleri" söz konusu olduğunda bulunmaz nimet olarak değerlendiriliyor.

 

Tam da bu nedenden dolayı en çok tıklanan (reyting alan) site, malını pazarlayacaklar için gün geçtikçe daha da önemli bir hale geliyor.

 

..Hedef sizsiniz!............buda bir reklam..................... :cat:........korkmayin

 

..............................

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunun yanısıra "spam mail" derdi...

Mail adresimi nereden buluyorla nereden yayılıyor da alakasız yerlerden bunca mail geliyor derseniz aklıma gelen yollardan birisi de bu. Ya da bu maili bilmem kaç kişiye yollayın tuzakları. Elde edilen binlerce mail elde edilen binlerce reklam müşterisi...

Bu konuda Facebook çok daha kolay bir yol tabi. Reklamlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Orjinal Windows ve Office programlarını kullanan tüm herkes otomatik olarak zaten fişli o zaman...

Çünkü Windows'un sizi herhangi bir şekilde izlememesi diye bir durum olmaması lazım.

Herşeyinizi o işletim sistem üzerinden yapıyorsunuz çünkü...

Ve emin olun ki Facebook, Msn, Turkish-Media gibi yerlere gerek duymadan,

Siz yukarıdaki örnekteki gibi klozetinizde otururken bile fişleyebilir sizi...

 

Hem Facebook'ta girdiğiniz bilgiler sizi fişlemeye aldıracak kadar önemli bilgiler değil.

 

Hem fişlese ne olacak?

 

Mesela benim ve benim gibi bir çok arkadaşın kimlikleri son derece ifşa burada...

Çekinmeden her bilgiyi verebiliyoruz...

Niye?

Çünkü korkacak bir gizli şeyimiz yok...

En azından ben ileride darbe falan yapmayacağımdan eminim,

Ya da bir suikast düzenlemeyeceğimden...

O yüzden böyle komplo teorilerine prim verip kendinizi kaptırmayın.

Sizi fişlemek isteyen adam her halükarda fişler,

Ve zaten fişliyorsa bir çok yoldan kim bilir kaç kere fişlenmişsinizdir emin olun...

 

Mesela kredi kartınız var...

Alışverişlerinizin izlenmediğini nereden biliyorsunuz?

Nereden, ne zaman, ne aldığınız her şekilde kayıt altında emin olun.

Yakın zamanda başıma gelen bir olaydan dolayı biliyorum bunu...

Ve her şekilde ortaya çıkarılırsınız...

Diyelim ki gittiniz bir patlayıcı madde yapabilmek için gerekli envanteri parça parça aldınız,

Emin olun ki bunu farkedecek kadar akıllı o fişleyen kimseler...

 

O yüzden kendinizden eminseniz korkmanıza gerek yok.

Facebook'un fişlediği komplo teorisi, muhtemelen kendilerinin reklam yapmak için çıkardığı bir asparagas haberdir...

Hiç bir önemi yoktur...

 

 

Face Booku'nuz hayırlı olsun.prayla değil ya....Afiyet olsun...

 

(not) gereken açıklamalar ileride yapılacaktır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.