Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 O bahsettiğiniz sorunlarla, bir bez parçasının, üniversitede okumak isteyen bayanlarlarla, bayanlar açısından bir ilgisi yok ! Tarafsız, Yazıları okuyan inançlı insanlar bile anladı bence, ama sen bir türlü anlamadın bu ilişkiyi! Yazıları baştan itibaren okumanı tavsiye ederim... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 hayır dışlamıyorsunuz, dışladığınızı sanıyorsunuz, milyonlarca insanı görmezden gelip daha da büyük nefretini kazanıyorsunuz, bir bez parçasını yasaklayarak (ki şu an yasak) sorunları düzelteceğinizi sanıyorsunuz, kaç defa anlatacağım bilmiyorum, dini simgeleri yasaklayarak dini düşünceleri ve amaçları yokedemezsiniz ! Tarafsız yine ayni, hep ayni cümleyi kullanacağım. "Anlamak o kadar zormu?" Bak basit cümleler kullanıyorum. Altını çize çize: -Biz kimseyi dışlamıyoruz. Siyasi, dini sembolleri dışlıyoruz. Okullarda ve kamu dairelerinde guruplaşma ayrımcılık olmasın diye. Üstelik bu yaptırım evrensel ve bu güne kadar olan anayasada da var. Üstelik Demokrasinin ayrılmaz parçası olan laisizmin yaptırımı. Laisizm, ilkelerini bilimsel duruştan almıştır. dini yönetenler geliştirenler, üniversiterde zaten mevcutken, bide üstüne türbanlı ve eve kapanmış bayanların eğitim hakkını bir bez parçasıyla kısıtlıyorsunuz Kimse kimsenin eğitim hakkını kısıtlamıyor. Anayasa kanunları varken Laisizme karşı simge dayatması yapıyorlar üstelik dini simgede değil. Siyasallaştırılmış sözüm ona dini simge. Atalarımızın örtüsü dini simge olabilir ancak. Bunu anlamak bu kadar zormu? böyle mi aydınlaşacak ülke ? kızlarımızı eve kapatarak mı ? yılanın başını üniversitelerde muhafaza ederek mi ?oturduğumuz yerden konuşmak kolay, ama pratikte hiçbir şey sandığınız gibi olmuyor bir bez parçası yüzünden, biribirne küskün bir halk oluşturmak bir devletin en büyük düşmanıdır ! Üniversitelerin kurallarını idarecileri belirler. Siyasi amaçlı öğrenciler değil. Rektörlerin son aldıkları kararı takip ediyormusun tarafsız. Onların alayı bilim adamıdır. Bilim adamlarının aldığı kararlara neden kulağını tıkıyorsun. Onların söylediklerini anlamak o kadar zormu? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 YIKIN HEYKELLERIMI "Ey Milletim, Ben,Mustafa Kemal'im.... Cagin gerisinde kaldiysa düsüncelerim, Hala en hakiki mürsit,degilse ilim, Kurusun damagim,dilim Özür dilerim.... Unutun tüm dediklerimi, Yikin,diktiginiz heykellerimi..... Özgürlük hala, En yüce deger degilse eger.... Prangali kalsin diyorsan,köleler.... Unutun tüm dediklerimi, Yikin diktiginiz heykellerimi.... Yoksa cagdas medeniyetin bir anlami, Ortacaga'a tasimak istiyorsaniz zamani, Bastaci edebiliyorsaniz Sanatin icine tüküren adami.... Unutun tüm dediklerimi, Yikin diktiginiz heykellerimi.... Yetmediyse acisi,siddetin, savasin Anlami kalmadiysa Yurtta Sulh,dünyada barisin, Eger varsa ödülü,silahlanmayla yarisin, Unutun tüm dediklerimi, Yikin diktiginiz heykellerimi.... Özlediyseniz FES'I PECEYI, Aydinliga yegliyorsaniz,kara geceyi, Hala medet umuyorsaniz Sihtan,seyhten,dervisten, Sifa buluyorsaniz, Muskadan,üfürükcüden.... Unutun tüm dediklerimi, Yikin doktiginiz heykellerimi.... Esit olmasin diyorsaniz,KADINla ERKEK.... KARA CARSAFa girsin diyorsaniz, Yobazin gazabindan ürkerek.... Diyorsaniz ki,okumasin KADINIMIZ,KIZIMIZ; Budur bizim alin yazimiz.... Unutun tüm dediklerimi, Yikin diktiginiz heykellerimi.... Fazla geldiyse size,HÜRRIYET, CUMHURIYET.... Özlemini cekiyorsaniz, Saltanatin,sultanin Hala önemini anlayamadiysaniz, MILLET OLMANIN.... KUL OLUN,ÜMMET KALIN, Fetvasini bekleyin Seyhülislamin, Unutun tüm dediklerimi RAHAT BIRAKIN BENI..... Süleyman Apaydin'in bu enfes siirine ekleyecek birseyiniz varmi acaba? saygilarla Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Tarafsız,Yazıları okuyan inançlı insanlar bile anladı bence, ama sen bir türlü anlamadın bu ilişkiyi! Yazıları baştan itibaren okumanı tavsiye ederim... Onların buraya yazmaması, ilişkiyi anladıklarını göstermez, bilimsel değil dediğin verecek bir cevabınız yoksa, lütfen ikidebir anlamıyorsun, bilmiyorsun, kavramıyorsun, inat ediyorsun gibi kelimeler kullanmayınız ben sizde daha çok yazdım bu konuya ama hiçbirinize anlamıyorsunuz bilmiyorsunuz demedim ve sabırla sürekli cevap verdim, vermeyede devam edeceğim, düşüncelerimi kabul etmek zorunda değilsiniz saygılar, sevgiler Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Ha, yine anladım. Tamam. Biz dış görünüşü, sembolleri değil, kafanın içini okuyan bi alet geliştireceğiz, üniversite kapısına onu koyacağız. Zzzzzııııttt! Hop, gerici, bilim düşmanı, nereye? Dur bakalım. Giremezsin! Alet öttü. Sen dön bakayım geri. Bunu yapacağız. Allahalla! Niye aklımıza gelmediydi? Tübitak'a sipariş verelim, yarından tezi yok yapsın bu aleti. Kardeşim, biz sembollere izin veremeyiz ancak, üniversiteyi bilim değil, siyasi ve dini sembollerin çatıştığı, kısır çekişmelerin sarmalında bilim yapılmaktan uzak kalındığı bir yer olmaktan korumaya çalışırız ancak. Ne müneccimiz, adam üniversiteye ne amaçla geliyor anlayabiliriz, ne de bahsettiğim gibi bir alet yapabildik. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Tarafsız yine ayni, hep ayni cümleyi kullanacağım. "Anlamak o kadar zormu?" Bak basit cümleler kullanıyorum. Altını çize çize:-Biz kimseyi dışlamıyoruz. Siyasi, dini sembolleri dışlıyoruz. Okullarda ve kamu dairelerinde guruplaşma ayrımcılık olmasın diye. benim söylediklerimide anlamak zor değil, ama buraya takılmayalım, ben size gerekli cevapları verdim, tekrar aynı cevaplarla devam etmek istemiyorum, zaten vermişim cevapları Anayasa kanunları varken Laisizme karşı simge dayatması yapıyorlar üstelik dini simgede değil. Siyasallaştırılmış sözüm ona dini simge. Atalarımızın örtüsü dini simge olabilir ancak. Bunu anlamak bu kadar zormu? Anayasa kanunları ömür boyu aynı kalacak değil, güncelliğini yitirmiş bazı konular Bence dini simgeler siyasi simgelerden daha zararlı değil, ben türbanlı bayanların okumasını ve çalışmasını istiyorum, ve zaten bunu çoğunluk istiyor, çoğunluk istediği içinde zaten anayasanın bu maddesi değişecek ! erteleyerek bir şey kazanamadık, pratikte hep kaybettik ! Üniversitelerin kurallarını idarecileri belirler. Siyasi amaçlı öğrenciler değil. Üniversitenin idarecileri halkı temsil etmiyor, o yüzden yök 'ün kaldırılmasıda gündemde, ayrıca siyasi amaçlı idarecilerde var, onlarda içimizden biri robot değiller ! Bilim adamlarının aldığı kararlara neden kulağını tıkıyorsun. Onların söylediklerini anlamak o kadar zormu? Bilim adamları ellerinde olsa islam dininide ortadan kaldıracaklar ! Bu iş bilim adamlarını ilgilendirmez, onların görevi bilimsel eğitim vermek, türbanlıda gelse, mini eteklide gelse bilimsel eğitim vermek durumundalar ! zaten veriyorlarda, 2 saat başını açıp eğitim alan türbanlı bayanlar zaten eğitim görüyorlar ! yani değişen bir şey olmayacak Ayrıca türbana müsade eden bilim adamlarıda çoğaldı takip ettiğim son haberlere göre ! saygılar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Kardeşim, biz sembollere izin veremeyiz ancak, üniversiteyi bilim değil, siyasi ve dini sembollerin çatıştığı, kısır çekişmelerin sarmalında bilim yapılmaktan uzak kalındığı bir yer olmaktan korumaya çalışırız ancak. Korumaya çalışacağınız şeylerin yanında türban devde kulak gibi kalır, siyasi ve dini semboller ise sürekli çatışıyordu zaten, çünkü sizin bu görmezden gelen tavırlarınız onları eve hapsediyor yada gizli işler peşinde koşmalarını sağlıyor, yani sorunu daha büyütüyorsunuz ! Türbanı yasaklamak ve yasağı desteklemek ülkeye hiçbir yarar getirmez, getirdiğide görülmemiştir ve sorun yasak devam ettikçe çığ gibi büyüyüp üzerizmize kara bulutlar gibi çöküyor her fırsatta ! saygılar Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Sizin bu saplantınız neden? Evrimden mi korkuyorsunuz da bir anda konuyu buraya çekiyorsunuz gayri ihtiyari? Peki komik olan ne bunda? Tarihlerimiz biraz benziyor gibi, sadece geriden takip ediyoruz onları Peki siz bize bir müslüman ülke örneği verin hem laik olsun hem çağdaşlığı yakalamış olsun? Türkiye dışında? Yok! Türkiyenin bu gidişi öyleyse ileri mi geri mi? Bunu ayırtedebilecek seviyede olduğunuzu düşünüyorum sayıın suheda; nitekim diğer yazılarınızı okuduğumda böyle bir hisse kapılıyorum... Saygılar... Haklısınız dini ve politik konularda iddialı biriyimdir,siz bilmezsiniz ama Bilimselci bilir... Ben müslüman laik ve çağdaş bir ülke kasttetmedim,neden ısrarla İran modeli dedim,mesale neden Irak yada Afganistan değil ABD güdümlü oldukları içinmi onlar es geçiliyor yada neden Arabistan değil yıllardır İngiliz boyundurluğu altında olmaları onlara ayrıcalıkmı tanıyor Türkiyenin gidişatında hiç bir şey yok,siz biraz abartıyorsunuz sonuçta bu insanlar zaten başörtülü ha çarşı pazarda,ha evde ha alışverişte buna eklenecek olan tek şey üniversite.. Siz olaya öyle bir bakışla bakıyorsunuz ki sanki başı kapalı olmayana üniversiteler yasaklanmış sanacak insanlar,biraz sakin olun ve panik yapmayın,korkacak bir şey yok... Sevgiler saygılar efendim Onların buraya yazmaması, ilişkiyi anladıklarını göstermez, bilimsel değil dediğin verecek bir cevabınız yoksa, lütfen ikidebir anlamıyorsun, bilmiyorsun, kavramıyorsun, inat ediyorsun gibi kelimeler kullanmayınız ben sizde daha çok yazdım bu konuya ama hiçbirinize anlamıyorsunuz bilmiyorsunuz demedim ve sabırla sürekli cevap verdim, vermeyede devam edeceğim, düşüncelerimi kabul etmek zorunda değilsiniz saygılar, sevgiler Sevgili Tarafsız uzun süredir dini konularda yorum yazmıyorum,çünkü kendini tamamen boşa yormaktan başka bir şey olmadığını fark ettim burda.. Şimdi sende aynı şeyi yapıyorsun söylediğini ve fikirlerini anlatırken defalarca izah etme zorunluluğun yok,senin ne demek istediğini anlıyorlar,anlıyorlar ama anlamamazlıktan geliyorlar çünkü hoşlarına gitmiyor.. Sevgiler Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Sevgiler Dün sarıgöldü bugünde suheda. Hadi iyisin TARAFSIZ. Yeşil yoncaların çoğalıyor. Devamı gelecek emin ol. Ha gayret. Sen aşağıdaki gibi mesajlarına devam et. Hatta Mukinin söylediği nedenden dolayıda, mesajlarını kopyalayıp onlara gönderiver. Emin ol yararını göreceksin. Takdirler gelmeye başladı çünkü. "ama liseler tartışılır tabi", "Yılanın başını üniversitelerde muhafaza ederek mi ?","Bence dini simgeler siyasi simgelerden daha zararlı değil", "Bilim adamları ellerinde olsa islam dininide ortadan kaldıracaklar !" , "Bu iş bilim adamlarını ilgilendirmez, onların görevi bilimsel eğitim vermek," Evet, ağız aynı ağız. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Bilim adamları ellerinde olsa islam dininide ortadan kaldıracaklar ! Bu iş bilim adamlarını ilgilendirmez, onların görevi bilimsel eğitim vermek, türbanlıda gelse, mini eteklide gelse bilimsel eğitim vermek durumundalar ! zaten veriyorlarda, 2 saat başını açıp eğitim alan türbanlı bayanlar zaten eğitim görüyorlar ! yani değişen bir şey olmayacak Ayrıca türbana müsade eden bilim adamlarıda çoğaldı takip ettiğim son haberlere göre ! Sayın Tarafsız... Şöyle anlatayım... Şu söylediğinize katılıyorum: "Bu iş bilim adamlarını ilgilendirmez, onların görevi bilimsel eğitim vermek, türbanlıda gelse, mini eteklide gelse bilimsel eğitim vermek durumundalar !" Ama şu da var ki Akademisyenlerin hepsi bu düşünceyi benimsemiyor ve hatta siz bakmayın televizyonda çıkan rektörlere, Öğretim Üyelerinin çoğunluğu Rektörler ile aynı görüşte değil ne yazık ki... Ama kim bu "Bilim Adamları!" ya da "Akademisyenler!" Mesela Kocaeli Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Azmi Özcan... Kur'an-ın Reforme edilemeyeceği ve Evrensel olduğu konusunda Makaleler yazmış ve bu durum çok tartışılmıştır zamanında... Tarihçidir kendisi... Bu adamın Türban giyiyor diye öğrenciye ayrımcılık yapmayacağını mı sanıyorsunuz? Canlı örnekler verelim, Ele geçirilmiş kalelerden... Celal Bayar Üni.de mesela... Kızlar çok rahat bir şekilde türbanlı türbanlı Üni.ye girip çıkabiliyorlar... Akademik kadroyu tanımlamayı istemiyorum bile... Sakarya Üni.de aynı... Anadolu Üniversitelerinin hemen hepsi böyle... Ve bilimden uzaklar... Bu iş sadece Türbanla da bitmiyor... Mesela yakın bir zamanda üniversitelere ve Enstitülere Rektör ve Müdür atamaları olacak... Siz bu atamalardaki kriterlerin "Din/Türban" olacağını mı düşünüyorsunuz, Yoksa "Laiklik" ve "Bilimsellik" mi? Bugün Türban'a ses çıkaramazsak, zaten onlar sesimizi kesecekler... Yani demek istediğim şu ki; Sizin o desteklediğiniz Türban(lı zihniyetler) zaten kendiler büyük bir kamplaşma içersinde. Torpilin alasını ve kadrolaşmanın alasını onlar yapmakta. Türban sadece bir görünüş ama önemli bir bayrak ve serbest bırakıldığı takdirde onlar için kazanılmış bir kale olacak. Durum başı örtüp örtmeme durumu değildir artık ne yazık ki. İstediğiniz kadar "Komplo Teorisi" deyin siz buna, Üniversite yüzü görmüş herkes bu söylediklerime kendileri şahit olmuşlardır... Saygılarımla... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Farklı bir yerde devam eden tartışmayı burdan devam ettirmek daha uygun diye düşünüyorum. Devam ettiğimiz kou başlığı farklı ve insanlar katılmıyor. Doğru başlıkta olmak daha faydalı diye düşündüm... Bu nedenle bira da özetleyerek bir kaç görüşümü bildireceğim... Ben müslüman laik ve çağdaş bir ülke kasttetmedim,neden ısrarla İran modeli dedim,mesale neden Irak yada Afganistan değil ABD güdümlü oldukları içinmi onlar es geçiliyor yada neden Arabistan değil yıllardır İngiliz boyundurluğu altında olmaları onlara ayrıcalıkmı tanıyor Sayın Suheda, Kimin güdümünde olursa olsun... Dini bir ülke olduktan sonra farketmiyor. Manzara aynı manzara. Bu arada Irak'ın da bir zamanlar ABD güdümlü olmadığını hatırlatırım. Aynı son İran için de geçerli olabilir. Hatta böyle bir şeyi bekliyorum bile... Farkında iseniz soruma cevap vermediniz. Siz gösterin bize bir önek, biz de onu örnek alalım. Bzim kaygımız Türkiye Cumhuriyeti! Bunu hala anlayan olduğunu sanmıyorum. İran modeli=Arap modeli=Afgan modeli= vs.vs.vs.... = İslam kurallarına göre yönetilen bir ülke... Türkiyenin gidişatında hiç bir şey yok,siz biraz abartıyorsunuz sonuçta bu insanlar zaten başörtülü ha çarşı pazarda,ha evde ha alışverişte buna eklenecek olan tek şey üniversite.. Sayın suheda, sizin politika konularından anladığınız konusunda yanılmışım galiba... Nasıl bu cümleyi söyleyebilirsiniz? Bu iş bu kadar basit olsa neden binlerce insan ayağa kalkıyor? Neden tartışıyoruz? İşte hep eleştirdiğimiz Türk mantığı: "Bişey olmaaaz" Olmaz olmaz. Kimse merak etmesin. Hiiç bişe olmaz! Bundan 15 sene önce, Cumhuriyet yıkılmalıdır diyen birinin bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacağını söyleseler cevabınız yine aynı oalcaktı sanırım: "Bişe olmaaaz" Ne diyim ben size Saygılar efendim... Şimdi sende aynı şeyi yapıyorsun söylediğini ve fikirlerini anlatırken defalarca izah etme zorunluluğun yok,senin ne demek istediğini anlıyorlar,anlıyorlar ama anlamamazlıktan geliyorlar çünkü hoşlarına gitmiyor.. Bakalım kim kimi anlamıyor, anlamamazdan geliyor... Saygılarımla... Şimdi bakalım Tarafsızla geldiğimiz noktaya: bizim anayasal bir düzenimiz var, şeriat kanunları uyugalanmıyor, kimseye başınızı kapatın denmiyor, ve hiçbir zamanda denmeyecek Diyor arkadaşımız. Anayasal düzenimiz varmış ve şeriat uygulanmıyormuş! Sonra kalkıp: Anayasa kanunları ömür boyu aynı kalacak değil, güncelliğini yitirmiş bazı konular Deniliyor! Ama be hikmetse şu anlaşılamıyor: BU ANAYASANIN DEĞİŞTİRİLMESİNDE BİR ADIMDIR! LAİKLİĞİN ve CUMHURİYETİN YIKILMASINDA BİR ADIMDIR! Tarafsız arkadaşımız öneriniz nedir diye soruyor: Biz de cevap veriyoruz! Halkı dinlediklerini ve onların bu gibi sorunlarını çözme misyonunu üstlenmiş partilerin (hükümetimiz) bunu ne amaçla yaptığı ortadadır. Bu sorun yeni ortaya çıkmadı. Bu sorun şimdi kullanılmaktadır. Bu sorun halkın en narin duygularından olan dini duygularını kullanmanın dışında bir işe yaramamaktadır... Ben de isterim ülkemde hiç bir yasağın olmamasını. İsteyen türban taksın isteyen mayo ile gezsin. Ben de isterim bu tür anlamsız tartışmlarla girilmemesini. İsteyen istediğini savunsun. Ancak hep unuttuğumuz bir şey var: Bu ülke insanı bu kadar demokrasiyi kaldıracak bilinçte değil! Bu ülke insanı yeni yeni öğreniyor. Öğrenirken yanılıyor. Öğrenirken kandırılıyor. Kandırılmaya müsait! Tıpkı bir çocuğun kandırılması gibi... Birey olmayı, toplum olmayı öğrendiğinde, demokrasiyi ve hukuku öğrendiğinde, laik ve hukuk toplumu olmayı başardığında zaten bu yasakların hiç bir anlamı kalmayacaktır! Ne diyoruz? Özete ihtiyaç var mı? Bu ülkenin sonsuz demokrasiyi kaldıramayacağından, çünkü henüz hazır olmadığından bahsediyoruz!! Neden? Çünkü bu tür bir özgürlük şu an için, ülkeyi tehdit eden unsurlar açısından kullanılmaktadır diyoruz! Ama insanlar ne anlıyor bu dediğimizden? Birey olmakToplum olmak Türbana bağlı değil ! Sanki biz birey olmayı bu yasağa bağlıyoruz! Bunlar eğitimle çözülür diyoruz! Eğitim ise sizin burada anladığınız gibi birkaç türbanlının okuyup eğitilmesi ile ilişkili değil! Toplumsal eğitim, toplumsal gelişim! Bunu anlamak zor mu? Sorun neredeymiş şimdi? Sorun bu özgürlüğü henüz hak etmediğimiz imiş! Neden? Bu işin ucu farklı yerlere dayanıyor da ondan! Nereye dayanıyor? Cumhuriyeti yıkmak için atılan adımlardan birisine! Sanırım çok da ileri görüşlü olmaya gerek yok ha? Ama sorun nasıl algılanıyor?? İşte aynen böyle: Bikinisiyle tangasıyla G-stringiyle neredeyse gazetelerde çırıllçıplak boy göstemenin serbest olduğu bir ortamda tamamen giyinmek veya örtünmenin yasaklanması tamamen anlamsızdır ! !!!!!!!!!!!!!!!!! Peki daha sonra? Arkadaşımıza soruluyor: -Geliştiğinde demokrasinin zararına olabilecek, marjinal ideolojilere ait ideolojik yada siyasi sembollerin, demokratik hak diye savunulması doğru olabilirmi?-Türban, kökeninde hangi ideolojilerin sembolüdür? -Her hangi bir ideolojik sembolü demokratik hak olarak savunabilmek için, o ülkede demokratiklik/laiklik kavramının sarsılmaz olarak var ve yerleşmiş olması gerekiyormu, gerekmiyormu? -Dini ideolojilere ait inanç ve sembol dayatmaları ülkemizde varmı, yokmu? Gelen cevaba bak! Türbanın bir siyasi sembol olduğunu bilimsel yöntemlerle kanıtlayınız Sonra bize yöneltilen soruya bak: yersoy, bilimselci ve demirefe, türban konusunda DEMOKRATİK VE HUKUKSAL bir çözüm önermenizi hala beklemekteyim ! Onca açıklamadan sonra dönüp başa: Çare demokratik ve laik olabilmek. Ancak bir şartla; demokratikliğin ve laikliğin o toplumda köklü olarak yerleşmiş olması gerekiyor. Diye cevap veriliyor! Neymiş arkadaşlar? Bizim ülkemizde henüz bu tür bir demokrasi ve laiklik sağlanamadığı, kök salamadığı için! Ve asıl ilginç tarafı, arkadaşlar, ben hepinizi çok iyi anladım, yazdıklarımdan dolayı hayal kırıklığına uğrayan insanlar olacaktır elbet ama, sizinle hem fikir olduğumu hiç anlayamadınız, sizinle aynı kaygıları taşımaktayım, hepiniz haklısınız, evet türbanı kullanmak isteyenler var, evet dini siyasete alet edenler var, evet din yüzünden baskı uygulayanlar dayak yiyenler var bunların hepsini bende biliyorum ve size katılıyorum hepiniz bu kaygılarınızdan dolayı haklısınız ve size sonuna kadar katılıyorum, ben türbana kesinliklikle karşıyım türbanlı insan bile görmek istemiyorum aslında ! ama bir başı örtmekle ülke çökmez, başı açmakla ülke kalkınmaz Diye görüş bildiren ve yine aynı soruyu soran arkadaşımıza Yapacakları şey çok basit; önce demokrat ve laik olmayı kavrasınlar. Arkasından cumhuriyet ve hukuk ülkesinde yaşadıklarını kabullensinler, yaşatmaya çaılşsınlar. Arkası çorap söküğü gibi gelir. ve O bayan arkadaşlarına söyle:Türbanlarını çıkarınca dinlerini kaybetmezler... Türbanlarıın çıkarınca günaha da girmezler... Eğer türbandan yine de vazgeçemiyorlarsa, önce bu ülkeyi bahsettiğimiz düzeye getirsinler... Bunun propagandasına girmesinler! Provakasyona ise hiç gelmesinler! Ama çareyi bu hükümette görüyorlarsa üniversiteye de girmesinler! Hem böylesine kökten inançlıların üniversitede işi ne? Onlara söyle, eğer ki bu kadar kökten yaşamak zorunda hissediyorlarsa dinlerini, evlerinden de çıkmasınlar! Diyoruz ama yine anlaşılamıyoruz! Saygılar! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Tartışmanın doğru yerde devam etmesi için iletimi TÜRBAN ana başlığına yazdım. Bundan sonra bence orada devam edelim... http://www.turkish-media.com/forum/index.p...mp;#entry657177 Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Ne oluyor yahu? Bugünlerde beni çok şaşırtan yazılar okuyorum hiç beklemediğim insanlardan... Üniversitenin idarecileri halkı temsil etmiyor, o yüzden yök 'ün kaldırılmasıda gündemde, ayrıca siyasi amaçlı idarecilerde var, onlarda içimizden biri robot değiller ! Tarafsız! Üniversite halkı nasıl temsil etmez? Halktan kopuk mu? Hadi diyelim yalıtılmış ve yanlış olan şeyler var... Böyle mi olması gerekiyor!!! Bilim adamları ellerinde olsa islam dininide ortadan kaldıracaklar ! Bunu sen yazmamışsındır! Bu iş bilim adamlarını ilgilendirmez, onların görevi bilimsel eğitim vermek, türbanlıda gelse, mini eteklide gelse bilimsel eğitim vermek durumundalar ! Demek bilim adamlarını ilgilendirmiyor ha? Demek rektörler, öğretim görevlileri yani bilim insanlarımız bu gibi ülke sorunlarıyla ilgileneceğine işlerine baksınlar ha? Onlar ne anlar zaten! Altıüstü bilim adamı! Ne anlar toplumdan, ülke sorunlarından! Tarafsız, seni bilimsel düşünen ve yorum yapan bir insan olarak bilirdim! Ama artık yanıldığımı anladım! Senin kapasiten bu olamaz ya! Seni tanıyamıyorum neden mi? Çelişkiye bak şimdi: Bilim adamları ellerinde olsa islam dininide ortadan kaldıracaklar ! dedikten sonra bir de Ayrıca türbana müsade eden bilim adamlarıda çoğaldı takip ettiğim son haberlere göre ! diyebiliyorsan eğer, adını da değiştir derim! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Sayın Tarafsız... Şöyle anlatayım... Şu söylediğinize katılıyorum: "Bu iş bilim adamlarını ilgilendirmez, onların görevi bilimsel eğitim vermek, türbanlıda gelse, mini eteklide gelse bilimsel eğitim vermek durumundalar !" Şu iletimde bir düzeltme yapmak isterim... Bir Bilim Adamına yakışan davranış, kendi istediği gibi giyinene eğitim verip, kendi istediği gibi giyinmeyene eğitim vermemek şeklinde "Kişiselleştirilmiş" bir davranış olmamalıdır, bu anlamda söylenilene katılıyorum. Ancak bugün artık Türban ne bir "Kişisel Tercih" meselesidir Ve ne de bir Bilim Adamı artık Türban'ı "Siyasi ve Dini" bir simge olmayarak düşünebilir. Tayyip Erdoğan dahi Dini bir simge olmakla birlikte aynı zamanda Siyasi bir simge olduğuna dikkat çekmiştir Ve "Türban" bir gericilik sembolü olarak karşımıza çıkmıştır. O yüzden Rektörlerin çıkıp, Türban Karşıtı bir karar bildirmeleri kadar normal ve gerekli bir şey daha yoktur. Bilim Adamları, Türbanın öğrenciler arasında artık bir ayrıma neden olacağının ve bununla birlikte eğitmenlere de yansıyacağının farkındadırlar. Dolayısı ile bu karar son derece Bilimsel bir karardır. Saygılarımla... Alıntı
Φ adnanlls Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Bence MHP-AKP ve CHP-DSP arasında gerginlik yaratan ve 40 Yıldır devam eden Türban Sorunu için Halka gidilmesi gerekir diye düşünüyorum.Referandum 40 Yıldır devam eden Türban Sorunu 'nu nihai olarak bir daha bu konu açılmamak üzere çözecektir ve Refarandumdan çıkacak sonucu Bütün Siyasi Partiler ve Anayasa Mahkemeside kabul etmek zorunda kalacaklardır. Halk Oylamasından çıkacak olan sonuç CHP-DSP ve Anayasa Mahkemesi için çok iyi bir cevap olacaktır. Ayrıca Halkın Çoğunluğu,Anketlerin genelinde Türban Yasağının kalkmasını istiyor. http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=2...ksin-mi--anketi 21 Ocak 2008 'Türban yasağı kalksın mı' anketi Pollmark araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmada halkın başörtüsü eğilimi ele alındı. Yasağın kalkmasını isteyenlerin oranı geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. . . . 100,0 Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Korumaya çalışacağınız şeylerin yanında türban devde kulak gibi kalır, siyasi ve dini semboller ise sürekli çatışıyordu zaten, çünkü sizin bu görmezden gelen tavırlarınız onları eve hapsediyor yada gizli işler peşinde koşmalarını sağlıyor, yani sorunu daha büyütüyorsunuz ! Türbanı yasaklamak ve yasağı desteklemek ülkeye hiçbir yarar getirmez, getirdiğide görülmemiştir ve sorun yasak devam ettikçe çığ gibi büyüyüp üzerizmize kara bulutlar gibi çöküyor her fırsatta ! saygılar Yasakları desteklemek aslında hiç hoş değil ama birşeyin neden yasak olduğunu bilmek gerekir... Yoksa yasaksız bir toplum var olabilir mi? Hiç birşey olduğu yok diyen, hepimizi sakin olmaya davet eden arkadaşlara sormak istiyorum... Hadi inanmıyorsunuz ama ya bu gidişin sonunda Türkiye Cumhuriyeti'nin laik yapısı kaldırılırsa (ki bu yol oraya çıkıyor tek yön) o zaman siz laikliğimi, şeriat yönetimini mi seçeceksiniz? Tercihinizi ne yönde kullanırsınız? Hayatını dine göre yaşayan ve öğrendiği şeylerin üstüne yenisini koyamayan, aman günaha girerim diye bütün olan bitene seyirci kalan kadınlar İran'ı mı örnek alıyorlar.? Özgürlük birilerine fazla geliyor gerçekten... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 ARKADAŞLAR DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TÜRBAN ANA BAŞLIĞINDA YAZARSAK KONU BAŞLIĞINA GÖRE FORUMU OKUYAN İNSANLAR DA UZAK KALMAMIŞ OLUR.. saygılar... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 ATATÜRK,ün kurduğu DEVLET,in kullanım gücü el değiştiriyor..yada ZİHNİYET değiştiriyor..ne Türban ne Demokrasi vs..vs..ülkede Devrim oluyor ufaktan ufaktan..dayı diyorum sanamı öyle geliyor acaba..her şey normalinde yolundada sen paranoyamı yaptın kendine İmamhatipler arka bahçemiz..demişti Erbakan..işte arka bahçedekiler öne çıkıyorlar..DEVLETİN başına Türbanı doladılar..Cumhurbaşkanı,Başbakan,Anayasamahkemesi Başkanı,düne kadar Meclis başkanı,hepside Türbanlı eşlere sahip ortak Zihniyetin temsilcileri.. düne kadar yüzde bir buçuğun sorunuydu(Abdullah Gül Cumhur başkanı olma telaşında iken aynen böyle demişti..)bu gün bütün Türkiyenin sorunu oluverdi..Hikmeti Hüda..ne diyem Kısacası Güç el değiştiriyor beyler bayanlar..çekilen sancının nedeni bu.. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 hayır dışlamıyorsunuz, dışladığınızı sanıyorsunuz, milyonlarca insanı görmezden gelip daha da büyük nefretini kazanıyorsunuz, bir bez parçasını yasaklayarak (ki şu an yasak) sorunları düzelteceğinizi sanıyorsunuz, kaç defa anlatacağım bilmiyorum, dini simgeleri yasaklayarak dini düşünceleri ve amaçları yokedemezsiniz ! dini yönetenler geliştirenler, üniversiterde zaten mevcutken, bide üstüne türbanlı ve eve kapanmış bayanların eğitim hakkını bir bez parçasıyla kısıtlıyorsunuz Sayin Tarafsiz, toplum idaresinde "inanç" değil, "çağdaş yasalar" geçerlidir. Medeni toplumlarin gerekcesi budur, kardesim. Aksi taktirde, her insan inancim geregi ile her istedigini giyerim derse, buyrun bakin Hindistanda, insanlar ne giyerler. Inancı gereği cinsel organına taş bağlayan çıplak gezen dindarlar var Hindistan'da. Bunlar Turkiye'ye gelince, orta dogu teknik universitesine basvururlarsa, ne dersiniz? Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Yersoy.. Pardon kardeşim..taşımayı becerebiliyor isen taşıyabilirsin.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Yeşil yoncaların çoğalıyor. Devamı gelecek emin ol. Ha gayret ben yeşil yoncaların değil, eve hapsolmuş bayanların eğitim alarak çoğalmasını isterim sadece bunu isterim, binbir çeşit teori bu bağlamda beni ilgilendirmiyor onlar ayrı konu icabına ayrı olarak bakmak lazım ! Ama şu da var ki Akademisyenlerin hepsi bu düşünceyi benimsemiyor ve hatta siz bakmayın televizyonda çıkan rektörlere, Öğretim Üyelerinin çoğunluğu Rektörler ile aynı görüşte değil ne yazık ki...Ama kim bu "Bilim Adamları!" ya da "Akademisyenler!" Görüş ayrılıkları, artık bir doğa kanunudur benim için, yani çok normaldir ! Durum başı örtüp örtmeme durumu değildir artık ne yazık ki. nihayet birisi, benim anlatmak istediğimi anlamaya başladı ! saygılar sevgiler Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Pardon kardeşim..taşımayı becerebiliyor isen taşıyabilirsin.. [/b] Ne demek dayı, ne kusuru Bu işi admin ler yapar yaparsa Tüm arkadaşlar türban konusundaki fikirlerini o tarafa yazarlarsa sorun kalmayacaktır... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Sayin Tarafsiz, toplum idaresinde "inanç" değil, "çağdaş yasalar" geçerlidir. Medeni toplumlarin gerekcesi budur, kardesim. Ülkemizdede inanç değil çağdaş yasalar geçerli zaten, çağdaş yasalar tüm halkı kapsayacak şekilde ortaya çıkar, bir kısım insana hizmet eden çağdaş yasa olmaz, üniversiteye giren 0türbanlı bayanlar herhangi bir çağdaş yasayı bozamazlar, daha doğrusu bozmak isteseler türbansızda bozarlardı şimdiye kadar ! saygılar Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 O bayan arkadaşlarına söyle:Türbanlarını çıkarınca dinlerini kaybetmezler... Türbanlarıın çıkarınca günaha da girmezler... Eğer türbandan yine de vazgeçemiyorlarsa, önce bu ülkeyi bahsettiğimiz düzeye getirsinler... Bunun propagandasına girmesinler! Provakasyona ise hiç gelmesinler! Ama çareyi bu hükümette görüyorlarsa üniversiteye de girmesinler! Hem böylesine kökten inançlıların üniversitede işi ne? Onlara söyle, eğer ki bu kadar kökten yaşamak zorunda hissediyorlarsa dinlerini, evlerinden de çıkmasınlar! Oncelikle ulkenin istenilen duzeye gelmesinin turbanla olmayacagi acik,bu sadece dini bir gosterge ve bizide ondan rahatsiz ediyor...Tabiyki laik bir sistemde turbanin serbestirilmesi kabul edilemez ama bu size onlar okumasin deme hakkida vermez. Egitim ve ogretim herkezin temel haklaridir ve insanlari katagorize etmekte humanist bir bakis acisidir... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 yersoy arka arkaya belli bir düzen içinde cevapladığımız iletileri böyle karmakarışık bir şekilde ortaya sununca ben bile kendi ve sizin yazdığımın ne olduğunu anlayamadım bu çorbaya cevap veremeyeceğim kusura bakmayın, ama tane tane gidersek o zaman devam edebilirim, böyle hiç olmamış ! saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.