Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Seriat resmen kabul edildi ve türban Islam Cumhuriyetinin anayasasina resmen alindi.Kara Operasyonunu firsat bilen Cankaya'nin Gül'ü 9 gündür beklettigi yasa degisikligini herseyi göze alarak imzaladi,bu demekki Türkiyede Laiklik resmen igdis edilmistir.Edenlerde tarikat- AB-ABD güdümlü parti AKP ve yaveri MHP olmustur.Üniversitelerde bundan sonra cikacak her olaydan da bu partiler sorumludurlar artik.Üniversitelerde PKK yuvalanmasinin yanisira sindide yasa ile korunmus halde seriatcilar yuvalanacaktir.Bu yasanin devam etmesi ancak AKP yönetiminin secilebilme olasiligi ile mümkündür,AKP nin devrildigi bir secim yili bence türbanin tekrar Arabistana gönderilmesininde yili olacaktir.Ha bu nezaman olur bilinmez ama olacaktir.Bugün ne olursa olsun türban serbest olacak diyenlerin karsisina yarin ne olursa olsun türban kalkacaktir diyenler dikilecektir.Burada bir noktaya deginmek istiyorum,bu türban yasasinin imzalanmasida göstermistirki AKP firsatci bir iktidardir ve daha bircok yasa gibi türban yasasisinida Türk milletinin bütün dikkatinin baska bir yönde oldugu anda imzalanmasida bunu ispat etmistir.Yani AKP ve Gül ne Türkiyenin güvenligini nede Türkiyenin bölünmesini sorun yapmamaktadir kendisine,eger böyle bir sirunu olsaydi gala PKK yi mecliste barindirmazdilar.AKP nin tek sorunu Laiklik ve Atatürk devrimleriyledir.

saygilarla

İslam Cumhuriyeti Anayasasıyla yönetileceksek bundan sonra türban dışında hangi maddeler var bu anayasada açıklarsan memnun olurum...

Onlar da değiştirilemeyecek dört madde koymuşlar mı Anayasalarına ilerde sorun çıkmasın diye?

Seçimler yapılacakmıy mış bundan sonra da?

Yapılacaksa seçimlere sadece Müslüman partiler mi girecekmiş?

Kadınlara oy kullandırılacakmıymış?

Bundan sonra üniversitelerimiz bilim üretmekten yoksun mu bırakılacakmış?

Artık yeni buluşlar yapamayacak mıymışız?

Genel evler kapatılıp insanımız bundan mahrum mu bırakılacakmış?

İçki içenleri asmasınlar bundan sonra...

Allah'ım nedir bu başımıza gelen? Ne yaptık da bizi böyle imtihan ediyorsun?

Herkes bize düşman Yarabbi!AB,ABD,AKP,ABS,ABC,ANS...

Bilimsel bir deney yapıp deney bu hususta ne diyor bakmak lazım...Bunu çözse çözse bilim çözer...

Artık bilimsel deney de yapamayız bunlar izin vermez valla...Bari son deneyimizi yapsaydık da ne yapacağımızı görseydik!

ALİM,BİLMEDİKLERİNİN BİLDİKLERİNDEN ÇOK OLDUĞUNU BİLENDİR.

'' BİLDİĞİN YANILDIĞINA YETMEZ.'' ATASÖZÜ

Gönderi tarihi:
İslam Cumhuriyeti Anayasasıyla yönetileceksek bundan sonra türban dışında hangi maddeler var bu anayasada açıklarsan memnun olurum...

Onlar da değiştirilemeyecek dört madde koymuşlar mı Anayasalarına ilerde sorun çıkmasın diye?

Seçimler yapılacakmıy mış bundan sonra da?

Yapılacaksa seçimlere sadece Müslüman partiler mi girecekmiş?

Kadınlara oy kullandırılacakmıymış?

Bundan sonra üniversitelerimiz bilim üretmekten yoksun mu bırakılacakmış?

Artık yeni buluşlar yapamayacak mıymışız?

Genel evler kapatılıp insanımız bundan mahrum mu bırakılacakmış?

İçki içenleri asmasınlar bundan sonra...

Allah'ım nedir bu başımıza gelen? Ne yaptık da bizi böyle imtihan ediyorsun?

Herkes bize düşman Yarabbi!AB,ABD,AKP,ABS,ABC,ANS...

Bilimsel bir deney yapıp deney bu hususta ne diyor bakmak lazım...Bunu çözse çözse bilim çözer...

Artık bilimsel deney de yapamayız bunlar izin vermez valla...Bari son deneyimizi yapsaydık da ne yapacağımızı görseydik!

ALİM,BİLMEDİKLERİNİN BİLDİKLERİNDEN ÇOK OLDUĞUNU BİLENDİR.

'' BİLDİĞİN YANILDIĞINA YETMEZ.'' ATASÖZÜ

Görünen köy klavuz istemez,yavas yavas digerleride gelir,tam 62 yasak var listede,secimde daha 3,5 yil sonra,cok yasalar degisir.

-ALIM GÖRÜNENI INKAR ETMEYEN VE GELECEGI GÖRÜNENE GÖRE DEGERLENDIREBILENDIR..

saygilarla

Gönderi tarihi:
Görünen köy klavuz istemez,yavas yavas digerleride gelir,tam 62 yasak var listede,secimde daha 3,5 yil sonra,cok yasalar degisir.

-ALIM GÖRÜNENI INKAR ETMEYEN VE GELECEGI GÖRÜNENE GÖRE DEGERLENDIREBILENDIR..

saygilarla

Kardeş sorması ayıp bundan sonra hep bunlar mı iktidar olacak acaba?Yasalarına bunuda mı koydular yoksa?

Gelecekle ilgili kesin yargılarda bulunuyorsunuz!Görünen köyün ötesini de görmeye başlamışsınız?

Bu ülkede bu kadar ileri görüşlü insan vardı da hem de devlet kurumlarının hakim yapısında bu ülke niye her iyi hususta geride...İlerinin gerisindeyiz hak yemeyelim...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Bu ülkenin insani ileri görüslü olsaydi bu adamlari basa getirmezdi,bu ülkenin insani düsünebilseydi,bu adamlari ikinci defa basa getirmezdi,bu ülkenin insani mantikini kullanabilseydi,Cankaya türbancilara teslim edilemezdi.Bu adamlar yasaya biz yine gelecegiz diye bir madde koymadilar ama geleceklerinden cok eminler,cünkü halki taniyorlar ve nabza göre serbet hazirliyorlar.

Ben her zaman demisimdir bir defa daha diyeyim;

*Allah Türk'lere Atatürk'ü Müslümanlarada Tayyip Erdogan'i nasip etti.*

saygilarla

Gönderi tarihi:

saygilarla

E tamam o zaman; bu cümlenizle her şeyi ortaya koymuşsunuz zaten...

Nasıl bir anlayıştır, nasıl bir parçalara ayırmadır; Türk bir zamanlar Müslüman ile eşdeğer anılır haldeyken bu coğrafyada şimdi neleri duyuyoruz... :excl:

:zorro:

Gönderi tarihi:

Atatürk ve arkadaslari Türkiye icin mücadele ettiler,türban icin degil.Türban icin mücadele Türkiyeye karsi bir mücadeledir.Simdilik müslümanlar kazandi.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Atatürk ve arkadaslari Türkiye icin mücadele ettiler,türban icin degil.Türban icin mücadele Türkiyeye karsi bir mücadeledir.Simdilik müslümanlar kazandi.

saygilarla

Müslüman demek Türkiye'ye karşı demek değildir, Müslümanlık salt türban için mücadele de değildir; kendinizce insanları fişleyip üzerine bir de toplumu temelsizce bölmeyin...

Saygılarla demekle olmuyor işte bu iş...

Gönderi tarihi:

Askeri Irak'a gönderip arkadan yangindan mal kacirircasina yasalari imzalatanlar bildigim kadariyle büyük müslüman olduklarini iddia edenlerdi.Birlik ve bütünlük günüdür diye televizyonda halki aldatan bir basbakan eger askeri daga gönderip arkadan yasalara onay verdiriyorsa bu Türkiyeye karsi bir eylemdir,yarin üniversitelerde cikacak olan olaylarin sorumlusuda Cankayayi isgal edenler olacaktir.Millet zaten bölünmüstür,inanclilar inancsizlar diye ve milleti bölen fisleyen ben degilim milleti bölenler müslüman ayaklarina yatan Laiklik ve Atatürk düsmanlaridir.

Millet eger saygiyi hakediyorsa ona saygida kusur edilmez.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Az önce bunu diyen:

Ve tabii bunu unutmayalım:

Türban icin mücadele Türkiyeye karsi bir mücadeledir.Simdilik müslümanlar kazandi.

Şimdi de şöyle bir dönüş yapmaya çalışıyor bakınız:

Millet zaten bölünmüstür,inanclilar inancsizlar diye ve milleti bölen fisleyen ben degilim milleti bölenler müslüman ayaklarina yatan Laiklik ve Atatürk düsmanlaridir.

Bir karar verin artık siz kimlere karşısınız???

Tüm Müslümanlara mı; yoksa beğenmediğiniz Müslümanlara mı!!!

Başka diyecek lafım yok şu konuda...

Gönderi tarihi:
Askeri Irak'a gönderip arkadan yangindan mal kacirircasina yasalari imzalatanlar bildigim kadariyle büyük müslüman olduklarini iddia edenlerdi.Birlik ve bütünlük günüdür diye televizyonda halki aldatan bir basbakan eger askeri daga gönderip arkadan yasalara onay verdiriyorsa bu Türkiyeye karsi bir eylemdir,yarin üniversitelerde cikacak olan olaylarin sorumlusuda Cankayayi isgal edenler olacaktir.Millet zaten bölünmüstür,inanclilar inancsizlar diye ve milleti bölen fisleyen ben degilim milleti bölenler müslüman ayaklarina yatan Laiklik ve Atatürk düsmanlaridir.

Millet eger saygiyi hakediyorsa ona saygida kusur edilmez.

saygilarla

Tamam eleştirelim kardeşim de nedir bu sınırsız kızgınlık?Sesin yüksekliği fikrin doğruluğunu mu gösterir.Ya da karşındakini ikna etme yöntemi bu mudur?

Evet dışardan bakıldığında gündem saptırma, bu arada yapılacakları habersizce yapıyor olma görüntüsü var...

Niye böyle bir ortamda bu yasalar çıkıyor diyebiliriz?

Lakin yarın üniversitelerde olayların kesinkez çıkacağını bilmek ve sorumlularını da işte bunlardı gördünüz şeklinde yorumlamak, düşünülenin olmasını temenni etmek,düşünüleni kanıtlamaya çalışmaktan başka bir şey değildir de nedir?

Bu olayları başörtüsü özgürlüğü verilen kızlar mı(!) çıkartacak; yoksa özgür bıarkıldığı için sinirlenen, bunu istemeyen insanlar mı?

Acaba hangisi çıkartırsa mantığa uygundur kardeşim? Ve bunun olmamasını temenni etmek mi milleti düşünmektir,tersini istemek mi?

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:
Az önce bunu diyen:

Ve tabii bunu unutmayalım:

Şimdi de şöyle bir dönüş yapmaya çalışıyor bakınız:

Bir karar verin artık siz kimlere karşısınız???

Tüm Müslümanlara mı; yoksa beğenmediğiniz Müslümanlara mı!!!

Başka diyecek lafım yok şu konuda...

Kelime oyunlarina basvurmayin ben söylediklerimin arkasindayim ve yineliyorum;Allah Türklere Atatürkü müslümanlarada Tayyib Erdogani nasip etti.Hangi müslümanlardan bahsettigimi anlamis olmalisiniz.Türban kavgasini kim veriyor,Türban yasasini kim alkisliyor Laiklige Atatürke kim saldiriyor?Müslümanlar degilmi?Iste o müslümanlara Allah Tayyip Erdogani nasip etmistir.Beni dönmeye calisiyor diye göstermeniz ise tamamen kendi iddianiz benim öyle bir dönüse gectigim filan olmadi.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Müslüman demek Türkiye'ye karşı demek değildir, Müslümanlık salt türban için mücadele de değildir; kendinizce insanları fişleyip üzerine bir de toplumu temelsizce bölmeyin...

Saygılarla demekle olmuyor işte bu iş...

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=668505

burada tam 62 tane madde saydım...yasaklar adı altında hepsi de şeriat düzeninin temel taşları ....öncelikle kelime oyunlarına karşı hemen açıklayayım amacım yüce dinimiz İslamiyetle ilgili yorum yapmak değil yapamam da :unsure: amacım şeriat denilen sistemle ilgili düşülen çelişki..şöyleki..;Umuyorum Türkiye de yapılan müslümanlık salt türban için yapılan mücadeledir.Aksi taktirde diğer 61 madde içinde bir mücadele veriliyorsa,vay bizim 5 sene sonraki halimize, :wub: türkiye de yapılan türban mücadelesi salt Müslümanlık için yapılıyorsa..O zaman Bu ülkede bu güne kadar yukarıdaki linkdebelirtdiğim 62 maddeden en azından 15 tanesine uyulmadığından benim dedemin dedsi babam annem ve 7 sülalem demek ki bu güne kadar müslüman değilmişlermiş. :angry: .Bence insanları fişleme ve toplumu bölme işi başka taraflarca yapılıyor.. :( Zaten başta İMF olmak üzere ülkemizi yöneten çeşitli kurumlardan öğretmenlerimiz var ...şimdi de İçimizden bazılarından Arab Yarımadasından ithal edilmiş gerçek müslümanlık dersleri vermek için öğretmenlerimiz olacak ben istemem :) ...ders ve kurs almak isteyen varsa...Arabistana... :excl:

neşe ile kalın :clover:

Gönderi tarihi:
Tamam eleştirelim kardeşim de nedir bu sınırsız kızgınlık?Sesin yüksekliği fikrin doğruluğunu mu gösterir.Ya da karşındakini ikna etme yöntemi bu mudur?

Evet dışardan bakıldığında gündem saptırma, bu arada yapılacakları habersizce yapıyor olma görüntüsü var...

Niye böyle bir ortamda bu yasalar çıkıyor diyebiliriz?

Lakin yarın üniversitelerde olayların kesinkez çıkacağını bilmek ve sorumlularını da işte bunlardı gördünüz şeklinde yorumlamak, düşünülenin olmasını temenni etmek,düşünüleni kanıtlamaya çalışmaktan başka bir şey değildir de nedir?

Bu olayları başörtüsü özgürlüğü verilen kızlar mı(!) çıkartacak; yoksa özgür bıarkıldığı için sinirlenen, bunu istemeyen insanlar mı?

Acaba hangisi çıkartırsa mantığa uygundur kardeşim? Ve bunun olmamasını temenni etmek mi milleti düşünmektir,tersini istemek mi?

Muhabbetle...

Nicin her karsi görüse kizginlik damgasini vurarak asil konuyu gecistirmeye calisiyorsunuz.Biz burada Türkiyenin geleceginden bahsediyoruz heralde ve Türkiyenin gelecegide Tayyip Erdogan ve takimina birakilacak kadar önemsiz vede ucuz degildir.Kapkac hesabi asker daga yasa resmi gazeteye yok öyle sey.insanin yüzü kizarir o yasayi imzalarken ve düsünür biraz;Ben bu yasayi imzalamakla kimin Cumhurbaskani olmus oluyorum,o yasaya karsi cikanlar baska ülkelerin insani degillerdir,Türkiye tarikat üyelerinin arenasida degildir.Okumaya niyetli olan okumanin yolunuda bulurdu ama amac okumak olmadigi icin farkli yöntemlere basvurulmaktadir.Ben herkesin Cumhurbaskaniyim diye iddia eden birisi herkese Cumhurbaskani olur sadece türbanlilarin degil.Ozaman iki tane Cumhurbaskani olsun biriside Laiklerin Cumhurbaskani,hosunuza gidermi acaba.Cogunluk bende ben herseyi yaparim diyenler gecmise bakip ibret alamiyorlarsa yönetici olma sifatinada haiz degillerdir.Bu ülkede diktatörlük olmadi ama diktatörlüge özentiler oldu ve sonuclarida aci oldu.Ülkede yasayanlar arasinda dengeyi saglayamayanlar oy avciligi icin kömürde dagitirlar ülkenin altinida oyarlar,bunlardan hersey beklenir.

Bu nedenle yine tekrarliyorum,*Allah müslümanlara Tayyip Erdogani Türklerede Atatürkü nasip etti,Atatürkün devri gecti simdi Tayyip Erdogan dönemi var*

(Bu incide Tayyip Erdogandandir.)

saygilarla

Gönderi tarihi:

"Türban Yalanı!"

Khaled Fouad Allam 'ı size nasıl tanıtsam?

İslam üzerine İtalyan basınında en aydınlatıcı yazıları kaleme alan Fouad Allam; "Türk Batılılaşma süreci" üzerinde de uzmanlaşmış ender Arap yazarlardan biri...

22 Şubat 2004 tarihini taşıyan yazısında Allam; "Türbanın Kuran'ın emri olmadığını" söylüyor; "hicap" sözcüğüyle ifade edilen örtünme geleneğinin tarihi süreç içinde şekilleniş biçimi ile bugüne eklemleniş dinamiğini anlatıyor...

"La legge del Corano non impone il velo" (Kuran yasası türbanı dayatmaz!) başlığını taşıyan yazı özetle şöyle: "Aksi iddia edilse de; 'hicap' hiçbir zaman İslamda bir dogma, yasal zorunluluk ya da dini simge olmamıştır. 'Hicap' ın Kuran'da fiili bir temeli yoktur. Sözcük itibarıyla çok geniş anlamlar içeren 'hicap' ın 'başörtüsü' anlamındaki spesifik kullanımı; (Harran doğumlu) XIV. yüzyıl İslam fıkıhçısı İbn Taymiyya' nın icadıdır. Köleden (ya da cariyeden) farklı olarak özgür kadına örtünme kuralı bir aidiyet ve kimlik sembolü olarak İbn Taymiyya ile çıkmıştır...

İbn Taymiyya; 31. ayetteki genel ilkeyi, ilkesel içeriğinden soyutlayarak 'maksimalist' (aşırı) bir yoruma tabi tutar ve bu yoruma 'normatif' (kural getiren, yasal ve bağlayıcı) değer yükler. Altı çizilmesi gereken husus, bunun sadece bir 'yorum' olmasıdır. Yorumdan, 'kural' çıkarılmıştır.

(Başörtüsünün) XIV. yüzyılda 'kurala' dönüşmesi büyük İslam imparatorluklarının çöküşü ile İslam dünyasında başgösteren krizin sonucu ve dışavurumudur. Ümmet günümüzdeki gibi; o dönemde de boy ölçüşmesi gereken bir "öteki" sorunuyla karşı karşıya kalmış; başörtüsü savunmada kalan 'Müslüman kimliğin' ayırt edici özelliği ve bu kimliğin denetimini güçlendirmek hedefiyle ortaya çıkmıştır!..

Günümüz köktendincilerinin İbnTaymiyya'yı referans alması; bir rastlantı değildir.

İslam hukuku ve semantik anlamda "hicabın" geçirdiği en tayin edici mutasyon; sömürge döneminden çıkılan XX. yüzyılın ikinci dilimine rastlar. Modernizasyon süreci, İslam toplumlarının geleneksel yapılarını temelinden sarsmış; kadınların sokağa çıkması, eğitim alması ve iş dünyasına katılmasıyla, referanslar değişmiştir.

"Hedef, toplumsal cinsiyet duvarı"

Bu sosyal dönüşüme tefsirciler, başörtüsü kullanımını dayatmacı 'neokonservatif' yorumlarla meşrulaştıran bir (şer'i) hukuk icadıyla karşılık vermiştir. İslami kimlik ve cinsler arası ayrımın ayırt edici sembolüne dönüşen başörtüsünü kamusal alana sokmak; 'toplumsal cinsiyet duvarı' çekmek içindir. Kadın erkek eşitliğini güçlendirmesi gereken kamusal alan; böylelikle tam tersine cinsler arası ayrımcılığın altının çizildiği ve vurgulandığı bir alana indirgenmiş olmaktadır...

Başörtüsü kullanımı ve uygulamasındaki bu gelgitler ardında, İslam toplumlarında yaygın olan bir 'mekruh' ve 'saflık' ayrımı da vardır. Başörtüsü bu bağlamda 'saf' olanı 'mekruh' tan ayıran bir sınır olarak da görülebilir...

Türban, İslam dünyasında bugün de bir kimlik krizinin ifadesidir. İster 'dayatma' ister 'koşullanma', ister 'özgür tercihle' takılsın; sonuç değişmez. 'Başörtüsü' -İslamla Batı ve de İslamın kendi iç çekişmeleri ile; (İslami) hukuk ve kültür arasında- bugüne dek çözülemeyen tüm çatışmalara yapılan bir göndermedir."

Nereden nereye?

Vaktiyle onlar bize yüzlerini çevirirken; şimdi biz artık onlara bakmak durumundayız..

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/?xl=empopup&em=cumhuriyet/w/c1708.html

Gönderi tarihi:

21 Subat 2008 tarihinde yani seriat yasasinin askerin Irakta olmasini firsat bilip yangindan mal kacirir gibi onaylanmasindan birkac gün önce Maltepe Üniversitesinde türbanla ilgili yapilan konferanstan cok kisa bölümler vermek istiyorum;

Katilimci Cengiz CANDAR-Üniversiteye herkes istedigi kiyafette gimelidir,bunu tartismak bile demokrasi ayibidir,

Bir ögrenci;Üniversiteler inanc özgürlügünün yasanacagi yerler degildir orada bilim yapilir.

Baska bir ögrenci;siz türbani yasaklamakla DINSIZLIGI yayiyorsunuz!

Katilimci ALI BULAC-ZAMANda gazeteci;Encok kadin haklari ihlalleri ,kadina baski Almanyada vardir.

Katilimci Bilkent üniv.ögretim üyesi;Kadin encok Türkiyede baski altindadir,Almanyada 5 kadindan biri baski altinda ikenTürkiyede bu oran 3 kadindan biridir.

Maltepe Üniversitesi rektörü;Simdi aramizdaki türbanli ögrencilere soruyorum,kredi kartiniz varmi?

Türbanlilar hep bir agizdan var,

Rektör;Kredi kartlari faiz sistemine dayali bir uygulamadir,Islamda ki faizi haram kilan ayeti önemsemeyip faizle alisveris yapacaksiniz ama Nisa suresindeki muglak anlatimi inanca dayiyacaksiniz.

Türbanlilar ve türbani savunanlar hep bir agizdan koro misali;YUUUUUUUUUUHHH!!!

ve sonrada salonu terkederek ne kadar özgürlük yanlisi olduklarini gösterdiler,kalanlar cogunlukta ve hep bir agizdan söyle haykirdi;

*Ben Laik,Cumhuriyetci ve Atatürkcüyüm,Türkiye laiktir laik kalacaktir.*

Yukardaki cümlelere daha ilave edecek cok özel konusmalar varsada ben bu kadari ile yetiniyorum,sanirim ki hersey acik acik anlasilmaktadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=668505

burada tam 62 tane madde saydım...yasaklar adı altında hepsi de şeriat düzeninin temel taşları ....öncelikle kelime oyunlarına karşı hemen açıklayayım amacım yüce dinimiz İslamiyetle ilgili yorum yapmak değil yapamam da :unsure: amacım şeriat denilen sistemle ilgili düşülen çelişki..şöyleki..;Umuyorum Türkiye de yapılan müslümanlık salt türban için yapılan mücadeledir.Aksi taktirde diğer 61 madde içinde bir mücadele veriliyorsa,vay bizim 5 sene sonraki halimize, :wub: türkiye de yapılan türban mücadelesi salt Müslümanlık için yapılıyorsa..O zaman Bu ülkede bu güne kadar yukarıdaki linkdebelirtdiğim 62 maddeden en azından 15 tanesine uyulmadığından benim dedemin dedsi babam annem ve 7 sülalem demek ki bu güne kadar müslüman değilmişlermiş. :angry: .Bence insanları fişleme ve toplumu bölme işi başka taraflarca yapılıyor.. :( Zaten başta İMF olmak üzere ülkemizi yöneten çeşitli kurumlardan öğretmenlerimiz var ...şimdi de İçimizden bazılarından Arab Yarımadasından ithal edilmiş gerçek müslümanlık dersleri vermek için öğretmenlerimiz olacak ben istemem :) ...ders ve kurs almak isteyen varsa...Arabistana... :excl:

neşe ile kalın :clover:

Derdim belliydi; siz şimdi diyorsunuz ki mesela:

amacım yüce dinimiz İslamiyetle ilgili yorum yapmak değil yapamam da :unsure:

Değil mi???Evet, ne güzel...

Ama bakınız benim yukarıda bir üyede özellikle kızdığım ve toplumun bütünlüğüne de zararlı gördüğüm cümleler neler diyor:

Türban icin mücadele Türkiyeye karsi bir mücadeledir.Simdilik müslümanlar kazandi.

Çok mu hoş olmuş; ben kimseye Müslümanlık dersi verme derdinde değilim, onu yapabilecek yetkinlikte değilim öncelikle ama bu cümleler Müslüman bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tepki göstermeyeceği türden mi???

Neyse sonunda düzeltme yapmak durumunda da bulundu politika isimli üye:

Kelime oyunlarina basvurmayin ben söylediklerimin arkasindayim ve yineliyorum;Allah Türklere Atatürkü müslümanlarada Tayyib Erdogani nasip etti.Hangi müslümanlardan bahsettigimi anlamis olmalisiniz.Türban kavgasini kim veriyor,Türban yasasini kim alkisliyor Laiklige Atatürke kim saldiriyor?Müslümanlar degilmi?Iste o müslümanlara Allah Tayyip Erdogani nasip etmistir.Beni dönmeye calisiyor diye göstermeniz ise tamamen kendi iddianiz benim öyle bir dönüse gectigim filan olmadi.

O zaman neymiş; kelime oyunu falan değil Müslüman=Müslüman dır, açıkça yazarsınız yanlış anlaşılmaz( dersiniz şu Müslüman ya da bazı Müslümanlar); ilk haliyle bu kadar yaralayıcı olan bir ifadenin açıklanması için eleştiriye gerek kalmaz...

Böyle yaklaşımlar neşemizi götürüyor işte...

Gönderi tarihi:

YÖK’ü böldü

26 Şubat 2008

5065795.jpg

YÖK’ü böldü

YÖK Başkanı Prof. Özcan’ın "Türbanlı öğrencileri üniversitelere alın" bildirisi üzerine 9 YÖK üyesi karşı bir bildiri yayınlayıp, "Bu emre uymak suçtur" açıklamasında bulundular. Dün üniversitelerde kargaşa yaşanınca bir bildiri daha yayınlayan Prof. Özcan bu kez de "Cumhuriyetin nitelikleri özgürlükleri kısıtlamada kullanılamaz. Kapıları kapatmayın" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın, üniversitelere gönderdiği, ’Türbanla girilmesine izin verin’ yazısı üzerine 9 YÖK üyesi, "Bu talep yok hükmündedir" diyerek karşı bildiri yayınladı. Karşı bildiride, "Mahkeme kararlarına uymak Anayasal ve yasal bir zorunluluk olup, ’konusu suç teşkil eden emri hiçbir surette yerine getirmemek’ de Anayasa’nın 137. maddesinin amir hükmü gereğidir" denildi. Özcan, dün akşam saatlerinde bir bildiri daha yayınlayarak, cumhuriyetin niteliklerinin özgürlükleri kısıtlamak için kullanılamayacağını savundu.

SUÇ DUYURUSU Özcan’ın, ’Türbanla girişe izin verin’ yazısının hukuka aykırı olduğunu savunan rektörler, savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, YÖK’ün yazısının yasalara aykırı bir yönlendirme içerdiğini belirterek, "Yazılı açıklama yaptıkları için kendilerini hukuki açıdan zor durumda bıraktılar. Başı açık öğrenciler, onların velileri ve rektörler, savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Bazı rektörlerimiz bunun hazırlığında" dedi.

ANAYASA’NIN AMİR HÜKMÜ YÖK eski Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, Prof. Dr. Engin Ataç, Prof.Dr. Atilla Eriş, Prof. Dr. Mustafa İlhan, Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Bülent Serim, Prof. Dr. Fikret Şenses ve Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu’nun imzası bulunan karşı bildiride, YÖK Başkanı’nın açıklamasıyla Anayasa Mahkemesi’nin içtihatlarıyla oluşturulan hukuki durumun ortadan kaldırılmak istendiği savunuldu. Bildiride, şöyle denildi:

KANUN ZORUNLUDUR YÖK Başkanlığı’nın yaptığı yorum, öncelikle bu değişiklikle Anayasa’nın 42. maddesine eklenen, ’Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanılmasının sınırları kanunla belirlenir’ amir hükmüne açıkça aykırı düşmektedir. Çünkü, bu hükümle kılık kıyafet dahil, yüksek öğrenim hakkını sınırlayan sebepleri belirleme yetkisi ’münhasıran kanun koyucuya’ tanınmıştır. Dolayısıyla, bu düzenlemenin de ’mutlaka kanun’ ile yapılması Anayasal bir zorunluluktur.

HUKUKEN YOK HÜKMÜNDE 2596 sayılı ’Bazı Kisvelerin Giyilemeyeceğine Dair Kanun’un din adamları gibi bazı özel statüler için olduğu, bunun Anayasa’nın 42. maddesinin öngördüğü yasama organınca çıkarılması gereken yasa olmadığı açıktır. Yasama organı söz konusu yasayı çıkarmadan ne Yükseköğretim Kurulu’nun ne de üniversitelerin bu konuda düzenleme yapma yetkisi yoktur. ’Hiçbir kimse veya organın kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisini kullanamayacağı’ Anayasa’nın 6. maddesinin amir hükmü gereğidir. Bu nedenle, Anayasa’nın söz konusu hükümleri uyarınca YÖK Başkanlığı’nca yapılan bu açıklama yetki saptırılması niteliğinde olup hukuken yok hükmündedir."

Gönderi tarihi:

Bu sorunda, çok manidar bir enstantane izledim dün haberlerde;

İstanbul Üniversitesi'nin önünde, okula girmek üzere olan türbanlı bir genç kıza. Okul önünde bekleyen bir erkek. Başını açmamasını vs söylüyordu. Git şöyle yap böyle yap diyede nasihatlar veriyordu.

Genç kız adama, "yeter artık ya germeyin. Kopacak. Yeter" diyerek tepkisini gösterdi ve uzaklaşmaya başladı.

Adam kızın arkasından bağırıyor; "niye hakkını aramıyorsun. Ne işe yararsın sen. Ne biçim insansın" şeklinde hesap soruyor kızdan.

Paron bu hangisinin sorunu? Okula giren Türbanlı genç kızın mı? Yoksa okulla alakası olmayan ve cinsiyeti gereği türbanda takmayan o adamın sorunu mu ?

Gönderi tarihi:

Kesinlikle diyebilirimki,basini gercekten kendi istegiyle örten bir genc kiz icin basini acmasi eger gerekiyorsa sorun olmaz,cünkü o genc kiz basini kendi istegiyle örmektedir,ne varki türban icin savas verenler türbani bir simge sembol olarak yani cihad sembolü olarak kullanmaktadirlar.Laiklige karsi acilmis bir cihaddir bu ve her cepheden saldiri gerceklesmektedir. Tarikatlardan ve dinci derneklerden alinan icazetlerle,Iktidar ve koltuk degnegi partlierle,,AB-ABD ile bu savas baslamistir.Konuya özgürlük cephesinden yaklasan özgürlükcü kesimin en büyük yanilgisida onlarin bu özgürlük sloganlarina kanmalaridir.Bugün üniversitede türbanin serbest kalmasi yarin tüm kurum ve kuruluslarda serbest kalmasi demektir.Yani eger tüm olanlari görmekte zorlaniyorsak yazik olur bu ülkeye.AKP asla bir özgürlük partis degildir olamaz,bastaki adamlarin daha dün söylediklerini kimse nedense dikkate almiyor,bu adamlar daha dün*Laiklik neymis demedilermi,bu adamlar daha dün,seriat yasalari degismez,halk isterse Laiklikta kalkar demedilermi,Atatürke küfreder gibi laflar söylemedilermi,Ne MUTLU Türk'üm dersen o da ne MUTLU KÜRT'üm der demedilermi*Türkiye bir mechule götürülmüyor artik düne kadar mechul olan sey artik asikar olmustur. Türkiyedeki savas ne inanc özgürlügü nede demokrasidir,Türkiyenin siyasi rejiminin degistirilmesi savasidir ki bunun basini Erdogan-Gül-Arinc cekmektedir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

İstanbul Üniversitesi'nin önünde, okula girmek üzere olan türbanlı bir genç kıza. Okul önünde bekleyen bir erkek. Başını açmamasını vs söylüyordu. Git şöyle yap böyle yap diyede nasihatlar veriyordu.

Genç kız adama, "yeter artık ya germeyin. Kopacak. Yeter" diyerek tepkisini gösterdi ve uzaklaşmaya başladı.

Adam kızın arkasından bağırıyor; "niye hakkını aramıyorsun. Ne işe yararsın sen. Ne biçim insansın" şeklinde hesap soruyor kızdan.

Paron bu hangisinin sorunu? Okula giren Türbanlı genç kızın mı? Yoksa okulla alakası olmayan ve cinsiyeti gereği türbanda takmayan o adamın sorunu mu ?

*********** hani nerde kadın hakkı???kadın hakkını savunanlar siz deilmiydiniz...

Gönderi tarihi:
Nicin her karsi görüse kizginlik damgasini vurarak asil konuyu gecistirmeye calisiyorsunuz.Biz burada Türkiyenin geleceginden bahsediyoruz heralde ve Türkiyenin gelecegide Tayyip Erdogan ve takimina birakilacak kadar önemsiz vede ucuz degildir.Kapkac hesabi asker daga yasa resmi gazeteye yok öyle sey.insanin yüzü kizarir o yasayi imzalarken ve düsünür biraz;Ben bu yasayi imzalamakla kimin Cumhurbaskani olmus oluyorum,o yasaya karsi cikanlar baska ülkelerin insani degillerdir,Türkiye tarikat üyelerinin arenasida degildir.Okumaya niyetli olan okumanin yolunuda bulurdu ama amac okumak olmadigi icin farkli yöntemlere basvurulmaktadir.Ben herkesin Cumhurbaskaniyim diye iddia eden birisi herkese Cumhurbaskani olur sadece türbanlilarin degil.Ozaman iki tane Cumhurbaskani olsun biriside Laiklerin Cumhurbaskani,hosunuza gidermi acaba.Cogunluk bende ben herseyi yaparim diyenler gecmise bakip ibret alamiyorlarsa yönetici olma sifatinada haiz degillerdir.Bu ülkede diktatörlük olmadi ama diktatörlüge özentiler oldu ve sonuclarida aci oldu.Ülkede yasayanlar arasinda dengeyi saglayamayanlar oy avciligi icin kömürde dagitirlar ülkenin altinida oyarlar,bunlardan hersey beklenir.

Bu nedenle yine tekrarliyorum,*Allah müslümanlara Tayyip Erdogani Türklerede Atatürkü nasip etti,Atatürkün devri gecti simdi Tayyip Erdogan dönemi var*

(Bu incide Tayyip Erdogandandir.)

saygilarla

El insaf be kardeşim valllahi el insaf...Siz zihinlerinizde kendi ayrımınızı yapmışsınız,bunu da kanıtlamak için her şeyi yapıyorsunuz maaşallah...

Cumhurbaşkanı o yasayı imzaladı diye türbanlıların Cumhurbaşkanı olduğunu kanıtladı öyle mi?Bunu siz mi söylüyorsunuz,Cumhurbaşkanı mı söylüyor,halk mı söylüyor düşünmeye davet ediyorum?

Sizin mantığınızla, Ahmet Necdet Sezer döneminde olsaydı bu durum bu yasa çıkmayacaktı bu durumda şöyle düşünmemiz gerekecekti öyle mi:Ahmet Necdet Sezer laiklerin Cumhurbaşkanı(sizin gibi düşünen laiklerin oranı bu ülkede %35(!) bence...),türbanlı dediğiniz Müslümanların Cumhurbaşkanı değil... Buna bu şekilde yaklaşırsan ayrım olmasa dahi ayrımın olması için düşünce temelinde hazırsın demektir yanlış mı?

Ayrıca bu Cumhurbaşkanı sizi sıkıntıya sokacak hangi kısıtlamanın aktörlüğünü yaptı da ben türbanlıların Cumhurbaşkanıyım demediği halde siz kendiniz öyledir şeklinde ayırıyorsunuz?

Ayrıca ya diktatörlüğün anlamını bilmiyorsun ya da anlamı değişti ben bilmiyorum...Anayasal düzen içinde kendisine verilen yetkiyi kullanarak yapılan faaliyetler ne zamandan beri diktatörlük oldu...

Şu ana kadar bu ülkede kimin diktatörlüğünün hüküm sürdüğünü de sizin dışınızda bilmeyen yok bu ülkede...

Halka rağmen nelerin yapıldığını nelerin tutmadığını açıklamaya gerek yok herhalde!

MUHABBETLE!...

Gönderi tarihi:
O zaman neymiş; kelime oyunu falan değil Müslüman=Müslüman dır, açıkça yazarsınız yanlış anlaşılmaz( dersiniz şu Müslüman ya da bazı Müslümanlar); ilk haliyle bu kadar yaralayıcı olan bir ifadenin açıklanması için eleştiriye gerek kalmaz...

Böyle yaklaşımlar neşemizi götürüyor işte...

dostum öncelikle yapılan açıklamaların neden yapıldığına dair yazılan yanıtları iyi özünlemeniz en büyük dileğimdir...

ben sizin "Müslüman demek Türkiye'ye karşı demek değildir, Müslümanlık salt türban için mücadele de değildir; kendinizce insanları fişleyip üzerine bir de toplumu temelsizce bölmeyin..."cümlesi üzerine böyle bir yorum yapıp burdan Ülkenin yönetim şeklimizin değişmemesi için mücadele eden insanların ülkeyi bölmediğini (yani sizin benzetmenizle Türkiye=Türkiye cumhuriyeti)daha da açıklarsak bu bu demokrasi yıkımını yapanların bir kısmının Nüfüs kağıdı olarak T.C kullandığını ama Türkiye Cumhuriyetinin yönetim biçimin içlerine sığdıramadıkları için gerçek bölücülüğü yapanların bunlar olduğunu anlatmayaçalıştım ama inanın siz de o eleştirdiğiniz olaylara kendi tarafından bakıp da yorum yazma özelliğine fazlası ile sahipsiniz..

siz gene de neşe ile kalmaya çalışın :)

Gönderi tarihi:

Bunlar danışıklıdır anlamayacak ne var bunda :D Ne tesadüf ya tartışma anında basın vs. şahit oluyor.

:D

Gönderi tarihi:

İlahiyatçı doçentten açıklama

Doç. Dr. Şahin Filiz, türbanın İslamda yeri olmadığını ve dinden sapma niteliği taşıdığını savundu

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Filiz, türbanın İslamda yeri olmadığını ve dinden sapma niteliği taşıdığını savundu. Doç. Dr. Filiz, "Siyasallaşan ve seçkinci bir kamusal dinsellik alanını gittikçe ötekiler aleyhine genişleten başörtüsü söylemi, İslam'ın ahlaki ve medeni özünü gölgelediği gibi, bugün tüm ABD, AB yanlısı ve küresel ılımlı İslam söyleminin yerli işbirlikçileri için, emperyalist ve mandacı tuzağın, halk yığınları nazarında meşruiyetini sağlayan İslami makyajla servis edilmesini de kolaylaştırmaktadır" dedi.

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubesinin düzenlediği, `Kadın üzerinden din istismarı' konulu konferansta konuşan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Filiz, çarpıcı açıklamalarıyla dikkati çekti. Son günlerde kadın üzerinden büyük bir din istismarı yapıldığını savunan Doç. Dr. Filiz, kadının başörtüsü ile var edilip tanımlanan bir konuma getirildiğini ileri sürdü. Aslında İslam'da kadının çok daha önemli ve saygıdeğer bir konumu bulunduğunu anlatan Doç. Dr. Filiz, "Maalesef Türkiye'de kadınlara, `hür olmak, örtünmek demektir' psikolojisi yerleştirilmek isteniyor" dedi.

`HIMAR KELİMESİ YANLIŞ TERCÜME EDİLİYOR'

Türban tartışmalarıyla gündeme gelen `hımar' kelimesinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanlış tercüme edildiğini kaydeden Filiz, şunları söyledi:

"Hımar kelimesi, bazı meallerde, `kadınlar başlarındaki örtüyü omuzlarına ve göğüslerine indirsinler' şeklinde geçiyor. Buradaki `hımar' kelimesi başörtüsü şeklinde tercüme ediliyor. Bu çok yanlıştır. Çok acıdır ki, Diyanet İşleri Başkanlığı da bunu söyleyemedi. Çünkü doğru değil. Hımar içkiden gelir ve `aklı örtmek' demektir. Diğer bir anlamıyla `örtü' anlamına gelir. Bu masa örtüsü de olur veya başka bir örtü, başörtüsü de olabilir. Fetva veren uzman siyasiler olduğu için, bunun farklı bir anlamı olduğunu öğrendik. İslam'ın özgün kaynaklarından hareketle, türbanın İslam'da yeri olmadığı, dinden sapma niteliği taşıdığı kanıtlanmaktadır."

"MİLLİ DEVLETE MUHALEFETİN DİNSEL MOTİFİ"

Siyasallaşan ve seçkinci bir kamusal dinsellik alanını gittikçe ötekiler aleyhine genişleten başörtüsü söyleminin, İslam'ın ahlaki ve medeni özünü gölgelediğini anlatan Doç. Dr. Filiz, şöyle devam etti:

"Bugün tüm ABD, AB yanlısı ve küresel ılımlı İslam söyleminin yerli işbirlikçileri için, emperyalist ve mandacı tuzağın halk yığınları nazarında meşruiyetini sağlayan İslami makyajla servis edilmesini de kolaylaştırmaktadır. AB ve ABD kaynaklı ılımlı İslam propagandası ve dinler arası diyalog faaliyetleri, `başörtüsüne özgürlük' talepleriyle çakışan bir sürecin temel parametreleri olarak İslami kesimde dinsel olarak onaylanmış ve sindirilmiştir. Ülkemizi ve Türk ulusunu parçalamayı amaçlayan AB ve onun ülkemizdeki sivil uzantılarına karşı çıkmak, başörtüsü özgürlüğüne ve doğal olarak da İslam'a karşı çıkmakla bir tutulmak için, başörtüsü söylemi, milli devlete muhalefetin dinsel motifi olarak işlevselleştirilmektedir."

Doç. Dr. Filiz'in Nazilli Belediye Sarayı Tiyatro Salonu'ndaki konferansını, çok sayıda kadının ve ADD üyelerinin yanı sıra Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İodari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Bekçioğlu, üniversite öğrencileri ve siyasi parti temsilcileri de izledi.Şevket ALTINAYAR/NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

Gönderi tarihi:
El insaf be kardeşim valllahi el insaf...Siz zihinlerinizde kendi ayrımınızı yapmışsınız,bunu da kanıtlamak için her şeyi yapıyorsunuz maaşallah...

Cumhurbaşkanı o yasayı imzaladı diye türbanlıların Cumhurbaşkanı olduğunu kanıtladı öyle mi?Bunu siz mi söylüyorsunuz,Cumhurbaşkanı mı söylüyor,halk mı söylüyor düşünmeye davet ediyorum?

Sizin mantığınızla, Ahmet Necdet Sezer döneminde olsaydı bu durum bu yasa çıkmayacaktı bu durumda şöyle düşünmemiz gerekecekti öyle mi:Ahmet Necdet Sezer laiklerin Cumhurbaşkanı(sizin gibi düşünen laiklerin oranı bu ülkede %35(!) bence...),türbanlı dediğiniz Müslümanların Cumhurbaşkanı değil... Buna bu şekilde yaklaşırsan ayrım olmasa dahi ayrımın olması için düşünce temelinde hazırsın demektir yanlış mı?

Ayrıca bu Cumhurbaşkanı sizi sıkıntıya sokacak hangi kısıtlamanın aktörlüğünü yaptı da ben türbanlıların Cumhurbaşkanıyım demediği halde siz kendiniz öyledir şeklinde ayırıyorsunuz?

Ayrıca ya diktatörlüğün anlamını bilmiyorsun ya da anlamı değişti ben bilmiyorum...Anayasal düzen içinde kendisine verilen yetkiyi kullanarak yapılan faaliyetler ne zamandan beri diktatörlük oldu...

Şu ana kadar bu ülkede kimin diktatörlüğünün hüküm sürdüğünü de sizin dışınızda bilmeyen yok bu ülkede...

Halka rağmen nelerin yapıldığını nelerin tutmadığını açıklamaya gerek yok herhalde!

MUHABBETLE!...

Anayasal düzen cogunluk partisinin tekelinde olan bir düzen degildir,anayasal düzen halkin cogunlugunun istedigini degil tüm halkin istedigini uygulamayi öngörür,eger türbani halkin cogunlugu istiyor o zaman türban yasasi haklidirdan yola cikarsaniz türban karsi olanlari hangi zeminde degerlendireceksiniz.Ben cogunlugum diyerek halkin sadece bir kesimine dolayisile kendi dogrularina göre yönetme tarzini anayasal düzen diyerek gecistiremezsiniz.O zaman halkn cogunlugu Islam devleti istiyor,cogunluk AKP de degistirsin rejimi,sizin söylediginizden bu anlam cikmaktadir.Anayasal düzen sadece halkin cogunlugunun dediginin olmasi degildir,iste böyle olmadigi icin AKP anayasayida kendine göre degistirmek istemektedir.

Diktatörlük nedir diye sormussunuz,diktatörlük ben en dogrusunu bilirim,istedigimi yaparim demektir en kaba tarifiyle,cünkü diktatörlüklerdede baska partiler vardir ama gücleri yoktur.Bu nedenle diktatörlügü ya anlamini bilmiyorsun diyerek kimseyi bilgisiz olarak nitelemeye calismayin,diktatörlükte sadece iktidar partisinin borusu öter ülkenin hayati sorunlarinda.Demokraside ise tam tersi yasanir,yine iktidar söz sahibidir ama eger ülkenin hayati bir sorunu gündemde ise birlik ve beraberlik icinde cözümlenir.Bunun böyle olmadigini iste hem türban yasasinda hem vakiflar yasasinda ve daha bircok hayati konularda cikartilan ve sadece iktidarin baskisi ile olusmus yasalarda görmekteyiz.(Burhan Kuzu'nun,Amudada kalksalar bu olacaktir)demesi bile AKP nin dikta hevesini ortaya koyar,bu konuda fazla tartismak istemiyorum.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.