Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

13 ŞEHİT VERDİK


hasan17

Önerilen İletiler

Geçen gün TSK şehit ailelerine ve gazilere iftar yemeği vermişti izlemişsinizdir... Orada bir gazi vardı elleri dirseklerinden itibaren kopmuştu... Ve ona bir yakını yemek yediriyordu insan olan o manzara karşısında ne söyleyeceğini ne yapacağını bilemez...

 

Şuanda can siper pkk ile çatışan uzuvlarını kaybeden canlarını kaybeden vatan evlatlarına minnet borçluyuz ve artık bu millet gerçekten tepkisini ortaya koymak zorunda daha ne kadar vatan evladını feda edeceğiz ve ne uğruna...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 59
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Tüm halkımıza ve tüm şehit ailelerinine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. İçimiz acıyor, her gün, bugün kaç genç evladımızı daha toprağa vereceğiz diye düşünüyoruz artık. Suçlu arıyoruz ama suçlu gördüklerimize oyverip başa getiriyoruz ve sonrada hani nerdeler diyoruz. Ülkemizde lider sorunu yok aslında. Düşünce ayrılıklarımız yüzünden sınıflara ayırıyoruz kendimizi. Birleşemiyoruzki fikirlerimizde!!! Olan hep yine bizim gibi gözünden sakındığın evladını toprağa veren halka oluyor. Başa gelen ((çektiriyor)) çekiliyor!!! ben artık t.v. izleyemiyorum. nedenmi? bırakın gençlerimizi artık kocamış analarımız bile eda'nın seda'nın programında mahremini sergileyip dilenirken görmekten tiksindim. evet fakir bir halk olduk ama üretkenliği bıraktığımız, kolaycılığa kaçtığımız için. hep medyadan medet umar olduk. sokakta yürüyemez oldum. karşıma ne zaman bir kamera çıkacak diye korkar oldum. kanalları boşverin yayınlarına şehit haberlerini vermek için yayınlarını kesmelerini, her an halkın içinde yeni bir (rezil edecek) star arıyorlar. Şehitler kimin umurundaki???

Bizlereyse tek yapacak şey kalıyor arkadaşlar. Her namazımızda ve mübarek Cuma akşamları güzel vatanımız Türkiyemiz için ölen Şehitlerimize birer Yâsin-i Şerif ve Fatihalarımızı göndermek...Sevgi ve Dualarla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

GİZLİ MUTABAKAT !!! BİR KEZ DAHA OKUYUN !!!

Ceyda Görk

 

Aşağıdaki gizli anlaşmanın metnini sizlerle paylaştığım eski yazımdan bu yana Abdullah gül Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu.

Geçmişinde Ülkesini AİHM e şikayet eden ilk cumhurbaşkanı olarak T.C ni temsile hak kazandı.

DTP olarak bölücü terör örgütünü kayıran ve "kardeşlerimize terörist dedirtemezsiniz" diyenlerle gül gibi !!! meclis koltuklarını paylaşmaya zemin hazırlayan o menfur anlaşmayı (ve daha niceleri var) bir kez daha paylaşmakta yarar görüyorum...

Bilinsin ki, bu gün son hızla tırmandırılan terör olayları, 13 sivil ve 15 asker şehidimizin ardından, acilen toplanan bakanlar kurulu ve her türlü yapılan beylik konuşmaların ötesine geçerek kararlı ve sert tavrı oluşturabilecekler mi ?

Sınır ötesi harekatlar dost ve müttefikimiz ABD ile yapılan aşağıdaki anlaşma içeriğinde de görüleceği üzere normal şartlarda fiilen imkansız gözüküyor.

İçte mücadele indirgenmiş durumda...Terör örgütünün siyasi ayağı mecliste. Önümüzde yerel idare seçimleri ve öncesinde referandum var...

2003 de .mzalanan ve halen yürülükte olan bu anlaşmaların ışığında ve doğrultusunda gelinen noktanın kabuslarını acılarını hep birlikte yaşıyor milletimiz...

ve bakınız ki, Zaman gazetesinin İnternet sitesine düşen haberde ne diyor...

 

Terör örgütü katliamı üstlendi

Terör örgütü PKK, Şırnak'ta 13 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi olayını üstlendi. Eli kanlı örgüt olayda daha fazla güvenlik görevlisinin şehit olduğunu iddia ederek eylemlerin ayrıntılarını daha sonra duyuracağını bildirdi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan ise, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı sahiplenme çağrısı yaptı. Bir yıl içinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği 485 operasyonda 181 teröristin öldüğünü dile getiren Karayılan, yandaşlarına seferberlik çağrısında bulundu.

 

Hal böyle iken, hala bu canilere arka çıkmaya çanak tutacak kanun taslaklarını millete dikte ettirmeye çalışanların bir nebze vicdanı ve insani hisleri var mıdır?

301 ve kritik diğer hükümlerin kalkması ile iyice önleri açılacak olan bu ihanetlere dur demeliyiz.

 

Lütfen aşağıdaki GÜL / POWELL imzasını taşıyan anlaşmaiçeriğini bir kez dajha okuyun...

Abdullah Gül’ün başbakanlık koltuğunda oturduğu 3 Nisan 2003 günü ABD Dışişleri Bakanı Powell ile yaptığı 2 sayfa 9 maddelik gizli mutabakatın içeriğini bildirdi. Bilindiği gibi bu gizli antlaşmayı Abdullah Gül, Vatan gazetesi yazarı Sedat Sertoğlu’na itiraf etmişti (Vatan, 24 Mayıs 2003).

 

GİZLİ MUTABAKATIN TARİHÇESİ

Uzun süredir Türkiye’ye dayatılan mutabakatın yol gösterici prensiplerini içeren ilk hali, ABD Dışişleri Bakını Powell ile Abdullah Gül arasındaki görüşmelerde iki sayfalık ve 9 maddelik bir metin halinde kabul edilmiştir. Abdullah Gül, bu gizli anlaşmayı Sedat Sertoğlu’na itiraf etmiştir (Bkz. Vatan, 24 Mayıs 2003).

 

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal’in 15-19 Haziran 2003 tarihleri arasındaki Washington temasları, gizli mutabakat zemininde yürütülmüştür. Ziyal’in, temaslardan sonra Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı özel toplantıda verdiği bilgiler de gizli mutabakat ile aynı yöndedir.

 

Gizli mutabakat, en son geçen hafta AKP hükümeti ile ABD üst düzey yetkilileri arasında gizli görüşmelerde sonuca bağlanmıştır.

 

GİZLİ MUTABAKATIN İÇERİĞİ

Gizli mutabakatın içeriği özetle şöyledir :

 

1. Türk askeri Irak’ın kuzeyinden çekilecek: Irak’ın kuzeyinde bulunan bütün Türk birlikleri ve Türk ordusuna bağlı özel kuvvetler, dört ay içinde aşamalı olarak Türkiye sınırları içine çekilecek.

 

2. Sınır harekâtlarına son: Türk ordusu bundan böyle hangi gerekçeyle olursa olsun, sınır ötesi harekâtta bulunmayacak. PKK/KADEK’in Türkiye egemenlik alanı dışında takip ve bastırılması harekâtlarına da son verilecek.

 

3. PKK’ya askerî harekât için ABD’den izin: PKK/KADEK’E karşı Türkiye devletinin egemenlik alanı içinde yapılacak askerî harekâtlar için, ABD askerî makamlarına haber ve bilgi verilecek, izin alınacak.

 

4. Türkiye’ye ambargo ve askerî yaptırım tehdidi: Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/KADEK’e karşı ABD askeri makamlarına bilgi vermeden ve izin almadan harekât yapacak olursa, ABD hükümeti, “Kürt halkına karşı şiddet kullanıldığı ve soykırım uygulandığı” çerçevesi içinde uyarıda bulunma hakkını kullanabilecek. Bu durumda ABD gerekli gördüğü ambargo ve silahlı müdahale gibi siyasal ve askerî yaptırımları saklı tutacak.

 

5. ABD’nin İran ve Ortadoğu harekâtlarına aktif destek ve katılım: Türkiye, ABD’nin İran’a ve diğer Ortadoğu ülkelerine karşı uygulayacağı sınırlı askerî harekâtlara, ABD’nin talep etmesi halinde şartsız olarak üs ve taşıma kolaylıkları sağlayacak, askerî birlik verecek. Türk birliklerinin üst komuta yetkisi, ABD komutanlığında olacak.

 

6. Türk ordusunun asker ve silah gücünde indirim: Türk ordusunun asker sayısı ve silah kuvveti, ABD’nin uygun bulduğu sayı ve kabiliyete indirilecek, özellikle tank ve ağır silahların miktarı düşürülecek, savaş uçağı sayısı sınırlanacak, bütün silah ve cephane bundan sonra ağırlıklı olarak kısa menzilli taktik savunma kavramına [belgede konsept deniyor] göre ayarlanacak, Türkiye’de bulunan ABD ve NATO irtibat subaylarının görev alanları ve yetkileri genişletilecektir.

 

7. Irak’ın kuzeyinde kurulan kukla devlet Türkiye tarafından resmen tanınacak: Irak’ın kuzeyinde kurulmuş olan ve sözümona ‘Kürdistan’ adı verilen kukla devlet, resmen ilan edildikten sonra, Türkiye tarafından da resmen tanınacak. Türk devletinin kukla devletin kuruluşunu “savaş nedeni” sayan Millî Güvenlik Siyaset Belgesi ve bu yöndeki politika ve kararları kaldırılacak.

 

8. PKK/KADEK elemanlarına geniş kapsamlı af: Abdullah Öcalan ve diğer dört lideri dışında bütün PKK/KADEK yönetici ve elemanlarına geniş kapsamlı af çıkarılacak.

 

9. PKK/KADEK yasallaştırılacak: Etnik grupların yasal siyasete katılmaları önündeki bütün yasal kısıtlamalar ve engeller kaldırılacak. Af yasasıyla bağlantılı olarak PKK/KADEK’e yasal siyaset düzleminde yer alma olanağı sağlanacak, hapiste veya dağda bulunan yöneticilerin siyasal mücadeleye katılmaları için gerekli hukukî ve siyasal önlemler alınacak ve uygulanacak.

 

10. Belediyelere özerklik: Kamu Reformu Yasası ve yeni Yerel Yönetim Yasaları hızla çıkartılarak, Türkiye’deki Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı şehir ve kasabaların belediyelerinin özerkleşmesi süreci kararlı olarak yürütülecek.

 

11. Dört yılda aşamalı olarak federasyona geçiş: Türkiye, dört yıl içinde uygulanacak bir planla, üniter devlet yapısını terkederek, federasyona geçecek.

12. Kıbrıs’ta Denktaş devredışı bırakılacak ve Annan Planı küçük değişikliklerle uygulanacak: KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, “Arafat modeli” denen uygulamayla devre dışı bırakılarak, Kıbrıs’ta Annan Planı bazı küçük değişikliklerle hayata geçirilecek.

13. Ege’de Yunanistan’ın taleplerine esnek tutum: Ege kıta sahanlığı konusunda Türkiye, Yunan doktrinine daha esnek davranacak, Türk jetlerinin uçuş alanı daraltılacak, sık sık ortaya çıkan “it dalaşı” sorunu Yunanistan rahatsız edilmeden çözülecek.

14. Ermenistan’a yönelik kısıtlamaların kaldırılması: Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirilecek ve iyileştirilecek, sınır ticaretinde Ermeniler lehine düzenlemeler yapılacak, Ermenilerin Türkiye’ye gezilerindeki bazı kısıtlamalar kaldırılacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ailelerinin başı sağolsun ve sonra hepimizin....

 

ama şunuda belirtmeden geçemicem..

cumhuriyet, özgürlük elden gidiyor diye şehir, şehir koşturup yürüyenler....

din elden gidiyor diye saman altından su yürütüp , oyları ile dini devlete karıştıranlar

yıllar önce öldürülmüş siyaset adamı, yazar ve gazetecilere hakettiğinden fazla değer yükleyip her yıl her fırsatta o kişileri hatırlatanlar

 

peki şimdi nerdesiniz .....???

 

Tebrikler :clover:

 

 

Bu aksam haber bultenlerini izledim. Birşey ilgimi cekti.

Kanal 7, Samanyolu ve meltem tv gibi kanallar şehit haberlerine sıradan haberlermiş gibi bir kac dakika değindiler ve gectiler... Bunlar hangi ulkenin televizyonu? yada bunlar hangi zihniyete hizmet ediyor?

 

Neden üstünü örtmeye calısırlar Şehit Haberlerinin?

basbakanın canımı sıkılıyor acaba yan gelip yatanların haberlerini aldıkca..? moralini bozmasın sayın basbakan ona duyurmayız artık...

 

El insaf yahu.........

Bu nasıl bir ideolojik bir saplantıdır,bu nasıl bir ön yargıdırki böyle bir konuda bile insan açık ve net yalan konuşabiliyor..

Ben her kanalın haberlerine bakarım birinden bir diğerine geçer izlerim iki akşamdır kanal 7 ve atv haberlerine bakıyorum ve kanal 7 ana haber programının en az 3/2 sini bu terör saldırısına ayırdı.Stv izlemedim ama ölümsüz kahramanlar gibi bir programa imza atan bir kanalın bu haberi önemsemiyceğine asla inanmam..

Bir diğeride sanki haberi varmış gibi kalkmış doğrudur diyor bozacının şahidi şıracı....

Şimdi bunlardan biri kalkıp suheda aslında yeşildir derse ve diğerleride onaylarsa hiç şaşırmayın :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet başbakan rahatsız oluyor bu haberlerden o yüzden yandaş kanalları sıradan bir haber gibi veriyor abartılacak bir durum yok hesabı... şehit ailelerinin feryadına kulak tıkayan ve şehit anasına şehit babasına fırça atan bir başbakan elbette bu haberlerden rahatsızlık duyar... ve nedense sadece kınama mesajı yayımlar... ikiz kuleleri bombalandığı için Amerika dünyayı dar etti ve şimdi her yıl 11 Eylül kutlanıyor sanki dünya ilk kez terör yaşadı... oysa biz yıllardır terörün içinde yaşıyoruz...

 

okuduğunu anlamamak ne kötü şey... Kanal 7 hakkında bir söz varmı burada yoksa birileri tumbaktan hayalmi görüyor... :D

 

Medyanın tümdel eleştirisi var ama napsın insancıklar stv, kanal7 gibi kanalların izleyicileri oldukları için savunma gereği duyarlar... deniz fenerinin kanal 7'ye aktardığı paracıkları sorsan haberi yoktur... B)

 

aslında ilginç olan dün bütün kanallar, şehit haberlerine önem verdi ne oluyor dedim hatta... durun bakalım burdan ne çıkacak... ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:D

sardunyacığım,bu aşırı fanatikliğin seni hasta edecek diye endişe etmeye başladım...

Ha bu arada her iletiyede cevap verme gibi bir zorunluluğunda yok ben seni anlıyorum yorma kendini..

Alıntıladığım yazıyı bir daha kontrol et istersen sana ait değil :) ben LostsouL un yazısına cevap yazdım...

Daha sakin olursan daha sağlıklı iletişim kurarız emin ol..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şehit verdikçe kutuplaşma artıyor.burda bile hala suçlama hala sen ben kavgası.ölenler türkiye cumhuriyetinin evlatları.bu bile birleştirici bir unsur olamıyor.herkes savunmada.başbakan hala sınır ötesi operasyona gerek duyarsak yapacağız sözleriyle aynı şarkıyı söylemeye devam ediyor.seçenler nerdeler peki soruyorum.sokaklara dökülüpte neden verdiğiniz oyların hesabını sormuyorsunuz.mitingçilerle uğraşmak dahamı kolay.

oyunların arasında harcanan hayatların hesabını sormayacak.susacak yutacak.bekleyeceksek neyi yarıştırıyoruz.

sevgili atamız ne demiş vatan mevzu bahisse gerisi teferruattır.ama manzaraya bakınca görülüyor ki teferruat oyalanmak için iyi bir duraktır.

 

ne için öldüklerini açıklayamıyacağımız şehitlerimizin ruhları şad olsun. :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

akp ye oy verenlerin sesi çıkmazki özellikle bu konuda.

ne diyecekler akp ye hesap sormak hadlerinemi düşmüş başbakanları topa koyar onları.

cumhuriyetçiler bu ülkenin aleyhine olan herşeye karşı birliktir

bunun karşısında olanlar akp ye oy verip sessiz kalanlar şimdi konuşsun.

bir damlada olsa bağımsızlıkları varsa eleştirilerini öğrenmek istiyoruz.

 

Mehmedim, vatan sana minnettar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

akp ye oy verenlerin sesi çıkmazki özellikle bu konuda.

ne diyecekler akp ye hesap sormak hadlerinemi düşmüş başbakanları topa koyar onları.

cumhuriyetçiler bu ülkenin aleyhine olan herşeye karşı birliktir

bunun karşısında olanlar akp ye oy verip sessiz kalanlar şimdi konuşsun.

bir damlada olsa bağımsızlıkları varsa eleştirilerini öğrenmek istiyoruz.

 

Mehmedim, vatan sana minnettar.

Şehitlerin birisinin cenaze törenine katıldım. Göz yaşları sel olup aktı. Akrabalarından tutun da gelen gazetecilerine siyasetcilerine kadar herkez göz yaşlarına boğuldu. Annenin söylediği şu söz beni çok düşündürdü. TAYİP BUNLARI DURDUR OĞLUMUN ÖCÜNÜ AL oğlu şehit olan annede tayibe oy vermiş. gerekli tedbirler alınacak buna inanıyorum. Kanları yerde kalmayacak......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ŞEHİT OLURSAM

 

 

Düşümde Gördüm...

Beni bir sokakta köşeye kıstırıp vurdular anne,

Gerçekten bir gün nasip olurda şehit olursam,

Ağlama anne...

Polis zaten milleti için nefer,

Kan aksa da vatanındır zafer,

Hani bu yolda kör kurşunla eğer,

Şehit olursam ağlama anne...

 

Bir canım olsa da fedadır yurda,

Yedirmem ülkemi köpeğe kurda,

Vatan kalesinde yüksek bir surda,

Şehit olursam ağlama anne...

 

Cenazemi omuzlar üstünde taşırlar,

Sokağımıza belki de ismimi yazarlar,

Babama bir şilt belki de bir madalya takarlar,

Şahit olursam ağlama anne...

 

Benim ömrümden kutsaldır vatan,

Boşuna ölmedi ya şu şehit yatan,

Bir nifak uğruna vatanı satan,

Beni de şehit ederse ağlama anne...

 

Düşmesin gökteki bu yıldız bu hilal,

Silinmesin bayrağımdaki bu beyaz bu al,

Ne olur sende et hakkını helal,

Şehit olursam AĞLAMA ANNE...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hiçbir zaman unutamadığım bir olayı anlatmak istiyorum burada......

 

hepimiz göreve çağrıldık..1990 lar

yola mayın döşendiği askeri araç geçerken patlatıldı ve çok yaralı olduğu söylendi.. gelen yaralıların hali içler acısıydı..kiminin bacağı kimini kolu yok, kimisi tanınmaz halde... ilk defa bu kadar kanlı ve bu kadar çok yaralıyı bir arada gördüm..gerekenler yapılıdı ....büyük çoğunluğu ağır durumda da...daha çok olanağı olan hastanelere sevk edilip götürülmeyi belerken içlerin durumu ağır olanlardan birisi karadeniz şivesiyle ablam gözümü silebilirmisin, nerdeyim görmek istiyorum dedi....tamam diyip gazlı bezi ıslatıp olmayan gözlerinin üstüne koydum..kanların kurumuş olduğunu az yumşayınca silebileceğimi söyledim..o zaman ayağımın pozisyonunu değiştirebilirmisin çok uyuştu hissetmiyorum da dedi.... bu kez ne yapıcağımı şaşırdım ve asker bunları söledikten az sonra öldü...ama sanırım ne ğözlerinin parçalandığının nede bacaklarının olmadığının farkına vardı ölmeden önce........

 

nur içinde yatsın bu ve bu asker gibi vatan uğruna şehit düşenler.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başımız sağolsun.

 

Türkiye'de 1984 yılından beri terörle mücadelede 2006 yılının Haziran ayı sonuna kadar toplam 6 bin 404 asker teröre kurban verildi.

 

Terörist başı Öcalan'ın yakalanmasıyla üçlü koalisyon hükümeti döneminde sessizliğe bürünen örgüt, 2005 yılında gerçekleşen 3 bin 876 terör olayında 83 Mehmetçiğin yanı sıra 4 de polisin şehit olmasına neden oldu.

 

Ancak Silahlı Kuvvetler yüzlerce şehit vermesine rağmen terör örgütü mensuplarını zorunlu kalmadıkça öldürmek yerine onları sağ olarak yakalamayı tercih etti. Bu sebeple 22 yılda sağ olarak ele geçirilen terörist sayısı 117 bin 207 öldürülen pkklı sayısı 25 bin 5 olduğu, 883 pkklı da yaralı olarak ele geçirildi.

 

Yine 22 yılda terörle savaş yolunda yaralanan Mehmetçik sayısı 9 bin 722, yaralı polis sayısı bin 547, 1932 geçici köy koruyucusuda yaralandı. Teröristlerin teslim olması için çıkartılan pişmanlık yasasından ise sadece 3 bin 482 terörist yararlandı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yabancı haber ajansların izliyor musunuz? "Kürt direnişçi"lerden bahsediyorlar. K. Irak'a girme tezkeresi verilirse "bu Erdoğan'a pahalıya patlar" yani "pahalı ödetiriz kulumuz Erdoğan, akıllı ol!" diye tehdit ediyorlar. "Şimdiye kadarki gibi emirlerimize uymaya devam et!" demeye getiriyorlar. "Askere ödün vermeye hazırlanıyor"muş başbakan. Erdoğan'ı bu ülkenin yılmaz bekçisi kahraman ordumuza karşı kurgulamışlar, "sakın ha ödün verme, askeri dinleme!" diye tembihliyorlar. Alışmışlar sadık kölelerine talimatlar vermeye. Eğer anayasayı değiştirmeye de bunlar teşvik etmedilerse kalıbımı basarım!

 

Bu pısırık hükümet de Irak başbakanından sıcak takip için "izin koparma" çabasında "görünüyor." Böyle bir şeye niyeti filan da yok, millet alışverişte görsün. Böyle rezalet olmaz. Bu hainleri izler, sınırı da geçseler tepelerine binersin. Irak hükümetine de sadece "teröristleri izlemek için sınırı geçmek zorunda kaldık" diye diplomatik teamüllere uymak için bilgi verirsin! Bu budur!

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kadar aciz değildir. Bu devleti bu durumlara düşürmek kabul edilebilir şey değildir. Böyle rezalet görülmedi. Bu büyük devleti böyle aciz düşüren bir hükümet görülmedi!

 

Binlerce yazıklar olsun!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dostum

 

Akp her talimatı AB ve ABD den alıyor onlardan izinsiz tuvalete gitmez bunlar.

 

Amerika Kuzey Irağa düzenlenmesi olası operasyon için sıklıkla uyarıyor tek taraflı operasyon faydalı olmazmış, kendisi kalkıp dünyanın bir ucundan Irağa demokrasi getirirken ve bir ülkeyi işgal ederken tek taraflı olmuyor.

 

Ve Kuzey Irak hükümeti (naylon hükümet) olası operasyon karşısında Türkiye'nin hukuğa aykırı bir eylem gerçekleştireceğini idda ediyor. Ortada hukuk varmış gibi. Ve bu hükümet hala ve utanmadan bu adamları muhattab alıyor.

 

Operasyon gerçekleşirse Avrupa İnsan Hakları, Amerika Birleşik Devletleri ve onların içimizdeki yandaşları asker başta olmak üzere herkesi yargısız infaz edecekler.

 

Türkiye küçük bir ülke değil Türkiye küçük düşürülen bir ülke. Gerçekten yazıklar olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

gene vatan evlatlarını kör teröre şehit verdik.

Allah rahmet eylesin ve geride kalan ailelerine, özellikle 'kuzuların' sahibi analara sabırlar versin.

 

peki arkadaşlar bu işte kusuru olan kimler?

kimsede bir kusur yok mu?

her durumda siviller mi kusurlu?

her durumda siyasileri suçlamak bize bir şey kazandırmıyor.

bunca şehidden sonra kusurlu davranan çıkmayacak mı?

terör askere karşı her eylemini 'kusursuz' mu gerçekleştiriyor?

bu hain saldırıda bizim hiç mi ihmalimiz yok?

ve daha başka hain saldırılarda..

neden kimse çıkıp, şu şu kusurlarımız bizdendir demiyor ve sorumlulugunu yerine getirmiyor bu ülkede.?

Güvenlik konusunda, sivil sorumlu elbette Hükûmettir; ama, askerî konularda hiç mi sorumlu yok?

siyasi sorumluları alabildigine sorgulayalım, lakin askeri sorumlusu yok mu bu işin?

o halde, bu işin (suçlusu değil) sorumluları kim?

mutlaka olmalı...

sorgulama tüm boyutlarıyla yapılmalıdır, sivil-askeri....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar adamlar yeni anayasada Türkçe'yi ulusun dili olmaktan çıkarıp sadece "resmi dil" statüsüne indirgemeye çalışıyor, orada onüç fidanımızı alçaklara yem etmişiz, "bir fraksiyonun işi önemsiz bir eylem" diye küçümsüyorlar, Batılıların çektiği iplerin ucunda oynuyorlar. Bir yandan etnik, bir yandan dini ayrımcılığın fitillerini hazırlayıp bu ülkenin üniter yapısını dinamitlemeye hazırlanıyorlar.

 

Söylemedim söylemedim dilimi tuttum. Ama artık apaçık ortada: ORTALIK İHANET KOKUYOR.

 

Bu keskin ve mide bulandıran koku en yüksek yerlerden geliyor!

 

Vatan sağolsun, bu ülkede daha canını verecek binlerce kahraman var. Ben de veririm, hepimiz veririz. Mevzu bu değil. Üç günlük dünyada içimizde ölmeyecek hiç kimse yok! Fakat dört *********************** desem ******** hakaret olacak haysiyeti ********, benim askerime *************** pusu atıyor yahu, kanıma dokunuyor! Benim hükümetim de bu dört ****** izlemek için sınır ötesine geçmeye Maliki'den izin dileniyor!

 

Daha denecek ne kaldı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

...

Türkiye, sınır ötesi mi berisi mi diye tartışa dursun.

 

Ama benim önceliğim...

 

Yarın şehit düşebilecek askerimizi kurtarmayı da tartışmak oldu.

 

Şehit düşmesini bugünden önlemek mümkün değil mi?

 

Karakol baskını ile ilgili hiç bir açıklama yapılmadı, soruşturma sonuçlarını öğrenemedik.

 

Onu öğrenemeden...

 

Sorulara cevap alamadan...

 

Bu kez de...

 

Bir yarbayımızı...

 

Bir binbaşımızı...

 

Bir erimizi...

 

Uzaktan patlatılan mayın nedeniyle yitirdik. O da gene haziran ayı içindeydi.

 

Askerleri... Subayları... Bunca gelişmiş teknolojiye rağmen...

 

Bu kadar yakıcı ölüm haberlerinde hap aynı soruyu sormaya devam ediyorum:

 

‘Öncelikle askerlerimizin can güvenliğini nasıl sağlarız?

 

Şehit vermeyi nasıl engelleriz?’

 

Rahatlıkla basılan karakol...

 

Jammer aleti kullanılmadığı için mayına kurban verdiklerimiz...

 

Pusuya düşen güvenlik timi...

 

Neden bu kadar çok şehit verdiğimizin sorgulamamız gerekmiyor mu?

 

O çocuklar bizi korurken...

 

Biz de o çocukları korumalıyız.

 

Nerede, nasıl hata yaptığımızı artık bulmalıyız.

 

 

Mehmet Altan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.