Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Beyaz Hoca'dan İlginç Türban Yorumu 21 Eylül 2007 17:30Orada neler oluyor programına katılan Zekeriya Beyaz, türban tartışmasına kendi boyutundan katıldı. Orada neler oluyor programına katılan Zekeriya Beyaz, türban konusundaki tartışmalara ilginç cümlelerle katıldı. "O ya da bu bez parçasının hiç birinin kutsallığı yoktur" diyen Beyaz Hoca, bakın sonra nasıl devam etti; "Onu da takar bunu da giyinir, öbürünü de sarar başına. Allah’a aittir niyet kimse bilemez. Dolayısıyla insanları böyle kıskaca alıp kıstırmanın bir manası yoktur. Ne türbanın kutsallığı vardır, ne pantolonun ne de donun… Eğer bir şeyi örtüyorsa en kutsal şey dondur o zaman! Bezde kutsallık arıyorsanız bir şeyi örttüğü için, en önemli yerleri örtüyor dolayısıyla en kutsal olan kilottur" dedi. GENÇLERİMİZ GAVURLAŞTIRILIYOR Hülya Avşar'ın boynundaki haç benzeri kolye ile başlayan tartışmalar da Beyaz Hoca'nın gündemindeydi. Özellikle genç kızların kulak ve boyanlarına haç taktığını belirten Beyaz Hoca, "Son zamanlarda misyonerlik serbest bırakıldı. Hata onlara haklar tanındı. Bugün Türkiye de kanunsuz ama kanun himayesi altında kiliseler açılıyor. Bütün gençlerimiz Hıristiyan olmuştur Hıristiyan olma yolundalar. Gençlerimizi gavurlaştırmaya, Hıristiyan yapmaya çalışıyorlar. Ve o misyonerlerin propagandası sonucu boyunlarına hac takmak modernlik oldu" dedi. ................................................... ..................................... Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Beyaz Hoca'dan İlginç Türban Yorumu 21 Eylül 2007 17:30Orada neler oluyor programına katılan Zekeriya Beyaz, türban tartışmasına kendi boyutundan katıldı. Orada neler oluyor programına katılan Zekeriya Beyaz, türban konusundaki tartışmalara ilginç cümlelerle katıldı. "O ya da bu bez parçasının hiç birinin kutsallığı yoktur" diyen Beyaz Hoca, bakın sonra nasıl devam etti; "Onu da takar bunu da giyinir, öbürünü de sarar başına. Allah’a aittir niyet kimse bilemez. Dolayısıyla insanları böyle kıskaca alıp kıstırmanın bir manası yoktur. Ne türbanın kutsallığı vardır, ne pantolonun ne de donun… Eğer bir şeyi örtüyorsa en kutsal şey dondur o zaman! Bezde kutsallık arıyorsanız bir şeyi örttüğü için, en önemli yerleri örtüyor dolayısıyla en kutsal olan kilottur" dedi. GENÇLERİMİZ GAVURLAŞTIRILIYOR Hülya Avşar'ın boynundaki haç benzeri kolye ile başlayan tartışmalar da Beyaz Hoca'nın gündemindeydi. Özellikle genç kızların kulak ve boyanlarına haç taktığını belirten Beyaz Hoca, "Son zamanlarda misyonerlik serbest bırakıldı. Hata onlara haklar tanındı. Bugün Türkiye de kanunsuz ama kanun himayesi altında kiliseler açılıyor. Bütün gençlerimiz Hıristiyan olmuştur Hıristiyan olma yolundalar. Gençlerimizi gavurlaştırmaya, Hıristiyan yapmaya çalışıyorlar. Ve o misyonerlerin propagandası sonucu boyunlarına hac takmak modernlik oldu" dedi. ................................................... ..................................... bu adama kalsa seccadenin karsısınada sacı acık pantolonla cıkıp namaz kıldıracak Alıntı
Φ GuNeSLi_GeCe Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Bu adamın düşüncelerine genellikle karşı çıkarım fakat 'boynuna hac takma' mevuzunda haklı olduğunu düşünüyorum. Gerçekten sanki medeniyet insanın boynuna hac takmasıymış gibi çoğu ünlümüz hac takıyor. Örneği Hülya Avşar dediğimiz 'hanımefendi'... Geçenlerde dedi ki: ''Başımda türban olmadığı için çok pişmanım keşke olsaydı. ***** bir haldeyim gibi hissediyorum kendimi yıllardır açık saçık olmaktan. Magazin dünyası olarak hepimiz *******...'' Bunları söylerken de o güzide Avşar'ın boynunda hac işaretli bir kolye vardı... Eee be Avşar Kızı... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? demez mi insan... Saygılar... Alıntı
Φ GuNeSLi_GeCe Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 ***************** yazı yazmak yerine olayların videolarını ekleyeceğim... Özgür Medya kavramına inanırım. Umarım siz de inanıyorsunuz. Hülya Avşar'ın anlattığı videoyu bulamadım fakat onun söylediklerine Demet Akalın yorumunu buldum. İşte Hülya Avşar'ın '****' kelimesi üzerine Demet Akalın'ın değerlendirmesi... **************** Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 bu adama kalsa seccadenin karsısınada sacı acık pantolonla cıkıp namaz kıldıracak Beyaz hoca cok dogru söylemistir.Eger kutsal olan birsey varsa oda kilottur cünkü görünmesi yasak olan yerleri kapatiyor.Haram onun kapattigi yerdir,yani saclar degil.Saclari haram sinifina koymak insanlara kötülük etmektir,Allahla dalga gecmektir. Isimize gelmedigi zaman elestirmeyi cok iyi beceriyoruz, amma Beyaz hocanin anlatmak istedigi aslinda cok önemli bir seydir.Ve önemli bir gercegi aydinlatmaktadir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Bu adamın düşüncelerine genellikle karşı çıkarım fakat 'boynuna hac takma' mevuzunda haklı olduğunu düşünüyorum. Gerçekten sanki medeniyet insanın boynuna hac takmasıymış gibi çoğu ünlümüz hac takıyor. Örneği Hülya Avşar dediğimiz 'hanımefendi'... Geçenlerde dedi ki: ''Başımda türban olmadığı için çok pişmanım keşke olsaydı. ***** bir haldeyim gibi hissediyorum kendimi yıllardır açık saçık olmaktan. Magazin dünyası olarak hepimiz *******...'' Bunları söylerken de o güzide Avşar'ın boynunda hac işaretli bir kolye vardı... Eee be Avşar Kızı... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? demez mi insan... Saygılar... Ne yapsin Hülya Avsar,Türkiyenin diger meshurlarindan Sibel Can Ümreye gitti oda reklam icin basina örtüden bahsetmeye basladi,ama böyledir nasilki Hülya Avsar boynundaki hacla müslümanliga soyunmaya calisiyorsa ülkemizde bazi cevrelerde türbanla müslüman olmaya calisiyorlar.Tezadlar ülkesi Türkiye. saygilarla Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Beyaz hoca cok dogru söylemistir.Eger kutsal olan birsey varsa oda kilottur cünkü görünmesi yasak olan yerleri kapatiyor.Haram onun kapattigi yerdir,yani saclar degil.Saclari haram sinifina koymak insanlara kötülük etmektir,Allahla dalga gecmektir. Isimize gelmedigi zaman elestirmeyi cok iyi beceriyoruz, amma Beyaz hocanin anlatmak istedigi aslinda cok önemli bir seydir.Ve önemli bir gercegi aydinlatmaktadir. saygilarla siz Kuran-ı kerim okuyormusunuz?????? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2007 siz Kuran-ı kerim okuyormusunuz?????? Arkadasin kalpten okudugu belli. kalpten okumuyanlarda belli.! insanlari kafadan ikiye bölenler ,nasilmi o bayandir ben erkegim ,onun adina ben konusurum.. bu kadar basit... Allahin kullarini ikiye bölmek cinslere göre ondan sonra onun sifatini elinden almak.! onun icin Zekeriya Beyaz,Hocamizi herkes anliyamaz ,onu anliyabilmek icinde okumak gerekir,,cünkü onun profösörlük unvanida vardir.! o bir gercek Vatan sever Müslümandir herseyden önce... yamyam frankfurt Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2007 evet kesinlikle ben anlamıyorum........ Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 bu adam bu adam dedikleri de ilahiyat prof.u bazıları işlerine gelenleri kendi akıllarınca yüceltip işlerine gelmeyenleri yerin dibine batırma telaşı içinde anlaşılan. bir de başkalarını siz kuran okuyor musunuz diye sorgulama cureti sergiliyorlar. acaba ilahiyat prof.undan daha fazla okumuşlukları mı var bu arkadaşların? Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Beyaz hoca cok dogru söylemistir.Eger kutsal olan birsey varsa oda kilottur cünkü görünmesi yasak olan yerleri kapatiyor.Haram onun kapattigi yerdir,yani saclar degil.Saclari haram sinifina koymak insanlara kötülük etmektir,Allahla dalga gecmektir. Isimize gelmedigi zaman elestirmeyi cok iyi beceriyoruz, amma Beyaz hocanin anlatmak istedigi aslinda cok önemli bir seydir.Ve önemli bir gercegi aydinlatmaktadir. saygilarla Kur-an'da Nur süresi 31. ayet: "Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!" Gayet açık bence daha fazla konuşmaya gerek yok zira 'Allah'la dalga geçmektir' Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Hülya hanımın boynundaki haç değil ki, "artı" Kadın artı değerleri seviyor yahu, size ne? Hem bana kalsa artıdan da çok yonca yaprağına benziyordu. Yarın çıkarır hilal kolyesi takar, keyfine kalmış bir şey... İyice magazine verdiler ortalığı... Hürriyet'te bir karikatür çıkmıştı, ramazanın ilk günü. Tişörtünde I love rmzn yazan biri çıkmış televizyona, ramazanda en trendy mekanlar üzerine yorum yapıyordu. Çok gülmüştüm, tam ülkemizin hali... Akşam Nur Serter hanım teşhisi tam koydu: Magazin güzelleri çağırmışlar bir ak sakallı hoca, "hocam şunu yapsak günah olur mu? Bunu yapsak nasıl olur? Neredeyse donla denize girsek caiz olur mu, oruçluyken metallica dinlesek mekruh mudur, kırmızı pabucuma siyah bağcık taksam sakıncası olur mu? diye soracaklar. Hoca efendi de oturup paşa paşa vaaz veriyor. Ah Türkiyem, vah Türkiyem... Aslında gülüyoruz ağlanacak halimize... Vah ki ne vah... Nerede "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir, başka mürşit aramak dalalettir!" diyen aziz atam! Bir halk ancak bu kadar en büyük değerine karşı anlamaz olabilir... Sen yapman gerekenin en mükemmelini yaptın aziz Atatürk... Huzurla uyu. Mirasına sahip çıkacak kadar kişilikli, karekterli olamazsak, biz dövünelim, biz yanalım derdimize... Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 bu adam bu adam dedikleri de ilahiyat prof.ubazıları işlerine gelenleri kendi akıllarınca yüceltip işlerine gelmeyenleri yerin dibine batırma telaşı içinde anlaşılan. bir de başkalarını siz kuran okuyor musunuz diye sorgulama cureti sergiliyorlar. acaba ilahiyat prof.undan daha fazla okumuşlukları mı var bu arkadaşların? belki cok ama cok daha fazladır benim bilgim ondan akıl yaşda değil başdadır... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Insanlarin en büyük yanilgisi kendilerini bilgili sanip birde o anlamda ifade etmeleridir,*Belki benim fikrim bilgim daha fazladir*Adama sorarlar,eger bilgin fazla idiyse o zaman daha neyin pesindesin ki.Takiyye yaparak nereye varmaya calisiyorsun,oldugundan farkli görünmek istemenin anlami ne?Ne isen o ol.Insanlik bunu ister,insanlik özü ve sözü dogru olmaktir. Prof.Beyaz'i elestirenler onun bilgisinin zirnigi bile olamazlar.Lafla peynir gemisi yürümedigi gibi,fazla lafada insanlarin karni toktur.Iki satir yazabilmek veya ayeti alip ayetin anlamini bile bilmeden burada delil olarak göstermek ancak kendi kendini kanitlatmak icin bir cabadir.O ayeti binlerce defada yazsaniz o ayetten tek bir sac teli bile cikaramazsiniz,birakin Allahin ayetlerini kendiniz icin carpitmayi ve insanlari aldatmayi.Allahi kendinize alet etmeden fikir mücadelesi yapin,cünkü onu kendinize alet ettikce o sizin ne oldugunuzu aciga cikariyor.Allah dogrulugu sever carpikligi degil. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 bu adam bu adam dedikleri de ilahiyat prof.ubazıları işlerine gelenleri kendi akıllarınca yüceltip işlerine gelmeyenleri yerin dibine batırma telaşı içinde anlaşılan. bir de başkalarını siz kuran okuyor musunuz diye sorgulama cureti sergiliyorlar. acaba ilahiyat prof.undan daha fazla okumuşlukları mı var bu arkadaşların? Sevgili Rua, hoşlarına giden şeyler söylemedimi bu adam... Hoşlarına giden şeyler söyleyenler Efendi hazretleri... Hazret buyurur saçının teli görünse bir kadının hem dahi kocası cayır cayır yanar hem kendisinin bizzat saçlarından yılanlar çıkar... Zat'ın ilahiyatçı olmasıda gerekmez babadan, dededen şeyhliği olsun kafidir... O ne derse duğrudur... Babalarından, annelerinden öğrendiklerinin üzerine bişey eklemeden gördüklerini uygulamaktan başka birşey değil... Zaten o zihniyetin genel parolası şudur: Biz bugüne kadar böyle gördük zaten doğru olan bugüne kadar gördüğümdür doğru olmasa atalarım uygulamazdı... Birileride çıkar bunların inandığının aksini söyler üstelik İlahiyat eğitimi almıştırlar hemde öğretim görevlisidir (yani hoca) ama inanılır şeyler söylememektedir... İster kafanı ört, ister bedenini örttüğün şey bez parçasıdır... Birinin diğerinden farklı yanı yok... Giyim kuşam işte ama öyle algılanmasını istemeyenler başına örttüğüne kutsaliyet yükleme çabasında... Bizde ona aramızda siyasi sembol diyoruz... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Beyaz hoca cok dogru söylemistir.Eger kutsal olan birsey varsa oda kilottur cünkü görünmesi yasak olan yerleri kapatiyor.Haram onun kapattigi yerdir,yani saclar degil.Saclari haram sinifina koymak insanlara kötülük etmektir,Allahla dalga gecmektir.Isimize gelmedigi zaman elestirmeyi cok iyi beceriyoruz, amma Beyaz hocanin anlatmak istedigi aslinda cok önemli bir seydir.Ve önemli bir gercegi aydinlatmaktadir. saygilarla Arkadasin kalpten okudugu belli. kalpten okumuyanlarda belli.! insanlari kafadan ikiye bölenler ,nasilmi o bayandir ben erkegim ,onun adina ben konusurum.. bu kadar basit... Allahin kullarini ikiye bölmek cinslere göre ondan sonra onun sifatini elinden almak.! onun icin Zekeriya Beyaz,Hocamizi herkes anliyamaz ,onu anliyabilmek icinde okumak gerekir,,cünkü onun profösörlük unvanida vardir.! o bir gercek Vatan sever Müslümandir herseyden önce... yamyam frankfurt Sevgili Rua, hoşlarına giden şeyler söylemedimi bu adam... Hoşlarına giden şeyler söyleyenler Efendi hazretleri... Hazret buyurur saçının teli görünse bir kadının hem dahi kocası cayır cayır yanar hem kendisinin bizzat saçlarından yılanlar çıkar... Zat'ın ilahiyatçı olmasıda gerekmez babadan, dededen şeyhliği olsun kafidir... O ne derse duğrudur... Babalarından, annelerinden öğrendiklerinin üzerine bişey eklemeden gördüklerini uygulamaktan başka birşey değil... Zaten o zihniyetin genel parolası şudur: Biz bugüne kadar böyle gördük zaten doğru olan bugüne kadar gördüğümdür doğru olmasa atalarım uygulamazdı... Birileride çıkar bunların inandığının aksini söyler üstelik İlahiyat eğitimi almıştırlar hemde öğretim görevlisidir (yani hoca) ama inanılır şeyler söylememektedir... İster kafanı ört, ister bedenini örttüğün şey bez parçasıdır... Birinin diğerinden farklı yanı yok... Giyim kuşam işte ama öyle algılanmasını istemeyenler başına örttüğüne kutsaliyet yükleme çabasında... Bizde ona aramızda siyasi sembol diyoruz... Tamamıyle katılıyorum.. Kaleminize ve yüreğinize sağlık... Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Insanlarin en büyük yanilgisi kendilerini bilgili sanip birde o anlamda ifade etmeleridir,*Belki benim fikrim bilgim daha fazladir*Adama sorarlar,eger bilgin fazla idiyse o zaman daha neyin pesindesin ki.Takiyye yaparak nereye varmaya calisiyorsun,oldugundan farkli görünmek istemenin anlami ne?Ne isen o ol.Insanlik bunu ister,insanlik özü ve sözü dogru olmaktir. Prof.Beyaz'i elestirenler onun bilgisinin zirnigi bile olamazlar.Lafla peynir gemisi yürümedigi gibi,fazla lafada insanlarin karni toktur.Iki satir yazabilmek veya ayeti alip ayetin anlamini bile bilmeden burada delil olarak göstermek ancak kendi kendini kanitlatmak icin bir cabadir.O ayeti binlerce defada yazsaniz o ayetten tek bir sac teli bile cikaramazsiniz,birakin Allahin ayetlerini kendiniz icin carpitmayi ve insanlari aldatmayi.Allahi kendinize alet etmeden fikir mücadelesi yapin,cünkü onu kendinize alet ettikce o sizin ne oldugunuzu aciga cikariyor.Allah dogrulugu sever carpikligi degil. saygilarla her zaman bilgisiz insan konusur bilen insan ise hep dinler demişler.......... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 her zaman bilgisiz insan konusur bilen insan ise hep dinler demişler.......... Aa biz ***** siz bilen oluyorsunuz değilmi... Çooook faydalandık sizden... Hakikaten belli oluyor... Lütfen devam edin... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 her zaman bilgisiz insan konusur bilen insan ise hep dinler demişler.......... Ben kendimi bilgili diye reklam yapmadim,ben sadece bir tespitte bulundum.Bilgimin erisemiyecegi noktada durmasini bilecek kadarda erdemliyimdir ve hicbir zaman kendimi bir prof.la ayni ayarda görmedim görme hatta ondan daha bilgili olma gibi bir iddiadada bulunmaktan sakinirim,bu ancak kendi kendini teselli etmektir fazlada bir deger ifade etmez. saygilarla Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 belki cok ama cok daha fazladır benim bilgim ondan akıl yaşda değil başdadır... aa tabi eminim öyledir. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 bu adam bu adam dedikleri de ilahiyat prof.ubazıları işlerine gelenleri kendi akıllarınca yüceltip işlerine gelmeyenleri yerin dibine batırma telaşı içinde anlaşılan. bir de başkalarını siz kuran okuyor musunuz diye sorgulama cureti sergiliyorlar. acaba ilahiyat prof.undan daha fazla okumuşlukları mı var bu arkadaşların? bu millet , medyatik olan sözde hocaları zekerya beyaz ,Yaşar nuri öztürk,suat yıldırım gibi sosyete ilahyatçı hocalarını çok gördü çok dinledi... ZEKERYA BEYAZ: Orucu cinsel ilişkiye açabilirsiniz diyen,Oruç olmasına rağmen Öpüşülür Hem de dudaktan da öpüşür! Bunun öpüşmenin sınırı yoktur. Dudaktan da olur, yanaktan da diyen hocaya -Bu durum, bir zevke düşkünlük ya da Defte hakimiyelsizlik değil midir sorusuna ise Olsun. Zevk olsun. O günah değil, ayıp değil. Burada kesin karar "cinsel ilişkinin orucu bozduğu"dur. Cinsel ilişkinin anlamı iki şeydir DİYOR ve bunu aldığım terbiye gereği yazmamıyorum.. YAŞAR NURİ ÖZTÜRK: -Kuran'da kurban kesmek ile ilgili bir ayet yoktur. Kurban kesmenin bayramlaştırılmasının da hiç bir mantığı yoktur ve hayvan kesmek diye ne bir ibadet ne de bir bayram vardır. kevser suresi/2. O Halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Hac suresi/28. Gelsinler ki, kendilerine ait bir takım menfaatlere şahit olsunlar ve Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (onları kurban ederken) Allah'ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin. -İmanın şartı 5'tir. Kadere iman, sonradan eklenmiştir. Nisa suresi/ 136 Ey inananlar! Allah’a, rasulüne, rasulüne indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba inanmakta sebat gösterin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitablarını, rasullerini ve ahiret gününü inkar ederse şüphesiz derin bir sapıklığa sapmıştır.” kamer suresi/49: Muhakkak ki, biz herşeyi bir kader-muayyen bir ölçü-ile yarattık Suat yıldırım: Ceviz kabuğu programında Prof. Dr. Suat Yıldırım''ın ise ayet aralarında kırmızı harflerle Tevrat ve İncil''e göndermeler yaptığı ve Suat Yıldırım, "dinlerarası diyalog" temaslarını adeta kutsamakta ve Müslümanlar ile Hıristiyanları, Hz. İsa''nın etrafında bütünleşmeye davet etmişti. şimdi bu insanlar ilayatçı din adamları, bunlarında kendilerine göre görevleri vardır. kimileri sosyeteye kimileri başkalarına her zaman söylemek istediğimde bu zaten, İmanlı görünüp bazı yerlerde islamı savunup güzellik ve doğruluğunu anlatıp belli bir kitleye sahip olduktan sonra asıl amacı o güzelliklerin içinden arkasındaki kitleye fark ettirmeden zehir enjekte etmek,islamı yalan yalnış anltmak insanları çelişkide bırkmaktır. Tarihte'de sabetaylar vardı bu günde vardır unutulmamalı... Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 o çok gördük dediğin isimlerin meslek olarak edindikleri şeye bir bak istersen kaplan. sosyete hocaları dediğin adamların senden çok daha fazla dini bilgisi olduğu kesin. ama hoşunuza gitmiyor değilmi? siz istersiniz ki kadını dövmekte dinen sakınca yok başını örtmekte en önemli dini vecibedir desinler. hatta kadının sesi bile erkeğe haramdır desinler onlar aydın ve hatta gerçek din adamı olurlar. işte inancınızı modern çağa uyduramadığınız için ülkemiz dün geçtikçe batağa sürükleniyor. bez parçasını ülkemizin başına çuval gibi geçirdiler önümüzü görmeden gidiyoruz. siz kalkmış burda televizyonda söylenen magazinel sözleri veriyorsunuz hemde siz ilahiyatçılardan daha iyi biliyorsunuz. siz yada sizin gibiler yanılıyor olamaz değilmi? ne kadar sabit fikirlilik. mantıkla düşünmek lazım peşin kabulle değil. Zekeriya Beyaz ne kadar doğru söylemiş eğer bir yeri örttüğü için kutsalsa en kutsal şey dondur. Tabi birileri bunu hakaret olarak ele alıyor başörtüsü ile don kıyaslanmaz değilmi evet çünkü biri siyasi sembol ağırlarına gidiyor. bir insanın en ayıp yerini örten şey kafasındaki kılı örtenden daha kutsaldır. aksini idda eden gülünç duruma düşer. Alıntı
Φ tersso Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 bir insanı eleştirebilmek için illa o insanın vasıflarınamı sahip olmak lazımmış? bir başbakanı eleştirmek için başbakanmı olmak lazım yada bir padişahı eleştirebilmek için padişahmı olmak lazım..zekeriya beyazı eleştirmek içinde profesörmü olmalı.. zekeriya beyazın bu iş için bilirkişi olduğunu sananlar kendisinin İslam tarihi alanında uzman olduğunu unutmamalı.. fıkhı konularda konuşabilecek donanımı olduğunu sanmıyorum, konuştuklarından belli ediyor kendisini.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Sahi yaa Bayrakta bir bez parçası değilmi?? Medya soytarısı olmuş bu adamcağıza en güzel şeyleri geçen yıl ramazanda Yaşar Nuri söylemişti ama anlayacak kapasite yokmuş demekmiş ki hala konuşuyor............ Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu....Hz.Muhammet.. ne bu yaa..engizisyon gibi..katı şer-i hükümlerin alemi yok..ağızdan çıkacak her geçmişten gelen , yalan yanlış dogmatikilğinde alemi yok.. --eğerki zekeriya beyaz bir ilahiyat profösörüyse vede yetkili olduğu konularda konuşuyorsa...dinlenmeli..bazılarınca eleştirilebilirde..hani işine gelmezse babında.. --ama zekeriya beyazın ilahiyat prof.luğu yok sayılacaksa..hatta ağzını bi tıpaçla tıkayalım gibi hallere gidilicekse..valla ne bilim..tıkarlar heralde.. (çok inançlı biri değilimdir..tarafsız olmaya çalışıyorum)..aslında türban muhabbetinden de çok sıkıldım..yıllardır takip ederim..hepte merak ederim..müslüman olan ülkeler neden hep geri kalmış ve cahiliye dönemini bir türlü atlatamamıştır..her türlü kargaşa kaos ve birlikte olamama gibi haller sergilemekteler..çözemediğim konuysa..Hz. muhammet şimdi yaşıyor olsaydı..hala deveylemi gezecekti acep.. --bu din kargaşası ne..dinlerarası bir rant mı vardır..siyonistti..masondu..pazarlama stratejilerinden oluşan bir kaygı mı vardır..ki şunun önüne geçilemicektir..aç adama din mezhep sökmez..günahıda pek düşüneceğini sanmıyorum..seçeceği dinide..dinsizliğide.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.