Φ sayman22 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2006 bide biz deneyelim... GURUR Söylesem ,söyleyebilsem derdimi Yıldızlı bir gecede açabilsem kalbimi Göreceksin hep seninle dolu Desem, diyebilsem ki, seni sevdiğimi Ve deli gibi aşığım sana Demem , diyemem, çünkü aramızda Dağlar , denizler ve benim kahrolası Gururum var.... Seni sevdiğimi asla bilmeyecek, öğrenemiyeceksin Ben her gece seni sevdiğimi haykıracağım Ama sana asla..... çünkü, Aramızda kahrolasacı Gururum var... Aşka geldim bi tane daha... BOĞULUR Yapraktan sızan her damla , An olur bin parçaya bölünür.. Yaşamayı bilmeyen garip Sevmesini bilmeyen zavallı Terkedilmiş Mecnun Ümidini yitirmiş asker Gün olur bu sularda boğulur.... Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 SULARDA GÜNEŞ OLMAK I Kıyıda kum çakıl yosun. Gidenlerden Boşuna değil martıların hırçınlığı Köprülerin altından geçen sular var ya Kürsülerde lafını ettiğimiz Biraz da köprülerin üstünden akmalı II Yeşilin sarıya dönüşü korkutmasın seni Morarıp silinmesin maviliklerin Kırmızının akıp gitmesi damarlarından İşimiz kolay değil o denli Kargaların içgdüsel ölmezliğine inat İnsanca ölebilmeli III Ne ilkyaz bulutlarında yıkanan Bir mezar taşının uzun ömürlü Ne kış güneşinde silkinen selvisin Bir mezarlık değilsin anıların gömüldüğü Yeşilin bitkiselliğini sürdürmeye gelmedin IV En güzel sarılara düşsel Bir ayçiçeği güneşte tek başına Bir de karanlık sularda güneş olmak Bu daha güzel RIFAT ILGAZ Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 NOKTA NOKTAM Dün bir dosttan, uzun bir mektup aldım Beni anlatmış sana ve sen ona "Unuttum artık onu" demişsin. Hem bu sözü gülerek, Medar-ı iftihar ile söylemişsin. Unutamazsın Nokta Noktam Unutamazsın! Çünkü; unutmak için önce unutulmak gerek Oyasa ki sen, Hala bende esen, Eski kavak yelisin. Unutamazsın... Kan değil, tüküremezsin, Ruj değil, silemezsin Dişi dudaklarına, dişimle yazdığım İki heceli erkek adımı Unutamazsın Nokta Noktam Unutamazsın! Seninle biz, halâ bir kabukta İki badem içi gibiyiz. Baharsın; kokacaksın Güneşsin; yakacaksın. Sabah yatağım kadar rüyâ dolu Sabah yatağım kadar sıcaksın Unutamam Unutamazsın! Şimdilik bu kadar. Öbür mektubuma daha diyeceklerim var Darılma bana, gücenme sakın Ankara günlerinin bembeyaz ufkundan Binlerce selam sana. Bahar başladı nokta noktam Ankara'da bahar, veriminde toprak ana Aylar var ki sana tek satır yazamadım Oysa ki şimdi mevsim bahar Ötüşlerde adın, kokuşlarda tadın var Artık yazmalıyım. Takvime baktım bu sabah, ayrılalı beş ay olmuş. Düşün ki Nokta Noktam Beş ay denilen nesne tam yüz elli gün eder. Bunca uzun ayrılıksa; İnan bana Nokta Noktam İnsanı, herşeye küskün eder. İnan bana... Dargınlığım herkese Ve tek hasretim sana Düşünüyorum... Aşıklar pazarına çıkan yolu düşünüyorum. Bu yolun sağında yükselen Her geçişinde penceresinden tebessümler gelen Bahçesinde iri yedi veren, kayısı gülleri açan evi düşünüyorum. Bir türlü gelmiyor düşüncelerimin ardı Ablan yanımda çorapsız gezerdi, Baş örtüsüz annen. Düşünüyorum... Bu mevsimde baban, Her akşam bir yerine iki içerdi. Miyoplaşınca gözleri "Şair, iç be oğlum bahar dişidir doğurur" derdi. Bahar başladı Nokta Noktam. Ankara'da bahar, Gönül ufkunda yağmur bulutları Cennet olsa artik sevmiyorum Sevmiyorum sensiz baharı... Sen; ey yirmidört baharın en güzel süsü! Sen; ey mutlu günlerimin mutlu türküsü! Sen; ey ilk yaz akşamları kadar güzel çocuk! Sen; ey altın gözlerinin hisli dünyası! Ölümsüz bir yolculuk yaratan Sen; ey çıplak bir hançer gibi! Boylu boyunca gönlümde yatan Sen; ey herşeyim olan herşey! Son mektubunda söz verdin Tut diyorsun, unuttum Unut diyorsun, unutmak mı??? Güneş tekrar doğmayı unutabilir mi hiç? Gönül ferman dinlemez sözü unutulabilir mi hiç? Sen; ey mutlu günlerimin mutlu türküsü! Sen; ey herşeyim olan herşey! Bu gece Yılbaşı... Başkent'de kar yağıyor Nokta Noktam Başkentte kar ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi hatıralar Başkent'de kar yağıyor, başkent'de kar... Bu gece yılbaşı. Bilirsin ki Nokta Noktam Yılbaşında hesaplanır Çoğu zaman insanların yaşı. Bu gece yılbaşı... Tokmaklarında yirmi dört hece Eğilip üstüme sessizce Şehrin kule saati Bilir misin Nokta Noktam? Bilir misin, bilir misin ne dedi? "Şair, kutlu olsun, yaş otuz yedi." Ve bir el saçlarımdan tutarak Kalbimi sana kadar sürükledi. Bu gece yılbaşı, başkent ayakta Çalınan Tuna dalgaları komşu plâkta. Ne de kıvrak bu vals havası Başladı yine gönlümün On yıl evvel ki kanaması Ne günlerdi o günler cancağızım Ne günlerdi... Sen, on yedisinde sevgilerin sisinde Başı duman duman bir kız. Ben, yirmi üstünde Gönlü gördüğü her güzelliğe nişanlı Öylesiye bir şair, öylesiye bir delikanlı. Ne çabuk geçti zaman. Hey gidi Dünya hey... Bu gece yılbaşı Dışarıda kar yağıyor ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi eski hatıralar Köşede bir kırlent, kırlentde bir resim. Bartın'da bahar. Elimle yapmışım "asma köprüsünden" Kocanaz deresi Sağda, orta okul Okulda, çocukların sesi. "Çakır beylerin" elma bahcesi. Derede kayık, dümende ben. Küreklerde sen. Hava berrak, hava ılık Hava temiz Ve sularda sarmaşan gölgemiz Bu gece yılbaşı, başkent ayakta Çalınan Tuna dalgaları değil artık komşu plâkta. Gönlüm bu diyardan çok çok uzakta. Dışarıda kar yağıyor. Dışarıda kar ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi Eski hatıralar... Rıza Polat AKKOYUNLU Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 bi bakmissin yas nokta nokta ve sende artik gecmisde kalanlarin, keskelerin, iikilerin muasebisini yapmakla yakaliosun kendini, ve sende artik sen kücükken yetiskinlerin yaptigi gibi hey gidi günler demeye basliosun.. ve gün gelio o nokta nokta takilio kafana ve keske diosun cok güzel bir siir made, paylasimin icin tesekkürler Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 bi bakmissin yas nokta nokta ve sende artik gecmisde kalanlarin, keskelerin, iikilerin muasebisini yapmakla yakaliosun kendini, ve sende artik sen kücükken yetiskinlerin yaptigi gibi hey gidi günler demeye basliosun.. ve gün gelio o nokta nokta takilio kafana ve keske diosun cok güzel bir siir made, paylasimin icin tesekkürler ya çok hoş bi yaklaşım olmuş düşüncelerin benim yüzümde nedendir bilmem ama tebessüm oluşturdu......"keşke" ewet bu lafı çok kullandım ama şuan keşke dememeyi öğreniyorum ve öğrendim.......herşey 2005 kaldı...düne ait ne varsa dünle beraber bitti..........hoş geldin bugün...hoş gel yarın diyorum artık........ ha bu arada ewet bende büyüdüm artık daha farklı düşünüyorum.....ama her insanın çocuk yanının olması gerek....bir gün lazım olur.... Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 GÖZLERİM GÖZLERİNDE Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin? Hep böyle içinde uzak bir ışık mı yanar? Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var; Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin... Bir yelkenliyim şimdi ben senin limanında Fırtınalardan geldim sende dinleniyorum. Bu huzur, bu sessizlik hiç bitmesin diyorum; En eşsiz dakikalar sürsün senin yanında... Hiç yumma gözlerini, ışığın eksilmesin, Gündüzüm aydınlığım, ipek böceğim benim! Güz bahçemde açılmış o son çiçeğim benim! Yorgun kalbim seninle elem nedir bilmesin; Ayırma gözlerimden çocuksu gözlerini, O sakin o yalansız, o kuytu gözlerini kimin yazdığını bilmiyorum ama çok güzel bir şiir en azından günün anlam ve önemini belirten bi şiir Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 hakkaten cok güzel bir siirmis Tania Hayde... hatta beni yine fikrimden caydiracak nitelikte... ama siirle olmuyo ki (bu da monologum) Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 ya çok hoş bi yaklaşım olmuş düşüncelerin benim yüzümde nedendir bilmem ama tebessüm oluşturdu......"keşke" ewet bu lafı çok kullandım ama şuan keşke dememeyi öğreniyorum ve öğrendim.......herşey 2005 kaldı...düne ait ne varsa dünle beraber bitti..........hoş geldin bugün...hoş gel yarın diyorum artık........ ha bu arada ewet bende büyüdüm artık daha farklı düşünüyorum.....ama her insanın çocuk yanının olması gerek....bir gün lazım olur.... benimde aklima Aziz Nesin in su dizeleri geldi, hemende blogumdan kaptim geldim.. ahanda buyur .. Kendime öğüt .... Uslanma hiç hep deli kal Büyüme sakın çocuk kal Es deli deli böyle kal Tüken son harmanında sevdanın toz toz savrula kal Suçüstü bulmalı ölüm Ölürken de sevdalı kal ... Aziz Nesin Alıntı
Φ Kuzey Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Şiir bir edebiyat dalı ise ve edebiyat da bir zincirse, şiir de bu zincirin bir halkasıysa, en zayıf halkası olduğu su götürmez. Bence şiir çok tartışmalı bir tür. Gereksiz bir tür olduğu benim görüşüm olabilir ve bu görüşümün çok yadırganacağını bildiğimden ve bundan endişelendiğimden dolayı bunu söylememiş olayım! Çünkü, şiir fazla bireyseldir, asla toplumsal değildir. Sanatın ve sanatçının bireyselliğiyle sakın karıştırmayalım bu söylediğimi. Elbette sanatçının kendine göre bir duruşu, kişiselliği vardır. Belki onları sıradanlıktan çıkaran da bu özellikleridir. Ancak, şiir, tüm ölçülerin üzerinde bir bireysellik barındırır. Yani, okuyucu okuduğu satırlarda şiiri yazanın hislerini asla tam olarak yakalayamaz. Çünkü, şiir baştan aşağıya soyut elbiseler giymiştir. Heykelde de, resimde de, sinemada da, romanda da soyut kavramlar vardır; ama, bu konuda şiirle asla yarışamazlar. İşte bu şiirin toplumsallığa uzak olduğunun en büyük göstergesidir. Şiir evrensel değildir. Kendi dilinde bile çoğu zaman yakalanamayan o ruh, hele yabancı bir kültüre, yaşam biçimine ve dile ait mısralarda gezegenler kadar uzaktır çoğu zaman. ŞİİR Mİ?.. Yokluğu dünya için bir eksiklik değil bence. Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 ya çok hoş bi yaklaşım olmuş düşüncelerin benim yüzümde nedendir bilmem ama tebessüm oluşturdu......"keşke" ewet bu lafı çok kullandım ama şuan keşke dememeyi öğreniyorum ve öğrendim.......herşey 2005 kaldı...düne ait ne varsa dünle beraber bitti..........hoş geldin bugün...hoş gel yarın diyorum artık........ ha bu arada ewet bende büyüdüm artık daha farklı düşünüyorum.....ama her insanın çocuk yanının olması gerek....bir gün lazım olur.... BU YAZDIKLARINDA EN AZ ŞİİR KADAR GÜZEL OLMUŞ MADE İN.................... Bekle Beni Karlar tozarken bekle Ortalık ağarırken bekle Kimseler beklemezken bekle beni -K.Simonov I Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni Bahar geldiğinde kırlara çıkacaksın dizboyu otlar üstünde koş koşabildiğince ve sakın yitirme neşeyi Kırların sessizliğinde yüreğinin sesini dinle ve orada benim için küçücük bir yer ayır ve bekle beni küçüğüm Doğa pervasızdır biraz bakarsın en olmaz yerde masmavi bir su fışkırır ve suyun ışıldayan göğsünde sevincin nilüferleri Bahar şaşırtmasın seni sırtüstü uzan bir gölgeye suların, kuşların sesini dinle ve bekle beni orada döneceğim küçüğüm II Mapusane türküleri hüzünlüdür biraz belki her dinleyişinde yüreğin burkulmakta için sızlamaktadır Ama acılara alışılmaz birşeyler var değişecek birşeyler var değiştirmemiz gereken önce acılardan başlanacak Beş on yıl dediğin pek kolay geçmeyebilir üstelik bu savaş bu kahredici kıyım bitmeyebilir daha uzun süre Ama sen sahip çıkarak yaşama ve sevince bekle beni küçüğüm acılar bitecek bir gün sevgiler çiçek açacak Mapusane türküleri hüzünlüyse de biraz yüreğin burkulmasın için sızlamasın sakın ve bekle beni küçüğüm III Kış kıyamet bir gün bakarsın çıkıp gelmişim varsın azgınlaşsın tipi ve uğuldayadursun dışardaki rüzgâr Sakın şaşırma küçüğüm üşümüş bir serçe gibi titremesin ellerin apansız çıkıp geleceğim kış kıyamet de olsa bir gün Uğuldayan bu rüzgâr bu delice yağan kar ürkütmesin seni direnmektir artık bekleyişin öbür adı Sen türküler söyle ve gülümse küçüğüm çünkü sesinin ırmağıyla yeşerecek hasretin bozkırları Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni küçüğüm.............. AHMET TELLİYİ ÇOK...HEMDE ÇOK SEVERİM... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 BILSEN KIRDIGIN KADEHTE KALAN OMRUMDEN, AGLARSIN ICTIGIN YILLARI BILSEN, SAYENDE SARARIP SOLAN OMRUMDEN, AGLARSIN BICTIGIN DALLARI BILSEN. BAGBAN EYLE DEDIN BENI BAGRINA, YANILIP YAKILIP UYDUM CAGRINA, BIR DEMET HERCAI CICEK UGRUNA AGLARSIN KIRDIGIN GULLERI BILSEN. ATESE SU DEDIM GOZ GORE GORE, AKLIM ZAVALLIYDI DUYGUMA GORE, BAHTINA SUKRETTI MECNUN BIN KERE AGLARSIN DUSTUGUM COLLERI BILSEN AR ETTIM SAKLADIM UGRASLARIMI HABERDAR ETMEDIM SIRDASLARIMI, GIZLEMEK ISTERKEN GOZYASLARIMI AGLARSIN SECTIGIM YOLLARI BILSEN. SEFILLER GUCUNU BENDE SINADI KIMI KACIK DEDI KIMI BUNADI BERDUS ELESTIRDI SARHOS KINADI! AGLARSIN DUSTUGUM DILLERI BILSEN! FELSEFE BOYLEDIR DIVANELERDE TESELLI ARANIR BAHANELERDE BIR KADEH MEY ICIN MEYHANELERDE AGLARSIN DUSTUGUM HALLERI BILSEN! Cemal SAFI Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Aşk bitti Bir aşk nasıl biterse öyle bitti bu aşk da Uzun bir hastalık gibi Aralıksız dinlediğim alaturka bir fasıl gibi Gökyüzüne bakmayı, dostlara mektup yazmayı Çiçekleri sulamayı unutmuşluğum gibi Bitti. Bir aşk nasıl biterse öyle bitti bu aşk da Yürümeyi yeniden öğrenen felçli bir çocuk gibi Sokağa çıkmalıyım şimdi ve çoktandır İhmal ettiğim dostlara yeni bir adres bırakmalıyım Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım Aşk da bitti diyordu ya bir şair Aşk bitti işte tam da öyle Ahmet Telli Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2006 yalnızlık üşümekmiş,yalnızım üşüyorum uçurummuş sensizlik tut beni düşüyorum düşten bile güzeldi erimek kollarında uyanmak sabahlarda tenin kokususuyla göğsüne sokularak uyanmayı özledim. H. AYHAN Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 BU YAZDIKLARINDA EN AZ ŞİİR KADAR GÜZEL OLMUŞ MADE İN.................... Bekle Beni Karlar tozarken bekle Ortalık ağarırken bekle Kimseler beklemezken bekle beni -K.Simonov I Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni Bahar geldiğinde kırlara çıkacaksın dizboyu otlar üstünde koş koşabildiğince ve sakın yitirme neşeyi Kırların sessizliğinde yüreğinin sesini dinle ve orada benim için küçücük bir yer ayır ve bekle beni küçüğüm Doğa pervasızdır biraz bakarsın en olmaz yerde masmavi bir su fışkırır ve suyun ışıldayan göğsünde sevincin nilüferleri Bahar şaşırtmasın seni sırtüstü uzan bir gölgeye suların, kuşların sesini dinle ve bekle beni orada döneceğim küçüğüm II Mapusane türküleri hüzünlüdür biraz belki her dinleyişinde yüreğin burkulmakta için sızlamaktadır Ama acılara alışılmaz birşeyler var değişecek birşeyler var değiştirmemiz gereken önce acılardan başlanacak Beş on yıl dediğin pek kolay geçmeyebilir üstelik bu savaş bu kahredici kıyım bitmeyebilir daha uzun süre Ama sen sahip çıkarak yaşama ve sevince bekle beni küçüğüm acılar bitecek bir gün sevgiler çiçek açacak Mapusane türküleri hüzünlüyse de biraz yüreğin burkulmasın için sızlamasın sakın ve bekle beni küçüğüm III Kış kıyamet bir gün bakarsın çıkıp gelmişim varsın azgınlaşsın tipi ve uğuldayadursun dışardaki rüzgâr Sakın şaşırma küçüğüm üşümüş bir serçe gibi titremesin ellerin apansız çıkıp geleceğim kış kıyamet de olsa bir gün Uğuldayan bu rüzgâr bu delice yağan kar ürkütmesin seni direnmektir artık bekleyişin öbür adı Sen türküler söyle ve gülümse küçüğüm çünkü sesinin ırmağıyla yeşerecek hasretin bozkırları Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni küçüğüm.............. AHMET TELLİYİ ÇOK...HEMDE ÇOK SEVERİM... ya sen varya....iyi damardan giriyon abi.......beğenmene sewindim..teşekkür ederim ve ahmet telliyi bende çok sewerim......du bende yazam ahmet tellinin en sewdiğim şiirini..... BELKİ YİNE GELİRİM Dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir Her sözcük dilimin ucunda küfre dönüyor çünkü Bir gök gürlese bari diyorum, bir sağnak patlasa Bitse bu sessizlik, bu kirli yapışkanlık bitse Ama bir tufan az mı gelir yoksa yine de Yırtılan ve parçalanan bir şeyler olmalı mutlaka Hiç durmadan yırtılan ve parçalanan bir şeyler. Oysa ne kadar sakin bu sokaklar ve bu kent Ne kadar dingin görünüyor bana şimdi gökyüzü Gidenler nerde kaldılar, özledim gülüşlerini Bir kenti güzelleştiren yalnız onlardı sanki Onlardı çocuklara ve aşka ölesiye bağlanan Kadınları güzelleştiren herhalde onlardı "Tükürsem cinayet sayılır" diyordu birisi Tükürsek cinayet sayılıyor artık Ama nerede kaldılar, özledim gülüşlerini onların Uzun uzun bakıyorum kıvrılan sokaklara Tek yaprak bile kıpırdamıyor nedense Ve tek tek söndürüyor ışıklarını varoşlar Alnımı kırık bir cama yaslıyorum, kanıyor Kanımın pıhtılarında güllerin serinliği Ve fakat bir cellat gibi yetişiyor pusudaki Dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük Yaşamak neleri öğretiyor, düşünüyorum Okuduğum bütün kitaplar paramparça Çıkıp dolaşıyorum akşamüstleri bir başıma Bir uçtan bir uca yalnızlıklar oluyor kent Bulvar kahvelerinin önünden geçiyorum Sarmaşık aydınlar, arabesk hüzünler Bir gazete sayfasında sereserpe bir yosma Sesler gittikçe azalıyor, kuşlar azalıyor Ve ne zaman yolum düşse vurulduğun yere Kızgın bir halka oluyor boynumda o sokak Hüznü yalnız atlarımız duyuyor artık Biz çoktan unutmuşuz böyle şeyleri Ama içimde bir sırtlanın dalgın duruşu Ve dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük İçimde zaptedilmez bir kırma isteği Dizginlerini koparan bir at sanki bu Soluk soluğa kalıyorum her sonbahar Ve sevgilim ne zaman hoşgörülü olsa Bir yolculuk düşüyor aklıma, gidiyorum Bütün gençliğim böylece geçip gitti işte Ama hala bir şeyler var vazgeçemediğim Hangi duvar yıkılmaz sorular doğruysa Bir gün gelirsek hangi kent güzelleşmez Şiirlerim bir dostun vurulduğu yerde yakıldı Geri almıyorum külleri yangınlar çıksın diye Devriyeler çıkart şimdi, bütün ışıklarını söndür Sorduğum hiçbir soruyu geri almıyorum ey sokak Ve dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük Dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir Bir gök gürlese bari diyorum bir sağnak patlasa Bitse bu kirli ve yapışkan sessizlik, hiç gitmesem Oysa ne kadar sakin sokaklar, bu kent ve bütün yeryüzü İpince bir su gibi sızıyorum gecenin tenha göğüne Sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimliksiz Belki yine gelirim, sesime ses veren olursa bir gün... Ahmet TELLİ saygılar.... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 ECELE İNAT ATEŞ RENKLİ GÜLÜM YAKSANDA BENİ SERİN RÜZGARIMLA ESERİM SANA ADIMI ANMAYIP ÜZSENDE BENİ SANMAKİ BİRTANEM KÜSERİM SANA ZANNETME GÖZYAŞIM YÜZÜMDEN AKAR İÇİME HER DAMLAN BİN ACI EKER BİLSEMKİ CEHENNEM ATEŞİN YAKAR DERBEDER ETSENDE KOŞARIM SANA RÜZGAR GİBİ DÖNÜP BAŞIMDA ESSEN GÖNLÜMÜN DALINDAN KOPARIP ÇEKSEN KESTİĞİN DAL İLE ÇARMIHA GERSEN BEN ECELE İNAT YAŞARIM SANA Cemal SAFI Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Arayış Bir tas zehir verin bana iceyim Tek unutmak icin acilarimi Baksana; kirdilar kapilarimi Yagmalandi kalbim, ömrüm, herseyim Kursuna dizdiler anilarimi Yenik düstüm bu savasta neyleyim Bir mezar nasilsa iste öyleyim Unuttum en güzel sarkilarimi Gündüzü yok upuzun bir geceyim Yitirdim umut kirintilarimi Sevgimi, nesemi, bütün varimi Caresiz bir yoklugun icindeyim Gömdüm icime yikintilarimi Ariyor bir yarim öbür yarimi Ümit Yaşar Oğuzcan Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 arkadaşlar mükemmelsiniz bir şiirde benden.. BİR GÜN ANLARSIN.. Uykuların kaçar geceleri, Birtürlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar,ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık Kapanır yatağına; çaresizliğine ağlarsın Onun unutmadığın hayali Sigaradan derin bir nefes çekmiş gibi dolar içine Sevmek ne imiş bir gün anlarsın.. Birgün anlarsın aslında herşeyin boş olduğunu Şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin Gün gelirde sesini bir kerecik duymak için Vurursun başını soğuk taş duvarlara Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın Duyarsın, Ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın Sevmek ne imiş bir gün anlarsın.... Birgün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin Niçin yaratıldığını Bu ********* dünyaya neden geldiğini Uzun uzun seyredersin aynada güzelliğini Boşuna geçip giden yıllarına yanarsın Dolar gözlerin için burkulur Sevmek ne imiş bir gün anlarsın... Bir gün anlarsın tadını sevilen dudakların Sevilen gözlerin erişilmezliğini O hiç beklenmeyen saat geldimi Düşer saçların önüne ama bembeyaz Uzanır gökyüzüne ellerin Ama çaresiz, Ama yorgun, Ama bitkin.. Bir zaman geçmiş günlerin hayaline dalarsın Sonra dizilir birbiri ardına gerçekler Sevmek ne imiş bir gün anlarsın.. Bir gün anlarsın hayal kurmayı Beklemeyi, ümit etmeyi Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi Lanet edersin yaşadığına Mazide ne kalmışsa yırtar atarsın O zaman bir çiçek büyür kabrinde kendiliğinden .............................................. SENİ SEVDİĞİMİ BİR GÜN ANLARSIN... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Ümit Yaşar Oğuzcan´in degil mi cok severim.... seninde yüregine saglik sevgili sayman22 Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 özür, yazmayı untmuşum. ewet ümit yaşarın.. bende çok severim bu şiiri sende saol Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Ah kadınlar bu toprağın üstünde ve de altında "ölü" olanlardır onlar hacizlidir geceleriyle günleri... dünleri veyarınları ağulu kadınlar kah öldüler yaşa(ya)madan kah yaşamak için etlerini sattılar sesleri/sözleri/türküleri.../ ve de kaderlerikara kadınlar yaralar açtılar yüreğin dehlizlerinde/gözlerimde an be an umudu dağladılar kadınlar.../"çok"kadınlar gelinlikleri yaslı.../kefenleri "yok" kadınlar hacizlidir ömürleri yaralı her daim döşleri.../ düşleri yasaklı kadınlar o kadınlara kader yazan yarım yamalak adamlar her damla gözyaşında acımadan sustular kadınlar.../"çok " kadınlar hayatın baharında kanayan ağıttılar ah kentin büyük adamları anlamadılar yazdıklarımı yazdıklarımla yargılayıp suçlu saydılar kadınlığımı tüm sorgular acımasızdı/yargısızdı tüm infazlar kalemi suskuya sürüp gören gözlerimi astılar kırıldı kanadım.../kana'dım belliki daha çok kanatacaklar ah kadın.../hem "çok" hem de "yok"adın Arzu Eşbah Alıntı
Φ mizyal Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 MAVİ Geceydi seni bana taşıyan... Sen geceye yakındın, bende sana.... Ağır aksak işleyen zamanın düşürdüğü tuzaklardan kurtulup geldin, hoş geldin. Korkularınla, sırlarınla ve sadece gözlerine derin bakanların görebileceği acılarınla geldin, iyi ki geldin..... Bekleyişlerimin içine hapsettiğim özlemlerim vardı. Nicedir kimseyle paylaşmadığım hüzünlerim. Soramadığım sorularım.. Hatırladığımda yüreğimde yaratacağı o korkunç sızıyı duymaktan korktuğum için beynimin bir köşesine fırlatıp attığım ve bir daha hiç dokunmadığım anılarım vardı.... Şimdi özgür bıraktım özlemi. Şimdi hüzünde sevinçte doyasıya yaşanıyor bende. Sorular cevabını buluyor, anılar canlanıyor çünkü sen geldin. Susmak ne çok akıllandırmış beni... Ne çok biriktirmişim kelimelerimi.... Bir bir dökülürken dilimden sevda sözcükleri senin o tedirgin duruşun Bile durduramıyor beni. "Seni soluyan bir rüzgara kapılmış gidiyorum.", yüreğimi bir yelken gibi açtım, seninle dolduruyorum. Seninle olmanın, seni yaşamanın ve zamanı sadece seninle paylaşmanın eşsiz hazzını duyumsuyorum, ne iyi ettin de geldin..... Bir büyüysen bozulma. Bir hayali yaşıyorsak kaybolma. Hep biz çözecek değiliz ya gerçeğin düğümlerini, bırak kendi halinde kalsın. Ruhuna talibim ben asıl gerçek bu. Kaçışlardan bıkmış, hep yarım kalmış ruhum da bir tek seninle doyuma ulaşacak, kendini bulacak. Dedim ya, sen geldin. Bir de mavi var öyle ya..... Nereye saklamıştım maviyi ? Kimlerden gizlemiştim de yok sansınlar istemiştim ? Bak, güneş bile mavi mavi parlıyor görüyor musun ? Yavaş yavaş yok oluyor yüreğimin gri katmanları. Maviyle anılıyor görebildiğim her şey. En çok maviye tutkunum ben, bu yüzden mavi sen oluyorsun, çocuk gibi seviniyorum. Sen maviyle geldin.. Sahi , çocuk olmayı ne kadar özlemişim ben... Senin içindeki çocukla oynayacak bendeki çocuk. Yalansız ve saf olacak. Kumdan kaleler yapacak, içine seni koyacak. Kaleyi yıkacak, seni kurtaracak, kahraman olacak. Çığlıklar atacak, yorulmayacak, sensiz hiç bir oyunda "ebe" olmayacak. Korkma , içindeki o çocuk hep yaşayacak, kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğim. Çünkü sen o çocukla varsın, o çocukla geldin. Yoktum ben , senden önce yoktum sanki. Sen geldin varlığını bildim. Sen geldin bir dokunuşun, bir öpüşün nasıl da büyük bir hazza dönüştüğünü gördüm. Sen geldin ben oldum, aşk oldum. Sen geldin.... Ama ne güzel geldin... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 GİZLİ SEVDA Senin gözlerinden öyle acı Bir ışık geçer ki bazan... Melek mi, şeytan mı belli olmaz Bakar pusularda uzaktan. Senin ellerin öyle nârin Bulutlar gibi yüzsün varsın. Takıp pençeni yüreğime Baştan başa yırtarsın. Masallarda iki tel birbirine Sürtülürse yardıma devler koşar. Senin saçların öyle gür ki Rüzgâr esse kıyamet kopar. Alıp başımı delicesine Koşmak isterim nere olursa olsun. Tutarsın devler gibi yolumu, Ne yana koşsam durdurursun. Cahit KüLEBi Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 ŞEREFE Deli bir lokantacının Deliler dolu lokantasında Delice yemekler yiyip Delice eğlendikten sonra Kadehlerimizi kaldıralım; "Sağolsun Akıllılar" Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Büyük Olsun Ben büyük şarkıları severim; büyük olsun., Deniz gibi, gökyüzü gibi her şey ve mahzun. Seviyorsam seni aşk ölümsüzdür gönlümce, Aşıksam kadınım değil tanrıçasın, ece. Denizler yolculuğa çağırır durur da beni Gitmem düşünerek geri döneceğim günü. Ben büyük rüzgarları severim; büyük osun Aşkım da, özlemim de hepsi, her şey ve mahzun. İnsan bir yanınca Kerem misali yanmalı, Uykudan bile mahşer gününde uyanmalı. Ahmet Muhip Dranas Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2006 HATIRLAMA Sen akşamlar kadar büyülü, sıcak Rüyalarım kadar sade güzelsin Baş başa uzandık günlerce ıslak Çimenlerine yaz bahçelerinin Ömrün gecesinde sükun aydınlık Boşanan bir seldi avuçlarından Bir masal meyvası gibi paylaştık Mehtabı, kırılmış dal uçlarından AHMET HAMDİ TANPINAR Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.