Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
saolun demirefe .

ama bunlar süslü sözler değil..

siz hiç sahabe hayatı okudunuz mu..

kuranı önce yüzünden.. sonra anlamından okuyup ağladınız mı..

bunlar süslü sözler değil..

bunlar ehli iman ...

haklısınız herkesin aklı var.. düşünen az ama ne yazık ki....

düşününlerden olmak dileğiyle...

"akletmezler mi"

saygılar..

xprensesx, siz de aynı hataya düşmeyin. Burada Kur-an'dan bihaber insanlar yok karşınızda. Eskiden ben de Arapça Kur-an okunduğu zaman nedensiz ağlardım, anlamını anlamadığım için. Anlamını anladığım noktada ağlamayı bırakıp ilk önce şaşkınlığımı yatıştırıp sonra gülmeye başladım, ya ben nelere ağlıyormuşum diye. Ama bir yerde haklısınız, düşünebilen bir insan Kur-an'dakı haksızlıklara ve onca çarpıklıklara üzülüp ağlayabilir de.

• Cevaplar 103
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Dünyaya gelmesinin bir tesadüften ibaret olduğunu düşünen İnsanlar ölüm korkusunu nasıl anlaya bilir.

Arkadaşlarımızında söyledikleri gibi onlar olacaklardan değilde, ölürken çekecekleri acıdan ,sızıdan korkarkarlar ,oysa asıl acının ve ızdırabın ölümden sonra lacağını düşünemezler.

Ölümün sonrasını düşünmek akıl işidir,tesadüfen dünyaya geldiğini ve maymun gibi dünyaya geldim maymun gibi gidiyorum demek ,insan düşüncesi değildir bana göre.

saygılar..

Gönderi tarihi:
sayın muki ve diğerleri...

kavranamamış olan şu..

islamiyeti kabul edenler o yüzden kabul etmezler...

o insanlar "cehennemi ben doldurayım da muhammedin ümmeti cennete girsin " düşünceli....

peygamberi görüp de iman edenler....

allahı cemalini ve rızasını isteyen bi iman..

o mükafat ....

saygılar

Niye insanların bazıları,diğerleri cennete gitsin diye cehennemi doldurmak zorundaki? Cehennemi insanlarmı yarattı.Sıkıysa allah doldursun cehennemi bakalım o acılara dayanabilecekmi ?

Gönderi tarihi:
Niye insanların bazıları,diğerleri cennete gitsin diye cehennemi doldurmak zorundaki? Cehennemi insanlarmı yarattı.Sıkıysa allah doldursun cehennemi bakalım o acılara dayanabilecekmi ?

kusura bakma soydaşım ama varlığını ıspatlayamadığın gibi yokluğunuda ıspatlayamayacağın bir kavram için fazla cüretkarsın... açıkcası ben bırak öte tarafı şu dünya hayatında da başına gelebileceklerden endişeliyim... ciddi ciddi yapma etme derim.. gün gelipte inanman sağlandığında senin için çok geç olabilir... inan doğa üstü kavramlar var,bela ve lanet dediğimiz kavramlar da var...insanın hayatını bir anda mahveden üst üste gelebilecek sıkıntılı kavramlar var...

mikroskopla bile zor göreceğin bir yaratılmışın seni al aşağı edivereceği o sağlam hallerine ve aklına çok güvenipte,% 100 ıspatlayamadığın ve sadece aklına ve falanca şahsiyetlerin aklına güvenerek zannettiğin doğruların,bütün hayatını ummadığın noktalardan tersine çevirebilir... inanmadığın kitaba ya da yaratana ,en azından inanan onca insan adına insani bir saygıyla daha temkinli davranman seni aşağılamaz yüceltir... kısacası inandığın esasları savunurken bu derece ileri gitmek zorunda değilsin... sadece ve sadece Lütfen

Gönderi tarihi:
kusura bakma soydaşım ama varlığını ıspatlayamadığın gibi yokluğunuda ıspatlayamayacağın bir kavram için fazla cüretkarsın... açıkcası ben bırak öte tarafı şu dünya hayatında da başına gelebileceklerden endişeliyim... ciddi ciddi yapma etme derim.. gün gelipte inanman sağlandığında senin için çok geç olabilir... inan doğa üstü kavramlar var,bela ve lanet dediğimiz kavramlar da var...insanın hayatını bir anda mahveden üst üste gelebilecek sıkıntılı kavramlar var...

mikroskopla bile zor göreceğin bir yaratılmışın seni al aşağı edivereceği o sağlam hallerine ve aklına çok güvenipte,% 100 ıspatlayamadığın ve sadece aklına ve falanca şahsiyetlerin aklına güvenerek zannettiğin doğruların,bütün hayatını ummadığın noktalardan tersine çevirebilir... inanmadığın kitaba ya da yaratana ,en azından inanan onca insan adına insani bir saygıyla daha temkinli davranman seni aşağılamaz yüceltir... kısacası inandığın esasları savunurken bu derece ileri gitmek zorunda değilsin... sadece ve sadece Lütfen

:clover::clover:

Sonrada aynı kişiler Allah neden ayetlerinde kafirler için onca tehditi savuruyor diye sorarlar?

Gönderi tarihi:

Sonrada aynı kişiler Allah neden ayetlerinde kafirler için onca tehditi savuruyor diye sorarlar?

Allahına bak kulunu tanı. Tüm bu tehditlere rağmen hala birileri islamda şiddetin olmadığını savunur. Ne allahın nede kullarınin medenice açıklamayabilme tartışabilme yetenekleri yoktur. İslam hakkında en ufak olumsuz bir değerlendirme bile otomatikmen,karalama,iftira atma sayılır. Ya böylece kabul yada yada seni gidiii ****, ******, ****** seniii hadi yallah cehenneme-

Gönderi tarihi:
Sav ve gerçekçi geliyor???????????????????? :homestar:

"BİLİNÇ" ne geliyor :)

Korku böyle savlarla oluşuyormuş. Almak istediğim cevabı bütün dünyanın ateistleri bir araya gelse veremez soru şu "MADDE" korkarmı veya "MADDE NİÇİN KORKMAZ". Mafya,Millet ve benzetmesi olan "korku" biraz yavan kalmış.

"ALLAH" c.c. egoyu (nefs)da yaratandır.

Bismillahirrahmanirrahim.

Enbiya; 35: Her nefis (kimliği olan varlık) ölümü mutlaka tadacaktır. Fitne olmak üzere sizi Biz, şer ve hayır ile belâlandırırız. Ve siz yalnız Bize döndürüleceksiniz.

madde korkmaz çünkü madde düşünemez düşünebilen beyni olan herşey korkar. Diyelimki bu dünyada ölüm varda korkuyoruz diğer dünyada korkmayacakmıyız? yani öbür dünyada herkese kafa tutabiliriz öylemi? eğer demek istediğin korku bu yüzdense öbür tarafta biraz saçmalık olacak adam cennete girdimi tamam valla ne cehennem korkusu kalacak ne allah korkusu çünkü ölüm olmayacak.

Gönderi tarihi:

"andolsunki, cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık"

bu söz olayı bitiriyor katakuta öyle söylemekte haklı ortada bir saygısızlık yok haksızlığa baş kaldırmak var.

Gönderi tarihi:

Allahına bak kulunu tanı. Tüm bu tehditlere rağmen hala birileri islamda şiddetin olmadığını savunur. Ne allahın nede kullarınin medenice açıklamayabilme tartışabilme yetenekleri yoktur. İslam hakkında en ufak olumsuz bir değerlendirme bile otomatikmen,karalama,iftira atma sayılır. Ya böylece kabul yada yada seni gidiii ****, ******, ****** seniii hadi yallah cehenneme-

:) Şimdi bana hak verdinmi sevgili fft.......

Gönderi tarihi:

abraham, şimdi konu şöyle mi oluyor: Tanrının canı sıkıldı. Melekler habire yat kalk ibadet ediyorlar, ne karşı gelen var ne bişey. Bu da sonsuza kadar böyle gidecek! Öfkelenip "ne yatıp kalkıp duruyorsunuz" diye melekleri hırpalasa olmayacak.

"İyisi mi uyduruktan bir imtihan bahanesiyle ortaya suçlular çıkarayım, imtihanı kaybettiler bahanesiyle iyi bir öfkemi çıkarayım"

Çünkü ben şimdi arayıp bulamayacağım, katakuta yardımcı olur sanırım, bir ayette de bir topluluk hiç isyan etmese onları helak edip karşı gelen bir topluluk yaratacağını söylüyor.

Sadizm ile karşı karşıyayız gibi bir durum var?

İşi hep alegorik benzetmelerle götürmek isteyen arkadaşlar bir öğretmenin bütün öğrencilerinin üniversiteye gitmesini istediğini, "bir gidemeyen olsa da evire çevire bi dövsem" demediğini niye görmezler ki?

Gönderi tarihi:
abraham, şimdi konu şöyle mi oluyor: Tanrının canı sıkıldı. Melekler habire yat kalk ibadet ediyorlar, ne karşı gelen var ne bişey. Bu da sonsuza kadar böyle gidecek! Öfkelenip "ne yatıp kalkıp duruyorsunuz" diye melekleri hırpalasa olmayacak.

"İyisi mi uyduruktan bir imtihan bahanesiyle ortaya suçlular çıkarayım, imtihanı kaybettiler bahanesiyle iyi bir öfkemi çıkarayım"

Çünkü ben şimdi arayıp bulamayacağım, katakuta yardımcı olur sanırım, bir ayette de bir topluluk hiç isyan etmese onları helak edip karşı gelen bir topluluk yaratacağını söylüyor.

Sadizm ile karşı karşıyayız gibi bir durum var?

İşi hep alegorik benzetmelerle götürmek isteyen arkadaşlar bir öğretmenin bütün öğrencilerinin üniversiteye gitmesini istediğini, "bir gidemeyen olsa da evire çevire bi dövsem" demediğini niye görmezler ki?

Ayet değil sevgili demirefe,hadis

4111 - Ebu Eyyub radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâla hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı."

Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533).

Gönderi tarihi:

burayı çok güzel söylemişsin fft peki siz müslümanlar neden putperestlerin putlarıyla dalga geçersiniz? aklınızdaki cevap neyse bizdekide o

size göre tanrınız kutsal ondan korkuyorsunuz ama o bizim tanrımız olamadı bunu haketmedi çünkü bizleri cehennem için yaratmış oyüzden inanamıyoruz oda inandırmıyor eee bu durumda saygı ne için? bizi cehennemde yakacağın için sana minnettarım tanrım iyiki cehennem için beni yaratmışsın yoksa ben yok iken çok üşüyordum allah razı olsun mu demeliyiz?

Gönderi tarihi:
burayı çok güzel söylemişsin fft peki siz müslümanlar neden putperestlerin putlarıyla dalga geçersiniz? aklınızdaki cevap neyse bizdekide o

size göre tanrınız kutsal ondan korkuyorsunuz ama o bizim tanrımız olamadı bunu haketmedi çünkü bizleri cehennem için yaratmış oyüzden inanamıyoruz oda inandırmıyor eee bu durumda saygı ne için? bizi cehennemde yakacağın için sana minnettarım tanrım iyiki cehennem için beni yaratmışsın yoksa ben yok iken çok üşüyordum allah razı olsun mu demeliyiz?

:) iyi de bak ne güzel söylüyorsun... sizi cehennem için yaratmış... bizi ise cennet ümidiyle yaşatıyor... e sen inanmıyorsan zaten korkmana gerek olmadan hayatını yaşamaya devam edeceksin... ee bizde inanırken onun ümidi ve güzelliğiyle ,saygıyla yaşayacağız... sen seni yakacağına inanırsan ,sen bu anlatılanlara inanıp sonunda yanacağını düşününce kitaptaki yaratana inancından öfkeye kapılıp dikleniyorsun demektir... inanmıyorsan zaten bu kitap ve onu gönderdiğine inanılan yaratan sana göre yoktur,e o halde senin ,,olmayan bişeyle bu kadar kafanı oyalamanın anlamıda yoktur... sorun ne anlamadım ki... biz inandığımız için Allah rızasına bi nebze nail olabiliriz ümidiyle uğraşıyoruz... siz ne için ne ile uğraşıyorsunuz..

Gönderi tarihi:
:) iyi de bak ne güzel söylüyorsun... sizi cehennem için yaratmış... bizi ise cennet ümidiyle yaşatıyor... e sen inanmıyorsan zaten korkmana gerek olmadan hayatını yaşamaya devam edeceksin... ee bizde inanırken onun ümidi ve güzelliğiyle ,saygıyla yaşayacağız... sen seni yakacağına inanırsan ,sen bu anlatılanlara inanıp sonunda yanacağını düşününce kitaptaki yaratana inancından öfkeye kapılıp dikleniyorsun demektir... inanmıyorsan zaten bu kitap ve onu gönderdiğine inanılan yaratan sana göre yoktur,e o halde senin ,,olmayan bişeyle bu kadar kafanı oyalamanın anlamıda yoktur... sorun ne anlamadım ki... biz inandığımız için Allah rızasına bi nebze nail olabiliriz ümidiyle uğraşıyoruz... siz ne için ne ile uğraşıyorsunuz..

sizin anlamak istemediğiniz nokta cehennemi dolduracak olan insanlar kendi kendilerini yaratmıyor allah istediği için yaratıyor. bir varlık istemediği bir şeyi yaratırmı? ben olayı sizin gibi kişisel düşünemiyorum. doğruyu bulmak için genel olarak bakıyorum şirk koşarak yukarılara çıkarak beni yarattığını idda edip bana görünmeyen tanrıyı kendi kafamda sorgulayarak. bana sen benimsin diyen birine en azından sen kimsin diye sorarım ben kendini tanıtmasını isterim. direk heee ben seninim al tepe tepe kullan demem. ben aklı ve özgür iradesi olan bir insanım düşünürüm sorgularım doğruları kendim bulurum çünkü ben böyle yaratılmışım veya olmuşum. bir yaratan varsa doğruluğu ıspat edilince ona ibadetimi veyahut ne gerekiyorsa yaparım. her önüme gelen tanrıya değil....

Gönderi tarihi:

[002.259] [DI] Yahut altı üstüne gelmiş bir kasabaya uğrayan kimseyi görmedin mi? «Allah burayı ölümünden sonra acaba nasıl diriltecek?» dedi. Bunun üzerine Allah onu yüz yıl ölü bıraktı, sonra diriltti, «Ne kadar kaldın?» dedi, «Bir gün veya bir günden az kaldım» dedi, «Hayır yüz yıl kaldın, yiyeceğine içeceğine bak, bozulmamış; eşeğine bak ve hem seni insanlar için bir ibret kılacağız, kemiklere bak, onları nasıl birleştirip, sonra onlara et giydiriyoruz» dedi; bu ona apaçık belli olunca, «Artık Allah'ın her şeye Kadir olduğuna inanmış bulunuyorum» dedi.

[003.185] [DI] Her insan ölümü tadacaktır. Kıyamet günü, ecirleriniz size mutlaka ödenecektir. Ateşten uzaklaştırılıp cennete sokulan kimse artık kurtulmuştur. Dünya hayatı, zaten, sadece aldatıcı bir geçinmeden ibarettir.

[002.164] [DI] Göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelmesinde, insanlara yararlı şeylerle denizde süzülen gemilerde, Allah'ın gökten indirip yeri ölümünden sonra dirilttiği suda, her türlü canlıyı orada yaymasında, rüzgarları ve yerle gök arasında emre amade duran bulutları döndürmesinde, düşünen kimseler için deliller vardır.

[006.093] [DI] Allah'a karşı yalan uydurandan veya kendisine bir şey vahyedilmemişken «Bana vahyolundu, Allah'ın indirdiği gibi ben de indireceğim» diyenden daha zalim kim olabilir? Bu zalimleri can çekişirlerken melekler ellerini uzatmış, «Canlarınızı verin, bugün Allah'a karşı haksız yere söylediklerinizden, O'nun ayetlerine büyüklük taslamanızdan ötürü alçaltıcı azabla cezalandırılacaksınız» derken bir görsen!

[004.078] [DI] Nerede olursaniz olun, sağlam kaleler içinde bulunsanız bile, ölüm size yetişecektir. Onlara bir iyilik gelirse: «Bu Allah'tandır» derler, bir kötülüğe uğrarlarsa «Bu, senin tarafındandır» derler. De ki: «Hepsi Allah'tandır». Bunlara ne oluyor ki, hiçbir sözü anlamaya yanaşmıyorlar?

[006.162] [DI] De ki: «Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, alemlerin Rabbi Allah içindir.

Gönderi tarihi:

inan ya da inanma ölüm geldinde de bukadar cesur olunabilecekmi insan...

Eger ölürsem ve ahirette İslamiyet hak din diil denilse ve sana tekrar bir şans veriyoruz denilse yine İslamiyeti secerdim Hz.Muhammed (s.a.v.) yuzu hurmetine.. onu iyi tanımak lazım iyi bilmek lazım..

Benim dusuncem ölümden korkuldugu icin inkar ediliyor... Allahın varlıgına gönderidi peygamberlere dine inanmayanlar kendi varlıklarına nasıl inaniyorlar ? cidden dusundum de bi an inkar etmek kara delik gibi hersey anlamsızlasıyor belki ölümde anlamsızlastıgı icin inkar seciliyor...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
bırakın şu ********** ateistlerrii

hepsi kedinden ********

beyinleri ********

biz sölesek bile genede ALLAHIMIZI inkar ederler

hıhhh

maddeymiş hahyyy

******** nekadar doğruyu düşünebilirsinki söylediğine inanalım?

Gönderi tarihi:
ataistler hiçbirseyden habersiz yasıyorlar ama Kuran-ı kerim de diyorki ataistler cehennemin 7. katında ebedi kalacaklardır diyor ve 7. katınında ne dehset verici oldugunu da okuyan bilir

sen resmen korkudan inanmışsın seni tutup tehdit etseler dininide değiştirirsin hayallere inanmak böyle birşey fakat gerçeklere inanmak apayrı birşey seni öldürseler bile inancın değişmez çünkü gerçekler değiştirilemez.

Gönderi tarihi:
sen resmen korkudan inanmışsın seni tutup tehdit etseler dininide değiştirirsin hayallere inanmak böyle birşey fakat gerçeklere inanmak apayrı birşey seni öldürseler bile inancın değişmez çünkü gerçekler değiştirilemez.

hayır korktugum falan yok senin sadece kuranı kerimi okumanı isterim

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.