Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 ısımız allaha kaldıysa vay bızım halımıze Jön'cüm bu yazını yağmur için ele alıp; yağmur yağmazsa, kuraklık olursa işin kime kalacak die bir soru yöneltiorum kendicegizine ? Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Jön'cüm bu yazını yağmur için ele alıp; yağmur yağmazsa, kuraklık olursa işin kime kalacak die bir soru yöneltiorum kendicegizine ? sevgılı natalıa kuraklık ıcın, turkıyenın col olmaması ıcın hıc bır onlem almayıp sonra dua edersek bu sence dogru bır davranısmı. bır ogrencı sınava hazırlanmayıp yan gelıp yatıp 1 sene boyunce gezıp eglenıp sonrada tanrıya dua etse sınavı kazanması ıcın acaba tanrı o ogrencının sınavı kazanmasına yardımcı olurmuydu.buda bunun gıbı bısey ıste Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Tamam önlemeye çalıştın ama olmadı ? Sınav için tabiki haklısın.. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 tamam olmadı dıye yan gelıp yatıp butun ısı tanrıya bırakacak deılız degılmı.olmadıysa olana kadar calısacagız Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Sayın Maraba... İlki kaynağını "İslam Dini"nden alan kaynağı; İslam dininde olmayan batıl her türlü inanç "Hurafe" olarak nitelenmiştir... Diğeri de İnanmayan arkadaşların ele aldığı Materyalist kaynağı; Var olduğuna inanılan her türlü ruhani, manevi varlık ya da tasavvurlar... Sayın 'Tengeriin boşig', İşin özü burada zaten. Dünyada herkes bir diğerinin inancına "hurafe" demiyormu ? O halde inançların hepsi hurafe. Hurafe olmayanın, gerçek olanın ölçüsü nedir ? Ölçüsü sadece "benim" olduğumudur ? "Benci"likmidir ? Benim herşeyim doğru, başkasınınki yanlıştır doğru mantıkmıdır? Benim mantığıma uygun olanda, bir çok insanın bir arada "tapır, tapır" ayaklarını yere vurup yağmur yağdırmaları. Senin için ne kadar hurafe ise yağmur duası da bir başkası için o kadar hurafedir. Her hangi bir inancın, her hangi bir kuralı da bir diğeri için o kadar hurafedir. "Benim mantığım"a göre inancın şurası hurafe, burası gerçek diyebilirmiyiz ? "Benim mantığım" ın ölçüsü nedir ? Yoksa bir inancın taraftarı ne kadar çoksa gerçek olabileceğinin ölçüsümüdür ? Bir inancın mantıklı olabilmesinin ölçüsü, sadece bize verilen ön bilgilere uygun olmasımıdır ? Görüşlerinizle bizi aydınlatın lütfen. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Bir inancın mantıklı olabilmesinin ölçüsü, sadece bize verilen ön bilgilere uygun olmasımıdır ? Görüşlerinizle bizi aydınlatın lütfen. Sayın Maraba... İletim gayet net ve açık... Bir tek siz değil, hepimiz bir karmaşanın içersindeyiz bu konuda. Görüşlerim ne kadar değerlidir ve sizi gerçekten aydınlatabilir mi bilmiyorum ancak "Hurafe" konusunun tartışılması ve görüşlerimizin paylaşılması için bununla alakalı bir konu açtım... İkinci adımı siz atın, Zaten konu güzelleşecek ve fikirlerimiz netleşecektir... Kim kimi aydınlatacaksa da, Orada olacaktır... Saygılarımla... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Sayın 'Tengeriin boşig', İşin özü burada zaten. Dünyada herkes bir diğerinin inancına "hurafe" demiyormu ? O halde inançların hepsi hurafe. Hurafe olmayanın, gerçek olanın ölçüsü nedir ? Ölçüsü sadece "benim" olduğumudur ? "Benci"likmidir ? Benim herşeyim doğru, başkasınınki yanlıştır doğru mantıkmıdır? araya giriyorum. 'bende', 'benim herşeyim dogru' da milyonlarca insan bulaşabiliyor... eger söz konusu 'hurafe' ise, bu daha geniş toplumsal temele dayalı bir fenomen, 'ben', 'bencillik' vb. kavramlarla anlamak yetersiz kalır.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 müslüman inancı, 'sebepleri yaratan da, her şeye sözü geçen de O'dur, Allah(cc)'dır' ilkesine sahipdir. insanlar tedbirlerini almalıdırlar, maddi anlamda yapılması gerekenler insanlar için zorunludur, bundan kaçış maddi ve manevi cezayı gerektirir. velev ki, insanların tedbirlerini alması demek her şeyin yolunda gidecegi anlamına gelmez, çünkü her şey insanın elinde degildir. (elinde oldugunu iddia eden görüşler modern çagın yanılsamasıdır) dua, hangi inançdan olursa olsun, dindar olan bütün insanlar için büyük anlam ifade eder.(seküler bakışla kolay anlaşılmayacak bir hadisedir, bunu kabul etmek lazım) dua, Rab'biyle birebir konuşmasıdır kulun. kul, dua ile yalnız olmadıgının ayırdına varır. dua etmek kuldan, kabul görmesi Rab'dendir. kabul görmeyebilirde. işin içine biraz da sabır girer. (lakin modern insan çok sabırsızdır) Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Sevgili arkadaşım...Söylermisiniz lütfen.. Sizin şappadak dua ile haledebildiğiniz birşey oldumu hiç yaşamınızda?... evet oldu ,1.30 sene uğraştığım birşey,1.30 günde, duanın tam üstüne gelişen olaylarla çözüldü... inananlar için bunda şaşılacak bişey bulamazsınız... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Arkadaşlar bu konunun bu kadar tartışılacağını tahmin ettim, arkadaşlarımın yorumlarını bekledim ve tahminimden farklı birşayde olmadı zaten ama... Ben özellikle meteoroloji'nin bu aylarda yağmur yok dediğini yazdım. Nedense bilime,teknolojiye o kadar güvenen arkadaşlarım bunu görmezden geldi. Meteoroloji kuraklığın 3 ay daha süreceğini son bahara kadar yağmurların yağmayacığını ve Meteoroloji uzmanları nın, herkesin barajları dolduracak yağışları beklediği sonbahara kadar da kuraklığın süreceğini açıkladı. Yani bilimde yanıldı teknolojide, nasıl bir tesadüftür'ki..!!! İnanmak isteyen icin yeterli bir ipucu... Yagmurun sadece o bölgeye yagmasi elbette tesadüfle izah edilemez... o vakte kadar hava kurak ve sicak iken daha dua bitmeden yagmurun gelmesi... (Meteorolojinin yağmur yok demesine rağmen,yalnız dua edilen yere yağması!!!) Küresel ısınma bangır bangır bağırarak geliyor, kuraklık olacağı yada yağmur-kar yağış azalması olacağı görülüyor o nedenle bunun için önlem alınmaması, kentleri susuz bırakmak becerisizlik ve bilimsellikten uzaklaşmaktır ve yöneticilerin öngörüsüzlüğüdür, İlimi bilimi asla terk etmeyeceğimiz gibi yüce dinimiz "İlim Çinde dahi olsa alınız" diye tavsiye ediyor, ama bilimsellikten uzaklaşmak ve bilimden yararlanamama becerisini gösteremeyenleri eleştirmek ayrı bir konu. Bunu fırsat bilip yüce dinimizi alaya almak da ayrı bir şey. Yağmur duasına katılan insanlarla alay ediyorcasına yazılan yazılar, vatandaşın değil, kendi insanını anlamaktan aciz insanlarımızın kusurunu gösterir. Onların dilinde "İşimiz Allah'a kaldı" demek, halkın duasıyla, din ile inanç ile alay manası taşır, sanki dünyaya kendileri gelmiş, dünyada hayat şartlarını kendileri hazırlamış, yağmuru kendileri yapıyormuş gibi, kendi bedenleri üzerinde bile hakimiyetleri yokken hayatın ve dünyanın hakimi imişler gibi anlatmaya başlarlar. Ama yağmur dualarının ez az 100'de 90 nispetinde hep aynen kabul edildiğine şahit oluruz. Göz kapamakla ne gece olur ne de günes kaybolur, sadece gözünü kapayanin akli kalbi ruhu kararir... saygılar Alıntı
Φ SN_SVLY Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gerçekleri görmek,yazmak söylemek yerine birbirlerine kompliman yapmaktan başka birşey yok.? Bu kadar anlamsız harf dizileri bile şaşırtmıyor beni.. yazılan alt metinlerle karşı tarafın hislerini gıdıklamak olsun gerçeklik şartı aranmaz. Süpersiniz ne diyebilirim ki; Bende adab-i muaseret çercevesinde iade-i tavır öneriyorum. Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gerçekleri görmek,yazmak söylemek yerinebirbirlerine kompliman yapmaktan başka birşey yok.? Bu kadar anlamsız harf dizileri bile şaşırtmıyor beni.. yazılan alt metinlerle karşı tarafın hislerini gıdıklamak olsun gerçeklik şartı aranmaz. Süpersiniz ne diyebilirim ki; Bende adab-i muaseret çercevesinde iade-i tavır öneriyorum. valla ne demek istediğinizi anlamadım.. Alıntı
Φ SN_SVLY Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 valla ne demek istediğinizi anlamadım.. Doğru söz kolay anlaşılmaz.figgaro Yukarlarda yazdıkların acemi aşçının çorbasına benziyor da. Kısacası anlaman için kalın telden ince ses çıkmaz diyecektim.?Anlaşıldımı.?? Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Doğru söz kolay anlaşılmaz.figgaro Yukarlarda yazdıkların acemi aşçının çorbasına benziyor da. Kısacası anlaman için kalın telden ince ses çıkmaz diyecektim.?Anlaşıldımı.?? valla felsefe osmanlıca birazda üzerine ironi serpilmiş bir çorba kıvamındasınız (yani yazınız..)..olsun.. oburluğum kutuplardan dahi bilinir..daha hiç bir çorbaya hayır demedim.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Neyse sıkmayın canınızı küresel ısınmadan en az etkilenecek bir bölgenin çocuğu olaraktan size sahip çıkacağız,içme suyunuz benden olacak mesela (hep ilerde birgün emekli olunca kendi işimi kurmak istemişimdir) Gel buz gibi yayla suyuna bardağı .... ytl Bu arada SN_SVLY imzanıza bayıldım özellikle son satıra Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 sevgılı natalıa kuraklık ıcın, turkıyenın col olmaması ıcın hıc bır onlem almayıp sonra dua edersek bu sence dogru bır davranısmı.bır ogrencı sınava hazırlanmayıp yan gelıp yatıp 1 sene boyunce gezıp eglenıp sonrada tanrıya dua etse sınavı kazanması ıcın acaba tanrı o ogrencının sınavı kazanmasına yardımcı olurmuydu.buda bunun gıbı bısey ıste arkadaşım önce çalışıcan çabalıcan tedbir kuldan takdir allahtan Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Yağmur duası... İYİ ki yağmur duasına çıktınız. Çok yağmur yağdı da barajlar doldu çünkü. Bu beceriksiz adamlara nohut karşılığında oy verip, sonra da yağmur duasına çıkmak neyin nesi? Hadi yağmur duasına çıktınız, diyelim ki su sorunu tamam... Pekiii, işşizlik için ne yapacaksınız?.. Terörü durdurmanın duası var mı?.. Asgari ücret, açlık, yoksulluk, kapkaç, hırsızlık, orman yangınları, IMF, AB, ABD’ye tutsaklık, Kıbrıs... Hukuksuzluk... Rüşvet... Yolsuzluklar... Tüm bunlar için de duaya mı çıkacaksınız? Misal; şekerpancarı taban fiyatı duası... Ya da gıda maddelerinden KDV’nin kaldırılması duası... Var mı?.. * Az-çok idrak sahibi insan, Allah’ın insanoğluna verdiği o müthiş aklın yüceliğini ve önemini bilir. Tüm su kaynaklarını berbat etmek... Derelerin içine mahalleler kurmak... Kanalizasyonları ırmaklara-göllere bağlamak... Bunlar yetmiyormuş gibi "çalsın ama iş yapsın" diye diye ve göz göre göre bu adamlara oy vermek... Sonra da yağmur duasına çıkmak... Bu çağın insanının yapacağı iş midir? Ki tüm Batı medyasında alay konusu oldu Türkiye. * Nohut alıp oy verdiniz. Ama nohutları ıslatacak su yok. Şimdi ister misiniz teklif vermiş o yabancı (ecnebi) firmalardan birisi gelip yağmur bombası ile yağdırsın yağmuru? Çünkü; akıl en büyük nimettir insanoğluna. O aklı veren, makarnayla, kömürle, rüşvetle kutsal oy’unu satan kulunun nohut suyu ile uğraşmaz. En geçerli duadır: Ahlaklı, akıllı, bilgili, gören, anlayan, doğru yorumlayan, doğru karar veren, uygar insan olmak... Bekir COŞKUN Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Allahtan bu bekir coşkun okumuş, gazeteci yazar olmuş ,türkiyenin aydını olmuş!! Ya onunkadar okumayan insanlarımız!!farklı düşünüyorsa.... demekki normaldir. Yani bekir coşkun bu yağmur duasını idrak edmiyorsa,terörle,rüşvetle kıyaslaya biliyorsa .... daha ne söylene bilir? harbiden kaliteli yazarmış .. ya nedense bu tür yazarları görünce aklıma sayın hulki cevizoğlu geliyor.... kalitasine hayran kalıyorum.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Şimdi ister misiniz teklif vermiş o yabancı (ecnebi) firmalardan birisi gelip yağmur bombası ile yağdırsın yağmuru? Çünkü; akıl en büyük nimettir insanoğluna. hadi bekliyoruz. yagdırsın bombasıyla yagmur. sanki zamanın da denenmedi bu absürt bomba. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 tabiki u dünyayı bu evreni yaratan bir tanrı var. ve onun etkisiyle bu dünyada ihtiyacımız olan şeylere kavuşuyoruz. su da bunlardan biri tabi ki. ancak acaba biz bunları talep ederken ve o bize verirken (bolca ) biz hiç onun verdiği bu nimeti doğu dürüst kullanmayı öğrenebildik mi ? tam tersine dünya üzerindeki her türlü kaynak gibi onu da sonuna kadar kullandık.. ta ki ona muhtaç olduğumuzu anlayana kadar. bu andan sonra biz hemen hepimiz çevreci kesildik.. aman suları tasarruflu kullanalım dedik.. ne kadar mantıklı bir toplumuz değil mi !!! yağmur duasına çıkanlara bir şey demiyorum.. sonuçta yine tanrıdan talep edilen bir şey... o bize bunu yine armağan edebilir de etmeyebilir de... ancak suyu israf edip de yağmur duasına çıkanlar sahtekarlık yapmıyorlar mı ?? bu aynen şuna benziyor... din ve türban istismarı yapıp da bu konuyu hiç gündemine ile almayanlara... düşününce hemen hemen aynı gibi gözüküyor.. hatta bariz bir şekilde... yine yağmur duasına çıkanlar (tabi ki bazıları ) suyumuz bollaşınca yeniden onu israf etmeye kalkacaklardır... bu da sahtekarlıktan başka birşey olmayacaktır... bu bir de şuna benziyor... su için dua edenler gibi, dünyada bir sürü, tanrının emri olduğu için değil de cennete gitmek için ibadet eden ikiyüzlü yaratıklara !!!! Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Avrupaya üc gündür yagmur yagiyor.? acaba bu nasil bir yagmur.? yamyam frankfurt Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Avrupaya üc gündür yagmur yagiyor.? acaba bu nasil bir yagmur.? yamyam frankfurt onlar da kendi dinlerinde, kendi tanrılarına dua ediyorlardır canım bunda anlamayacak ne var !? bu suyu israf edip de tekrardan yağmur için tanrıya yakaran toplum sadece bizimki değildir yani !!! (yoksa öyle mi ??) Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Avrupaya üc gündür yagmur yagiyor.? acaba bu nasil bir yagmur.? yamyam frankfurt sevgili 'Efendi Türkler' siz önce olayın nasıl geliştiğini öğrenmek için elin altındaki internetten bu haberlere bak konu hakkınad bilgi edin öyle yorum yap istersen. anlaşılan olayı ya anlayamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz. bak dostum dunyada yağan her yağmur dualarla yağmıyor elbet ,bunu idda edende yok.... ama meteorolojinin bas, bas bağırıp önümüzdeki 3 ayda yağmur yağmayacak ve kuraklık gözüküyor demesine rağmen ve özellikle YALNIZ DUA EDİLEN YERLERDE YAĞMURUN YAĞMASI sizce ne anlama geliyor?bunun yorumunu yapın. Yoksa ne alka şimdi avrupadaki yağmurdan... şimdi anlayabildinizmi? tekrar ediyorum meteroroloji yağmur yok dedi ve yalnız dua edilen yerlerde yağmur yağdı. Şimdi yorumunuzu bekliyorum. saygılar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Ben derim ki Meteorolojiyi kaldirsinlar ne gerek var üstelik insanlar günaha giriyorlar,ilimli Islam devletinde meteoroloji olmamalidir,Yagmur duasindan sonra nasil yagmurlar sakir sakir yagiyorsa soguk günlerdede günes duasi yapilir günes dogar veya rüzgar duasina cikilabilir.Allah herseye bir cözüm getirmemismi,hava raporlarini bundan böyle müftülükler yayinlamali ve müslümanlara bir dua plani vermelidir,örnegin bugün yagmur duasi yarin günes duasi veya rüzgar duasi gibi. Bir ülkenin cag atlayip atlamadigi insanlarin beyin yapilari ile orantilidir.Beyinleri kusurlu olanlar islerini hep Allaha havale ederler cünkü isin kolayini bulmuslardir yap bir dua Allah hemen istedigini gönderir.Iste bu beyinler ile 80 yildir bu ülke karistirilmaya calisiliyor ve sonunda basarili olmaya basladilar. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.