Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İstanbul'a duadan sonra yağmur yağdı!Bu olaya ne diyecesiniz

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Ben derim ki Meteorolojiyi kaldirsinlar ne gerek var üstelik insanlar günaha giriyorlar,ilimli Islam devletinde meteoroloji olmamalidir,Yagmur duasindan sonra nasil yagmurlar sakir sakir yagiyorsa soguk günlerdede günes duasi yapilir günes dogar veya rüzgar duasina cikilabilir.Allah herseye bir cözüm getirmemismi,hava raporlarini bundan böyle müftülükler yayinlamali ve müslümanlara bir dua plani vermelidir,örnegin bugün yagmur duasi yarin günes duasi veya rüzgar duasi gibi.

Bir ülkenin cag atlayip atlamadigi insanlarin beyin yapilari ile orantilidir.Beyinleri kusurlu olanlar islerini hep Allaha havale ederler cünkü isin kolayini bulmuslardir yap bir dua Allah hemen istedigini gönderir.Iste bu beyinler ile 80 yildir bu ülke karistirilmaya calisiliyor ve sonunda basarili olmaya basladilar.

saygilarla

Sevgili politika, bazen burada da (Hollanda) meteorolojinin yanıldığı oluyor. Yagmur diyor, ama bir de bakıyorsunuz ki güneş açmış. Ama kimse çıkıpta güneş için dua ettik demiyor.

• Cevaplar 95
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Iste kardesim bütün problem burada ya,dünyanin hicbir tarafinda bizdeki kadar Allahi kandirmaya calisan bir dinci grup yoktur.Amac asla yagmur falan filan degildir,amac tamamen insanlari aldatmaktir.Tabiiki meteoroloji yanilir veya yagmur yagacakken bulutlar baska yöne yönelir,bu bir tabiat olayidir ama bagnazlik o kadar el üstünde tutulmaktadir ki aklima rahmetli Kemal Sunal'in böyle bir yagmur duali filmi geldi.ve ne oldugumuzu o filimde birdefas daha görebildim.

Eger bizde yagmur yagmiyorsa demektirki biz Allahin gazabina ugramis bir toplumuz cünkü Avrupada senenin dörtte ücü yagmurlu gecer adamlar bizden daha müslümanki yagmur duasina cikmadan Allah onlara yagmur gönderiyor,bizim müslüman ülkelerede ya kuraklik yada seller gönderiyor.Acaba az müslüman olundugundanmi yoksa müslümanlik oynandigindanmi?

dünyanin neredeyse sonu gelmis biz hala dünyanin kruldugu tarihlerde yasiyoruz ve birileride cikip biz cag atliyoruz diye halki kandirip dualara cikartiyorlar.Hendek atlamasini cok iyi bilmekteyizde ben hala cag atlayani görmedim,eger cag atlamak yagmur duasina cikmaksa evet biz daha coook caglari atlariz bu kadayla.

saygilarla

Gönderi tarihi:
sevgili 'Efendi Türkler' siz önce olayın nasıl geliştiğini öğrenmek için elin altındaki internetten bu haberlere bak konu hakkınad bilgi edin öyle yorum yap istersen.

anlaşılan olayı ya anlayamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz.

bak dostum dunyada yağan her yağmur dualarla yağmıyor elbet ,bunu idda edende yok....

ama meteorolojinin bas, bas bağırıp önümüzdeki 3 ayda yağmur yağmayacak ve kuraklık gözüküyor demesine rağmen ve özellikle YALNIZ DUA EDİLEN YERLERDE YAĞMURUN YAĞMASI sizce ne anlama geliyor?bunun yorumunu yapın.

Yoksa ne alka şimdi avrupadaki yağmurdan...

şimdi anlayabildinizmi? tekrar ediyorum meteroroloji yağmur yok dedi ve yalnız dua edilen yerlerde yağmur yağdı.

Şimdi yorumunuzu bekliyorum.

saygılar.

Sen onlara mucize üstüne mucize örneğide versen,onlar buna tesadüf der olur olmadık farklı ,olayla hiç alakası olmayan cevaplar verirler... zaten görseler anlasalar,kendi hayatlarında etraflarında olan biten nice şey vardırki adına tesadüf demesinler ... öyle olmasalardı zaten biz biz gibi onlarda onlar gibi olmazdı... sen bu kadar kendini olayın başını okumaları için paralayıp durma boşuna...Dilemeyen Allah dilemedikçe onlar görecek değiller...Peygamberimize bile bu uyarı yapılırken ,bizlere düşen olsa olsa onları biraz haberdar etmektir... günü geldiğinde duymadık dememeleri için... Selametle arkadaşım...

Gönderi tarihi:
Avrupaya üc gündür yagmur yagiyor.? :excl: acaba bu nasil bir yagmur.?

:shuriken: yamyam frankfurt

Nijerya'da yagmurun yüzde 90'dan fazlası saganak şeklinde yagıyormuş. Genelde bir saat içerisinde yagan yagmurun miktarı, Londra'da Kew Bahçelerine 15 gün içerisinde düşen yagmurun miktarı kadarmış.

bilmem bir şeyler anlayabildin mi?

Gönderi tarihi:
Nijerya'da yagmurun yüzde 90'dan fazlası saganak şeklinde yagıyormuş. Genelde bir saat içerisinde yagan yagmurun miktarı, Londra'da Kew Bahçelerine 15 gün içerisinde düşen yagmurun miktarı kadarmış.

bilmem bir şeyler anlayabildin mi?

Demekki Londranin fazlasinda gözü yok.? :blushing:

Gönderi tarihi:
Sen onlara mucize üstüne mucize örneğide versen,onlar buna tesadüf der olur olmadık farklı ,olayla hiç alakası olmayan cevaplar verirler... zaten görseler anlasalar,kendi hayatlarında etraflarında olan biten nice şey vardırki adına tesadüf demesinler ... öyle olmasalardı zaten biz biz gibi onlarda onlar gibi olmazdı... sen bu kadar kendini olayın başını okumaları için paralayıp durma boşuna...Dilemeyen Allah dilemedikçe onlar görecek değiller...Peygamberimize bile bu uyarı yapılırken ,bizlere düşen olsa olsa onları biraz haberdar etmektir... günü geldiğinde duymadık dememeleri için... Selametle arkadaşım...

Biz burda mucuzilerden bahsetmiyoruz gercekleri görmeyi ,,bunlari birbirimizle paylasmaya calisiyoruz.?

Arkadasim bu ülkede Alt yapi varmi.! sen onu arastirdinmi.... bu cografyadan ne Mevlanalar gelip gecti.!

birtane Alt yapisi olan sehir göster...

Gönderi tarihi:

Bir de şu dilemeyen Allah'ı nasıl diler hale getireceğiz onun formülünü verseydi ya Muhammed. Ama sakın ola ki iman demeyin, çünkü iman etmemi ve görmemi dilemeyen Allah. Ayrıca sizlerin yaptığı biraz haberdar etmek değil de, Muhammed'in masallarını başkalarına dikte etmek oluyor. Hem ayrıca yeri gelmişken gene yazayım, bizler başka gezegenden gelipte İslam'dan haberdar olan yaratıklar değiliz. Sizlerin geçtiği körkütük inanç yollarından bizler de geçtik ve mantık ve vicdanımız bizlere bu yolda yalanlar/yanlışlar olduğu sinyallerini verdi. Vermeseydi zaten biz biz gibi olmayıp sizler gibi masallara inanır olacaktık.

Gönderi tarihi:
sevgili 'Efendi Türkler' siz önce olayın nasıl geliştiğini öğrenmek için elin altındaki internetten bu haberlere bak konu hakkınad bilgi edin öyle yorum yap istersen.

anlaşılan olayı ya anlayamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz.

bak dostum dunyada yağan her yağmur dualarla yağmıyor elbet ,bunu idda edende yok....

ama meteorolojinin bas, bas bağırıp önümüzdeki 3 ayda yağmur yağmayacak ve kuraklık gözüküyor demesine rağmen ve özellikle YALNIZ DUA EDİLEN YERLERDE YAĞMURUN YAĞMASI sizce ne anlama geliyor?bunun yorumunu yapın.

Yoksa ne alka şimdi avrupadaki yağmurdan...

şimdi anlayabildinizmi? tekrar ediyorum meteroroloji yağmur yok dedi ve yalnız dua edilen yerlerde yağmur yağdı.

Şimdi yorumunuzu bekliyorum.

saygılar.

uyum yerine duayi duyan geliyor,, ? Aslinda hepimizin ,,Temennisi Duasi ayni degilmi,, ...Hepimizin Temennisi Duasi bu ülke icin degilmi...

simdi benden yorum bekliyorsun,duygularin agirlasmis fakat duygularimiz ayni onun icin senin duygularini eylemini anliyorum ..!! arkadasim

benim ülkem yükseldimi ben Dünyada birinci sinif vatandas olurum biraz bugünlerde inise gectigi gibi.! ikinciyi birak ücüncü sinif bile olurum benim ülkemle bitmeyecek bagimi düsün.?

iste bu noktada ülkeme baktigim zaman diyorumki bu cografayadan ne Mevlanalar gelip gecti ona ragmen ,, Alt yapimiza baktigimiz zaman 0´lari cekiyoruz

Ankaranin durumuna bak susuz kalan Ankara kim var orda kendini nerdeyse Mevlana gibi gören Melih gökcek.! özelligi ne.! demogoji bunlarla

acaba diyorum bu dünyaya uyum saglamayan tek ülkenin insanlari olarak günün birinde bizlermi kalacagiz..!! on üc senedir Ankaranin basindaki belediye baskani ,ve su sorununu soran halkina yikanmayin diyebilen ....sahsiyetlerle bizler bu ülkeyi yönetmesini bilmeyenleri,,birde kalkip Dualarla besleyecegiz.!! vede kendimize yeni Mevlanalar yaratacagiz..

vede yeni mucuziler pesinde kosacagiz...

ama arkadasim eger illahin ...

eger bizimde katkimiz olacaksa buyrun hep beraber Ankaraya yagmur Duasina gidelim ,, Temennimiz bu ülke icin ayni degilmi...

istedigimiz bu cagda buysa buyrun ...

Gönderi tarihi:
Iste kardesim bütün problem burada ya,dünyanin hicbir tarafinda bizdeki kadar Allahi kandirmaya calisan bir dinci grup yoktur.Amac asla yagmur falan filan degildir,amac tamamen insanlari aldatmaktir.Tabiiki meteoroloji yanilir veya yagmur yagacakken bulutlar baska yöne yönelir,bu bir tabiat olayidir ama bagnazlik o kadar el üstünde tutulmaktadir ki aklima rahmetli Kemal Sunal'in böyle bir yagmur duali filmi geldi.ve ne oldugumuzu o filimde birdefas daha görebildim.

Eger bizde yagmur yagmiyorsa demektirki biz Allahin gazabina ugramis bir toplumuz cünkü Avrupada senenin dörtte ücü yagmurlu gecer adamlar bizden daha müslümanki yagmur duasina cikmadan Allah onlara yagmur gönderiyor,bizim müslüman ülkelerede ya kuraklik yada seller gönderiyor.Acaba az müslüman olundugundanmi yoksa müslümanlik oynandigindanmi?

dünyanin neredeyse sonu gelmis biz hala dünyanin kruldugu tarihlerde yasiyoruz ve birileride cikip biz cag atliyoruz diye halki kandirip dualara cikartiyorlar.Hendek atlamasini cok iyi bilmekteyizde ben hala cag atlayani görmedim,eger cag atlamak yagmur duasina cikmaksa evet biz daha coook caglari atlariz bu kadayla.

saygilarla

Sevgili politika kardeşim şimdi yağmur duası ile ''haşa''Allahı kandırmanın ne alakası var?yani bu yağmur duası şimdi icat olmadı ,sevgili politika sizin düşüncelerinizn yüzde doksanı'na katılıyorum elbette düşüncelerde farklılıklar olacaktır, fakat siz AKP'ye takmışsınız islam adına yapılan herşeyi AKP yapmış yada yaptırmış gibi düşünüyorsunuz.

sizde AKP saplantı olmuş,yani bu yağmur duası yeni bir olay değil islamın doğuşundan bu yana var.

yani bunu akp organize ettirmiyor.

çünkü bu kuraklık türkiyenin her yerinde var, yoksa yağmurları akp'mi yağdırmıyor ?insanları aldatmak için yağmur duasına yönlendiriyor:=)

Kemal sunaldan örnek vermişsiniz sevgili politika zaten o zihniyetler değilmiydi islamı baltalayan imamı ,hacıyı hocayı sahtekar gösteren.

öyleki artık imamlar ,hocalar insanların insanların bilinç altına artık sahte olarak yerleştirilmiş her hoca ve hacı'ya sehtekar gözüyle bakılıyor.

sonuçta istenilende olmuştur. toplumda hacı,hoca sahte gözüyle bakılıyor.

taa osmalıdan bu yana sabetylar vardır ve olcaktırda bu sebateaylar bugun hacıyı hocayı bugününe getirmiştir.

şu an vaktim yok gününüzdeki sabetayları bilmek istersen CEVİZ KABUĞU proğramını tavsiye ederim.

saygılar.

Gönderi tarihi:

Ne acayip şeyler yazıyorlar.

Kimisi aşk sevgi topiği gibi canımsın ya..

Kimisi gülünç komik olaylar gibi çok güldüm ya..

Kimisi daha fazla istesek dolu,kar yağarmıydı.?

Sizler alay etmeye devam edin.!!

Ama bilinki bunlar kainatın içerisinde var olan hadiselerdir.

Eğer babanız bin ytl maaş alıyorsa siz binbeşyüz ytl harçlık isterseniz,

veya çalıştığınız yerde aldığınız maaşınız bin ytl siz heray bin beşyüz ytl'lik gömlek

veya pantolon alabiliyorsanız olabilir.

Bu kadar anlamsız şeyleri söyleyenler,dini bakımdan bilgisiz ve bilinçsizlik içerisindedirler.

Çünkü kulun her türlü ihtiyacını Allah’a arz etmesi, sıkıntılarını ona sunması ve ondan yardımını,

rahmetini, bereketini dilemesi bir kulluk ödevidir,

kulun Allah’a karşı edebi ve terbiyesidir.

(Arkadaşına,dostuna,amirine vs.vs gibi..)

Bu bir zihniyettir, tutumdur,nimete saygı meselesidir.

Ne kadar çok şey varsa kullanırım, harcarım anlayışı İslami edebe, ahlaka uygun değildir.

(bin ytl maaşla binbeşyüz ytl gömlek,pantolon vs.vs.gibi..)

Bende bir vatandaş olarak böyle düşünenler için "Allah akıl fikir bilgi versin" duasına çıkmalarını talep ediyorum.

Madem böyle şeylere inanmıyorsunuz,aydınsınız aydınlatın o zaman türkiyemizi

oturup ahkam kesmesin kimse Allah'a..

ama göremedik duyamadık varsada devede kulak....

Fakat dine gelince bilende bilmeyende ağzı olan konuşuyor.!!

Gönderi tarihi:

ALLAH bu mübarek MİRAÇ kandili gecesi edilen tüm duaları kabul eder inşallah...O duaların hürmetinede şu inanmayan ve dalga geçen kardeşlerimizinde günahlarını affeder inşallah...amin...

Gönderi tarihi:
Bir de şu dilemeyen Allah'ı nasıl diler hale getireceğiz onun formülünü verseydi ya Muhammed. Ama sakın ola ki iman demeyin, çünkü iman etmemi ve görmemi dilemeyen Allah. Ayrıca sizlerin yaptığı biraz haberdar etmek değil de, Muhammed'in masallarını başkalarına dikte etmek oluyor. Hem ayrıca yeri gelmişken gene yazayım, bizler başka gezegenden gelipte İslam'dan haberdar olan yaratıklar değiliz. Sizlerin geçtiği körkütük inanç yollarından bizler de geçtik ve mantık ve vicdanımız bizlere bu yolda yalanlar/yanlışlar olduğu sinyallerini verdi. Vermeseydi zaten biz biz gibi olmayıp sizler gibi masallara inanır olacaktık.

En’âm Sûresinin 25 . Ayetinde

İçlerinden, (Kur’an okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız.6 Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, “Bu (Kur’an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil” derler.

Enfâl(*) Sûresinin 31 . Ayetinde

Onlara karşı âyetlerimiz okunduğu zaman, “Duyduk, istesek biz de bunun benzerini elbette söyleriz. Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir” dediler.

Ahkâf Sûresinin 17 . Ayetinde

Anne ve babasına, “Öf size! Benden önce nice nesiller gelip geçmiş iken, beni tekrar diriltilecek olmakla mı tehdit ediyorsunuz?” diyen kimseye onlar Allah’a sığınarak, “Yazıklar olsun sana! İman et, Allah’ın va’di gerçektir” diyorlar, o da, “Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir” diyordu.

Kalem Sûresinin 15 . Ayetinde

Âyetlerimiz kendisine okunduğu zaman, “Öncekilerin masalları!” der.

Mutaffifîn Sûresinin 13 . Ayetinde

Ona âyetlerimiz okununca, “Eskilerin masalları” der.

peki bizler ne demeliyiz??

Enam 25 e ..enam 40. (Ey Muhammed!) De ki: “Söyleyin bakalım. Acaba size Allah’ın azabı gelse veya size kıyamet saati gelip çatsa (böyle bir durumda) siz Allah’tan başkasını mı çağırırsınız? Eğer (putların size yararı dokunduğu iddianızda) doğru söyleyenlerseniz (haydi onları yardıma çağırın).

41. Hayır! (Bu durumda) yalnız ona dua edersiniz, o da dilerse (kurtulmak için) dua ettiğiniz sıkıntıyı giderir ve siz o an Allah’a ortak koştuklarınızı unutursunuz.”

enfal 31 e enfal38. Ey Muhammed! İnkar edenlere söyle: Eğer (iman edip, düşmanlık ve savaştan) vazgeçerlerse, geçmiş günahları bağışlanır. Eğer (düşmanlık ve savaşa) dönerlerse, öncekilere uygulanan ilahi kanun devam etmiş olacaktır.10

39. Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.

40. Eğer yüz çevirirlerse bilin ki Allah sizin dostunuzdur. O ne güzel dosttur, O ne güzel yardımcıdır!

Ahkaf 18. İşte onlar, kendilerinden önce cinlerden ve insanlardan gelip geçmiş topluluklar içinde, haklarında o sözün (azabın) gerçekleştiği kimselerdir. Şüphesiz onlar ziyana uğrayanlardır.

19. Herkesin yaptıklarına göre dereceleri vardır. (Bu da) Allah’ın onlara yaptıklarının karşılığını tastamam vermesi içindir. Aslâ kendilerine haksızlık yapılmaz.

20. İnkâr edenler ateşe sunuldukları gün, (onlara şöyle denir:) “Dünyadaki hayatınızda güzelliklerinizi bitirdiniz, onların zevkini sürdünüz. Bugün ise yeryüzünde haksız yere büyüklük taslamanızdan ve yoldan çıkmanızdan dolayı, alçaltıcı bir azapla cezalandırılacaksınız.”

Kalem 44. (Ey Muhammed!) Bu sözü (Kur’an’ı) yalanlayanlarla beni başbaşa bırak. Biz onları bilemeyecekleri biçimde adım adım helaka yaklaştıracağız.

45. Onlara mühlet veriyorum. Şüphesiz benim tuzağım sağlamdır.

46. Yoksa sen onlardan bir ücret istiyorsun da onlar bu yüzden ağır bir borç yükü altına mı girmişlerdir?

47. Yahut gayb (levh-i mahfuz) kendi yanlarında da onlar mı (bundan aktarıp) yazıyorlar?

Mutaffifin 29. Şüphesiz günahkârlar, (dünyada) iman edenlere gülüyorlardı.

30. Mü’minler yanlarından geçtiğinde birbirlerine kaş göz ederek onlarla alay ediyorlardı.

31. Ailelerine dönerken zevk ve neşe içinde gülüşe gülüşe dönüyorlardı.

32. Mü’minleri gördükleri vakit, “Hiç şüphe yok, şunlar sapık kimselerdir” diyorlardı.

33. Halbuki onlar, mü’minlerin başına bekçi olarak gönderilmemişlerdi.

34. İşte bugün de mü’minler kâfirlere gülerler.

35. Koltuklar üzerinde (etrafı) seyrederler.

36. Nasıl, kâfirler yapmakta olduklarının karşılığını buldular mı!?

Muhammed in masalı,İsa nın masalı,,Musa nın masalı,eskinin masalı... körkütük inanç yollarından geçip körkütük kalınır elbet gayet normal.. merak ediyorum aynı şeyleri etrafında bulunan farklı inançtan insanlara da söyleyebiliyor musun... yanlış hatırlamıyorsam yurtdışındasın... cidden sorunun dinlerle mi yoksa bu ülkedeki müslümanlarla mı?

Gönderi tarihi:
En’âm Sûresinin 25 . Ayetinde

İçlerinden, (Kur’an okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız.6 Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, “Bu (Kur’an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil” derler.

Enfâl(*) Sûresinin 31 . Ayetinde

Onlara karşı âyetlerimiz okunduğu zaman, “Duyduk, istesek biz de bunun benzerini elbette söyleriz. Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir” dediler.

Ahkâf Sûresinin 17 . Ayetinde

Anne ve babasına, “Öf size! Benden önce nice nesiller gelip geçmiş iken, beni tekrar diriltilecek olmakla mı tehdit ediyorsunuz?” diyen kimseye onlar Allah’a sığınarak, “Yazıklar olsun sana! İman et, Allah’ın va’di gerçektir” diyorlar, o da, “Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir” diyordu.

Kalem Sûresinin 15 . Ayetinde

Âyetlerimiz kendisine okunduğu zaman, “Öncekilerin masalları!” der.

Mutaffifîn Sûresinin 13 . Ayetinde

Ona âyetlerimiz okununca, “Eskilerin masalları” der.

Demek ki Muhammed'in kendisi de masal anlattığının o kadar farkında ki, durmadan her ayette 'öncekilerin masallarından başka bir şey değildir' misalleri verip hemen arkasından kendisine inanmayanları Allah'ın cehennem ateşi ile tehdit ediyor.

Muhammed in masalı,İsa nın masalı,,Musa nın masalı,eskinin masalı... körkütük inanç yollarından geçip körkütük kalınır elbet gayet normal.. merak ediyorum aynı şeyleri etrafında bulunan farklı inançtan insanlara da söyleyebiliyor musun... yanlış hatırlamıyorsam yurtdışındasın... cidden sorunun dinlerle mi yoksa bu ülkedeki müslümanlarla mı?

Olmadı, tersine çevirmişsiniz. Siz hiç -inanç hariç- başka bir önü açık yolun kendi içinde körkütük saplanıp kaldığını düşünebiliyor musunuz? Ben düşünemiyorum. Nereye çekerseniz çekin, nasıl düzenlerseniz düzenleyin, asırlar önce neyse, şimdi de o. İslam'ı rasyonelleştirmeye çalışanlar bile yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar.

Ayrıca benim yurtdışında yasamamın kime ne söylediğimle ne alakası var? Yurtdışında yaşamam beni yabancı mı yapıyor da İslam dinini veya başka bir dini sorgulamamı engelliyor? Bir bağlantı kuramadım ya neyse...

Gönderi tarihi:

Sira ile gidelim;Burasi din forumu olmadigi icin ayetlerle birseyler anlatmaya calisan arkadasa yanit vermiyorum,

Bir arkadas ise katip karistirmis inananlari inanmayanlari müsrifleri falan filan.

Herseyden önce teknoloji cagindayiz insanlar cagin icaplarina göre yasamayi bilmiyorlarsa o teknoloji yerine dualarla isi gecistirmeye calisiyorlarsa bunda bir yanlislik vardir.

Susuz kalmadan önce tedbirini almazsaniz susuz kalacaginizi bilmek zorundasiniz,insanlari hayvanlardan ayiran özellik akildir idraktir.Allah herseyde oldugu gibi sudada tasarrufu sart kosmustur.Hangimiz bu sarta uymaktayiz,namazla dua ile olmuyor bunlar akilla oluyor.Sen gerisini düsünmeden harca savur sonrada cik cayirin ortasina *Allahim bize yagmur gönder*diye dua et.Yagmur duasina cikanlarin kacta kaci arabalarini sehir suyu ile yikamiyor dersiniz?Müslümanlik dualarla olmuyor akilla oluyor,Allah diyorki*Sen tedbirini al ve beni vekil yap*Türkiyede hangi tedbirler alindi dersiniz?

Biz bu gidisle daha cok yagmur dualarina cikacagiz.bekleyin ve görün Türkiyenin akarsulari uluslararasi statüye girdiginde heralde yagmur duasina cikacak olanlarin basinda Tayyib Erdoganda olacaktir iste o zaman yagmur dualarini görün siz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sevgili politika kardeşim şimdi yağmur duası ile ''haşa''Allahı kandırmanın ne alakası var?yani bu yağmur duası şimdi icat olmadı ,sevgili politika sizin düşüncelerinizn yüzde doksanı'na katılıyorum elbette düşüncelerde farklılıklar olacaktır, fakat siz AKP'ye takmışsınız islam adına yapılan herşeyi AKP yapmış yada yaptırmış gibi düşünüyorsunuz.

sizde AKP saplantı olmuş,yani bu yağmur duası yeni bir olay değil islamın doğuşundan bu yana var.

yani bunu akp organize ettirmiyor.

çünkü bu kuraklık türkiyenin her yerinde var, yoksa yağmurları akp'mi yağdırmıyor ?insanları aldatmak için yağmur duasına yönlendiriyor:=)

Kemal sunaldan örnek vermişsiniz sevgili politika zaten o zihniyetler değilmiydi islamı baltalayan imamı ,hacıyı hocayı sahtekar gösteren.

öyleki artık imamlar ,hocalar insanların insanların bilinç altına artık sahte olarak yerleştirilmiş her hoca ve hacı'ya sehtekar gözüyle bakılıyor.

sonuçta istenilende olmuştur. toplumda hacı,hoca sahte gözüyle bakılıyor.

taa osmalıdan bu yana sabetylar vardır ve olcaktırda bu sebateaylar bugun hacıyı hocayı bugününe getirmiştir.

şu an vaktim yok gününüzdeki sabetayları bilmek istersen CEVİZ KABUĞU proğramını tavsiye ederim.

saygılar.

Sayin Kaplan 200 Türkiyede Müslümanlik paravanasi altinda dönen dolaplari bilmediginizi söyleyemezsiniz,iktidarlarin basi ne zaman dara düsse hemen Allahi kullanmanin yollarini ararlar,

Beni AKP ye takmakla suclamissiniz evet AKP ye taktim cünkü benim ülkem AKP yönetiminde oldugu kadar asla yabancilara peskes cekilmedi.Halkin alin teri ile kurulmus dünyastandartlarina haiz kuruluslar AKP döneminde yabancilara hemde Türkiyeden hak talep eden ülke insanlarina satildi.Bugün Türkiye dünyanin en yüksek faizini ödeyerek ekonomisini ayakta tutmaya calisiyor sicak para en tehlikeli boyutlarda geziniyor bunlarin hepsi AKP döneminde yasanan seyler,halki medya-Tüsiad ve bilmem hangi güclerin isbirlikcileri ile kandirmanin bir alemi yoktur.AKP yi yöneten kadro daha düne kadar Atatürke Laiklige Cumhuriyete küfreden insanlardi,sehitlere kelle diyenlere terörist basina sayin diyenlere,al ananida git diyenlere,Canakkale sehitlerin ***** diyenlere PKK uzantilarini meclise sokup halkin vergileri ile aylik baglatanlara tabiiki takacagim.Bundan dogal ne olabilirki,alkislayan alkislayabilir ben alkislamiyorum.Sabetaylara gelince isterseniz bir isimden baslayalim itiraz etmezseniz*Bülent Arinc*

cEVIZ KABUGUNU tavsiye etmissiniz sagolun,ben zaten onun hastasiyim sadece izlemiyorum kitaplarinida satin aliyorum,neden bana böyle bir tavsiyede bulundugunuzu anlamadim ama acaba sayin Hulki Cevizogluna oy verdinizmi bagimsiz olarak meclise girebilmesi icin?Sanmiyorum.Sayin Cevizoglu degil ama baska birileri o meclise sokuldu.

Kemal Sunal bu ülkenin yetistirmis oldugu cok büyük bir sanatciydi,kendisine Allahtan rahmet diliyorum,Kemal Sunal Türkiyedeki dincilerin nasil halki kandirdiklarini onlarin inanclarini sömürdüklerini dile getiren bir sanatciydi.Onun gercek müslümanlarla asla bir problemi olamazdi,gercek müslümanlar halki sömürmezler.Halk Kemal Sunal ve onun gibilerin sayesinde sahte din adamlarinin oyunlarin daha iyi anlamistir,yani sizin ileri sürdügünüz gibi müslümanliga Kemal Sunal degil müslüman gecinenler zarar vermistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
İstanbul'a duadan sonra yağmur yağdı!

05/08/2007

.

.

.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı illerin hava durumu bilgileri ve üç günlük hava tahmin raporlarında yağış yok gözüküyordu ama... duadan sora yağmur yağdı sizce tesadüfmü oldu..?

:):)

acilmis olan bu basligi aslin da acilis tarihi 7 Aug. dan beri takip ediyorum

Gazete ilani ise ayin 5 inden, dikate alinir ise

bu arada okudugum ve gördügüm bir yaziyi bulayim da buraya aktarayim dediydim..fakat malesef devamli günceliyorlar aynen

http://www.meteor.gov.tr/2006/tahmin/tahmin-turkiye.aspx

burasi gibi.. bir gün öncesini yani göremiyoruz, kaldiki 3-4 gün öncesininkisini..

simdi desem ki okudum ve gördüm belki bir Gazete kösesin de bir yerde, belki herhangi bir sayfada öylesine gezerken google de...yagis beklendigini o vakitler...ve bölge bölge de gösterildigini.

meteor. gov hata yapmis olamazmi..bu islemleri oraya aktarirken...

kaldi ki hic umadigin anda bile bircok sey degise biliyor...

simdi burada tabi ki... dua edildi de o yüzden degisdi de ... denilebilinir...densin, ne olur ki

arayip ta bulamadigim az da olsa bir benzer Haber

http://www.ntvmsnbc.com/news/416066.asp

günceleme tarihine lütfen dikat edin ve

icerikligine

~~~

bu baslik altin da

simdi burada dua ettik o yüzden yagdi..diye düsünenler yada inanlar var ise..ki görülüyor... var

diyorum ki varsin öyle olsun inanin

bir yandan da hatasiz kul olmaz biliyorsunuz..verilen bilgiler "o anlik" misal: meteor. yanlis da olabilir..ki öyle de oldu görüldügü gibi , bunuda unutmamak gerekiyor diye düsünüyorum

Saygilar

Gönderi tarihi:
http://www.ntvmsnbc.com/news/416066.asp

günceleme tarihine lütfen dikat edin ve

icerikligine

icerikligini buradaya kopyalamak istiyorum.. nedeni ise..misafir bölümünden tiklandigi an, yine güncelenmis olarak gözükmekte.

Güncelleme: 15:06 TSİ 01 Ağustos 2007 Çarşamba

İSTANBUL - Kuraklığın etkili olduğu ve barajların doluluk oranının hızla düştüğü Türkiye’nin kuzeyinde, iki gün sağanak yağmur görülecek. Bu akşam Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, Ankara, Eskişehir çevrelerinde yağmur etkili olmaya başlayacak.

Bu gece Marmara Bölgesi’nde, yarın ise Karadeniz’de özellikle Bolu-Kastamonu-Sinop arasında şiddetli yağış bekleniyor.

Bu nedenle vatandaşlar, yer yer oluşabilecek su baskınlarına karşı uyarılıyor. Yağış, Cuma günü de Doğu Karadeniz’de etkili olacak.

Gönderi tarihi:

Şu günlerde de kavruluyor bazı bölgeler. Susuzluk had safhada. O mübarek zatlar (!) dua mesaisine devam etseler keşke. Neden ara verdiler. Tanrıya bir günlükmü güvenmişlerdi. Yoksa Tanrı'dan beklentileri için, onun iyi gününde olmasınımı hesaplıyorlar ?

Gönderi tarihi:
Demek ki Muhammed'in kendisi de masal anlattığının o kadar farkında ki, durmadan her ayette 'öncekilerin masallarından başka bir şey değildir' misalleri verip hemen arkasından kendisine inanmayanları Allah'ın cehennem ateşi ile tehdit ediyor.

Olmadı, tersine çevirmişsiniz. Siz hiç -inanç hariç- başka bir önü açık yolun kendi içinde körkütük saplanıp kaldığını düşünebiliyor musunuz? Ben düşünemiyorum. Nereye çekerseniz çekin, nasıl düzenlerseniz düzenleyin, asırlar önce neyse, şimdi de o. İslam'ı rasyonelleştirmeye çalışanlar bile yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar.

Ayrıca benim yurtdışında yasamamın kime ne söylediğimle ne alakası var? Yurtdışında yaşamam beni yabancı mı yapıyor da İslam dinini veya başka bir dini sorgulamamı engelliyor? Bir bağlantı kuramadım ya neyse...

benim kasdettiğim sizin yabancı olup olmamanız değil,siz bizdensiniz benim için o kadar... ne dininiz ya da dinsizliğiniz bu gerçeği değiştirmez... hatta ve hatta umarım bayrağımız adına burdaki birçoklarından daha milliyetçisinizdir.... benim sorum dini sorgulamanız değil... sorgulayıp islama yaptığınız eleştirileri ,aynı rahatlıkla belki başka kanallarda diğer inanca mensup kişilere de yapıp yapmadığınız.... yani bazen islama karşı birazda aşırıya kaçan tutumlar sergileyebiliyorsunuz... aynı tutumu bir hristiyana yönelttiğinizde tepkiler nasıl oluyor ya da hiç yönelttiniz mi? yanlış anlamayın.. bunu sormamdaki en büyük etken ,buralarda biz bizden utanır olmuş yaşıyoruz... herkes belli bir gurupta parça parça... ben hep milliyetçiliğimiz,değerlerimiz artık gurbetçilerde kaldı derken,oralardada mı kimlikten,manevi değerlerden utanma başladı bunu merak ediyorum... çünkü oralarda yaşayan biri olarak bilirsinizki ,o insanlar değerleri söz konusu olduğunda ,bizlerden çok ama çok daha katıdırlar ama bi o kadar da saygılıdırlar...

Gönderi tarihi:
.... yani bazen islama karşı birazda aşırıya kaçan tutumlar sergileyebiliyorsunuz....

İnsanlar hiç bir zaman ayranım ekşi demezler. Modernize edilmiş olarak buna "empati" diyorsunuz galiba.

Ya islam; ******* hayvansınız derken hiç aşırı olmuyor değilmi ? Yine "benci"lik. Hiç ama hiç farkında olunulamayacak.

Sağ duyulara sunulur.

Gönderi tarihi:
Şu günlerde de kavruluyor bazı bölgeler. Susuzluk had safhada. O mübarek zatlar (!) dua mesaisine devam etseler keşke. Neden ara verdiler. Tanrıya bir günlükmü güvenmişlerdi. Yoksa Tanrı'dan beklentileri için, onun iyi gününde olmasınımı hesaplıyorlar ?

Olaya sadece yağmur duasından bakmanız oldukça ilginç.Evet yağmur duası belki de bunca sorumsuzluktan sonra biraz garip gelebilir.Zaten kendi yaşam alanını yok eden insanlar için Tanrı fazlasıyla merhamet gösterdi.Ama bırakalım da insanlar inandıkları gibi yaşasınlar.

Gönderi tarihi:

Ama Türkiye'nin göbeği Ankara'da başbakanın da katıldığı yağmur duasında yağmur yağmadı... Buna ne diyeceksiniz...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.