Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 İstanbul'a duadan sonra yağmur yağdı! 05/08/2007 İstanbul'da yağmur duasından sonra sağanak yağış başladı. Gaziosmanpaşa Boğazköylüler bugün öğle namazı öncesinde yağmur duası için yüksek bir yere çıktı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı duanın hemen ardından yağmur başladı. Yağmur fazla yağmaya başlayınca vatandaşlar kapalı yerlere kaçıştı. Boğazköy Sinop Durağanlılar Derneği üyeleri öğle namazı öncesinde yağmur duası yaptı. Duanın ardından öğle namazı kılındı. Namazdan hemen sonra yağmur yağmaya başladı. Boğazköy'de yüksek bir noktaya çıkan vatandaşların duasının ardından yağış olması ilginç görüntülerin yaşanmasını sağladı. Çoluk çocuk duaya katılan Boğazköylüler kamyonlarla geldikleri tepeden ayrıldı. Dua sonrası kurban kesildi. Vatandaşlara da tavuklu pilav dağıtıldı. Vatandaşlar dağıltıktan sonra ise yağmur hızını artırdı. Az önce rahmet için elini kaldıran vatandaşlar bu sefer yağmurdan korunmak için kapalı yerlere sığındı. Yağış nedeniyle yerlerde su birikintileri oluştu, su kanalları doldu taştı. Sinop Durağanlılar Derneği Başkanı Mehmet Cirit dualarının kabul olduğunu belirterek bu kadar kısa sürede yağmur yağmasını beklemediklerine işaret etti. Duaya katılanlardan Veli Kar isimil vatandaş da şaşkınlığını dile getirirken, "Sıcaklardan bunaldığımız bir dönemde böyle rahmetin yağması bizi mutlu etti." dedi moral haber Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı illerin hava durumu bilgileri ve üç günlük hava tahmin raporlarında yağış yok gözüküyordu ama... duadan sora yağmur yağdı sizce tesadüfmü oldu..? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 İstanbul'a duadan sonra yağmur yağdı! 05/08/2007 İstanbul'da yağmur duasından sonra sağanak yağış başladı. Gaziosmanpaşa Boğazköylüler bugün öğle namazı öncesinde yağmur duası için yüksek bir yere çıktı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı duanın hemen ardından yağmur başladı. Yağmur fazla yağmaya başlayınca vatandaşlar kapalı yerlere kaçıştı. ... duadan sora yağmur yağdı sizce tesadüfmü oldu..? Sayin kaplan-200 ,, güzel bir konu güzel bir baslik evet üzerinde cok tartisilmasi gereken,, Türkiyeden bir manzara Türkiyeden bir manzara .! böyle demek zorundayim cünkü ,,Nasa uzaydan bizi seyretmis son noktayi koymus Türkiye 2040,Ta cöl olucak... bende diyorumki Türkiye sirf suyunu ,Topragini kaybetmiyor insanlarinida beraber kaybediyor.? simdi bir düsünelim hic birsey tasadüf degil .haklisin ..!! simdi son noktayi koyalim ,,, Japon´larin deprem duasi Türklerin yagmur duasi bunu Nasaya gönderme yapalim sizce hangisi daha kiymetli .?,, günü kurtarma acisindan izliyoruz ,,bakiyoruz ,,izliyoruz yamyam frankfurt Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Sayin kaplan-200 ,, güzel bir konu güzel bir baslik evet üzerinde cok tartisilmasi gereken,, Türkiyeden bir manzara Türkiyeden bir manzara .! böyle demek zorundayim cünkü ,,Nasa uzaydan bizi seyretmis son noktayi koymus Türkiye 2040,Ta cöl olucak... bende diyorumki Türkiye sirf suyunu ,Topragini kaybetmiyor insanlarinida beraber kaybediyor.? simdi bir düsünelim hic birsey tasadüf degil .haklisin ..!! simdi son noktayi koyalim ,,, Japon´larin deprem duasi Türklerin yagmur duasi bunu Nasaya gönderme yapalim sizce hangisi daha kiymetli .?,, günü kurtarma acisindan izliyoruz ,,bakiyoruz ,,izliyoruz yamyam frankfurt Sevgili Efendi Türkler... Harikasın... Ne kadar komik değilmi... PKK'yı önleme duası... Seçimleri kazanma duası... Sınıf geçme duası... Azon tabakası delinmesini önleme duası... Olacak şey değil.. Aslında bu işler dua ile oluyordu o zaman... Neden seçim kazanmak için kömür dağıttınız, dua edemezmiydiniz... Bu işleri önceleri köylerden duyardık... Şimdi dünyanın tanıdığı İstanbul'un göbeğinde yapılır oldu... Allah size akıl, fikir ve düşünce versin... Bilgi çağında yağmur duası öylemi... ******* olsun size... Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Bilgi çağında yağmur duası öylemi... arkadaşım inançsız olabilirsin sen bilirsin kimse hiç bişi demez ama inana saygı duymak zorundasın belki de o dualarla hala benliğimizi sürdürüyoruz Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 su allahin hikmetine bak... bi duada yagmur yagdiriyor insanin imanina iman katiyor ne diyim tuylerim diken diken su an Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 insanlarin cogu anlamini bilmedigi dualari adlari gibi biliyor....Su benligi surdurmeden once anlasalar fena olmaz hani... kişisel tercih meselesi Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 kişisel tercih meselesi Sevgili arkadaşım... Söylermisiniz lütfen.. Sizin şappadak dua ile haledebildiğiniz birşey oldumu hiç yaşamınızda?... Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 senin tabirinle şappadak bir şey hallolmaz duayla bak arkadaşım dikkat ettiysen ben inanıcaksınız falan filan demiyorum ve demem sadece her insan yapmak istediğinde özgürdür sen nasıl inanmamayı tercih ediyorsan inanmayı tercih edenlere de saygı duymak zorundayız bende dört dörtlük inançlı biri sayılmam ama inananada inanmayanada saygı duyarım!!! Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 senin tabirinle şappadak bir şey hallolmaz duayla bak arkadaşım dikkat ettiysen ben inanıcaksınız falan filan demiyorum ve demem sadece her insan yapmak istediğinde özgürdür sen nasıl inanmamayı tercih ediyorsan inanmayı tercih edenlere de saygı duymak zorundayız bende dört dörtlük inançlı biri sayılmam ama inananada inanmayanada saygı duyarım!!! Sevgili arkadaşım... İnancı; Sorgulamak, mantığa uygunluğu aramak, akla yatkın olanı benimsemek, gerçeğin süzgecinden geçirmek saygısızlıksa... Ben saygısızlık ediyorum... Ve etmeye de devam edeceğim... Saygılarımla... Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 yağmur duası tuttu... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 senin tabirinle şappadak bir şey hallolmaz duayla bak arkadaşım dikkat ettiysen ben inanıcaksınız falan filan demiyorum ve demem sadece her insan yapmak istediğinde özgürdür sen nasıl inanmamayı tercih ediyorsan inanmayı tercih edenlere de saygı duymak zorundayız bende dört dörtlük inançlı biri sayılmam ama inananada inanmayanada saygı duyarım!!! inanca saygı duyulur. Ancak kimse hurafelere saygı duymak zorunda değil. İki yıldır yapılan kuraklık uyarılarına rağmen önlem almayıp. Kuraklık baş gösterince "bizim suçumuz yok allahın işi vatandaşlar yağmur duasına çıksın çözüm bu" diyen Ankara belediye başkanı Melih Gökçek'in yaptığı gibi. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 inanca saygı duyulur. Ancak kimse hurafelere saygı duymak zorunda değil. Saygı duymanın diğer bir anlamıda değer vermektir. O halde hurafe olmayanı bulup değer vermek gerekiyor. Binlerce yağmur yağdırma usülleri inancının hangisine değer vereceğim ? İnançları hurafeler ve olmayanlar diye nasıl ayırabileceğiz ? Mantıklamı ? Hangi ve ne tür bir mantıkla ? Değer verilebilirliğinin ölçüsü ne ? Faydalımı, zararlımı ? Hurafemi, değilmi ? Ne ile ölçebileceğiz ? Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Saygı duymanın diğer bir anlamıda değer vermektir. O halde hurafe olmayanı bulup değer vermek gerekiyor. Binlerce yağmur yağdırma usülleri inancının hangisine değer vereceğim ? İnançları hurafeler ve olmayanlar diye nasıl ayırabileceğiz ? Mantıklamı ? Hangi ve ne tür bir mantıkla ? Değer verilebilirliğinin ölçüsü ne ? Faydalımı, zararlımı ? Hurafemi, değilmi ? Ne ile ölçebileceğiz ? Sayın Maraba... Sanırım "Hurafe" kavramının ne olduğunu birde tartışmaya açmak gerekiyor. İki anlam sergiliyor; İlki kaynağını "İslam Dini"nden alan kaynağı; İslam dininde olmayan batıl her türlü inanç "Hurafe" olarak nitelenmiştir... Diğeri de İnanmayan arkadaşların ele aldığı Materyalist kaynağı; Var olduğuna inanılan her türlü ruhani, manevi varlık ya da tasavvurlar... İşte İnançlılar ile İnançsızlar ayrımında (ki ben bu ayrıma her zaman karşıyımdır) bir uzlaşma olmasının imkansızlığı buradan kaynaklanmaktadır (ki bu imkansızlığı belirtmemle birlikte, İnançlı-İnançsız ayrımını kabul etmemem benim bir çelişkimdir sanırım). Her ne kadar görmezden gelsemde "İki Taraf"ında kavrayışları ve aynı kavramı algılayışları, anlamlandırışları tümden farklı... İşte öncelikle bunun bir netliğe kavuşması gerekiyor. Lakin yapılabilecek en zor tartışma da böyle bir tartışma olsa gerek... Çünkü eminim ki kimse birbirini anlamayacak... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 İstanbul'a duadan sonra yağmur yağdı! 05/08/2007 Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı illerin hava durumu bilgileri ve üç günlük hava tahmin raporlarında yağış yok gözüküyordu ama... duadan sora yağmur yağdı sizce tesadüfmü oldu..? Tesadüf diye birşey yoktur... Duanın gücüne inanan biri olarak her ne kadar bazıları için mümkün gözükmesede ben gayet normal karşılıyorum bunu,Kuranı Kerimde sayısız ayette duanın gücü ve güzelliği anlatılmıştır. Rabbim ona samimiyetle açılan hiç bir eli boş çevirmez... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Duanın gücüne inanan biri olarak her ne kadar bazıları için mümkün gözükmesede ben gayet normal karşılıyorum bunu,Kuranı Kerimde sayısız ayette duanın gücü ve güzelliği anlatılmıştır.Rabbim ona samimiyetle açılan hiç bir eli boş çevirmez... Yukarıda sorduğum bir soruyu tam burada sormak gerekiyor... Arkadaşım dua ile neyi hallettin.. Hangi problemi çözdün... Hangi elinize ne kondu... ARABİSTAN ÇÖLLERİ SULARLA MI KAPLANDI... Söyleyebilirmisin lütfen... 21. yüzyıla girerken bırakın bu safsataları artık... Dünya bize gülüyor eeey, dünya bize gülüyor.... Neyse konu ile ilgili olarak birikşey.. Kuran'da yağmur duası diye bir ayet, surelerden birinde toplu yağmur duası yapılmasına ilişkin bir buyruk, yakarış sırasında avuç içlerinin yere bakmasını öngören bir ibadet şekli yok. Peki nereden çıktı bu yağmur duası? Neyse ki Orhan Hançerlioğlu 'nun İnanç Sözlüğü imdadıma yetişti. Yağmur duası, "Yağmur Büyüsü" maddesinin içinde geçiyor: "Yağmur yağdırmak için yapılan büyü. Dinsel ve büyüsel işlemlerle yağmur yağdırılabileceğine hemen her ülkede inanılmıştır. İlkçağlarda, kuraklık insanları yok eden bir doğa olayıydı. Bu bakımdan yağmuru yağdırmak için tanrıya yakarmak, büyü yapmak, birtakım taş ve kuşlardan yararlanmaya çalışmak gibi çarelere başvurulmuştur. Bu büyüyü yapana yağmurcu denir. Doğa güçlerini acındırmak için yapılan yakarma, yağmur duası; ötüşüyle yağmur yağdıracağına inanılan kuş, yağmur kuşu; yağmur yağdırmak için dinsel-büyüsel işlemlerde kullanılan taş, yağmur taşı adıyla anılır." Buyurun bakalım... Bizim müftüler oldu mu size yağmur büyücüsü! Belki de soyaçekim... Çünkü Türklerin Orta Asya döneminde yağmur yağdırıp yel estirdiğine inanılan büyü taşına "yada", bu taşla yağmur büyüsü yapana da "yadacı" denirmiş. Olay, bizim için bir Şaman geleneği. Asya'nın ortalarındaki Şaman Türkler arasında halen de yapılan bir büyü türü, hepsi bu. Müslümanlıkla uzaktan yakından ilgisi yok. Zaten olsaydı, Arabistan çölleri selden geçilmezdi! Fakat yine de içimde bir kuşku var. Acaba diyorum, Türkiye'ye ılımlı İslam gömleği giydirmeye çalışan Amerika, yıllardır "tıbbi kontrol" altında tuttuğu ve bu arada yeni bir Kuran tefsiri hazırlattığı malum hoca efendiye bu konuda bir görev vermiş ve İncil'den alıntılar gibi yağmur duasını da ekletmiş olabilir mi? Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 inanca saygı duyulur. Ancak kimse hurafelere saygı duymak zorunda değil. İki yıldır yapılan kuraklık uyarılarına rağmen önlem almayıp. Kuraklık baş gösterince "bizim suçumuz yok allahın işi vatandaşlar yağmur duasına çıksın çözüm bu" diyen Ankara belediye başkanı Melih Gökçek'in yaptığı gibi. arkadaşım zaten islamın özünü bilenler bunuda bilir Allah zaten bunları belirtmiştir Kuran da kaynaklarımızı bilinlice kullanmamız gerektiğini bize verilenleri gereksiz harcamamız gerektiğini ve daha bir çok şeyi bize söylemiştir Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 görüntüleri izlediğimde.hem utandım..hemde güldüm.. nedenmi.. hiç bir uyarıya aldırış etmeyen.. küresel ısınma diye bir konu gündemlerinde yer bile teşkil etmeyen .. son ana kadar duyarsız kalmayı her nasılsa başarıp.. anca ayakları taşa takılınca uyanan halkım camilerde yağmur duasına çıkmış..vay vay vay.. her şeyi başkalarından beklemenin kolaylığına alışmayı bırakacaksın.... sonra devletin üzerinde baskını hissettireceksin..önlem almalarını sağlıyacaksın.. tv de dizi..magazin..yada sırlar dünyasını huşu içinde izlemeyi de bırakacaksın.. bırakacaksın ki.. başımızdakiler kafalarına göre işler yapıp aman nasıl olsa alışırlar..boşverrr demeyip.. kısa ve uzun vadede önlemini alsın.. TÜRKİYE ÇÖL OLUYOR...FARKINDAMISIN!? yoksa traji komik yağmur dualarına devam taraftarımısın? Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 şunu açığa kavuşturmak isterim ki hiç bir önlem almayıpyumurta kapıya dayanınca dua falan okunması taraftarı bende değilim ama bir şey yapılıyorsa saygı duyulmasını isterim!! Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 evet saygı duymalıyız ..özelliklede BİR İŞ YAPILIYORSA ..ama hangi işe saygı duyacağımıza bırakında kendimiz karar verelim.. doğru dürüst çözüm getirecek BİR İŞ yapılırsa sizden farklı olarak bende saygı duyarım.. hurafelere saygı beni aşar.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 yine kimsenin hurafelere saygı duymak zorunda olmadığını tekrarlıyorum. Bağıra bağıra gelen kuraklık ve susuzluk tehdidine hiçbir önlem almayıp. Sonrada halkı hurafelerle uyutmaya çalışanlarada hususi selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. Elin oğlu çölün ortasında susuzluk çekmezken, üç tarafı denizlerle kaplı. Dört tarafından akarsular çağlayan bir şehri susuz bırakmayı becerip. Ardından hurafelerle kafa ağrıtan yöneticileride tek tek sevgi ile selamlıyorum. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Yukarıda sorduğum bir soruyu tam burada sormak gerekiyor...Arkadaşım dua ile neyi hallettin.. Hangi problemi çözdün... Hangi elinize ne kondu... ARABİSTAN ÇÖLLERİ SULARLA MI KAPLANDI... Söyleyebilirmisin lütfen... 21. yüzyıla girerken bırakın bu safsataları artık... Dünya bize gülüyor eeey, dünya bize gülüyor.... Neyse konu ile ilgili olarak birikşey.. Kuran'da yağmur duası diye bir ayet, surelerden birinde toplu yağmur duası yapılmasına ilişkin bir buyruk, yakarış sırasında avuç içlerinin yere bakmasını öngören bir ibadet şekli yok. Peki nereden çıktı bu yağmur duası? Arabistanı örnek gösterirsen baltayı taşa vurmuş olursun dipnot,neredeyse her metre karesine bir petrol kuyusu düşen ülkeden bahsediyorsun üstüne üstlük çöl olan Arabistan'da susuzluk problemi duydunmu? Duanın yağmuru,güneşi,ekmeği,hastalığı,sınav başarısı,iyi bir evliliği,hayırlı bir çocuğu,final maçı v.s v.s diye bir ayrımı yoktur dua herşey için dilenir,herşey için istenir dualarda şu veya bu şartı yok önemli olan yürekten gelerek ve inanarak dilemek.. Anlatabildimmi??? görüntüleri izlediğimde.hem utandım..hemde güldüm..nedenmi.. hiç bir uyarıya aldırış etmeyen.. küresel ısınma diye bir konu gündemlerinde yer bile teşkil etmeyen .. son ana kadar duyarsız kalmayı her nasılsa başarıp.. anca ayakları taşa takılınca uyanan halkım camilerde yağmur duasına çıkmış..vay vay vay.. her şeyi başkalarından beklemenin kolaylığına alışmayı bırakacaksın.... sonra devletin üzerinde baskını hissettireceksin..önlem almalarını sağlıyacaksın.. tv de dizi..magazin..yada sırlar dünyasını huşu içinde izlemeyi de bırakacaksın.. bırakacaksın ki.. başımızdakiler kafalarına göre işler yapıp aman nasıl olsa alışırlar..boşverrr demeyip.. kısa ve uzun vadede önlemini alsın.. TÜRKİYE ÇÖL OLUYOR...FARKINDAMISIN!? yoksa traji komik yağmur dualarına devam taraftarımısın? Sevgili arkadaşım; Tevekkul nedir bilirmisin?Herhangi bir işte elinden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakmak... Tabiki israf et,hiç bir önlem alma bütün yayın organları bas,bas bağırırken bize birşey olmaz de umursamazlık,adam sendecilik yap sonrada yağdır mevlam su....... Bunlar işin önemli detay kısımları,birde dua etmeye hurafe gözüyle bakanlar var ben asıl bunlara takıldım,hurafe nedir?dua nedir?duanın dindeki yeri nedir?önce bunların iyice bir okunup araştırılması lazım öyle değilmi? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Sevgili arkadaşım;Tevekkul nedir bilirmisin?Herhangi bir işte elinden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakmak... Tabiki israf et,hiç bir önlem alma bütün yayın organları bas,bas bağırırken bize birşey olmaz de umursamazlık,adam sendecilik yap sonrada yağdır mevlam su....... Bunlar işin önemli detay kısımları,birde dua etmeye hurafe gözüyle bakanlar var ben asıl bunlara takıldım,hurafe nedir?dua nedir?duanın dindeki yeri nedir?önce bunların iyice bir okunup araştırılması lazım öyle değilmi? sevgili suheda dua etmeye hurafe gözüyle bakanlar değil benimde burda eleştirdiğim.. konu yağmur duası denen saçmalık.. inancımı tartışmak yada birilerine kabul ettirmek gibi bir derdim yok.. o yüzden inanç bölümüne hiç değinmeden diyorum ki.. sen teknolojinin nimetlerinden faydalan.. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın de.. musluktan su yerine hava çıkıncaya kadar sömürmeye ilgilenmemeye devam et.. (ki halada farkında değiliz,başımıza geleceklerin.)... çık yağmur duasına.. otur aşşağıya.. böylemi halledilecek sorunlar.. Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 acaba duanın derecesini arttırırsak karda yağarmı... ..ne bilem işte merak ettim.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 acaba duanın derecesini arttırırsak karda yağarmı... ..ne bilem işte merak ettim.. Canım ya... Harikasın... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 yıllarca bız mıtınlerde bosuna slogan atıp bagırmısız.elımıze tanrıya acıp dua etseydık hıcbır sorunumuz kalmazdı.dort dortluk bır turkıyede yasıyor olurduk.ısımız allaha kaldıysa vay bızım halımıze fıgarro: cok guldum honest:sız tanrımısınız ınsanların otekı tarafta nereye gıdecegını bılıyosunuz Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.