Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Çocuk oyuncağı olsaydı bugün herkes ateist olurdu... senin müslümanlığı ya da tam anlamıyla islamı bilip bilmediğini anlamamız için neden ve nasıl dinden çıktığını anlatmanı beklerim.... Kuran a mı tutunmuştun sadece ,yoksa başka şahsiyetlerin başka kitaplarına dalıp dinini abartıp abartıp kaldıramayacağın yükün altına girip en sonunda dinden mi çıktın....

Allah vardır,Kuran ondandır,Kuran daki incelikleri kavramak için biraz ilim gerekir,o medeniyetin hat safhasında yaşam sunacak kadar ileridir...kalben inandığımız kitaba ,yani bizim için inanılmaz derecede değer ve önem teşkil eden kitaba geri diyen zaten nerdedir yorum yapmayacağım... diğer arkadaşlar gibi çelişkileri ve o kitabı neden Muhammed in yazdığına inandıklarını açıklayan cümleler kurmanı tercih ederdim... hatta onlar gibi masal da demeni... ama zayıf ve geri noktasında bi daha düşün derim....

bundan ilerisini düşünmek gerçekten zor

Gönderi tarihi:
http://www.youtube.com/watch?v=vDNggqhBYf8...ted&search= bundan ilerisini düşünmek gerçekten zor

gelde bu görüntüler üstüne konuş ya da yaz ,Rabbim müminlerdeki merhameti bildiğinden ,cezayı işlemlerde bunun bizi engellememesini vurgular ama ben bu görüntülerde yaptığına içi burkulan merhametli insanları değil,kestiği ele ya da taşladığı kadına ya da astığı adama sevinen ,neredeyse göbek atacak insanları görüyorum... ve bütün bu görüntülere rağmen islamın medeni olduğunu söylüyorum... halkların ya da kavimlerin ya da oradaki çoğunluğun uygulama şekli,islama mal edilemez... içiniz burkulmadan hırsızın elini kestiniz,doğru çünkü emir,,peki o eli sırıta sırıta elden ele dolaştırmak... ben bunu okuduğum dinle bağdaştırmayacağım... ama insanlığın ne halde olduğu ve hangi yaratığın insana neler yaptırabileceği gayet açık görünüyor... Mengel bile bu kadar sırıtmıyordur herhalde deneylerini yaparken..

Gönderi tarihi:
gelde bu görüntüler üstüne konuş ya da yaz ,Rabbim müminlerdeki merhameti bildiğinden ,cezayı işlemlerde bunun bizi engellememesini vurgular ama ben bu görüntülerde yaptığına içi burkulan merhametli insanları değil,kestiği ele ya da taşladığı kadına ya da astığı adama sevinen ,neredeyse göbek atacak insanları görüyorum... ve bütün bu görüntülere rağmen islamın medeni olduğunu söylüyorum... halkların ya da kavimlerin ya da oradaki çoğunluğun uygulama şekli,islama mal edilemez... içiniz burkulmadan hırsızın elini kestiniz,doğru çünkü emir,,peki o eli sırıta sırıta elden ele dolaştırmak... ben bunu okuduğum dinle bağdaştırmayacağım... ama insanlığın ne halde olduğu ve hangi yaratığın insana neler yaptırabileceği gayet açık görünüyor... Mengel bile bu kadar sırıtmıyordur herhalde deneylerini yaparken..

sırıta sırıta elden ele dolaştıranların olacağınıda allah tahmin edebiliyordu bu işlerden zevk alacak olanlarıda ama bunları geçelim

siz müslümanların birtürlü başaramadığınız şey şu çuvaldızı önce kendinize batıramamak cezalar konusunda

ben cezaların bir sınırı olmalı derken siz sonsuz azapta dahil doğaldır diyorsunuz kitabınızla birlikte

ben sınırı olmalı diyorsam öyle cezalandırılmam gereken suçlarımın korkusundan demiyorum tamamen vijdanımın sesiyle konuşuyorum

oysaki allahın emirlerini yerine getirip cehennemden yırtmayı bende gayet iyi bilirim ve istersem yapabilirim. ancak bunun bilincinde olamayanlarda var sinirlenince sinirine hakim olamayanlar var zevklerine nefsine hakim olamayanlar var onlara o siniri nefsini zekasının azlığını veren ben değilim gene yakacak olan allah.

inanmak istemekle inanılmaz zorlayarakta inandırılamaz ve inanmanın veya inanmamanın cezasıda olamaz böyle mantıksız bir amaç için bu dünya yaratılmış olamaz eğer bir amaç varsa dünyanın oluşumunda mutlaka daha mantıklı ve bizlerin bilmediği bir amaçtır. eğer bir sınav dünyasıysa bu daha mantıklı bir sınavdır.

inanan köşeyi dönüyor inanmayan sonsuz azaba sevkediliyor

Gönderi tarihi:

Benzer goruntuler ve hatta daha ileri boyutta olanlar cagimizin en uygar kabul edilen toplumlar icinden de orneklendirilebilir. Gunumuzde modern zulmun ulastigi boyutu midelerin kaldirmayacagi, yureklerin dayanmayacagi orneklerle anlatmanin geregi yok.

Islam'in karsisina konuslandirilan degerler maalesef tarihin en kanli kesidini olusturur.

Goruntulerdeki insanlik disi uygulamalarin savunulacak hicbir yonu yok ve elbette modern zulum din adina yapilan zulmu hakli cikarmaz. Fakat tek yonlu propagandist perspektiflerle de bir yere varilamaz.

Islam'in sozkonusu davranislari tasvip etmedigini, Peygamber'in uygulama seklini, Ali'nin Kur'an'a yonelim tarzini uzun uzadiya anlatmanin bir yarari olmayacaktir, bunu biliyorum. Cunku Islam'in bu denli duz bir mantikla yargilanmaya calisildigi ortamlarda soylenecek hersey, Ali'nin Muaviye karsisindaki caresizligine donusecektir. Cunku samimiyetle yaklasilmadigi taktirde, ilahi veya beseri, her yasa istismara aciktir.

Tarihi iyi okumak gerekiyor. Aksi taktirde, Muslumanlarin ne tur seruvenlerin icinden suzulerek gunumuze geldiklerini yeterince kavrayamadan farkli ve yanlis Islam anlayislarinin temelindeki etkenleri goremezsiniz.

Cagi iyi okumak gerekiyor. Yoksa Islam'in insanlik disi uygulamalardan, talibanlardan ibaret olmadigini bilemezsiniz. Zorba gucun onundeki yegane engel olan Islam'a karsi gelistirilen manipulatif propagandalarin kurbani olmaktan kurtulamazsiniz.

Islam kaynaklarini iyi okumak gerekiyor. Emir ve yasalarin acilimlarinin Kur'an'da teferruatlarla bulandirilmadigini, bu isin bir sistemi oldugunu, her insanin veya grubun direkt olarak hukum verme yetkisine sahip olmadigini bilemezsiniz cunku.

O yuzden tekrar tekrar birilerinin musluman olanlara 'Islam budur' dayatmasini dinlemekten usandigim icin ayrintilara girmeyecegim.

Gozu kapali yaklasimlar oldugu surece sonuc alinmayacaktir. Cunku bu durumda karsilikli suclamalarin otesine gecemeyiz. Ornegin goruntulerdeki anlamsiz sonuca karsilik birisi de Istiklal mahkemelerinin mantigini sorsa hic de haksiz sayilmaz kanaatimce. Madem genelleme, al burdan yak misali...

Selam ile..

Gönderi tarihi:

İnsanlık için utanç görüntüleri...

Neyin inancı bu...

Vahşetin, karanlıkların, zulmün, acının, yoksulluğun, akılsızlığın, ********, ilkelliğin ve inanca zincirlenmış kölelerin yapabileceği tutum ve davranışlar...

İyi ki Atatürk Türkiyesinde bu doğmalardan kurtulmuş bir Cumhuriyetimiz var...

İyiki bu zihniyetten uzak ve aklın egemen olduğu bir toplum yaratılmış..

İyiki o ülkelere benzemek istemeyen ve mücadelelerini yürekli, yiğit ve onurlu sürdürme kararlılığında insanlarımız hala var..

Atamıza ne kadar şükretsek azdır... :clover:

Onun gösterdiği inanç ve ilkeler bugünün dünya konjüktüründe var olma sebebimiz, yaşam kaynağımız ve olmazsa olmazlarımızdır...

İnançlardan çok onun gösterdiği hedeflere, ilkelere ihtiyacımız var...

Gerisi boş ve karanlıktır bir arayıştır...

(Bu arada bunu savunmaya kalkan ve bütün bu olup bitenleri soft bir hale getirmeye çalışanlara ise sadece üzülüyorum...)

Gönderi tarihi:
Benzer goruntuler ve hatta daha ileri boyutta olanlar cagimizin en uygar kabul edilen toplumlar icinden de orneklendirilebilir. Gunumuzde modern zulmun ulastigi boyutu midelerin kaldirmayacagi, yureklerin dayanmayacagi orneklerle anlatmanin geregi yok.

Islam'in karsisina konuslandirilan degerler maalesef tarihin en kanli kesidini olusturur.

Goruntulerdeki insanlik disi uygulamalarin savunulacak hicbir yonu yok ve elbette modern zulum din adina yapilan zulmu hakli cikarmaz. Fakat tek yonlu propagandist perspektiflerle de bir yere varilamaz.

Selam ile..

agzına saglık dostum.

bu satırlar iyi bir cevap teşkil ediyor.

Gönderi tarihi:
........Islam'in sozkonusu davranislari tasvip etmedigini,......

Maide/38 Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

Gönderi tarihi:
Maide/38 Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

Bu ülke şeriat develti değil hukuk devletidir ve bilime inanmış bir toplumdur...

Ne yani el, kol, kafa kesmekle bu işlerin dini yöntemlerle çözüleceğini mi söylüyorsanız...

... ediyorsunuz...

Yasalarımıza bakın ne diyor...

Gönderi tarihi:
Bu ülke şeriat develti değil hukuk devletidir ve bilime inanmış bir toplumdur...

Ne yani el, kol, kafa kesmekle bu işlerin dini yöntemlerle çözüleceğini mi söylüyorsanız...

... ediyorsunuz...

Yasalarımıza bakın ne diyor...

bu karşılaştırma ile haala şeriat kanunlarının iyi olduğunu savunanların çabası haklı çıkma çabasından başka birşey değildir.

ancak başka birşey daha olabilirki allah korkusu.

allah korkusu insanları doğru yola sevkedeceği yerde yanlış yola sevkediyormuş.

merak ediyorum acaba şeriat diyenlerden birinin aile fertlerinden birinin boğazını 3 darbede kesilmesine karar verilse ne yapar veya bir haksızlıktan dolayı yanlış anlaşılma veya iftiraya maruz kalarak kolu kesilse ve gerçek aylar sonra ortaya çıksa ki gayet doğal birşey şeriat kanunlarınız o kolu yerine dikebilecekmi veya o 3 darbede kafası kesilen akrabanız geri gelecekmi? böyle basit böyle hatalı bir yönetimle yaşamayı gerçekten istiyormusunuz acaba?

davulun sesi uzaktan hoş gelir bence siz bu davulun sesine kapılmışsınız bence pek merak edilecek gibi değil ince düşünürseniz

Gönderi tarihi:
bu karşılaştırma ile haala şeriat kanunlarının iyi olduğunu savunanların çabası haklı çıkma çabasından başka birşey değildir.

merak ediyorum acaba şeriat diyenlerden birinin aile fertlerinden birinin boğazını 3 darbede kesilmesine karar verilse ne yapar veya bir haksızlıktan dolayı yanlış anlaşılma veya iftiraya maruz kalarak kolu kesilse ve gerçek aylar sonra ortaya çıksa ki gayet doğal birşey şeriat kanunlarınız o kolu yerine dikebilecekmi veya o 3 darbede kafası kesilen akrabanız geri gelecekmi? böyle basit böyle hatalı bir yönetimle yaşamayı gerçekten istiyormusunuz acaba?

davulun sesi uzaktan hoş gelir bence siz bu davulun sesine kapılmışsınız bence pek merak edilecek gibi değil ince düşünürseniz

Türkiyemizde şeriat özlemcileri ne yazıkki PKK kadar tehlikeli ve karanlıktır.. Çünkü toplumumuzun ilerlemisine, dünya ülkesi olma çabamında en büyük engel bu tür yaklaşımlar ve özlemlerdir...

Ne yazıkki tarihin karanlıklarında kalmış bu düşünce biçimleri hala var...

Bunlar ki...

Cehalet ve istibdadın egemen olduğu şeriat düzenini Türkiye'ye getirmeye çalışan, laiklik karşıtı karanlık güçlerin ilk hedefi hiç kuşkusuz üniversiteler ve bilim adamlarıdır. Çünkü, keyfi yönetim, zorbalık ve bir baskı rejimi olan şeriat düzeninde, din adına kişisel iradelerini tüm insan haklarının ve demokratik yasaların üzerinde sayan, insanın her türlü temel hak ve özgürlüklerini yok etmeyi amaçlayan mollalar, toplum insanının zihni gelişmesine katkıda bulunabilecek, ona ışık tutabilecek her şeyden mahrum bırakılması, özellikle düşünce ve fikir özgürlüğünün ortadan kaldırılması gerektiği inancı ile, önce üniversiteleri susturmaya çalışarak, bilgeliğin değil, bilgisizliğin, cehaletin yayılmasını ve toplumda egemen olmasını isteyeceklerdir. Çünkü onlar, toplum üzerindeki keyfi ve baskılı yönetimlerini özgür bir ortamda sürdüremeyeceklerinin bilincindedirler. Bu nedenle ilk hedefleri ve tek amaçları, özgürlükleri kısıtlamak hatta ortadan kaldırmak, insan aklını ve zekâsını köreltmektir.

Öte yandan, toplum insanını, cehalete karşı en etkin silahı olan akıl ve muhakeme gücünden yoksun bırakabilmek için de, onu bilimin ışığından uzaklaştırıp karanlığa sürüklemek çabası içerisindedirler. Üniversite ve bilim adamları olarak bizim karşı çabamız ise bu karanlığı boğmak, toplumumuzu ve insanlarımızı aydınlığa çıkarmaktır.

Davamız, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ve Atatürkçü düşünce doğrultusunda, çağdaş bilimin, özgürlükçü demokrasinin, laikliğin ve insan haklarının, cehalete, taassuba, dinci zorbalığa ve şeriat düzenine karşı egemen kılınması davasıdır...

Kimsenin zerre kadar kuşku ve korkusu olmasın...

Gönderi tarihi:
Türkiyemizde şeriat özlemcileri ne yazıkki PKK kadar tehlikeli ve karanlıktır.. Çünkü toplumumuzun ilerlemisine, dünya ülkesi olma çabamında en büyük engel bu tür yaklaşımlar ve özlemlerdir...

Ne yazıkki tarihin karanlıklarında kalmış bu düşünce biçimleri hala var...

Bunlar ki...

Cehalet ve istibdadın egemen olduğu şeriat düzenini Türkiye'ye getirmeye çalışan, laiklik karşıtı karanlık güçlerin ilk hedefi hiç kuşkusuz üniversiteler ve bilim adamlarıdır. Çünkü, keyfi yönetim, zorbalık ve bir baskı rejimi olan şeriat düzeninde, din adına kişisel iradelerini tüm insan haklarının ve demokratik yasaların üzerinde sayan, insanın her türlü temel hak ve özgürlüklerini yok etmeyi amaçlayan mollalar, toplum insanının zihni gelişmesine katkıda bulunabilecek, ona ışık tutabilecek her şeyden mahrum bırakılması, özellikle düşünce ve fikir özgürlüğünün ortadan kaldırılması gerektiği inancı ile, önce üniversiteleri susturmaya çalışarak, bilgeliğin değil, bilgisizliğin, cehaletin yayılmasını ve toplumda egemen olmasını isteyeceklerdir. Çünkü onlar, toplum üzerindeki keyfi ve baskılı yönetimlerini özgür bir ortamda sürdüremeyeceklerinin bilincindedirler. Bu nedenle ilk hedefleri ve tek amaçları, özgürlükleri kısıtlamak hatta ortadan kaldırmak, insan aklını ve zekâsını köreltmektir.

Öte yandan, toplum insanını, cehalete karşı en etkin silahı olan akıl ve muhakeme gücünden yoksun bırakabilmek için de, onu bilimin ışığından uzaklaştırıp karanlığa sürüklemek çabası içerisindedirler. Üniversite ve bilim adamları olarak bizim karşı çabamız ise bu karanlığı boğmak, toplumumuzu ve insanlarımızı aydınlığa çıkarmaktır.

Davamız, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ve Atatürkçü düşünce doğrultusunda, çağdaş bilimin, özgürlükçü demokrasinin, laikliğin ve insan haklarının, cehalete, taassuba, dinci zorbalığa ve şeriat düzenine karşı egemen kılınması davasıdır...

Kimsenin zerre kadar kuşku ve korkusu olmasın...

Atatürk ün adını anarken ,cumhuriyet adına konuşurken,keşke ,ama keşke, bu ülke sınırları içinde yaşayan ve aynı sokakta,aynı binada,aynı otobüste vs sürekli yanyana geldiğiniz ,erkeğini bilmem ama başını kapatmış bayanlara keşke biraz daha dikkatle baksaydınız...Bizler ,bütün milli değerlerimize olabildiğince sahip çıkmaya çalışırken,keşke sizler bu değerleri sürekli kullanarak bu kadar bölücülük yaratmasaydınız... Medeniyetsizlik damgasını ve önyargısını vurduğunuz bu kadar geniş bir kitleyi neden öyle kalmasınlar,daha da kötüye gitsinler diye okullarınızdan uzaklaştırdınız?Bu kadar aydın ve medeni şahsiyetlerdiniz,neden daha medeni toplum için gerekli olan eğitimin önünü kapattınız?..Neden bu kadar insanı belli başlı okullara gitmek zorunda bırakıp,onların farklı insanlar tanıma,farklı kültürler tanıma ve size göre at gözlüğü dediğimiz yoz bir kalıptan çıkışlarını sağlayacak her yolu kapattınız.? Okuyup iyi bir meslek edineni bile kamu alanlarına sokmayan sizler mi daha aydınsınız?Daha vatan seversiniz? Pardon da biz hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz... iste ya da isteme... ha dinci zorbalığı dediğin ha laik zorbalığı ... al birini vur ötekine...senin karanlığı boğmak aydınlığa çıkarmak dediğin yollar ortada... ne yolki vatanını seven,Atatürk ü seven ,milliyetçi onca insanın karanlığını değil ama haklarını boğmakta....

Gönderi tarihi:

Sizin hep atladığınız nokta... evet bu görüntüler olacak... insanlar durmadan haddini aşmaya devam edecek... Cehenneme "doldun mu?" diye sorulacak ,o da "daha" diyecek.. Peki neden.. çünkü yaratanın sözü kesinleşecek... hala neden yaratıldığımızı idrak edememişsiniz ki,yaşanan bunca vahşet dolu insanlık tarihini anlamlandıramıyorsun...Anlamak için sadece ve sadece Yaratanın kitapları gerekiyor,onlardan da ****** olununca akıllar karışıyor.... Bana islam ülkelerini geçin de ,islam olmayan diğer ülkelerden hangisinin mazisinde vahşet yoksa o ülkeyi bi örnek gösterin.. Hadi medeni ülkeleri sıralayın bana... model ülkenizi bi görelim...

Gönderi tarihi:
Sizin hep atladığınız nokta... evet bu görüntüler olacak... insanlar durmadan haddini aşmaya devam edecek... Cehenneme "doldun mu?" diye sorulacak ,o da "daha" diyecek.. Peki neden.. çünkü yaratanın sözü kesinleşecek... hala neden yaratıldığımızı idrak edememişsiniz ki,yaşanan bunca vahşet dolu insanlık tarihini anlamlandıramıyorsun...Anlamak için sadece ve sadece Yaratanın kitapları gerekiyor,onlardan da ****** olununca akıllar karışıyor.... Bana islam ülkelerini geçin de ,islam olmayan diğer ülkelerden hangisinin mazisinde vahşet yoksa o ülkeyi bi örnek gösterin.. Hadi medeni ülkeleri sıralayın bana... model ülkenizi bi görelim...

araştırmaya gerek yok şuan bulunduğun ülke gayet iyi dahada iyi olabilir bölücülerle zaman kaybetmesek

çünkü bu ülkede vahşet kanunlarla ve nizamlarla değil kanunsuzluklarla yapılabilir ancak buda insanlık halidirki bu vahşetleri genede yapan siz müslümanlarsınız terör olsun namus cinayetleri olsun bunlar kanunlarımızca desteklenen değil cezalandırılması gereken hallerdir

sizin kanununuz bunu öngörüyor

farkı göremiyormusunuz?

Gönderi tarihi:
araştırmaya gerek yok şuan bulunduğun ülke gayet iyi dahada iyi olabilir bölücülerle zaman kaybetmesek

çünkü bu ülkede vahşet kanunlarla ve nizamlarla değil kanunsuzluklarla yapılabilir ancak buda insanlık halidirki bu vahşetleri genede yapan siz müslümanlarsınız terör olsun namus cinayetleri olsun bunlar kanunlarımızca desteklenen değil cezalandırılması gereken hallerdir

sizin kanununuz bunu öngörüyor

farkı göremiyormusunuz?

Artık ne zaman uyanacaksınız...

Bütün söylediklerimizin arkasındayız..

Ve bu olumsuzlukları sadece bizler değil..

Bakın Avrupa bile bu tehlikeyi gayet güzel görüyorlar...

AB raporunda, Türkiye'deki dini akımlarda yaşanan yükselişin endişe verici olduğu vurgulandı

'İslamlaştırılıyor'</B>

'1980 darbesi neden oldu'

Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'nin İslamcı-Kemalist kutuplaşmalar nedeniyle siyasi kriz içinde olduğu öne sürüldü. İslamın yükselişine neden olarak 1980 askeri darbesinin gösterildiği raporda, ordunun İslamcı kökleri olan bir cumhurbaşkanı istemediği belirtilerek "Kemalistler, İslamcılara, Kürt milliyetçiliğine ve liberalizme karşı" denildi.

Yine; Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan Türkiye raporunda, Türk toplumunun giderek İslamlaştırılmasının endişe verici olduğu belirlitildi.

Haziran ayında yayımlanan "Türkiye'de Kriz: Avrupa yolunda yeni bir engel mi?" başlıklı raporda Türkiye'nin İslamcı-Kemalist kutuplaşmalar nedeniyle siyasi kriz içinde olduğu ileri sürülerek ülkede İslamcılığın yükselmesine neden olarak 1980 yılındaki askeri darbe gösterildi. Walter Posch tarafından kaleme alınan raporda "Türk toplumunun giderek İslamlaşması endişe verici olduğu" ifadelerine geniş yer verildi.

Sonuç olarak:AB'ye bağlı Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda, "Türkiye'nin İslamlaştırılmasının endişe verici olduğu" ileri sürülüyor.

Rapora göre;

1. - Türkiye'de İslamcı-Kemalist kutuplaşması var.
  2. - İslamcılığın yükselmesinin nedeni 1980 darbesidir.
  3. - Ordu İslamcı kökleri olan bir cumhurbaşkanı istemiyor.
  4. - Kemalistler, İslamcılara, Kürt milliyetçiliğine, Avrupa liberalizmine karşı.
  5. - DTP, bir şekilde PKK'ye bağlı.
  6. - DTP ile AKP anti-Kemalist.
  7. - Seçim sistemindeki yüzde 10'luk baraj demokratik değil.

Eee siz hala bana yok şu şöyleydi, bu böyleydi, islamcılık şudur budur deyin..

Gelişmiş ülkeler bizleri bu tür değerlendirmek ve emperyalist olan bu ülkelere karşı kemalist bir Cumhuruyet'e sahip çıkmayı ne zaman öğreneceğiz...

Gönderi tarihi:
Artık ne zaman uyanacaksınız...

Bütün söylediklerimizin arkasındayız..

Ve bu olumsuzlukları sadece bizler değil..

Bakın Avrupa bile bu tehlikeyi gayet güzel görüyorlar...

AB raporunda, Türkiye'deki dini akımlarda yaşanan yükselişin endişe verici olduğu vurgulandı

'İslamlaştırılıyor'</B>

'1980 darbesi neden oldu'

Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'nin İslamcı-Kemalist kutuplaşmalar nedeniyle siyasi kriz içinde olduğu öne sürüldü. İslamın yükselişine neden olarak 1980 askeri darbesinin gösterildiği raporda, ordunun İslamcı kökleri olan bir cumhurbaşkanı istemediği belirtilerek "Kemalistler, İslamcılara, Kürt milliyetçiliğine ve liberalizme karşı" denildi.

Yine; Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan Türkiye raporunda, Türk toplumunun giderek İslamlaştırılmasının endişe verici olduğu belirlitildi.

Haziran ayında yayımlanan "Türkiye'de Kriz: Avrupa yolunda yeni bir engel mi?" başlıklı raporda Türkiye'nin İslamcı-Kemalist kutuplaşmalar nedeniyle siyasi kriz içinde olduğu ileri sürülerek ülkede İslamcılığın yükselmesine neden olarak 1980 yılındaki askeri darbe gösterildi. Walter Posch tarafından kaleme alınan raporda "Türk toplumunun giderek İslamlaşması endişe verici olduğu" ifadelerine geniş yer verildi.

Sonuç olarak:AB'ye bağlı Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda, "Türkiye'nin İslamlaştırılmasının endişe verici olduğu" ileri sürülüyor.

Rapora göre;

1. - Türkiye'de İslamcı-Kemalist kutuplaşması var.
  2. - İslamcılığın yükselmesinin nedeni 1980 darbesidir.
  3. - Ordu İslamcı kökleri olan bir cumhurbaşkanı istemiyor.
  4. - Kemalistler, İslamcılara, Kürt milliyetçiliğine, Avrupa liberalizmine karşı.
  5. - DTP, bir şekilde PKK'ye bağlı.
  6. - DTP ile AKP anti-Kemalist.
  7. - Seçim sistemindeki yüzde 10'luk baraj demokratik değil.

Eee siz hala bana yok şu şöyleydi, bu böyleydi, islamcılık şudur budur deyin..

Gelişmiş ülkeler bizleri bu tür değerlendirmek ve emperyalist olan bu ülkelere karşı kemalist bir Cumhuruyet'e sahip çıkmayı ne zaman öğreneceğiz...

Sen mi Kemalist yolda Cumhuriyetine sahip çıkansın..Avrupa bu derece medeni ileri ülkeler gurubu madem,git orada yaşa arkadaşım.. yaşa da bi gör hangi ülke daha medeni... Doğru ama,bulunmuş bir çiflik herkes at koşturuyor..Önce medeni dediğin o ülkelerdeki asıl dikkat etmen kavrama yani milli değerlerine bi bak bakalım,ondan sonra sandığın kadar cumhuriyetçi ya da kemalist olup olmadığını sorgula... Ab raporuymuş.. sen bi AB den uzak durup kendini ***** **** ondan sonra biz ileriyiz deyip onlardan davet bekle... Herşeyden bağımsız olarak medenileşmemize bile izin verilmeyen bir sistemde ,ancak ve ancak bağımlı kuklalar oluruz böyle..

Gönderi tarihi:
kücük düsürtücü cümlerlerden..lütfen uzak durun

:::::::

kendini adam ette ondan sonra

bunu o şahsa değil ,AB ye girmeye çalışan bir ülke adına söylemiştim ,eğer bu cümle bu tarz bir yanlış anlaşılmaya sebep olduysa özür dilerim

Gönderi tarihi:

80 lı yıllarda turkıyenın ıslamlasmasından bahsettınız.80 yıllarda bıldıgınız uzere 2 kutup mevcuttu sag ve sol kesım.sag kesım turkculuk esasına dayana bır yon ızlıyor sol kesım marksıstst lenınıst bır yon ızlıyordu.ozaman marksıstst kesımın ızledıgı yolun sonuclarının oldugu ulkelere bakalım.rusya federasyonu en buyuk ornegı.ıste ekonomılerı ortada herseyı gectık avrupanın herseyerınde calısan hayat kadınları oratda rusya federayonudnan yada demırperde ulkelerındne kacıp hayat kadını bıle olmayı gzoe alankadınlar.yalnız surda bır noktalı vırgul koyalım.ıslamı araplar ıle bagdastırmamakta fayda var.ıslam bır arap dını dgeıl ıslam tum ınsanlıga ınmıs bı rhak dınıdır.ıslamı arap dını olarak gostermek ısteyen arap veya dıger kavım ınsalarınadır bu uyarım.ıslamı turklukle bagdastıran ulkelrın ekonomısıne bakamayacagız.cunku bu ulkeler yuzyılalrdır bagımsızlık mucadelesı ıle ugrasan boyunduruk altınd aolmayı esaret altınd aolamyı kabullenemeyen lakın hep yalnız kalan ulkelerdır.cecenıstan azerbaycan karabag bosna vs vs vs.kulturlerınden zerre eksıklık yapmayan ınsanlar.

geldık gunumuze.ıslamdannıye bukadar rahatsızsınız anlamıyorum.sızı rahatsız edenne var ıslamda.bakıp dıkkatınız cekıyorum ınsanlarda davranıslarda degıl ıslamda sıızı rahatsı eden ne var.ne varda sabah ezanını uykunuzdan uyandırıyor sızı dıye elestırıyor ınanan ınsanlara bukadar kın ve nefretle bakıyorsunuz.kemalızmden bahsedıyor sonra hosgoruryu bıtarafa atıp demokrsaı lafalrı yaparken ınanan ınsanları toplum dısı goruyorsunuz.sokakta rahatca gezerken ateıst oluyorsunuz cok gordum doguda ates altındayken ınanacagınız aklınıza gelıyor.her ımamaı yalancı dolandırıcı gouyorsunuz ıanannları gerıcı ataturkun tbmmı kuranı kerımlerle actırdıgını unutuyrsunuz.ılk meclıstekı vekıllerın seyhler oldugunu unutuyorsunuz.unutuyorsunuzkı bız bu ulkeyı seyhlerın elıne bırakmayacagımzı ama unutuyorsunuzkı ne soysuz turkuz ne dınsız musluman.

ınanmıyorusnuz dını ınsanlara endekslıyorsunuz.sımdı sıze ateıster soyle yapıyor solcular soyle yapıyor desem yalan bılgısız ***** okumamıs olacagım sıze karsı.cunku ozaman kısıelrın yaptıkalrıyla bagdastracagım dusuncenızı

unutmayınkı arkadaslar kemalızmde dın ve vıcdan hurrıyetı var.bu hurrıyet hepımıze ınanmıyorsanız saygı gosterın

hı avrupa raporlarınıda ornek gosterırken sunu dusunun bızım ıcımıze fıtneyı fesatı ayrımı kurd sorununu azınlık sorununu sokan kımler doguda pkka sılah veren eller kımler dusunun raporla kıyaslayın ve kara verın avrupamı baglıyız yoksa kendı ısımızı kendımızmı halledelım

Gönderi tarihi:

slm arkadaşlar ıyı guzel dıosunuzda şuankı turkıye için ne sölıceksınız merak edıyorum??

şerıatı kotuluyorsunuz tamam ok ama bıde şöyle düşünün ... şu an gunumuzde tecavuz,hırsızlık,vsbunlardan daha önemli olan bişey var..artık ar , namus dıe bişey kalmamış bakın haberlere kız kardeşine sarkan ondan çocuğu olan bıle var , babasının tecavuzune uğrayanmı dersın , kız kardeşine tecavuz edenmı dersın , bunların dışında , erkeğin erkekle olması ,kadının kadınla olması , bunları duyunca mıdenız bulanmıyomu bır araştırmaya gore avrupada ensest (aile içi ilişki ) %70 i gecmiş turkıyede sızce farklımı farklı olmaz çünkü artık tecavuze bıle ceza verılmıyo sızce bumu adalet ? tamam orasıda dört dörtlük doğru dıyıp katılmıyorum ama şuankı halımızde hıç iç acıcı deıl.. sonumuzu allah hayır etsın..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.