Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fuşya

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    29
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Fuşya - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

1

İçerik İtibarınız

  1. mutsuzluk gibi olumsuzluk yerine, insanın bildiklerinin üzerine çıkması,kişinin kendisine derinlik ve olgunluk katar diye düşünüyorum. bilgiyi ve birikmeyi üstünlük olarak görüp paylaşmaktan, çoğaltmaktan kaçınmamak koşuluyla...
  2. geçen yaz tatilde okurum diye yanıma bir arkadaş tavsiyesiyle aldığım kitaptlardan biriydi tutunamayanlar. sayfaları çevirdim çevirdim ama bir türlü sonunu getiremedim. bana da oldukça ağır gelmişti. paylaştığınız alıntıları okuyunca gözlerim doldu.sanırım ben de kötü yaşama korkusuyla yaşamayı ıskalayanlardan biriyim ve buda beni tutunamayanlardan yapabilir mi? sanırsam yapar. eve gidince hemen başlamayı düşünüyorum. teşekkürler arkadaşlar.
  3. Fuşya

    Yeni Yıl Meni Yıl

    Nasıl beceriyorsun bu kadar açık ve net olmayı.Keşke ben de senin gibi olabilseydim. Dilerim hayat bu kadar dürüst olmanın karşılığını sana kocaman mutluluklarla verir.Biliyorsundur ama ben gene kabul edersen dostane demek isterim ki "neyi çağırırsan o gelir, onu yaşarsın" 2010 yılı çağırdığın bütün güzellikleri ve mutlulukları getirsin sana. Hep mutlu olman dileğiyle...
  4. Fuşya

    Marilyn ve Rabia

    Şiirlerinde buram buram güneydoğu kokar. Kendisinin şairliğini, romancılığını son derece başarılı buluyorum. İki farklı sınıfdan iki ayrı kadının yaşamı, üzücü. Anlamlı bir paylaşım, teşekkürler.
  5. Kaynak kişi olarak gösterdiğiniz Özcan Yeniçeri, Hrant Dink'i Türklüğe hakaret ediyorsun diye yargılamış biridir. Sürekli AB ve ABD'nin bizi bölmek parçalamak istediğinden bahsediyorsunuz.Aynı bayrak, aynı toprak üzerinde yaşadığınız insanları da kamplara bölmek en büyük bölücülük değilmidir.
  6. Ahmet Kaya'yı MGD nin gecesinde yuhalayanlar, çatal bıçak atanlar içersinde Serdar Ortaç'da vardı. Kendisi Ahmet Kaya'ya karşı vatanını savunmuşdu ya, çok sonraları asker kaçağı olduğu da ortaya çıkdı. Hatta meşhur Ergenekon iddanamesinde, bizzat kendi evinde, askerden nasıl kaçılırın taktik ve stratejilerinin belirlendiği de su gibi gün yüzüne çıkdı. Ahmet Kaya bölücü değildi. Sırf etnik kimliği kürt diye bir gece de terörist ilan edildi.
  7. Osmanlıcadan Farsçaya ordan ver elini İngilizce, Latince ve ironinin allahını şeyetmişsiniz. Siz gerçekmisiniz yoksa şaka mı ?
  8. Fuşya

    Şair İlhan Berk

    Şairlerin, sanatçıların hep başka türlü insanlar olduklarına inanırım. Öyle ki yerleri asla doldurulamayacak türden. Hoşçakal İlhan Berk.. BİR ORMAN Hanginiz aklınıza getirdiniz. Benim bir gün insanlığımı Bitkilere hayvanlara kadar Bir gün tutup genişleteceğimi Bütün bu dünyaya saracağımı sonra da Şu esen rüzgâra bıraktım işte Yaşayan duyan her şeyimi Onların hesabına yaşayacaklar bundan sonra Ellerime saçlarıma kadar Her şeyim dünyada İlk defa bu kadar iyi farkediyorum Bu yüreği param parça uçan kuş Bu çamur gibi gökyüzü Bu deniz, bu garip karınca Cihanda ümit ölmez deyip yaşamışlar Her şey bir başına yaşamış bundan önce Toprakta bir başına yürümüş kökler Gecenin içinde bir başına uzamış ovalar Yalnızlıklarını duyurmayacağım bundan böyle Bir daha hiçbirine Yeni yeni anlıyorum Her şey şu gecelerin içinde oluyor Aydınlığa her şey hazır çıkıyor Su geceleyin yürüyor dikkat ettim Geceleyin biz uyurken ağaçlara Hiç unutmam bir gün geç vakit Tam benim geçtiğim zamana rastlamıştı Büyüme saati bir ormanın Şöyle iyice dinlesem sanırım artık Bütün ormanları büyürken duyarım Beni beklemişler kardeşçiğim Beni bu ağaçlar, nehirler, gökyüzü Geleyim anlatayım diye bir gün kendilerini Bir kere girdikten sonra şiirlerime Bilmişler bir daha ölmeyeceklerini İlhan BERK
  9. bir kadın bu kadar mı güzel sevilir. nasıl etkilendiğimi anlatabileceğim kelime bulamıyorum. lütfen devam..
  10. Sizin kadar iyimser değilim.Biz bu savaşı kaybettik.Onlar deyip düşmanlaştırmak niyetiyle söylemiyorum bunu. İmam Hatiplerde okuyanların üniversiteleri de isteyeceği düşünülmeliydi. TÜrbanın üniversiteye girmesi kamusal alana da girmesi demektir. Bu kadar insan okuyup da sadece özel teşebbüs içinde olacak değil. Bu da bir haktır neticede. Şeriat yasalarını türbanla sevimli hale getirdiler.Başardılar. Dün askeriyle bugün iktidarıyla da desteklendiler.Kazandılar.
  11. Cinsiyet ayrımcılığı yapanların, kadının eğitim özgürlüğünden, hak eşitliğinden bahsetmesi kadar büyük bir yalan olabilir mi acaba.. Benim annem de ailemdeki bir çok kadın da eşarp bağlayan insanlardır. Biz bu türbanı sizden öğrendik sizinle duyduk.Neyi sembolize ettiğini de pekala biliyoruz. Kişisel gündemime aldığım bir konu olmasa da,yazılanları okuyunca tepkisiz kalmamak babında kısaca düşüncemi ifade etmek istedim..
  12. Fuşya

    yalnız bir gece daha

    "kavuşamazsın, aşk olur." - asik veysel "kavuşanlar ise bütün kazananlar gibi terkeder." -murthan mungan
  13. Rica ederim. Elimde yok ama bulabilirsem bu başlığa link atarım
  14. Dany Brillant'ı tavsiye ederim. "Quand J'ai Vois Tes Yeux" Quand je vois tes yeux,je suis amoureux Quand j'entends ta voix,je suis fou de joie Quand je vois tes yeux, je suis amoureux Quand j'entends ta voix,je suis fou de toi Mais tu as tant de charme et c'est l?mon drame Car je suis sans arme lorsque tu es l?br /> Je voudrais tant t'le dire,je voudrais tant l'écrire Mais je n'ose pas te parler de ça (refrain) Tu fais des ravages,je manque de courage Pour te déclarer toute la vérit?br /> J'prépare des discours pour te faire la cour Mais j'peux plus bouger quand tu est ?mes côtés (refrain) Mais tu m'impressionnes,souvent je frissonne Quand me vient l'idée de te rencontrer Je n'ai pas confiance,je manque d'assurance Et je fais semblant de jouer les indifférents
  15. aynı zamanda takıntılı,baskıcı ve vicdanlı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.