Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

turkakay

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    80
  • Katılım

  • Son Ziyaret

turkakay tarafından postalanan herşey

  1. Kızılderililer ya da Amerika Yerlileri, Sibirya kökenli Eskimo - Aleut halkları dışında kalan bütün Amerika yerlileri için kullanılan ortak birleştirici ad.
  2. turkakay

    Bilim ne işe yarar?

    Bilim, gündelik hayatın hızlı akışı içerisinde sıklıkla farkında olmak zorlaşsa da, somut pratikleriyle hayatın her alanında yanımızdadır. Bilimin çıktıları ile toplumsal hayat iç içe geçmiş durumdadır.
  3. 1) Bölük komutanının yanına koşarak gelip çakı gibi bir selam verdikten sonra heyecanla "Beni arzu etmişsiniz komutanım" diyen ve yüzbaşının "Seni ne arzu edeceğim lan!" kükremesiyle yollara düşen Mehmetçik için kocaman bir alkış lütfen... 2) İşyerime arkadaşım ziyarete geldi. Ne içmek istediğini sorduğumda çay cevabı ile 5-6 metre uzakta olan askerime, 2 işareti yapıp çay karıştırma hareketini yaptım. Asker olduğu yerde 2 kere döndü. Bir an arkadaş koptu, ben şaşkın... 3) Sevgili anneanneciğim, havaalanındaki kadın polis memurunun amacı sana sarılmak değil, üzerini aramaktı. Hadi sarılıp sırtını sıvazladın, bir de üstüne öpmenin ne gereği vardı? 4) Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettirecek anons: "Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa."
  4. Evde tıkılı kaldık diye isyan etmeyelim. Şu evrede dışarıda olmamız hepimizi etkileyecek bu nedenle evde kalalım. Elbette bu günlerde bitecek inşallah.
  5. turkakay

    Jüpiter

    Jüpiter Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni. Güneş'ten uzaklığa göre beşinci sırada yer alır.
  6. turkakay

    Ay Tutulması

    Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir.
  7. Liberal fikirleri savunan doktrinleri ifade eden liberalizm, özgürlük taraftarı bir akımdır. Bireysel özgürlükler temelinde gelişmiş, farklı ifadelerle tanımlanmıştır. Yıllarca yıl öncesinde doğan düşünce, bugünün pek çok politik, ekonomik ve sosyal sistemini etkilemiştir. Bireyin siyasetin temel sorunu olma özgürlüğünü korumayı ve geliştirmeyi gerektiren politik doktrin olarak da açıklanmaktadır. Liberaller genellikle hükümetin bireylerin başkaları tarafından zarar görmesini önlemek için gerekli olduğuna inanırlar ancak hükümetin kendisinin özgürlük için bir tehdit oluşturabileceğini de kabul ederler. Bireyin hayatını ve özgürlüğünü güvence altına almak için yasalar, yargıçlar ve polise ihtiyaç vardır, ancak zorlayıcı güçleri bireye karşı da döndürülebilir. O halde sorun, hükümete bireysel özgürlüğü korumak için gerekli gücü veren, aynı zamanda yönetenlerin bu gücü kötüye kullanmasını önleyen bir sistem tasarlamaktır. Sorun, hükümetin bireysel özgürlük için tek şey olup olmaması gerektiği konusunda karmaşıklaşır. Bazı liberaller -neoklasik liberaller veya liberterler- bu sorunun yanıtının “evet” olduğunu düşünür. Öte yandan 19. yüzyılın sonlarından bu yana çoğu liberal, hükümet güçlerinin bireyin özgürlüğünü hem destekleyebileceği hem de koruyabileceği konusunda ısrar etmiştir.
  8. turkakay

    Parfüm

    Bir kadın; cazibesi ve hanımefendilik özellikleri ile öne çıkar. Birçoğumuz da bu özellikleri destekleyecek kokuları yakından tanırız. İşte sizlere en çok tercih edilen ve beğenilen kadın parfümleri listesi: https://paratic.com/kadin-parfumleri/
  9. Teşekkürler..Evde can sıkıntısına izlemediğim film kalmadı neredeyse.
  10. turkakay

    Bilim Kurgu Filmleri

    Ufkunuzu daha da genişletip, hayatı sorgulatan ya da bizleri gizem dolu dünyaların içerisine sürükleyen gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu filmleri listesi buldum: https://paratic.com/bilim-kurgu-filmleri/ Bol bol film izliyorum sizlerde bakın izlemeye başlayın arkadaşlar.
  11. Ya anlasana dargınım ama mahkûmum sana. Ağlamak dudakların diyemediğini gözyaşlarına söyletmektir. Sensin kalbim değildir böyle göğsüme vuran.
  12. “Sadece büyük ölçüde başarısız olmaya cesaret edenler büyük ölçüde başarabilirler.” - Robert F. Kennedy “Eğer tavuklarla takılırsan, kilitleneceksin ve kartallarla takılırsan uçacaksın.” - Steve Maraboli "Başarının sırrı yoktur. Hazırlık, sıkı çalışma ve başarısızlıktan öğrenmenin sonucudur."
  13. Acıkan doymam sanır, susayan kanmam sanır. Cömert derler maldan ederler; yiğit derler candan ederler.
  14. İnsanın öğrenmesi gereken ilk dil tatlı dildir. Masallar Albayım. Bu dünyada sonu mutlu biten tek şey onlar. Yaz dostum! Güzel sevmeyene adam denir mi? Şurama batan şurama batana özlem demeselerdi bıçak derdim. Kan bağı neye yarar can bağı olmadıktan sonra.
  15. En güçlü iki savaşçı sabır ve zamandır. Herkesin gülmekten konuşamayacağı bir arkadaşı olmalı.
  16. turkakay

    İlginç Bilgiler...

    Bu ikisi arasında bir ilişki kurmaya çalıştığımda aklınıza yalnızca “winter is coming” cümlesi gelse de durum bu değil. Çünkü soğuk bir odada uyumak, kabus görme ihtimalini arttırıyor. Çünkü alkollüyken kahve içmek, sizi ayıltmıyor. Aksine alkolün etkisini arttırıyor. Paraguay’da kan bağışı yapan kişiler, düello yapabiliyor. Ve karşı taraf öldüğü takdirde, hayatta kalana hiçbir ceza verilmiyor. Everest’te 200’ün üzerinde ceset bulunuyor ve bu cesetler dağcılar tarafından varış noktaları olarak kullanılıyor. Buradan da en ilginç bilgileri okuyabilirsiniz.
  17. Petrol Fiyatları OPEC Anlaşmazlığı ile Çakıldı! Ham Petrolün Varili 27 Dolara İndi Of of sabahan beri git gide düşüşler patladı. Haberin detaylarını buradan okuyabilirsiniz: https://paratic.com/petrol-fiyatlari-opec-anlasmazligi-cakildi/
  18. turkakay

    ateizm

    Ateizm tanrı fikrine, tanrılara, dinlere, ruhsal varlıklara ve metafizik inançlara inanmayı reddeden bir düşünce akımıdır. Bu akım mutlak bir tanrıya inanan Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet gibi semavi dinlerin yanı sıra tüm dinleri, örneğin Afrika dinlerini, Hinduizm, Şamanizm veya Budizmi de reddeder. Çünkü ateistler, ilahi bir gücün evreni yoktan var ettiği ve tüm yaratıkların üzerinde mutlak denetimi olduğu fikrini kabul etmezler. Onlara göre dinlerin varlığı, tanımı gibi dinle ilgili meseleler de ateizmin tartışma konusu değildir. Zira din ile ilgili her şey onlar için metafizik demektir. Ateistler yaygın şekilde tanrı tanımaz veya tanrıyı inkâr eden kişi olarak adlandırılmayı kabul etmezler. Çünkü onlar için tanrı yoktur ve olmayan bir tanrının inkâr edilmesi yanlış bir ifadedir.
  19. turkakay

    Mistisizm nedir?

    Mistisizm, Yunanca ‘gözlerini kapamak’ anlamındaki ‘myein’ teriminden türemiş olup, mantık veya akıl yolu ile erişilemeyen ilahi veya doğaüstü durumları sezgi yolu ile arama şeklinde tanımlanabilir.
  20. turkakay

    satanizm

    Şeytan'ı veya şeytan simgesini yücelten, ve bazı mezheplerinde şeytana tapmayı emreden öğreti. Satanizm, teistik satanizm ve ateistik satanizm olmak üzere ikiye ayrılır.
  21. Soyut kavramı elle tutulamayan yada gözle görülmeyen anlamında kullanılır. Soyutlaştırma ise soyut tanımının tam tersi olarak nitelenen fiziksel durumların anlamını zayıflatma amacıyla yada daha iyi belirtme için kullanılır. Soyut anlamlı sözcükler ise beş duyu organımız ile algılayamadığımız kavramlardır. Bu sözcükler düşünce yoluyla algılayabileceğimiz kavramları ifade eder.Soyutlama (soyutlaştırma): Soyutlama da, somutlamanın tam tersi bir özelliğe sahiptir. Yani aslında somut olan bir şeyi soyut gibi kullanmak, somut olan sözcüğü soyut anlamda kullanmaktır.
  22. Bu bulgular, Cuvier'e ait Doğal afet hipotezi veya Katastrofizm düşüncesini oluşturmuştur Cuvier'in Doğal Afetler Hipotezi evrimci
  23. Bende biyografi konulu filmleri izlemeyi seviyorum. Gerçek bireylerin takdir toplayan bu yaşam öyküleri, elbette ki sadece başarıları değil, gerçek olduğuna inanamayacağınız dram dolu hayatları da konu ediniyorlar. Buradan biyografi konulu film listesine bakabilirsiniz: https://paratic.com/biyografi-filmleri/
  24. Elimizin kiridir para diyoruz ama geçmişten günümüze kadar nasıl bu kadar önemli oldu hep merak etmişimdir. Bu konu üzerine paranın tarihi hakkında biraz araştırma yaptım. Yaptığım araştırmalarım karşısında bu yazıdan tüm merak ettiklerimi öğrendim. https://paratic.com/para-tarihi/
  25. Çin'in son zamanların en sert hamlesi kriz doğurabilir. Çin git gide batağa sürükleniyor. Çin yuanı ise şu anda 0.8699
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.