Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

castbound

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    64
  • Katılım

  • Son Ziyaret

castbound tarafından postalanan herşey

  1. Peki bu site gelirini nereden sağlıyor, aylık üyelik mi gerekli yoksa indirilen dosya miktarına göre yapılan bir ödeme mi var sizce? Çünkü üyelik sistemiyse tüm indirdiğimiz dosyaları da takip edebiliyorlar o zaman, zaten googleda da hangi sitelere girdiğimiz sürekli takip edilip kayıt altına alınıyor, daha sonra bu bilgilere kimler ulaşabilir orası meçhul.Belki bu kadar paranoya düşünmemek lazım ama bence internet en güzel şekilde organize edilmiş fişleme sistemi, onsuz yaşamak mümkün değil orası bir gerçek çünkü işten tutun okula, sosyal ihtiyaçlardan tutun öğrenmeye artık onsuz devam etmek olanaksız kılındı, işte tam bu noktada da bu ihtiyacın sebep olduğu his nedeniyle ömrümüzün sonuna kadar yapmış olduğumuz tüm hareketleri bir yere kayıt altına almalarına da kendimiz izin vermiş oluyoruz.Her ne kadar Google bu konuda kişisel bilgileri paylaşmadığını sürekli olarak dile getirse de belki devletlerle olan gizli anlaşmalar doğrultusunda bu kayıt develete de düzenli olarak aktarılıyor.İşte bazen haberler görüyoruz internette, Google kullanıcı bilgisini isteyen kurumla paylaşmadı diye, belki bu da sadece bu yaptıklarını daha inandırıcı kılmak için kullanılan yöntemlerden biri.Yani şimdi bunca teknolojik gelişme söz konusuyken izimizi kaybettirmek de mümkündür diye düşünüyorum ama bunun için herhalde daha üst seviye bir bilgisayart bilgisi gerekir,hani IP adresi gizleme olsun ya da başka güvenlik kalkanları mevcuttur herhalde kendi kişisel bilgilerimizi ifşa etmemek adına.Peki sizce bu yöntemler neler olabilir, IP adresi gizleme dışında, ne gibi önlemler alabiliriz ve bunları öğrenmek ne kadar bir zamn alır ?
  2. Peki bu dosyaları kendi bünyelerinde tutmuyorlar ise nerede tutuyorlar ve daha hızlı indirmeye nasıl yardımcı oluyorlar, yani bu teknik olarak nasıl mümkün? Başkalarının dosyalarını size iletiyorlar ama tam olarak fonksiyonları nedir ?
  3. İzmir Türkiye'nin en güzel ve modern şehirlerinden biri ancak sen şu an Almanya'da eğitim alan biri olarak İzmir'deki gençlerden daha şanslı konumdasın, bence yüksek lisansını Avrupa'da tamamla ve 5-10 yıllık bir çalışma deneyiminden sonra eğer hala Türkiye'yi düşünüyorsan gelirsin ama şu an bence senin için çok erken.Ayrıca mimarlık için Avusturya'yı da tercih edebilirsin yüksek lisansta, sonuçta orda da almanca konuşulduğu için rahatlıkla derslerini geçersin.Uzun vadede Avrupa Türkiye'ye göre daha stabil olduğu için orda kalmanı tavsiye ederim, Türkiye'ye sık sık gider gelirsin, çok seviyorsan alırsın bir daire uzun uzun kalırsın ama temelli dönüş çok riskli bir karar.Herşeyi yoluna oturttuktan sonra ve iyi bir maaş sahibi olunca, bir firmada çalışacaksan hem yüksek düzeyde bir ücretle başlarsın (ki zaten o zamana kadar belli bir birikimin olmuş olur Avrupa'da) ya da şirketini kurarsın.Peki nerden çıktı bu İzmir sevdası?
  4. Bu kadar faydalarını okuduktan sonra şimdi şöyle acı salçalı bir bulgur yememek olmaz.Yanına da güzel bir cacık,ohooo yeme de yanında yat.
  5. Açıklama için teşekkürler.Yani sadece dosyaları indirmede aracılık ediyorlar, torrent siteleri gibi mi işleyişi yoksa onlar farklılık gösteriyor mu? Onlar da kendi sistemlerinde saklamıyor değil mi?
  6. castbound

    Real-Debrid

    Selamlar arkadaşlar,böyle bir terim var mı bilişim sistemlerinde, varsa ne anlama geliyor, yoksa bu sadece bu hizmeti veren şirketin ismi mi? Paysafecard internet hizmetlerinde karşılaştığım bir terim, merak ettim açıklamasını, bu ve bunun gibi bazı terimleri öğrenerek kendimi geliştirmek istiyorum, o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
  7. Yazıda kadınların beklentileri bir ölçüde bahsedilmiş, çok da abartılı şeyler değil, zaten bu özelliklere sahip modern bir erkekseniz size bol bol talip çıkar merak etmeyin Liste genişletilebilir ve daha birçok özellik eklenebilir.
  8. Peki internet hızlı diyelim ama bazen internetin sağlayan şirketler belli bir kotanın üzerinde indirmenize izin vermiyor, duymuşsunuzdur belki, yani belli sayıda filmi indirmeye başlayınca aniden yavaşlamaya başlıyor internet, bunun önüne nasıl geçeriz.Sonuçta artık hızlı internet, hava su gibi bir ihtiyaç oldu, günlük işleri yerine getirmek için, diğer türlü çok zaman kaybettiriyor.Gerekirse paysafecard da alabiliriz önemli olan download'u hızlı tutmak ve günlük işleri süratli halledebilmek.
  9. Peki nerelerde kullanılıyor bu paysafecard ve nereden temin edebiliriz?
  10. Video ne yazık ki açılmıyor, acaba bende mi çalışmadı? Ama konzept süper orası kesin.İleride tüm araçların böyle olmasını umuyoruz.
  11. Teşekkürler paylaşım için, özellikle cep telefonuna yüklenip kullanıldığında oldukça kullanışlı olabileceğini düşündüğüm bir program.Umuyorum ki bir şekilde cep telefonuna aktarabilirim ya da bir şekilde bağlantı sağlayabilirim.Bilgisayrdan da skype gibi programları kullanırken baya makara çıkabilir, hatta mümkün olsa ciddi bir görüşme sırasında bir şaka hazırlayacaksınız,oldukça keyifli olur.
  12. Arkadaşlar merhaba,kaldığım yerde internet ne yazık ki çok yavaş.Bu nedenle bir filmi indirmek saatler sürebiliyor, acaba bunun kolay bir yolu yok mu? Yani belli bir ücret karşılığında üye olabileceğim bir site, ya da indireceğim bir uygulama sayesinde download'u hızlandırmam mümkün değil mi? Bir de ücretli olan bu online hizmetlere ödemeyi nasıl gerçekleştiriyoruz çünkü ben kredi kartı kullanmıyorum, başka şekillerde de ödeme yapabilir miyiz acaba?
  13. Californication,Entourage,Breaking Bad ve Black Mirror'ı tavsiye ederim.Bunun dışında How i met your mother zaten olmazsa olmazlardandır.
  14. Bedava da olsa ücretli de olsa hep insanın içinde ufak bir şüphe kalıyor ki beni huzursuz eden o şüphe.Öyle bir sistem istiyorum ki, kimse erişemesin, o da mümkün değil galiba.Ya diyeceksin devlet sırrı mı saklıyorsun alakası yok aslında ama yine de webe düşmek istemem.
  15. Merhaba arkadaşlar, harici hard diskimdeki dosyaların tamamının bir back up'ını online olarak siteye depolayım diyorum, ne olur ne olmaz.Hard diski kaybederiz çalınır falan.En güvenilir ve uygun fiyatlı olan sizce hangileri? Bir de kişisel bilgilerimizi içeren dosyaları ve fotoğraflarımızı yüklememizde sizce bir sakınca olur mu? Bir başka sorum da şu: Max. ne kadarlık bir kapasite sunuyorlar, çok pahalı bir hizmet mi bu?
  16. Krakow'a gelmek istiyorum ancak eğitim için değil turistik olarak.Yurtdışında okuyan bir arkadaşım var, öncelikle onu ziyaret edeceğim, oradan da birlikte Krakow'a gelmeyi planlıyoruz.Sizce yaklaşık kaç gece kalmamız gerekir, gidilmesi gereken yerler nelerdir, tavsiye edeceğiniz lokanta veya cafeler hangileridir, gece daha çok gençlerin gittiği hangi kulüpler vardır.En iyi orada yaşayan bilir, onun için internetteki klasik tavsiyelerden uzak durmak istedim.Bir de gidince, yapmadan dönme dediğiniz aktiviteler var mı acaba?
  17. Acaba savaşlara ve savunmaya harcanan tüm paralar bilime harcansa şimdiye neler bulmuşlardı.Çok gereksiz yere inanılmaz masraflar çıkıyor ülke ekonomilerinde, tamamen ilim ve bilime odaklanılsa zaten şiddetin ne kadar gereksiz olduğu anlaşılır.
  18. Herkesin belli bir sınırı var tabi ama abi yanlış yapmış, bana eyvallah deyip kapıdan çıkmak varken neden kendini bırakırsın boşluğa.Alışveriş hastası olmayan o kadar kadın var, illa ki bulurdun kendine uygun birisini.
  19. Aynı mesaj bana da gelmişti acana telefondaki fotoğraflar hacklendi mi? Gerçi benim telefonumda ne önemli bir fotoğraf ne de önemli bir yazışma var, kıza arkadaşım hacklemediği sürece bir problem yok.
  20. Peki bu IP gizleme hizmeti sunan web siteleri var, ya da Chrome'da eklentiler var IP gizlemek için,tabi belli bir ücret ödeniyor bu hizmeti alabilmek için. Hangi durumlarda IP adresini gizlemek gerekir, bir de biz IP adresimizi gizlesek de sonuçta sizin bahsettiğiniz gibi sunucudan yine IP adresimize ulaşabilirler en nihayetinde, o zaman bu hizmeti almanın ne getirisi olur? Sanmıyorum ki pro kullanıcılar bu tarz web siteleri aracılığı ile IP'lerini gizlesinler, başka taktikler kullanıyorlardır.Ama nasıl taktikler kullanabilirler, yapacağım için sormuyorum, zaten ben standart bir kullanıcı olduğum için öyle bir alt yapım da yok:) Bu IP gizleme olayını da daha yeni öğrendim,paysafecard'ın web sitesinde gözüme çarptı, merak ettim araştırıyım biraz dedim.
  21. Peki satın aldık mesela, ama istediğimiz gibi kullanmamıza izin vereceklerini sanmıyorum, birçok bürükratik engelle karşılaşırsınız özellikle şehir içinde yaşıyorsanız.
  22. Şu robot kadar dansedemiyorum gerçekten.Şaka bir yana teknoloji süper bir hızla gelişiyor, bilim kurgu filmlerinin gerçek olduğu günleri görmeyi istiyorum.
  23. Yüz tasarımı yapmayı amaçlıyorlar ancak yüzün vücutla olan bir uyumu da söz konusu , sadece yüzde yapılacak değişiklik vücutla bir bütün içerisinde olmadığında da olumsuz sonuçlar doğurabilir.Tabiki bilim araştırıp, yeni gelişmelere yol gösterici araştırmalara devam edecektir, gen haritası tam anlamıyla çözüldüğünde birçok hastalığın çaresine ve insan anotomisinin anlaşılamayan kısımlarına ışık tutulacaktır.Çok büyük yatırımlar gerekmekte tabi kalifiye bir araştırma görevlisinin yetişmesi ve ona uygun imkanlar sağlanması için, şöyle düşünün savaş ve bununla bağlantılı olan tüm diğer sektörlere yapılan yatırımların üniversite ve bilime yapıldığını, şu an izlediğimiz bilim kurgu filmlerindeki gibi kusursuz bir dünya yaratırdık herhalde çok daha kısa bir süre içerisinde.
  24. castbound

    kıbrıslılar?

    Gidip göresim geldi artık önümüzdeki yaza.Üniversite hazırlıkta Kıbrıslı bir arkadaşım vardı,ailesiyle falan da tanıştık çok sıcak kanlı insanlardı bence hiçbir konuda genelleme yapmamak lazım.Tabi ordaki atmosferi solumadığım için nasıl bir tavır sergileniyor bilemiyorum, ama onu anlamak da öyle iki hafta otelde kalınarak olmaz.Herhalde orda okuyan arkadaşlarımız en güzel karşılaştırmayı yapabilirler.
  25. Ülkemiz hem balıkçılık alanında hem de kabuklu deniz ürünleri açısından bir cennet ancak ne yazık ki biz kabuklu deniz ürünlerini pek tanımıyoruz.Özellikle sahil kasabalarındaki turistik lokantalarda deniz ürünlerinin fiyatlarıının yüksek olması nedeniyle ( ki bazen birçoğu dondurulmuş olabiliyor ) o balıkları da yeterince tanımıyoruz.Aslında çok büyük bir eksiklik, sağlık açısından zaten deniz ürünleri çok iyi lezzet açısından da öyle ama fiyatlar çok yüksek o yüzden hep 3-5 balıkcinsini tanıyor halk,deniz kentlerinde de durum bu.Bence televizyonda olsun ya da başka medya araçlarıyla deniz ürünlerini halka daha çok sevdirmeliyiz.Et açısından halkımız zaten kırmızı et tutkunu ve kebap gibi klasik yemekleri çok seviyor ve tüketiyor, çok iyi lokantalar da mevcut ancak balık tüketimi az bu da bunun sanki bir lüksmüş gibi görülmesine neden oluyor.Aynen kebap fiyat aralığında ya da biraz daha yüksek olabilir balık lokantlarının da sıklıkla görülmesini arzuluyorum.Mutfağımız çok zengin buna bir de deniz ürünlerini ekleyebilirsek çok apayrı bir noktaya ulaşırız gastronomik açıdan.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.