Zıplanacak içerik

Liderler

Popüler İçerikler

Üzerinde en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor: 04-01-2018 bütün bölümler

  1. 2018'in ilk kahveleri bendenizden.. Lokum.. Lokum.. Buyursunlar..
  2. Hep bi Audi istemişimdir. Ben şu maviyi alır giderim..
  3. şimdi n'olucak? eminmisin? ne zaman ki bu dünyada güzel, benzersiz ve eşsiz bir şeyi bulursun; aklından geçen ilk şey içini açıp ne olduğuna bakmaktır.. ama sonra anlarsın ki, lânet bir kütledir sadece.. ve onu neden kurcaladığını hiç anlamazsın.. tüm güzelliği gitmiştir.. ve asla geri dönmiyecektir.. seni seviyorum, üzgünüm.. Strange Blood 2015 Film
  4. Ama bu pakette Rengi ne olursa olsun Sevgi var..
  5. 1 puan
    Sevgili Radya Canım Öğretmenim Efendim 2018 Yılı Size ve Şahsınızda tüm Turkish Media Ailesine Ve Sevgili Bıcırık Fanlarıma Saadet, Mutluluk ve Hoşluklar getirsin.. Ellerinizden öperim.. Allah Sizi Başım(ız)dan eksik etmesin..
  6. Bilim insanları Çikolatanın 2050 yılı sonunda soyunun tükeneceğini düşünüyorlar Çikolataya bayılıyor olabilirsiniz, ancak kendinizi ona veda etmek için hazırlanmaya başlasanız iyi olur: Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ndeki bilim insanları, kakao bitkilerinin, iklim değişikliği nedeniyle 2050 yılının erken döneminde soyu tükenmeye başlayacağını öngörmüşlerdir. Ancak ufukta bir küçük umut var: Mars - bu çikolatayı Snickers ve Twix çubuğu gibi davranan şekerleme şirketi - gelecekteki kakao ekinlerini kurtaracak yeni bir yöntemle California Üniversitesi ile birlikte çalışıyor. Dünyada çikolatasının büyük kısmı Batı Afrika'dan geliyor -yeraltının yağmur ormanlarında yetişen bitkiler- ancak önümüzdeki 40 yıl boyunca, yükselen sıcaklıklar kakao çiftliklerini dağlara, yetiştirme için uygun olmayan bölgelere veya zaten vahşi hayat koruma alanları olarak saklayacak bölgelere doğru itecektir . Bununla birlikte, California Üniversitesi Berkeley, Independent'a göre kakao bitkilerinin DNA'sını değiştirmek için CRISPR teknolojisini kullanıyor. Umarım, genetiği değiştirilmiş bitkiler yükselen sıcaklıklardan kurtulabilir ve çiftlikler daha yüksek rakımlara taşınamaz. NOAA'nın raporunda, iklim değişikliğinin şu anki nesil kakao bitkilerini değil gelecek nesilleri de etkileyeceği belirtiliyor; bu da "adaptasyon zamanı geldi" anlamına geliyor. Fakat görünüm hâlâ berrak görünüyor: NOAA, şu anda yetiştirilen arazinin% 89.5'inin kakao artık 2050 yılına kadar uygun olmayacak. Ajans, kuraklığa karşı dayanıklı ve yağmur ormanlarına ek ağaç dikilen cabruca adı verilen geleneksel bir Brezilyalı yöntemi kullanarak kakao çekirdeği yetiştirmek için daha fazla çaba sarf ederek kakao tohumlarının yetiştiriciliğe özgü ırklarına odaklanmasını öneriyor. Kakaolu ağaçlara gölge sağlamak için tohumların hayatta kalması gereken kritik bir unsur. İklim değişikliği, insanların yemek yeme şekliyle çok net sonuçlara sahip olacak ve neyse ki bilim insanları önümüzdeki krize uyum sağlamanın yollarını buluyorlar. Bu arada bir dahaki sefere çikolata yiyin, tadını çıkarmak için zaman ayırın.

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.