Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Barack Obama'yı Dört Yıl Daha Başkan Seçti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

A7EiDWcCYAAZT1D.jpg

 

Sandıklardan çıkan - oy kullanan kişilere (Exit Polls) göre Barack Obaba seçimi çok önde götürüyor. Buradan çıkan sonuçla Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama'yı dört yıl daha başkan seçti diyebiliriz.

 

Barack Obama - 2012 Amerika Birleşik Devletleri Seçimlerini Yeniden Kazandı ve Amerika Birleşik Devletleri seçimlerini kazandı.

 

Daha ilerleyen saatlarda nasıl kazandığını rakamlarla size buradan duyurayacağız... smile.png

 

Exit Polls - Seçim günü oy kullananlarla yapılan anketten çıkan sonuçlardır.

 

Amerika Başkanını Seçti.

Barack Obama dört yıl daha Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Oldu.

 

Presdient-Barack-Obama.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Florida, Colorado, Ohio ve Virginia belirsizliğini koruyor.

 

Florida, Ohio ve Colorado Barack Obama hanesine yazılacak gibi görünüyor ama Virginia iki tarafada gidebilecek gibi görünüyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

VE BARACK OBAMA YENİDEN 4 YILLIĞINA AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANI SEÇİLDİ

 

ABD'NİN 44. BAŞKANI OLDU

 

Yaklaşık olarak 58 milyon oy alarak ve 303 Electrol Votes - Seçim Delegesi kazanarak başkan seçildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Obama kesenin ağzını iyice açmış, masraftan kaçmamış demek ki.. dağıttığı kömür ve makarnalar işe yaramış..biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Obama'nın zafer konuşması:

OB-VG710_1106ob_G_20121107014407.jpg

 

Obama: Dünyanın en büyük ülkesini daha da ileri götüreceğiz

 

Barack Obama, ABD Başkanlık yarışındaki ikinci zaferi sonrası kalabalık bir seçmen grubuna teşekkür konuşması yaptı.

 

CHICAGO - ABD Başkanı Barack Obama , “Beyaz Saray'a her zamankinden daha kararlı ve daha ilham almış şekilde döndüğünü” söyledi.

Obama, Chicago'daki McCormick Place'de yaptığı zafer konuşmasında, ister kendisine, ister rakibi Mitt Romney 'ye olsun, seçimlerde oy kullanan herkese teşekkür etti.

Romney ile az önce telefonda konuştuğunu, onu ve Paul Ryan'ı mücadeleci kampanyalarından dolayı kutladığını ifade eden Obama, bu ülkeyi ileriye taşımak için birlikte hangi alanlarda çalışabilecekleri konusunu görüşmek üzere Romney ile gelecek haftalarda bir araya gelmek istediğini belirtti.

Eşi Michelle ve kızları Sasha ve Malia, Başkan Yardımcısı Joe Biden ile kampanya ekibinde görev alanlar için övgü dolu sözler sarf eden Obama, ekonominin toparlanmakta, on yıllık savaş döneminin sona ermekte olduğunu kaydetti.

 

Uzun bir kampanya döneminin sona erdiğine işaret eden Obama, “Oyunuzu kazansam da kazanmasam da sizi dinledim, sizden bir şeyler öğrendim. Siz beni daha iyi bir başkan yaptınız. Yapılacak işler ve önümüzde bizi bekleyen gelecek hakkında, Beyaz Saray'a her zamankinden daha kararlı ve daha ilham almış şekilde dönüyorum” dedi.

 

‘ AMERİKA HAKKINDA HİÇ BU KADAR UMUTLU OLMAMIŞTIM’

 

ABD Başkanı Barack Obama, gelecek haftalar ve aylarda, bütçe, vergi reformu, göçmenlik sistemi ve enerji gibi konularda iki partinin liderleriyle bir arada çalışmayı arzuladığını söyledi.

 

Chicago'daki McCormick Place'de zafer konuşması yapan Obama, “Bu gece, bu seçimde siz Amerikan halkı, bize şunu hatırlattınız; yolumuz zorlu, yolculuğumuz uzun olsa da hep ayakta kaldık, mücadele ettik ve kalplerimizde şunu biliyoruz ki ABD için en iyi günler daha gelecek” diye konuştu.

“Bizi, sizin işlerinize odaklanmamız için seçtiniz, kendimizinkine değil” ifadesini kullanan Obama, “Gelecek haftalar ve aylarda, bütçe açığının azaltılması, vergi yasasının reformdan geçirilmesi, göçmenlik sistemimizin onarılması, kendimizi yabancı petrolden kurtarmak gibi birlikte çözebileceğimiz zorlukları ele almak için iki partinin liderleriyle bir arada çalışmayı arzuluyorum. Birlikte yapacağımız daha işler var” diye konuştu.

 

Başkan Obama, şunları kaydetti:

“Bu ülkenin diğer tüm ülkelerden daha fazla serveti var, ama bizi zengin yapan bu değil. Tarihteki en kuvvetli orduya sahibiz, ama bizi kuvvetli yapan bu değil. Üniversitelerimize, kültürümüze tüm dünya imreniyor ama dünyanın bizim kıyılarımıza gelmeye devam etmesinin nedeni bu değil. Amerika'yı istisnai yapan, dünyadaki en fazla çeşitliliğe sahip milleti bir arada tutan bağlar, ortak kaderi paylaştığımıza dair, bu ülkenin sadece birbirimize ve gelecek nesillere karşı belli yükümlülüklerimizin olduğunu kabullenmemiz halinde işleyebileceğine dair inanç. Amerika'yı büyük yapan bunlar”.

 

Bu gece umutlu olduğunu, çünkü Amerika'da bu ruhun canlı olduğunu gördüğünü belirten Obama, “Bu gece umutluyum. Çalışan ABD'nin ruhunu gördüm. Bunu aile işletmelerinde gördüm. Her Amerikalı geleceğinin güvende olmasını ister. Başkanı olmaktan gurur duyduğum ülke böyle bir ülke. Bütün zorluklara, hayal kırıklıklarına rağmen hiçbir zaman geleceğimiz hakkında daha iyimser olmadım. Hiçbir zaman daha umutlu olmadım. Ben kör bir iyimserlikten bahsetmiyorum. Ben sadece kenarda oturup kısır bir idealizmden bahsetmiyorum. Yaşlı, eşcinsel, zengin, fakir hiç fark etmez. Bu geleceği birlikte ele alabiliriz. Dünyadaki en büyük ülkeyi daha da ileriye götüreceğiz" dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Son eyalette Barack Obama'nın oldu. Florida da oyların % 50'sini alan Barack Obama eyaleti kazanmış oldu....

 

Obama: 332 Eyalet Delegesi (Electoral Votes) - Romney: 206 Eyalet Delegesi (Electoral Votes)

 

Şu andaki oy oranları

Obama: 51% 62.615.406 oy

Romney: 48% 59.142.004 oy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Amerikada seçimler enteresan bir sonuca imza attı. Seçimden sonra seçimde nasıl oy kullanıldığı hakkında bilgiler yavaş yavaş ortaya çıktı ve görünen o ki Amerikalı kadınlar başkanın kim olacağına karar vermiş. Yıllardır erkeklerin belirlediği Amerika başkanı ilk defa kadınların büyük çoğunlukla OBAMA demesi nedeniyle başkanın belirlenmesinde en büyük etken olduğu ortaya çıkmış oldu...

 

Darısı dünyadaki diğer bütün ülkelerin başına diyoruz...

 

Kadınları %55'i Obama'ya ile oy verdi, %44'ü Romney'e - Gördüğünü gibi Obam %11 gibi büyük bir yüzde ile kadınların büyük desteğini almış. Ve unutulmaması gereken diğer bir olayda ilk defa kadın seçmen sayısı erkek seçmen sayısından daha çok olduğu için bu çok önemli bir etken olmuş

 

Erkeklere gelince:

Erkeklerin %52'i Romney'e, %45'i Obamay'a oy vermiş. Gördüğünüz gibi fark %7..

 

Bu gösteriyor ki önümüzdeki yıllarda kadınlar dünyayı yönetecek. Erkek imparatorluğu kökünden sallanıyor ve bu dünya için daha iyi bir gelecek demek...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.