Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zeistgeist Addendum

Gönderen: evrensel-insan, 18-02-2013
  • 993 görüntü
  • 2 yorum

Zeitgeist Hareketi, insanların sosyal kaygıları ve genel iyilikleri için bilimsel yöntem kullanılarak, büyük bir sosyal kalkınmayı savunan, dünya çapında bir harekettir. Hareketin ana hedeflerinden birisi modern küresel halkın para-bazlı ekonomiden kaynak-bazlı ekonomiye geçmesidi

Hareket aynı zamanda, toplumsal değişme isteyen bir topluluk olan Venüs Projesinin(bir endüstriyel tasarımcı ve toplum mühendisi olan Jacque Fresco'nun hayat boyu çalışması) desteğini almıştır.

Haraketin 16 Mayıs 2009 itibariyle yaklaşık yarım milyon üyesi vardır.

Zeitgeist Hareketi belgesel filmi Peter Joseph tarafından üretilip, internette yayınlanmasından sonra adlandırılmıştır. 2007'de Zeitgeist: The Movie(Zeitgeist, filmi) ve 2008'de Zeitgeist: Addendum(Zeitgeist: ekyayınlanmıştır. Ve üçüncü film yapım aşamasında olup 2010'da yayınlanması planlanmakta olan olan Zeitgeist III'tür. Peter Joseph bunun konularının insan davranışları, teknoloji ve akılcılık olacağını ifade etmiştir.[4Genel olarak bütün filmler para-bazlı ekonomiden doğan sosyal problemlerden bahsetmekte ve mümkün çözümler önermektedir.

Önerilen Yorumlar

Yorum



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.