Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın en büyük dönme dolabı Dubai'de açılıyor

Gönderen: Admin, 29-10-2021
  • 626 görüntü
  • 1 yorum

Dünyanın en büyük dönme dolabı Dubai'de açılıyor

Önerilen Yorumlar

Yorum

  • Admin

gettyimages-1194524615_wide-6abbb482e4e9

Heyecan arayanlar bir sonraki tatillerini Dubai'de yapmak isteyebilirler.

Dünyanın en büyük ve en uzun dönme dolabı Perşembe günü halka açıldı. Bluewaters Adası'nda bulunan ve Dubai silüetinin manzarasını sunan Ain Dubai, web sitelerine göre yaklaşık 820 fit yüksekliğinde ve inşa etmek için yaklaşık 11.200 ton çelik gerektiriyor.

Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, dünyanın en büyük gözlem çarklarından biri ve en tanınmışlarından biri olan London Eye, yalnızca 440 fit yüksekliğindedir. Yaklaşık on yıldır dünyanın en yüksek dönme dolabı ünvanını elinde tutan Las Vegas'taki High Roller, yaklaşık 550 fit boyunda.

Ain Dubai, aynı anda binebilen rekor sayıda yolcu söz konusu olduğunda, 1.750 oturma kapasitesi (High Rollers'ın 1.120'dir) ve her biri (merhametle klimalı kabin) oturma kapasitesiyle pastayı alır. maksimum 40 binici. Ancak bu direksiyona binmek, yerel ilçe fuarınızda bir tur atmak kadar hızlı olmayacak; Ain Dubai'de bir tam dönüş yaklaşık 38 dakika sürer. Neyse ki, bardaki içecekler de dahil olmak üzere, yerdeki imtiyaz stantlarından yiyecek ve içeceklere izin verilir.

Bir basın açıklamasına göre, Perşembe ve Cuma günkü açılış gecesi etkinlikleri sırasında, tekerlek geceleri aydınlatıldı ve ziyaretçilere havai fişek gösterisi yapıldı.

Uzun zaman önce geldiği bildirilen bir kutlama. The Telegraph'ın haberine göre, Dubai'deki yetkililer, bölgedeki turizmi artırmaya yönelik daha büyük bir projenin parçası olarak 2013 yılında geliştiricilere rekor kıran yolculuğu inşa etmeleri için yeşil ışık yaktı.

Yoruma sekme


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.