Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zencefil'in Faydaları - Zencefil ne işe yarar?

Gönderen: Admin, 28-03-2020
  • 545 görüntü
  • 0 yorum

Zencefil'in Faydaları - Zencefil ne işe yarar?

Zencefilin Asya ve Hint mutfağında yaygın bir bileşen olduğunu biliyor olabilirsiniz, ancak iyileştirici özellikleri için yüzyıllardır kullanıldığını biliyor muydunuz?

Zencefil, mide bulantısı, sindirim sorunları ve ağrı gibi sağlık yararları konusunda uzun bir geçmişe sahiptir.

Bitkinin tıbbi amaçlar için en yaygın olarak kullanılan kısmı köksap olarak bilinen kök veya yeraltı sapıdır. Taze olarak tüketilebilir, toz haline getirilebilir, baharat olarak kurutulabilir veya yağ veya meyve suyu şeklinde kullanılabilir.

Mutfağınızda zencefil kullanmıyorsanız, başlamak isteyebileceğiniz 8 neden var!

1. Zencefil Sindirim Sorunlarını Giderir

Zencefil içindeki fenolik bileşiklerin gastrointestinal sistemdeki tahrişi hafifletmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Tükürük ve safra üretimini teşvik etmeye yardımcı olurken, gıda ve sıvıların GI kanalından daha sorunsuz hareket etmesine izin verir.

24 sağlıklı birey üzerinde yapılan bir çalışmada, yemekten önce 1.2 gram zencefil tozu almak midenin boşalmasını hızlandırarak hazımsızlığı% 50 azalttı.

2. Zencefil Bulantıyı Giderir

Zencefil çayı içmek ve hatta çiğ zencefil tüketmek, özellikle kanser tedavisi veya hamilelik ve sabah bulantısı sırasında bulantı için yaygın ve güvenli bir ev ilaçtır.

Toplam 1.278 hamile kadını içeren 12 çalışmanın gözden geçirilmesi, 1.1-1.5 gram zencefilin bulantıyı önemli ölçüde azalttığını buldu.

3. Zencefil Ağrıyı Azaltabilir

Georgia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, günlük zencefil takviyesinin kas ağrısını% 25 azalttığını buldu.

Zencefilin adet döngülerinde ağrıyı azalttığı da bulunmuştur.

Araştırmacılar ayrıca zencefilin kas ağrısının günlük ilerlemesini azaltmada etkili olduğuna inanıyorlar.

4. Zencefil Enflamasyonu Azaltır

Osteoartrit, vücuttaki eklemlerin dejenerasyonunu içeren, eklem ağrısı ve sertliğine neden olan yaygın bir sağlık sorunudur. Diz osteoartriti olan 247 kişinin bir denemesinde, zencefil özü alanların daha az ağrısı vardı ve daha az ağrı kesici ilaç kullanmaları gerekiyordu.

5. Zencefil Kalp Hastalığı Riskini Azaltabilir

Tip 2 diyabetli katılımcıları içeren yeni bir çalışmada, araştırmacılar her gün 2 gram zencefil tozunun kan şekerini düşürdüğünü ve 12 haftalık bir süre içinde genel olarak% 10'luk bir azalmaya yol açtığını buldular.

Yüksek kan şekeri kalp hastalığı için önemli bir risk faktörüdür.

Zencefilin kan şekeri üzerindeki etkileri ile kalp hastalığı riskiniz en az% 10 azaltılabilir.

6. Zencefil Kolesterol Seviyesini Düşürebilir

Yüksek kolesterolü olan 85 kişiden oluşan 45 günlük bir çalışma, her gün 3 gram zencefil tozunun kolesterol seviyelerinde önemli azalmaya neden olduğu sonucuna varmıştır.

Araştırmacılar, zencefilin kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabileceğine inanıyorlar.

7. Zencefil Anti-Kanser Özelliklerine Sahip Olabilir

Zencefilli 6-gingerol olarak bilinen bir madde, çeşitli kanser türleri için alternatif bir tedavi olarak incelenmiştir.

Bu teori üzerinde araştırmalar hala yürütülmektedir, ancak bir çalışma, her gün 2 gram zencefil ekstresinin kolondaki pro-enflamatuar sinyal moleküllerini önemli ölçüde azalttığını buldu.

8. Zencefil Beyin Fonksiyonunu Geliştirebilir

Oksadatif stres ve kronik iltihaplanma, yaşlanma sürecini hızlandırabilen ve Alzheimer hastalığının ve yaşa bağlı diğer bilişsel bozuklukların temel itici gücü haline gelebilecek iki faktördür.

Bazı çalışmalar zencefildeki antioksidanların ve biyoaktif bileşiklerin beyinde meydana gelen enflamatuar yanıtları inhibe edebileceğini düşündürmektedir.

60 orta yaşlı kadın üzerinde yapılan bir çalışmada, zencefil ekstraktının reaksiyon süresini ve çalışma belleğini geliştirdiği gösterildi, zencefilin beyin sağlığını çeşitli şekillerde desteklediğini düşündürdü.

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.