Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABD Ve Diğer Ülke Bankaları Çin Ödeme Uygulamalarından Çok Korkuyor

Gönderen: Admin, 21-05-2019
  • 415 görüntü
  • 0 yorum

ABD Ve Diğer Ülke Bankaları Çin Ödeme Uygulamalarından Çok Korkuyor

Çin'de insanlar Alibaba ve Tencent şirketlerinin sağladıkları uygulamaları her yerde kullanıyorlar: Chat, alışveriş, para gönderme, yada online alış verişte. Çin yakın zamanda nakit para kullanmayan bir ülke olmaya doğru hızla gidiyor. Bu da Amerika ve Diğer ülke bankalarını çok korkutuyor. Bu kokunun sebebi Çin sisteminde bankalar kendi paylarını alamıyorlar. Bir çok Çinlinin banka hesabı yok. Çin bütün dünyaya ödemelerin çok ucuza yapılabileceğini gösteriyor özellikle banka hesabı ve kredi kartı olmadan. Amerikalılar ve Türkler hala ödemelerinde kredi kartı ve banka hesaplarını kullanıyorlar. Bu sistem aracılara yani bankalara küçük pay ödememize neden oluyor ve bu payları bir araya getirirseniz çok büyük meblağlar ortaya çıkıyor. 

Örneğin Türkiye'de 100 Liralık bir alışverişinizde 97 Lira dükkana gidiyor. diğer 3 lira 4 birim arasında paylaşılıyor. 1. Veren banka 2. Ödeme İşlemcisi 3. Dükkan bankası 4. Kredi kartı ağı

Eğer böyle gider de Amerika ve Türkiye bu sistemi kullanmaya başlarsa bankalar bir yılda 800 milyar dolar kaybedecekler. Yani halk 800 milyar dolar kazanacak. 

İşte bunun için gözünüzü açık aklınızı hedefte tutun. 

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.