Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MIT Jell-O benzeri Midede Genişleyen Bir Hap Tasarladı

Gönderen: Admin, 12-02-2019
  • 451 görüntü
  • 0 yorum

MIT Jell-O benzeri Midede Genişleyen Bir Hap Tasarladı. MIT mühendisleri, mideye ulaştıklarında midede uzun süre kalabilecek kadar büyük, yumuşak, ezik bir ping pong topunun büyüklüğüne hızla şişen, yutulabilen, Jell-O benzeri bir hap tasarladılar.

MIT mühendisleri, mideye ulaştıklarında midede uzun süre kalabilecek kadar büyük, yumuşak, ezik bir ping pong topunun büyüklüğüne hızla şişen, yutulmaz, Jell-O benzeri bir hap tasarladılar.
Şişirilebilir hap, midenin sıcaklığını 30 güne kadar sürekli izleyen bir sensöre sahiptir. Hapın mideden çıkarılması gerekiyorsa, hasta, hapı hızla orijinal boyutuna küçülmesini ve vücuttan güvenle geçmesini tetikleyen bir kalsiyum çözeltisi içebilir.
Yeni hap iki tip hidrojelden yapılmıştır - Jell-O'nun tutarlılığına benzeyen polimer ve su karışımları. Kombinasyon, midenin çalkalanan asitli ortamına karşı geçirimsiz kalırken, hapın midede hızlı bir şekilde şişmesini sağlar.
Hidrojel esaslı tasarım, midede sadece birkaç gün kalabilen ya da gastrointestinalden daha sert olan sert plastikten veya metalden yapılmış olan mevcut sindirilebilir sensörlere göre daha yumuşak, daha biyouyumlu ve daha uzun ömürlüdür yolu.
MIT'deki makine mühendisliği profesörü Xuanhe Zhao, “Rüyada bir kez yutulan ve hastanın sağlığını bir ay gibi uzun bir süre izleyen bir Jell-O benzeri akıllı hapı kullanmak” diyor.
Zhao ve üst düzey işbirlikçi Giovanni Traverso, 2019 yılında MIT fakültesine katılacak misafir bilim adamı ve lider yazarlar Xinyue Liu, Christoph Steiger ve Shaoting Lin ile birlikte bugün Nature Communications'ta yayınlandı.

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.