Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neye göre seçeceksiniz?

Sizin için neler en önemli???  

18 üye oy verdi

1. 1. Ekonomi???

• Tam olarak milli olmalı
      0
    • Küreselleşmeye uyum sağlanmalı
      4
    • Hem milli hem de çağdaş bir politikayla devam edilmeli
      14
    • İlgilenmiyorum
      0
  2. 2. İç Politika???

• Teröre çözüm bulunmalı
      2
    • İrtica tehididi savuşturulmalı
      5
    • Yaşam standardının yükseltilmesi her türlü reform yapılmalı
      8
    • Daha şeffaf bir yönetim anlayışı izlenmeli
      3
  3. 3. Dış Politika???

• ABD'ye de AB'ye de evet
      2
    • ABD'ye de AB'ye de hayır
      6
    • ABD'ye hayır AB'ye evet
      3
    • Daha farklı bir oluşum aranmalı
      7
    • Türkiye yalnız devam etmeli
      0

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Evet,açıklama da yapabilir isteyen, ama önemli olan ankette görülecek oran...

Soruları ve yanıtları açarak başlayayım işe:

Çokça konuşulan ekonomik sorunlara nasıl bir yaklaşım bekliyorsunuz;günümüzde çokça eleştirilen "rahat" politikalar mı yoksa daha fazla milli değer içeren politikalar mı isteniyor;ya da ikisinin de aynı anda ön planda tutulabileceğine mi inanılıyor???

İçerde yaşanılan en önemli problem üzerine ikinci sorumuz.Terör mü, devlette yer edindiği iddia edilen gericilik mi,yoksa siz bir çok alanda daha fazla hizmet görüp, rahat yaşamayı yeterli bulur musunuz; peki bu gizli ilişkilerin üzerine gidilmesi ülkenin daha şeffafça yönetilmesine ne dersiniz???

Dış politikada sorulan "Türkiye ilerde nasıl bir yol izlesin"dir...

Lütfen cevapları Türkiye ve Dünya şartlarına göre; gerçekçi bir şekilde verelim...

Saygılar...

Sevgiler...

:zorro:

Gönderi tarihi:

İlk 8 kişinin yorumu:

Gördüğüm kadarıyla ekonomi de hem milli hem çağdaş değerlerin önemsenmesi fark açmış adeta;yani şimdilik çoğunluk çağın yarışından kopmadan aynı zamanda milli hassasiyetleri de taşıyarak ilerlenmesi gerektiğini vurguluyor...

Dikkatimi en çok çekense İç politikada en öenmli sorun meselesinin eşit oyları; ileriki dönemde nasıl değişir bilmiyorum ama ilk 8 kişide bir uzlaşı görülmedi...

Dış politikada ağırlıklı olarak AB ve daha farklı oluşumlar ön planda...

Bakalım değişen oranlar olacak mı???

Gönderi tarihi:

sevgili arkadaşım yaptığın bu anket son derece yerinde ancak iç politikadaki bütün seçenekleri aslında işaretlemek istedim ayrıca ab ve abd konusunda ise abdye kesinlikle hayır. ab ye ise ab bizi yalayıp yutmak istediğinden dolayı hayır ancak burada ben türkiyenin daha farklı alanlarda ittifak aramasını gerektiren seçeneği işaretledim. örneğin bu şangay beşlisi olabilir. sanırım hindistan, çin vs. gibi ülkeler var ve duyduğuma göre de yakında ab ye ve abd hegamonyasına bir rakip olacak saygılarımla. ayrıca bizim ab ve abd nin bu politikalarından kurtulmamız ve diğer alanlara yönelmemizin tek yolu chp iktidarıdır sakın önyargıyla ve genel başkanına laf ederek yaklaşmayın chp içinde sadee baykal yok. chp son derece ciddi bir parti saygılar !

Gönderi tarihi:

Katılım için teşekkürler...

Bu arada eklenen iki kişi ile dengelerde oynama olmuş bile...

Dış politika konusunda "farklı oluşum arayışı" ön plana çıkmış;İç politikadaki sorun sanırım insanların günümüzde yaşanan olaylara bakışındaki farktan ancak orada da terör ve irtica biraz geride kaldı;ekonomide ise sanırım insanlar orta şeker tercih ediyor...

Gönderi tarihi:

Ben karar veremedim. Kriterlerim farkli galiba :)

Saka bir yana, ozellikle ne ab ne abd, her ikisi de, ab ama abd degil, daha farkli olusun (nasil?), tek basina mi (mumkun degil) gibi secenekler cok havada kaliyor bence. Hangisini hangisinden ayirabiliriz ki? Bircok istenmeyen arasindan birini sec. Al birini vur otekine. Tam da milletvekili genel secimleri gibi olmus ama. Milletin isi cidden zor.

Selam ile..

Gönderi tarihi:

neye göre seçeceğiz ? bence insanların ilk önce kendilerini eğitmeleri ve değiştirmeleri şart..

yani biz diyoruzki, bir tane adam çıksın ve 70 milyon insanı düzeltsin, bu imkansız birşey.. biz vatandaş olarak ilk önce kendimizden başlayarak ailemiz mahallemiz die birşeyler yapmalıyız.. nasıl olur bilinçli bir toplum olarak, ne istediğini bilen aklı selim insanlar olarak..

bence Türkiye iç politikada irtica ve törörü bitirmeli, yaşam standartları da üretimle düzelir.. insanlar üretecekki iş istihdamı artsın dünya pazarına girelim, rekabet edelim.. o zaman bir avrupalı gibi yaşabiliriz..

bence Türk devletinin yeterince prestiji sarsılmıştır, artık bunların düzelmesi lazım, nasıl olur bence bizim ne japonya' dan ne rusyadan farkımız var hatta fazlamız var.. illaki bir yere tabi olmamız şartmı ? alacak olanlar onlar biz girmeye uğraşıyoruz. iki kurucu ülke olan fransa ve almanya, bizi istemiyorlar.. hala daha kriterleri sölemekteler bizden sonra başvuran ülkeler bile aday oldu biz 40 senedir uğraşıyoruz, fazla zorlamamak lazım, onlar almıyorsa kaldırırsın gümrüğü bak neler oluyor.. terörde aynı, israil nasıl yapıyor 1 askeri için koca şehri bombalıyor kimsenin sesi çıkmıyor ? biz şurda dibimizdeki pkk sorununu çözemiyoruz.. anlamadığım şey genelkurmay başkanı çıkıyor ve üst üste kuzey ırak' a girmeliyiz dediğin halde neden girilmiyor bu işi diplomatik olarak bitiremiyorsun işte belli, gençlerimiz kardeşlerimiz ölüyor kimse birşey yapmıyor ? yani dostsan dost olarak karşılanırsın yok değil ! düşman isen bence görmen gereken en ağır şekilde karşılığı bulmalısın bu sınır ötesinde de bir içinde. ben bunları düşünerek seçeceğim ve öyle bir istikrar görebilmiş değilim ?

Gönderi tarihi:

Ekonomide genel eğilim aynen devam ediyor...

İç politikada irticanın savuşturulması ön plana çıktı...

Dış politikada ise farklı oluşum aramak bir yana ABD'den de AB'den de kurtulalım diyenler şu an sayıca fazla...

14 kişiden böyle oranlar çıktı; katılımın daha fazla olmasını beklerdim ama maalesef artış çok yavaş oldu...

Gönderi tarihi:

Milli olmayı çağdaş değerlendirirsek, ekonomi seçeneklerindeki "küreselleşme" ile "milli, çağdaş politika" aynı anlamdadır.

Ayrılmaması gerekirdi.

Ayrıca "Yaşam standardının yükseltilip her tür reformların yapılması" da diğer üç maddeyi zaten içermektedir.

Ab, Abd konusunda ise sayın perspektife katılıyorum. Anket seçeneklerini ayırtedilemiyor.

Gönderi tarihi:
neye göre seçeceğiz ? bence insanların ilk önce kendilerini eğitmeleri ve değiştirmeleri şart..

yani biz diyoruzki, bir tane adam çıksın ve 70 milyon insanı düzeltsin, bu imkansız birşey.. biz vatandaş olarak ilk önce kendimizden başlayarak ailemiz mahallemiz die birşeyler yapmalıyız.. nasıl olur bilinçli bir toplum olarak, ne istediğini bilen aklı selim insanlar olarak..

bence Türkiye iç politikada irtica ve törörü bitirmeli, yaşam standartları da üretimle düzelir.. insanlar üretecekki iş istihdamı artsın dünya pazarına girelim, rekabet edelim.. o zaman bir avrupalı gibi yaşabiliriz..

bence Türk devletinin yeterince prestiji sarsılmıştır, artık bunların düzelmesi lazım, nasıl olur bence bizim ne japonya' dan ne rusyadan farkımız var hatta fazlamız var.. illaki bir yere tabi olmamız şartmı ? alacak olanlar onlar biz girmeye uğraşıyoruz. iki kurucu ülke olan fransa ve almanya, bizi istemiyorlar.. hala daha kriterleri sölemekteler bizden sonra başvuran ülkeler bile aday oldu biz 40 senedir uğraşıyoruz, fazla zorlamamak lazım, onlar almıyorsa kaldırırsın gümrüğü bak neler oluyor.. terörde aynı, israil nasıl yapıyor 1 askeri için koca şehri bombalıyor kimsenin sesi çıkmıyor ? biz şurda dibimizdeki pkk sorununu çözemiyoruz.. anlamadığım şey genelkurmay başkanı çıkıyor ve üst üste kuzey ırak' a girmeliyiz dediğin halde neden girilmiyor bu işi diplomatik olarak bitiremiyorsun işte belli, gençlerimiz kardeşlerimiz ölüyor kimse birşey yapmıyor ? yani dostsan dost olarak karşılanırsın yok değil ! düşman isen bence görmen gereken en ağır şekilde karşılığı bulmalısın bu sınır ötesinde de bir içinde. ben bunları düşünerek seçeceğim ve öyle bir istikrar görebilmiş değilim ?

Yaşam standartları eğitimle düzelir eğitim olduğu bir alanda her sorun çözülür. İrtica eğitimle biter ekonomi eğitimle düzelir, insanlar eğitimle bilinçlenir. Bunların heçbiri bir anda olacak şeyler değil. Yıllar süre bilir. Ama sağlam temeller üzerine kurarız.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Seçmenin büyük çoğunluğunun ekonomiyi önplanda tuttuğu görüldü ve özellikle doğu illerinden bağımsızlar için kolay görülen yerlerin AKP'ye fazlaca oy vermesi insanların yükselen-yükseltilen milliyetçiliğin her türüne tepkisi ve refah arayışı olmuştur...

Seçmen istikrara oy vermiş, statükoya karşı çıkmıştır...

Saygılar...

Sevgiler...

Gönderi tarihi:
sevgili arkadaşım yaptığın bu anket son derece yerinde ancak iç politikadaki bütün seçenekleri aslında işaretlemek istedim ayrıca ab ve abd konusunda ise abdye kesinlikle hayır. ab ye ise ab bizi yalayıp yutmak istediğinden dolayı hayır ancak burada ben türkiyenin daha farklı alanlarda ittifak aramasını gerektiren seçeneği işaretledim. örneğin bu şangay beşlisi olabilir. sanırım hindistan, çin vs. gibi ülkeler var ve duyduğuma göre de yakında ab ye ve abd hegamonyasına bir rakip olacak saygılarımla. ayrıca bizim ab ve abd nin bu politikalarından kurtulmamız ve diğer alanlara yönelmemizin tek yolu chp iktidarıdır sakın önyargıyla ve genel başkanına laf ederek yaklaşmayın chp içinde sadee baykal yok. chp son derece ciddi bir parti saygılar !

Sayin arkadasim söylediklerine aynen katiliyorum,ic politika bölümünde bir tek oy verme sarti bence sakincalidir,terör ve irtica ikiside ülkemiz icin tehlikeli olduguna göre bunlara da oy verebilme imkanlari olmaliydi.simdi sanki terör ve irtica hic sorun degilmis gibi bir durum ortaya cikiyor.Dis politikada ABD ve AB ile olan iliskiler belili bir düzen ve< disiplin icinde yürütülmeli ve mümkün oldugunca milli degerlerden milli ekonomiden ödün verilmemelidir.ABD veAB nin siyasi görüsleri ulus devletleri yok etmek parcalamaktir.Irak ve Yugoslavya buna örnektir,Iran ve Türkiye icin geri sayim baslatilimistir.Bu nedenle Türkiye dis politikasinda farkli olusumlar iceren siyasetleri arstirmali ve uygulamaya koymalidir.Rahmetli sayin Inönü'nün ABD baskani Jonnsona söyledigi söz tarihsel bir sözdür ve bu zaman asinima ugramayacak kadarda günceldir.Kibris icin Türkiyenin yapmis oldugu askeri caydiricilik harekatina ABD nin *Benim silahlarimla Kibrisa vuramazsin*demesine karsilik Inönünün su söü cok anlamlidir;*Baska bir dünya kurulur ve Türkiye bu dünyada yerini alir*Evet ABD ye verilen bu cevaba ragmen bugüne kadar genellikle sagci yani tutucu yönetimlerle yönetilen Türkiye maalesef baska bir dünyaya giremedi tam aksine son 5 yilda ABD nin kolonisi haline getirildi ve AB tarafindan yönetilmeye baslandi.Bu nedenle acilen yeni olusumlar bulmak gereksinimi vardir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.