Φ muki Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2007 "Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan yüklendi." (Ahzâb 72) Güzel arkadaşım ben durumu ateist zekaya uygun hale getirebilmek için yorum katarak anlattım. Misak hâdisesi olarak bilinen bu hadiseden habersiz olman benim sorunum değil. Uzunca yazdığım yazımı okumaya gerek görmemen de, gözlerinin kapalı kalmasına duyduğun arzunun göstergesi olsa gerek. Herzaman tekrarladığım gibi: ben versoy, tarafsız ve diğer arkadaşlar için emek harcamıyorum, bu sayfayı gözden geçirenlere bir faydam olur umuduyla yazıyorum. "Biz, peygamberleri ancak müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak göndeririz. İnkar edenler ise, hakkı batılla çürütmek için mücadele ederler. Âyetlerimizi ve kendilerine yapılan uyarıları alaya alırlar." (Kehf 56) İslam için milyarlarca somut neden varken, ısrarla kanıt istiyorsunuzya, bu ayete bak sonra da aynaya bak. her ayeti ayrı mucize olan Kuran-ı Kerim'den yüz çevirenlere benim zavallı çabalarım mı tesir edecek. Allaha emanet olun. Sayın cenneti beklerken, siz buraya Kuran'dan kulağa hoş gelen bölümler yazarak Kuran'ı okumamış, kulaktan dolma hikayelerle müslümanım diyen insanlara hitap ediyorsunuz anladığım kadarıyla. Siz yorulmasanız da o insanlara hayatınızda bir kez olsun Kuran'ı baştan sona kadar yılmadan okuyun deseniz daha anlamlı olmaz mı? Ateist zeka nedir? Bir dine inanmak zekayla mı ölçülür? O zaman birisi çıkıpta size 'kardeşim bu dine inandığın için senin zekandan şüphe ediyorum' dese ne cevap verirsiniz? Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2007 Sayın HOPPA: "Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan yüklendi. Çünkü o çok zalimdir, çok ********" işte ayetin tamamı, umarım size sürekli şüphelenmeyi emreden ve kuruntularda debelendiren şeytanınız tatmin olmuştur. Ağır olun lütfen, ne o şeytan muhabbeti filan.Size sadece niye ayetin sonunu atladınız diye sordum. Zalim ve ***** olmasının nedeni, inkarcılığıdır. O sizin kuruntunuz.Ayet öyle demiyor. Allah emaneti (islamı) göklere ve dağlara teklif etmiş ama onlar yüklenmemişler,çekinmişler değilmi? Allah onlara kabul etmedikleri için inkarcı *****,zalim nitelemesini yapmıyor. Öyle ise siz allahtan daha çok kıralcı keslip kabul etmeyenleri zalim ve ***** olarak niteleyemezsiniz,aksi takdirde ayeti çiğnemiş olursunuz. Emaneti insana yüklemiş oda kabul etmiş.Sebebi ne imiş.Hiç yorum yapmadan aynen ayette olduğu gibi yazıyorum Çünkü o çok zalimdir, çok ********" Emaneti (islamı) kabul eden müslümanlar bu ayete göre ***** sayılıyor.Dağlar (taş)kadar akılları yok,çünkü dağlar akıllık edip kabul etmemişler.Biz inkarcılar da kabul etmediğimiz için akıllı sayılıyoruz. Alıntı
Φ cenneti_beklerken Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2007 PİŞMANIM Ah akılsız kafam, sen Ayetleri hadisleri bi kenara bırak, inkar edenlerle laf dalaşına gir. Belki niyetim iyi, ama tek taraflı iyi niyetle işler yürümüyor. Neden Rabbinin emirlerini, Peygamberinin hadislerini hiçe sayarak bu seviyeden muhabbetlere katılıyorsun ahmak kafam. Hayatta yapabildiği en iyi şey inatlaşmak olanlar, sanki karşısındaki kendisinden bir şey istiyormuş, hatta sanki kötü birşey istiyormuş gibi ayak diretenler, kelimeleri orasından burasından çekip cevap verdiğini sananlar, senin bireysel hatalarını islam inancına yükleyecek kadar görüş zaafiyeti içinde olanlar, laf ebeliği yaparak yanıbaşındaki şeytanın sırtını sıvazlamasından haz duyan ama sonra pişmanlıktan çılgına dönecek olanlarla ne diye aynı masaya oturur da dil dökersin. 1. Ayetin sonunu atlamadım, sadece eklemye gerek görmedim çünkü konun özü Misak Hadisesiydi. 2. Allahın adaletinden şüphe edenler, onun ayetlerini sağa sola çekmekten haya etmezler. annenin babanın evladına duyduğu sevgiden çok çok daha yoğun sevgiyle kuluna merhamet eden Rabbimizi, tüm eksiklerden ve olumsuzluklardan tenzih ederim. 3. Cümleye bakarmısınız: "Allahtan daha çok kıralcı.." utançdan başım öne düşüyor, ama benmiyim utanması gereken acaba. 4. Kafası birazcık çalışan biri: "Hz. Muhammed de insandı, ve Allah onun için "zalim" ve benzeri kelimeleri kullanabilirmi, "Habibim" diyor Peygamberimize" diye düşünür. İnkar edenler, inkar ettikleri zaman Allahın yarattığı kul olmaktan çıktıklarını mı sanıyorlar, o ayetteki son nitelemler bahsettiğim gibi ya inkarcılara hitap ediyor, ya da tüm insanlara hitap ediyor: EVET CEHALETİM BÜYÜK, EVET NEFSİME ZULMEDİYORUM ZAMAN ZAMAN, GÜNAHLARA GİRİYORUM" hiçbir itirazım yok. hayır arkadaş, sen inkar gözlüğünü takanlardansın. SAYIN MUKİ: 1. Kuran tümüyle kulağa hoş gelir. Ben sadece konuyla ilgili olanları kendimce seçiyorum ve koyuyorum. 2. Kuranı baştan sona okuyun, yorulmayın konusunda size 100% katılıyorum. Ahmaklık ettim çabaladım. Karşımdakilerin iyiliğini düşündüğümden çabaladım. Ama görüyorum ki, gözleri gerçeğe kapalı olanlara hakikatten bahsettikçe, gözlerini daha sıkı yummayı marifet zannediyorlar. Yazık kendilerine ne yaptıklarını keşke bilseler. 3. Keşke dediğiniz gibi inancı kaynağından öğrenseler, bu konuda istekli olsalar, yalan yanlış bilgilerle ayak diretmeseler. Ayak diretmeyi amaç bellemeseler. Keşke günü geldiğinde Keşke demeyecek olsalar. Tövbe kapısı hep açık, ne olur dinleseniz güzel sözler söyleyen, iyiliğinizi isteyen bu genci. Ne kaybedersiniz. İman yoksa, kaybedecek ne varki. 4. Ateist zeka demek, olayların iç yüzünü kavramaya kapalı olanlar için kullandığım ve sanırım benim icad ettiğim bir tabir. Aşağılamama lüzum yok, Kuran ayetlerini okursanız, inkarcıların ne düzeyde olduğu (inkar ederek ölenleri kastediyorum, Tövbe edenler benden bin kat daha üstün mertebelere gelebilir hiç şüphesiz, ve keşke inkar edenler tövbe etse de benden kat kat daha iyi düzeylere gelseler mertebe anlamında, hiç dert etmem hatta sevinirim onlar adına) apaçık anlatılmıştır. Artı olarak benim aşağılamama ne gerek var. ARKADAŞLAR, KALBİNİ KIRDIĞIM OLDUYSA ÖZÜR DİLERİM, EKSİKLERİM HATALARIM VARSA BUNLAR BU 21 YAŞINDAKİ GENCİ BAĞLAR, İSLAMI SAMİMİ OLARAK ARAŞTIRIP İNCELEYİN, BENİM AKIL EDİP DE SİZE YÖNELTEMEDİĞİM SİLAHLARI SİZ KENDİNİZE DOĞRULTUN, VİCDANINIZA KULAK VERİN, BÜYÜKLENEREK KÜÇÜLMEK YERİNE, ACİZLİĞİNİZİ İTİRAF EDEREK YÜCELİN. SÖYLEYECEKLERİM BUNLARDIR. O GÜN, AYDINLIK YÜZLERLE KARŞILAŞMAK ÜMİDİYLE.. -ARTIK CEVAP YAZMAYACAĞIM- SAYGILAR Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 PİŞMANIM Ah akılsız kafam, sen Ayetleri hadisleri bi kenara bırak, inkar edenlerle laf dalaşına gir. Belki niyetim iyi, ama tek taraflı iyi niyetle işler yürümüyor. Neden Rabbinin emirlerini, Peygamberinin hadislerini hiçe sayarak bu seviyeden muhabbetlere katılıyorsun ahmak kafam. Hayatta yapabildiği en iyi şey inatlaşmak olanlar, sanki karşısındaki kendisinden bir şey istiyormuş, hatta sanki kötü birşey istiyormuş gibi ayak diretenler, kelimeleri orasından burasından çekip cevap verdiğini sananlar, senin bireysel hatalarını islam inancına yükleyecek kadar görüş zaafiyeti içinde olanlar, laf ebeliği yaparak yanıbaşındaki şeytanın sırtını sıvazlamasından haz duyan ama sonra pişmanlıktan çılgına dönecek olanlarla ne diye aynı masaya oturur da dil dökersin. Bence de... Siz en iyisi dininizi kendi içinizde yaşayınız. Çünkü tartışma alanları ne inatlaşılan, ne ayak diretilen, ne de laf ebeliği yapılan yerlerdir. Tartışma alanı, sizin hoşunuza gitse de gitmese de, insanların hür düşüncelerini ortaya koydukları bir yerdir. 1. Ayetin sonunu atlamadım, sadece eklemye gerek görmedim çünkü konun özü Misak Hadisesiydi.2. Allahın adaletinden şüphe edenler, onun ayetlerini sağa sola çekmekten haya etmezler. annenin babanın evladına duyduğu sevgiden çok çok daha yoğun sevgiyle kuluna merhamet eden Rabbimizi, tüm eksiklerden ve olumsuzluklardan tenzih ederim. 3. Cümleye bakarmısınız: "Allahtan daha çok kıralcı.." utançdan başım öne düşüyor, ama benmiyim utanması gereken acaba. 4. Kafası birazcık çalışan biri: "Hz. Muhammed de insandı, ve Allah onun için "zalim" ve benzeri kelimeleri kullanabilirmi, "Habibim" diyor Peygamberimize" diye düşünür. İnkar edenler, inkar ettikleri zaman Allahın yarattığı kul olmaktan çıktıklarını mı sanıyorlar, o ayetteki son nitelemler bahsettiğim gibi ya inkarcılara hitap ediyor, ya da tüm insanlara hitap ediyor: EVET CEHALETİM BÜYÜK, EVET NEFSİME ZULMEDİYORUM ZAMAN ZAMAN, GÜNAHLARA GİRİYORUM" hiçbir itirazım yok. hayır arkadaş, sen inkar gözlüğünü takanlardansın. Kuran'da geçen ve sitede yıldızlarla ifade edilen sözcükleri bir gözden geçirin, buna göre de kimin utanması gerektiğini başınızı önünüze alın ve tekrar bir düşünün. SAYIN MUKİ: 1. Kuran tümüyle kulağa hoş gelir. Ben sadece konuyla ilgili olanları kendimce seçiyorum ve koyuyorum. Beynini gerçeklere kapatan bir insan ancak Kuran'ın tümünün kulağa hoş geleceğini iddia eder. 2. Kuranı baştan sona okuyun, yorulmayın konusunda size 100% katılıyorum. Ahmaklık ettim çabaladım. Karşımdakilerin iyiliğini düşündüğümden çabaladım. Ama görüyorum ki, gözleri gerçeğe kapalı olanlara hakikatten bahsettikçe, gözlerini daha sıkı yummayı marifet zannediyorlar. Yazık kendilerine ne yaptıklarını keşke bilseler. Siz kendinizi başkaları için parçalamayın. Bırakın kim neye inanmak istiyorsa ona inansın. Bir insan Kuran'ı okuduktan sonra, Kuran'ın içindekiler ona hakikat gelmiyorsa ona daha hala 'güzeldir' demenin bir anlamı yok. Kaldı ki, gözlerini, kulaklarını ve ağızlarını kapatıpta, Kuran'da yazılanlara inanmakla kim kendine yazık ediyor, o da ayrı bir konu ya. 3. Keşke dediğiniz gibi inancı kaynağından öğrenseler, bu konuda istekli olsalar, yalan yanlış bilgilerle ayak diretmeseler. Ayak diretmeyi amaç bellemeseler. Keşke günü geldiğinde Keşke demeyecek olsalar. Tövbe kapısı hep açık, ne olur dinleseniz güzel sözler söyleyen, iyiliğinizi isteyen bu genci. Ne kaybedersiniz. İman yoksa, kaybedecek ne varki. Asıl sorun da bu ya! Kuran'da ki yalan yanlış bilgiler, korkutmalar, tehditler, yakıp yıkmalar insanları bu dinden soğutuyor. Bunun da ayak diretmekle bir alakası yok. Yararlı bir şey olsa neden insan ayak diretsin ki? Sizin imanınız kaybetme korkusundan ibaretse, benim söyleyecek bir şeyim yok. İman yoksa kaybedecek ne var ki demişsiniz. Bir insanın imanını kaybettiğinde başka kaybedecek şeyleri yok mu diye düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz bu konuda. Bir insanın onurunu, haysiyetini, şerefini kaybetmesi imanını kaybetmesinden daha vahimdir. 4. Ateist zeka demek, olayların iç yüzünü kavramaya kapalı olanlar için kullandığım ve sanırım benim icad ettiğim bir tabir. Aşağılamama lüzum yok, Kuran ayetlerini okursanız, inkarcıların ne düzeyde olduğu (inkar ederek ölenleri kastediyorum, Tövbe edenler benden bin kat daha üstün mertebelere gelebilir hiç şüphesiz, ve keşke inkar edenler tövbe etse de benden kat kat daha iyi düzeylere gelseler mertebe anlamında, hiç dert etmem hatta sevinirim onlar adına) apaçık anlatılmıştır. Artı olarak benim aşağılamama ne gerek var. Hoş bir tabir icat etmemişsiniz doğrusu! Ve aşağılama konusunda: Evet aşağılama konusunda size hiç gerek yok, bunu Kuran tek başına da beceriyor. Gene ayrıca 'benden bin kat üstün derecelere gelseler sevinirim' demişsiniz. Kendinizin nerelerde olduğunu sanıyorsunuz? Şimdi size sormak uygun mudur, değil midir? Büyüklenerek kim yüceldi, kim küçüldü??? (Bakınız aşağıya) ARKADAŞLAR, KALBİNİ KIRDIĞIM OLDUYSA ÖZÜR DİLERİM, EKSİKLERİM HATALARIM VARSA BUNLAR BU 21 YAŞINDAKİ GENCİ BAĞLAR, İSLAMI SAMİMİ OLARAK ARAŞTIRIP İNCELEYİN, BENİM AKIL EDİP DE SİZE YÖNELTEMEDİĞİM SİLAHLARI SİZ KENDİNİZE DOĞRULTUN, VİCDANINIZA KULAK VERİN, BÜYÜKLENEREK KÜÇÜLMEK YERİNE, ACİZLİĞİNİZİ İTİRAF EDEREK YÜCELİN. SÖYLEYECEKLERİM BUNLARDIR. O GÜN, AYDINLIK YÜZLERLE KARŞILAŞMAK ÜMİDİYLE.. -ARTIK CEVAP YAZMAYACAĞIM- SAYGILAR Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 PİŞMANIM Ah akılsız kafam, sen Ayetleri hadisleri bi kenara bırak, inkar edenlerle laf dalaşına gir. Belki niyetim iyi, ama tek taraflı iyi niyetle işler yürümüyor. Neden Rabbinin emirlerini, Peygamberinin hadislerini hiçe sayarak bu seviyeden muhabbetlere katılıyorsun ahmak kafam. Hayatta yapabildiği en iyi şey inatlaşmak olanlar, sanki karşısındaki kendisinden bir şey istiyormuş, hatta sanki kötü birşey istiyormuş gibi ayak diretenler, kelimeleri orasından burasından çekip cevap verdiğini sananlar, senin bireysel hatalarını islam inancına yükleyecek kadar görüş zaafiyeti içinde olanlar, laf ebeliği yaparak yanıbaşındaki şeytanın sırtını sıvazlamasından haz duyan ama sonra pişmanlıktan çılgına dönecek olanlarla ne diye aynı masaya oturur da dil dökersin. .............. ARKADAŞLAR, KALBİNİ KIRDIĞIM OLDUYSA ÖZÜR DİLERİM, EKSİKLERİM HATALARIM VARSA BUNLAR BU 21 YAŞINDAKİ GENCİ BAĞLAR, İSLAMI SAMİMİ OLARAK ARAŞTIRIP İNCELEYİN, BENİM AKIL EDİP DE SİZE YÖNELTEMEDİĞİM SİLAHLARI SİZ KENDİNİZE DOĞRULTUN, VİCDANINIZA KULAK VERİN, BÜYÜKLENEREK KÜÇÜLMEK YERİNE, ACİZLİĞİNİZİ İTİRAF EDEREK YÜCELİN. SÖYLEYECEKLERİM BUNLARDIR. O GÜN, AYDINLIK YÜZLERLE KARŞILAŞMAK ÜMİDİYLE.. -ARTIK CEVAP YAZMAYACAĞIM- SAYGILAR Yinede iyisin arkadaş, Çabalarının ne derece yanlış olduğunun farkına varabiliyorsun. Çünkü çaban; 1400 yıl önceki bedevi kültürünü empoze etmeye çalışmandır. Senin inatlaşma dediğin; insanlığın yaptığı ise, özveri ve sağduyu ile evrensel kültüre uyum sağlamaya çalışıp, çağdışılıktan arınmak. İnsanlığın bu "insan değeri" çabalarına karşı yanlış yapıyordun... Kararından dolayı seni tebrik ediyorum. Alıntı
Φ cenneti_beklerken Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 İnanan insanlar inanmayanlardan üstündür, ben büyüklenmiyorum, Rabbim inananları inkarcılardan üstün tutuyor. Haysiyet, şeref ve benzeri kavramları kaybedenler zaten Mümin olamazlar, "GERÇEK MANADA İMANI OLANLAR" bu vasıfları elbette korurlar. İmandan mahrum olanlar için bu kavramları korumak da dediğiniz gibi bir artı sayılabilir. Sonuçta cehennem de seviye seviye, haysiyetli bir kafir (farkındayım tamlamadaki çelişkinin), haysiyetten yoksun bir kafirden daha üstündür muhtemelen ve cehennemde ona göre sınıflandırılacaktır. Tabi son cümlelerim benim yorumum, inancı kaynağından öğreniniz. Maraba: bu çağa çağdaş olmaya pek meraklı olmamakla beraber; İslam Zamanların üstündedir, arınmanın güzelleşmenin, üstünleşmenin yoludur. Tek gerçek yoldur. Arapların mevcut haline bakıp rahatsızlık duyanlardansanız bu rahatsızlığı paylaşmamak mümkün değil, ancak insanların hatalarını da İslama yüklemek, mazoşist bi insanın, kendisine zulmetmeye hazır bir insanın yapabileceği edinebileceği bir bakış açısıdır. SEN BOŞUNA YORULMA HERKESİN İNANCI KENDİNE sözü belki de sizden duyduğum en anlamlı söz, çabalamıyorum artık, İslamın da ne bana ne de benim zavallı çabalarıma ihtiyacı var. Sadece yapmam gerekeni gerektiği kadar yapmaya çalışıyorum. Yine de önerilerimi gözden geçirin. Kendi düşüncelerenize karşı da aynı sertlikte olun. Tutunacak bir dalınız kalmadığında, islamı daha sağlıklı inceleyeceğinizi umuyorum. İnansanız da inanmasanız da, ALLAHA EMANET OLUN dualarımdasınız. Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 İnanan insanlar inanmayanlardan üstündür, ben büyüklenmiyorum, Rabbim inananları inkarcılardan üstün tutuyor. Haysiyet, şeref ve benzeri kavramları kaybedenler zaten Mümin olamazlar, "GERÇEK MANADA İMANI OLANLAR" bu vasıfları elbette korurlar. İmandan mahrum olanlar için bu kavramları korumak da dediğiniz gibi bir artı sayılabilir. Sonuçta cehennem de seviye seviye, haysiyetli bir kafir (farkındayım tamlamadaki çelişkinin), haysiyetten yoksun bir kafirden daha üstündür muhtemelen ve cehennemde ona göre sınıflandırılacaktır. Ta benim yaptığımın aynısını yapıyosun bende inatlaştım anlatmaya çalıstım çogu kez ama kendimle bas basa ve söylediklerini kendi işiten yine ben oldum... Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2007 cehennem ne demek hiç düşündünüzmü ve yakınmıyız ? İnkar edenler, cehenneme bölük bölük sevkedildiler. Sonunda oraya geldikleri zaman, kapıları açıldı ve onlara (cehennemin) bekçileri dedi ki: "Size Rabbinizin ayetlerini okuyan ve bugünle karşılaşacağınızı (söyleyip) sizi uyaran elçiler gelmedi mi?" Onlar: "Evet" dediler. Ancak azab kelimesi kafirlerin üzerine hak oldu. Dediler ki: "İçinde ebedi kalıcılar olarak cehennemin kapılarından (içeri) girin. Büyüklüğe kapılanların konaklama yeri ne kötüdür." (Zümer Suresi, 71-72) Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2007 İnkar edenler, cehenneme bölük bölük sevkedildiler. Sonunda oraya geldikleri zaman, kapıları açıldı ve onlara (cehennemin) bekçileri dedi ki: "Size Rabbinizin ayetlerini okuyan ve bugünle karşılaşacağınızı (söyleyip) sizi uyaran elçiler gelmedi mi?" Onlar: "Evet" dediler. Ancak azab kelimesi kafirlerin üzerine hak oldu. Dediler ki: "İçinde ebedi kalıcılar olarak cehennemin kapılarından (içeri) girin. Büyüklüğe kapılanların konaklama yeri ne kötüdür." (Zümer Suresi, 71-72) ...diler, ....dıldı, ....di, vs.vs.vs ??? İslam Zamanların üstündedir, arınmanın güzelleşmenin, üstünleşmenin yoludur. Tek gerçek yoldur. Birisi bana bunu ispatlayabilirmi, anlatabilirmi, gösterebilirmi? Ne olur yahu... Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Gaybden haberleri veren o yüce kitabın mucizeliğini gösterir. Başka nasıl bir açıklama istiyorsunuz kuranı laboratuvar ortamında deney yaparak araştırın o zaman bulursunuz sanırım söyleminiz böyle bir şey... Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 ...diler, ....dıldı, ....di, vs.vs.vs ??? Birisi bana bunu ispatlayabilirmi, anlatabilirmi, gösterebilirmi? Ne olur yahu... tek gerçek Kuranı Kerim dir anlamasını ve okumasını bilenlere.... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 tek gerçek Kuranı Kerim dir anlamasını ve okumasını bilenlere.... 4,5 milyar insan bilmiyor Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.