Misafir redblack Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 ANNE KİMDİR / NEDİR? Tüm annelere ve Anne adaylarına Ama en çok benim CANIM ANNEMEEE Bu kadar olur yani, tam tarif.... ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür. Yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır. Meleğin sut verebilenidir. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır. Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir. Kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa DA yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir. Bulaşık, ütü, vb yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendi kendine konuşan, kadın dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir. Yemek uzmanı, düzen insani, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir. Dizidizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir. 'Oğlum aradım yoktun. Bende mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni EMI aslan evladım. Şapkasız çıkma o kadınlarla. Kara börülcem benim öptüm annen , seklinde mesajlar atabilendir. *** AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan,harikulade bir varlıktır. Olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum Ulen seni!" diyen ve benim hatırıma benimle Freddy mercury dinleyen bir sabır ağacıdır, evlatlarını asla ayırmayan, ayni zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir. Evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır. İyiliğin, merhametin,acayip bir şefkatin, sadakatin .. Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz bakiredir !! Oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca,çocuğu gol atınca,çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince,asmalı konağı seyredince,Dolar yükselince velhasıl buna benzer Ota-boka bissuru şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır. Son kiiii üç dört; Uzakta dursa da yakın hissedilen, cani hep istenen, asla vazgeçilmeyen,dizinin dibinde olmak istenen,evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, *** ıslak - kuru AMA heeeep duygulu*** En önemlisi; herkesten değerli olan tek insan modelidir... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Canım teyzem seni çok seviyorum iyi ki varsın Ya ben sonra yazıcam tekrar şu an iyi değilim Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 merhabalar..doğum gününüz kutlu olsun..dünde benim doğum günümdü..annemle yalnızca telefonda görüşebildik..olsun..bana telefondaki sesi bile yetti.. --size ve anneme..hatta tüm annelere bu şiiri hediye etmek istiyorum..ve çiçeklerimi sunuyorum.. ŞAFAK TÜRKÜSÜ.. Beni burada arama Arama anne Kapıda adımı Adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama Kaç zamandır yüzüm traşlı Gözlerim şafak bekledim Uzarken ellerim kulağım kirişte Ölümü özledim anne Yaşamak isterken delice Ah.... verebilseydim keşke Yüreği avucunda koşan Her bir anneye Tepeden tırnağa oğula Ve kıza kesmiş Bir ülkeye armağan Düşlerimle sınırsız Diretmişliğimle genç Şaşkınlığımla çocuk devrederken sırdaşıma Usulca açıverdi yanağımda tomurcuk Pir Sultanı düşün anne,Şeyh Bedrettin’i Börklüce’yi Torlak Kemal’i insanları düşün anne Düşün ki yüreğin sallansın Düşin ki o an güneşli güzel günlere inanan Mutlu bir Yusuf’cuk havalansın Yani benim güzel annem Alaşafağın da ülkemin yıldız uçurmak varken Oturup yıldızlar içinde kendi buruk kanımı içtim Ne garip duygu şu ölmek Öptüğüm kızlar geliyor aklıma Bir açıklaması vardır elbet Giderken dar ağacına Geride masa üstünde boynu bükük kaldı kağıt kalem Bagışla beni güzel annem Oğul tadında bir mektup yazamadım diye Kızma bana Elleri değsin istemedim Gözleri değsin istemedim Ağlayıp kokluyacaktın belki bir ömür taşıyacaktın koynunda Yaşamak ağrısı asıldı boynumda Oysa türkü tadında yaşamak isterdim Ölmek ne garip şey anne Bayram kartlarının tutsaklığından aşırıp bayramı Sedef kakmalı bir kutu içinde Vermek isterdim çocukların eline Sonra benim güzel annem Damdan düşer gibi vurulmak isterdim bir kıza Gecenin kıyısında durmuşum Kefenin cebi yok koynuma yıldız doldurmuşum Koşun çocuklar koşun Sabah üstüme üstüme geliyor Kısacası güzel annem Bir çiçeği düşünürken ürpermek yok Gülmek ümit etmek özlemek Yada mektup beklemek Gözleri yatırıp ıraklara Ölmek ne garip şey anne Artık duvarları kanatırcasına tırnağımla Şaşkın umutlu şiirler yazamayacağım Mutlak bir inançla gözlerimi tavana çakamayacağım Baba olamayacağım örneğin Toprak olmak ne garip şey anne Uçurumlar ki sende büyür Dağdır ki sende göçer Ben bayrak derim çiçek derim Çam diplerine açmış kanatlarını kozalak derim Gül yanaklı çocuğa benzer Yine de oğlunu yitirmek Ne garip şey anne Her kavgada ölen benim Bayrak tutan çarpışan her kadın Toprağı tırnaklayarak doğurur beni Özlem benim, kavga benim, aşk benim Bekle beni anne Bir sabah çıka gelirim Bir sabah anne bir sabah Acını süpürmek için açtığında kapını Adı başka sesi başka nice yaşıtım Koynunda çiçekler Çiçekler içinde bir ülke getirirler... --Nevzat ÇELİK Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 ANNE KİMDİR / NEDİR? Tüm annelere ve Anne adaylarına Ama en çok benim CANIM ANNEMEEE Bu kadar olur yani, tam tarif.... ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür. Yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır. Meleğin sut verebilenidir. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır. Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir. Kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa DA yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir. Bulaşık, ütü, vb yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendi kendine konuşan, kadın dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir. Yemek uzmanı, düzen insani, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir. Dizidizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir. 'Oğlum aradım yoktun. Bende mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni EMI aslan evladım. Şapkasız çıkma o kadınlarla. Kara börülcem benim öptüm annen , seklinde mesajlar atabilendir. *** AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan,harikulade bir varlıktır. Olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum Ulen seni!" diyen ve benim hatırıma benimle Freddy mercury dinleyen bir sabır ağacıdır, evlatlarını asla ayırmayan, ayni zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir. Evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır. İyiliğin, merhametin,acayip bir şefkatin, sadakatin .. Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz bakiredir !! Oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca,çocuğu gol atınca,çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince,asmalı konağı seyredince,Dolar yükselince velhasıl buna benzer Ota-boka bissuru şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır. Son kiiii üç dört; Uzakta dursa da yakın hissedilen, cani hep istenen, asla vazgeçilmeyen,dizinin dibinde olmak istenen,evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, *** ıslak - kuru AMA heeeep duygulu*** En önemlisi; herkesten değerli olan tek insan modelidir... Bu kadar güzel anne yazısı okumamıştım..Redblack kardeşim,annenin doğum günü kutlu olsun. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Çok sevdiklerimin sevdiği olarak, size sağlıklı ve uzun bir ömür ve mutlu yıllar diliyorum... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 :(Valla yazacam teyze az daha bekle... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 doğum günü kutlu olsun annenin redblack umarım birlikte daha çok seneler bu günü kutlarsınız Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Oğluşum uyudu sonunda.Dün gece sabahladık onunla burnu tıkandıkça öksürdükçe ağladı.Hasta diye öle aksi ki. Bütün gün ağzına bir tek lokma veremedim Canım teyzem Yaşlandın artık kıss Gerçi ruh yaşın benden küçüktür de Herzaman hayıflandığım birşey var.Nolurdu burada olsaydın Heralde sırtım hiç yere gelmezdi... Asla ama asla hakkını hiçbir zaman ne yapsam ödeyemem. Benim ikinci anamsın sana teyze demeye dilim varmıyor.Dostumsun herşeyimsin. Yüzümü güldüren kırıklarımı ana sevkatiyle toplayansın Keşke küçüklüğümden beri pamuk prensesim demeyeydin bana. Belki o zaman hayatın zehirli elmalarından tatmazdım belki böyle yumuşak başlıda olmazdım Keşke taş kalpli prenses deseydin (yanlız bakarmısın illa prenses olcam haa ) Sana hediye dünya'yı versem az gelir bugün bütün gün düşündüm.Önce baston koyacaktım. Ama sonra onla beni döversin diye korktum Sana memleket esintisi gönderiyorum bi tanem. Nasılda güzel oynarsın bu havalarda şimdi yalınayak gözümün önüne geliverdin. Seni çok ama çok seviyorum Allah sana uzun ömür versin inşallah... Hediyen ah bir ataş ver cıgaramı yakayım sen salın gel ben boyuna bakayım uzun olur gemilerin direği ah çatal olur efelerin yüreği ah yanık olur anaların yüreği ah vur ataşı gavur sinem ko yansın arkadaşlar uykulardan uyansın uzunolur gemilerin direği çatal olur efelerin yüreği ah yanık olur anaların yüreği Alıntı
Φ sezerayse Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Öncelikle biricik kızlarım Redblack ve Radya'ya, sonrasında da doğum günümü kutlama nezaketi gösteren Figgaro,Ayşegül,İlyada ve Egzorsist'e çok teşekkür ederim. İnanın her yeni yaşıma girdiğimde çok mutlu oldum.Hiç bir zaman ahh ahh bir yaş daha yaşlandım diye düşünmedim.Ben her yaşımı çok sevdim yanımda beni sevenler ve benim sevdiklerim olduğu müddetçede yaşlı bir teyze olmak beni çok mutlu edecek emin olun Sizlerede sevdikleriniz ve sizleri sevenlerle mutlu bir yaşam dilerim. Tekrar teşekkürler. Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 Ayşe Teyzecim, geç kalmış bir kutlama olcak ama kusura bakma Doğum günün kutlu olsun Ayşe Teyze Çocuklarınla, yeğenlerinle ve ailenle daha nice sağlıklı, mutlu ve huzurlu seneler geçirmen dileğiyle, İyi ki doğdun Alıntı
Φ sezerayse Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Sevgili Mıneu. Nazik kutlaman için çok teşekkür ederim... Bilmem bilirmisin? Güzel günleri ne kadar geç kutlarsan mutluluk bir o kadar daha uzun sürermiş) Allah sizlere çok daha güzel günler ve mutluluklar yaşatsın canım...Sevgiyle kal Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Sevgili Mıneu. Nazik kutlaman için çok teşekkür ederim... Bilmem bilirmisin? Güzel günleri ne kadar geç kutlarsan mutluluk bir o kadar daha uzun sürermiş ) Allah sizlere çok daha güzel günler ve mutluluklar yaşatsın canım...Sevgiyle kal bunu bilmiyordum Ayşe Teyze Bende hep ilk kutlayan olmak için çaba gösterirdim Amin inşallah sevgiler benden de gitsin taaaaaa Tekirdağlar'a Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2008 Canım teyzem,sen artık buralara uğramaz oldun ama buraya da yazmak istedim. Seni çok seviyorum daha çok yaşa olur mu Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2008 merhabalar..doğum gününüz kutlu olsun..dünde benim doğum günümdü..annemle yalnızca telefonda görüşebildik..olsun..bana telefondaki sesi bile yetti.. --size ve anneme..hatta tüm annelere bu şiiri hediye etmek istiyorum..ve çiçeklerimi sunuyorum.. ŞAFAK TÜRKÜSÜ.. Beni burada arama Arama anne Kapıda adımı Adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama Kaç zamandır yüzüm traşlı Gözlerim şafak bekledim Uzarken ellerim kulağım kirişte Ölümü özledim anne Yaşamak isterken delice Ah.... verebilseydim keşke Yüreği avucunda koşan Her bir anneye Tepeden tırnağa oğula Ve kıza kesmiş Bir ülkeye armağan Düşlerimle sınırsız Diretmişliğimle genç Şaşkınlığımla çocuk devrederken sırdaşıma Usulca açıverdi yanağımda tomurcuk Pir Sultanı düşün anne,Şeyh Bedrettin’i Börklüce’yi Torlak Kemal’i insanları düşün anne Düşün ki yüreğin sallansın Düşin ki o an güneşli güzel günlere inanan Mutlu bir Yusuf’cuk havalansın Yani benim güzel annem Alaşafağın da ülkemin yıldız uçurmak varken Oturup yıldızlar içinde kendi buruk kanımı içtim Ne garip duygu şu ölmek Öptüğüm kızlar geliyor aklıma Bir açıklaması vardır elbet Giderken dar ağacına Geride masa üstünde boynu bükük kaldı kağıt kalem Bagışla beni güzel annem Oğul tadında bir mektup yazamadım diye Kızma bana Elleri değsin istemedim Gözleri değsin istemedim Ağlayıp kokluyacaktın belki bir ömür taşıyacaktın koynunda Yaşamak ağrısı asıldı boynumda Oysa türkü tadında yaşamak isterdim Ölmek ne garip şey anne Bayram kartlarının tutsaklığından aşırıp bayramı Sedef kakmalı bir kutu içinde Vermek isterdim çocukların eline Sonra benim güzel annem Damdan düşer gibi vurulmak isterdim bir kıza Gecenin kıyısında durmuşum Kefenin cebi yok koynuma yıldız doldurmuşum Koşun çocuklar koşun Sabah üstüme üstüme geliyor Kısacası güzel annem Bir çiçeği düşünürken ürpermek yok Gülmek ümit etmek özlemek Yada mektup beklemek Gözleri yatırıp ıraklara Ölmek ne garip şey anne Artık duvarları kanatırcasına tırnağımla Şaşkın umutlu şiirler yazamayacağım Mutlak bir inançla gözlerimi tavana çakamayacağım Baba olamayacağım örneğin Toprak olmak ne garip şey anne Uçurumlar ki sende büyür Dağdır ki sende göçer Ben bayrak derim çiçek derim Çam diplerine açmış kanatlarını kozalak derim Gül yanaklı çocuğa benzer Yine de oğlunu yitirmek Ne garip şey anne Her kavgada ölen benim Bayrak tutan çarpışan her kadın Toprağı tırnaklayarak doğurur beni Özlem benim, kavga benim, aşk benim Bekle beni anne Bir sabah çıka gelirim Bir sabah anne bir sabah Acını süpürmek için açtığında kapını Adı başka sesi başka nice yaşıtım Koynunda çiçekler Çiçekler içinde bir ülke getirirler... --Nevzat ÇELİK Bu şiiri bende anneme hediye edebilir miyim?2 aydır annemi göremiyorum ve onu çok özledim.Bu arada Sardunyam ve Figaro nice mutlu senelere... Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Ugramasanızda nice yılara............................. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.