Φ İBRAHİMİDRİS Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Bismillahirrahmanirrahim; Bakara; 97. De ki: "Her kim Cebrail'e düşman ise, bilsin ki o, Allah'ın izni ile Kur'an'ı; önceki kitapları doğrulayıcı, mü'minler için de bir hidayet rehberi ve müjde verici olarak senin kalbine indirmiştir." Şuara; 192. Muhakkak ki o (Kur'an) âlemlerin Rabbinin indirmesidir. Kalem; 52. Oysa o (Kur'an), âlemler için ancak bir öğüttür. Kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim bundan tam on dört asır önce 610 yılında başlayarak insanlara Cebrail A.S. ve Peygamber Efendimiz S.A.V vasıtasıyla tebliğ olunmuştur.Kur'an-ı Kerim; içeriği, üslubu, öğretileri ve mucizeleri ile tam bir sanat eseri niteliği taşır.Her noktası ve her kelimesi Yüce Allah'a aittir, O'nun sözüdür.Kitabın yazım şekli ve üslubu benzersiz ve eşsiz bir üstünlük sergiler.2007 yılının dünyasında Nobel edebiyat ödülü almış en iyi yazarların, en çok satan(best seller), en popüler kitablarındaki üslubları ve anlatım şekilleri bile bundan tam on dört asır önce indirilmiş olan Kur'an ın yanında basit ve sıradan kalmaktadır.En inkarcı, en ateist, en materyalist, en kafir insanlar bile Kur'an ayetlerini okuduğunda yahut işttiğinde bundan etkilenir ve değişik duygulara kapılırlar.Kur'an daki üslub aynı bir sihir gibidir.İnsan hemen büyüsüne kapılır ve etkilenir.Çünkü Kur'an Yüce Allah'ın sözü ve O'nun üslubudur. Araf; 204.Kuran okunduğu zaman, hemen onu dinleyin ve susun. Umulur ki esirgenmiş olursunuz. 205.Rabbini, sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Gaflete kapılanlardan olma. 206.Şüphesiz Rabbinin Katında olanlar, O'na ibadet etmekten büyüklenmezler; O'nu tesbih ederler ve yalnız O'na secde ederler. Geçmişteki inkarcı kavimlere Allah tarafından tebliğ görevli birçok peygamber gönderilmiştir.Allah bu peygamberlerin her birine mucizevi bir biçimde ayrı ayrı özel üstünlükler bahşeylemiştir.Her peygamberin bir veya birkaç mucizesi vardır.Örneğin Hz.Süleyman R.A.'a Yüce Allah tarafından hayvanlarla konuşabilme ve iletişim yeteneği verilmiştir.Hz. İsa R.A.'a da ölüleri diriltebilme özelliği.Hz. Yusuf R.A. da yeryüzünde yaratılmış olan en nurlu, en yakışıklı ve en çekici erkektir.Hz.İdris R.A. ise yeryüzünde yaratılmış olan en zeki insandır.Matematik ve astronomi bilimini icad eden peygamberdir.Ümmeti olduğumuz bizim peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. in mucizesi ise Kur'an-ı Kerim'dir ve hepsinden üstün ve hepsinden daha hayırlıdır.Evet Kur'an-ı Kerim bir mucizedir! Nisa; 163.(Ey Muhammed)Nuh'a ve ondan sonraki peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyub'a, Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a da vahyettik. Davud'a da Zebur verdik. 166.Fakat Allah, sana indirdiğiyle şahidlik eder ki, O, bunu kendi ilmiyle indirmiştir. Melekler de şahittirler. Şahid olarak Allah yeter. Günümüz dünyasında ateist, materyalist ve din düşmanı kişiler ve oluşumlar; Kur'an-ı Kerim'in herhangi bir ayetinin bilimsel açıdan çökertilebilmesi için seçkin filozoflara ve bilimadamlarına her yıl milyarlaca dolar para ödemektedirler.Ama netice alamamaktadırlar ve and olsun ki alamayacaklardır.2007 yılının teknolojisinde bu güçler tarafından finanse edilen dünyanın en seçkin düşünür ve bilim adamlarından oluşan topluluklar bile bundan on dört asır önce indirilmiş olan Kur'an-ı Kerim'in bir ayetini bile çürütememektedir.Bknz bir ayetini bile diyorum burası çok önemli!Çünkü Kur'an'ın bir ayeti bile çürütülürse teorik olarak hepsi çürütülmüş olur.Tıpkı Kur'an'ın bir ayetini bile reddedenin tümünü reddedeceği gibi.Ama gerçek şudur ki; Allah'ın sözünde hiçbir yanılgı ve hata olamaz.Allah yücedir, ilim sahibidir.Yani bu inkarcıların çabaları boşunadır.Hiçbir zaman emellerine ulaşamayıp, nefislerine zulmedeceklerdir.Çünkü Kur'an Allah'ın sözüdür, çürütülemez! En'am; 7.Biz kitabı üzerine yazılı bir kağıtta göndersek ve onlar elleriyle dokunsalar bile, inkar edenler, tartışmasız: "Bu apaçık bir büyüden başkası değildir" derler. 109.Olanca yeminleriyle, eğer kendilerine bir ayet gelse, kesin olarak ona inanacaklarına dair Allah'a yemin ettiler. De ki: "Ayetler, ancak Allah Katındadır; onlara (mucizeler) gelse de kuşkusuz inanmayacaklarının şuurunda değil misiniz? 112.Böylece her peygambere, insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık. Onlardan bazısı bazısını aldatmak için yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlardı. Öyleyse onları yalan olarak düzmekte olduklarıyla baş başa bırak. Araf; 40.Şüphesiz ayetlerimizi yalanlayanlar ve onlara karşı büyüklenenler, onlar için göğün kapıları açılmaz ve halat (ya da deve) iğnenin deliğinden geçinceye kadar cennete girmezler. Biz suçlu-günahkarları işte böyle cezalandırırız. Günümüz 2007 yılında üniversite mezunu, entellektüel bir insan bile bir dilekçe ya da kompozisyon yazmakta zorlanmakta ve vakit harcamaktadır.Peygamber Efendimiz S.A.V. ise hayatında hiç ilmi eğitim almamış, okuma yazma bilmeyen bir insandır.Ateist ve inkarcılara göre Kur'an Allah'ın sözü değil şizofren olan(tenzih ederim) Muhammed'in fantezileridir.Yani Kur'an-ı Kerim bundan yaklaşık 1400 yıl önce hayatında bir "A" harfi yazmayı bile bilmeyen, hiç okumamış, öksüz bir Arap tarafından yazılmıştır.(Gönüllerin Sultanı'nı tenzih ederim.)Yani bu kadar kompleks, bu kadar mucizevi bir kitap Allah'ın sözü değil Muhammed'in uydurmasıdır(tenzih ederim).İşte ateist ve materyalistler bu kadar kör ve düz mantıklılardır.Bugün bile tüm okur-yazarlar birleşse, Kur'an'ın bir ayetini bile yazamazlar.Bunu 610 yılında Arabistan'da doğmuş, okuma yazma bilmeyen,öksüz, bir Arap'ın kendi kafasından yazmış olmasına inananlar ancak kördür veya düz mantıklılardır.(Gönüllerin Sultanı'nı tenzih ederim.)Allah Kur'an'da bu insanlardan şöyle söz ediyor ve biz Müslümanları bu zalimlere karşı şöyle uyarıyor; Bakara; 6. Gerçek şu ki, kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler. 7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır. Araf; 179.Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar ****** olanlardır. Günümüzde Kur'an'ın; bilimin bile açıklayamadığı bazı mucizeleri barındırdığı İslami yazarlar tarafından bir çok kere kaleme alındı.Örneğin; denizlerde tatlı suyun, tuzlu suya karışmadığı gerçeği kitabımızda bildiriliyordu veya Rumlar'ın dünyanın rakım olarak en alçak yerinde(Lut Gölü) yenilgiye uğratılacağı ayetlerde bize 1400 yıl öncesinden haber verilmişti.Bunun gibi yüzlerce deşifre edilebilmiş ve henüz edilememiş mucizeyi kitabımız Kur'an-ı Kerim kapsamaktadır.Bu mucizeler de Kur'an ın Allah'ın sözü olduğunun apaçık delilleridir. SONUÇ: 1400 yıl önce, o dönemin topluluğunun anlayabileceği sadelikte tebliğ olunmuş ve 2007 yılına girildiği günümüzde üslübsal üstünlüğünü ve bilimsel geçerliliğini koruyabilen bir kitaptan sözediyoruz!Adı: Kur'an-ı Kerim. Alemlere rahmet olarak gönderilen, Peygamber Efendimiz S.A.V. in mucizesi.And olsun ki O Allah'ın sözüdür. Kur'an a inanın, benimseyin ve ona sıkı sıkıya sarılın ki kurtuluşa erenlerden olasınız. Saygılarımla.... İBRAHİMİDRİS. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Kuran allahın sözüdür. Delilin ne,nerden biliyorsun? Kuranda öyle yazıyor. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Ben kurtulusa erenlerdenim. Dinden ciktim, kurtuldum. Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Kuran allahın sözüdür. Delilin ne,nerden biliyorsun? Kuranda öyle yazıyor. Peki siz nerden biliyorsunuz oyle olmadigini var mi deliliniz! prof.dc.doc.haz yer. bize oyle soyledi. bizim delilimiz kuran-i kerim .Sizde de var ise VERSIONE KUARN TWO cikarin varsa PROFET MUHAMMED MUSTAFA TWO getirin de gorelim bizim profet arap kokenli geri kalan miletlerin hepsinin icinden arayin cekilis yapin yarisma duzenleyin var ise boyle bir adaminiz cikarinda goreli ama yok ise!gelin burasi huzur kapisidir.Islam butun insalar ve cinler icin dir. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 İnsanlar kafasını masallara takmayı görsün. En çok korkutanlarından ve en ilginçlerinden hoşlanırlar. En fazla reyting alan masal kitapları, cinlerden, ruhlardan ve devlerden bahseden masal kitaplarıdır. Tarihte "Güliver devler ülkesinde" isimli masal kitabı en fazla reyting alan masal kitabıdır. Okunma sayısı Kur'an'ı da İncil'i de sollamıştır. Bu masal kitabında, masal tutsun diye birçok ta doğa gerçeklerinden de bahsedilmiştir. Masalcılara duyurulur. Alıntı
Φ İBRAHİMİDRİS Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Bakara; 6. Gerçek şu ki, kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler. 7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır. Araf; 179.Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar ****** olanlardır. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 İnsanlar kafasını masallara takmayı görsün.En çok korkutanlarından ve en ilginçlerinden hoşlanırlar. En fazla reyting alan masal kitapları, cinlerden, ruhlardan ve devlerden bahseden masal kitaplarıdır. Tarihte "Güliver devler ülkesinde" isimli masal kitabı en fazla reyting alan masal kitabıdır. Okunma sayısı Kur'an'ı da İncil'i de sollamıştır. Bu masal kitabında, masal tutsun diye birçok ta doğa gerçeklerinden de bahsedilmiştir. Masalcılara duyurulur. Güliver temsili olarak toplum eleştirisinin bir parçasıydı;masal içinde verilenleri ayrıştıramayıp kendi bilmediklerini,anlamadıklarını masal ilan edenlere duyrulur... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 İki yazı. Birinciye bakın ve ikinciyi yorumlayın ve merak ediyorum acaba bu forumda bazı şahıslar kişiselleştirmeden yazı yazabilirlermi????? Birde tek satırlık cevap mantığı ile ne elde edilebilir??? Anlayamıyorum katkı değil sonuçsuzluk isteyenlerin yeri oldu burası??? Saygılar Yeri geldi mi laf hedefe yönlenmeli;ortaya konuşmaksa maarifet olan neden onu tercih etmediniz de alıntıladınız??? Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Bakara;6. Gerçek şu ki, kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler. bu doğru bir tahmin yürütülerek yazılmış bir sözdür çünkü yazdığı kitabın herkese inandırıcı gelmeyeceğini biliyordu muhammet 7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır. e yani kalbimi ve kulaklarımı mühürlemişsin daha bana neyin hesabını soruyorsun? allah böyle saçma işler yapmaz 179.Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar ****** olanlardır. gelelim buna bu allahınmı muhammedinmi ayıbı? "Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar." yani hayvanlar aşağılık öylemi? allahın yarattığı o kötülük bilmeyen sadece yaşama mücadelesi veren hayvanlar aşağılık yani biz ondanda aşağılıyız öylemi ya allahım güldürme beni ayıp ayıp!!! Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 bu doğru bir tahmin yürütülerek yazılmış bir sözdür çünkü yazdığı kitabın herkese inandırıcı gelmeyeceğini biliyordu muhammet e yani kalbimi ve kulaklarımı mühürlemişsin daha bana neyin hesabını soruyorsun? allah böyle saçma işler yapmaz gelelim buna bu allahınmı muhammedinmi ayıbı? "Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar." yani hayvanlar aşağılık öylemi? allahın yarattığı o kötülük bilmeyen sadece yaşama mücadelesi veren hayvanlar aşağılık yani biz ondanda aşağılıyız öylemi ya allahım güldürme beni ayıp ayıp!!! Sevgili abraham aynı konuya bende değindim.Müslümanların nasıl ettiğine bakıver istersen. http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=74034 Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 hz ali karşısına çıkan ve allahı inkar eden birisine: şayet allah var ve benim dediğim doğru ise ben allahın koyduğu kurallar çerçevesinde hayatımı düzen içerisinde ve mutlu bir şekilde sürdürüyorum eğer senin dediğin gibi allah yok ise benim bu durumda hiç zararım olmuyor. ama allah ya varsa senin durumun ne olacak! demiş. bunu şu an bende söylüyorum ne kaybedeceğim allahın emirlerini yerine getirmekle hiç koca bir hiç... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 allahın emirlerini tam anlamıyla yerine getirirsen anlarsın neler kaybedeceğini bakalım allah sana yardım edecekmi hacda şeytan taşlarken ezilip ölen insanlara yardım etmedi (onları çok sevdi ve yanına aldı dimi) allah birdir diye haykıran müslümanlar işkenceyle ölürken yardım etmedi eski insanlara sürekli kitaplar gönderdi bize birşey göndermedi aradan asırlar geçmiş ve din inanışları, teknoloji ve insan eğitiminin gelişmesiyle kat kat daha çelişkili bir hale geldi biz allahın düşmanlarımıyız bize neden zırnık yok bizi düşman allahmı yarattı "Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). " bizi cehennem için yaratmış biz ona ne etmiştikki? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 bunu şu an bende söylüyorum ne kaybedeceğim allahın emirlerini yerine getirmekle hiç koca bir hiç... Antonio Mccarty Hangi inanışa sahip olursa olsun, hiçkimsenin bir şey kaybettiği görülmemiştir. Herkesin bir inancı var dolayısıyla bu inancını yaşar, bu çok doğal, siz cehennemde yanmayacağınıza inanıyorsanız bu sizin inancınızdır, bizim inancımız sizinki gibi olmadığı için bizde bizlere birşey olmayacağına inanıyoruz. Bir başkasıda iki tarafın düşüncesinin doğru olmadığına kendi inandığının doğru olduğuna inanır. İnançlar 1 tane değildir, belki milyonlarca inanç var, biz birisi bize inanmıyor diye onun kaybedeceği birşeyin olacağını iddia edemeyiz, çünkü kendi inancımızdan dolayı bir şey kazanacığımızın kanıtı delili bile yok. saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 allahın emirlerini tam anlamıyla yerine getirirsen anlarsın neler kaybedeceğini bakalım allah sana yardım edecekmihacda şeytan taşlarken ezilip ölen insanlara yardım etmedi (onları çok sevdi ve yanına aldı dimi) allah birdir diye haykıran müslümanlar işkenceyle ölürken yardım etmedi eski insanlara sürekli kitaplar gönderdi bize birşey göndermedi aradan asırlar geçmiş ve din inanışları, teknoloji ve insan eğitiminin gelişmesiyle kat kat daha çelişkili bir hale geldi biz allahın düşmanlarımıyız bize neden zırnık yok bizi düşman allahmı yarattı "Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). " bizi cehennem için yaratmış biz ona ne etmiştikki Herşeyn karşılığını dünyada bekleyenler için bu söylemler doğru olabilir, ancak sonsuz bir hayat bizleri beklemektedir ve asıl karşılık orada gereklidir.. Ben bu dünyada bir kaç on yıl daha yaşasam ne yaşamasam ne..? Zaman öyle hızlı ilerliyorki daha çocukluğuma alışamadan sorumluluk sahibi olmuşum yaş öyle hızlı ilerliyorki insan yaşını bile şaşırıyor.. Fakat Allah'ın dünyadaki rahmeti inanan yada inanmayan herkese sirayet etmektedir.. Bu aldatıcı ve oyalayıcı zevkler, mal, mülk şöhret bir gün silinip gidecektir, senin kefenin kıymetli kumaştan olsun benim kefenim çuval bozmasından olsun önemi yok.. Bu demek değildirki bırakalım herşeyi sadece kulluk yapalım, hayır bu zihniyet islamda yoktur.. Ölümlü olduğumuzun bilincinde olmak kaydıyla ve ibadetlerimizide yapmak kaydıyla mal mülk edinebiliriz ve tabi bu malın mülkün içindeki fakir fukaranın hakınıda gözeterek onlarada vermeliyiz. Ve bunun dışında islam bilmi emretmektedir, dünya milletleri yanında geri kalmamak hakir görünmemk ve ezilmemk için bilmi takip etmeliyiz ve dahada ileriye gitmeliyiz.. İslamın özü öyle orada burada kasıtlı yazılan yazılardan çok çok farklıdır.. Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Herşeyn karşılığını dünyada bekleyenler için bu söylemler doğru olabilir, ancak sonsuz bir hayat bizleri beklemektedir ve asıl karşılık orada gereklidir.... İslamın özü öyle orada burada kasıtlı yazılan yazılardan çok çok farklıdır.. Saygılar.. Oz'de bozukluk varsa neylesin mevlam! Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Ölümden sonraki yaşamın varlığına her türlü ilahi ve pagan dinlerinde rastlıyoruz. Bunun müslüman inancında olması da şaşılmaması gerekilen bir durum sanırım, insanların ölümden korkularından dolayı söylenenlere zorla veya güzellikle inanması gayet doğal sanırım. hz ali karşısına çıkan ve allahı inkar eden birisine: şayet allah var ve benim dediğim doğru ise ben allahın koyduğu kurallar çerçevesinde hayatımı düzen içerisinde ve mutlu bir şekilde sürdürüyorum eğer senin dediğin gibi allah yok ise benim bu durumda hiç zararım olmuyor. ama allah ya varsa senin durumun ne olacak! demiş. bunu şu an bende söylüyorum ne kaybedeceğim allahın emirlerini yerine getirmekle hiç koca bir hiç... Zaten insanlara ölümden sonraki yaşamda "güzel kadınlar, eşsiz yemekler ve içecekler" sunan ve onları karşılıklı bir inanca sürükleyen "din"in kendisiydi. Bu durumda karşılık bekleyerek ibadet etmen gayet mantıklı . "din" kitabında yazan metinler beni şaşırtıyor - bu yüzden ataist olmamışmıydım - yine aynı çelişkideyiz. Tanrısına karşılıksız inanılmasını isteyen bununla birlikte ödüller vadeden aynı "din" kitabı değilmiydi... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Zaten insanlara ölümden sonraki yaşamda "güzel kadınlar, eşsiz yemekler ve içecekler" sunan ve onları karşılıklı bir inanca sürükleyen "din"in kendisiydi. Bu durumda karşılık bekleyerek ibadet etmen gayet mantıklı . "din" kitabında yazan metinler beni şaşırtıyor - bu yüzden ataist olmamışmıydım - yine aynı çelişkideyiz. Tanrısına karşılıksız inanılmasını isteyen bununla birlikte ödüller vadeden aynı "din" kitabı değilmiydi... Çelişki... Bakalım o zaman;ilkeli hareket edeceğiz tabi... İlk kavram ÖZDEŞLİK:Konu başında A olan sona kadar daima A olacak değil mi??? Allah her şeyi yaratan ve bilendir... Buna X diyelim... O zaman sevgi de Allah'dandır... O zaman mükafat da Allah'dandır... Ve Allah kimin gerçek seven olduğunu, kimin mükafatlandırılacağını en iyi bilen,en adaletlidir... X ile çelişen bir durum??? YOK... O zaman temelde en gerçeğe en yakın sevginin Allah'a duyulan sevgi olduğunu söylüyoruz;karşılıklı mı,çıkar mı var??? Hemen X'e dönelim(unutmayın hala X o) Allah her şeyi yaratan ve bilendir... Allah sevginin samimiyetini de bilecektir;doğal olarak mükafatlandırmada bu da etkili olacaktır... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Oz'de bozukluk varsa neylesin mevlam Özü anlatmaya çalışıyoruz ama her ne hikmette yazdıklarımız ya okunmuyor, ya görmezlikten geliniyor yada görülüyorda illaki olumsuz bir yanıt vermek gerektiği bilinci hakim geliyor.. Bu tartışmalarda tarafların amacı gerçekten gerçekleri bilmek olsa tartışma formatı değişir illa bu budur mantığından sıyrılınırdı.. Örneğin biz islamda savaş sadece savunma amaçlıdır derken siz başka başka yönlere çekiyorsunuz.. Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Özü anlatmaya çalışıyoruz ama her ne hikmette yazdıklarımız ya okunmuyor, ya görmezlikten geliniyor yada görülüyorda illaki olumsuz bir yanıt vermek gerektiği bilinci hakim geliyor..Bu tartışmalarda tarafların amacı gerçekten gerçekleri bilmek olsa tartışma formatı değişir illa bu budur mantığından sıyrılınırdı.. Örneğin biz islamda savaş sadece savunma amaçlıdır derken siz başka başka yönlere çekiyorsunuz.. Saygılar.. Biz özu coktan anladik, ve bu ozu kabul etmiyoruz. Bu ozde gercek olan sadece yaratanin iki paralik edilmesi ve masal ve hurafelerle dolu olmasi. Bir gun sizlerin de bu ozu anlamaniz dilegiyle... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Örneğin biz islamda savaş sadece savunma amaçlıdır derken siz başka başka yönlere çekiyorsunuz.. Biz özu coktan anladik, ve bu ozu kabul etmiyoruz. Bu ozde gercek olan sadece yaratanin iki paralik edilmesi ve masal ve hurafelerle dolu olmasi. Bir gun sizlerin de bu ozu anlamaniz dilegiyle... Peki Nasıl anlamak istiyorsanı öyle anlayın problem değil.. İslam ne sisin anladığınız gibidir nede sizin anladığınız biçime dönüşecektir.. İslamın ne olduğnu ben ve dünyadaki 2,5 milyar insan biliyor seviyor ve bu dinin mensubu.. Bu yetreli.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Özü anlatmaya çalışıyoruz ama her ne hikmette yazdıklarımız ya okunmuyor, ya görmezlikten geliniyor yada görülüyorda illaki olumsuz bir yanıt vermek gerektiği bilinci hakim geliyor..Bu tartışmalarda tarafların amacı gerçekten gerçekleri bilmek olsa tartışma formatı değişir illa bu budur mantığından sıyrılınırdı.. Örneğin biz islamda savaş sadece savunma amaçlıdır derken siz başka başka yönlere çekiyorsunuz.. Saygılar.. Valla bende sürekli islamdaki savaşların,ganimet,para pul,esir kadın ve köle için katliamlar olduğunuı belgeliyoruz ama ne hikmeetse müslümanlar bir türlü görmezden geliyor. Örneğin islamda savaşların hiç birinin savunma amaçlı olmadığını defalarca deelilleriyle beraber gösterdik ama hala müslümanlar ısrarla başla yönlere çekiyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Valla bende sürekli islamdaki savaşların,ganimet,para pul,esir kadın ve köle için katliamlar olduğunuı belgeliyoruz ama ne hikmeetse müslümanlar bir türlü görmezden geliyor. Bu iddalarının hepsine cevap verdik.. İsteyen bakabilir silinmedi, her yazı yerinde duruyor.. İslamda savaşlar savunma amaçlıdır, delilleriyle birlikte gösterdik.. Saygılar.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Valla bende sürekli islamdaki savaşların,ganimet,para pul,esir kadın ve köle için katliamlar olduğunuı belgeliyoruz ama ne hikmeetse müslümanlar bir türlü görmezden geliyor. Örneğin islamda savaşların hiç birinin savunma amaçlı olmadığını defalarca deelilleriyle beraber gösterdik ama hala müslümanlar ısrarla başla yönlere çekiyor. köle mi?..kadın mı?.. katliam mı?.. peygamberimizin veda hutbesine bi bakın bakalım... yine benim anlamadığım konulardan biri daha... daha hala,, bu günlere kadar gelen bir zenci düşmanlığı yok mu zamanının kölelik kavramı yüzünden bazı medeni saydığınız arap dışı ülkelerde?yani arap olmayanlarda... O kadar önyargılısınız ki konumuz Hitler olsa " ne zeki adammış yalnız " dersiniz belki de konu "Muhammed " olunca kitap olunca nerden ne çıkaracağınız belli olmuyor... Kuranda anlatılan hiç bir mümin durduk yere katliamda bulunmaz ... kadına sözün güzelini seçer,hakkını gözetir..para pul mu? bu hepten komik bence... 10 milyar kazansan ve bunun 1 milyarı ihtiyaçlarını karşılasa kalan 9 milyarı yani "ihtiyacından fazlasını ihtiyacı olana dağıt" der Kuran... savaş ? bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın arkadaşlar... gelelim sonraki uygulamalara...Amerikada ikiz kuleler bombalanacak... o kulelerde çalışan onca masum kadın anne belki tek yaratana inanan olacak ... bu da islam adına cihad eden müminin davranışı olacak??? ya da hristiyan olan ve kitabını dağıtmaya çalışan.. inandığı dini anlatmaya yaymaya çalışan bir adam olacak.. sen tutup onu bundan dolayı öldüreceksin ki Rabbim:"Mâide(*) Sûresinin 82 . Ayetinde (Ey Muhammed!) İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle Yahudiler ile Allah’a ortak koşanlar olduğunu görürsün. Yine onların iman edenlere sevgi bakımından en yakınının da “Biz hıristiyanlarız” diyenler olduğunu mutlaka görürsün. Çünkü onların içinde keşişler ve rahipler vardır. Onlar büyüklük de taslamazlar. " dediği halde ve bunu mümin yapacak??? İslam adına medyada gördüğünüz herşeyi islam sanmayın derim.. hele hele hadis haadislere dayanarak Kuran a hiç boşuna laf atmayın derim... bizim dinimizde ayrımcılık meshep ihtilaf olmamasına karşın bazı din kanallarında birçok kesimin farklı bir tarikat ya da falanca öğreti peşinde durmadan atışdıklarını görürsünüz ve bence islamın önündeki en büyük yıkım da bu dindar sandığımız bir gurup insandan kaynaklanmakta... ben bir insansam her türlü hatayı ya da günah dediğimiz kavramı benden bekleyebilirsiniz... ama yaptığım hataların dinle yani inandığım dinle alakası yoktur özünde... hatayı yapan benim dir... yani bir hatanın belli bir gurupta yaygın olabileceği... ya da belli bir toplumda kültür gelenek olarak yaygın olabileceği gibi... benim ailemden aldığım belli bir kalıpla davranışımda yer etmiş konular yüreğimden inandığım dinin emirlerine bazen ters düşebilir... örneğin ben dedikodu yapmaya alışkın biriysem ama kendime seçtiğim din bunu yasaklıyorsa ve siz beni dedikodu yaparken görüyor ve tutup bundan dolayı dinime laf söylüyorsanız ortada ciddi bir hata var diye düşünüyorum... ve bu örneklerin arkası kesilmez... Ha bir de değinmeden geçemeyeceğim ... genel olarak bizde bir söz vardır... dindar gördüğümüz biri bir hata yaptığında ya da hata değil gerçekten çok kötü algılanabilecek birşey yaptığında ağızdan çıkan ilk söz " bir de dindar olacak" Ha demek ki dindar olmakta güzel bir beklenti varki dindarın yaptığı yanlışa daha bir hassasiyet gösteriyoruz .. O halde buyrun davet ediyorum... " bir de dindar olacak" madem dindarlar öyle bir de siz gösterin dindarlık nasıl olur? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 İslamın ne olduğnu ben ve dünyadaki 2,5 milyar insan biliyor seviyor ve bu dinin mensubu..Bu yetreli.. xlark tades İslam dini dünyaya göre az, 2,5 milyar gibi rakam zaten abartı, bunun herhangi bir delili yok, resmi kimliklerden sağlıklı delil olmaz, ona bakacak olursak bende müslümanım, tanıdığım binlerce kişide müslüman (ki değiller), zaten resmi kimliklere bile bakacak olursak müslümanların sayısı dünyanın 4 te 1 i gibi görülüyor. Çoğunluk psikolojisine dalacak olsak (ki ben bakmıyorum), müslümanlığı seçmeyen büyük çoğunluk daha cazip gelir. Ayrıca ben, bugüne kadar müslümanlığı bilen birine çok az rastladım, bizim bu forumlarda tartıştığımız konulardan hemen hemen hiçkimsenin haberi yok, bilseler kafaları karışacak belliki. Çünkü dinsizler ateistler vs, imamlar gibi vaaz veremiyor millete, bu iş çok yavaş ilerliyor. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 İslamın ne olduğnu ben ve dünyadaki 2,5 milyar insan biliyor seviyor ve bu dinin mensubu..Bu yetreli.. xlark tades İslam dini dünyaya göre az, 2,5 milyar gibi rakam zaten abartı, bunun herhangi bir delili yok, resmi kimliklerden sağlıklı delil olmaz, ona bakacak olursak bende müslümanım, tanıdığım binlerce kişide müslüman (ki değiller), zaten resmi kimliklere bile bakacak olursak müslümanların sayısı dünyanın 4 te 1 i gibi görülüyor. Çoğunluk psikolojisine dalacak olsak (ki ben bakmıyorum), müslümanlığı seçmeyen büyük çoğunluk daha cazip gelir. Ayrıca ben, bugüne kadar müslümanlığı bilen birine çok az rastladım, bizim bu forumlarda tartıştığımız konulardan hemen hemen hiçkimsenin haberi yok, bilseler kafaları karışacak belliki. Çünkü dinsizler ateistler vs, imamlar gibi vaaz veremiyor millete, bu iş çok yavaş ilerliyor. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.