Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sizin tek yaptığınız kendi anlayışınızı benimkiyle karşılaştırmak...

ali01

Evet böyle yapıyorum ama tek yaptığım bu değil

konuya başka bir noktadan değindim ama bu sizin gecekuşu ile tartışmanıza engel değil kaldığınız yerden devam edebilirsiniz her zaman

kısaca söylemek istediğim

ön kabullerlere bir yerlere varmanın gerçeği göstermediğini, akıl ve mantık yürütmeninde gerçeği göstermediğini ima etmeye çalışıp, yeterince fikirlerimi belirttiğimi düşünüyorum, konu yine aynı noktaya gelirse başka başlıklarda yine orada olurum

saygılar

• Cevaplar 90
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
adem, sırf yasak meyveyi yedi diye bukadar derdi çekiyoruz

:lol: yasak meyva adem yedi yemesine, sen de farzet ki bir ademsin. Sıra sen de. Görelim yasak meyvayı yememeni. Ademi yargılaması kolay :D Dünyalıktan geçersen dertte bitermiş.

Ayrıca tarafsız sizin için gerçek ne merak ettim doğrusu. Gerçeği göstermemek gibi bir yargı verebildiğinize göre bir gerçek vardır elinizde nedir o ? Çünkü bir yargı ancak aksiyle var olur. Gerçeği göstermeyenleri söylediniz ozaman gerçeği gösterenleri de söyleyin. ??

Gönderi tarihi:

Çünkü bir yargı ancak aksiyle var olur.

:) haklısın öyleyse kaç tane din varsa okadar tanrı var

ıspatla bakalım tanrının güneş olmadığını veya su tanrısı gök tanrısı veya inek tanrısı veya ra bunların olmadığını ıspatla sen önce onlar sizin tanrınızdan önce tanrıydı hem daha kıdemliler sen neyle ıspatlıyorsun?

biz kimseye kainat şöyle şöyle yaratıldı diye kesin birşey söylemeyiz

biz sadece gerçeği ararız doğru ve güzelden yanayız hikayelere karnımız tok çok şükür

Gönderi tarihi:

İnsanlar yaratılmıslığı sorar. Herkes sorar bunu kendine ben nasıl yaratıldım. Din yetisir imdada. Cocugun emziği gibi. Susar cocuk bir muddet. Fakat yine ağlıcaktır. Güneş Tanrısı vs. bunlar olması gerekendi. Ne yapsalardı insanlar. Nasılını kurcalayamam ozamanları yasamadım fakat bir sekilde edinmis insanlar bu inancları. Ne yapabilirsin ? Ne olursa olsun eskiden bu yana yine bir söylence varmıs. Tum söylenen tanrılardan eski tüm söylenen asklardan daha eski belki de ilki. Sen sor bakalım kendine ne diyor ? Tum dinleri unut bir an ozaman ispat istiyorsan ne dicek kendin ? İnege mi tapacak ? Güneşe mi tapacak ? Söyle bana kime neye tapacaksın ? Al sana ispat. Sen doğrudan guzelden yana biriysen zaten bulmussun dinini kardesim. Daha ne ? Başka Tanrılar vs??? Ne arıyorsun daha?

Ayrıca şöyle şöyle yaratıldı denmesini de beklemiyordum. Sadece gerçekleri gösterenler onlar dilse neden varlar ? Bir yerden başlanır dimi. O yuzden dedim oyle.

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

bir yazı ararken bu sayfa çıktı karşıma.üye oldum hemen.burdaki arkadaşların kafası baya karışık anlaşılan.aslında kendi çapınızda haklısınız.biraz kitapları karıştırsanız yada en basitinden anlatılan bir kaç şeyi dinleseniz çözersiniz yaradılış amacımızı,imtihanların sebebini Allah'ın neden istekleri hemen istenilen anda vermedigini.

ışık okadar parlak ki gözleriniz kamaşıyor gerçegi göremiyorsunuz.kainat her haliyle size gerçegi anlatıyor hatta siz bile bu gerçeye birer delilsiniz...

eski zamanlarda Tanrı olarak kabul ettikleri varlıkları ekmek şeklinde yapıp acıkınca yendigini biliyoruz.Tanrılarına saygıları bukadar işte.ilk insandan itibaren neyi nasıl yapacagı konusunda elçiler göndrilmiş kitaplar gönderilmiş.yinide şeytanın yaptıgı gibi Rabbinin hikmetlerinden emin olmasına raman sırf kibrinden,büyüklenmesinden dolayı inkar ederler.

Rabbim illede bana itaat ediceksiniz demiyor.iki yol var önünüzde ve size verilen akıl var vicdan var seçim sizin yolu siz belirliyorsunuz.

bence düşündüklerinizin zıttı olup olmadıgını araştırın ilk önce.ozman düşüncelerinizin dogruluk oranını daha iyi anlarsınız.araştırın okuyun dinleyin sonra konuşun

selametle...

Gönderi tarihi:
Çünkü bir yargı ancak aksiyle var olur.

:) haklısın öyleyse kaç tane din varsa okadar tanrı var

ıspatla bakalım tanrının güneş olmadığını veya su tanrısı gök tanrısı veya inek tanrısı veya ra bunların olmadığını ıspatla sen önce onlar sizin tanrınızdan önce tanrıydı hem daha kıdemliler sen neyle ıspatlıyorsun?

biz kimseye kainat şöyle şöyle yaratıldı diye kesin birşey söylemeyiz

biz sadece gerçeği ararız doğru ve güzelden yanayız hikayelere karnımız tok çok şükür

o zaman siz bir hikaye sunun(sizin deyiminizle)

daha bir hikaye bile oluşturamamışsınız gelip burda kabullenmediğiniz şeylere camur atıyorsunuz...siz kabul etmiyorsunuz diye bunun geçerliliği ortadan kalkıyor mu yanii...:)

ha birde yazınızın sonunda neye şükrediyorsunuz onuda anlamış değilim...yoksa hikaye dediğiniz şeyleremi :stuart::D:P

saygılar...

Gönderi tarihi:
o zaman siz bir hikaye sunun(sizin deyiminizle)

daha bir hikaye bile oluşturamamışsınız gelip burda kabullenmediğiniz şeylere camur atıyorsunuz...siz kabul etmiyorsunuz diye bunun geçerliliği ortadan kalkıyor mu yanii...:)

ha birde yazınızın sonunda neye şükrediyorsunuz onuda anlamış değilim...yoksa hikaye dediğiniz şeyleremi :stuart::D:P

saygılar...

Bilinen çocuk hikayeleri vardır, çocukları alıp hayal dünyasına götürür ve bu hikayeler çocukların hayal dünyasını geliştirir. Ancak çocuklar büyüdükten sonra be hikayeler ve kahramanlar hafızalarda hoş birer anı olarak kalırlar. Dinlerdeki hikayeler de bu çocuk hikayelerine benzerler, fakat koca koca insanları etki altında bırakır ve onların hayatlarını kıskaca alırlar, sanki bu koca koca insanlar kendilerini dizginlemesini, yönetmesini, neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemeyeceklermiş gibi.

Bizler artık ne çocuğuz, ne de kendi hayatımıza yön veremeyecek kadar basiretsiz, bu yüzden de hikayeleri geride bıraktık.

Gönderi tarihi:
Bilinen çocuk hikayeleri vardır, çocukları alıp hayal dünyasına götürür ve bu hikayeler çocukların hayal dünyasını geliştirir. Ancak çocuklar büyüdükten sonra be hikayeler ve kahramanlar hafızalarda hoş birer anı olarak kalırlar. Dinlerdeki hikayeler de bu çocuk hikayelerine benzerler, fakat koca koca insanları etki altında bırakır ve onların hayatlarını kıskaca alırlar, sanki bu koca koca insanlar kendilerini dizginlemesini, yönetmesini, neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemeyeceklermiş gibi.

Bizler artık ne çocuğuz, ne de kendi hayatımıza yön veremeyecek kadar basiretsiz, bu yüzden de hikayeleri geride bıraktık.

ama bu hikayeler(sizin deyiminiz) sizide baya bi etkilemiş görünüyor değil mi?:)

yoksa burda bu kadar zaman boşuna zaman harcamazdınız.bu kadar emeği boşuna vermezdiniz sanırım..

neyin doğru neyin yanlış olduğunu anayasadan neden öğreniyoruz o zaman sayın muki ?nasıl olsa ayırt edebiliyoruz değil mi?:)

neyse ben sorumun muhattabından öğrenmek istiyorum cevabı hangi hikayeye şükür ediyorsunuz??

Gönderi tarihi:
ama bu hikayeler(sizin deyiminiz) sizide baya bi etkilemiş görünüyor değil mi?:)

yoksa burda bu kadar zaman boşuna zaman harcamazdınız.bu kadar emeği boşuna vermezdiniz sanırım..

neyin doğru neyin yanlış olduğunu anayasadan neden öğreniyoruz o zaman sayın muki ?nasıl olsa ayırt edebiliyoruz değil mi?:)

neyse ben sorumun muhattabından öğrenmek istiyorum cevabı hangi hikayeye şükür ediyorsunuz??

Sayın sadebiri, anaysayı hikaye mi sanıyorsunuz siz? Dindeki hikayelerle karıştırdınız siz galiba.

Gönderi tarihi:
Sayın sadebiri, anaysayı hikaye mi sanıyorsunuz siz? Dindeki hikayelerle karıştırdınız siz galiba.

sizin Allah'ın yasalarına verecek cevabınız hikaye olabiliyorda,benim anayasaya verebilicek cevabım neden olmasın sayın muk?:)

bilakis dindeki hikaye diye adlandırdığınız şeylerin %80 anayasada var zaten aksini kim iddia edebilir?

Gönderi tarihi:

sizin Allah'ın yasalarına verecek cevabınız hikaye olabiliyorda,benim anayasaya verebilicek cevabım neden olmasın sayın muk?:)

bilakis dindeki hikaye diye adlandırdığınız şeylerin %80 anayasada var zaten aksini kim iddia edebilir?

Dinde hikaye diye adlandırdığımız kavramların hiç birisi yasalarda ve anayasada mevcut değildir. Dindeki sosyal tavsiyeler de, insanlığın üretim ve paylaşım ilişkilerinden oluşturduğu birtakım yerel kurallardan kopyadır. Bu kurallar, daha sonra sosyal bilimlerce evrensel şekiller almışlardır.

Gönderi tarihi:
Dinde hikaye diye adlandırdığımız kavramların hiç birisi yasalarda ve anayasada mevcut değildir. Dindeki sosyal tavsiyeler de, insanlığın üretim ve paylaşım ilişkilerinden oluşturduğu birtakım yerel kurallardan kopyadır. Bu kurallar, daha sonra sosyal bilimlerce evrensel şekiller almışlardır.

bunlardan en önde gidenleri ile bir kaçını sayarsanız sevinirim sayın maraba..

bakalım bu kurallar nelermiş

ona göre bir yazı sunucam size..

Gönderi tarihi:
Bakara 20. Şimşek neredeyse gözlerini alıverecek. Önlerini her aydınlatışında ışığında yürürler. Karanlık çökünce dikilip kalırlar. Allah dileseydi, elbette onların işitme ve görme duyularını giderirdi. Şüphesiz Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Bu her seye gucu yeten Kur'an'ın Allah'ının ne yazık ki, ya da maalesef, her seye gucu yetmiyor demek ki. Onemli olan da bu degil aslında. Onemli olan; bu Allah'ın insanlar arası dehsete, vurduya kırdıya, oldurmeye bir dur demesi gerekirdi. Hadi, her şeye hakkıyla gücü yeten oldugunu varsayalım, neden o zaman bir melegin seytan olmasını engellemede gücü yetmedi? O zaman ben sormaz mıyım nerede bunun, bu Kur'an'ın Allah'ının gücü diye?

Kur'an okumuşsunuz, malesef "bütününü" okumamışsınız

ayetin numarasını hatırlamıyorum, fakat birçok yerde şu ifade kullanılır

"Allah'ı onların yaptıklarından habersiz sanma, o zalimler süre veriyor ve onları bir zillet saracak o korkunç azabın geleceği güne erteliyor, hepsi bu"

bu ayeti nasıl okumazsınız size sormalıyım

Allah layıkıyla gören ve herşeyi işitendir deniyor, evet bütün bunlar tanrılık vasfıdır zaten, insanlık vasfı değil, insan hiçbirşeyi Allah!tan daha iyi bilemez, Allah dilediğine bilgisinden istediği kadar verir, bu da Kur'an'da yazar...

Gönderi tarihi:
Yalniz şu var ki, bazı büyük insanların soyledigi sozler Kur'an da yazılan, insanları birbirine dusuren sozlerden cok daha degerlidir.

Ornekler:

-Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi makoseninin içine bak

-Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

-Fakir olmak, ****** olmaktan daha küçük bir meseledir.

-Senin vicdanın senden başkasını temsil edemez.

-Yeryüzüne iyi muamele et! O babanızın malı değil, onu atalarınızdan ödünç aldınız.

-Üç barış vardır: Birinci barış, en önemli barıştır. İnsan ruhundadır o. İnsan, kainatla ve kainatın bütün güçleri ile olan ilişkisini, beraberliğini farkettiğinde, kainatın merkezinde Büyük Ruh'un durduğunu ve bu merkezin her yerde, her birimizin içinde olduğunu farkettiğinde birinci barış sağlanmıştır. Bu gerçek barıştır, diğerleri sadece bunun akisleridir. İkinci barış iki fert arasında olan barıştır. Üçüncü barış ise iki millet arasında yapılır. Fakat hepsinden önce, anlamalısınız ki 'gerçek barış' dediğim birinci barış, insanın ruhundaki barış yoksa ne fertler ne de milletler arasında barış olabilir.

-Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlık yapabiliriz.

-Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.

-Her şey halkadır. Her birimiz kendi hareketlerimizden sorumluyuz. Hepsi döner dolaşır, bize geri gelir.

-Hiç bir mutfak iki kadını alacak kadar zengin değildir.

-Dünyadaki her şeyin bir sebebi vardır. Her bitki bir hastalığı tedavi etmek için büyür. Ve her insan bir görevle yaratılmıştır.

-Eğer herkes bir başkası için bir şey yaparsa dünyada ihtiyaç içinde kimse kalmaz. Sadece bir kişiye yardım et! Şimdiki usul bu değil ama inanıyorum, insanlar bu yolu öğrenecekler.

-Eğer sorsanız: 'Sessizlik nedir?' Cevap veririz: O Büyük Ruh' un sesidir. Yine sorsanız: 'Sessizliğin meyveleri nelerdir?' Cevap veririz: Kendi kendini kontrol, gerçek cesaret demek olan metanet, sabır, vakar ve saygı.

-Hayvanlar olmadan insanlar nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse insanoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir. Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur. Her şey birbirine bağlıdır. Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına gelecektir.

-Herbirimizin farklı bir rüya gördüğünü hatırlatmakta fayda var.

-Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile görmekten başka şey değildir. Hava ya bulutlu olacaktır, ya da güneş açacaktır.

-Yanlışı gören ve önlemek için eli uzatmayan yanlışı yapan kadar suçludur.

-Dur, dinle. Hep konuşursan hiç bir şey duyamazsın.

Evet bu sadece bir kaçı...

bütün bunların Kur'anda olmadığını söyleyen insan ******, Allah kalbine kilit vurmuştur ki Allah bunu yaptığını Kur'anda bizzat söylemektedir.

Gönderi tarihi:
bütün bunların Kur'anda olmadığını söyleyen insan ******, Allah kalbine kilit vurmuştur ki Allah bunu yaptığını Kur'anda bizzat söylemektedir.

Doğrudur, kim söylüyor? Muhammed'in kitabı Kuran!

Gönderi tarihi:
Doğrudur, kim söylüyor? Muhammed'in kitabı Kuran!

Kur'an Allah'ın kitabıdır, Hz. Muhammet bir uyarıcıdır, bu kitabı okuyup uyarmakla görevli kimsedir

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.