Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

kulluk.

yaratılışın gayesi kullukdur.

Rabbe kulluk. rablere degil.

• Cevaplar 84
  • Görüntü 10,7b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
kulluk.

yaratılışın gayesi kullukdur.Rabbe kulluk. rablere degil.

Zaten islam ile bilimin ayrıldığı en önemli nokta burası.

İslam,arabın ilahını memnun etmek.

Bilim, insana ve doğaya hizmet etmek.

Gönderi tarihi:

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

FARABi: "Hiç bir şey kendi kendisinin nedeni olamaz. Çünkü, nedenin kendisi, oluşandan öncedir."

"Hiç bir şey kendiliğinden yok olmaz, böyle olsaydı, var olmazdı."

"Erdemlerin en büyüğü bilimdir."

"Kainat'ta tesadüfe,tesadüf edilmez". Sokrat.

Gönderi tarihi:
FARABi: "Hiç bir şey kendi kendisinin nedeni olamaz. Çünkü, nedenin kendisi, oluşandan öncedir."

diyorsun allah ezelidirde diyorsun

tam tersi yani üstelik kendi dilinizle söylüyorsunuz ben burdan şunu anlarım sen ezbere inanıyorsun düşünmeden

Gönderi tarihi:
kulluk.

yaratılışın gayesi kullukdur.

Rabbe kulluk. rablere degil.

:clover: kısa ve öz; ne denilebilirki....

Evet , neden yaratıldık , insanoğlunun yaratılış amaçlarından bir taneside, " Kainatı tanıyıp ,yaradana kulluk etmektir"

Gönderi tarihi:

Arabın ilahı diye bir tabir yoktur İslamda, İslam bu zamana kadar gelen bütün dinlerin temelidir ...

Şunu unutmamak gerek" Allah katında din İslamdır" bu hususta bir anti arapçılık yapmaya gerek yok, çünkü burada arap milliyetçiliği yapmyor kimse.. Ki Peygamber bu hususta arapları uyarmıştır..."Hiçbir beyazın Araba üstünlüğü olmadığı gibi, hiçbir arapta bir beyazdan üstün değildir, Üstünlük takva ile olur" demiştir peygamber..

Gönderi tarihi:

Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, herşeyden haberdar olandır (hucurat-13)

“Arabın Aceme, Acemin Araba üstünlüğü yoktur”..

İslamda üstünlük vasıfları bildirilmiştir, onun dışında fiziğinden ve uyruğundan imtihana çekilmez, insanların üstünlüğü Allah'a olan samimiliği ile doğru orantılıdır, şrtlar bellidir her hangi bir kayırma yoktur, iman etmeyen bir kimse Arapta olsa diğer milletlerdende olsa sonu bellidir..

İman eden kimsede aynı şekildedir..

Bırakın milletleri, peygamber evladı bile olsa yaptığı ile yargılanır..

Nuh (a.s) 'ın bir oğlu iman etmemişti..

Peygamber efendimiz bile sabahları Hz. Fatımayı namaza kaldırır " ...Ya Fatıma kalk namazını kıl.Benim baban olmam seni kurtarmaz...." demişti..

Biz milletimizden memnnunuz Türküz, kimse Arap milliyetçiliği yapmıyor, Hz. Peygamber tüm insnalığa gönderilmiştir..

Peygamber efendimiz anarken, onu düşünürken o nun milliyeti asla aklımda yoktur..

Örneğin ben einstein hayranıyım, einsteine olan hayranlığımdan einstein'in milletini yüceltmiş mi oluyorum ne alaka yani..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, herşeyden haberdar olandır (hucurat-13)

“Arabın Aceme, Acemin Araba üstünlüğü yoktur”..

İslamda üstünlük vasıfları bildirilmiştir, onun dışında fiziğinden ve uyruğundan imtihana çekilmez, insanların üstünlüğü Allah'a olan samimiliği ile doğru orantılıdır, şrtlar bellidir her hangi bir kayırma yoktur, iman etmeyen bir kimse Arapta olsa diğer milletlerdende olsa sonu bellidir..

İman eden kimsede aynı şekildedir..

Bırakın milletleri, peygamber evladı bile olsa yaptığı ile yargılanır..

Nuh (a.s) 'ın bir oğlu iman etmemişti..

Peygamber efendimiz bile sabahları Hz. Fatımayı namaza kaldırır " ...Ya Fatıma kalk namazını kıl.Benim baban olmam seni kurtarmaz...." demişti..

Biz milletimizden memnnunuz Türküz, kimse Arap milliyetçiliği yapmıyor, Hz. Peygamber tüm insnalığa gönderilmiştir..

Peygamber efendimiz anarken, onu düşünürken o nun milliyeti asla aklımda yoktur..

Örneğin ben einstein hayranıyım, einsteine olan hayranlığımdan einstein'in milletini yüceltmiş mi oluyorum ne alaka yani.. :)

Saygılar..

:clover: "acemin araba,arabın aceme üstünlüğü yoktur" düzeltme için sağol,

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Bir durum arzedeyim Hz. Adem ilk insandır ve aynı zamanda ilk peygamberdir.

Saygılar.

Ohohohoh bu çürüteli seneler oluyor be dayım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.