Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

SORU : İnsanların yaratılış gayesi nedir ?.. Kendini yaratan Rabbini tanıması ve bilmesi gerekir mi ?..

CEVAP: İnsanların yaratılış nedenlerinin en başında, kendisini yaratan Rabbini tanıma ve bilmesi gelir…

Hakk tealâ gizli bir hazine iken, tanınmayı ve bilinmeyi istedim ve sevdim demiştir…

Bu nedenle güzelliğini, nimetini, celal ve azametini, san’at ve hikmetindeki sırlarını göstermek için ruhlar ve cinler alemini yaratmıştır…

Atomdan, feleğe kadar, evrenin her zerresinde, Allah’ın güzel san’atları ve hikmetleri gizlidir…

İlim, akıl, duygu ve düşüncelerle, bu gizlileri okuyup, anlayan ve mana veren herkes, kendini ve Rabbini tanıyabilir O’na ulaşabilir…

Zira bu güzel san’atların her biri, insanların kendini tanımasına ve kendini tanıdıktan sonra, Rabbini tanımasına O’na ulaşmasına sebeb ve delil olan birer vesiledir…

Hakk tealâ iki alemde her ne yaratmışsa, benzerini insan vücudunda da yaratmıştır…

İnsanın bedeni; iki cihanın küçük özetidir…

Kalbi ve Ruhu ise; iki cihanı içine alacak kadar daha büyük bir alemdir…

İnsan kendini tanır, kendine ulaşabilirse, bedeni ve ruhu üzerinde yaptığı tasarruflardan, Hakkın iki cihanda nasıl tasarruf yaptığını bilir ve öğrenir…

Bunun neticesi; Hakkı sevmek, O’na aşık olmak O’na hayranlık duymak ve O’nunla beraber sonsuza dek hep dost kalmaktır…

Bir Hadis-i Kudsi ‘de: “Bilmiş olunuz ki, her cesette bir kalp vardır. Her kalbte bir gönül vardır. Her gönülde bir sır vardır. Her sırda bir gizlilik vardır. Her gizlilikte daha büyük bir gizlilik gizlidir. İşte BEN bu gizlilerin gizlisindeyim” buyurulmuştur…

Bir Hadis-i Şerif ‘te: “Ben size Allah’ı öğretirim, O’nu tanıyıp bilmekse, o kalbin işidir.” buyurulmuştur…

Allah dostları; iki alemi ve onlarda mevcud olan her şeyi insan için yaratıldığını ifade etmişlerdir…

Bu nedenle şu gerçeği söyleyebiliriz;

İnsanın esas ve tek yaratılış gayesi , kendini yaratanı tanımasıdır…

İki alemin yaratılış gayesi ise, insanın kendini tanımasıdır…

• Cevaplar 84
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
SORU : İnsanların yaratılış gayesi nedir ?.. Kendini yaratan Rabbini tanıması ve bilmesi gerekir mi ?..

CEVAP: İnsanların yaratılış nedenlerinin en başında, kendisini yaratan Rabbini tanıma ve bilmesi gelir…

Soru bakın, cevaba bakın !!!!!!!!!!!!!!!!

Sadece kişisel görüş, din felsefesi var, gerçeğe dair hiçbir şey yok !!!

Ama sanırım sadece inançlılar için yazmışsınız bunu !

saygılar

Gönderi tarihi:
Soru bakın, cevaba bakın !!!!!!!!!!!!!!!!

Sadece kişisel görüş, din felsefesi var, gerçeğe dair hiçbir şey yok !!!

Ama sanırım sadece inançlılar için yazmışsınız bunu !

saygılar

tebrikler iyi anladınız...:)

Gönderi tarihi:
Hakk tealâ gizli bir hazine iken, tanınmayı ve bilinmeyi istedim ve sevdim demiştir...

Bu nedenle güzelliğini, nimetini, celal ve azametini, san'at ve hikmetindeki sırlarını göstermek için ruhlar ve cinler alemini yaratmıştır...

Megalomania? Narsissizm?

Bir Hadis-i Kudsi'de: "Bilmiş olunuz ki, her cesette bir kalp vardır. Her kalbte bir gönül vardır. Her gönülde bir sır vardır. Her sırda bir gizlilik vardır. Her gizlilikte daha büyük bir gizlilik gizlidir. İşte BEN bu gizlilerin gizlisindeyim" buyurulmuştur...

Megalomania'da sınır tanımamış adam, ne diyelim!

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Hakk tealâ gizli bir hazine iken, tanınmayı ve bilinmeyi istedim ve sevdim demiştir...

Bu nedenle güzelliğini, nimetini, celal ve azametini, san'at ve hikmetindeki sırlarını göstermek için ruhlar ve cinler alemini yaratmıştır...

Sevgili forumdaşlar fikirlerinizi almak istiyorum.

Ben süper zeki, süper yakışıklı, harika bir insanım.

Harikulade yazılar yazıyorum.

Bu harikulade yeteneklerimi göstermek için evlenip çocuk yapacağım.

Büyüsünler, tanısınlar babalarının ne kadar harika bir insan olduğunu.

Bana hergün ne kadar yetenekli, ne kadar zeki, ne kadar yakışıklı olduğumu söylesinler.

Benim bu yüceliklerimi anlamaları için onlara sürekli benim ne kadar harişka bir insan olduğumu anlatan , gösteren bir kitapçık vereceğim.

Benim süper bir insan olduğumu söyleyen çocuğuma limitsiz para harcama hakkı vericem, Kendine ferrari alsın, Maldivlere gitsin, canı ne isterse yapsın.

Benim süper bir insan olduğumu verdiğim kitapçığa rağmen farkedemeyen veya buna itiraz eden çocuklarımın kafasından kaynar su dökeceğim. Mangal ızgarasının üstüne oturtacağım. Fırının tepsilerini çıkarıp, fırında kızartacağım. Vücutlarını kızgın şişlerle dağlayacağım. Kaynar su içireceğim. Ama Ölmemeleri için de sürekli bir doktorlar ordusu bulunduracağım. Öyle ölüp kurtulmak yok. Bu cezayı ömrünm boyunca sürdüreceğim.

Bunları yapınca ben zalim mi oluyorum? Hayır. Beni sevenlere ne ödül vereceimi ve beni sevmeyenlere ne ceza vereceğimi

kitapçıkta söylemiştim. Akılı olsunlar benim yüceliğimi görsünler, anlasınlar. beni sevmez ve övmezlerse ne tür cezalar vereceğimi söyledim önceden. Uyradım yani. İstediklerini söyleyebilirler. Özgürler yani. Ama söyledikleri şeyin bedelini de öderler.

Ne diyorsunuz bu fikrime?

Ben insanların en zekisi, en yakışıklısı, en harikuladesiyim.

Yani cevabınızı bunu dikkate alarak verin.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

bakın arkadaşlar size bi önerim var alıntı yapıp hayal kurduğunuz bu anlatımla nereye varmak istediğinizi bana anlatmanıza yada başkalarına anlatmanıza gerek yok sanırım çünkü sizden bu benzetmeden aşka birşey beklenemez!!!artı bütün yazıyı iyice tarayın tartın eksiltin sorada düşüncenizi değil konuya dair bir yorum yapıcaksanız yapın kendinizi bişeylere benzetmenize gerek duymayın özenmeyin ....sakın yanlış anlamayın size fetva verecek değilim kaldıki o kadar bilgili biri değilim ama sizde lütfen önyargıyla kestirip bişeyleri empoze edercesine atmayın...

saygılar..

Gönderi tarihi:
bakın arkadaşlar size bi önerim var alıntı yapıp hayal kurduğunuz bu anlatımla nereye varmak istediğinizi bana anlatmanıza yada başkalarına anlatmanıza gerek yok sanırım çünkü sizden bu benzetmeden aşka birşey beklenemez!!!artı bütün yazıyı iyice tarayın tartın eksiltin sorada düşüncenizi değil konuya dair bir yorum yapıcaksanız yapın kendinizi bişeylere benzetmenize gerek duymayın özenmeyin ....sakın yanlış anlamayın size fetva verecek değilim kaldıki o kadar bilgili biri değilim ama sizde lütfen önyargıyla kestirip bişeyleri empoze edercesine atmayın...

saygılar..

Sayın Badican,

Hiçbirşeyi önyargıyla kestirip atmıyoruz.

Ben size bir örnek sundum ki, Kuran Allah'ı "narsist, megaloman ve işkenceci" olarak tarif ediyor mu etmiyor mu anlayabilesiniz diye.

Bu ifadeleri kullanınca kızıyorlar müslümanlar. Ama bu ifadeler bana ait değil. Kuran'a, Muhammed'e ait.

Eğer bir yaratıcı varsa, ona hakaret konusunda Muhammed'in ve Kuran'ın eline kimse su dökemez.

İnsanlara bile yakışmayan çirkin davranışları, sıfatları Yaratıcı'ya yamamıştır Muhammed.

Eğer hayattaki tek amacınız yaratıcıyı tanımaksa, bunu Muhammed'in ve Kuran'ın hakaretleriyle başaramazsınız.

Muhammed'in Yaratıcı sandığı Allah figürü, bir Arap Şeyhi'nin ilahlaştırılmış halidir. Yani bir puttur.

Ona bakarak, bir Yaratıcı var mı, yok mu, varsa nasıldır, ne ister, ne istemez bunları çözemezsiniz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sevgili forumdaşlar fikirlerinizi almak istiyorum.

Ben süper zeki, süper yakışıklı, harika bir insanım.

Harikulade yazılar yazıyorum.

.

.

.

Ben insanların en zekisi, en yakışıklısı, en harikuladesiyim.

Yani cevabınızı bunu dikkate alarak verin.

Saygılar.

Sevgili BrainSlapper benzetme harikulade ancak bazı eksiklikler var.

Çocuklarından bazıları idda ettiğin bu niteliklerin olmadığının fakına varıyorlar.Senin bu niteliklerini kabul etmeyen çocuklarını isyankar olarak niteliyorsun ve sana yağcılık yapan çocuklarına habire

Ey benim sadık çocuckların isyankar evlatlarımı nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve ve benim sıradan biri olmadığımı itiraf ederlerse onları serbest bırakın

diye emirler vererek,onları birbirine düşürüyorsun.

İsyankar evlatlarım ancak ****** ,onlar akıllarını kullanmayan ****** gibidir

şeklinde habire onlara hakaretler yağdırıyorsun

Gönderi tarihi:
Sayın Badican,

Hiçbirşeyi önyargıyla kestirip atmıyoruz.

Bu ifadeleri kullanınca kızıyorlar müslümanlar. Ama bu ifadeler bana ait değil. Kuran'a, Muhammed'e ait.

Eğer bir yaratıcı varsa, ona hakaret konusunda Muhammed'in ve Kuran'ın eline kimse su dökemez.

İnsanlara bile yakışmayan çirkin davranışları, sıfatları Yaratıcı'ya yamamıştır Muhammed.

Eğer hayattaki tek amacınız yaratıcıyı tanımaksa, bunu Muhammed'in ve Kuran'ın hakaretleriyle başaramazsınız.

Muhammed'in Yaratıcı sandığı Allah figürü, bir Arap Şeyhi'nin ilahlaştırılmış halidir. Yani bir puttur.

Ona bakarak, bir Yaratıcı var mı, yok mu, varsa nasıldır, ne ister, ne istemez bunları çözemezsiniz.

Saygılar.

Sizce bu ÖNYARGI DEĞİLMİ ÖZELLİKLEDE ALTI ÇİZİLİ KIRMIZI FONTTAKİ YAZINIZ..???

Gönderi tarihi:
Sizce bu ÖNYARGI DEĞİLMİ ÖZELLİKLEDE ALTI ÇİZİLİ KIRMIZI FONTTAKİ YAZINIZ..???

Sayın Badican,

O düşünceyi ateizmden yola çıkarak, başka bir dinden yola çıkarak, İslam'ı, Kuran'ı bilmeden oluşturmuş olsaydım, haklı olurdun.

Ancak, dile getirdiğim düğünce tamaman Kuran'daki tanımlamalara dayalıdır.

Muhammed -eğer varsa- Yaratıcı'yı bir Arap Şeyhi gibi tanımlamıştır.

Kızan, kükreyen, insanlığa sığmayan işkenceler yapan, kendi büyüklüğünü insanların kafasına vura vura ispatlamaya çalışan bir Şeyh.

Ben kelimeleri doğrudan söylüyorum, kuran dolaylı söylemiş.

Yani, Kuran "Görme organları çalışmadığı için görme kabiliyetini 100% kaybetmişlik hali" şeklinde bir üslup kullanmış, ben dorudan "körlük" diyorum.

Kuran'a göre Allah "kendine inanmayanları cehenneme atar, kaynamış su içirir, kızgın demir ve zincirlerle vücutlarını dağlar, zakkum yedirir, irin içirir, acı hiç sona ermesin diye derileri soyuldukça yeni deri verir".

Bunlara kısaca "insanlık dışı işkence" denir.

Bunu yapana da "işkenceci" denir.

Kuran -eğper varsa- Yaratıcı'yı bu insanlık dışı işkenceleri yapan bir varlık olarak tanımlar.

Kuran'ın tanımından yola çıkarsak, Şeytan, Allah ile karşılaştırınca, tüy kadar günahı olmayan bir varlıktır.

Şeytan hiçkimseye böyle insanlık dışı işkenceler yapmıyor.

Yani Kuran'ı iyice anlayarak okuyun lütfen, Muhammed'in ****** peygamber, Muhammed'in Allah'ının da idolleştirilmiş/putlaştırılmış bir Arap Şeyhinden öte birşey olmadığını göreceksiniz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Ben de diyorum ki: İnsanın bu dünyada varoluşunun hiçbir gayesi yoktur. İnsan bir hayvandır. Semirmeye ve çiftleşmeye gelmiştir. Diğer insanları istediğinde gebertip, istediğine tecavüz edebilir. Üstün millet bilim ve teknolojide son noktaya ulaşmış ve diğerlerini ezen millettir.(!) Hadi buyrun bakalım.

cavus2.JPG

Gönderi tarihi:
Ben de diyorum ki: İnsanın bu dünyada varoluşunun hiçbir gayesi yoktur. İnsan bir hayvandır. Semirmeye ve çiftleşmeye gelmiştir. Diğer insanları istediğinde gebertip, istediğine tecavüz edebilir. Üstün millet bilim ve teknolojide son noktaya ulaşmış ve diğerlerini ezen millettir.(!)

Hem hiçbir gayesi yoktur diyorsun, hemde semirmeye çiftleşmeye gelmiştir diyorsun !!!

saygılar

Gönderi tarihi:
Hem hiçbir gayesi yoktur diyorsun, hemde semirmeye çiftleşmeye gelmiştir diyorsun !!!

saygılar

Sizin söylemek isteyip de söyleyemedikleriniz. Allah inancı yoksa durum budur. Yoksa bence insanın bir gayesi var bu gurbette.

Gönderi tarihi:
Ben de diyorum ki: İnsanın bu dünyada varoluşunun hiçbir gayesi yoktur. İnsan bir hayvandır. Semirmeye ve çiftleşmeye gelmiştir. Diğer insanları istediğinde gebertip, istediğine tecavüz edebilir. Üstün millet bilim ve teknolojide son noktaya ulaşmış ve diğerlerini ezen millettir.(!) Hadi buyrun bakalım.

Irza tecavüzü ve katliamları savunan olmadı şimdiye kadar.Semirmeyi ve çiftleşmeyi (yemek ve cinsel ilişki) bu kadar kötü görüyorsanız, soruyorum size cennette bunlardan başka bir şeymi var?

Gönderi tarihi:
Irza tecavüzü ve katliamları savunan olmadı şimdiye kadar.Semirmeyi ve çiftleşmeyi (yemek ve cinsel ilişki) bu kadar kötü görüyorsanız, soruyorum size cennette bunlardan başka bir şeymi var?

güzel soru

Gönderi tarihi:

madem öyle neden allah hz ademi peygamber etmedide asırlar sonra kitapları gönderdi? insanların okuma yazma öğrenmesinimi bekledi? hz muhammede oku oku demesiyle hz muhammet okuma yazma öğrenmiş. Demekki sorun okuma yazma bilmemek değil.

Neymiş insanlar belki kendisi öğrenir kitaplara gerek kalmaz Allah bunu bilemediya hayal kırıklığına uğradı cilt cilt kitaplar göndermeye başladı. Ama o terbiyesiz hristiyanlar ve yahudiler korsancılık yaptı kitapları kopyalarken kendileride ekledi bişeler en sonunda Allah kuranı kerimi gönderdi ve bu tamamdır değiştirinde görelim dedi ve kimse değiştirmeye cesaret edemedi. Fakat insanoğlunda çareler tükenmez Hadis kelimesi burada devreye girdi kuranda değişmesin diye. Birde açık kapıları kapatmak için şirk çıktı ve bütün kapılarda kapandı. Yiyorsa inanmayın :)

Hz. adem peygamber olsaydı ne olurdu? ortada kul yapısı kitaplar dolaşmazdı. ve herkes aynı dini öğrenirdi ve başından beri ibadet edilirdi ve kimseye haksızlık olmazdı

Dünya allahın işi değilki sorunsuz olsun...

Gönderi tarihi:
Sevgili BrainSlapper benzetme harikulade ancak bazı eksiklikler var.

Çocuklarından bazıları idda ettiğin bu niteliklerin olmadığının fakına varıyorlar.Senin bu niteliklerini kabul etmeyen çocuklarını isyankar olarak niteliyorsun ve sana yağcılık yapan çocuklarına habire

Ey benim sadık çocuckların isyankar evlatlarımı nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve ve benim sıradan biri olmadığımı itiraf ederlerse onları serbest bırakın

diye emirler vererek,onları birbirine düşürüyorsun.

İsyankar evlatlarım ancak ****** ,onlar akıllarını kullanmayan ****** gibidir

şeklinde habire onlara hakaretler yağdırıyorsun

yani bu baba birde saklanıyor bulabilene ferrari mağazası ödülü bulamayanı kebap yapıyor

arayıp bulmak için akıl vermiş fakat bu aklı benim için taraflı düşünerek kullan ve öyle ara demiş sağa sola sapmadan

e belki başaramıyorum? başarısızlıklar bana başarılar allaha yaptığım kötülükler bana iyilikler allaha

yani kısaca öyle bir diyorlarki mübarek allah tereyağı gibi herzaman üstte

neden şöyle düşünen yok putlara güneşe ineklere tapanlar allaha haksızlık ediyorlardıda böyle tarif edilen bir allaha inanmak haksızlık olmuyormu yaradana?

hristiyanlar yahudiler budistler yanlış olduğunu bile bilemi o dinleri tercih ediyorlar?

sonsuza kadar yakacak bir allah nasıl doğru olabilir? sonsuzluk denilince aklınıza ne geliyor üç beş asır gibi birşeymi

böyle bir cezayı hakedecek suç ne olabilir?

suç ortamını yaratan benmiyim o halde bende birnevi yaratıcıyım?

allahtan bağımsızmı yaşıyorum? allah benim cennetemi cehennememi gideceğimi kaderime yazmışmı yazmamışmı? buna ya yazmış yada yazmamış denir yazmış ama akıl vermiş demek yazmamış demektir!

şimdi bu yazıları okuyan bir müslümanın psikolojiside şöyle yazıları okurken daha bitirmeden karşılık arıyorlar ve ezberledikleri bilgilerden cevap oluşturuyorlar. teistler dışında aklını ve mantığını tarafsızca kullanarak cevap veren tek bir kişiyi gördüm forumda oda sayın restpektif bu aralar pek göremiyorum kendisini.

onun yazılarını okuyunca içimden bir adımda olsa dinlere karşı atmak geldi fakat diğerlerini görünce gene aklıma şunlar geliyor

beş parmağın beşi bir olmadığı gibi

beş aklında beşi bir değil

beş insanında beşi bir değil

beşide geç 2 tane aynı olan hiçbirşey yok adalet sıfır hadi ben akıllıyım doğru yolda inanmak ibadet etmek ben inandım peki aklı ve zekası kıt olan doğru yolu bulamayanlar? onlar cehennemde yanacak sonsuza kadar ben cennette keyif yapacam benim vijdanım buna el vermez allah dediğiniz merhametlilerin en merhametlisi nekadarda merhametliymiş

benden bile merhametsiz olduğunu söylüyorsunuz sonsuza kadar yakmak derken!!! bu büyük bir saygısızlıktır eğer varsa

Gönderi tarihi:
yani bu baba birde saklanıyor bulabilene ferrari mağazası ödülü bulamayanı kebap yapıyor

arayıp bulmak için akıl vermiş fakat bu aklı benim için taraflı düşünerek kullan ve öyle ara demiş sağa sola sapmadan

e belki başaramıyorum? başarısızlıklar bana başarılar allaha yaptığım kötülükler bana iyilikler allaha

yani kısaca öyle bir diyorlarki mübarek allah tereyağı gibi herzaman üstte

neden şöyle düşünen yok putlara güneşe ineklere tapanlar allaha haksızlık ediyorlardıda böyle tarif edilen bir allaha inanmak haksızlık olmuyormu yaradana?

hristiyanlar yahudiler budistler yanlış olduğunu bile bilemi o dinleri tercih ediyorlar?

sonsuza kadar yakacak bir allah nasıl doğru olabilir? sonsuzluk denilince aklınıza ne geliyor üç beş asır gibi birşeymi

böyle bir cezayı hakedecek suç ne olabilir?

suç ortamını yaratan benmiyim o halde bende birnevi yaratıcıyım?

allahtan bağımsızmı yaşıyorum? allah benim cennetemi cehennememi gideceğimi kaderime yazmışmı yazmamışmı? buna ya yazmış yada yazmamış denir yazmış ama akıl vermiş demek yazmamış demektir!

şimdi bu yazıları okuyan bir müslümanın psikolojiside şöyle yazıları okurken daha bitirmeden karşılık arıyorlar ve ezberledikleri bilgilerden cevap oluşturuyorlar. teistler dışında aklını ve mantığını tarafsızca kullanarak cevap veren tek bir kişiyi gördüm forumda oda sayın restpektif bu aralar pek göremiyorum kendisini.

onun yazılarını okuyunca içimden bir adımda olsa dinlere karşı atmak geldi fakat diğerlerini görünce gene aklıma şunlar geliyor

beş parmağın beşi bir olmadığı gibi

beş aklında beşi bir değil

beş insanında beşi bir değil

beşide geç 2 tane aynı olan hiçbirşey yok adalet sıfır hadi ben akıllıyım doğru yolda inanmak ibadet etmek ben inandım peki aklı ve zekası kıt olan doğru yolu bulamayanlar? onlar cehennemde yanacak sonsuza kadar ben cennette keyif yapacam benim vijdanım buna el vermez allah dediğiniz merhametlilerin en merhametlisi nekadarda merhametliymiş

benden bile merhametsiz olduğunu söylüyorsunuz sonsuza kadar yakmak derken!!! bu büyük bir saygısızlıktır eğer varsa

herşeyi bilmen gerekmez inanmazsan sonsuza kadar yanacağını bil yeter yani şirk koşma bilmeden inan

:)

Gönderi tarihi:

Cennette bunlardan çok daha güzel şeyler olduğuna eminim. Söylediğim iki husus semirmek ve cinsel ilişki meşru daireler içinde tabiiki kötü değildir.

Benim anlatmak istediğimi anlamazlıktan gelmeyin. Ateizme göre insanın bunlardan başka gayesi yoktur.

Eğer insanın bu dünyada ulvi bir gayesi yoksa yaşamak anlamını yitiriyor. Depresyon, intiharlar, hiçbirşeyden zevk alamamalar başlıyor. Hiçbir ahlaki değer yoksa insanda onu durduracak bir güç de kalmıyor. Yalnız başıma ormanda dolaşıyorum ve yolunu kaybetmiş güzel bir kıza rastlıyorum. Benim ona saldırmamı engelleyecek hiçbir güç yok. Ya da devletin çok üst düzey bir memuruyum ve yolsuzluk yaptığımda beni kimse farketmeden Hawai'ye tüyebilirim. Ya da Stalin'im binlerce kişiyi öldürtüp, trenlerde balık istifi, onları sürdürüyorum Sibirya'ya. Kim durdurabilir beni? Hayatın bir anlamı yoksa herhangi bir davranışımda kimseye sorumlu değilim. Yasalara karşı sorumlusun diyeceksin. Ama onların ulaşamadığı göremediği durumlar var yığınla.

Hayat güçlü olanın güçsüz olanı ezeceği bir arena ise o zaman yukarıdaki fotoğraftan hiç iğrenmiyorsun demektir. Fakat herkesin birşey yapamadığı sığınacak bir dal aradığı anlar olur. O zaman bu dünyaya dair hiçbir şeyin anlamı olmadığını daha iyi anlar insan. Evet burada olmamızın bir anlamı var. Varoluşumuz anlamsız değil. Fakat bu anlamı gözlemleyebildiğimiz evren içinde bulamıyoruz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
madem öyle neden allah hz ademi peygamber etmedide asırlar sonra kitapları gönderdi?...

Hz. adem peygamber olsaydı ne olurdu? ortada kul yapısı kitaplar dolaşmazdı. ve herkes aynı dini öğrenirdi ve başından beri ibadet edilirdi ve kimseye haksızlık olmazdı

Bir durum arzedeyim Hz. Adem ilk insandır ve aynı zamanda ilk peygamberdir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
:)

:) ne anladığını merak ettim alttaki yazım bir misilleme yani sizin savunduğunuz şeye karşı

üstteki koyulaştırdığın ise yanlış dinlere inananların kabahatide allaha ait çünkü onlar doğruyu bildiğini sanıyor çünkü onlarda kitaplara ve insanlara inanmış

sizin gibi :)

Gönderi tarihi:
Bir durum arzedeyim Hz. Adem ilk insandır ve aynı zamanda ilk peygamberdir.

Saygılar.

madem öyle neden kuranı kerim indikten sonra namaz kılınmaya başladı? oruç tutulmaya abdest alınmaya bu kurallar allahın aklına sonradanmı geldi? islamiyette değişiyormuydu yoksa? olmadı bu olmadı bu eksik oldu bu değiştirdiler bu yani mükemmelin mükemmeli allah insanların ona inanmasını istedi ve bunun için çabaladıda ama her istediği olmuyormuş demekki

Gönderi tarihi:
Cennette bunlardan çok daha güzel şeyler olduğuna eminim. Söylediğim iki husus semirmek ve cinsel ilişki meşru daireler içinde tabiiki kötü değildir.

Benim anlatmak istediğimi anlamazlıktan gelmeyin. Ateizme göre insanın bunlardan başka gayesi yoktur. Eğer insanın bu dünyada ulvi bir gayesi yoksa yaşamak anlamını yitiriyor. Depresyon, intiharlar, hiçbirşeyden zevk alamamalar başlıyor. Hiçbir ahlaki değer yoksa insanda onu durduracak bir güç de kalmıyor. Yalnız başıma ormanda dolaşıyorum ve yolunu kaybetmiş güzel bir kıza rastlıyorum. Benim ona saldırmamı engelleyecek hiçbir güç yok. Ya da devletin çok üst düzey bir memuruyum ve yolsuzluk yaptığımda beni kimse farketmeden Hawai'ye tüyebilirim. Ya da Stalin'im binlerce kişiyi öldürtüp, trenlerde balık istifi, onları sürdürüyorum Sibirya'ya. Kim durdurabilir beni? Hayatın bir anlamı yoksa herhangi bir davranışımda kimseye sorumlu değilim. Yasalara karşı sorumlusun diyeceksin. Ama onların ulaşamadığı göremediği durumlar var yığınla.

Hayat güçlü olanın güçsüz olanı ezeceği bir arena ise o zaman yukarıdaki fotoğraftan hiç iğrenmiyorsun demektir. Fakat herkesin birşey yapamadığı sığınacak bir dal aradığı anlar olur. O zaman bu dünyaya dair hiçbir şeyin anlamı olmadığını daha iyi anlar insan. Evet burada olmamızın bir anlamı var. Varoluşumuz anlamsız değil. Fakat bu anlamı gözlemleyebildiğimiz evren içinde bulamıyoruz.

Saygılar.

Ateistler hakkında hiç bir bildiğiniz yok,gelmiş burda boş boş konuşuyor,daha doğrusu iftira ediyorsunuz. ******** ********* ******** bir teknolojiniz yok müslümanlar olarak ama başkalarına çamur atarsınız. Sizler islamın manevi zannetiğiniz uyuşturcusunu asırlardır kullanırken onlar harıl harıl labaratuvarlarda, bilim yuvalarında insanlığın menfaati için kafa patlatan, araştıran insanlar. Müslümanlar kestirmeden cennete ulaşmak için harıl harıl adam keserlerken onlar nasıl insan hayatı kurtarırız diye tıb bilimini geliştiren insanlar.

Derhal sahip olduğunuz tüm tenknolojik aletleri bilgisayarda dahil bir kenara atın,kullanmayın.Çünü onlar yemek ve çiftleşmekten başka bir şey düşünmez diye yerin dibine batırdığınız insanlar.Doktora hastaneyede gitmeyin sabah akşam kuran okuyun. Allah size istediğnizi verir nasıl olsa.

:devil:

Gönderi tarihi:
:) ne anladığını merak ettim alttaki yazım bir misilleme yani sizin savunduğunuz şeye karşı

üstteki koyulaştırdığın ise yanlış dinlere inananların kabahatide allaha ait çünkü onlar doğruyu bildiğini sanıyor çünkü onlarda kitaplara ve insanlara inanmış

sizin gibi :)

Konuyu dikkatli okursan anlayacağını sanırım.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=532400

Misillemeyi kim yaptı ?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.