Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Uzun zamandır dikkatimi celbeden birşey var forumun gidaşatıyla ilgili...

Aslında mesele forumun gidaşatı değil, tartışmanın usulü...Üslubu, mahiyeti, mihveri...

Söz ölçü değil sözcü ölçü sayılıyor...

Sorulara cevaplara antitezini sunmayan birçok insan, hemen atlıyor atlayacağı yerden ve siz şöylesiniz, siz böylesiniz, derdiniz bu gibi yaklaşımlarda

bulunuluyor...Eğer kişiliğimizi tartışacaksak, kimlerin hangi düşünceye mensubiyetlerini, ne yapmak istediklerini açın ayrı bir başlık ve orada söyleyin...

Bozan şucudur, karabekir suçudur, gece kuşu şucudur, erdoğan şucudur, sardunya, suheda vs. vs....Ama eğer konu bu değilse her konuya böyle sıradan ve

iğreti duran cevaplar verilmesi hoş olmuyor...

CHP halktan kaçıyor mu, kaçmıyor mu, kaçıyorsa nasıl, kaçmıyorsa nasıl...Konunun girişindeki meseleye cevaplarınızı verin konunun doğruluğu veya yanlışlığıyla ilgili olarak...

Söze bizzat sözün kendisi değer verir. Yoksa, yukarıdan yağan herşeyin yağmur olduğunu söyleyen Sami Selçuk olsa da, bu sözün doğruluğu ve mantığı yoktur. Bunu bilmemiz gerekir. Ancak kurulan cümle, hayatı dikkate almazsanız hayat sizi hic kaale almaz ise, bunu Petek Dinçöz söylese de dikkate almak gerekir. Sanırım yeterince anlaşıldı...

Bu arada iki tercih daha ekleyecektim...

Cumhurbaşkanını kim seçsin soruma...

1. Anayasa Mahkemesi,

2. Genelkurmay Başkanı

3. Deniz Baykal

4. Ahmet Necdet Sezer

5. Jenifer Lopez'in Anaconda filminde oynayan Anaconda

Herkes kendi şıklarını da ekleyebilir...

• Cevaplar 69
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Aslında mesele forumun gidaşatı değil, tartışmanın usulü...Üslubu, mahiyeti, mihveri...

Sorulara cevaplara antitezini sunmayan birçok insan, hemen atlıyor atlayacağı yerden ve siz şöylesiniz, siz böylesiniz, derdiniz bu gibi yaklaşımlarda

bulunuluyor...Eğer kişiliğimizi tartışacaksak, kimlerin hangi düşünceye mensubiyetlerini, ne yapmak istediklerini açın ayrı bir başlık ve orada söyleyin...

Bozan şucudur, karabekir suçudur, gece kuşu şucudur, erdoğan şucudur, sardunya, suheda vs. vs....Ama eğer konu bu değilse her konuya böyle sıradan ve

CHP halktan kaçıyor mu, kaçmıyor mu, kaçıyorsa nasıl, kaçmıyorsa nasıl...Konunun girişindeki meseleye cevaplarınızı verin konunun doğruluğu veya yanlışlığıyla ilgili olarak...

Söze bizzat sözün kendisi değer verir. Yoksa, yukarıdan yağan herşeyin yağmur olduğunu söyleyen Sami Selçuk olsa da, bu sözün doğruluğu ve mantığı yoktur. Bunu bilmemiz gerekir. Ancak kurulan cümle, hayatı dikkate almazsanız hayat sizi hic kaale almaz ise, bunu Petek Dinçöz söylese de dikkate almak gerekir. Sanırım yeterince anlaşıldı...

Bu arada iki tercih daha ekleyecektim...

1. Anayasa Mahkemesi,

2. Genelkurmay Başkanı

3. Deniz Baykal

4. Ahmet Necdet Sezer

bana göre 1+2+3+4 hep beraber seçsin:)

selametle

Gönderi tarihi:

Yahu foruma kayıt olalı daha 1 hafta olmamış, kalkmış "uzun zamandır dikkatimi celbeden birşey var" demişsiniz. Çok komik yahu, ne zaman geldin, ne zaman uzun zaman oldu, ne zaman forum gidişatı hakkında yorum yaptın?

Nick değiştirip gelirken dikkat edin, çok *** güleriz.

Gönderi tarihi:
Sayın;

Evet hepimiz kişisel ve siyasi duruşumuzla öyle ya da böyle düşünüyor...

Öyle veya böyle destekliyor ya da reddediyoruz...

Ama onlar, bizi yönetmekle kendilerini yükümlü görenler ne düşünüyor?

"Mecliste var olma çabasındaki parti ya da milletvekillerinden bahsetmiyorum..."

Bu noktanın anlaşılmasının yazının devamını kavramak açısından büyük önemi var...

Evet onlar, bizi yönetmekle kendilerini yükümlü görenler ne yapıyorlar..

Her zaman ve her koşulda karizması, zekâsı, lider kişiliği, insanları ikna kabiliyeti olan...

Ama yönetebilecekleri-yönlendirebilecekleri birilerini her dönem bulup çıkarıyorlar...

Bize de, peşinden gitmek ya da reddetmek rolü kalıyor...

Aslında her şey planlı programlı yürüyor, yürütülüyor...

A planı tutmazsa B ya da C planı devreye giriyor...

Bizi yönetmekle kendilerini yükümlü görenlerin sınıf çıkarlarının izin verdiği ölçüde...

1946 dan buyana kapsamlı olarak desteklenen "Din eksenli bir yönetim" arzulayanlar...

ve buna karşı direnenler var...

Cumhuriyetin, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti özelliklerini çökertme planı ve süreci hızla yol almaya devam ediyor...

Peki bu süreç nasıl sonlanacak?...

Peki, onlar, bizi yönetmekle kendilerini yükümlü görenler...

Şu anda içinde bulunduğumuz yeni durumu nasıl değerlendiriyorlar...?

Dün erken seçim istemiyoruz... İstikrar bozulur diyenler...

Üç günde ne değişti de â��Erken seçim olmalıdır...AKP çoğunluğun sesine Kulak vermelidirâ�� demeye başladılar...

Anlaşılması için ifade etmek istiyorum.. Tüsiad' dan bahsediyorum...

Bizi yönetmekle kendilerini yükümlü görenlerin temsilcilerinden...

Bizi yani diğerlerini yönetmek = Sınıfsal çıkarlarını korumak denkleminden bahsediyorum...

Peki, onlar, bizi yönetmekle kendilerini yükümlü görenler...

Tüsiad' ı sözcüleri, diğerlerini iktidar olarak kullanırken neler yapıyorlar...

ABD ve AB, kendisine ve çıkarlarına karşı oluşan ulusal direnişi kırmak için,

"PKK" modeli ile Ülke içinde ve dışında Kürd ayrılıkçılık hareketleriniâ�¦

Büyük Orta Doğu projesi bağlamındaki "Ilımlı İslam Devleti" modeli ile din eksenindeki cemaatleşmeyi desteklediler...

İnsanlar "gayri resmi örgütlerin" (günümüzde cemaatlerin ve tarikatların) eline bırakıldı.

Demokrasinin altını oyan dinci akımlar, laiklik karşıtı oluşumlar,(kısacası tarikatlar ve cemaatler)

Demagojik nitelikli, popülizme dayalı, halk dalkavukluğu yapan bir oy avcılığı anlayışı içinde desteklendi, güçlendirildi ve iktidara taşındı...

Tüm dünyada olduğu gibi "Liberalizm" ve "küreselleşme" dayatmasıyla kapitalist sınıfın çıkarları öne geçirilerek

"sosyal güvenlik, eğitim, sağlık, konut" gibi hizmetleri sağlaması gereken

ve fırsat eşitliğini gerçekleştirmesi beklenen "Sosyal Refah Devleti",Türkiye'de de zayıflattılar.

A planı tutmazsa B ya da C planı devreye girdiğinde,

Onlar, yani bizi yönetmekle kendilerini yükümlü görenler...

Şu anda ülkeyi yönetmeye talip olanlar...Yani AKP

ve gündem oluşturmakla görevli yazarlar...Yani Alıntılanan yazar

Ve onların,eylem, düşünce ve yazılarını " Alıntılayan bozan"

Yani forumda "İnançları siyasal alanda istismar eden zihniyetin" temsilciliği misyonunu yüklenenler,

El ele gönül gönüle Vermişler...

Türkiye Cumhuriyeti'nin,

"Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devleti" olma niteliğini zedeleme görevlerini yerine getirmeye devam ediyorlar...

*tna

:clover:

Gönderi tarihi:
ben kimin geleceğini söylemedim sadece bunların gideceğini söyledim.bunların gideceğini bilmek için de kahinlik falan gerekmez birz ayakları yere basan mantıklı düşünen herkes bunun böyle olacağını tahmin edebilir

selametle

Evet sevgili ABDullah Gül'ünüz yani amerikan gülü kendisini size emanet etti, iyi bakınız. Seçimden sonra kendileri çok muzdarip olabilir Cumhur adayınızı sefkatle kucaklayınız. Gözyaşlarını siliniz, bir başka bahara deyiniz. O baharda da Cumhuriyetin emanetçileri burada olacak sizin adınıza üzgünüm hayalini kurduğunuz şeyler gerçek olmayacak.

babalar gibi S-A-T-A-M-A-Y-A-C-A-K-S-I-N-I-Z.

rejimi Y-I-K-A-M-A-Y-A-C-A-K-S-I-N-I-Z.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak.

Gönderi tarihi:
Evet sevgili ABDullah Gül'ünüz yani amerikan gülü kendisini size emanet etti, iyi bakınız. Seçimden sonra kendileri çok muzdarip olabilir Cumhur adayınızı sefkatle kucaklayınız. Gözyaşlarını siliniz, bir başka bahara deyiniz. O baharda da Cumhuriyetin emanetçileri burada olacak sizin adınıza üzgünüm hayalini kurduğunuz şeyler gerçek olmayacak.

babalar gibi S-A-T-A-M-A-Y-A-C-A-K-S-I-N-I-Z.

rejimi Y-I-K-A-M-A-Y-A-C-A-K-S-I-N-I-Z.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak.

bana bişey emanet edilmedi rahat olabilirsiniz.şahsım adına söylüyorum ben bu ülkenin varlığı birliği ve bütünlüğü için eimden geleni en az sizin kadar yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim.ben artık yoruldum gül cü değilim akp li değilim demekten ama siz öyle görmek istiyosunuz heralde.çünkü ısrarla aynı şeyleri söylüyorsunuz.

Gönderi tarihi:

Chp'nin zihniyetini kısa ve öz bir biçimde açıklamak gerekirse şu başlık ön plana çıkıyor '' HALK NE ANLAR SİYASETTEN ''

Cumhurbaşkanını halk değil biz seçelim diyen bir zihniyet,halk çoğunluğuyla gelen bir hükümeti tanımayan bir zihniyet.Şimdi insanın aklına şu soru geliyor Chp kime hizmet ediyor.?

Siz Atatürk'ün bıraktığı hangi mirasa sahip çıktınızda halkı kaile almama cesaretini kendinizde buluyorsunuz sorusu çıkıyor ortaya.

Chp Atatürk'ün kurduğu bir parti olma amacından uzaklaştırılmış sayın Baykalın krallığını ilan ettiği bir parti durumuna gelmiştir.

Ve hala körü körüne Chp diyenler var çok vahim bi durum.

Gönderi tarihi:
Chp'nin zihniyetini kısa ve öz bir biçimde açıklamak gerekirse şu başlık ön plana çıkıyor '' HALK NE ANLAR SİYASETTEN ''

Cumhurbaşkanını halk değil biz seçelim diyen bir zihniyet,halk çoğunluğuyla gelen bir hükümeti tanımayan bir zihniyet.Şimdi insanın aklına şu soru geliyor Chp kime hizmet ediyor.?

Siz Atatürk'ün bıraktığı hangi mirasa sahip çıktınızda halkı kaile almama cesaretini kendinizde buluyorsunuz sorusu çıkıyor ortaya.

Chp Atatürk'ün kurduğu bir parti olma amacından uzaklaştırılmış sayın Baykalın krallığını ilan ettiği bir parti durumuna gelmiştir.

Ve hala körü körüne Chp diyenler var çok vahim bi durum.

Mevcut siyasi partiler içerisinde ki en hizip parti başkanı Baykal,miadını doldurmuş partisinin ve seçmeninin sonunu kendi elleri ile hazırlamış bir uçurumdan aşağıya gidiyor farkında değil,hani diyorlarya "çağlayanda seller olduk aktık"sel suyuna kapılıp gittiklerinin farkında bile değiller..

Bazen düşünüyorum tüm bunlar AKP yi daha güçlü bir parti yapmak için hazırlanmış senaryolarmı?Çünkü etrafımda ki herkes o mitinglerden ve cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra sırf tepki göstermek için oylarını AKP ye vermeyi düşünüyor..

Gönderi tarihi:
Mevcut siyasi partiler içerisinde ki en hizip parti başkanı Baykal,miadını doldurmuş partisinin ve seçmeninin sonunu kendi elleri ile hazırlamış bir uçurumdan aşağıya gidiyor farkında değil,hani diyorlarya "çağlayanda seller olduk aktık"sel suyuna kapılıp gittiklerinin farkında bile değiller..

Bazen düşünüyorum tüm bunlar AKP yi daha güçlü bir parti yapmak için hazırlanmış senaryolarmı?Çünkü etrafımda ki herkes o mitinglerden ve cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra sırf tepki göstermek için oylarını AKP ye vermeyi düşünüyor..

sizi tebrik ediyorum çok güzel yazmışsınız.bende aynı düşünceleri paylaşıyorum.bütün bunlar sanki akp nin oylarını arttırmak için yapıldı.baykal ne zman akp yi eleştirse akp nin oyları biraz daha artıyo.aslında akp mitinglerde baykal ı kullansa nasıl olur? ;)

Gönderi tarihi:

1. Anayasa Mahkemesi,

2. Genelkurmay Başkanı

3. Deniz Baykal

4. Ahmet Necdet Sezer

:clover:

Formun gidisatinda sana yardimci olmaya calisacagim.,,

Birde Herkes siklarini ekleyebilir demissin,.,.tesekkür,.,.ekliyorum.,.

Sonra Adimiz Gavura cikmasin..,,!!!

1. Anayasa Mahkemesi, ,.,.,.,.,degil.,.seriat yasasi..,örnegin eli uzananin eli kesilir.,Hani irak,tan birisi ötüyordu,ya

2. Genelkurmay Başkanı,.,.,.,degil.,.,.,Molla.,!!!.,.,Barzani,tipi gibi.,.,

3. Deniz Baykal,.,.,degil,.,.,.Muhalefet,.,Cinci hoca.,.olmadi Tilki Hoca,.,oda olmadi üfleyen hoca..olabilir

4. Ahmet Necdet Sezer,.,.,,efendi degil,.,.Halkini Soyan..,.Sahte peygamber hesabi.,.,birisi,.yakisir

5. Jenifer Lopez'in Anaconda filminde oynayan Anaconda .,.,.degil.,.,Yagci birsürü.,Magazin sanatcidan biri olabilir

birbirlerini hani öve öve bitiremiyorlar ya.,.,Bu Ülke onlarin neyine,.,.,

hani sesi yok karga gibi,.,sesi olmadigi halde,,.birbirini saksaklayan.,.sanatci olmaktan uzak.,.birisi,.,daha yatkin olur

Hic olmazsa elalemi icimize karistirmayiz,.,.,Nede olsa onlar sanatci

Saygilar

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:
Dedim ya CHP li değilim ama bu seçimde olmaya karar verdim...

CHP KORKUTUYOR. YUKARIDAKİ YAZILARA BAKINCA İYİCE ANLIYORSUNUZ....

CHP İKTİDARA KOŞUYOR... BUNU İYİCE ANLADIM ARTIK...

HİÇ UMMADIKLARI ŞEYLER OLDU CHP HALKLA BİRLEŞTİ HALKI SOKAKLARA DÖKTÜ GÖRECEKSİNİZ BU SEÇİMDE OY PATLAMASI YAPACAK.

BUNLARIN KORKULARIDA O....

HALK GÖSTERDİ KİMLER HALKTAN KORKUYOR:...

HALKA HAKARET EDEN BİR HÜKÜMETTEN HALKLA BİRLEŞEN BİR HÜKÜMETE GİDİYORUZ...

HAYDİ CHP GÖREVE....

Saygılar

Şu anki mevcut durumda chp oy patlaması değil ama kendi içinde bir patlama yaşayacağı kesin gibi gözüküyor.

Halka hakaret eden hükümet demişsin ama sende çok iyi biliyorsunki chp'de halkı hiçe sayan bir parti eğer gerçekten halka önem verseydi cumhurbaşkanını halkın seçmesi fikrine bu kadar ateşli şekilde karşı çıkmazdı buradan şu sonuç çıkıyor '' CHP HALKTAN KORKUYOR ''

Gönderi tarihi:
Dedim ya CHP li değilim ama bu seçimde olmaya karar verdim...

CHP KORKUTUYOR. YUKARIDAKİ YAZILARA BAKINCA İYİCE ANLIYORSUNUZ....

CHP İKTİDARA KOŞUYOR... BUNU İYİCE ANLADIM ARTIK...

HİÇ UMMADIKLARI ŞEYLER OLDU CHP HALKLA BİRLEŞTİ HALKI SOKAKLARA DÖKTÜ GÖRECEKSİNİZ BU SEÇİMDE OY PATLAMASI YAPACAK.

BUNLARIN KORKULARIDA O....

HALK GÖSTERDİ KİMLER HALKTAN KORKUYOR:...

HALKA HAKARET EDEN BİR HÜKÜMETTEN HALKLA BİRLEŞEN BİR HÜKÜMETE GİDİYORUZ...

HAYDİ CHP GÖREVE....

Saygılar

cehape gerçekten korkutuyor.ama akp yi değil muhalefet partilerini birde kendi tabanını.çünkü baykal denen zat ne zaman konuşsa akp nin oyları artıyo.geçen gene belirtmiştim keşke erdoğan seçim mitinglerine baykalı götürse ve konuştursa emin olun akp %50 oyla gelir;) baykalın bi kendine ve mensubu olduğu partiye hayrı yok.

cehape baraj altında kalınca orda kurar artık iktidarını.bu halktan kaçmakla halkın iradesine saygısızlık yapmakla olacak iş değil.o anca miting yapar.bence adını cumhuriyet halk vakfı falan değiştirsin:D vakıf kursunlar pari yerine.çünkü dediğim gibi kendinden başka herkese oy kazandıran basiretsiz bir başkana sahip.28 şubat sürecinde de halk döküldü sokaklara ama buyrun işte sandıktan akp çıktı.burası türkiye lütfen ayaklar yere bassın.ya da basmasın ne de olsa baykal da öyle.

selametle

Gönderi tarihi:
Yahu foruma kayıt olalı daha 1 hafta olmamış, kalkmış "uzun zamandır dikkatimi celbeden birşey var" demişsiniz. Çok komik yahu, ne zaman geldin, ne zaman uzun zaman oldu, ne zaman forum gidişatı hakkında yorum yaptın?

Nick değiştirip gelirken dikkat edin, çok *** güleriz.

bu cümlelerime kendinizce cevap vermişsiniz. Forumun gidişatını görmek için üye olmak gerekmiyordu bildiğim kadarıyla. Üye olmak yazı yazmak için gerekiyor okumak için değil. Kaldı ki, birçok kişi artık beni üslubumdan dahi tanımaktadırlar. Hatalarımla da tanıyanlar vaki :blushing: ...

Her ne ise, ne zamanla başlayan sorularınız pek anlamlı durmamış...Sizin dikkatinizi çekmiyor mu yukardaki meseleler...

Bir de pazartesi gününden beridir forma girememiştim raporluydum :devil:, bana verilen cevapları ancak bugün görebildim bu yüzden bugüne kadar cevap veremediğim için özür diliyorum.

Geçenlerde işyerinde bir arkadaşla Cumhurbaşkanının halktan kopuk olup olmadığını bir anda tartışmaya başladık. Zaten tartışma göstererek gelmez, ben Cumhurreisinin antipatik olan bazı yönlerini söylerken arkadaşım bir anda atladı. Sazan gibi değil tartışmaya tepeden dalan herkes gibi, o zaman şeriat gelsin dedi...Haydaaaa, ne alakası var diye biraz sesimi yükseltmişim anlaşılan ki, onunkisi alçaldı. Yani meseleye bakış açımıza, meseleye yaklaşımımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer gerçekten varsa önce argümanlarımızı ortaya koyacağız ondan sonra tartışmada bir noktaya varacağız. Romantik, refleksif tavırlarla kimseye karşı birşeyi kabul ettiremeyiz ancak ve ancak böyle yaptığımıza kendimize karşı bir anti-pati ve giderek nefret uyandırırız.

Geçenlerde NTV'de bir tartışma programı izliyorum. Mümtaz Hoca ve Burhan Hoca arasında tartışmanın sonunda bir diyalog gerçekleşiyor. Mümtaz Hoca, Cumhurreisinin laik olması gerektiğini, ortada bir tehlike olduğunu söylüyor. Burhan Hoca ise Başbakan olan kişi için Laiklik gerekmez mi diyor ve başbakan olan kişi niye Cumhurreisi olmasın diyor. Mümtaz Hoca tehlikeye değiniyor tekrar ve Burhan Hoca ne tehlikesi diyor. Hangi tehlike somut ne var ortada diyor. Ardından Mümtaz Hoca var, tehlike var deyip duruyor. Ben de geride duruyorum ortaya atılmak gibi bir niyetim yok, zaten atılmaya çabalasam da kabul etmezler. Mümtaz Hoca bir ezberi söylüyor ve kanıtlamaya uğraşmıyor ve bana kalırsa tartışmayı kaybediyor.

Hikaye bitti. Daha önce bunu tekrarlamıştım. Gökten üç elma düşüyorsa kucağınızı açmadan evvel kafanızı sağlama almanız gerekir. Allah muhafaza. Kucağa düşecek elma kafaya düşerse ağızda kalacak tat yerine kafada hayli şiddetli bir acıya dönüşebilir. Mazallah...

Gönderi tarihi:
bu cümlelerime kendinizce cevap vermişsiniz. Forumun gidişatını görmek için üye olmak gerekmiyordu bildiğim kadarıyla. Üye olmak yazı yazmak için gerekiyor okumak için değil. Kaldı ki, birçok kişi artık beni üslubumdan dahi tanımaktadırlar. Hatalarımla da tanıyanlar vaki :blushing: ...

Her ne ise, ne zamanla başlayan sorularınız pek anlamlı durmamış...Sizin dikkatinizi çekmiyor mu yukardaki meseleler...

Benim önce aşağıdaki meseleler ilgimi çekiyor. Sonra bahsettiğiniz yukarıda meselelere geçeriz.

"bekir" ile "karabekir" isimleri altında yazılarınız yayınlanıyor, bundan rahatsız olmadığınızı da seziyorum. Ancak samimiyetsizliğinize ve pişkin tavrınıza hayret ediyorum. Misal;

Bozan'ın son açıklaması konu başlığında 3 Mayıs 2007'de "Türban için DİNİ KONULAR da kocaman başlık açmıştım...Buyrun oradan devam edelim.." demişsiniz. Açıp bakalım Dini Konular'a, görelim ki bu başlığı açan (OMOMATİK beyazlığı sayesinde sanırım) "bekir".

Ve "Forumun gidişatını görmek için üye olmak gerekmiyordu bildiğim kadarıyla. Üye olmak yazı yazmak için gerekiyor okumak için değil." dediğinizi hatırlayarak, bekir'in üye kayıt tarihine bakıyoruz: 22.08.2005

Nick değiştiriniz ancak farklı isimler altında yazışmaya devam etmeyiniz. Samimiyetiniz ve dürüstlüğünüz hakkında endişe ederiz.

Gönderi tarihi:

Demokrasi tarihinde kara bir leke...

Sosyal demokrat bir parti olarak CHP'nin, rejime yönelen demokrasi dışı müdahalelere herkesten önce ve önde karşı durması gerekir. Zaten CHP'nin parti programı da açıkça bunu öngörüyor. Ama Baykal yönetimindeki CHP ne yazık ki, karşı durmak bir yana, 2002'den beri demokratik rejime dönük bir askerî darbe beklentisi ve kışkırtıcılığı içinde. Sol ve sosyal demokrasiyle hiçbir yakınlığı olmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen bir süre önce, kendi partisinin "çağdaş" ve "ilerici", AKP'nin ise "gerici" olduğunu kanıtlamak için şu sorgulamayı dile getirmişti: "AKP lideri bir balo düzenleyebilir mi?" Öymen'e göre CHP ise, balo düzenleyebilecek bir partiydi. Tabii bu naif ve gülünç soru, o zaman sadece, bir üst sınıf eğlencesi olan baloyu ilericiliğin göstergesi sanan CHP'li yöneticilerin, içinde yaşadıkları toplumdan ne denli kopuk olduğunun yeni bir kanıtı olarak kabul edilmişti. Ama şimdi açıkça görülüyor ki, Baykal ve en yakın siyasi çalışma arkadaşları sadece basit bir balo değil, maskeli balo oynuyorlar. Sosyal demokrasi maskesi arkasına saklanıp, en gerici ve demokrasi karşıtı bir ideolojiye teslim olmuşlar, askeri müdahale destekçiliği ve kışkırtıcılığı yapıyorlar. Ama Baykal'ın ihtirasla oynadığı bu maskeli balo oyunu, rejimin kayması ve ülkenin ağır bedeller ödemesi sonucunu doğurabilir.

Bülent Ecevit önderliğindeki ortanın solu hareketinin CHP'de işbaşına gelmesinden bu yana, yaklaşık son 40 yıldır, TBMM'de temsil edilen hiçbir parti şimdi Baykal yönetimindeki CHP kadar açık ve yoğun bir şekilde askerleri kışkırtmadı, asker üzerinden siyaset yapmadı. 12 Eylül sonrasında ve askerî yönetimin himayesinde emekli general Turgut Sunalp tarafından kurulan MDP'nin, TBMM'ye girdikten sonra izlediği siyaset de buna dahildir. CHP bu ülkeye sandığı getiren, çok partili rejimin yolunu açan partidir. CHP'liler tarihlerinin o sayfasıyla daima ve haklı olarak gurur duyarlar.

2002 sonrasında ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Baykal'ın izlediği siyaset ise CHP ve demokrasi tarihinde daima bir leke olarak hatırlanacak.

[email protected] CHP PARTİ MECLİSİ ESKİ ÜYESİ

HALUK ÖZDALGA

Gönderi tarihi:

CHP bugüne kadar tek başına iktidar olmadı, ülkenin kaderini belirlemede tam yetkili olmadığı halde nedir bu öfke nedir bu CHP korkusu. Bu aslında Atatürk korkusu olmasın. CHP iktidar olursa birileri kabus görmeye başlayacak herhalde.

Ak parti mecliste büyük çoğunluğa sahip olduğu halde ve almış olduğu tüm kararlarda ülkeyi karanlığa, kaosa, kargaşaya sürükleyenler onlar olduğu halde ve hatta R.T.E başbakanlığını Baykal'a borçlu olduğunu bile bile bu kadar onlara yakışır anlayışla çamur at izi kalsın.

R.T.E, Deniz Baykal'ın kendisine ve partisine tam bir demokrasi adamına yakışır şekilde anlayış göstermiş olduğunu neden inkar ediyor, neden Baykal'dan bu kadar korkuyor, işbirliği yapmıyor. Barzani ile Talabani ile bile görüşüyor Baykal ile görüşmüyor. Acaba Tayyip Baykalın yerinde olsa onun yaptığını yaparmıydı demokrasi adına.

Kendine müslüman diye ben onlara derim.

Gönderi tarihi:

Türkiye'deki seçmenerin %70 i muhafazakar yani sağ kesimdedir. bugüne kadar birleşmeye yanaşmayan "koltuğum" diyen baykal cehape nin başında kaldığı sürece muhalefet partisi olmak zorundadır. sırf muhalefet yapmak için diğer partilerin hiçbirşeyini kabul etmeyen "koltuğum" böyle devam ederse iktidar koltuğunu ancak rüyasında görür. baykalın elinde olsa halkı da kendi seçmek ister. baykalın aklı varsa cehape yi kapatıp vekillerini bağımsazdan aday koyar.en azından daha fazla milletvekili çıkarır.

selametle

Gönderi tarihi:

CHP bugüne kadar tek başına iktidar olmadı, ülkenin kaderini belirlemede tam yetkili olmadığı halde nedir bu öfke nedir bu CHP korkusu.

korku morku yok sayın keskinkalem. kim neden korksun chp den . seçmenler mi ?

sırtını halka yaslamaya karar kılarsa bir gün chp de iktidar olur.

ama Deniz Baykal'la asla hiç bir yere gelemez, krizler hariç.

CHP PARTİ MECLİSİ ESKİ ÜYESİ HALUK ÖZDALGA'nın Zaman gazetesinde Baykal ve partisi chp hakkında nefis tahliller vardı, okumanızı dilerim ufuk açıcı.

hani başkası olsa neyse, içerden biri.

Gönderi tarihi:
bana bişey emanet edilmedi rahat olabilirsiniz.şahsım adına söylüyorum ben bu ülkenin varlığı birliği ve bütünlüğü için eimden geleni en az sizin kadar yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim.ben artık yoruldum gül cü değilim akp li değilim demekten ama siz öyle görmek istiyosunuz heralde.çünkü ısrarla aynı şeyleri söylüyorsunuz.

Evet Tayyip Erdoğan'da dün açılış için gittiği Erzurumda sizin söylediklerinize benzer şeyler ifade etti. Egemenlik millete teslim edildiğinde gerisi teferruattır dedi. Başka neler dedi, laiklik, demokrasi, Atatürk, Cumhuriyet dedi. Daha önce bu dört kelimeyi aynı cümle içerisinde kullandığına rastlanmamaş şahsiyet bir anda Cumhuriyetçi kesildi. İzlerken insanın beyni dumura uğruyor bu kadar takiye, samimiyetsizlik, yalan, tuhaflık , insanları keriz yerine koyma alışılmış şey değil. Bizim midemiz kaldırmıyor bizde bulantı ve baş dönmesi yapıyor.

Size bir şey emanet edildiğini iddia etmedi hiç kimse. Atatürk Cumhuriyeti kurduğunuda onu Türk gençliğine ve Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun savunacak olan Türk'lere emanet etti.

Gülcümüsünüz, akpcimisiniz bilmem biz söylenen ve ortaya konulan tutuma bakıyoruz. neyi savunmadığınız değil neyi savunduğunuz ilgimizi çekiyor.

Gönderi tarihi:
Evet Tayyip Erdoğan'da dün açılış için gittiği Erzurumda sizin söylediklerinize benzer şeyler ifade etti. Egemenlik millete teslim edildiğinde gerisi teferruattır dedi. Başka neler dedi, laiklik, demokrasi, Atatürk, Cumhuriyet dedi. Daha önce bu dört kelimeyi aynı cümle içerisinde kullandığına rastlanmamaş şahsiyet bir anda Cumhuriyetçi kesildi. İzlerken insanın beyni dumura uğruyor bu kadar takiye, samimiyetsizlik, yalan, tuhaflık , insanları keriz yerine koyma alışılmış şey değil. Bizim midemiz kaldırmıyor bizde bulantı ve baş dönmesi yapıyor.

Size bir şey emanet edildiğini iddia etmedi hiç kimse. Atatürk Cumhuriyeti kurduğunuda onu Türk gençliğine ve Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun savunacak olan Türk'lere emanet etti.

Gülcümüsünüz, akpcimisiniz bilmem biz söylenen ve ortaya konulan tutuma bakıyoruz. neyi savunmadığınız değil neyi savunduğunuz ilgimizi çekiyor.

size göre bi insan demoktat laik cumhuriyetçi doğar sonradan olamazmı?aynen yahudilikta olduğu gibi.ya da birisi demokrat laik olmak için sizden icazet mi alması gerekiyo?sizin tekelinizde heralde bu tür terimler.adam bas bas bağırıyo ben milli görüş gömleğini çıkardım, ben eskisi gibi değilim, başörtüsü %1,5 lik kesimin sorunu vs (bende buraları eleştiryorum) diye.ama siz hala yok sen laik maik olamazsın diyosunuz.baykalın ve türevlerinin yaptklarını da 70 milyonun midesi çekmiyo.halk ne derse o olur ister mideniz çeksin ister çakmesin.eğer dediğiniz gibi insanlar keriz yerine koyuyolarsa seçimde bunu gösterirler.

bu arada benim neyci olduğum hiçkimseyi ilgilendirmez

selametle

Gönderi tarihi:

Yazik, yazik cok yazik...

Turban diyorsunuz muslumanim diyorsunuz.. hemde turban kalksin diyorsunuz.. birde kaldi din tartismalari yapiyorsunuz... siyasetmi konusucaksiniz din mi.. Turban hakkinda tek sunu soylemek istiyorum Kuran-i Kerim'e inanci olanlar islam dinine bagli olup musluman olanlar bas ortusunu takarlar Kuran-i Kerim'i okuyanlar bunu bilir... durumunuz bu kadar vahim... ve diceksiniz.. her kezin dini kendine.. gunahida, sevabida... dinimizi kendinize benzetmeyin... isinize nasil geliyorsa onu oraya cekmeyin zaten Turk'cemizi cektiginiz yere goturuyorsunuz, bari dinimizi katmayin ve inanclarinizida... neyi ne kadar bildiginizden eminmisiniz.. ?

son soylemek istedigimde dustugunu sandiginiza bir tekmede siz vuruyorsunuz.. tipki bu uc hafta oncesi deniz feneri yardim vakfina atilan iftira ve medyada yer alan haber gibi.. acaba hanginiz ne kadar haklisiniz...

Gönderi tarihi:

meseleye bakış açınız yavan olursa verdiğiniz yanıtlarda yavan olur.

demokrat olmak için demokrat doğmak gerekirmi, bunu kim iddia etti, ifade edilen Erdoğanın milli görüş gömleğini çıkartıp çıkarmadığı değil ortaya koyduğu antidemokrat ve antilaik tavır, ben değiştim demekle değişilmiyor.

takiyecilerin sıklıkla değiştiklerini ifade etmelerine alışkınız, seçime kadar Tayyipten daha ulusalcısı olmaz, Akp herkesten demokrat, laik, Cumhuriyetçi, hatta Atatürkçü kesilecektir. Şimdi buna inanmamız mı gerekiyor?

İnanmak isteyen inansın biz söze değil özde ortaya konana bakıyoruz, boş laflara karnımızda kulağımızda tok.

Gönderi tarihi:

öncelikle türbana karşı değilim türbanı çözemedikleri için eleştiriyorum bi yanlış anlaşılma olmuş sanırım.

gayet doğru yaklaştığımı düşünüyorum.bakın yine aynı şeyi yapıosunuz sizin gibi düşünmeyen herkesi ötekileştiriyosunuz.size göre bi insan nası değişir?ben değiştim demesi yetersizmi?size ne şekilde otaya koyarsa koysun inanmazsınız bi kere öyle yerleştirilmiş

selametle

Gönderi tarihi:
size göre bi insan nası değişir?ben değiştim demesi yetersizmi?

Yetersizdir Sayın diktas. Bundan filan sene önce "şöyleydim, şöyle düşünüyordum" demek ile, bugün "böyle düşünüyorum" demek çok farklıdır. Bunun adı "oportunizm"'dir. Basite indirgenmiş hali ile "fırsatlara göre davranma" durumudur.

Algınızdaki seçiciliğinizi yeniden değerlendiriniz.

Gönderi tarihi:
Yetersizdir Sayın diktas. Bundan filan sene önce "şöyleydim, şöyle düşünüyordum" demek ile, bugün "böyle düşünüyorum" demek çok farklıdır. Bunun adı "oportunizm"'dir. Basite indirgenmiş hali ile "fırsatlara göre davranma" durumudur.

Algınızdaki seçiciliğinizi yeniden değerlendiriniz.

bunun oportunizm olması için tayyibi bi dönem daha görüp başka bi kılığa girip girmedini gözlemlemek gerekir bence.çünkü bana göre tayibin bu hai değişmedir.önceden garklıydı şimdi değişti böyle oldu.eğer bi değişim daha geçirirse o zaman oporunuzim olur derim ben...

selametle

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.