Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KARMAŞA... YOLUNUZU KAYBETMEYİN..!


~DİANA~

Önerilen İletiler

karmaşa bu belli olmaz..

 

tamer isminide hiç sevmem.. :whistling:

 

beyin fırtınası yapman ii oldu derken tahmin ettiğin gibi stanfordu kastetmiştim..

 

''Stanford-2007-bulduğun kişiden biri'' bu üçlemeden ne çıkaracaksınız bakalım :w00t:

 

haa bi de karar ver hangi iki kişiden bahsettiğime.. sonrada kişilerin isimlerini yaz bakalım kişiler doğrumu.. doğruysa devam edersin matematik kısmına :)

 

ben baştan beri stanford shaw cıyım

üniversite de onun hem ismiyle hem de daha once calıştıgı yerle dogrudan ilgili (stanford universitesi)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet doğru.. şimdi ne yapmayı düşünüyorsun peki? kişileri buldun.. ya gerisi?

 

hadiiii... doğru mu yani ulaştığım sonuçlar... bunların hepsi dun gece oluşmuştu kafamda ama emin degildim fakat not almıştım... oraya da yazdım zaten en mantıklı olanlar bu şekildeydi bence.. sana okulunu sordugum an bilkent demiş olsaydın o an çözülmüş olcaktı kafamda hepsi, ama oyle demeyince sen, acıkcası ben de acabaaaa? demeye başlamıştım... Dur bakalımmm... şimdi şu matematik olayına bi girelim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hadi bakalım :original: bak uyumuyorum merak ettim nelere ulaşacaksın diye :) arada attığım msjlarda yine ufak tefek ipuçları yazmıştım gözden kaçırmadın umarım..

 

ama yazık sana kıyamam kim bilir ne kadar sürer :) sabah bakarsın istersen ama bulcam bu gece merak etme ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biliyorum.. uzun sürer ... ama sen çoookk akıllısıııınnnnnn çok çabukta bulabilirsin :) ... canım benim ama ben dayanamıyorum :huh::sleeping:

 

iyi geceler.. tatlı rüyalar iyi uykular iyi cevap bulmalar :stuart::flowers:

 

iyi geceler canım... ders calışmam da lazım... o nednele bu gece bitircem bu soruyu yoksa calışamıyorum... ben de bitirip go to bed sonra yani :) tatlıcıkk rüyalar sana :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu arada 2007 yle ilgili ben daha bi sonuca ulaşmış sayılmam farkındasın degil mi? yani stanford'un ölüm yıldönümü desek o da 2006... ben bu 2007 yi farklı acılardan mı düşüneyim acaba :unsure: zaten sen de ısrarla ona 2007 yılı demiyorsun hanii :sweatingbullets:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2007 yılı..

 

aaa bakseen stanford 2006 yılında ölmüştü :w00t: ne zaman doğmuştu bu adam :unsure: ... haa hatırladım 1930 da doğmuştu galiba.. ee 1931 yılı da var .. ay benim aklım karıştı.. :sweatingbullets: ee şimdi ben napıcam bu tarihleri..? yada sen napıcaksın bu tarihleri :stuart:

 

bu iki adamın nesi ortak? 2007-Üniversite (Stanford Üniversitesi)-Kişilerden biri demiştim ben.. ama ben bişey daha demiştim: ölümlere doğumlara dikkat demiştim.. peki ya ölmeyenler? (çoğul takılarına takılma :w00t: ) matematiğini bu iki adamın ortak bir yönünü bulmak için kullanacaksın.

 

hadi canım ben derse gidiyom.. geldiğimde görüşürüz :flowers:

 

(kendimden gıccık kapmış durumdayım :w00t: ne biçim soru hazırlamışım :online2long: ..)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yavrujuummmm ugrasmicemm bu soruyla artık, biraz da başkaları ugrassin, getirmişim buraya kadar diyomm, gene napiyon nediyon sorunun içine cekiyon beni.... Ders calışmammm lazımmmmm, kalacam bak senin yuzunden, sene uzatcam :unsure:

 

ee tamam da yanii şimci sen sorunun bu aşamasına kadar zorla zorlaaa beni, ordan al, burdan kap şeklinde soruyu taaaa buralara getirmemi sağla, sonra da bu adamların şu anda aynı yaşta olduklarını cevaplamamı bekleme... ben daha komplike seyler arıyorum cunku :online2long:

Bu sorunun cevabını sorarken, senin hangi mantıkla sordugunu bilmiyorum ama ben tam paranoyak mantıgıyla cevap verdim... Bildigin gibi degil, aklına gelecek herşeyden suphelendimm... Hatta şu son hali var ya bilmecenin yani Lou Salome, Nietzsche, Anna Pavlova, 1931(A.P.'nın ölüm, I.Y'nin doğum yılı), İrvin D. Yalom, Washington(I.Y'un doğum yeri), Stanford University(I.Y.'un çalıştığı kurum, Stanford Shaw'ın hem adından çağrışım hem de yıllarca çalıştığı kurum) , Minnesota (Stanford Shaw'in doğum yeri) ve Ermeni Soykırımı (Stanford'un araştırmaları sonucu soykırımı kabul etmemesi, hatta bu yüzden evinin bile bombalanmış olması, ölümüne de en çok ermenilerin sevinmiş olması) .. İşte bu bilgilrin hepsi 2 gun once aynı bu şekliyle ortaya cıkmıştı zaten :( ama bu 2007 gerçekten eger yaşlarıyla ilgiliyse bu sorunun mantıgına çok ters olmaz mı sence... Yani şimdi sen benden 76 cevabını beklemiyorsun dimiii? Ya daaa sen beni artık ugrastırma söyle cevabı... ben de rahat rahat, gönlüm huzurlu huzurlu calışimmm olmaz mı :unsure::)

 

 

bak abartimm istersen :P bu da dun geceden kalma bu arada :w00t:

 

Lou Salome(12 Şubat 1861-5 Şubat 1937):76

Nietzche (15 Ekim 1844-25 Ağustos 1900):56

Anna Pavlava(11-12 Şubat 1881-23 Ocak 1931):50

Irvin D. Yalom (13 Haziran 1931-) 76

Freud: (6 Mayıs 1856-23 Eylül 1939) 83

Breuer (15 Ocak 1842-20 Haziran 1925) 83

Anna O. (27 Şubat 1859-28 Mayıs 1936 Viyana) 77

Stanford Shaw -5 mayıs 1930-15 Aralık 2006):76

 

Lou Salome, Irvin D. Yalom, Stanford Shaw (Lou Salome ile Stanford Shaw'ın öldükten sonra büyümediğini varsayarsak:w00t: ) aynı yaştalar : 76

Stanford Shaw ölmemiş olsaydı eger, Anna O ile aynı yaşta olacaktı..

Breuer ve Freud'da aynı yaşta ölmüşler

Ama görüldüğü üzere Nietzsche ve Anna Pavlova'ya yazık olmuş, çok erken ölmüşler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğum yılları arasındaki 1 yıl 2007 yılında eşitleniyor.(Diğeri geçen sene öldüğü için)Yani 76 yaşında oluyorlar..:huh:

 

Diana;Sen bu adama suikast mı düzenliycen yoksa..:w00t::D

 

Hayır Tauruscuğum, o iş için artık çokkkkk geçççç.... Çünkü bak şöyle oluyor ki şimdi hani diyelim ki Stanford Shaw 5 Mayıs'ta doğmuş ya, Irvin Yalom da 13 haziran da doğmuş ya hani bunların aralarında güne bakarsak 39 gün var... S.S. 15 Aralıkta öldüğüne göre, Irvin'in de bir sene sonra 39 gün geçtiğinde ölmesi gerekirdi :( bu durumda onun olası ölüm tarihi de 23 ocak olacaktı... Bu durumda Diana varsa oyle bi suikast planı maalesef ertelemek zorunda kalacak.. Başka bahara inşallah :w00t: hal böyleyken Anna pavlova'da işin içine giriveriyo, onun öldüğü gün de 23 Ocak... tesadüflere bakar mısın :w00t: Aha merak ettim bunların burçlarını da hesapliycam :unsure: Bu arada Lou Salome la Anna Pavlova da aynı gün doğmuş, bunu da gözden kaçırmayalım yani... Hal böyleyken bi de şöyle oluyo :) Şimdi, Lou Salome ve Anna Pavlova aynı gün doğum günlerini kutlamış olurlar... Ama Anna Pavlova ya takvim farkından dolayı iki gün opsiyon tanıdık tamam mı? Freud, 6 Mayıs'ta doğmuş, Stanford Shaw da 5 Mayıs'ta doğmuş, o zaman ben kendi insiyatifimi kullanarak Stanford Shaw'a bi opsiyon tanıyıp, doğum gününü 5-6 mayıs olarak düzenlersem bu durum da onlar da aynı gün doğum günlerini kutlamış olurlar... :P

 

 

Lou Salome(12 Şubat 1861-5 Şubat 1937 ) :76 : Kova

Nietzche (15 Ekim 1844-25 Ağustos 1900 ) : 56: Terazi

Anna Pavlava(11-12 Şubat 1881-23 Ocak 1931 ) :50: Kova

Irvin D. Yalom (13 Haziran 1931- ) 76 : İkizler (Burçtaşım olur kendisi)

Freud: (6 Mayıs 1856-23 Eylül 1939 ) 83 : Boğa (ama ölüm tarihini, doğum tarihiymiş gibi düşünürsek, Terazi olur)

Breuer (15 Ocak 1842-20 Haziran 1925 ) 83 : Oğlak (Breur'un da ölüm tarihini, doğum tarihi yapalım, o da ikizler oldu)

Anna O. (27 Şubat 1859-28 Mayıs 1936 Viyana ) 77 : Balık (Anna'nın da ölüm tarihini, doğum tarihi yaptık o da ikizler oldu)

Stanford Shaw (5 mayıs 1930-15 Aralık 2006 ) :76 : Boğa (Stanford Shaw'ın zaten doğum günüyle ilgili başından beri sorun yaşıyoruz, ona bu defa da bir ay opsiyon tanıyalım 5 Haziran yapalım doğum gününü, tamam o da ikizler oldu)

 

Bu durumda tüm şahsiyetler Hava gurubunun burçlarından olmaktadır... İşte matematik... İşte ben :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diana'cığım, (acaba bu sorunun Prenses Diana'yla da ilgisi olabilir mi ki :unsure::blink::wacko: şaka şaka :w00t: )

 

Aslında enteresan bi soru hazırlamışsın, biz buna tam zeka sorusu demeyelim de araştırma sorusu diyelim ya öyle olunca aslında benim sana bi teşekkür borcum oluyor... Neden dersen, sorun sayesinde daha önce hiçbir fikrimin olmadığı birçok konuda fikir sahibi oldumki bunlardan bazıları gerçekten enteresandı, şimdi enteresan olanlarının içinden bazılarını seçip paylaşcam sizlerle ;

 

 

İsmi J ile başlayanların 27 yaşında intihar etme olasılıklarının olduğu ki örnek vermek gerekirse Jim Morrison, Janis Joplin-çooookkk severim-, Jimi Hendrix (bu ilk yazdığım üç kişiye 3 jokers denilir), Jason Matthew Thirsk, Jonathan Brandis vs.. nitekim çok tehlikeli bir yaşmış bu 27 yaşı...

 

Ravel'in 14 dakika 48 saniye boyunca süren Bolero'sunun hiç değişmeden 18 defa arka arkaya tekrar etmesinin sebebinin aslında onun Alzheimer hastası olabileceğinden kaynaklanıyor olması

 

Elvis'in ölmeyip Bodrum'da yaşadığı, Atatürk'ün de ölmediği kalbimizde yaşadığı :w00t: (şaka yawwww...)

 

Franz Liszt'in kızı olan Cosima'nın bir başkasıyla evliyken ayrılıp Nietzsche'nin en yakın dostlarından olan Ravel'le evlenmesi, daha sonra Nietzsche'nin de Cosima'ya aşık olması ve bu nedenle Ravel'den bir güzel dayak yemesi (abartmış olabilirim) ve Nietzsche'nin delirmesinin asıl sebebinin Lou Salome değil de Cosima olması (aşk, nefret, ihtiras, ihanet, şan şöhret, para vs... hepsi burdaaa)

 

Puşkin'in eşi Natalya Gonçarova'nın Puşkin'i, d'Anthès isimli bir Fransız subayla aldatması üzerine Puşkin'in, d'Anthès'i düelloya davet etmesi ve düello sırasında aldığı yaralar sonucu 38 yaşında ölmesi ki Puşkin'in düello davetini yaparken aşkı için ölüme meydan okuduğu söylenir çünkü d'Anthès ordunun en iyi nişancılarından birisidir. Bi de d'Anthès için Puşkin'in üvey abisi diyenler var artık yalansa da günahları boynunaaa :w00t:

 

Freud'un daha küçükkenden kafasının zehir gibi çalışması üzerine anne ve babasının "bu çocuk gelecekte büyük adam olacak" şeklinde bir düşünceye vakıf olmaları üzerine oğullarını inanılmaz desteklemeleri ve hatta Freud odasına kapanıp da ders çalışırken rahatsız olmasın diye kimsenin ses çıkartmadığı, kız kardeşi Hildegard'ın piyanoda çok yetenekli olmasına rağmen abisi çalışıyor diye piyano çalmasına izin verilmemesi ve bu yeteneğinin göz ardı edilmesi, daha sonradan da muhtemelen "bu piyano bi işe yaramıyo, artık satalım, hem freud sesinden rahatsız oluyo" diye düşündüklerinden olsa gerek, piyanoyu bile satmış olmaları (gerçek bu yaaaa, Hildegard kendisi anlatmış...) Neyse ki büyük adam olmuş da değmiş yanii...

 

Freud tıp alanında ilerlemeye çalışırken kokaini keşfetmesi ve sinir sistemi üzerindeki etkilerini incelemeye başlaması...tabii bu arada kendisini denek olarak kullanması ve bir süre sonra kokain bağımlısı olması... fakat kullanmasaydı bağımlılık yapacağını nereden bilecekti ki dimi ama... neyse efendim, kokainin uzun süre kullanılması sonucunda bağışıklık yaptığını anlayıncaya kadar kokaine mucizevi bir ilaç ve hatta Panacea (Yunan mitolojisinde hastalıklara çare bulan tanrıça) gözüyle bakmış olması... Bir gün Karl Kohler'e kokainin anestezik özelliklerinden bahsetme gafletinde bulunması ve bunun üzerine karl Kohler'in Lokal anestezinin mucidi olması... Oyy anam oyyyy, ihanet diye de buna denir haaaa...

 

Böyle işte.... Şimdi benim gitmem gerekiyor... Ama gitmeden önce....

 

purple-roses-picture.jpg

 

Diana'cığım bu çiçekler senin için canım ... TEŞEKKÜR EDERİM

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.