Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
islam dinini sorgulamıyorum bu konuda, vurguladığım konu "müslüman toplumlar şu an geri durumdalar", gerçek budur ve etkenleri edilgenleri müslümanların günümüzde geri kalmış durumda olduklarını örtbas etmez. Çünkü güçlü toplum akıllı toplum, ÇOK ÇALIŞAN toplum (yada insan) zaten geri kalmaz kendini ezdirmez, dolayısıyla etkenlerden, aklıyla bilgisiyle ve gücüyle yararlanmayı ve lehine çevirmeyi bilir !

saygılar

Hadi çevirsin kim ne çevirecekse; olayı dine bağlamıyorsanız ne ala zaten, burada hiçbir toplumun savunuculuğunu yapacak değilim; ama onları bu hale getirip her şeyi tekelinde tutanları unutmayın sorgularken...

:zorro:

• Cevaplar 60
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Hadi çevirsin kim ne çevirecekse; olayı dine bağlamıyorsanız ne ala zaten, burada hiçbir toplumun savunuculuğunu yapacak değilim; ama onları bu hale getirip her şeyi tekelinde tutanları unutmayın sorgularken...

Kim kimi hangi hale getirmis, getirenin kendi kabahati. Hem kendi rizasi olmadan kim kimi tekelinde tutabilir ki?

Gönderi tarihi:
Kim kimi hangi hale getirmis, getirenin kendi kabahati. Hem kendi rizasi olmadan kim kimi tekelinde tutabilir ki?

Acıdır ama gerçektir...

Gönderi tarihi:
..... ama onları bu hale getirip her şeyi tekelinde tutanları unutmayın sorgularken...

ali01

ben herşeyi sorgulayarak yorum yaparım (düşünen insanlar öyle yapar)

sonuç şu :

nedenleri ne olursa olsun müslümanlar geri kalmıştır !

güçlü toplum akıllı toplum, ÇOK ÇALIŞAN toplum (yada insan) geri kalmaz kendini ezdirmez

saygılar

Gönderi tarihi:
ipek, aydın müslümanlar tabiki vardır, ama ben müslüman toplumlardan bahsediyorum, müslüman toplumları aydınlatmayan aydın müslüman tek başına bir etken olamaz.

tarafsız arkadaşım bütün toplumların insanları hepsi dört dörtlük mü saygılar

Gönderi tarihi:

Nedense herkes sorguluyor ama kimse bir zamanlar yaptıkları çakallıklarla üste çıkan "büyük" leri hatırlatamıyor...

Rockefeller'ı araştırırken ne gördüm biliyor musunuz??? Adam gelişen petrolcülükte bazı ulaştırma konularında yaptığı kurnaz anlaşmalarla büyümüş ve tüm ABD petrolüne hakim olmuş...

Hadi bunu irdeleyin ve ABD hükümetinin onun önünü kesme davranışları ve meşhur büyük sermayecilere müdahalesinin ardından nasıl hangi Üniversite'ye aktarım yaptığını görün; ne kimin elinde, siz sorgulasaydınız çağın bu sapkınlıklarına dair başlıklarla doldururdunuz herhalde burayı...

Yine Restpektif arkadaşımızın da bahsettiği şu piyasa tarımı olayını araştırıp Afrika'da ölen açların hakkıyla beslenen "çok medenileri" görün...

İnsanları ksırlaştırma ya da başka memleketlerde hazırlanan savaş düzenekleriyle öldürme olayını irdeleyin; ya da ABD ve müttefikleri Irak'a gridiğinde bayanlara verilen değeri görün...

Ya Avrupa'da uyuşturucunun normalliğine ne demeli...

Peki kadın pazarnından en çok faydalanan "aydın" toplumların ekonomik kriz geçiren toplumlardan gelen çağın "bayanlar"ına yaklaşmını nasıl bulursunuz...

Peki her yerde kutsanmaya çalışılan "şehvet" ve "nefret" ...

Peki size desem bugün dünya ekonomisi birilerinin elinde ve onu kendi yöntemleriyle kontrol ediyorlar diye...

Güçlü toplum zevke düşürülür...

Akıllı toplum putlarla çevrilir...

Çok çalışan toplum da köleleştirilir...

Asıl mücadele hepsinden dengesiyle bulundurup temeline de sağlam değerler oturtabilmektir ki ne yazık ki değrler dediklerimiz de çağın baskınıyla eritilmeye ve yeni kalıplara sokulmaya çalışılmaktadır...

Bunları sorgulayabilseydiniz; emin olun sizin gibi çokça yazan biri forumu başlıklarla doldururdu...

Şeytanice yükselişi kimse bana yüceltmesin, o düzen kendi kaosuyla ya da daha üst bir kaosla yıkılmaya mahkumdur...

Zavallı insanları onların elinde mahkum eden ise her zaman sorunu kendisine gösterilen yönde arayıp baskın çağın silahşörü olanlardır...

Gönderi tarihi:
tarafsız arkadaşım bütün toplumların insanları hepsi dört dörtlük mü saygılar

ipek

tabiki bütün toplumlar dört dörtlük demedim hiçbir zaman, ben sadece sonuç olarak günümüzde müslüman toplumların geri kaldığını belirttim, bu tesadüf olamaz. Çalışmamışlar, araştırmamışlar, geliştirmemişler, zekalarını akıllarını kullanmamışlarki bu durumdalar.

saygılar

Gönderi tarihi:
ipek

tabiki bütün toplumlar dört dörtlük demedim hiçbir zaman, ben sadece sonuç olarak günümüzde müslüman toplumların geri kaldığını belirttim, bu tesadüf olamaz. Çalışmamışlar, araştırmamışlar, geliştirmemişler, zekalarını akıllarını kullanmamışlarki bu durumdalar.

saygılar

tarafsız başka dinleri araştırdınız mı saygılar

Gönderi tarihi:

Dua, maddi olmayan dünyanın hayali varlığına doğru, zihnin çekilmesi gibi görünüyor. Genellikle bir inilti, bir ıstırap sesi, bir yardım dileğinden ibarettir. Bazen, her şeyin değişmez ve üstün prensibinin sessiz bir izlencesi (temaşası) halini alır. Ruhun Tanri'ya doğru bir yükselişi diye de tarif edilebilir. Hayat denilen mucizeyi yaratan o varlığa karşı aşk ve tapınış ifadesi de olabilir. Gerçekten, dua, mevcut her şeyi yaratan, tam kemâl, kuvvet ve güzellik olan, hepimizin kurtarıcısı ve babası olan görülmez varlıkla birleşmek için insanın yaptığı bir gayrettir. Gerçek dua bazı formülleri yalnız ezbere okumak değil, ruhun Tanri'da eridiği mistik bir hal demektir. Bu hal akli özellik taşımaz. Öyle ki filozofa ve bilimadamına anlaşılmaz ve erişilmez olarak kalır. Dua için de, tıpkı güzellik ve aşk kavramları gibi, hiç bir kitap bilgisine gerek yoktur. Sade insanlar, güneşin ısısını veya bir çiçeğin kokusunu ne kadar doğallıkla duyarlarsa Tanri'yi da öyle algılarlar. Fakat Tanri, sevmesini bilenler için bu kadar cömert iken, tek kaygısı anlamak olanlara kendini göstermez. Onu tanımlamak gerekince fikir ve söz yetmez. Bundan dolayı dua, aklın karanlık gecesi içinden geçen bir aşk hamlesinde en yüksek ifadesini bulur.

Biz Batılılara, akıl sezgiden daha üstün gelir. Aklı duygulara tercih ederiz. Bilim parlamakta, din sönmektedir. Descartes'i takip ediyor, Pascal'ı bırakıyoruz.

Öyle ki, önce zekâmızı geliştirmeye bakıyoruz. Ahlâk kavramı, güzel kavramı ve özellikle kutsal kavramı gibi akli olmayan zihin faaliyetleri tamamen ihmal edilmektedir. Bu temel faaliyetlerin kesintiye uğraması modern insanı manevi açıdan kör bir varlık haline getirmektedir.

Alexis Carrel

Gönderi tarihi:
tarafsız başka dinleri araştırdınız mı saygılar

ipek

evet başka dinleri araştırdım

Hristyanlar, Müslümanlardan daha gelişmiş durumdalar

Ama ben Hristiyan dininide savunmuyorum, ben sadece belli toplumların her yönüyle gelişmişlik düzeylerine bakıyorum.

saygılar

Gönderi tarihi:
Allahım! «Akidemi» «sorunlarım»in elinden kurtar ve koru!

Rabbim! Bana sorumluluktan kaçan inanç ucuzluğuna karşı dayanma gücü ver!

.

.

.

Ey Muhammed'i gönderen! Beni, «her şeye evet»çi bir tavır takınanlardan eyleme!

ALİ ŞERİATİ

Dua, maddi olmayan dünyanın hayali varlığına doğru, zihnin çekilmesi gibi görünüyor. Genellikle bir inilti, bir ıstırap sesi, bir yardım dileğinden ibarettir. Bazen, her şeyin değişmez ve üstün prensibinin sessiz bir izlencesi (temaşası) halini alır.

.

.

.

Biz Batılılara, akıl sezgiden daha üstün gelir. Aklı duygulara tercih ederiz. Bilim parlamakta, din sönmektedir. Descartes'i takip ediyor, Pascal'ı bırakıyoruz.

Öyle ki, önce zekâmızı geliştirmeye bakıyoruz. Ahlâk kavramı, güzel kavramı ve özellikle kutsal kavramı gibi akli olmayan zihin faaliyetleri tamamen ihmal edilmektedir. Bu temel faaliyetlerin kesintiye uğraması modern insanı manevi açıdan kör bir varlık haline getirmektedir.

Alexis Carrel

Sayın restpektif paylaşımlar için teşekkürler. Tartışmalar arasında güme gitmesin.

Gönderi tarihi:
arkadaşım sana şöyle deyim allahın takdirine kimse karışamaz ve bilemez yani şimdi

allahım bana bisiklet ver bakıyoysun sabah kapıda bisiklet var olabilir mi böyle bişey

yok çalışıcak çabalıcak parası yok ise para biktiricek ve bisikleti almayı düşünücek

ama bu esnada olağan üstü bir durumla karşılaşır da bisiklet sahibi olursa da allahın takdiri

bisiklet parasıyla uğraşırken bütün sermayesini yitirse oda allahın takdiri

kısaca şu yönden de söyleyim müslüman çalışkandır ve çalışmalıdır çalımadan çaba götermeden olmaz

Kendi içinde ikilimlerde olduğunu sezinledim.. şöyle ki:

allahım bana bisiklet ver bakıyoysun sabah kapıda bisiklet var olabilir mi böyle bişey

çok doğru

yok çalışıcak çabalıcak parası yok ise para biktiricek ve bisikleti almayı düşünücek

evet haklısın..

ama bu esnada olağan üstü bir durumla karşılaşır da bisiklet sahibi olursa da allahın takdiri

bisiklet parasıyla uğraşırken bütün sermayesini yitirse oda allahın takdiri

olağanüstü durumların ki normal dışı olayların gerçekleşmesi ihtimalinde (bir nevi bilinmezlik durumu) olağanüstü sebeplere bağlanması..ne diyelim; atalarımızdan bize kalan bir içgüdü olsa gerek..

Gönderi tarihi:
ipek

evet başka dinleri araştırdım

Hristyanlar, Müslümanlardan daha gelişmiş durumdalar

Ama ben Hristiyan dininide savunmuyorum, ben sadece belli toplumların her yönüyle gelişmişlik düzeylerine bakıyorum.

saygılar

TARAFSIZ Toplumun kalkınması ilerlemesi geri kalması dinine inancina bağlı değil şunu

belirtmek te fayda var islam dini bu gün ölecek miş gibi ibadet et hic ölmicek miş gibi

çalış der peki şimdi toplumun hic ölmicekmiş gibi çalışmasına dinimi engel yada kalkınmış

toplumun ıslam olmadığı icin mi kalkındı saygılar

Gönderi tarihi:
olağanüstü durumların ki normal dışı olayların gerçekleşmesi ihtimalinde (bir nevi bilinmezlik durumu) olağanüstü sebeplere bağlanması..ne diyelim; atalarımızdan bize kalan bir içgüdü olsa gerek..

tabiki atalarımızın bize islamiyeti öğretmesinin çok çok payı var ama iyiki de öğretmişler çünkü

insan belli bir yaşa gelince yaşadığı olaylar da bunu hissede biliyor daha doğrusu

inanmayı hissetmek lağzım bu benim sahsi fikirlerim saygılar

Gönderi tarihi:
islam dini bu gün ölecek miş gibi ibadet et hic ölmicek miş gibi çalış der

Nerden biliyorsun islam dininin öyle birşey dediğini? Kurandamı yazıyor o cümle? Öyle bir ayetmi var? Hayır. Hadislerdenmi okudun? Yalandır o hadis. Bende biraz islamcıların yaptığını yapayım bari. Sahtedir o hadis. Hadisler 2 çeşittir. Bazıları sahihtir bazılarının ise sağlamlığı tartışılır. Eğer sen bu cümleyi hadislerden okuduysan kesin sahtedir o hadis.

Hadi diyelimki hadis doğru. (Kesin sahtedir ama). Bunu okuduğun halde ne kadar da kötü bir öğüt olduğunu anlayamadınmı?

"Bu gün ölecekmiş gibi ibadet et. Hiç ölmeyecekmiş gibi çalış". yani bol bol ibadet et ve bol bol çalış.

Bu öğütdeki saçmalığı göremediysen ben sana göstereyim.

Yarın ölecekmiş gibi ibadet etmek=Bol bol ibadet etmek.

Bol bol ibadet etmek=Çok az çalışmak.

Zira: Bol bol ibadet eden adamın çalışmaya vakti az olur.

İslam ülkelerinin geri kalma sebeplerinden biride bu olmasın?

saygılar.

Gönderi tarihi:
Nerden biliyorsun islam dininin öyle birşey dediğini? Kurandamı yazıyor o cümle? Öyle bir ayetmi var? Hayır. Hadislerdenmi okudun? Yalandır o hadis. Bende biraz islamcıların yaptığını yapayım bari. Sahtedir o hadis. Hadisler 2 çeşittir. Bazıları sahihtir bazılarının ise sağlamlığı tartışılır. Eğer sen bu cümleyi hadislerden okuduysan kesin sahtedir o hadis.

Hadi diyelimki hadis doğru. (Kesin sahtedir ama). Bunu okuduğun halde ne kadar da kötü bir öğüt olduğunu anlayamadınmı?

"Bu gün ölecekmiş gibi ibadet et. Hiç ölmeyecekmiş gibi çalış". yani bol bol ibadet et ve bol bol çalış.

Bu öğütdeki saçmalığı göremediysen ben sana göstereyim.

Yarın ölecekmiş gibi ibadet etmek=Bol bol ibadet etmek.

Bol bol ibadet etmek=Çok az çalışmak.

Zira: Bol bol ibadet eden adamın çalışmaya vakti az olur.

İslam ülkelerinin geri kalma sebeplerinden biride bu olmasın?

saygılar.

:clover:

Akıl akıldan üstündür, islamın bir kusuru ben bulurum, başka bir kusurusu sorgulamaktan, irdelemekten korkmayan böyle pırıl pırıl arkadaşlarımız.

Hoşgeldin sevgili medeni.

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:

arkadaşım diyorsun ki insanlar çok ibadet ederse çalışamaz peygamber efendimiz

insanların çalışmasını ihmal etmemeleri icin bu hadisi sölemiş şunu da belirtiyim insanlar

gercekten samimi olup ibadet edecekse gün boyu çalışsa bile ibadet etmeye zamanı vardır

islam dini kolaylık dini dir

dünya icin ölmicekmiş gibi çalış

ahiret icin yarin ölecekmiş gibi ibadet et

Kırmızı yazı icin aşyadaki adrese istersen bak

Kütibi Sidde 6 kitabı

Gönderi tarihi:
TARAFSIZ Toplumun kalkınması ilerlemesi geri kalması dinine inancina bağlı değil şunu

belirtmek te fayda var islam dini bu gün ölecek miş gibi ibadet et hic ölmicek miş gibi

çalış der peki şimdi toplumun hic ölmicekmiş gibi çalışmasına dinimi engel yada kalkınmış

toplumun ıslam olmadığı icin mi kalkındı saygılar

İpek defalarca açıklamama rağmen sürekli islamın güzelliğini inceliğini öne sürüyorsun

Bak şimdi, deniyorki İslam dini iyiliği, güzelliği, DÜŞÜNMEYİ, BİLİMİ emreder , hep bu yolu tarif eder

Bende diyorumki müslüman toplumlar geri kalmıştır, burada müslüman toplumların islam dininin yol göstermesine rağmen geri kalmış olması çok ilginç bir durumdur.

Kaç defa söyledim, durum ne olursa olsun, müslümanlar geri kalmıştır, aklı bilgisi ilmi olan toplum kendini zaten ezdirmezdi herhangi bir amacı olan düşmanlarına karşı aklı ve ilmiyle karşı koyabilirdi.

Müslüman toplumların geri kalmış olmasını tesadüf olarak mı değerlendirelim !!!!

saygılar.

Gönderi tarihi:
Bak şimdi, deniyorki İslam dini iyiliği, güzelliği, DÜŞÜNMEYİ, BİLİMİ emreder , hep bu yolu tarif eder

Müslüman toplumların geri kalmış olmasını tesadüf olarak mı değerlendirelim !!!!

Ya da hakkını verememişler diyelim, samimi olamamışlar diyelim, kurnazlıklarla oyuna getirilmişler diyelim...

Gönderi tarihi:
Ya da hakkını verememişler diyelim, samimi olamamışlar diyelim, kurnazlıklarla oyuna getirilmişler diyelim...

İşte bende bu noktada diyorumki, akıl, zeka, bilim, en iyi hangi toplum tarafından iyi kullanılmışsa o üstün olacak, hangi toplum tarafından kötü kullanılmışsa o altta kalacak. Müslümanlar islamın itici gücüne rağmen bunu kullanamamışlar. Müslüman toplumlar geri kalmıştır, bu tesadüf olamaz. Hemde Allah katındaki dinin islam olmasına rağmen, daha gelişmiş olan hristiyan toplumların varlığı ı ilginçtir. Bu da tesadüf olamaz.

saygılar

Gönderi tarihi:
ali01

ben herşeyi sorgulayarak yorum yaparım (düşünen insanlar öyle yapar)

sonuç şu :

nedenleri ne olursa olsun müslümanlar geri kalmıştır !

güçlü toplum akıllı toplum, ÇOK ÇALIŞAN toplum (yada insan) geri kalmaz kendini ezdirmez

saygılar

aynen katılıyorum.. tabiiki geri kalmaz... islam toplumu da hala akletmiyor musunuz? hiç düşünmez misiniz? niçin tefekkür etmezler gibi beş yüz küsür ayeti içlerne sindirdiği, insana ancak yaptığının kaşılığı vardır ayetini sırf ahirete hasretmediği ve çalıştığı zamanlarda dünyada üstünlüğü sağlamışlar.. her alanda... tekrar ve defalarca söylüyorum insanların hatta daha da ileri gidiyorum müslümanların kabahatini islama yüklemek hatalı olan... bakmak önemli olan .. nasıl bakarsanız onu görürsünüz... Fahreddin er-Razi'nin bir sözü ne güzeldir:Yıldzın göze görünüşü küçüktür.Fakat o yıldızın küçük görünüşünün kabahati yıldızın değil gözündür.. islam bir yıldız kabahat onun değil ona eksik bakan gözündür.... saygılar..

Gönderi tarihi:
.. islam bir yıldız kabahat onun değil ona eksik bakan gözündür.... saygılar..

:clover: güzel bir açıklama :clover:

Gönderi tarihi:
Ben hiç dua etmem ama yinede başarılı bir öğrenciyim...Bunun gücü ne duadan nede tanrıdan gelir,tamamen benim çalışmamdan kaynaklanır...

başarılı öğrenci olabilirsin çalışır çabalarsın rahatsızlana bilir sınava girmek için herhangi bir evrak unutabilir vasıta trafikten dolayı sınava gec kalabilir demekki sadece hazılana bilmek için

bize göre duayada ihtiyac var saygılar

Gönderi tarihi:
tamamen benim çalışmamdan kaynaklanır...

peki size la_boheme, calısmanız icin.. zamanı kim verir.. :clover:

saygilar

Gönderi tarihi:
Zaman yaratmak kadar da kolay bir sey yoktur...

peki zamanı engeleyen kimdir yada nedir...

madem ki zamanı yaratmak bu kadar kolay

misal:

ulasmak istedigimiz bir yer var...hata erkenden bile cikiyoruz, her ihtimale karsı diyoruz...fakat yine de ulasamiyoruz.

birsey yapmaya karar veriyoruz, yapilmasi gereken belki...fakat oncasi yapiliyor arada...asil yapilmasi gerken kaliyor

oysa ki onca zaman vardı degilmi

saygilar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.