Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Genel kural önce iskelet sonra kaplamadır..Bebeğinde bir kafatası vardır sadece başın ön üst bölümünde küçük bir bölge yumuşaktır.. Sebebini araştıracağım.. Yeni doğmuş bir bebeğin kafatasının üst kısmı henüz yumuşaktır, Kıkırdak bir yapıdadır. Gelişimsel olarak doğumdan sonra Yani cenin anne karnından çıktıktan sonra kemikleşir. Kafatası "Tüm Kemik" bir yapıda değildir. Temel olarak üç bölümden oluşur. Sanıyorum ki bunun nedeni farklı dönemlerde kemikleşmiş olmalarından kaynaklanıyor olabilir, Tam olarak emin değilim. Yumuşak kısmın yumuşaklığının nedeni de beynin büyümesi için olabilir. anne karnındaki embriyonun ilk aşama olarak kıkırdak dokusu kemikleşir. Ve daha sonra bu kemikler kas hücreleri tarafından sarılmaya başlanır. Allah bu gelişimi Kuran'da, "... daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik..." ifadesiyle en açık şekilde tarif etmiştir. Bu zaten bilinen bir bilgidir. En cahil bir adama bile sorsanız "Kemiğin" üzerinde "Et" olduğunu söyler. Bunu nasıl oluyorda Ceninin gelişimi ile bağdaştırıyorsunuz? Sizin itham ettiğiniz tanım "Bilimsel" bir veridir. Oysa Kur'an Bilim Kitabı değildir. Görünenleri "Manevi Ölçü"de nitelemiştir. Söylediğiniz şeyin "Bilimsel" olabilmesi için, bahsettiğiniz içeriğinden ciltlerce fazla açıklamasını içeriyor olması gerekmektedir. Oysa Kur'an-da böyle bir açıklama yapılmış olması bir yana Sizin söylediğiniz şey de kastedilmemektedir. Öyle olsaydı, Tıp Fakültelerinde Kur'an okutulurdu. Merak etmeyin Bilim adamları, Bilimsel verilerin farkına varabilecek kadar zekidirler. Oysa Kur'an sadece ve sadece inancı niteler. İnsanlığın varlığından beri görünen şey: "Yaralanmalarda, savaşlarda falan açılan yaralarda, kemiğin üzerinde etin olduğudur." Niteleme: "Tanrı kemiğin üzerinde et var etmiştir." Sadece gözlem var... Bu bir yana herşeyin özünde olan Hak ise eğer, Kemiğe Et giydirende, Ete kemiğe bürünen de zaten O'dur... Nitelediğin budur: Ene'l Hakk... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Numunelik niyetine kullanacağımız, tek bir cevabın bile yok. Forum herkesin önünde ARAMA seçeneği de herkesin elinin altında. Deprem tartışmasına baksınlar. Cennet taşı/kabe tartışmasına baksınlar. Madde var mı yok mu tartışmasına baksınlar. Madde düşünür mü tartışmasına baksınlar. Ama şunu kabul edelim, en iyi yaptığın şey gülücük işareti yapmak. Senin JOKER cevabın. Heryerde kullanıyorsun. Buna çiçek veririm işte. Acaba sen gelince neden hep tartışmalar kişiselleşiyor? Bu sabote etmek olmuyor mu? Belki de hata bizde. 5 kere yazmışız, 10 kere yazmışız, destek, kanıt, delil, kaynak göstermeden, iki kelime ile cevap verdiğini gördüğümüz halde hala seninle yazışıyoruz. Pes yani brain.. Evet arkadaşlar arama butonuna yazında bakın bakalım en ince ayrıntısına kadar cevaplar verilmiş mi verilmemişmi.. Keşke canlı görüntüleyebilsekte biz göstersek.. Keşke yüzyüze tartışsak.. Kişileri töhmet altında bırakmak, belli bir fikre sabitlemek, belli bir zanla sınırlamak ne kadar kolay böyle.. Keşke arkadaşlarımız o arama butonuna o yazdıklarını yazsalarda görseler kimler ne cevaplar vermiş kimler verememiş.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Tengeriin boşig sana tamamen katılıyorum xlark tades, her şeye cevap verildi diyorsun, evet haklısın cevap verdin ama doğru cevap veremedin. önemli olan doğru cevabı vermek doğru yorumu doğru fikri ortaya çıkarmak saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 xlark tades, her şeye cevap verildi diyorsun, evet haklısın cevap verdin ama doğru cevap veremedin. İyide doğruyu sen mi tespit ediyorsun.. Bırakında doğrumu yanlışmı taraflar değil okuyucu düşünsün.. Bana görede siz doğru cevaplar vermiyorsunuz.. Ne olacak şimdi..? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Bırakında doğrumu yanlışmı taraflar değil okuyucu düşünsün.. doğruyu yanlışı taraflar yada okuyucular değil, kanıtlar, gerçekler belirler, başka bir yolu yoktur. Bana görede siz doğru cevaplar vermiyorsunuz..Ne olacak şimdi..? gerçekler, kanıtlar kişisel değildir, bana göresi sana göresi yok, kanıtlamışsan gerçek doğru olan o dur. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 doğruyu yanlışı taraflar yada okuyucular değil, kanıtlar, gerçekler belirler, başka bir yolu yoktur. Çok kanıt gösterdim, gösterdiğim kanıtları kanıt kabul edenlerden çokta tebrik aldım.. gerçekler, kanıtlar kişisel değildir, bana göresi sana göresi yok, kanıtlamışsan gerçek doğru olan o dur Evet kişisel değildir ama malesef bizler kişiselleştiriyoruz. Aynı kanıtı ben değil senin görüşüne yakın birisi gösterse durum daha farklı olur dimi.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Aynı kanıtı ben değil senin görüşüne yakın birisi gösterse durum daha farklı olur dimi.. Bu davranış senin anlayışına uygun olabilir. Ama ne TARAFSIZ'ın, ne de benim anlayışıma uygun bir davranış değildir. Akla mugayir birşey yazacak olsam, yanlışımı sebdeb önce TARAFSIZ sokar, ben bunu yaptığı için kızmak şöyle dursun, teşekkür ederim. Burada sık sık yazı yazan ve severek okuduğum katakuta, bilimselci, yam_yam, DİPNOT, by_x_man, erdoğan, boheme ve forumdan ayrılan sevgili Evrensel gibi insanların da tarafkirlik ederek yanlışa gözyumacaklarını sanmıyorum. Bu anlayışımıza örnek: Sevgili evrensel, Eğer taraf tutmaktan dolayı sakladığınız birşey varsa, bu, gerçeğe ihanettir. Sizin gördüğünüz, bizlerin göremediği, bizi buradan kaçırtacak olan savunmayı merak ettik. Ben de sana işte meydan diyorum. İnsanın yanlışını, yanıldığını görebilmesi bilgelik, bunu kabul edebilmesi erdemdir. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Burada sık sık yazı yazan ve severek okuduğum katakuta, bilimselci, yam_yam, DİPNOT, by_x_man, erdoğan, boheme ve forumdan ayrılan sevgili Evrensel gibi insanların da tarafkirlik ederek yanlışa gözyumacaklarını sanmıyorum. Sayın BrainSlapper üstünüze alınmayın lütfen ancak ben, her iki taraf içinde, bundan sizin kadar emin değilim. Zamanında bu "Tarafgirlik/Guruplaşma" tartışmasını çok yaptık, sadece bir ayraç koymak istedim. Sizi itham etmiyorum, yanlış anlamayın. Saygılarımla... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Burada sık sık yazı yazan ve severek okuduğum katakuta, bilimselci, yam_yam, DİPNOT, by_x_man, erdoğan, boheme ve forumdan ayrılan sevgili Evrensel gibi insanların da tarafkirlik ederek yanlışa gözyumacaklarını sanmıyorum. Bu saydığın isimler tarafgirliğin olup olmadığını daha net ortaya koyuyor, içlerinde diğer görüşten hiç kimsenin ismi yok.. Bak birde ben vereyim bir kaç isim tarafgirlik yapıp yapmadığımı yada objektif olup olmadığımı gör.. Yazıların hiç kaçırmadığım ve severek takip ettiğim isimler şunlar.. Bozan, suheda, boşig, aslan34, gecekuşu ve her ne kadar hiç bir noktada birleşemesekte SEN.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Çok kanıt gösterdim, gösterdiğim kanıtları kanıt kabul edenlerden çokta tebrik aldım.. inanç demedim kanıt dedim, inanç göstermekle, kanıt göstermek ayrı şeylerdir. Aynı kanıtı ben değil senin görüşüne yakın birisi gösterse durum daha farklı olur dimi.. kanıt gösteren kişiye, hiç kimse bir şey diyemez, sadece teşekkür eder. Kanıt çok önemlidir ve üzerinde hiçbir zaman tartışma götürmez. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Sayın BrainSlapper üstünüze alınmayın lütfen ancak ben, her iki taraf içinde, bundan sizin kadar emin değilim Sevgili boşig, Tespitinde haklısın. Yani insanların kafasından ne geçtiğini bilemeyiz. Zira benimki sadece saydığım kişilerele ilgili bir inanç ve tahmin. Zaten "sanmıyorum" ifadesini kullandım. Elimizde ipucu olabilecek tek şey ise mevcut yazıları. Mesela benim üstteki yazımda alıntıladığım tartışma. Mesela sevgili bilimselcinin bohem ile tartışması vardı bir yerde. Bu tür örnekler yani. Ama dediğim gibi tespitinde haklısın. Kimsenin aklından ne geçtiğini bilemeyiz. Benimki sadece beklenti ve inanç. Her inanç gibi yanlış çıkma olasılığı var. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Bu saydığın isimler tarafgirliğin olup olmadığını daha net ortaya koyuyor, içlerinde diğer görüşten hiç kimsenin ismi yok..Bak birde ben vereyim bir kaç isim tarafgirlik yapıp yapmadığımı yada objektif olup olmadığımı gör.. Yazıların hiç kaçırmadığım ve severek takip ettiğim isimler şunlar.. Bozan, suheda, boşig, aslan34, gecekuşu ve her ne kadar hiç bir noktada birleşemesekte SEN.. Sayın kralx, O listeyi hazırlaken kullandığın kriter farklı. Yazılarını hiç kaçırmadığım insanlar listesine, cevap verdiğim herkes giriyor. Zira, okumadan, ne yazdığını anlamadan cevap veremem. Yazılarına kaçırmadığım insanlar listesine: Sen de giriyorsun, sardunyam da giriyor, suheda'da da giriyor, sadece ara sıra yazan diğer bir sürü forumdaşımız da giriyor. Yani kiterler değişince, listeler değişir. Bunun tarafkirlikle alakası yok Saygılar. ----------------- Not: Bu arada tarafkirlik yapmayacağına ilişkin derin inancım olan başka arkadaşlar da var. Ben sadece sık yazanlar arasından bazı örenekler verdim sadece. boşig'i atlamışım. Mahçup oldum. Onun da tarafkirlikl yapmayacağına dair derin inancım var. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Yazılarını hiç kaçırmadığım insanlar listesine, cevap verdiğim herkes giriyor Ben illa cevap vereyim diye değil, o yazdığım insanların yazıları ilgimi çektiği için okuyorum, cevap verilmesi gerekenlere cevap vermeye çalışıyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Not: Bu arada tarafkirlik yapmayacağına ilişkin derin inancım olan başka arkadaşlar da var. Ben sadece sık yazanlar arasından bazı örenekler verdim sadece. boşig'i atlamışım. Mahçup oldum. Onun da tarafkirlikl yapmayacağına dair derin inancım var. Beni gerçekten onure ettiniz Sayın BrainSlapper... Teşekkür ederim... Alıntı
Φ antiteist Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 anlamadığım burda neden biz müslümanlar bitakım açıklamalar yapıoruz neden teist düşünceli (yani doğduktan bluğa kadar müslüman olup sora inkar eden ve bir aslan kadar içgüdüsel düşünemeyen)varlıklar bize yaratıcının olmamasını ispat için uğraşmayıp sadece müslümanlara sorular yağdırıyolar .. size bi soruda benden neden elmanın kendini yiyosunuz cevap olarak besin olduğu ve tatlı olduğu için ..peki neden elmanın sapını yemiosunuz ?bununda cevabı acıdır yenmez..kim ayarlıyor acılığı tatlılığı eksiliği tuzluluğu bayanmı erkekmi doğacağımızı 1400 sene evvel kim nerden biliodu acaba kuran dan yazdığı gibi insan oluşumunu o zamanda vardı tabiki teist düşünce ve inkarcılar ne kaldı geriye acaba ?? ve son olarak unutmayın ki bir aslan bir kedi bir çekirge vs nasılda içgüdüsel yaşıyolar ..bu içgüdüyü bu yaşamsal aklı nerden alıyorlar ve ne için yaratılmışlardır yada sizin deyiminizle neden vardır bunlar..bunların cevabını verebilcek varmı aranızda...bilimsel olarak yada teistsel olarak farketmez cevap verebilen buyursun gelsin..?? Alıntı
Φ antiteist Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Ay hakkında Kuran’da verilen bir detay ise onun yörüngesinin şekli hakkındadır. Yasin suresinde bu konu şöyle geçmektedir: Ay’a da bir takım evrelerle ölçü biçtik. Nitekim o eski bir hurma dalı gibi döner. (36 Yasin Suresi, 39) Ayın hareketlerinin bir takım evrelerini olduğu belirtilip, bu hareketlerin eski bir hurma dalı gibi döndüğü belirtilmektedir. Bu ayetteki benzetmeyi anlamak için ayın hareketine daha yakından bakmak ve eski hurma dalının şekliyle karşılaştırmak gerekir. Ayın Dünya etrafında dairesel bir hareket yaptığı düşünülse de aynı zaman da güneşin etrafında da dönmektedir. Bu nedenle Ay’ın hareketi Dünya ve Güneşin çevresindeki iki hareketi birlikte değerlendirildiğinde dairesel bir hareket değil, “S” şeklinde inişler ve çıkışlar çizen bir yörüngede hareket ettiği ortaya çıkacaktır. RESİM-9 Eğer ayette belirtildiği gibi bir kurumuş hurma dalına bakılırsa onun da şeklinin ayın yörüngesine benzediği ortaya çıkacaktır. RESİM-10 Çıplak gözle bakıldığında, astronomik bilgi birikimi olmaksızın böyle bir detayın bilinmesine imkan olmadığı ortadadır. Allah bizlere bu tarz detayları Kuran’da bildirerek, doğruyu bizlere ulaştırmıştır. Ayın hareketleri ile ilgili verilen bir diğer bilgi ise güneşin etkisiyle hareket ettiğidir. Ayette şöyle belirtilmektedir. Ve Güneş, ve onun parıltısı Ve uyup onu izlediğinde Ay’a (91 Şems Suresi 1-2 ) Ay yukarıda belirttiğimiz gibi sadece dünyanın etrafında dönmekle kalmaz aynı zamanda güneşin etrafında da döner. Güneş de bilindiği gibi sabit değildir ve o da bir yörüngede hareket eder. Dolayısıyla Ay, sadece Güneşin de etrafında dönmez, aynı zamanda güneşin hareketine uyarak onu izler ve Evrende hareket eder. Şems suresindeki ayette de Allah, Ay’ın Güneş’in etkisiyle hareket etmesine dikkat çekmekte ve ona uyup izlediğini belirtmektedir. buryı dikkatli okuyun en güsel cevabı yine Kuran veriyor... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 91. ŞEMS 1. Andolsun güneşe ve parıltısına, 2. ona uyduğunda aya, 3. onu açıp ortaya çıkardığında gündüze, 4. onu sardığında geceye, 5. göğe ve onu bina edene, 6. yere ve onu döşeyene, 7. nefse ve onu düzenleyene, ................... 36. YASİN Elmalılı Hamdi 39. Aya da; ona da bir takım menziller tayin etmişizdir, nihayet dönmüş (dolanmış) eğri bir hurma dalı gibi olmuştur. Diyanet 39. Ayın dolaşımı için de konak yerleri (evreler) belirledik. Nihayet o, eğrilmiş kuru hurma dalı gibi olur. Muhammed Esed 39. ve ay[da da bir işaret vardır ki] Biz onu, kuru ve eğik bir hurma dalını (20) andırır hale gelinceye kadar çeşitli safhalardan geçirdik: Y.Nuri Öztürk 39. Ay'a gelince, biz onun için de bir takım durak noktaları/birtakım evreler belirledik. Nihayet o, eski hurma sapının eğrilmişi gibi geri döner. YORUMSUZ Alıntı
Φ antiteist Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 91. ŞEMS 1. Andolsun güneşe ve parıltısına, 2. ona uyduğunda aya, 3. onu açıp ortaya çıkardığında gündüze, 4. onu sardığında geceye, 5. göğe ve onu bina edene, 6. yere ve onu döşeyene, 7. nefse ve onu düzenleyene, ................... 36. YASİN Elmalılı Hamdi 39. Aya da; ona da bir takım menziller tayin etmişizdir, nihayet dönmüş (dolanmış) eğri bir hurma dalı gibi olmuştur. Diyanet 39. Ayın dolaşımı için de konak yerleri (evreler) belirledik. Nihayet o, eğrilmiş kuru hurma dalı gibi olur. Muhammed Esed 39. ve ay[da da bir işaret vardır ki] Biz onu, kuru ve eğik bir hurma dalını (20) andırır hale gelinceye kadar çeşitli safhalardan geçirdik: Y.Nuri Öztürk 39. Ay'a gelince, biz onun için de bir takım durak noktaları/birtakım evreler belirledik. Nihayet o, eski hurma sapının eğrilmişi gibi geri döner. YORUMSUZ yorum yapmaktan aciz bırakılmadınızki yorumsuz diyorsun aynı ayet kelime değişikliği(karıştırma sakın kelima farklılığı deil)eş anlamlı olarak farklı farklı tefsir edilmiş!!!burda önemli olan evrelerden bahsediliyor olması 1400 yıl evvel kim nasıl bilebilirdi evreleri yada döndüğünü ama szi bunada problem çıkarırsınız!!!devam edin sorun bakalım daha neler öğrenecek ve daha ne kadar inkar edeceksiniz merak ediyorum!!! Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 anlamadığım burda neden biz müslümanlar bitakım açıklamalar yapıoruz neden teist düşünceli (yani doğduktan bluğa kadar müslüman olup sora inkar eden ve bir aslan kadar içgüdüsel düşünemeyen)varlıklar bize yaratıcının olmamasını ispat için uğraşmayıp sadece müslümanlara sorular yağdırıyolar ..size bi soruda benden neden elmanın kendini yiyosunuz cevap olarak besin olduğu ve tatlı olduğu için ..peki neden elmanın sapını yemiosunuz ?bununda cevabı acıdır yenmez..kim ayarlıyor acılığı tatlılığı eksiliği tuzluluğu bayanmı erkekmi doğacağımızı 1400 sene evvel kim nerden biliodu acaba kuran dan yazdığı gibi insan oluşumunu o zamanda vardı tabiki teist düşünce ve inkarcılar ne kaldı geriye acaba ?? ve son olarak unutmayın ki bir aslan bir kedi bir çekirge vs nasılda içgüdüsel yaşıyolar ..bu içgüdüyü bu yaşamsal aklı nerden alıyorlar ve ne için yaratılmışlardır yada sizin deyiminizle neden vardır bunlar..bunların cevabını verebilcek varmı aranızda...bilimsel olarak yada teistsel olarak farketmez cevap verebilen buyursun gelsin..?? Bu arkadaşa kavramları öğretecek bir gönüllü yokmu ? Herşeyi karıştırmış. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 yorum yapmaktan aciz bırakılmadınızki yorumsuz diyorsun aynı ayet kelime değişikliği(karıştırma sakın kelima farklılığı deil)eş anlamlı olarak farklı farklı tefsir edilmiş ayette ayın hilal evresini anlatıyor, yani eskimiş hurma dalı gibi hilal şeklinde başlayıp dolunaya kadar gidip sonra tekrar eski hurma dalı şekline döndüğünü söylüyor, tabi evre evre. 1400 yıl evvel kim nasıl bilebilirdi evreleri yada döndüğünü ama szi bunada problem çıkarırsınız Hepsi gözleme dayalı tespit, bunlar gözümüzün önünde oluyor gizli değil, yani bir çocuk bile ayın şekilden şekile girip sonra tekrar eski haline döndüğünü bilir. Sen ise küçücük bir cümleden bilimsel makale çıkardın !!! İlginç !!! devam edin sorun bakalım daha neler öğrenecek ve daha ne kadar inkar edeceksiniz merak ediyorum!!! İnkar yok, açıklıyoruz hepsini gördüğün gibi. Benim inkar etmem mümkün değil, gerçek bir şeyi neden inkar edeyimki. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Bu arkadaşa kavramları öğretecek bir gönüllü yokmu ? Herşeyi karıştırmış. Ya ben arkadaşın lakabını "AntiTeist" diye görünce, kendisini "Ateist" sanmıştım. Ama baktım ki kendisi Teist'miş. Lakabıyla birlikte kendi kendisine karşıt bir arkadaş. Theos: Tanrı Theocratic: Tanrı'ya dayalı (yönetim şekli) Atheos/Ateist: Tanrı Tanımaz AntiTheos/AntiTeist: Tanrı Karşıtı (diyebiliriz) AntiAtheos/AntiAteist: Tanrı Tanımaz Karşıtı (diyebiliriz) Kısaca tanıdığım kadarıyla arkadaşımızın lakabı aslında "AntiAteist" olmalıymış. Yönetimden rica edip değiştirtebilir kendisi, mümkündür sanırım. Yoksa adı ile birlikte bir çelişki yaşıyor. İlk baştan itibaren bu benim kafamı karıştırmıştı. Umarım açıklamam yetmiştir. ayette ayın hilal evresini anlatıyor, yani eskimiş hurma dalı gibi hilal şeklinde başlayıp dolunaya kadar gidip sonra tekrar eski hurma dalı şekline döndüğünü söylüyor, tabi evre evre. Hepsi gözleme dayalı tespit, bunlar gözümüzün önünde oluyor gizli değil, yani bir çocuk bile ayın şekilden şekile girip sonra tekrar eski haline döndüğünü bilir. Bunu ben yazacaktım... Saygılarımla. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Bu arkadaşa kavramları öğretecek bir gönüllü yokmu ? Herşeyi karıştırmış. En basit dini terimi bile karıştıran bir arkadaş, bize din anlatıyor. Böyle arkadaşlar, Tevhid deyince kutsal bişey sanırlar. Tevhid'in Monoteizm demek olduğunu da bilmezler. Saygılar. Alıntı
Φ antiteist Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Ya ben arkadaşın lakabını "AntiTeist" diye görünce, kendisini "Ateist" sanmıştım. Ama baktım ki kendisi Teist'miş. Lakabıyla birlikte kendi kendisine karşıt bir arkadaş. Theos: Tanrı Theocratic: Tanrı'ya dayalı (yönetim şekli) Atheos/Ateist: Tanrı Tanımaz AntiTheos/AntiTeist: Tanrı Karşıtı (diyebiliriz) AntiAtheos/AntiAteist: Tanrı Tanımaz Karşıtı (diyebiliriz) Kısaca tanıdığım kadarıyla arkadaşımızın lakabı aslında "AntiAteist" olmalıymış. Yönetimden rica edip değiştirtebilir kendisi, mümkündür sanırım. Yoksa adı ile birlikte bir çelişki yaşıyor. İlk baştan itibaren bu benim kafamı karıştırmıştı. Umarım açıklamam yetmiştir. Bunu ben yazacaktım... Saygılarımla. biri bu arkadaşa tanrı ile Allah ın arasındaki farkı anlatsın ve bu arkadaşa başka bişey daha anlatılması gerekioki teist bir düşünce biçimidir ateist ise bu düşünce yanlısıdır ben ateistlere deil teist düşünceye karşıy antiyim..sanırım anlama zorluğu çekmezsiniz:) olayı çarpıtmayın ateisti tanımam teist düşünceye karşıyım(ama sadece düşünceye)!!!yanlısını deil! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 biri bu arkadaşa tanrı ile Allah ın arasındaki farkı anlatsın ve bu arkadaşa başka bişey daha anlatılması gerekioki teist bir düşünce biçimidir ateist ise bu düşünce yanlısıdır ben ateistlere deil teist düşünceye karşıy antiyim..sanırım anlama zorluğu çekmezsiniz:)olayı çarpıtmayın ateisti tanımam teist düşünceye karşıyım(ama sadece düşünceye)!!!yanlısını deil! anti teist, anti virüs gibi bir şeymi, yani teist (bir çok faklı tanrı inancı) düşünceleri uzaklaştırıp sadece islama yönelmesini sağlayan anlamında anladım galiba ! yada bilemedim şimdi Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 biri bu arkadaşa tanrı ile Allah ın arasındaki farkı anlatsın ve bu arkadaşa başka bişey daha anlatılması gerekio Kelimeler Arapça olunca kutsal oluyor sanan biri daha. ki teist bir düşünce biçimidir ateist ise bu düşünce yanlısıdır Gülücük işareti kullanmamaya karar vermiştim, ama bundan daha iyi bir cevap bulamadım. ben ateistlere deil teist düşünceye karşıy antiyim..sanırım anlama zorluğu çekmezsiniz:) ...olayı çarpıtmayın ateisti tanımam teist düşünceye karşıyım(ama sadece düşünceye)!!! Ne güzel! Anlaşıyoruz demek ki. Biz de ateistlere karşı değiliz. Biz de teist düşüncenin yanlış olduğunu savunuyoruz. Teist düşüncenin göksel/semavi/gezegensel olanları dahil. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.