Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Voleybol Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Finaldeki Rakibimiz Sırbistan'ı tanıyalım. Hollanda'yı 3-1 yenerek finale kaldılar: İşte o maç

Daha önce VNL'de yaptığımız ve kazandığımız maç aşağıda (Bu maç Antalya'daydı ve 3-1 kazanmıştık) 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 258
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    259

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Ebrar Karakurt’tan kendisini hedef gösterenlere yanıt: Zirvedeyim, sesiniz duyulmuyor!

Milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt, 'Boş yapma Abdülhamid' olayının ardından gelen eleştirilere sessiz kalmadı. Sırbistan maçı öncesinde attığı tweetle gündem yarattı.

Ebrar'ın Tweet'i aşağıda

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kütahya’da Melissa Vargas'a ‘nazar değmesin’ diye simit dağıtıldı

Kütahya'da bir simit fırını sahibi, kadın milli voleybol takımı oyuncularından Melissa Vargas'a 'nazar değmemesi' için halka simit dağıttı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarın 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Sırbistan ile final oynayacak.

kutahyada-melissa-vargas-a-nazar-degmesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

New York Times Kadınlarımızın Başarısı Dolayısıyla Bir Makale Yayınladı

Alıntı

Türkiye, Mücadelelerin Ortasında Kadın Voleybol Takımında Kahramanlar Buldu

Türkiye, birçok krizle boğuşan bir ülkede kadınların güçlendirilmesinin örneklerini gören ve "Net'in Sultanları" olarak adlandırdığı oyuncuların başarısının tadını çıkarıyor.

Voleybol maçı sona yaklaşırken, İstanbul parkında dev ekranlardan izleyen binlerce taraftar ayağa kalkıp sessizliğe büründü. Top havalandı, bir Türk oyuncu topu file yakınına yerleştirdi, takım arkadaşı da smaçladı. İtalyan rakipleri şutu engelledi ancak topu saha dışına atarak zaferi Türklere devretti ve kalabalığın “Türkiye! Hindi! Hindi!"

Türkiye milli kadın voleybol takımının Cuma günü Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda kazandığı heyecan verici zafer, ülkenin en başarılı büyük spor takımının en son zaferiydi ve bu rekor, onu tüm dünyada cezbeden ender bir ulusal gurur kaynağına dönüştürdü. Ülkedeki sosyal bölünmeler.

Bazı aşırı muhafazakarlar kadınlara İslami değerlere hakaret olarak saldırırken, hayranları onları, pek çok kadının henüz sosyal eşitliğe ulaşamadığını düşündüğü bir ülkede kadınların güçlendirilmesinin mükemmel örnekleri olarak övüyor. Ekibin başarıları, çok yüksek enflasyonla, siyasi kutuplaşmayla ve Şubat ayında 50.000'den fazla insanın ölümüne yol açan yıkıcı depremlerin ardından yavaş yavaş toparlanmayla mücadele eden Türkler için hoş bir parlak nokta.

Sevgiyle "Filenin Sultanları" olarak anılan takım, Temmuz ayında Arlington, Teksas'ta Voleybol Milletler Ligi şampiyonluğunu kazandı ve sporun uluslararası yönetim organı FIVB'ye göre dünyanın en çok puan alan kadın milli takımı oldu.

Pazar günü Türk takımı, Brüksel'deki Avrupa Şampiyonası final maçında Sırbistan ile karşılaştı ve 3-2 kazandı.

Takımın iç sahadaki maçları devlet yayıncısı tarafından canlı olarak yayınlanıyor ve oyuncuların yıldız gücü yayılıyor. Sosyal medyadaki çok sayıda takipçi onların başarılarını kutluyor, sık sık saç rengi değişikliklerini takip ediyor ve romantik ilişkileri hakkında spekülasyonlar yapıyor.

Kurumsal sponsorluklar ve devlet desteği aktı. 2021 yılında Türkiye, Küba doğumlu oyuncu Melissa Vargas'a vatandaşlık verdiğinde, yeni Türk kimliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Cuma günkü maçı parkta izleyen bir biyoteknoloji şirketinde biyolog olan Ceren Duyan, "Onlar savaşçı" dedi. "Kadınların sporda veya başka herhangi bir yerde iyi şeyler yaptığını gördüğümüzde bizim de güçlü olabileceğimizi görüyoruz."

Voleybolcuların yükselişi, kadın sporculara erkek sporculara kıyasla nasıl davranıldığına ilişkin uluslararası bir hesaplaşmanın yaşandığı bir dönemde ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz ay İspanya futbol federasyonu başkanı, bir kadın oyuncuyu dudaklarından istenmeyen bir şekilde öptüğü için görevden uzaklaştırılmıştı. Temmuz ayında BBC, muhabirlerinden birinin Fas milli kadın futbol takımının kaptanına, oyuncularından herhangi birinin eşcinsel olup olmadığını sormasının ardından özür dilemişti.

Oyuncuların kişisel tarzları onları Türkiye'nin en derin liglerine bağlıyor olsa da, Türkiye takımı bu tür tartışmalardan büyük ölçüde kaçındı.

Halkının çoğunluğu Müslüman olsa da Türkiye, 1923 yılında ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından laik bir devlet olarak kuruldu. Türk siyasetinin büyük bir kısmı, ülkenin laik mirasına değer verenler ile İslam'ın kamusal yaşamdaki rolünü genişletmek için baskı yapanlar arasındaki mücadeleler etrafında dönüyor. İkinci grupta Türkiye'nin yirmi yıldır önde gelen siyasetçisi olan Sayın Erdoğan yer alıyor.

Oyuncuların eski kampta olduğu açıkça görülüyor.

Çoğu dindar Müslüman kadının yaptığı gibi saçlarını örtmezler ve vücutlarını gizleyen kıyafetler giymezler. Bunun yerine, standart şort ve atlet üniformaları ve bazı spor dövmeleri ile karşımıza çıkıyorlar. Takımın gol kralı Bayan Vargas, yakın zamanda sahaya elektrik mavisi ya da açık sarıya boyalı saçlarıyla ve kulağının üzerinde mavi bir şimşekle çıktı.

Çarşamba günü Polonya'ya karşı kazanılan zaferin ardından Zehra Güneş adlı oyuncu, Türk gazetecilere, takımın Atatürk'ün Türkiye vizyonunu ilerlettiğini söyledi.

"Türk kadınları olarak Atatürk'ün gösterdiği yola ışık tutarak gelecek nesillere rol model olmaya çalışıyoruz" dedi.

Bir diğer yıldız oyuncu Ebrar Karakurt, sosyal medyada diğer kadınlarla şefkatli pozlar verdiği fotoğraflarını yayınladıktan sonra nefret dolu ve homofobik mesajlar aldı ve İslamcı bir gazete onu "ulusal bir utanç" olarak nitelendirdi.

2021'de takım Tokyo'daki Yaz Olimpiyatları'nda yarışırken tanınmış bir vaiz, takımı Müslüman bir kadının nasıl davranması gerektiğine dair kendi anlayışına bağlı kalmadığı için sert bir şekilde eleştirdi.

“İslam kızı! Sen sarayların padişahı değilsin; Vaiz İhsan Senocak, eski Twitter adıyla sosyal medya platformu X'te, sen imanın, faziletin, iffetin ve edep sultanısın” diye yazdı.

Türkiye voleybol federasyonunun bir sözcüsü sonunda bu kargaşaya yanıt vererek Bayan Karakurt'u "ülkesini temsil edecek bir savaşçı ruhuna" sahip olduğu için övdü.

Sözcü, "Herkesin özel hayatı yalnızca kendisini ilgilendiriyor" dedi. "Geri kalan her şey saçmalık."

Bayan Karakurt yakın zamanda kendisini eleştirenlere kendi yöntemiyle karşılık verdi.

Geçtiğimiz hafta Abdülhamid isimli bir X kullanıcısı, onun bir paylaşımına şu cevabı vermişti: "Müslüman Türk milleti olarak size katlanmaya devam ediyoruz."

Cuma günkü zaferin ardından Bayan Karakurt, elinde "Saçmalığı bırak Abdülhamid" yazılı pankart tutarken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Takımın başarıları yankı uyandırıyor çünkü Türkiye uzun zamandır sporu küresel ölçekte kendini göstermenin bir yolu olarak görüyor.

Huddersfield Üniversitesi'nde medya iletişimi alanında kıdemli öğretim görevlisi olan Daghan Irak, "Türk sporunun uluslararası karşılaşmalarda başarılı olma güdüsü her zaman Batılı akranlarımızla ne kadar güçlü, ne kadar başarılı olursa olsun meşru olduğumuzu kanıtlamak olmuştur" dedi. Britanya'da. “Spor açısından toplumumuzun ruhunun çok önemli bir parçası.”

Sayın Irak, Sayın Erdoğan ve hükümetinin ekibin kamuya açık profiliyle ilgili her şeyi takdir etmeyebileceğini, ancak cumhurbaşkanının büyük olasılıkla bunların ilham verici değerini takdir ettiğini söyledi.

Sayın Irak, "Açıkçası Erdoğan, yaşam tarzı sorunlarından çok bu takımın yarattığı ulusal gururla ilgileniyor" dedi.

Gençlik yıllarında futbola tutkuyla bağlı olan Sayın Erdoğan, takımın hiçbir maçına katılmadı. Ancak Tokyo Olimpiyatları'ndaki ilk maçının ardından takımın kaptanı Eda Erdem'i arayıp izlediğini söyledi.

Sayın Erdoğan, "Bizi duygulandırdınız, ağlattınız" dedi ve "tüm kız çocuklarına" selamlarını iletti.

Takımın bu yaz bir turnuvayı kazanmasının ardından muhalefet milletvekili Gülcan Kış, Meclis'e bir soruşturma açarak Sayın Erdoğan'ın spor bakanının neden hiçbir maça katılmadığını sordu ve bunun muhafazakarları kızdırmaktan kaçınmak için olduğunu öne sürdü.

“Final maçına katılamamanızın sebebi din alimlerinin kadın voleybol milli takımını hedef alması mı?” Bayan Kis sordu.

Ancak kavgalar kadın voleybolunun popülaritesine veya onu destekleyen geniş altyapıya zarar vermedi. Ulusal kadınlar ligi son derece rekabetçi ve sponsorluk açısından zengin. Milli Eğitim Bakanlığı da oyunu illerdeki kız çocuklarına tanıtmak için “Yarının Sultanları” programını yürütüyor.

2017 yılında takımdan emekli olan Neslihan Demir, milli takımın başarısının yeni nesil kızları spora çektiğini söyledi.

"Artık Türkiye'deki bütün küçük kızlar, ablalarını rol model olarak izledikleri için voleybol oynamak istiyor" dedi.

Oyuncuların geniş sosyal kabulü, ebeveynleri kızlarının da oynamasına izin verme konusunda teşvik ettiğini söyledi.

Bayan Demir, kendisine 9 yaşındaki kızlarının İnternet Sultanı olup olamayacağını soran bir aileyle tanıştığını hatırladı.

Onlara "Hemen başlayın" dedi.

Kaynak: New York Times (Google Translator)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Türkiye Avrupa Şampiyonasında kadınlar şampiyonluk maçında Sırbistan'la oynadığı maçta oldukça stresli bir ifadeyle oynadı. Oyuncularımızın yüzlerinde o stres, korku ve baskıyı hissetmek çokta zor değildi. Özellikle Ebrar, Zehra ve Hande'nin yüzünde o garip ve anlaşılmaz bir stres, korku ve baskı seziliyordu.

Tam maçı 3 defa izledim ve gördüklerim bana bu yazıda bu konuyu ele almam gerektiğini ortaya koydu.

Dipnot: VNL şampiyonasında ki finalde bunu görmedim. Bu maça özeldi sanırım. 

Çokça servis kaçırdık...

Hadi bakalım nedeni nedir?

Saygılar

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

2023 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası Rüya Takım Listesi Yayınlandı. Millilerimiz çoğunluğu oluşturuyor

RÜYA TAKIM KADROSU

Pasör Çaprazı: Melissa Vargas
Pasör: Cansu Özbay
Smaçör: Magdalena Stysiak
Smaçör: Ebrar Karakurt
Orta Oyuncu: Zehra Güneş
Orta Oyuncu: Marina Lubian
Libero: Gizem Örge

PASÖR

Cansu %74
Maja %13
Wolosz %7
Orro %5

PASÖR ÇAPRAZI

Vargas %81
Boskovic %13
Antropova %3
Haak %2

SMAÇÖR

Stysiak %83
Cazaute %7
Mlejnkova %6
Ungureanu %3

SMAÇÖR

Ebrar %88
Sylla %9
Milenko %1
Stigrot 1

ORTA OYUNCU

Zehra %59
Eda %35
Korneluk %4
Sylves %1

ORTA OYUNCU

Lubian %48
Aleksic %35
Baijens %9
Janssens %8

LİBERO

Gizem %91
Fersino %4
Stenzel %2
Jegdic %2

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.