Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"MİLLİYETÇİLİK KÜÇÜK HALKLARIN ÜRÜNÜDÜR... KENDİNE GÜVENEN HALKLARIN DEĞİL... (Haydi yerden göğe doğru bir değerlendirm

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Cengiz Çandar aktarıyor:

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, meslektaşımız Yasemin Çongar’a, “Milliyetçilik küçük halkların ürünüdür. Kendine güvenen halkların değil. Bence Türkler yüce bir halktır Yüce bir halkın 301 gibi yasa maddelerine ihtiyacı olmaz... Milliyetçilik Türkiye’nin tekelinde değil. Bütün ülkeler bu hastalığa yakalanmıştır. Mesele, Türkiye’de milliyetçiliğin olup olmaması değil, iyi liderlerin bu konuda ne yapacağıdır... Bunu yapabilmek ahlaki liderlik gerektiriyor. Ben, İstanbul’daki cenazede ‘Hepimiz Hrant Dink’iz, Hepimiz Ermeni’yiz” diyenlere bakınca, bu ahlaki liderliğin Türkiye’de mevcut olduğunu görüyorum” demiş.

” Sonra ekliyor,

“Yerden göğe doğru bir değerlendirme”

Adamlar bunu düşünürken biz ülkemizde neler yapıyoruz...

Haydi milliyetçiler bir değerlendirin bakalım...

21. yüzyıl akıl ve mantık çağı...

Duygulardan uzak gerçeklerle yüz yüze kaldığımızın sınavıdır bu...

Hepinize kolaylıklar..

Gönderi tarihi:

Sevgili Dipnot

Milliyetçilik küçük halkların ürünü ise o zaman Mustafa Kemal Atatürk bu konuda hatalı mı davranmıştır? Çünkü kendisi Türk Milliyetçisidir ve bunu ilke haline getirmiştir... Bir kemalist olduğunu söyleyen sana bu yoruma alkış tutmayı yakıştıramadığımı ifade edeyim... Hrant Dink bu ülkenin vatandaşı değil miydi? Halkın bireyi değil miydi? Milliyeti başka mıydı? Burada ırkçılıktan bahsetmiyorum... Tamamen Atatürk milliyetçiliğinden söz ediyorum...

301. maddenin değiştirilmesi için çaba gösterenler milliyetçiliği küçük halkların ürünü olarak ifade ederler... Eğer milliyetçi olmayacaksak ne olacağız, dünya vatandaşı mı? Dünyada böyle bir kavram var mı? Herkesin bir milliyeti var... Milliyetçiliği küçümseyerek yapılmak istenen özgürlük ya da hak değil, tamamen bölücü bir eylemdir...

Milliyetçilik:

Cumhuriyet devrimi ayrıca milliyetçi bir devrimdir. Bu milliyetçilik ırkçı bir yapıda değildir; yurtseverlikle sınırlıdır. Bu devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının korunması ve ayrıca Cumhuriyetin siyasal yönden gelişmesidir.

Bu milliyetçilik, tüm diğer ulusların bağımsızlık haklarına saygılıdır; sosyal içeriklidir; yalnızca anti - emperyalist olmayıp, aynı zamanda gerek hanedan yönetimine, gerekse herhangi bir sınıfın Türk toplumunu yönetmesine de karşıdır ve nihayet bu milliyetçilik Türk devletinin vatanı ve halkı ile bölünmez bir bütün olduğu ilkesine inanmaktadır. M. Kemal Atatürk

Gönderi tarihi:

Sevgili sardunya...

Niyetim hiçbirşekilde alkış tutmak ve bu görüşü desteklemek değildir...

Sadece konunun milliyetçilik kavramında ele alınarak tartışmaya açılmasındır...

Ki bundan da hepimizin bir şekli ile fayda sağlamasıdır..

Diğer taraftan düşüncelerime gelince...

Ulusal çıkar adına dünyanın her yerinde 1000’den fazla üs tutan,

yıllık savunma harcamaları, dünyanın tüm diğer ülkelerinin toplam savunma harcamalarının iki katı olan,

ulusal çıkarı adına önleyici vuruş taktiğini canlandıran, sağa sola saldıran,

ülkeleri, toplumları yıkan,

uluslararasi yasaları hiçe sayan,

uygun gördüğü her noktada ve anda,

insan haklarını rafa kaldırmayı,

işkence yapmayı, istediğini öldürme hakkını kendinde gören,

ülkesindeki tüm televizyon kanalları sabahtan aksam kadar milliyetici şoven dizilerle dolu olan bir devletin ülkemiz ve milliyetçi, vatansever ve ulusalcı insanlarının, hatta yöneticilerinin bile nasıl kafa karırtıracağına soyunduğunu ortaya çıkarmaktır...

Sevgiyle kalın..

Gönderi tarihi:

sevgili dipnot

o bahsetmiş olduğun ulusal çıkarları adına dünyanın her yerinde can alıp ocaklar söndürenlere karşı direnebilmenin tek dayanağı kendi milliyetine sahip çıkmaktır ... sende biliyorsun...

Irak'ta, Yugoslavya'da bölünme ırkçılık yapıları kullanılarak yapılmıştır... Ve kazanan kimse olmamıştır...

Dünyayı babasının çifliğini yönetir gibi yönetmek isteyenler bütünleri parçalara bölmek isteyenlerdir... içimize nifak tohumları sokanlar, birbirimize düşman edenler, Atatürk ilke ve devrimlerini ortadan kaldırmak isteyenler hiç birimize uzak değil...

o yüzden ifade ediyorum, Atatürk bir milliyetçiydi ve bunuda miras bıraktı... eğer Atatürk'e sahip çıkıyorsak onun bize emanet ettiği ilke ve devrimlere de sahip çıkacağız... bunun en önemli sebebi şu madem ki bizler emperyalizmden ve onun etkilerinden çok acılar yaşıyoruz öyle ise elimizde bir lider var ve o liderin gösterdiği yol var, o yol emperyalizme en büyük zararı vermiş olan liderin yoludur... Atatürk=ilkeleridir...

ben bu sebepten onun ilke ve devrimlerini tartışma konusu yapanları özellikle bu konuyu kaşıyan gazetecileri onaylamıyorum... desteklemiyorum...

Gönderi tarihi:

Eee iyide...

Ve farklı düşünmediğimiz de ortadayken...

Peki neden?

Bu ahlaki liderliği gösterebilen liderlerimiz,

Petrol yasasını gündeme getirip,

yabancı sermayeye yönelik eleştirilerin paranoya olduğunu,

“Kıbrıs’a takılmayıp” büyük resmi izlememiz gerektiğini söyleyince de içimiz ısınıyor,

yorganı başımıza çekip rahat rahat uyuyoruz...

Ya da...

“Peki neden dünyanın geri kalanında milliyetçilik,

diğer bir değişle egemen sınıflarda kendini koruma refleksi gelişiyor?”

Neden, neden, neden...

Bunları mutlaka bilmemiz gerek değerde kıvılcımlar değilmi....

Ya da din din din diye...

Birileri bizi bu gerçeklerden neden uzak tutmaya çalışıyor...

Nedir bütün bu oyunlar...

Nedendir...

Gönderi tarihi:

petrol yasasını çıkartanlar, kıbrısı gözden çıkartanlar milliyetçiler mi sevgili arkadaşım...

din maskesine bürünmüş emperyalizm hizmetlileri onlar...

Atatürkle zaten bir alakaları yok... Ellerinden gelse bütün devrimleri ve ilkelerini yok sayacaklar, birileride buna çanak tutacak...

dünyanın hangi gelişmiş ülkesi milliyetçi değil varmı böyle bir örnek... demokratik yönetimde örnek gösterilen Fransa en büyük milliyetçi devletlerdendir, İngiletere, Almanya... vs. kendi ulusal çıkarları için yapmayacakları şeyde yoktur...

ama bizim gelişememe sorunumuz milliyetçilik!!! olamaz böyle bir anlayış...

nedeni gayet basit, milliyetçiliği boşver, ulusal çıkarlarını yok say, dünya liderlerine hizmet et... biz ne de olsa küçük halklarız... büyük balıklar bizim gibi küçük balıkları yutmanın, tuzağa düşürmenin her yolunu dener, bıkmadan usanmadan dener... içimizde ki bir kısım gazeteci geçinen sözde çağdaş insanlar buna hizmet ederler ama maksat Türkiye'nin gelişmesidir... (!)

selamlar

Gönderi tarihi:

Sevgili sardunya...

Öncelikle konuya göstermiş olduğun duyarlığın için teşekkür ediyorum...

Ama birşeyleri daha açık belirtmem gerekiyor sanıyorum...

Anlaşılmadığımı düşünüyorum...

Sevgili Arkadaşım...

Şimdi şöyle bir etrafımıza bir bakalım...

Tarih Baba'nın laboratuvarı günümüz dünyasında, gözlerimizin önünde, aklımızın hizmetinde...

İşte Irak...

Irak bugün emperyalizmin işgali altındadır...

Ama ortada Araplar görünmüyorlar..

Sünniler var..

Şiiler var..

İşgale karşı birleşebilmeleri için ümmet bilincini aşıp ulus (millet) düzeyine yükselebilmelerini sağlayacak milliyetçiliğe sarılmaları gerek...

Ama nafile...

Ya Kuzey Irak'taki Kürtler?..

Kürt toplumu Talabani ve Barzani gibi aşiret başkanlarının emrinde, emperyalizmin hizmetinde...

Milliyetçilik, emperyalizme hizmet ettikçe, gericiliktir...

Bak şunu önemle belirtmekte fayda görüyorum...

Milliyetçilik feodalizme ve emperyalizme karşı çıktığı oranda, ilerici bir içerik kazanır...

Atatürk milliyetçiliğinin özü budur...

Dünya çapındaki burjuva emperyalizmine karşı ilk ulusal kurtuluş savaşını veren Kemalizm, Osmanlının şeriatçılığına karşı çıkarak laik Cumhuriyeti kurmuştur...

Adamlar konu başlığında nasıl kafa karıştırıyorlar konumuz o...

Bizim durumuşum ise sonsuza kadar bu...

Umarım biraz olsun anlaşılmışımdır...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

şimdi ben bu konudaki düşüncelerimi açıklarken sistemli davranacam biraz. önce millyetçilik kavramının ne olduğunu bir irdeleyelim:

milliyetçilik (nam-ı diğer ulusalcılık) ikinci dünya savaşında mussolini ve hitler'in benimsediği kafatasçı ve ırkçı politikadan farklı bir ideolojidir. örneğin bir milliyetçi aynı zamanda sosyalist olabilir çünkü milliyetçilikten amaç devletin ülkesi ve MİLLETİ ile bölünmez bütünlüğünü koruyabilmek adına yaptığı çalışmalardır. ama bir bir ırkçı bir sosyalist olamaz. çünkü ırkçılıktan amaç aynı kandan aynı ırktan aynı kültürden aynı dinden gelen insanları bir sentez içinde birleştirmek ve diğer halklardan üstün olduğu iddiası ile ARİ-IRK olarak kabul etmek ve bu şekilde yayılmacı emperyalist bir politika izlemektir. nitekim hitler'in ve mussolini'nin yaptığı budur

gelelim adı geçen ABD dışişleri bakanı'nın yaptığı açıklamaya:

ne demiş adam? milliyetçilik küçük halkların işidir. yani ne demek istiyor? yani şunu demek istiyor: "siz burakın milliyetçiliği falan bir kenara. bu artık safsatadır. 301'i de kaldırın gelen geçen canı istediğince milletinize de cumhurbaşkanınıza da ordunuza da meclisinize de sövsün saysın. eğer 301'i kaldırmazsanız siz milliyetçi bir ulus olacaksınız. yani ne olacaksınız? küçük bir ulus olacaksınız" adamın demeye getirdiği şey bu...

şimdi burada bi noktaya değinelim. ABD dışişleri bakanının "milliyetçilik" adını verdiği ve bir halkı küçük düşüren şey aslında IRKÇILIKTIR. bir halk milliyetçi olursa küçülmez IRKÇI olursa küçülür.

yani neymiş? bu 200 yıllık bilgisayar kabilesinin dış işlerden sorumlu oturan boğası aklı sıra bize milliyetçilik ırkçılık dersi verip 301'i kaldırmamız için baskı yapmaya çalışıyormuş. vay küstah vay...

bir yasada eksiklikler yanlış uygulamalar olabilir. ama bu durum o yasanın kaldırılmasını değil yeniden düzenlenmesini gerektirir. buna 301 de dahildir. buradan kastım 301'in kaldırılması değil.!!. 301'in kaldırılmasına ben de karşıyım. ama eğer bu madde gerçekten yanlış anlaşılmalara neden oluyor yanlış uygulamaları beraberinde getiriyorsa tekrardan düzenlenmek için gözden geçirilmelidir. bunun için o maddeyi kaldırmak gerekmez.

ayrıca bir ülkenin egemenlik haklarının içinde yasa yapmak yasa kaldırmak ya da değiştirmek de vardır. buna dışarıdan hiçbir şekilde müdahale edilemez. hiçbir ülkenin bir devletin egemenlik haklarına müdahale etmek gibi bir hakkı yoktur. bu böyle biline!!!

arkadaşlar. sakın ola bu 200 yıllık bilgisayar kabilesinin sözcülerinin ipe sapa gelmez laflarını ciddiye almayın. herkes kendi eteğindeki taşları ayıklasın. amerika bizim milliyetçiliğimize 301'imize bakacağına önce vietnam'ın hesabını versin. amerika önce vietnama attığı napalmlerin japonyaya attığı atom bombalarının hesabını versin de ondan sonra konuşsun amerika önce 1700'lü kızılderililere 1960'larda da afro-amerikalılara yaptığı soykırım'ın hesabını versin.

amerika önce hesap versin ondan sonra konuşsun!!!!

Gönderi tarihi:
Sevgili sardunya...

Öncelikle konuya göstermiş olduğun duyarlığın için teşekkür ediyorum...

Ama birşeyleri daha açık belirtmem gerekiyor sanıyorum...

Anlaşılmadığımı düşünüyorum...

Sevgili Arkadaşım...

Şimdi şöyle bir etrafımıza bir bakalım...

Tarih Baba'nın laboratuvarı günümüz dünyasında, gözlerimizin önünde, aklımızın hizmetinde...

İşte Irak...

Irak bugün emperyalizmin işgali altındadır...

Ama ortada Araplar görünmüyorlar..

Sünniler var..

Şiiler var..

İşgale karşı birleşebilmeleri için ümmet bilincini aşıp ulus (millet) düzeyine yükselebilmelerini sağlayacak milliyetçiliğe sarılmaları gerek...

Ama nafile...

Ya Kuzey Irak'taki Kürtler?..

Kürt toplumu Talabani ve Barzani gibi aşiret başkanlarının emrinde, emperyalizmin hizmetinde...

Milliyetçilik, emperyalizme hizmet ettikçe, gericiliktir...

Bak şunu önemle belirtmekte fayda görüyorum...

Milliyetçilik feodalizme ve emperyalizme karşı çıktığı oranda, ilerici bir içerik kazanır...

Atatürk milliyetçiliğinin özü budur...

Dünya çapındaki burjuva emperyalizmine karşı ilk ulusal kurtuluş savaşını veren Kemalizm, Osmanlının şeriatçılığına karşı çıkarak laik Cumhuriyeti kurmuştur...

Adamlar konu başlığında nasıl kafa karıştırıyorlar konumuz o...

Bizim durumuşum ise sonsuza kadar bu...

Umarım biraz olsun anlaşılmışımdır...

Sevgiyle kalın...

sevgili dipnot

ben seni anlıyorum seninde beni anladığını biliyorum... ben Atatürk milliyetçiliğnden söz ediyorum ve onun gerekliliğini vurguluyorum... eğer ulusal olarak bağımsızlığınız başka güçlerin kontrolünde ise milliyetçi çizgiden uzaklaşmışsınız demektir.

Atatürk'ün ehemmiyet verdiği en önemli şey bağımsızlıktır ve milli değerlerdir... bir milleti millet yapan özellikleri küçümsenemez... ülkemizde milli çizgiden çok uzun zaman önce uzaklaşıldı... mhp milliyetçiliği benimsemiş bir parti olarak görünsede asıl yaptığı bu değil...

evet adamlar kafa karıştırıyor, yıllardır yaptıkları bu, bu ülkede güvenilir bir gazeteci bulmak çok zor... neye hizmet ettiğini anlayana kadar zaman geçiyor...

bize lazım olan Atatürk ilkeleridir, gösterdiği istikamet budur... eğer bu yoldan daha fazla saparcak olursak bir kısım insanlar ümmetçiliği getirmek isteyecekler, bir kısmıda emperyalistlerin isteği ile etnikçiliği... her ikiside bağımsızlığımızı daha da çok kaybetmememiz demek olacak... etnikçiler, ümmetçiler aynı şeye hizmet ediyor, kargaşalarda burdan çıkıyor, millet olmayıp herhangi birini seçmek zorunda mı kalacağız...

dikkat ediyorum ve endişe ediyorum Atatürk'e dolaylı dolaysız saldıranlar başka maskelerle ve başka sebeplerle ortada dolaşıyorlar ama bir yerde aynı şeye hizmet ediyorlar ve hepside Ab ve Abd'den destek alıyorlar...

Cengiz Çandar hangi milliyetçilikten söz ediyor, eğer ırkçılığı kasdediyorsa o zaman etnik ayrım küçük halkların ürünüdür demeliydi, milliyetçilik bu ülkede kişiye göre yorumlanmamalı, kişiye göre yorumlanırsa varılacak nokta bellidir... ideolojisi ne olursa olsun herkes milliyetçi olabilir... bu ülkenin ulusal çıkarları hepimizi ilgilendiriyor...

selamlar

Gönderi tarihi:
şimdi ben bu konudaki düşüncelerimi açıklarken sistemli davranacam biraz. önce millyetçilik kavramının ne olduğunu bir irdeleyelim:

milliyetçilik (nam-ı diğer ulusalcılık) ikinci dünya savaşında mussolini ve hitler'in benimsediği kafatasçı ve ırkçı politikadan farklı bir ideolojidir. örneğin bir milliyetçi aynı zamanda sosyalist olabilir çünkü milliyetçilikten amaç devletin ülkesi ve MİLLETİ ile bölünmez bütünlüğünü koruyabilmek adına yaptığı çalışmalardır. ama bir bir ırkçı bir sosyalist olamaz. çünkü ırkçılıktan amaç aynı kandan aynı ırktan aynı kültürden aynı dinden gelen insanları bir sentez içinde birleştirmek ve diğer halklardan üstün olduğu iddiası ile ARİ-IRK olarak kabul etmek ve bu şekilde yayılmacı emperyalist bir politika izlemektir. nitekim hitler'in ve mussolini'nin yaptığı budur

gelelim adı geçen ABD dışişleri bakanı'nın yaptığı açıklamaya:

ne demiş adam? milliyetçilik küçük halkların işidir. yani ne demek istiyor? yani şunu demek istiyor: "siz burakın milliyetçiliği falan bir kenara. bu artık safsatadır. 301'i de kaldırın gelen geçen canı istediğince milletinize de cumhurbaşkanınıza da ordunuza da meclisinize de sövsün saysın. eğer 301'i kaldırmazsanız siz milliyetçi bir ulus olacaksınız. yani ne olacaksınız? küçük bir ulus olacaksınız" adamın demeye getirdiği şey bu...

şimdi burada bi noktaya değinelim. ABD dışişleri bakanının "milliyetçilik" adını verdiği ve bir halkı küçük düşüren şey aslında IRKÇILIKTIR. bir halk milliyetçi olursa küçülmez IRKÇI olursa küçülür.

yani neymiş? bu 200 yıllık bilgisayar kabilesinin dış işlerden sorumlu oturan boğası aklı sıra bize milliyetçilik ırkçılık dersi verip 301'i kaldırmamız için baskı yapmaya çalışıyormuş. vay küstah vay...

bir yasada eksiklikler yanlış uygulamalar olabilir. ama bu durum o yasanın kaldırılmasını değil yeniden düzenlenmesini gerektirir. buna 301 de dahildir. buradan kastım 301'in kaldırılması değil.!!. 301'in kaldırılmasına ben de karşıyım. ama eğer bu madde gerçekten yanlış anlaşılmalara neden oluyor yanlış uygulamaları beraberinde getiriyorsa tekrardan düzenlenmek için gözden geçirilmelidir. bunun için o maddeyi kaldırmak gerekmez.

ayrıca bir ülkenin egemenlik haklarının içinde yasa yapmak yasa kaldırmak ya da değiştirmek de vardır. buna dışarıdan hiçbir şekilde müdahale edilemez. hiçbir ülkenin bir devletin egemenlik haklarına müdahale etmek gibi bir hakkı yoktur. bu böyle biline!!!

arkadaşlar. sakın ola bu 200 yıllık bilgisayar kabilesinin sözcülerinin ipe sapa gelmez laflarını ciddiye almayın. herkes kendi eteğindeki taşları ayıklasın. amerika bizim milliyetçiliğimize 301'imize bakacağına önce vietnam'ın hesabını versin. amerika önce vietnama attığı napalmlerin japonyaya attığı atom bombalarının hesabını versin de ondan sonra konuşsun amerika önce 1700'lü kızılderililere 1960'larda da afro-amerikalılara yaptığı soykırım'ın hesabını versin.

amerika önce hesap versin ondan sonra konuşsun!!!!

Açıklamaların konuya çok önemli bir ivme kazandırmıştır sevgili sosyalıst_demokrat arkadaşım...

Düşüncelerin karşısında yanlız olmadığınızı özellikle belirtmek istiyorum...

Siz değerli dostlarımızı burada görmek ve bu tür konulara ışık olabilecek değerli düşüncelerini bizlerle paylaşıyor olmak bile bize umut yeşertmektir...

Umarım meyvesiz kalmaz...

Dost sevgilerimle... :)

sevgili dipnot

ben seni anlıyorum seninde beni anladığını biliyorum... ben Atatürk milliyetçiliğnden söz ediyorum ve onun gerekliliğini vurguluyorum... eğer ulusal olarak bağımsızlığınız başka güçlerin kontrolünde ise milliyetçi çizgiden uzaklaşmışsınız demektir.

Atatürk'ün ehemmiyet verdiği en önemli şey bağımsızlıktır ve milli değerlerdir... bir milleti millet yapan özellikleri küçümsenemez... ülkemizde milli çizgiden çok uzun zaman önce uzaklaşıldı... mhp milliyetçiliği benimsemiş bir parti olarak görünsede asıl yaptığı bu değil...

evet adamlar kafa karıştırıyor, yıllardır yaptıkları bu, bu ülkede güvenilir bir gazeteci bulmak çok zor... neye hizmet ettiğini anlayana kadar zaman geçiyor...

bize lazım olan Atatürk ilkeleridir, gösterdiği istikamet budur... eğer bu yoldan daha fazla saparcak olursak bir kısım insanlar ümmetçiliği getirmek isteyecekler, bir kısmıda emperyalistlerin isteği ile etnikçiliği... her ikiside bağımsızlığımızı daha da çok kaybetmememiz demek olacak... etnikçiler, ümmetçiler aynı şeye hizmet ediyor, kargaşalarda burdan çıkıyor, millet olmayıp herhangi birini seçmek zorunda mı kalacağız...

dikkat ediyorum ve endişe ediyorum Atatürk'e dolaylı dolaysız saldıranlar başka maskelerle ve başka sebeplerle ortada dolaşıyorlar ama bir yerde aynı şeye hizmet ediyorlar ve hepside Ab ve Abd'den destek alıyorlar...

Cengiz Çandar hangi milliyetçilikten söz ediyor, eğer ırkçılığı kasdediyorsa o zaman etnik ayrım küçük halkların ürünüdür demeliydi, milliyetçilik bu ülkede kişiye göre yorumlanmamalı, kişiye göre yorumlanırsa varılacak nokta bellidir... ideolojisi ne olursa olsun herkes milliyetçi olabilir... bu ülkenin ulusal çıkarları hepimizi ilgilendiriyor...

selamlar

Sevgili sardunya...

Bilirsiniz...

Tarihin süzgecinde bakarsak Milliyetçilik kavramı uygarlık tarihinde bir aşamadır;

sanayileşme sürecinde burjuva kapitalizmi feodalizme karşı çıkarak ümmet toplumunu uluslaştırdı (milletleştirdi),

laikleştirdi,

demokratikleştirdi;

insanı kulluktan bireye dönüştürdü,

'yurttaş' kimliğine kavuşturdu...

Kısaca bu persfektifte baktığımızda

Milliyetçilik ya da ulusalcılık bu süreçte ilericiliktir...

Aydınlanmacılıktır...

Bugün ne farklı...

Öncelikli ülkemiz milliyetçileri herşeyi ile tartışmalı ve oturmalıdır...

Artık bu vatanı seven sol milliyetçiler, ülkücü milliyetçiler ve sağcı milliyetçiler safralarındaki taşı düşürmeliler...

Yoksa çanlar hepimiz için çalmakta...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:
Sevgili sardunya...

Bilirsiniz...

Tarihin süzgecinde bakarsak Milliyetçilik kavramı uygarlık tarihinde bir aşamadır;

sanayileşme sürecinde burjuva kapitalizmi feodalizme karşı çıkarak ümmet toplumunu uluslaştırdı (milletleştirdi),

laikleştirdi,

demokratikleştirdi;

insanı kulluktan bireye dönüştürdü,

'yurttaş' kimliğine kavuşturdu...

Kısaca bu persfektifte baktığımızda

Milliyetçilik ya da ulusalcılık bu süreçte ilericiliktir...

Aydınlanmacılıktır...

Bugün ne farklı...

Öncelikli ülkemiz milliyetçileri herşeyi ile tartışmalı ve oturmalıdır...

Artık bu vatanı seven sol milliyetçiler, ülkücü milliyetçiler ve sağcı milliyetçiler safralarındaki taşı düşürmeliler...

Yoksa çanlar hepimiz için çalmakta...

Sevgiyle kalın...

sevgili dipnot

sol, sağ, ülkücü hangisi olursa olsun eğer meselesi ulusal çıkarlar ise zaten ortak paydada buluşmak zorundalar hayır öyle değilde kendi anlayışlarını egemen kılmak ise zaten yapacak başka şey yok...

milliyetçilik ve ulusalcılık bir ülkenin her döneminde ilericiliktir... kendi kararlarını kendisi veren, tam anlamıyla bağımsız ve ulusal çıkar ne ise ona göre hareket etmektir...

bugün farklı olan yorumların çoğalmasıdır ama zaten yapılmak istenen de buydu, karşı karşıya getirilmemizin yollarından biride bu... benim kendimce bir sağlamam var kim ki Atatürk ilke ve inkılaplarını dejenere etmek istiyor o başka şeye hizmet ediyor demektir... başka bir forumda bugün birisi demiş ki, Akp hükümeti vatansevermiş.(!) hangi milli değerine özen göstermiş açıklama yok... oysa bütün milli değerlerini alaşağı ediyorlar... Atatürk'ün büstünün önünde açıklama yaparak ve Atatürkçüyüz diyerek Kemalist olunmuyor, gören göze klavuz gerekmiyor...

ben bu vatanı seven görüşü sağ, sol, ülkücü, ulusalcı ne olursa olsun hepsini vatansever biliyorum... evet çanlar bizim için çalıyor o yüzden ne söylediğimize, ne yaptığımıza, nereye gittiğimize, neye hizmet ettiğimize hepimiz dikkat etmeliyiz...

selamlar arkadaşım

Gönderi tarihi:

Sevgili Sardunya...

Biliyorsunuz ki bugün artık Türkiye'de tartışmanın zirvesindeki iki kavram dincilik-mukaddesatçılık ile milliyetçilik var.

Her iki kavramın da belirli birer sahipleri var.

İşin ilginci sol ise etkin olmadığı, ortalıkta görünmediği için nedense kendi geçmişinde ciddi bir yer tutmuş olan ulusalcılıktan bucak bucak kaçıyor .

Yurtsever olduğunu bile yarım ağız söylüyor.

Neden?..

Yukarıda belirttiğim ve üzerine önemle durduğum gibi...

Herşeyde olduğu gibi...

Kavramlar da tarihseldir, zamana ve zaman içindeki yorucu yolculuğa tabidirler de ondan...

Bahsetiğiniz gibi...

Eğer Türkiye bu tür kavramları yerine iyi oturtamaz ise... (ki emperyalizmin yapmaya çalıştığı da bu...)

Kısır döngü (fasit daire) den öte yol kadedemeyiz...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:
Sevgili Sardunya...

Biliyorsunuz ki bugün artık Türkiye'de tartışmanın zirvesindeki iki kavram dincilik-mukaddesatçılık ile milliyetçilik var.

Her iki kavramın da belirli birer sahipleri var.

İşin ilginci sol ise etkin olmadığı, ortalıkta görünmediği için nedense kendi geçmişinde ciddi bir yer tutmuş olan ulusalcılıktan bucak bucak kaçıyor .

Yurtsever olduğunu bile yarım ağız söylüyor.

Neden?..

Yukarıda belirttiğim ve üzerine önemle durduğum gibi...

Herşeyde olduğu gibi...

Kavramlar da tarihseldir, zamana ve zaman içindeki yorucu yolculuğa tabidirler de ondan...

Bahsetiğiniz gibi...

Eğer Türkiye bu tür kavramları yerine iyi oturtamaz ise... (ki emperyalizmin yapmaya çalıştığı da bu...)

Kısır döngü (fasit daire) den öte yol kadedemeyiz...

Sevgiyle kalın...

aslında bu kavramların sahibi olduklarını sananlar aldanıyor... ne din birilerinin tekeline girebilir, ne de milliyetçilik...

her ikiside topluma aittir, kendi içlerinde ve yüreklerinde hissederler, üstelik dindarlık demek illaki bir gruba bağlı olmak demek değildir... milliyetçilikte öyle... dindarlıkta milliyetçilikte samimiyet ister... özen ister... dikkat ister... tekelleştirilemezler...

bir kısım partiler din propagandası yapıyorlar diye bu onların dindar olduklarını göstermez, asıl önemli olan icraatlarıdır... eğer bu konuyu kullanıp kişisel mevki ve çıkar elde ediyorlarsa samimiyetsizlik vardır...

milliyetçilikte öyle, partilerin kendi üzerlerine alacağı bir konu değil, sosyal demokratlarda milliyetçi olur... milliyetçilik yapıyorum diye, insanları etnik kökene göre ayrıştırmak samimiyetsizlik ve küstahlıktır...

bir dönemeçten geçmekteyiz... kavram kargaşalarımız bu yüzden, birbirimize güvenmeyi unuttuk, 80'li yıllardan sonra... herkes bir diğer grubu anarşist gibi görüyor, oysa ulusal çıkarları için mücadele edenler, bağımsızlık mücadelesi verenler gerçek vatanseverlerdir...

selamlar sevgili arkadaşım

Gönderi tarihi:

geçmişimizi unutursak karşılaşıcağımız manzara aynı gözüküyor.......

''Atatürk milliyetçiliği, Anadolu toprağını vatan belleyen ve "Türküm" diyen her ferdi, hangi ırk veya etnik kökenden olursa olsun bir çatı altında birleştirmiştir. Milliyetçilik, temelde, birlik ve beraberlik ortamının tam manasıyla sağlanmasını amaçlayan kilit bir Atatürkçülük ilkesidir.''

yorumsuz sözü ATATÜRK'e bırakıyorum.....

''Şurada acıklı bir hakikat olmak üzere arz edeyim ki, memleketimizde külliyetli ecnebi parası ve birçok propagandalar dolaşıyor. Bundaki gaye pek aşikârdır ki, millî hareketi neticesiz bırakmak, millî emelleri felce uğratmak, Yunan, Ermeni emellerini ve vatanın bazı mühim parçalarını işgal gayelerini kolaylaştırmaktır. Bununla beraber her devirde, her memlekette ve her zaman görüldüğü gibi bizde de kalp ve âsabı zayıf, kavrayışsız insanlarla beraber vatansız ve aynı zamanda refah ve şahsî menfaatini vatan ve milletinin zararında arayan adî kimseler de vardır. Doğu işlerini çevirmede ve zayıf noktaları arayıp bulmakta pek usta olan düşmanlarımız, memleketimizde buna âdeta bir teşkilât haline getirmişlerdir. Fakat mukaddesatını kurtarma gayesiyle çırpınan bütün millet, işbu azim ve mücadele yolunda her türlü güçlükleri muhakkak ve mutlaka kırıp süpürecektir.

1919 (Nutuk III, s. 930)''

''Bir millet, varlığı ve hukuku için bütün kuvvetiyle, bütün fikrî ve maddî güçleriyle alâkadar olmazsa, bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını temin etmezse şunun, bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz. Millî hayatımız, tarihimiz ve son devirde idare tarzımız, buna pek güzel delildir. Bu sebeple teşkilâtımızda millî güçlerin etken ve millî iradenin hâkim olması esası kabul edilmiştir. Bugün, bütün cihanın milletleri yalnız bir egemenlik tanırlar: Millî egemenlik!

1920 (Nutuk III, s. 1185)''

................................................................

c) Yine Atatürk, kendi el yazısı ile yazdığı “MEDENİ BİLGİLER” adlı kitabında şöyle diyor:

(Din birliğinin de bir millet teşkilinde etkili olduğunu söyleyenler vardır. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz.

Türkler İslamiyeti kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. İslamiyeti kabul ettikten sonra, bu din, ne arapların, ne aynı dinde bulunan acemlerin ve ne de mısırlıların vesairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir etki yapmadı. Bilakis Türk milletinin milli bağlarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü İslam dininin gayesi, bütün milliyetlerin üstünde, kapsayıcı bir arap milliyeti siyasetine indirgeniyordu. Bu arap fikri, Ümmet kelimesi ile ifade olundu. Bu dini kabul edenler, kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeye mecburdurlar. Bununla beraber, Allah'a kendi milli dilinde değil, Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve yakarmada bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'ın ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar, ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin, adeta, bir kelimesinin manasını bilmediği halde, Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler. Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince, karışık cahil hocalar ağzıyla, ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan, dini, hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler.

...Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet verdirmeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete o öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaat ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm dileyerek ahiret hayatına kavuşmak telkin eden din hissi; dünyanın acısı dünyanın tokatıyla, derhal, Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi, derhal, yüzlerce asırlık kudret ve ferahlığıyla, büyük heyecanlarla çarpıyordu. Ne oldu? Türkün milli hissi, artık ocağında ateşlenmişti: artık Türk cenneti değil, eski, hakiki büyük Türk atalarının mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra.

Türk milleti, milli hissi; dini hisle değil, fakat insani hisle yan yana düşünmekten zevk alır. Vicdanında, milli hissin yanında, insani hissin şerefli yerini daima muhafaza etmekte iftihar eder. - Medeni Bilgiler, s.21. 364 ve devamı-)

Gönderi tarihi:

tarih bize göstemiştir ki ve hala göstermektedir ki Atatürk'ün uyguladığı ilke ve devrimlerin hepsi gerekliliktir ve öyle kalmaya devam edecektir... 100 yıl sonra o büyük önderin o çağda başardığını başaramıyoruz, ancak hala ona hayranlığımız devam ediyor... bir milleti millet yapan unsurların en başında milli değerler gelir ve yeryüzünde her millet büyük ölçüde milliyetçidir... asla çağ gerisinde kalmış bir düşünce olmadığı gibi vazgeçilmez bir değerdir... birleştirici unsurların en etkilisidir...

Atatürk bugün yaşamış olsaydı aynı ilkeleri ve devrimleri yapardı... günün koşullarında değişen bir şey olmadı... aksine tarih tekerrür etmekte devam ediyor...

Gönderi tarihi:

eren,

Almanyada türkler neo nazilerce yakılınca almanlar "Hepimiz Türk'üz" dediler ama. biz bence yanlış davrananları değil doğru davrananlarla kıyaslıyalım kendimizi. Irkçı ve faşist bir parti tarafından yönetilen. Şu an iktidarda bulunanların, meclisi silahla basıp başbakanı öldürdüğü bir ülke olan ermenistanla kıyaslamıyalım kendimizi.

.........................

kavramlar ülkemizde gerçekten büyük sorun. Hiç kimse öyle değil falan demesin. Bu ülkede çok fazla farklı milliyetçilik anlayışı var. Türkiyedeki tüm milliyetçilik anlayışları Atatürk Milliyetçiliğiyle bağdaşmıyor. Atatürkün ilkelerini ve devrimlerini içine sindiremeyip. lafta onun yolundan yürüdüğünü söyleyenlerde var. Laik olmayıp Atatürkçü olduğunu söyleyenlerde.

Atatürk milliyetçiliği, milliyetçiliğin tarih sahnesine çıktığı Fransız İhtilalindeki milliyetçilikle birebir örtüşen bir milliyetçilik anlayışıdır. Zira vatandaşlığı esas alır. İhtilalcilerin "Citroen" esası gibi.

ancak ülkemizde, kafatasına dayalı milliyetçilikte, mezhepçiliğe dayalı milliyetçilikte görülmüştür.

Milliyetçilik öyle bir kavramki tıpkı demokrasi kavramı gibi. Yani demokrasi kavramına bakalım. Dünyada hemen hemen bütün siyasi hareketler kendisinin demokrat olduğunu söyler. Kıstas buysa o zaman dünyada demokrasi problemi olmaması lazımdı.

Milliyetçilik kavramıda aynı. Atatürk'te milliyetçiyim diyordu. Hitler'de, Mussolini'de, Enver Hoca'da, Sultan Galiyev'de, Nelson Mandela'da, Pol-Pot'ta. Ama baktığımız zaman bu kişiler dünyadaki en farklı siyasi uçlarda bulunuyordu.

Atatürk, Nelson Mandela gibi kimileri, ulusuna özgürlük ve çağdaşlık getirdi.

Sultan Galiyev gibi kimileri bu yolda öldü.

Hitler, Mussolini, Pol-pot gibileride insanlığın gördüğü en büyük kıyımlara imza attılar.

Ama hepsi milliyetçi olduğunu söylüyordu.

Bu yüzden dünyada anlamı en karışık iki kavram var biri milliyetçilik, diğeri demokrasi.

Gönderi tarihi:
eren,

Almanyada türkler neo nazilerce yakılınca almanlar "Hepimiz Türk'üz" dediler ama. biz bence yanlış davrananları değil doğru davrananlarla kıyaslıyalım kendimizi. Irkçı ve faşist bir parti tarafından yönetilen. Şu an iktidarda bulunanların, meclisi silahla basıp başbakanı öldürdüğü bir ülke olan ermenistanla kıyaslamıyalım kendimizi.

kavramlar ülkemizde gerçekten büyük sorun. Hiç kimse öyle değil falan demesin. Bu ülkede çok fazla farklı milliyetçilik anlayışı var. Türkiyedeki tüm milliyetçilik anlayışları Atatürk Milliyetçiliğiyle bağdaşmıyor. Atatürkün ilkelerini ve devrimlerini içine sindiremeyip. lafta onun yolundan yürüdüğünü söyleyenlerde var. Laik olmayıp Atatürkçü olduğunu söyleyenlerde.

Atatürk milliyetçiliği, milliyetçiliğin tarih sahnesine çıktığı Fransız İhtilalindeki milliyetçilikle birebir örtüşen bir milliyetçilik anlayışıdır. Zira vatandaşlığı esas alır. İhtilalcilerin "Citroen" esası gibi.

ancak ülkemizde, kafatasına dayalı milliyetçilikte, mezhepçiliğe dayalı milliyetçilikte görülmüştür.

Milliyetçilik öyle bir kavramki tıpkı demokrasi kavramı gibi. Yani demokrasi kavramına bakalım. Dünyada hemen hemen bütün siyasi hareketler kendisinin demokrat olduğunu söyler. Kıstas buysa o zaman dünyada demokrasi problemi olmaması lazımdı.

Milliyetçilik kavramıda aynı. Atatürk'te milliyetçiyim diyordu. Hitler'de, Mussolini'de, Enver Hoca'da, Sultan Galiyev'de, Nelson Mandela'da, Pol-Pot'ta. Ama baktığımız zaman bu kişiler dünyadaki en farklı siyasi uçlarda bulunuyordu.

Hitler, Mussolini, Pol-pot gibileride insanlığın gördüğü en büyük kıyımlara imza attılar.

Bu yüzden dünyada anlamı en karışık iki kavram var biri milliyetçilik, diğeri demokrasi.

Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler.... :clover:

Gönderi tarihi:
eren,

:clover::clover::clover::clover::clover:

Kiyaslamayi da isimize geldigi gibi yapiyoruz.

Gönderi tarihi:
eren,

Cyrano

Milliyetçilik farklı anlaşılıyor diyelim sonra ne oluyor insanlar Türk olmayanları kesiyorlar mı ya da Hitler gibi yakıyorlar mı? Siz hangi milliyetçilikten söz etmektesiniz? Bilmeyende diyecek ki Türkiye'de Türk olmayanları sabun yapıyorlar, vatandaşlığı esas aldığını herkes biliyor. arkadaşlar arasında Türklüğü ile övünenlerin olmasıda gayet normal adam Türküm deyip adam mı kesiyor? bu hiddetin neden? Atatürk le kıyasladığın adamlara bak sonra senden Atatürkçüsü yok.

Bir Hitler, Mussolini, Pol-pot milliyetçiliği benimsenmemiştir! Türk ülkücüleri şerefli insanlardır. Yürek koyarlar ortaya ama mazluma ilişmemişlerdir. Bu ülke darbeler gördü, pkk, hizbullah, gibi etnik ve dinsel terör olayları gördü ama bölünmedi birbirine düşman olmadı. siz olmuş gibi anlatıyorsunuz.

Türk milliyetçisi kendisini nasıl istiyorsa öyle tanımlar iftihar eder, şeref duyar, Türklüğü ile övünür bunda gocunulacak bir şey yok. Türk milliyetçisinin tahammül edemediği tek şey kendisine vatansever süsü vermiş bozgunculardır. onlarıda gözünden tanırlar.

demokrasi ve milliyetçilik bu ülkenin vazgeçilmez iki unsurudur. sulandırılamaz.

Gönderi tarihi:

Diyarbakırlı bi belediye başkanı şu benzer bi şeyler zırvaladı: Kerkük'ün işgali Kürt milletine indirilen bir darbedir.

"Kürt Milleti"... İşte bu tanımlamayı sorgulayabiliriz. Kim bu Kürt milleti? Kerkük'ten diyarbakıra kadar olan bölgede yaşayanları kastediyor aklınca. Kerkük'te Kürtmü vardı abd. işgalibden önce? Ya da şöyle sorayım: ıraktaki kürtler/peşmergeler pkkyı desteklemiyolarmıydı? onlarda gelip buradaki kürtleri öldürüyolardı. Milliyetçiliğe bak hele... diyarbakırlı belediye başkanınında ne olduğu belli zaten, ppk ile diyalog öneriyo...

yine Milliyetçiliği sorgulayalım: Çin devrimi, rus devrimi hep bu duygularla yapılmadı mı? hatta ruslar, "rusluk" adına rus kültürünü yok ediyolardı... işe bak sen...

bi Milliyetçilikte abd.nin. halkın desteğini hatta oskar ödüllerini dağıtırken bile sanatçıların desteğini nasıl alıyolar: "ne olursa olsun abd halkı için yapılıyo.". mesela filmlerini izleyin, kötü adamlar, ne kadar kötü olursa olsun iyi ve kötü adamların hepsinin tek derdi abd milletinin menfaati. lafa bak çay demle.

bi Milliyetçiliği daha eleştirelim: Atatürk Milliyetçiliği... aynı topraklarda yaşayan herkesi kardeş saymış, bağımsızlık mücadelesindeki her millete destek olma sözü vermiş ve milliyetçiliği önermiş... hitler "Kemal, sende şu kafalar brekisefal mi ne, bi baktır yaa" dediğinde ciddiye bile almamış... Hitler Atatürk öldükten sonra şöyle demiş "Kemal öldükten sonra Türkiye'yi a.tallar yönetiyor."

Ben sonuncu milliyetçiliği tercih ediyorum.

konuyu açan yazı bence net değil. her milliyetçi akım birbirinin aynı değil ki! ülkücüleri var bunun Atatürkçüleri var, şaman/buduncuları var... hangisi küçük halk? Kurtuluş savaşını "Milliyetçi Ruh" ile veren M. Kemal'in Milliyetçiliğini benimseyen halk ve bu ruhu halka aşılayan M. Kemal mi küçük? E o zaman kusura bakmayın, bende küçüğüm yani... Her milliyetçiliği aynı kefeye koymayalım arkadaşlar. Anayasada var millet ve milliyetçilik kavramları ve tanımları.

Gönderi tarihi:

aslında bu kavramların sahibi olduklarını sananlar aldanıyor... ne din birilerinin tekeline girebilir, ne de milliyetçilik...

her ikiside topluma aittir, kendi içlerinde ve yüreklerinde hissederler, üstelik dindarlık demek illaki bir gruba bağlı olmak demek değildir... milliyetçilikte öyle... dindarlıkta milliyetçilikte samimiyet ister... özen ister... dikkat ister... tekelleştirilemezler...

bir kısım partiler din propagandası yapıyorlar diye bu onların dindar olduklarını göstermez, asıl önemli olan icraatlarıdır... eğer bu konuyu kullanıp kişisel mevki ve çıkar elde ediyorlarsa samimiyetsizlik vardır...

milliyetçilikte öyle, partilerin kendi üzerlerine alacağı bir konu değil, sosyal demokratlarda milliyetçi olur... milliyetçilik yapıyorum diye, insanları etnik kökene göre ayrıştırmak samimiyetsizlik ve küstahlıktır...

bir dönemeçten geçmekteyiz... kavram kargaşalarımız bu yüzden, birbirimize güvenmeyi unuttuk, 80'li yıllardan sonra... herkes bir diğer grubu anarşist gibi görüyor, oysa ulusal çıkarları için mücadele edenler, bağımsızlık mücadelesi verenler gerçek vatanseverlerdir...

selamlar sevgili arkadaşım

sevgili sardunyam bir insan düşünceleri nasıl bu kadar güzel ifade ede bilir...

siz ve sizingibi arkadaşlarım' çok teşekkür ederim.

inanın yukarıda ki yazdıklarınız düşüncelerimin aynası gibi...

türkiye cumhuriyeti'ni kuran türk halkına 'türk milleti'denir.

Dünyanın bize hürmet etmesini istiyorsak evvela bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen,fiilen,bütün iş ve hareketlerimiz'le gösterelim.

bilelim'ki milli benliğini bulamayan milletler başka milletlerin avıdır.

1923 M.KEMAL ATATÜRK

Gönderi tarihi:

Milliyetçilik farklı anlaşılıyor diyelim sonra ne oluyor insanlar Türk olmayanları kesiyorlar mı ya da Hitler gibi yakıyorlar mı? Siz hangi milliyetçilikten söz etmektesiniz? Bilmeyende diyecek ki Türkiye'de Türk olmayanları sabun yapıyorlar, vatandaşlığı esas aldığını herkes biliyor. arkadaşlar arasında Türklüğü ile övünenlerin olmasıda gayet normal adam Türküm deyip adam mı kesiyor? bu hiddetin neden? Atatürk le kıyasladığın adamlara bak sonra senden Atatürkçüsü yok

Öncelikle cidden ben artık bazı insanların hayatlarında hiç kitap vs okumamış olduklarıan emin oldum. Çünkü gerçekten bazı insanların ciddi anlamda okuduğunu algılayamam gibi bir problemi var. Bu arkadaşımızın söylediğine bak "Atatütürkü kıyasladığın adamlara " bak. Arkadaşım cidden merak ediyorum. okuduğunu anlıyamıyor musun. yoksa anlamakmı istemiyorsun. Ben Atatürk'ü başka dünya liderleriyle kıyaslamış farklarını ortaya koymuşum. adamın söylediğine bak.

Sonra önce sor bakalım. Türkiyede her milliyetçilik anlayışı aynı mı olmuş. bilmiyorsan sor bende anlatayım.

Bir Hitler, Mussolini, Pol-pot milliyetçiliği benimsenmemiştir! Türk ülkücüleri şerefli insanlardır. Yürek koyarlar ortaya ama mazluma ilişmemişlerdir. Bu ülke darbeler gördü, pkk, hizbullah, gibi etnik ve dinsel terör olayları gördü ama bölünmedi birbirine düşman olmadı. siz olmuş gibi anlatıyorsunuz.

Yıl 1938 ler. Bu günkü ülkücülerin fikir babası Hüseyin Nihal Atsız ve arkadaşları fanatik birer Nazi destekçisiydiler. Savaşta Nazi Almanyasını destekliyor, hükümetin Nazi almanyasıyla müttefik olması ve hatta Nazilerin türkiyeye girmesi gerektiğini yazıyorlardı.

Turancılar berlinde Nazi üniversitelerinde eğitim gördükten sonra yurda döndüler. Okullarda, orduda, bürokrasi kademelerinde buluna Turancılar, Nazi propagandası yaptıkları ve tarafsız olan türkiyeyi Nazi almanyasının müttefiki yapmaya kalkıştıkları için Toplu şekilde tutuklandılar ve yargılandılar. Bil bakalım Bu gün MHP'Nin türkçülük günü diye kutladığı tarih yani 3 mayıs ne. Hüseyin Nihal Atsız ve diğer Nazi destekçilerinin bu suçtan dolayı yargılandıkları tarih.

hani benimsememişlerdi, mussolini, hitler fikirlerini.

ARKADAŞIM ÖNCE OTUR BU ÜLKENİN TARİHİNİ BİR OKU SONRA CYRANO İLE BU KONULARI TARTIŞMAYA HAZIR HİSSET KENDİNİ.

Bakalım şimdi. Milliyetçilik anlayışının bu ülkede senin savunduklarınca geçmişte ne kadar farklı anlaşılıp anlaşılmadığını.

"Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun"

Hüseyin Nihal Atsız.

buyur bakalım. bu Atatürk milliyetçiliğimi şimdi Nihal Atsız'ın yazdıkları.

Mazluma ilişmediler öylemi. Maraşta, hamile kadınları ağaca asıp karınları deşmek, yeni doğmuş bebekleri bacaklarından tutup ikiye ayırmak. Yüzlerce insanı baltalarla, silahlarla, palalarla katletmek mazluma ilişmemek mi oluyor.

Bu ülkede olmadı mı bunlar. Çorumda, maraşta, malatyada, yaşanmadı mı bunlar. Bu ülke 6-7 eylül olaylarını görmedimi.

Bunların hepsi Atatürk milliyetçiliği öylemi. ve bende Çeçen asıllı olduğum için türklerin savaşması gereken iç düşmanıyım. benle beraber, çerkesler, lezgiler, lazlar, pomaklar, arnavutlar. hepimiz türk değiliz ve hatta türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıyız. ve sen buna Atatürk Milliyetçiliği diyeceksin he.

****.

Gönderi tarihi:
"Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun"

Hüseyin Nihal Atsız.

buyur bakalım. bu Atatürk milliyetçiliğimi şimdi Nihal Atsız'ın yazdıkları.

bu Atatürk milliyetçiliği değil ve olamazda sayın cyrano

bu sözleri söyleyenler-savunanlar hemde milliyetçilik adı altında bölücüdür,*******....bu ülkenin altını oymak isteyenlere yardımcı olmaktan başka bir şey değildir..

bizler aynı milletin mensuplarıyız...bu söylemlere artık prim vermeden eğriyi doğruyu görerek ülkemize yönelik tehditlerin farkına varıp hep beraberce tavrımızı göstermek zorundayız....

Gönderi tarihi:

evet frozen ancak görüldüğü gibi bazılarına göre bunlarda Atatürk milliyetçiliğidir. Bunları eleştirenlerde, milliyetçilik düşmanıdır.

ve böyle fikirleri yayan adamları milliyetçi diye savunurlar.

ah ne kötü okumamış olmak.

ne kötü bilmemek bu ülkede ırkçılığın adına milliyetçilik deyip, ırkçılığa milliyetçilik maskesi giydirilip neler yapıldığını.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.