Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
benim amacım sadece bana soranlara dinimi güzellikle anlatmak ve mantığıma inancıma uygun olmayan söylemlerde inancımı savunmak hepsi okadar.

Demek ki siz Kur'an-da yazili olan birkac guzelligi temel alip, cirkinlikleri es geciyorsunuz. Kur'an-da bolca bulunan bu cirkinlikleri de esgecmeyip, ona gore anlatmaniz lazim dininizi.

• Cevaplar 505
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

KÜÇÜK ŞEYİN DİLİNDEN.

Hayır ve şer, biz iki kardeşiz. Aynı ağacın sonsuza uzanan kollarıyız. Maziden gelir, bu güne uğrar, geleceğe koşarız… Zaman hep bizim öykümüzü yazar. Biz görünmeyiz. fakat her şeyimizle sizde, sizinle birlikte yaşarız. Çiçeklerimiz ve dikenlerimiz aralıksız açar… Bunlara bakıp herkes bir şey söyler. Çiçeğe diken, dikene çiçek diyenler olur. Sonun başlangıç, başlangıcın son olduğunu ise kimse bilmez… Yorumlar birbirine karışır… İşin ilginç yanı, uğraşlar ve eleştiriler arasında unutulur gideriz.

Seçiniz özgürsünüz.Fakat bizde büyümekte, gelişmekte ve seçilmekte hürüz. Olumlu çabanıza çiçeklerimiz: ihmallerinize, yanlış adımlarınıza ise ise dikenlerimiz aralıksız karşılık verir…

Küçük şey yoktur.

“ Göklerde ve yerde nice belgeler varki, yanlarından yüzlerini çevirerek geçerler”

(Yusuf ,105)

Öyle bir mükemmellik ki, ne bir şey ilave edilebilir ve nede ondan bir şey çıkarılabilir. Bu ahenkten sadece bir kuş şarkısı çıkarılsa, mutlaka noksan kalır onun yeri. Önce Evrendeki ahengi yorumlamak gerekir. Her şeyin aslında, gerçekte ne olduğu,İnsanın evrende taşımış olduğu değer,ancak böyle ortaya çıkar. Evrendeki birliği gören “ İNSAN” anlarki “Bütün” soyutlanan parça anlamını yitirir.

“HER ŞEY AKILLARA DURGUNLUK VEREN “BÜTÜN” ÜN PARÇASIDIR”

İnsan evrendeki ahenge uymak ve onun bir parçası durumundadır. Bu ilgiyi göremezse “İNSAN” ,kendini evrenin merkezi yada ekseni sanır.Kırık bir plak gibi, düşüncesi hep aynı nokta etrafında cızırdar durur.

İnsan gerçeğin özüne inmez, kabukla uğraşırsa,esrarkeşin esrarla yada balığın yemle kurduğu ilişki gibi, vakit geçmez bir başka şeyi gerçek yapar kendine.

“SAHTE AĞAÇ, HİÇ BİR ZAMAN HAKİKİ AĞACIN VERDİĞİ MEYVELERİ VERMEZ”

Tüm sistemler,”İZM” ler, gerçeğin ancak bir parçasını elinde tutar. Birkaç parlak sloganla doğruyu oynamaya çalışır. Genelde her yeni fikir yanlışta olsa bir süre için gerçek gibi görünür. Fakat “YAPAYIN” ömrü azdır bir gözlem doğru gibi görünürken onu bir süre sonra bir diğeri yalanlar. Gerçeğin yanında kısadır “YALANIN” ömrü…

“Sizi bebek olarak dünyaya çıkaran odur”

(Mü’min 67)

Her şey, ama her şey bir hatırlatma

Her şey,her görüntü,ilginiç bir öğretidir

İnsana kesin bir biçimde gelecek olan ölüm,öyleyse nasıl soyutlanır hayattan?

Bak,sıraya girmiş,tabutlar ayrı ayrı…Gör, unuttukları kabre koşuşan “İnsanları”…

Seherde öten horoz,trenin çığlıkları

Bu kaçıncı çağrı?

Bu kaçıncı uyarı?

İnsan duymuyormu?

Duymayacakmı? “KOŞUN KURTULUŞA” diye,

“AĞLAYAN EZANLARI!!!”

Gönderi tarihi:
ben öz dedim siz söz dediniz, onu anlatmaya çalıştım cümlelere takıldınız cümleleri bıraktınız anlamlara takıldınız.siz tartışmak için değil sadece karşı çıkmış olmak için yazıyorsunuz.

aslii

özü anlatan sözdür

söz olmadan öz anlatılmaz

saygılar

Gönderi tarihi:
Şüphe Yoktur, Allah Vardır.

Allah dediğiniz nedir?

Allah dediğiniz bir kanundur, bir düzendir!

Allah bir kütle çekim kanunudur...

...

Tanrı "Herşey"dir...

Tanrı "Herşeyde"dir...

Tanrı "Herşeyin Kendisi"dir...

Aslında tek bir kelime adhi eklememe gerek yok...

Tebrikler...

Gönderi tarihi:

Allah dediğiniz nedir?

Allah bir kütle çekim kanunudur...

Madde var mıdır yokmudur meselesi, madde hayal midir meselesi, madde Allah'ın sıfatlarının tecellisi mi meselesi..

Allah'ın yaratma sıfatı, yaratma işi, zatı , dünya fizik kanunlarıyla bilinebilecek bir iş değildir kanımca..

Ama emin olduğum bi şey var..

Allah var, Allah tek, Allah sonsuz ilim sahibi, Allah sonsuz kudret sahibi..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Tanrı "Herşey"dir...

Tanrı "Herşeyde"dir...

Tanrı "Herşeyin Kendisi"dir...

Aslında tek bir kelime adhi eklememe gerek yok...

Tebrikler...

Bu anlayışa göre ateistlerde tanrı,müslümanlarda tanrı oluyor.Tanrının bazı parçaları diğer parçalarını yiyerek,yok ederek ancak hayatta kalabiliyor.Yani tanrı var olduğu andan beri kendi kendi ile savaş halinde. Çok tuhaf bir tanrı bu gerçekten!!

Gönderi tarihi:
Demek ki siz Kur'an-da yazili olan birkac guzelligi temel alip, cirkinlikleri es geciyorsunuz. Kur'an-da bolca bulunan bu cirkinlikleri de esgecmeyip, ona gore anlatmaniz lazim dininizi.

Biz dinimizi seviyoruz ayrıca kuran da anlatacak cirkinlik yok kuranımız da dinimiz de çok güzel ve güzellik le dolu esgecilen birşey yok saygılar arkadaşım

Gönderi tarihi:

Allah dediğiniz nedir?

Allah bir kütle çekim kanunudur; sana der ki, bak kulum, sen şu binadan atarsan kendini ben senin canını alırım.

Allah bir su damlasıdır; yağmur olup yağar; bir sebze meyve olur. Kulum der, sen benden rızıklan, hayat bul, can bul; beni kendine çok bulduğunda; kardeşine de ver benden.

Allah topraktır; kulum der, sen bilirsin ki, benden geldin ve yine bana döneceksin; bunda şüphe yoktur!

Allah sestir, ışıktır. Allah Güneştir. Gökyüzünde dünyayı ısıtır ve ışıtırken; kulum der; bak kapına geldim, ben seninim; sen de benimsin; biz birbirimize aitiz; benden uzak olursan karanlıkta kalırsın.

Allah, gecedir. Kulum der, bak ben geceyim; beni gündüz beğenmedin; sana gece oldum geldim; hadi şimdi beğen artık beni.

Allah, kulu ile konuşur. Kulum der, ben seni güneş olup sevdim; beni beğenmedin! Kulum der, ben sana gece olup geldim; şimdi sana güneşi kim getirecek.

Kul, konuşur.

Ey rabbim, ben bana bildirdiğin kadarını düşünebildim. Beni gecende bırakma!

Allah, şöyle der kuluna; ey kulum; sen benden varoldun; ben sendeyim; sen bendesin; sen neyi irade edersen ben sana öyle gelirim.

Sen şimdi güneşi irade et, bunu tüm kalbinle iste; ben sana güneş olup döneceğim...

Sayın aslii ! anladığım kadarıyla sen , Sn.Tengeriin Boşig' inde belirttiği gibi özetle herşey = Allah demek istiyorsun.her halde kul , Allah'ın bir parçası olması hasebiyle niye kulunu yani kendisini cezalandırıyor. şöylede söylenebilir Allah herşeyin toplamı ise toplamı meydana getiren herbir parça değerlidir ve güzeldir gereksiz hiçbir şey yoktur. bu durumda bir ateistte bir müslüman kadar değerli değilmidir ?

Gönderi tarihi:

var olan güzellikleri inandırıcı olması içindir hep cehennemden bahsetseydi veya kötü işleri yapmaya zorlasaydı ( ki böyleleride az az var ve siz görmezden gelebiliyorsunuz ) kimse inanmazdı bunuda en güzel anlatan söz imzamda yazılı.

uyarlamak müslümanların en iyi yaptığı şey farkındaysanız dünyada doğru ve güzel olan şeyler hep allahın işi hikmeti v.s. olarak adlandırılır ama gözle görülmeyecek midelerimizin kaldıramayacağı vahşetlerde ise allahın işi hiç denmez hatta suç direk kullara kesilir bunların allah cezasını verecek denir. niyeki acaba insanlar allahtan habersizmi yapıyordu o kötülükleri bilakis allahın emriyle yapıyorlar bilirsinizki ondan habersiz yaprak kıpırdamaz.

Gönderi tarihi:
gözle görülmeyecek midelerimizin kaldıramayacağı vahşetlerde ise allahın işi hiç denmez hatta suç direk kullara kesilir bunların allah cezasını verecek denir. niyeki acaba insanlar allahtan habersizmi yapıyordu o kötülükleri bilakis allahın emriyle yapıyorlar bilirsinizki ondan habersiz yaprak kıpırdamaz.

abraham, katılıyorum

Gönderi tarihi:
Sayın aslii ! anladığım kadarıyla sen , Sn.Tengeriin Boşig' inde belirttiği gibi özetle herşey = Allah demek istiyorsun.her halde kul , Allah'ın bir parçası olması hasebiyle niye kulunu yani kendisini cezalandırıyor. şöylede söylenebilir Allah herşeyin toplamı ise toplamı meydana getiren herbir parça değerlidir ve güzeldir gereksiz hiçbir şey yoktur. bu durumda bir ateistte bir müslüman kadar değerli değilmidir ?

bunu sizi bir anne örneğiyle açıklamak istiyorum.

bizi dünyaya getiren kim annelerimiz,annelerimizin bize kızıp cezalandırması annemizin kendinide cezalandırması anlamınamı gelir hayır,bir anne dünyaya getirdiği çocukları arasında bir ayrım yaparmı hayır çünku hepsi kendi canının parçasıdır.peki annesine bağlı annesini seven ona düşkün bir evlatla,annesine sürekli isyan eden onu kıran inciten üzerindeki emeklerini hiçe sayan birmidir hayır,anne üzülür anne kırılır..çocuğu olan varsa empati kurarak daha iyi anlayabilir konuyu.

peki pişman olup annesinden özür dileyen evladını anne geri çevirebilirmi hiç bir zaman.çünkü anne şevkattir anne merhamettir ne kadar kızsada evladına pişmanlığına göz kapamaz affeder.

kuranda

deki; ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım,allahın rahmetinden ümit kesmeyin,şüphesiz o tüm günahları bağışlar,çünkü o bağışlayandır esirgeyendir -(zümer 53)

sizi karanlıkdan nura çıkarmak için apaçık ayetler indiren o'dur.şüphesiz allah size karşı elbette şevkatli olandır esirgeyendir-(hudud 9)

incile bakalım

allahımızın sınırsız acımasıyla yücelerden üzerimize güneş doğacak-(luka bap 1,79)

rabbin çok acıyan sevecenlikle davranan olduğunuz biliniz (yakubun mektubu bap 5-11)

tevrat da

rab rahimdir,raufdur çok sabırlıdır ve inayeti çokdur (mezmurlar bap 130,8)

Gönderi tarihi:

yaşamımız yani 60-100 yıl herneyse bu rakamı sonsuz yaşam ile karşılaştırırsak yaşamımız sonsuzluğun içinde kaybolur göremeyiz bile 0,00000000000000000000000000000000...................... şeklinde sonsuza kadar sürer bu sıfırlar

bu görülmeyecek kadar kısa bir an için ve bu anda inanmadığımız için geriye kalan sonsuz yaşamı yanarak geçireceğiz daha doğrusu yanmak hiç bitmeyecek :) yaa nasıl gülmeyeyim

ben böyle acımasızlık ve adaletsizliği kitaplarınızdan başka hiçbirşeyde görmedim

hangi merhametten bahsediyorsunuz siz

Gönderi tarihi:
peki öyleyse tartışalım inanışınıza göre doğrular yanlışları götürmüyor biliyorsunuz

söylermisiniz herşeyi bildiğini idda ettiğiniz yaratıcı bir insanın sonsuza kadar neler yapacağını biliyormu veya şöyle söyleyeyim sonsuzluğu öbür ucuna kadar görebiliyormu yoksa allahında bilmediği şeylermi var?

cehennem korkusunu dini bir kenara bırak ve öyle cevap ver sonsuzluğu diğer ucuna kadar biliyormu bilmiyormu?

Abraham sormuş ve inanışımıza’da “AHKAM” kesmiş ( doğrular yanlışları götürmüyor) demiş? süper bir cevap sanki ÖSS sınavı. Her şeyi bilen “ALLAH” Kainatı yaratan , her şeyi yoktan vareden, her şeyin kanununu koyan, “EZEL ve EBED’İ” de bilir nasılki bir damla spermden var ettiği insanoğlu yaratıcıya karşı sonsuzluğu soruyor’ki sorma yetisini elde ettiği “AKLI’NI” bile anlayamamış onuda yaratan “ALLAH” ı ve var ettiği düzeni sorguluyor işin güzel ve mücize tarafıda bu zaten “YARATILAN, YARATANI” sorguluyor hiç düşünülmezmi yaratılanda olan sorgulamayı yaratanın var ettiğini ve “İMTİHANI”. Neyse soru ,soran evvela kendini düşünsün ve “AN’ı” anlasın ondan sonrada sonsuzluk hakkında söz söylesin.

var olan güzellikleri inandırıcı olması içindir hep cehennemden bahsetseydi veya kötü işleri yapmaya zorlasaydı ( ki böyleleride az az var ve siz görmezden gelebiliyorsunuz ) kimse inanmazdı bunuda en güzel anlatan söz imzamda yazılı.

uyarlamak müslümanların en iyi yaptığı şey farkındaysanız dünyada doğru ve güzel olan şeyler hep allahın işi hikmeti v.s. olarak adlandırılır ama gözle görülmeyecek midelerimizin kaldıramayacağı vahşetlerde ise allahın işi hiç denmez hatta suç direk kullara kesilir bunların allah cezasını verecek denir. niyeki acaba insanlar allahtan habersizmi yapıyordu o kötülükleri bilakis allahın emriyle yapıyorlar bilirsinizki ondan habersiz yaprak kıpırdamaz.

“ALLAH’ tan” habersiz yaprak bile kıpırdamaz doğru Amenna “ALLAH” yarattığı bu büyük kainatta en karanlık gecede,en ufak kara karıncanın,kara bir kayadaki ayak sesini bile duyar ama karınca,yaprak,doğa kendilerine verilen vazifeleri yapar yani “İRADELERİ” yoktur hepsi “İNSAN” için vardır dolayısı ile İnsan da hür iradesi ile şuçda işler sevapta yapar yaptığı her ne ise onuda “ALLAH” İnsan’ ın talepleri doğrultusunda yaratır karşılığınıda görmesi koşulu ile.

“kuvvetine güvenenler korkutma küçüklüğünde bulunmazlar

Kuvveti,gücü,yaratan korkutmaz ikaz eder ister inan,ister inanma bu ikazda onun “ADALETİ’dir” sonradan haberimiz yoktu bilseydik yapmazdık teranelerine (sığınılacak ama) sığınılmasın diye.

Gönderi tarihi:

çok biliyorsan soruma cevap ver ben senin gibi sorgulamadan inanmadım herşeye araştırıyorum doğru olduğunu ıspatlayın inanayım

sorguladım deme hakkında yok sizin inanışınızda sorgulamak şirk koşmak oluyor

yani sen masaldan öteye geçememişsin buda benim görüşüm

sonsuzluk sonuna kadar nasıl bilinir bilinirse sonsuzluk olmaz

yalanla bakalım nasıl yalanlıyorsun

Gönderi tarihi:
çok biliyorsan soruma cevap ver ben senin gibi sorgulamadan inanmadım herşeye araştırıyorum doğru olduğunu ıspatlayın inanayım

sorguladım deme hakkında yok sizin inanışınızda sorgulamak şirk koşmak oluyor

yani sen masaldan öteye geçememişsin buda benim görüşüm

sonsuzluk sonuna kadar nasıl bilinir bilinirse sonsuzluk olmaz

yalanla bakalım nasıl yalanlıyorsun

“Sonsuzluk sonuna kadar nasıl bilinir,bilinirse sonsuzluk olmaz” bu söz yaratılan (İnsan) için doğru fakat Yaratan için sonsuzluk ilk ve son ezel,ebed bir şey ifade etmez çünkü sanatkarı “O” sınırlarını çizen “O” bize ne bildirdiyse o kadar konuşabiliriz buradaki sınırlardan kasıt kainat için “AHİRET” için değil. Sorgulayan insan bana “AKLININ,DÜŞÜNCENİN” sınırlarını göster değil “SONSUZLUĞUN” madem her şeyi araştırıyorsun “Zaman” kavramını açıkla “Zaman” nedir düşüncede,fikirde kısaca beyinde (AKIL) nedir “SONSUZLUKLA” bir ilgisi varmı ispata gerek yok kainat sonsuzmu,nasıl oluşmuş sınırları varmı (TESADÜFENMİ OLUŞMUŞ” bilgilendirirsen memnun olurum bu arada kainat’ın sonu varmı varsa tekrar nasıl oluşacak yoksa sonsuz olarakmı kalacak.

Sorgulama hakkında benim hakkımda karar vermişsin dolayısı ile inananlar hakkında sen kendi sorguladıklarınla meşgul ol bak ne kadar ilerlemişsin. ( MÜSLÜMANLAR ŞİRK KOŞMAZ) bu yazdığın doğru. Öbür yazdıkların slogan absürt yazılar cevap yazmaya gerek yok.

İnkar edenler, evren (gökler) ve yer birbirleriyle bitişik iken onları ayırdığımızı, her canlıyı sudan yarattığımızı görmüyorlar mı? Yine de onlar inanmayacaklar mı? (21 Enbiya Suresi, 30)

Saygılar sunarım.

NOT.

Hiç bir zaman (çok bildiğimi) Alim olduğum iddia etmedim etmemde. :)

Gönderi tarihi:
“Sonsuzluk sonuna kadar nasıl bilinir,bilinirse sonsuzluk olmaz” bu söz yaratılan (İnsan) için doğru fakat Yaratan için sonsuzluk ilk ve son ezel,ebed bir şey ifade etmez çünkü sanatkarı “O” sınırlarını çizen “O” bize ne bildirdiyse o kadar konuşabiliriz buradaki sınırlardan kasıt kainat için “AHİRET” için değil. Sorgulayan insan bana “AKLININ,DÜŞÜNCENİN” sınırlarını göster değil “SONSUZLUĞUN” madem her şeyi araştırıyorsun “Zaman” kavramını açıkla “Zaman” nedir düşüncede,fikirde kısaca beyinde (AKIL) nedir “SONSUZLUKLA” bir ilgisi varmı ispata gerek yok kainat sonsuzmu,nasıl oluşmuş sınırları varmı (TESADÜFENMİ OLUŞMUŞ” bilgilendirirsen memnun olurum bu arada kainat’ın sonu varmı varsa tekrar nasıl oluşacak yoksa sonsuz olarakmı kalacak.

Sorgulama hakkında benim hakkımda karar vermişsin dolayısı ile inananlar hakkında sen kendi sorguladıklarınla meşgul ol bak ne kadar ilerlemişsin. ( MÜSLÜMANLAR ŞİRK KOŞMAZ) bu yazdığın doğru. Öbür yazdıkların slogan absürt yazılar cevap yazmaya gerek yok.

İnkar edenler, evren (gökler) ve yer birbirleriyle bitişik iken onları ayırdığımızı, her canlıyı sudan yarattığımızı görmüyorlar mı? Yine de onlar inanmayacaklar mı? (21 Enbiya Suresi, 30)

Saygılar sunarım.

NOT.

Hiç bir zaman (çok bildiğimi) Alim olduğum iddia etmedim etmemde. :)

öyleyse sonsuzluk diye birşey yok yani uzayında bir sınırı var peki ordan öteye bişe yokmu yada ordan öteye kaçan kurtarıyormu :)

Gönderi tarihi:

İnkar etmeyenler bile görmüyorlar

Gönderi tarihi:
Arabın en korktuğu şeydir zaten ateş,sıcaklık,

en sevdiği şey de ağaç gölgesidir,bilmem anlatabildim mi.

Yanlış tesdpit..

Ateş ve sıcalklık tüm canlıların korktuğu bir şeydir..

Ateşi seviyorum onunla kucaklaşabilirim diyen bir canlıya rastlamadım.. :)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
öyleyse sonsuzluk diye birşey yok yani uzayında bir sınırı var peki ordan öteye bişe yokmu yada ordan öteye kaçan kurtarıyormu

Yukarıdaki "ALINTI" yazdığım iletilere "GÜYA" cevap? aslında ileti yazmaya başlarken verilecek yanıtı üç aşağı beş yukarı tahmin etmiştim sebebide kendilerine verilen cevapları "YA ANLAMIYORLAR,YA ANLAMAMAZLIKTAN GELİYORLAR,YADA ANLAMADIKLARINI ANLAMIYORLAR" bu itibarla üzerinde düşünüp yorum yapmaya değmez haydi sana iyi günler ve mutlu yaşamlar. ;)

Gönderi tarihi:

Madeci görüşe ait olan zaman ve made ezelidir ve sonsuzdur görüşü bugün modern bilimle birlikte geçersiz kalmıştır..

Zamanın izafiliği, maddenin big-bangla var oluşu ve yine madenin gittikçe bozunuma uğraması bu iddayı temelden sarsmıştır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Madeci görüşe ait olan zaman ve made ezelidir ve sonsuzdur görüşü bugün modern bilimle birlikte geçersiz kalmıştır..

Kişisel görüşler bilimsel verileri yanlışlamaz.

Zamanın izafiliği, maddenin big-bangla var oluşu ve yine madenin gittikçe bozunuma uğraması bu iddayı temelden sarsmıştır..

Bing bangın kendisi bile bir teoriyken, nasıl olurda bir iddiayı temelden sarsar

Gönderi tarihi:
Kişisel görüşler bilimsel verileri yanlışlamaz.

Haklısın ama bu kişisel görüş değil bilimsel bir görüştür..:)

Zamanın izafiliği madenin bozunuma uğraması vs.vs..

Bütün bunlar maddenin sonlu olduğunun ve ezeli olmadığının ıspatıdır..

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.