Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?  

182 üye oy verdi

  1. 1. Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?

    • A) Yasaklanmalı(EVET)
      537
    • B) Yasaklanmamalı (HAYIR)
      265
    • C) Kısmen
      200
    • D) Fikrim yok
      63


Önerilen İletiler

ben 21 yasinda uni ogrencisiyim.

annem hollandali ve hristiyan babam turk fakat musluman mi bilmiyorum...ALlah bilir orasini

20 yasima kadar bos yasiyordum..

okudum okullarda bas ortulu kizlarda vardi ( bu arada belcikada yasiyorum) ama bana hic birzaman karismadilar, basortusu hakkinda bisey demediler!!!erkeklerde vardi, sakalli bile ama ne dizlerime vurdular ne de laf attilar!!!

Muslumanligi gec kesfettim ama cok sukurler olsun ki RAbbim bana yardim ci oldu, aklimi kullandim ve elhamdulillah muslumanim. ve muslumanim demek bence guc gerektiren bisey...ve emin olunki musluman oldum olali o kadar insan beni caydirmakla ugrastilarki!!yani yok oyle sopa vurmak filan bacaklara!!!

turkiyenin durumunu tam olarak bilmiyorum yani cumhuriyet, ataturk filan hakkinda pek bi sey biliyorum diyemem

ama sunu biliyorumki...

belcika bile muslumanlarin azinlikta olmasina ragmen, hic birsekilde musluman olsun baska din mensupu olsun, kisitlamiyorlar...saygi gosteriyorlar...

okadar cok yanlis sey okudumki bu baslik altinda...

 

muslumanim dedigin zaman, bir dine mensupsun. ve bu dini karalamaya hakkin yok bence. bu din haktir. dini karalayan hakki karalar..lutfen yazdiklarimizi dusunup de yazalim...

 

neyssssssseh

 

 

 

evet gerçekten aklını kullanıp İslamiyeti seçmene bende çok sevindim. Alem-i İslam'a hoş gelmişsin.

 

---

 

 

düşünebiliyormusunuz, ileride kimbilir ne proflar, doktorlar..... çıkacağı yerde, malesef başörtüsünü bahane ederek arkadaşları üniversitelerde okutmuyorlar.

belki bilirsiniz Kadıköy Anadolu İmamhatip lisesiydi . burdan nice arkadaş , üniversite sınavında ilklere giriyordu hatta birinci olan arkadaşlarda vardı. yanlış hatılamıyorsam.(önceden) ya sonra. ??? ne yazıkki bazıları bunu kaldırdı (kaldıranlar malüm). bu arkadaşlara ne oldu, ilerideki öğrenim hayatları hayatları ???

 

acaba şunu düşünemidilermi, bunlar ister İmamhatipden gelsinler, ister diğer liselerden bunlar bu vatanın evlatları, bu arkadaşlar zekiler çalışkanlar... üniversite kapısına kadar başarılı bi şekilde gelmişler, okusunlar ileride VATANA MİLLETE yararlı olsunlar. biz bunları atacağımız yerde bunlara destek olalım daha iyi okusunlar, dünyada ilimde, bilimde .... daha iyi yerlere gelsinler .... ?

 

 

size bi hadise anlatayım arkadaşlar.

 

tartışma proğramının birinde (izleyenler bilirler). bi tarata türbanlı öğrenciler, diğer tarafta türbana karşı olanlar. vardı.

türbana karşı olanlar dedilerki = siz bizi geriletiyorsunuz..., diğer ülkeler uzaya çıktı biz sizin yüzünüzden çıkamadık...., (gibi şeyler söylüyorlardı)

 

türbanlı öğrencilerden birinin ceva bı şöyle idi = siz uaza mekik gönderdinizde bizim 1 metrelik türbanımızamı takıldı. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

umarım anlamışsınızdır.

 

Merak etmeyelim elbet bir gün bütün zülümler bitecek. İNŞAALLAH.

 

Selametle Kalın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 330
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Sevgili alaTurka

Din ile demokrasi asla bir araya gelemeyen kavramlardir. Din, totaliter, yani tek yerden gelen sasmaz degismez buyruklarla toplumu idare eder. Demokrasideyse bildiginiz gibi cok seslilik vardir we toplum, biribiriyle yarisan, tartisan yasalarin cogunluk sisemiyle uygulamaya konur. Türlü eksigine ramen demokrasi budur.

TÜRBAN: aynen siyasi malzeme yapilmistir. Ülkemizde politikacilar tarafindan türban takan müslüman, takmayan kadin ve kizlarimiz ise kafir algilamasina sürüklenmislerdir. Bu durumda siyasal arac oluyor mu olmuyor mu.

Elbette siyasal bir simge olmustur artik.

 

Gelelim türban özgürlügüne: Ünivst kizlarimiza bu özgürlük verildiginde ne olur biliyor musunz? Dinin dokunulmaz tabu olmasi nedeniyle bir süre sonra türbanli ögrencilerle türbansiz olanlari ayrilacaklardir, biri birleriyle konusmaycaklardir. Cünkü türbansiz ögrenci, dogal olarak okul bahcesinde erkek arkadasinin elinden tutacak, ya da öpecektir. Bu son derece insani ve güzel bir davranistir. Olayi gören türbanli kizlar ise, gördüklerine imrendikleri halde yavas yavas kontagi keseceklerdir. Okulda guruplasmalar kacinilmaz olacak, ve türbanlilar cogalmak isteyeceklerdir. Neden? Türbansizlar okulun ahlakini bozdugu sanisi ile tabi ki.

Ramazanda türbansiz kizlarimiz, kantinde okul bahcesinde caylarini icerken, digerleri kiyida kösede aksami bekleyeceklerdir. Bu ayrisma giderek iki gurup arasi düsmanliga dönüsecek, bir süre sonra türbanli kizlarimiza yardimci olmak amaci ile üniversite kapilarina sakalli gencler gelecek giren cikani kontrol etmeye baslayacaklardir.

 

Din dokunulmaz oldugu icin güvenlik yetkilileri ve okul idarecileri esnek davranacaklar, bunun ardindan sakalli gencler okul kapisindan türbansiz girenleri tehtid etmeye, korkutmaya baslayacak.

 

SÖZÜN GELIMI, Eger benim üniversitede okuyan sevgili kizimin bacagina bir sopa vuran sakalli yobazin, yemin ediyorum tutup sakallarini tek tek yolup, cübbesini agzna tikarim.ben cumhuriyet cocuguyum ve yobazliga asla prim vermeyecegiz.

 

Eee sakalli gencler bu kontrolü yaparsa, demokrasi savascilari aydin genclik bos mu duracak? Elbet onlar da örgütlenip saldiracaklar. Gördünüz mü olacaklari?

 

Ben yillar önce sultan ahmette sakalli genclerin ellerindeki ince kirbac gibi sopalarla kot ve etek giymis kizlarimizin bacaklarina vururken polisi seyrettigini gördüm. Igrencti.

Iste türban özgürlügünün ülkeyi getirecegi facia bu.

akilli yargi ve ünivrste yönetiminin korktuklari sey de bu.

 

TÜRBANI BIR GÜNDE TAKAR, BIR ÖMÜR CIKARAMAZSIN.

 

TÜRBANIN SERBEST BIRAKILMASI, ÜLKEDE DIN VE CUMHURIYET TARAFLARINI KARSI KARSIYA GETIRMEK VE ÜLKEYI ICTEN BÖLMEK.

BUNU ****** MILLIYETCILER, HAALA ANLAMAMAKTA DIRENIYORLAR,ONA SASIYORUM.

 

Türbanlı bayanları çağın gerisinde kalmış geri kafalı insanlar olarak nitelendiriyosunuz. Bu hakkı size kim veriyor. Türbanlı bayanların türbansız bayanlarla konuşmayacağını , erkeklerle arkadaşlık kurmayacağını iddia etmişsiniz. hiç de hoş olmayan tabirler kullanarak. Soruyorum size bu güne kadar türbanlı bayanların böyle bi tavır sergiledikleri nerde görülmüş? Görülmemiştir ,görülmeyecektirde.

Bu bayanlarımız gayet modern , ileri görüşlü , HERKES le arkadaşlık kurabilen , kendilerinden emin , Allah'ın emrine itaat etmekten başka farklı bir amaç beslemeyen , ülkelerinde özgürce inançlarının gerektirdiği şekilde yaşamak isteyen madur kişilerdir.

Nasıl bir zihniyettir bu ya. Neye göre böyle suçlamaları yapabiliyorsunuz. Kesinlikle doğruluk payı olmayan tamamiyle uydurma olan bu düşüncelerinizi kendinize saklayın lütfen.

Ben türbanlı değilim ama müslümanım . bunun aksini kimse iddia edemez. müslümanlığı bu şekilde sınırlamak çok yanlıştır.

Umarım siz ve sizin gibi düşünenler bir gün TIPKI türbanlı bayanlar gibi LAİK kişiler olabilirsiniz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ARKADAŞLAR TÜRBANA EL UZATANLAR YADA FİKİRLERİYLE SATAŞANLARIN DERDİ TÜRBAN DEĞİL İSLAM DİNİ'DİR.BENİM İMAN ETTİĞİM DİN, KİTABIM OLAN KURAN-I KERİM BAŞÖRTÜSÜNÜ EMREDİYOR EEE BEN ONU EŞİME BACIMA TAKTIRMAYACAM..NEDEN KARDEŞİM NEDEN MÜSLÜMANIM DİYORSAN AÇ KURAN-IKERİM'İ OKU DEFALARCA OKU İYİCE ANLA GİDİP DAVİNCİ NİN ŞİFRESİNİ ONUN BUNUN KİTABINI OKUYACAĞINA SENİN ÜMMETİNE İNEN KİTABI OKU ORDA HERŞEY YAZIYOR ZATEN...KALBİNDE BİRAZ İMAN NURU VARSA ZATEN ANLARSIN...TÜRBANA,KAPANMAYA KARŞI ÇIKANLAR KEFENSİZ GÖMÜLSÜN O ZAMAN....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ARKADAŞLAR TÜRBANA EL UZATANLAR YADA FİKİRLERİYLE SATAŞANLARIN DERDİ TÜRBAN DEĞİL İSLAM DİNİ'DİR.BENİM İMAN ETTİĞİM DİN, KİTABIM OLAN KURAN-I KERİM BAŞÖRTÜSÜNÜ EMREDİYOR EEE BEN ONU EŞİME BACIMA TAKTIRMAYACAM..NEDEN KARDEŞİM NEDEN MÜSLÜMANIM DİYORSAN AÇ KURAN-IKERİM'İ OKU DEFALARCA OKU İYİCE ANLA GİDİP DAVİNCİ NİN ŞİFRESİNİ ONUN BUNUN KİTABINI OKUYACAĞINA SENİN ÜMMETİNE İNEN KİTABI OKU ORDA HERŞEY YAZIYOR ZATEN...KALBİNDE BİRAZ İMAN NURU VARSA ZATEN ANLARSIN...TÜRBANA,KAPANMAYA KARŞI ÇIKANLAR KEFENSİZ GÖMÜLSÜN O ZAMAN....

 

İşte bu sorunun çözümünü istemeyenlerin ekmeğine yağ süren türbanı siyasete daha kötüsü dine alet

edenlerin herzamanki tavrı.Sen bu şekilde türban takmayana haddini aşıp islam dışı damgasını vurursan senin gibi türbanı siyasete alet eden bir kaç azınlık şahsiyet yüzünden amacı sadece okumak ve öğrenim görmek olan daha çok türbanlı üniversite öğrencisinin önünü ve sorunun çözüm yolunu tıkayan en büyük taş olamaya devam edersin...Bırak isteyen türban taksın isteyen türban takmasın,türban takmayanın da imanını sen mi belirleyeceksin ağır ol...!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

memleketimizde baş örtüsü meselesi gündeme oturdu ve bazı kesimlerin yani dış güçlerin on yıllara vurdugu planları yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı.

 

ne oldu baş örtüsü bilmem nerelerde yasaklandı ... sonra sonrası malum

biraz beyin fırtınası yapsak sonrasını düşünemiyorum bile

 

hadi gündeme kuran_ı kerim getirseler ne olacak

Allahın kelemından nasıl bahsedecek gündem yaratanlar..

 

şeriat gelecek herkes çarsafa bürünecek özgürlüğümüz kısıtlanacak .. oruç tutmaya namaz kılmaya mecbur kılınacagız gibi fitneler atılacak ..

 

 

beyler beyler

 

Allah C C kimseyi zorlamamış... ama kuran_ı kerimi bilmeyen okumayan bunları bilemez ...

biz insanlara Rabbimiz en büyük özgürlüğü vermiş beyini vermekle .. düşüne bilirsin isyan edebilirsin küfür edebilirsin ... Allah_u Teala sizi bi robot gibi yaratmadıysa buna şükredin ve tevbe edinnnnnnn.......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte bu sorunun çözümünü istemeyenlerin ekmeğine yağ süren türbanı siyasete daha kötüsü dine alet

edenlerin herzamanki tavrı.Sen bu şekilde türban takmayana haddini aşıp islam dışı damgasını vurursan senin gibi türbanı siyasete alet eden bir kaç azınlık şahsiyet yüzünden amacı sadece okumak ve öğrenim görmek olan daha çok türbanlı üniversite öğrencisinin önünü ve sorunun çözüm yolunu tıkayan en büyük taş olamaya devam edersin...Bırak isteyen türban taksın isteyen türban takmasın,türban takmayanın da imanını sen mi belirleyeceksin ağır ol...!!!

 

 

ben kimsenin imanını belirlemiyorum sevgili kardeşim...kimseye zorla türbanda taktırmıyoruz yazıyı iyi oku türbanıda alet ettiğim falan yok benim demek istediğim kuran-ı kerim'de türban takın yazıyorda neden hala tartışıyoruz söylermisin....tabii hayatında açıpta okuduysan... -_- yok islama alet ediyon yok siyasete alet ediyon ortada alet falan yok kardeş islam dini türbanı emreder isteyen takar istemeyen takmaz bizim dinizimde zorlama yoktur benim zoruma giden benim annem eğer üniversite kapısından içeri türbanlı diye giremiyorsa benim mezuniyet törenimi izleyemiyorsa işte buna dayanamam anladın mı ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben kimsenin imanını belirlemiyorum sevgili kardeşim...kimseye zorla türbanda taktırmıyoruz yazıyı nerenle okudun anlamadım türbanıda alet ettiğim falan yok benim demek istediğim kuran-ı kerim'de türban takın yazıyorda neden hala tartışıyoruz söylermisin....tabii hayatında açıpta okuduysan... -_-

 

Merak etme sevgili arkadaşım Kuran'ı arapçada okudum türkçede...Senin yazında yaptığın yorum belli bunu tartışmaya gerek yok,anlayan ne demek istediğini anladı,gelelim Kuran'da ki türban takın yazdığı hususuna heralde Kuran'ın Nur Suresi'nin 24. Ayetini kast ediyorsun.O ayetde geçen ''ziynet'' kelimesinin ilk manası takı anlamındadır,tabi çeşitli yorumlara göre de ''kadın vücudu'' anlamında kullanılabilir ve böyle yorumlayanlara da inaçlarından ötürü saygı duyarım ve bu beni de ilgilendirmez,ancak bunu bir dikte olarak İslam'ın şartı örtünmektir,bu farzdır, kapanmaya karşı çıkanlar kefensiz yatsın gibi cümleler yazarsan tepki de çekersin.

 

İslam'ın 32 olmazsa olmaz farzını biliyorsun heralde bir araştır bakalım orda baş örtüsü gibi bir farz var mı...hadi kolay gelsin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

NUR SURESİ'NİN 24. DEĞİL 31. AYETİ

 

NUR SURESİ

 

31. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Yüz ve el gibi görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

NUR SURESİ'NİN 24. DEĞİL 31. AYETİ

 

NUR SURESİ

 

31. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, IRZLARINI korusunlar. Yüz ve el gibi görünen kısımlar müstesna, ZİNET (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden(CARİYELERDEN), yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye AYAKLARINI YERLERE VURMASINLAR. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

 

Senin yazdığın bu meal klasik dönem Kuran tefsirinin üzerinde ittifak sağlanmamış yorumundan ibaret.Ayette büyük harf olarak değiştirdiğim kelimeler hiçbir Kuran tefsirinde tam olarak aydınlatılmamış bildiğin varsa örnek ver.Türkçe kimi meallerde iffet veya senin IRZ olarak yazdığın kelimenin Kuran ayetindeki anlamı kadının cinsel organı demek olan fuructur.(tekili farc)Senin (yer) olarak yazdığın ZİNETin''süs''(ziyna)ne olduğu hakkında hiçbir tefsir kitabı açıklık getirmemiştir.Zinet kimi tefsir kitaplarına göre yüzü,kimine göre ziynet eşyaları kimine göre yüzüğü,kimine göre göğüsleri kimine göre de ayak bilekleridir.

Ayrıca bu ayet gerek yaşam tarzı ve ahlak anlayışı bakımından günümüzden ve Türk geleneklerinden apayrı bir topluma geldiğini de varsayarsak türbanın İslam'ın olmazsa olmaz şartı olarak kabul etmek en büyük yanlış olur.Ahzab 59'da ki ayetde ''Ey peygamber!Eşlerine,kızlarına,müminlerin kadınlarına,dışarı çıkarken üstlerine örtü almalarını söyle;bu onların tanınmalarını ve böylece incitilmemeleri için daha iyidir.Allah bağışlar ve merhamet eder'' der Eski Arap toplumunda köle kadınlarla hür kadınları birbirinden ayırmak ve sokakta cariye veya köle sanılarak tacize uğramalarını engellemek için indirilmiştir.Peki vaktiyleinsanların resm edilmiş şeylere tapabileciği endişesiyle vaz edilmiş resim yasğını ne yapacaksın.Kaynaklar illetin yok olan bir hükmü meydana getirebileceğini yazar.Bunun tersi bir hükmün illetin kalkmasıyla geçerliliğini yitirmesidir.Günümüzde 7. yüzyıl arap toplumundaki gibi hiç kimsenin resm edilmiş şeylere tapmayacağını bildiğimize sen resim yasağının geçerliliğinden bu çağda söz edebilirmisin.Aynı şekilde günümüzde kölelik ve cariyelik gibi kurumlar ortadan kalktığına göre 7-14. yüzyıllar arasında ''cariye sanılıp taciz edilmesinler'' diye önerilmiş zamanın koşullarına göre rasyonel bir tedbiri bu çağda İslamın olmazsa olmaz bir ilkesi olarak savunmak ilk başta Kuran'a ve İslama yapılan bir haksızlık olur.

 

Başörtüsünü inancının bir gereği olarak takanlara karşı hiçbir tavrım yok.Hatta üniversitelerde uygulanan yasağı da anti-demokratik buluyorum.Ancak bu yasağa karşı haklı olarak tavır alanların yanında olayı provake ederek başörtüsü takmayanlara karşı inançlı inançsız ayrımı yapan bir grup ''azınlığı'' görmek de canımı sıkmıyor değil hani...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın efatalit.

İslamda örtünme vardır arkadaşım. ister kabul edin ister etmeyin oradı sizin bileceğiniz bişey.

TEFSİRLER FARKLI YORUM YAPMIŞ OLABİLİR. AMA HEPSİNİN ORTAK NOKTASI İSLAMDA ÖRTÜNME VARDIR. BUNU İYİCE ANLAYALIM.

 

 

 

NUR SURESİ

 

31. MÜ’MİN KADINLARA DA SÖYLE, GÖZLERİNİ HARAMDAN SAKINSINLAR, IRZLARINI KORUSUNLAR. YÜZ VE EL GİBİ GÖRÜNEN KISIMLAR MÜSTESNA, ZÎNET (YER)LERİNİ GÖSTERMESİNLER. BAŞÖRTÜLERİNİ TA YAKALARININ ÜZERİNE KADAR SALSINLAR. ZİNETLERİNİ, KOCALARINDAN, YAHUT BABALARINDAN, YAHUT, KOCALARININ BABALARINDAN YAHUT OĞULLARINDAN, YAHUT ÜVEY OĞULLARINDAN, YAHUT ERKEK KARDEŞLERİNDEN, YAHUT ERKEK KARDEŞLERİNİN OĞULLARINDAN, YAHUT KIZ KARDEŞLERİNİN OĞULLARINDAN, YAHUT MÜSLÜMAN KADINLARDAN, YAHUT SAHİP OLDUKLARI KÖLELERDEN, YAHUT ERKEKLİĞİ KALMAMIŞ HİZMETÇİLERDEN, YAHUT DA HENÜZ KADINLARIN MAHREM YERLERİNE VAKIF OLMAYAN ERKEK ÇOCUKLARDAN BAŞKALARINA GÖSTERMESİNLER. GİZLEDİKLERİ ZİNETLER BİLİNSİN DİYE AYAKLARINI YERE VURMASINLAR. EY MÜ’MİNLER, HEP BİRLİKTE TÖVBE EDİNİZ Kİ KURTULUŞA ERESİNİZ!

 

 

 

 

ZATEN AYETTE BAKACAK OURSAK

 

""" YÜZ VE EL GİBİ GÖRÜNEN KISIMLAR MÜSTESNA, ZÎNET (YER)LERİNİ GÖSTERMESİNLER. BAŞÖRTÜLERİNİ TA YAKALARININ ÜZERİNE KADAR SALSINLAR""""

 

SİZCE BU KISIM AÇIK DEĞİLMİ. BAKIN YÜZ VE ELLER MÜSTESNA ZİNET YERLERİNİ GÖSTERMESİNLER DİYOR AYET. BAŞÖRTÜLERİNİ YAKALARININ ÜZERİNE KADAR SALSINLAR. !!!!!!!

 

 

 

AYRICA DEMİŞSİNKİ.

"Ayrıca bu ayet gerek yaşam tarzı ve ahlak anlayışı bakımından günümüzden ve Türk geleneklerinden apayrı bir topluma geldiğini..."

 

TÜRNBANIN AHLAK ANLAYIŞINDAN NERESİ UZAK ARKADAŞIM SANA SORUYORUM. ASIL BİZİM GELNEKLERİZ ÖRTÜYLE, TÜRBANLA YOĞRULMUŞ, SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ.

 

------

 

AYRICA BİZ TÜRBAN İSLAMIN VE İMANIN ŞARTI DEMİYORUZ BU ŞARTLAR ZATEN BELLİ, TÜRBAN TAKMAYAN İMANSIZ OLURDA DEMİYORUZ, KİMİN İMANI VAR KİMİN YOK ALLAH BİLİR. FAKAT TÜRBAN İSLAMDA YOKTUR DİYEMEZSİNİZ, ÇÜNKÜ AYETLER AÇIK BİR ŞEKİLDE ÖRTÜNMEYİ EMR EDİYOR. BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hani özgür bi ülkeydi burası ? Biz sizin başı açık arkadaşlarınıza analarınıza karışıyomuyuz ? Sizde bizim analarımızın nenelerimizin inançlarına saygı duyun bari.Git türban yasaklanmalı diye babaannene anlat bakalım o ne diyecek sana?? !!!

 

NUR SURESİ'NİN 24. DEĞİL 31. AYETİ

 

NUR SURESİ

 

31. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Yüz ve el gibi görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

 

Erbay kardeşim Allah'ın rahmeti,bereketi üstüne olsun !!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

uzun uzun yazılmış pek çok açıdan.

 

ne kadar inkar etmeye kalkışırsanız kalkışın örtü farzdır. bunu ayetle, hadisle ve icma ile sabit kılan deliller var. kaldı ki türban dinin bi emri olmasa (ki farzdır) bi mezhebi inanç olsa da bu yasağı gerektirir mi

 

komik olan şu ki "türbanı siyasi emellerine alet eden sağcı siyasetçiler" ne kadar suçlu ve yobazsa "türbanı siyasi ideallerine alet eden ve dini toplumdan soyutlamaya çalışan solcu siyasetçiler" de o kadar suçlu ve yobazdır.

 

arkadaşlar lütfen mantıklı olalım. başörtüsü bayanların kullandığı bir örtüdür. bu ülkeyi örtülü bayanlar mı tehdit ediyor? mağdur olan bu bayanlar başlarını açtıklarında dinlerini ve ideolojilerini terk mi ediyorlar? kaldı ki niyeti kötü olan hiçbir insan bu gibi yasakları umursamaz.

 

özgürlük gelirse üniversiteler türbanlı dolar, türbanlılar kapalı bir loca kurar, ülkeyi ele geçirirler, şeriat gelir, öcü öcü dolanırlar etrafımızda gibisinden komik yorumlarınız hayal gücünüzün ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. türban takma hususunda özgür olan bayanlara bakın. onlar pek çok açık bayandan çok daha gösterişli ve dikkat çekmeye meyyal. siz kalkmış şeriattan bahsediyorsunuz? sizi geçtim de şeriat nedir bilen kaç müslüman var ki?

 

bizim müslümanlar olarak kendi içimizde o kadar çok problemimiz var ki sizin bu gereksiz engellerinize hiç gerek yok.

 

yasakları savunmak, hakların ihlalini savunmak bir gün kendi haklarınız elinizden alındığında itiraz hakkınızı elinizden alır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ne kadar çok türban kalksın diyen var..?şaşırdığımı söyleyemem bu konuda..

bikere türban değilde başörtüsü demeyi tercih ederim..çünkü türban sanki daha siyasi anlam taşıyor başörtüsüne göre..

insanların ön yargılı olmasını anlıyorum..çünkü siyasi amaç güderek başörtüsünü kullanan insanlar yüzünden inancı gereği yaşayanlara hep ön yargıyla yaklaşılıyor..demokrasiyse,özgürlükse insanların yaşam tarzına saygı duyalım..

din bir kültürdür..yaşam biçimidr..bunu kimsenin yargılamaya hakkı yoktur..

ama siyasetle dini de karıştırmayalım lütfen.. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıca bu ayet gerek yaşam tarzı ve ahlak anlayışı bakımından günümüzden ve Türk geleneklerinden apayrı bir topluma geldiğini de varsayarsak türbanın İslam'ın olmazsa olmaz şartı olarak kabul etmek en büyük yanlış olur.Ahzab 59'da ki ayetde ''Ey peygamber!Eşlerine,kızlarına,müminlerin kadınlarına,dışarı çıkarken üstlerine örtü almalarını söyle;bu onların tanınmalarını ve böylece incitilmemeleri için daha iyidir.Allah bağışlar ve merhamet eder'' der Eski Arap toplumunda köle kadınlarla hür kadınları birbirinden ayırmak ve sokakta cariye veya köle sanılarak tacize uğramalarını engellemek için indirilmiştir.

 

efatalit böyle yazmışsnda kuran_ı kerim kıyamet gününe kadr gönderilmş..son kitap değil mi..vede hükmü kıyamete kadar devam edecek..bu zaten kuranda bildirilmiş..nasıl kendin hüküm verebiliyorsn bende onu anlayamadm..apayrı bir toplum derken..? kuran tüm insanlara gönderildi..ayrı toplum ve geçici hüküm diye bişey yok ..orda yazılanlar geçerliliğini diğer kitaplar gibi yitirir mi?..zaten yitirecek olsa..tevrat gibi incil gibi başka bir kitap daha gelirdi ve diğerlerinde olduğu gibi bu bildirilirdi..neyse seninde dediğin gibi "insan ön yargısını parçalamak atomu parçalamktan daha zordur" çok doğru..ve görmek istediğin gibi görürsün herzaman..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zor dostum zor anlaşmak, her devletin hukukları vardır.

 

diğer şeylere gelince bi kolayı bulunuyorda, bu tarz İslami mevzulara gelince neden zor oluyor. !!!

kaldıki insanların dini yaşamaları hukuka aykırımı. değil tabiki. bırakalım insanlar Dini inaçlarını yerine getirsinler.

 

---

 

GELECEK DE, BİR GÜN GELECEK !!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ayetleri çarpıtmak da günümüzün modası oldu :)

Bu modanın öncülerinden Zekeriya Peyaz ona bakarsanız Po rno film seyrederkende ben bunu ibret almak için seyrediyordum demişti de karnımı tutmuştum..( gülmekten ağrıdı ya )

Tartışılmaz bile.. Kuran örtününüz der... Bunu çarpıtmaya çalışan zihniyete hemen şu cevabı verin .. Kuranı en iyi anlayan ve bilen Hz peygamberimizin eşleri neden kapalıydılar o zaman.. ;)

Sakın coğrafi konum du arap adetleriydi falan filan demeyin onunda cevapları hazır bozulursunuz..

Bırakınız kapanmak isteyen kapansın açaılmak isteyen de açılsın.. Buna Allahtan başka kimse karışmasın .. Hani meşhur çok kullanılan bir laf var ya '' Allahla kul arasına girilmez'' diye... E girmeyin sizde ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türban yasaklansın diyen arkadaşlar bakın toynbee sizin hakkınızda ne diyo

Toynbee:' Türklere neden saygı duyayım ki ? Beni taklit edene neden saygım olsun ? Benim medeniyetimi bişeyler katmayana neden saygım olsun ? ' Bizimde size neden saygımız olsun !!!

 

Yaşasın Zalimler için Cehennem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! B)B)B):lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.