Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 12 Şubat 2007tarihli Hürriyet'in Kelebek ekinde Haluk Bilginer 'le yapılmış bir söyleşide değerli tiyatrocumuzun anlattıklarını okuyunca Alman-domuz çağrışımını anımsadım. Şöyle diyordu Haluk Bilginer: "Hepimiz ırkçıyız. Türk toplumu ırkçı bir toplum. Bilinçaltımıza çocukluğumuzdan beri ırkçılık işleniyor. Örneğin, biz 'Anladıysam Arap olayım' derken düşünüyor muyuz ne söylediğimizi ya da ne yaptığımızı? Araplara hakaret ediyoruz. Ya da ' Çingene hesabı yapma' diyoruz. Birisini aşağılamak için Çingene diyoruz. Yani Çingenelere hakaret ediyoruz. Ya da ' Korkak Yahudi' diyoruz, 'Ermeni tohumu' diyoruz. 'Kürt çalar, Çingene oynar' diyoruz. İşte bunlar bizim bilinçaltımız. Bu sözler, bilinçaltımıza işlenen ırkçılıktır. Eğer kulağımız da duyuyorsa ağzımızdan çıkanı, o zaman bu toplumda şiddetin neden hüküm sürdüğünü daha iyi anlarız." Sonra haklı olarak soruyor Bilginer: "Anladıysam Türk olayım dersem ne diyeceksin?" Evet, ne denecek? Aptal yerine konulan Türk tepkisiz mi kalacak? Öyleyse Araplar?.. Sözlü sınavda çocuk, öğretmenin "Türk milletini oluşturan maddi unsurları sayar mısın" sorusunu, eğer "Dilimiz, dinimiz, ırkımız" diye yanıtlamazsa sınıfta kalıyor. Şimdi elimizi vicdanımıza koyup soralım kendimize: Bu resmi "millet" tanımı, yurttaşlarımız olan Kürtleri, Yahudileri, Romanları, Ermenileri, Arapları, Rumları, Süryanileri, Keldanileri, Nasturileri, Yezidileri, Ortodoksları, Katolikleri, Protestanları, dinsizleri, hatta Lazları, Gürcüleri, Çerkezleri, Gagavuzları, Çeçenleri, Abhazları "dışarıda" bırakmıyor mu? Ne dersiniz şu ırkçılığı bu bağlamda bir tartışalımmı... Hepinize sevgi ve saygılar... Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Ben Türk toplumunun ırkçı olup olmadığına bu örneklerle karar verilebileceğini zannetmiyorum. Irkçılık, kafatasçılıktır, şovenliktir, faşizm'dir. Anladıysam Arap olayım derken, Araplar laftan anlamaz, *****dirler diyorsak, bu ırkçılık değildir. Veya, çingeneler pintidir, ince hesap yaparlar, Yahudiler herşeyden korkar demek ırkçılık değildir. Bir arada yaşayan toplumlar arasında ırka dayalı atışmalar olabilir. İngilizler, İskoçlar cimridir veya İrlandalılar sarhoştur derken ırkçılık mı yapıyorlar yani? Irkçılık bunlardan çok daha ağır, hatta soykırımdan bile farklı bir suçtur bence. Sırplar, Boşnaklara soykırım uygularken, kendileriyle aynı ırktan olduklarını bile bile yaptılar. Başka ırktan (kültürden) olanı sevmemek değildir ırkçılık. onları küçümsemek, kusurlarıyla eğlenmek de değildir. Irkçılık, doğuştan gelen genetik özellikleri sebebiyle kendisini diğer ırkların fevkinde görmek, onları kendilerine hizmet etmek için yaratılmış alt sınıflar olarak düşünmektir. Kendi ırkını, kanını korumak için ''diğerleriyle'' birlikteliği engellemek, hatta cezalandırmaktır. Şimdi düşünelim bakalım, şu anda dünyada kim ırkçılığa daha yakın bir ideolojinin tutsağı olmuş durumda? Veya biz Türkler bu bağlamda ''ırkçı'' mıyız? Irkçılığın yukarıdaki sulandırılmış tanımının, Haluk Bilginer gibi bir ''Beyaz Türk''ten gelmesi de enteresan tabi.. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Ben Türk toplumunun ırkçı olup olmadığına bu örneklerle karar verilebileceğini zannetmiyorum.Irkçılık, kafatasçılıktır, şovenliktir, faşizm'dir. Anladıysam Arap olayım derken, Araplar laftan anlamaz, *****dirler diyorsak, bu ırkçılık değildir. Veya, çingeneler pintidir, ince hesap yaparlar, Yahudiler herşeyden korkar demek ırkçılık değildir. Bir arada yaşayan toplumlar arasında ırka dayalı atışmalar olabilir. İngilizler, İskoçlar cimridir veya İrlandalılar sarhoştur derken ırkçılık mı yapıyorlar yani? Irkçılık bunlardan çok daha ağır, hatta soykırımdan bile farklı bir suçtur bence. Sırplar, Boşnaklara soykırım uygularken, kendileriyle aynı ırktan olduklarını bile bile yaptılar. Başka ırktan (kültürden) olanı sevmemek değildir ırkçılık. onları küçümsemek, kusurlarıyla eğlenmek de değildir. Irkçılık, doğuştan gelen genetik özellikleri sebebiyle kendisini diğer ırkların fevkinde görmek, onları kendilerine hizmet etmek için yaratılmış alt sınıflar olarak düşünmektir. Kendi ırkını, kanını korumak için ''diğerleriyle'' birlikteliği engellemek, hatta cezalandırmaktır. Şimdi düşünelim bakalım, şu anda dünyada kim ırkçılığa daha yakın bir ideolojinin tutsağı olmuş durumda? Veya biz Türkler bu bağlamda ''ırkçı'' mıyız? Irkçılığın yukarıdaki sulandırılmış tanımının, Haluk Bilginer gibi bir ''Beyaz Türk''ten gelmesi de enteresan tabi.. Oh be!.. Gözlerinden öpüyorum... Daha neyini tartışacağız bakalım. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Irkçılığın yukarıdaki sulandırılmış tanımının, Haluk Bilginer gibi bir ''Beyaz Türk''ten gelmesi de enteresan tabi.. Ne yani siyah Türk olması şartımı var... Güldürmeyin insanı... Bence herşeyden önce nsan olmalı özde... Bir insanı, bir grubu, bir düşünceyi ve bir toplumu aşağılamak kadar aşağılık birşey olamaz... Bu Hengi hırk ve düşünceden olursa olsun... Üst kimlik insan olma doğrultusunda ortaya konulmalı ve öyle bakılmalı toplumsal yaşama... Yoksa ırkçılığın kafatascı yapısı bilincini dahi sorgulamadan direk beyaz, siyah / o toplumlar, bu toplumlar ya da Türk, Kürt vb gibi tehlikeli düşüncelerin tohumlarının ırkçı oluşumunu bilincini dahi olgunlaştırmadan sadece kendi düşüncenize uygun ideolojik felsefesini yaparsınız hepsi o... Ki bu yapıyla da bizim gibi eğitim düzeyi düşük bir toplumda filizlenme sebebi de bu olmaktadır... Bu nedenle Türk toplumu genelde ırkçılık üzerine oturtulmuş bir yapıdadır.. Ve tehlikeli bir süreci yıllardır bağrında barındırmaktadır... Sonuçları da ortada ve fatura toplum ve ülke olarak hepimize kesilmektedir... Sonuç olarak... Ben sevgili Haluk BİLGİNER'in düşüncelerine katılıyorum... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Bu ülkede ırkçılık hiç olmadı ve olmaz ama olmasını isteyenler var galiba bu ülkenin ırkçılık tuzağına düşmesi için uzun zamandır birileri gayret içinde et ve tırnak olmuş ortak tarihi olan insanların hangi birini diğerinden ayrı tutabiliriz biz birbirimizden kız almış kız vermişiz kanlarımız birbirine karışmış bu toprağın vatansever evlatları ******** üstündür o kadar pkk denilen terör örgütünün yaptığı ırkçılıktır kürtçülüktür ama kürt ve türk özde kardeştir bakın TÜRK iki harf değiştirdiniz mi KÜRT ve Kürtlerin kökeni zaten Türktür içlerinde arab asıllı olanlarda vardır Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Bu ülkede ırkçılık hiç olmadı ve olmazama olmasını isteyenler var galiba bu ülkenin ırkçılık tuzağına düşmesi için uzun zamandır birileri gayret içinde et ve tırnak olmuş ortak tarihi olan insanların hangi birini diğerinden ayrı tutabiliriz biz birbirimizden kız almış kız vermişiz kanlarımız birbirine karışmış bu toprağın vatansever evlatları ******** üstündür o kadar pkk denilen terör örgütünün yaptığı ırkçılıktır kürtçülüktür ama kürt ve türk özde kardeştir bakın TÜRK iki harf değiştirdiniz mi KÜRT ve Kürtlerin kökeni zaten Türktür içlerinde arab asıllı olanlarda vardır Bence hiçbirşey bu kadar basit değil... Kız alıp vermiş olsanda.. Kanlarını birleştirmiş olsanda... Et ve tırnak olsanda... Harfleri değiştirsende.. Sen birşeyleri insan olmadan ziyade... Üstün gördüğün han... Irkçılık zaten başlamıştır bile.. Kopuş başlamıştır... Kimsen senin kaşına gözüne kurban olmaz dostum... Üstün ırk alman faşizminde kaldı... Yaşandı ve bitti... Önce bunu bileceğiz... Yoksa daha çoooook mehmetler veririz kaygusuz başlara... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Değerli arkadaşım Kürdün kökeninin nereye uzandığını açıklamak gerek ve ben birlik beraberlik içeren şeyler yazdım zaten Türklüğün geçmişi çok eskilere dayanır ortaasyadan göçüp gelmiş ecdadımızın Türki devletlerdeki soydaşlarımızda olduğu gibi Kürt vatandaşlarımızla da aynıdır söylediğim budur, yani biz bir bütünüz ama kamplara ayrılmak isteniyoruz Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Anadoluda herkes artık birbirine karışmıştır. Kimse kendinde safkan aramasın. Yüzyıllarca bir arada yaşayan insanlar, ırkın adının bile bilinmediği yüzyıllarda yaşadılar. Evlendiler, soylandılar, kan kana, kültür kültüre karıştı. Bu saatten sonra, benim kanım şurdan gelir, benim ırkın şudur demek boştur ve saçmadır. Zira daha önce söylemiştim. Kan üzerinden Türklük arayan arkadaşlar sınıfta kalır. Zira, Öz Türkler, ortaboylu, çekik gözlü, kızıla yakın tenli insanlardır. Anadoluya ilk gelen Alparslan ve halkı gibi. Yada bu gün Oğuzlardan beri dışa kapalı topluluklar olarak yaşayan, Türki Cumhuriyetler, kazaklar, kırgızlar, moğollar, türkmenler, türkistanlılar gibi. Çekik gözlü türklerin anadoluya geldikten sonra eğer evrim geçirdiklerini falan düşünmüyorsak artık kan ve ırk üzerinden tasnif yapmanın imkansız olduğunu anlarız. Bin yıl boyunca anadoluya kan kana karışmıştır. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 son olarak şunu söyleyelim mi? bu topraklara namusluca bağlı, birlik ve bütünlük içinde yaşamak isteyen, kardeşine sahip çıkan Türkiye cumhuriyeti vatandaşları yani Türkler bir bütündür, onun etniği folklorudur, anadolunun rengidir, kendisini Türk hisseden Türk'tür. Ne mutlu Türk'üm diyene. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Bence hiçbirşey bu kadar basit değil...Kız alıp vermiş olsanda.. Kanlarını birleştirmiş olsanda... Et ve tırnak olsanda... Harfleri değiştirsende.. Sen birşeyleri insan olmadan ziyade... Üstün gördüğün han... Irkçılık zaten başlamıştır bile.. Kopuş başlamıştır... Kimsen senin kaşına gözüne kurban olmaz dostum... Üstün ırk alman faşizminde kaldı... Yaşandı ve bitti... Önce bunu bileceğiz... Yoksa daha çoooook mehmetler veririz kaygusuz başlara... Offf ya! Sanırsın ki Mehmetlerin ömrüne ömür katıyor. Benim üç kız yiğenim var yarısı bizden yarısı sizden Böl bakalım şimdi... Kopanlar kimden kopuyor? Ayrımcılık yapanlar elbette hatalarını er geç anlarlar. Öfkelerimizin gerçek sebeplerini bulmak kişisel sorumluğumuzdur. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Bence hiçbirşey bu kadar basit değil...Kız alıp vermiş olsanda.. Kanlarını birleştirmiş olsanda... Et ve tırnak olsanda... Harfleri değiştirsende.. Sen birşeyleri insan olmadan ziyade... Üstün gördüğün han... Irkçılık zaten başlamıştır bile.. Kopuş başlamıştır... Kimsen senin kaşına gözüne kurban olmaz dostum... Üstün ırk alman faşizminde kaldı... Yaşandı ve bitti... Önce bunu bileceğiz... Yoksa daha çoooook mehmetler veririz kaygusuz başlara... dipnot dostum ne yapmalı ne önerirsiniz üstünlük değil bizim derdimiz hak, hukuk, bağlılık ve samimiyet bu ülkede ırkçılık olmadı olmaz olmasını istermisiniz? ben istemem ama ihanet edenle kendimi bir tutmam Türküz biz derken benim bazı turancılar gibi ırkı övmediğimi görmeniz gerek. bu topraklarda doğup büyüyüp ardından mehmete sırtından bıçak sokanların Türk olmadığını bilirim nedirler onu bilmem ne olmak isterlerse olsunlar ama bizden uzak olsunlar Abd'de bir tv programında kürdistan neden kurulamıyor haberini izlediniz mi haberi bugün verdiler spiker soruyor kerkükü kürt lider anlatıyor biz abd nin en büyük dostuyuz spiker diyor israilden bile çokmu adam evet diyor fazlasıyla kerkük kürtlerindir diyor ve abd ile kürtler işbirliğindedir şimdi bunu açıklamak lazım hani kendileri binlerce yıldır bizden olanlar çıkar hesapları işin içine girince abd nin dostu oldular ve aynı adamlar mehmetlerin ölümlerinden sorumludurlar o mehmetlerin içinde kürt memetleride dahildir ırkçılık mı, boşversene ırkçılık var diye diye yoktan kürdistan var ediyorlar bizim Türkler buna inanıyor mu? Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Yukarıdaki iletilerde rastlamadım ama,hala eğer türk,kürt,ermeni,rum ayrımı yapanlar varsa eğer, Aleko Kurtuli adlı bir rum asıllı bir vatandaşımız ölen oğlu Yorgo'nun organlarını bağışlar ve umutla bekleyen 4 kişi daha hayata yeniden tutunur... söylenecek söz bile kalmaz bize.. ve biz yine kaynaşırız birbirimizle.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 dipnot dostum ne yapmalı ne önerirsiniz Değerli arkadaşım KesKiNkAleM... Galatasaray Üniversitesi öğretim üyelerinden Birol Caymaz 'ın İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'ndan "Türkiye'de Vatandaşlık-Resmî İdeoloji ve Yansımaları" adlı bir kitabı yayımlandı geçenlerde. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim... "Irkçılığın neresindeyiz" sorusuna yanıt bulmanızı kolaylaştıracaktır. Haluk Bilginer'in dile getirdiği o ırkçı söylemleri niçin hâlâ dağarcıklarımızdan çıkarıp atamadığımız sorusuna da... Sevgi ve saygılarımla... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Recep tayyip erdoğan,türküm diyemeyip,türkiyeli sözcüğünü kullanmayı yeğleyince radikal gazetesi yazarlarından yiğit bulut gerçek ATATÜRK'çülerin isyanını şu şekilde dile getirdi: ....'ben türkiyeli falan değilim.ben türküm...'peki ben bu gerçeği nasıl bu kadar kesin olarak biliyorum,bin yıllık soy kütüğüm mü elimde? türk olduğum gerçeğini bildiğim referans noktası,ne ırkım,ne kanım,nede doğduğum bölge...bu gerçeği bildiğim referans noktam,Ulu Önder ATATÜRK 'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken özüne kattığı maya olan:Ne Mutlu Türküm diyene sözü..dikkat edersen Ne Mutlu Türk olana,türk kanıyla doğana dememiş,Ne Mutlu Türküm diyene demiş.... uzun lafın kısası;bu ülkede yaşayan hiç kimsenin diğerinden daha fazla Türk olmaya hakkı ve yetkisi yok.Ermeni,Kürt,Çerkez,Boşnak,Musevi,Hıristiyan,Rum,Türk...kökü ne olursa olsun TÜRKÜM diyen her vatandaşımız 'ulusal bilince de,Türkiye'ye de'diğerleri kadar sahip çıkma hakkına her zaman sahiptir.. Türkiyeli olmak gibi,ikinci Cumhuriyet gibi sanal kavramlara ihtiyacımız yok...aradığımız her şey Türk devrimini yaratan doktirinin içinde yüzyıllar sonrasını kapsayacak şekilde var... BAKMASINI BİLENLER,ihtiyaçları olanları orada bulacaklar...BU BAKMASINI BİLENLER KAVRAMINI AYNI ZAMANDA ÜLKEYİ KARIŞTIRMAYI,KÖŞE YAZARLIĞI YAPMAK İLE EŞİT ALGILAYANLARA DA buradan ithaf ediyorum....'' ulusal bilinci olmayan bir yığın olmaya doğru hızla giderken kavramların içini boşaltmanın kavram kargaşasıyla kafa karışıklığı yaratmaya çalışmanın, ulusal bilinci deforme etmek isteyenlerin işi olduğu çok açık... Artık siyasal islamcılarla,bölücüler cumhuriyetimize karşı el ele.. neredeyse bize 'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' Demeyi yasaklayacaklar... Alıntı
Φ burble Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Dikkat ırkçı var! 'Kürtler doğurmasın, mülk edinmesin, üniversiteye alınmasın. Memurlar Türk soylu olsun. Aşağı ırkın görevi üstün ırkı eğlendirmektir. Biz üstünüz!' 18/02/2007 Radikal Gazetesi İSMAİL SAYMAZ İSTANBUL - Türkleri 'üstün' sayıyor, Türk olmayanların üniversiteye gitmemesini, mülk edinmemesini istiyorlar. 'Kürt nüfus artışı durdurulsun' diyorlar. Avrupalı ırkçı gruplarla 'enternasyonal birlik' kurmayı düşünüyorlar. İzmir'de kurulan Türkçü Toplumcu Budun Derneği (TTBD) bu görüşleri savunuyor. Yalnız da değiller. İstanbul'daki Elbirliği Derneği, Ankara'daki İlteriş dergisi de eylemleriyle, yazılarıyla Kürtlere karşı olduğunu belirtiyor. Bu üç oluşumun benzerlikleri Kürt karşıtlığıyla sınırlı değil: Üçü de şamanizme yakın ve laik olduklarını söylüyor, Atatürk'e 'Başbuğ' diyor. Hatta, 'ırk' kelimesi Arapça diye kendilerine 'soycu' diyorlar. 'Türkler çocuk yapsın' TTBD'nin başkanlığını 41 yaşındaki Cenk Tozkoparan, yapıyor. 9 Eylül Üniversitesi Muhasebe Yüksek Okulu mezunu Tozkoparan, şamanist olduğunu söylüyor. Laik olarak nitelendirdiği dernekte tek başbuğ olarak Atatürk'ü görüyorlar. Eski MHP'li Tozkoparan'ın TTBD'si İzmir'de başlattığı 'Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun' kampanyasıyla biliniyor. Kampanya Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) şikayeti üzerine durdurulmuştu. Tozkoparan, 'Türkler Çocuk Yapsın' kampanyası başlattıklarını belirtiyor: "Kürt nüfus artışının makul düzeye çekilebilmesi için tüm İzmir'de çalışmalar sürüyor. Türklerin çocuk yapması için de kampanya başlattık. Beyaz ırkın üremesini istiyoruz. Orta Anadolu'da araştırdık; iki-üç ortalamayla çocuk yapılıyor. Bunun artırıp Kürtlerinkini durdurmak lazım. Yoksa çok kötü..." 'Kürtler etnik tehlike' Tozkoparan'ın iddiasına göre, Kürtler geldikleri İzmir'de rahatsızlık yaratıyor: "Bizim çıkışımız kimi olayları önledi. Biz kanunlar çerçevesinde konuşuyoruz. Eskiden Karşıyaka'da kapı pencere açıktı. Kapkaçlar arttı. Şimdi ne hale geldik. Tamam, Türkler de suç işleyebilir ama istatistiklere bakın. Bu nüfus artışının durdurulması lazım." Tozkoparan, nüfus artışının durdurulmasını istediği Kürtler veya diğer etnik kökenlerden insanları üye kabul etmediklerini belirtiyor: "Zaten Kürtler de gelmiyor. Ama bazı karışık durumlar varmış, bir tarafı, anneleri Kürt olan. O sorun çok özel, çözebiliriz. Ama Kürtlerin dışında etnik tehlike görmüyoruz." Parti kurmayı düşünüyor Tozkoparan, ırkçılığın evrensel bir mesajının olduğunu, Avrupa'daki kimi ırkçı örgütlerle 'enternasyonal' bir ırkçı birliktelik düşündüklerini söylüyor. MHP'yi İslamcı olarak görüyor. Merkezi İzmir'de yer alan TTBD'nin İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin gibi illerde temsilcileri var. TTBD, 'Buduncu Gelecek' adlı ırkçı parti kurmayı planlıyor. İlteriş'in derin anlamı İlteriş Dergisi, Ankara'da çıkıyor. Dergi, işlemlerini yerine getirmediği gerekçesiyle kapatılan 'İlteriş Türkçü Derneği'nin (İTD) de yayın organlığını yapıyor. Üç yıldır çıkan derginin Editörü Gökhan U., 'ilteriş'in 'ülkeyi, devleti bir araya getiren' anlamındaki eski Türkçe bir kelime olduğunu belirtiyor. 29 yaşındaki Gökhan U., 9 Eylül Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'-nden mezun olmuş. Kendisi gibi, çoğu üniversiteli ya da mezunu olan dergi yandaşları, kendilerine 'ırkçı' değil, 'soycu' sıfatını yakıştırıyor. Gökhan U., bu yakıştırmayı şöyle açıklıyor: "Irk, Arapça bir kelime. Biz bu yüzden öztürkçe olan 'soycu'yu kullanıyoruz." Göktanrının kırbacı Gökhan U.'ya göre, 'soycular' aşağı ırk ve üstün ırk tanımlarını kullanıyor. Türkler, 'göktanrının kırbacı ve üstün' olarak adlandırılıyor. 'Türk' olmayanlar ve bilhassa Kürtler ise 'aşağı ırkı' oluşturuyor: "Türk olmayanlar bizim içimizde olamaz. Bir insan her şeyi değiştirir, ırkını değiştiremez. Bu, kanla ilgili mesele. İnsanın, kendisini Türk hissetmesi kabul edilemez. Ya Türksünüz ya değilsiniz. Bu ülkede kurucu unsur Türklerdir. Kurucu olduğumuz için üstünüz. Türk olmayanlarla birlikte yaşayabiliriz ama üstünlüğümüzü kabul ettikleri takdirde." Gökhan U.'ya göre, soycular Türklerin 'fizik olarak da siyasi olarak da üstün olduğunu' kabul ettiği için tüm memurların Türk soylu olması gerek. Türk olmayanlar, mülk edinmemeli, kısıtlı iş alanında çalışmalı. Ayrıca soycular, Türk olmayanların okullar ve üniversitelere girmesine de karşı çıkıyor. Gökhan U., bunu şöyle açıklıyor: "Üniversiteler üstün olana açıktır. Diğerleri üniversiteye girerse bir yerlere gelmeleri mümkün olur." 'Kan temizlenmesi beş nesil' Soycular en sık, 'etnik özürlü' ifadesini kullanıyor. İki ayrı ırktan gelen çiftin çocuklarına 'etnik özürlü' deniyor. Gökhan U., örneğin bir Türk ve Kürt çiftin çocuklarının 'üstünlerle' eşit olamayacağını söylüyor: "Bu ülkeyi biz yönetsek etnik özürlüler de haklardan mahrum kalacak. Onların kanının temizlenmesi için beş nesil geçmesi gerekir. Beş nesil Türklerle evlilik yapılırsa kanı temizlenir." Soycular günlük yaşamlarını da 'soy' esasına göre düzenliyor: Örneğin, bir Kürtten alışveriş yapmıyor, bir Lazın kafesine oturmuyor. Başka halktan biriyle yapılacak birlikteliği tek şartla mümkün görüyor: "Aşağı ırkın özelliğidir, üstün ırkı eğlendirir. Onlarla günlük ilişki kurulabilir ama çocuk yapılamaz. Bu, kanı bozar." 'İslam, uyuşturuyor' Gökhan U., 'laik' yönetimden yana, türbana karşı olduklarını ve 'İslam'ın Türkleri uyuşturduğunu düşündüklerini' belirtiyor. Gökhan U., 'şaman' olduğunu ama içlerinde Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi Türklerin de yer aldığını söylüyor. Soycular ayrıca, 'tek başbuğ' olarak Atatürk'ü tanıyor. Şimdilik sayıları 100'ü bulan soycular, dergi ve internet üzerinde çalışma yürütüyor. Çeşitli illerde, özellikle üniversite öğrencileri üzerinde temsilcilikleri var. 'Dünya Türk Olsun' (DTO) yazıları ile bilinen ve internet üzerinden yayılan ırkçı grubun bir bölümü de soyculara katılmış. Gökhan U.'ya göre, soycular kesinlikle yasal sınırlar içinde davranıyor: "Çünkü Anayasa'ya aykırı hareket Türkçülüğe yakışmaz!" Irkçı elbirliği Diğer ırkçı yapılanma da İstanbul'da kurulan Elbirliği Derneği (ED). Adı, bir yardımlaşma derneğini andıran ED'nin tek şubesi de Tarsus'ta açılmış. Hakan Yeniay'ın başkanlığını yaptığı, daha çok üniversitelilerin geldiği dernekte 'akademik' çalışmalar yapılıyor. Örneğin, 'Kazak, Özbek ve Türkiye Türkçesi'nin Doğru Kullanımı' eğitimleri veriliyor, 'Orkun Abacası' (alfebe) öğretiliyor, 'Türkçüler Kurultayı' düzenliyor, ırkçı Hüseyin Nihal Atsız'ı anma toplantıları yapıyor, 'Bozkurt' adlı bir dergi yayımlıyor. Derneğin başkanı Hakan Yeniay, Radikal'in not bırakmasına rağmen aramadı. Bir dernek yetkilisi, ED'nin Türkçü bir dernek olduğunu, Türk olmayanların derneğe neden kabul edilmediğini, "Onlar Ülkü Ocağı'na gider, bize niye gelsinler" diye açıklıyor. Türkçü sosyalistler! Üç ırkçı örgütün yanı sıra internet üzerinden de ırkçı örgütler çalışma yürütüyor. Bunlardan bazıları şöyle: Türk Diriliş Birliği (TDB): Söylemi MHP ve BBP'ye daha yakın. TDB Terörle Mücadele adlı silahlı bir birimlerinin olduğunu belirtiyorlar. Türkçü Toplumcu Yol: Tatar sosyalist Sultan Galiyef'çi grup. Kendisini Türkçü sosyalist olarak tanımlıyor. Öztürkler: Ülkücü mafya Sedat Peker'in kurduğu internet sitesi. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ "Bu ülkede ırkçılık yok" demeyi elbette hepimiz gönül rahatlığıyla söylemek isteriz ama maalesef yukarıya kopya ettiğim gazete yazısını okuyunca ve akabinde etrafımıza adamakıllı bir bakınca bu söylemin havada kalacağı gün gibi ortada... Saygılar... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 bu tür söylemler türkiye'de ulusal kimliğin erozyona uğratılarak siyasal ve coğrafi bütünlüğünün parçalanmasını hedefleyenlerin uzun zamandan beri uygulamaya çalıştıkları bir politikadır... ulusal kimliği kaldırdığımızda ne adına,hangi hedef için mücadele edileceği belirsizleşir.. emperyalist devletler ulus devletlerin gücünü azltmak parçalamak, iç sorunları arttırmak için 'insan haklarının hayata geçmesine yardımcı oluyoruz' bahanesiyle,bizim gibi ülkelerde her türlü etnik,mezhep,din ayrımcılığını körükleyen kişi,kuruluş,parti ve terör örgütünü desteklerler... yapılmak istenen BÖLÜCÜLÜKTÜR.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 bir şeyi kırk defa söylersen gerçek olur derler ya, farzı misal olmayan şey olduracaklar peki Diyarbakır belediye başkanı dehaplı Osman Baydemir'in icratlarından haberiniz varmı, belediyenin memurlarını Kürtlerden seçiyor, Kürtçe bilgisayar programı kullanıyor, pkk ya nasıl yaklaştığıda belli ve yinede bu ülke topraklarında devlet görevlisi, hem Kürtçü, hem pkk sempatizarı (daha fazla ne yakınlığı var oda belli değil) ama her Türk vatandaşı gibi devletin haklarından yararlanıyor. gerçekten artık bayatlamaya başladı bu kelamlar, ne ırkçılığı ırkçılığın olduğu yerde diktacılık vardır, Bulgaristan'da 80'lerin sonunda soydaşlarımızın isimleri değiştirildi, işte buda bir ırkçılık yaptırımıdır, Bosna'da çıkan savaşında sebebi ırkçılığa dayanır, Türkiye'de hangi etnik kökeni olursa olsun herkes eşittir, aksini kimse söyleyemez en önemlisi, şuan mecliste bulunan vekillerin yarısı Kürt asıllı Türklerdir. Devletin başından en alt kademelerine kadar her alanda bütün vatandaşlık haklarına sahip olanlar neyin ırkçılığının masalını anlatıyor, İsmet İnönü Kürt asıllıdır, Turgut Özal'da öyle. Ama Türk'türler Türkiye'lilik olmaz, Türk vatandaşı olunur, bunu ortadan kaldırmak isteyenler alt kimlik üst kimlik gibi saçmalığın ötesinde bir söylemi ortaya atarlar, ardından gerilmeler başlar, neye ve kime hizmet ediyoruz bir durup bakalım kendimize... Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Hayat bizler toptan gittikten sonra da kendini var edecektir. O zaman buna şaşıp kalacağız İnsan olmak yetmez, yetmiyor da zaten. Hayvan olmak lazım bazen, Ah nebileyim ben. Geçen kış bir kuş kar altında kaldı. Bu kış orada bir çiçek açtı. Kardelen... Balinalar intihar ediyor sitresten. İnsanlığımız yetmiyor zaten. Hayvan olmak lazım. Gerçekten... Bir hayvan gibi; doğmak, yaşamak ve ölmek. Şerefsizim!.. İnsan olmak için şeref lazım. Hayvan gibi ölsem de Bu böyle... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Maskeler düsmektedir,ve simdide acik acik Türk milletinin irkci oldugu tartismalari baslatilmaktadir.Bende bu iddialara karsi diyorum ki Türk milleti Irkci degildir.Türk milliyetciligi hem Türk ulusunun mutlulugunu gözetir hemde tüm insanligin mutluluguna özen gösterir.. Uluslarin bagimsizligina saygilidir.. Sömürüye sömürgecilige karsidir. Yurtta ve dünyada barisi kollar. Türk milliyetciligi bagnaz,tutucu,irkci ve cagdisi degildir,barisci ilerici ve insancildir. Bu milliyetcilik ayrilikci ve irkci degildir,Türk ulusunun üyeleri arasinda ayrilik gözetmez. Bölücü degildir,her türlü bölücü egilime karsidir. Bu milliyetcilik taklitcide degildir.Türk kültürünün köklerine inanir. Türk dilinin her alanda her bilim dalinda yeterli duruma gelmesi ve dünyada yayginlasmasi icin calisir. BÜLENT ECEVIT Türkiyede ulusal yarari gözetmenin baska anlamlara geldigini iddia eden radikal sol ulusal birligi savunanlarada fasist ve irkci karalamasini yapmaktadir.Bunlar ayni zamanda ülkemizdeki bölücü akimlarida desteklemektedirler.Örnegin,Kibris Türklerinin ulusal haklarina onunda ötesinde insanca ve özgürce yasama haklarina karsi cikmakta ve bunlari savunan Türk devletini Türk milletini fasistlikle suclamaktadirlar.ne ilginctirki ayni odaklar Kibris Rum yönetiminin fasismine destek olmayida solculugun görevi saymaktadirlar.Aynen Ermeni davasinda Türkiye'yi suclayip Ermenistana destek olmak gibi. Türk milliyetciligi yani Atatürk milliyetciligi bir ulusu bölen ve kendi icinde catistiran kendi kendine düsman eden milliyetcilik degildir.Türk milliyetciligi ulusal birligi güclendiren bir milliyetciliktir.Bu gercegi ne milliyetcilere fasist veya irkci diyenler nede azinlikta olsalar bile Atatürk milliyetciligini redederek Irkciligi öne cikaranlar degistiremezler. Haluk Bilgin Türk ulusuna hakaret etmistir.Türk ulusuna hakaret ederken Atatürkcülüge hakaret etmistir. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 dün tv de sırpların boşnak gençleri sırtlarından nasıl kurşunladıklarını izlediniz mi? kahrolmamak mümkün değil... asker üniformalı adamlar sivil insanların ellerini bağlamış ve sırtlarından kurşunluyor... ırkçılık görmek isteyenler görmüşlerdir... uluslararası mahkeme soykırım yok ama soykırım yapanlara müdahale edilmemiştir gibi saçma sapan bir açıklama yaptı... avrupanın göbeğinde silahsızlandırılmış boşnaklar, silahlı sıplara karşı elleri kolları bağlanarak kıyıma uğratıldılar... ancak sırp hükümeti bundan sorumlu bulunmadı... Türkiye'de ırkçılık var diyen avrupa ırkçılığın kralını uygulamış, uygulatmış ve seyretmiştir... bu topraklarda soykırım hiç bir zaman olmadığı gibi bundan sonrada olmaz, ırkçılık avrupanın yaptığıdır... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Hayat bizler toptan gittikten sonra da kendini var edecektir. O zaman buna şaşıp kalacağız İnsan olmak yetmez, yetmiyor da zaten. Hayvan olmak lazım bazen, Ah nebileyim ben. Geçen kış bir kuş kar altında kaldı. Bu kış orada bir çiçek açtı. Kardelen... Balinalar intihar ediyor sitresten. İnsanlığımız yetmiyor zaten. Hayvan olmak lazım. Gerçekten... Bir hayvan gibi; doğmak, yaşamak ve ölmek. Şerefsizim!.. İnsan olmak için şeref lazım. Hayvan gibi ölsem de Bu böyle... Yav arkadaş ne güzel şeyler yazıyorsun sen... Sağol arkadaşım Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 siyonu tanımadan ırkçılıgı tanıyamazsınız kabuklarda gezinip durursunuz ırkçılık bahsi olacak siyon olmayacak işte bu kabukda gezinmedir. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 12 Şubat 2007tarihli Hürriyet'in Kelebek ekinde Haluk Bilginer 'le yapılmış bir söyleşide değerli tiyatrocumuzun anlattıklarını okuyunca Alman-domuz çağrışımını anımsadım. Şöyle diyordu Haluk Bilginer: "Hepimiz ırkçıyız. Türk toplumu ırkçı bir toplum. Bilinçaltımıza çocukluğumuzdan beri ırkçılık işleniyor. Örneğin, biz 'Anladıysam Arap olayım' derken düşünüyor muyuz ne söylediğimizi ya da ne yaptığımızı? Araplara hakaret ediyoruz. Ya da ' Çingene hesabı yapma' diyoruz. Birisini aşağılamak için Çingene diyoruz. Yani Çingenelere hakaret ediyoruz. Ya da ' Korkak Yahudi' diyoruz, 'Ermeni tohumu' diyoruz. 'Kürt çalar, Çingene oynar' diyoruz. İşte bunlar bizim bilinçaltımız. Bu sözler, bilinçaltımıza işlenen ırkçılıktır. Eğer kulağımız da duyuyorsa ağzımızdan çıkanı, o zaman bu toplumda şiddetin neden hüküm sürdüğünü daha iyi anlarız." Sonra haklı olarak soruyor Bilginer: "Anladıysam Türk olayım dersem ne diyeceksin?" Evet, ne denecek? Aptal yerine konulan Türk tepkisiz mi kalacak? Öyleyse Araplar?.. Sözlü sınavda çocuk, öğretmenin "Türk milletini oluşturan maddi unsurları sayar mısın" sorusunu, eğer "Dilimiz, dinimiz, ırkımız" diye yanıtlamazsa sınıfta kalıyor. Şimdi elimizi vicdanımıza koyup soralım kendimize: Bu resmi "millet" tanımı, yurttaşlarımız olan Kürtleri, Yahudileri, Romanları, Ermenileri, Arapları, Rumları, Süryanileri, Keldanileri, Nasturileri, Yezidileri, Ortodoksları, Katolikleri, Protestanları, dinsizleri, hatta Lazları, Gürcüleri, Çerkezleri, Gagavuzları, Çeçenleri, Abhazları "dışarıda" bırakmıyor mu? Ne dersiniz şu ırkçılığı bu bağlamda bir tartışalımmı... Hepinize sevgi ve saygılar... bu sözlerden çıkan sonuç biz ırkçıyız oluyor demek? Almanlar pis Türkler, barbar Türkler dediklerinde ne oluyorlar? Ya Amerikalılar Iraklıları öldürürlerken birde olmadık hakaretler ediyorlar onlar ırkçı olmuyor mu? İngilizler kendilerinden daha üstün ırk tanımazlar ne oluyorlar vatansever mi? Fransızlar daha başka. her milletin dilinde bu tür sözler mevcuttur salt Türklere ait miş gibi konuşmuş Haluk Bilginer. Acaba kendisi yanıbaşımızda yapılmakta olan kıyımda Türkmenlerin neler çektiğinden haberdarmıdır? Türkmenleri parça parça ediyorlar, hakarette cabası. ama bizim şovalyeler nedense hep ayrı telden çalıyor. bu adamların bütün dünyada mazlum insanlara uygulanan şiddeti ve vahşeti kınadıklarını duyan oldu mu? olmaz sonra ekmek bulamazlar ama Türkler ırkçı millettir canım bu sihirli cümleyi söyleyen iş, aş, şöhret bulmakta hiç zorlanmaz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2007 Simdi yazilanlari okuyorum,ve diyorum ki bana yabanci birisi sorsa nereden geldigimi bende ona Türk'üm ve Türkiyeden geliyorum dersem acaba Irkcimi olurum?Halbuki her insan icin en dogal olan sey ait oldugu milliyettir,Ben Türk'üm Arab'im Alman'im vs vs.Almanlarin milli marslari *Almanya Almanya sen herseyin üstündesin*diye baslar,bizim Aydinlarimiza sorarsak eminimki sunu derler;Omars öyle basliyor ama bunu Irkcilikla esanlamli tutmamaliyiz.Peki ayni tarzda bir Türk bir siir yazsa ne der bizim aydinlarimiz?Bu siir bal gibi irkcilik kokuyor.Neden böyledir?cÜNKÜ o siirin icinde Türk kelimesi gecmektedir.ve bizim aydinlarimiz Türk kelimesini kullanan kim varsa Irkci demekten zevk alirlarda ondan. Atatürk'ün hemen hemen bütün konusma ve yazdiklarinda Türklük kelimesi gecer,Türklügü yüceltir Türkiyenin kalkinmasi Türk insaninin refaha ulasmasini vurgulamistir bütün yazi ve konusmalarinda,bizim aydinlarimiz ve sahte Atatürk'cülerimiz icin Atatürk solcudur neden?cünkü devrimler yapmistir.E devrim yapan kim olursa o solcu oluyormus ya. Oktay Akbal'da *gencler bize bakiyor*isimli kitabinda Milliyetcileri ilerlemeye karsi olan ve padisah Vahdettin'in etrafinda Atatürk'e karsi birlesenlerin milliyetci olduklarini yaziyor.Bunu sokaktaki vatandas söylese tamam der gecerizde Oktay Akbal gibi sayginligi olan bir yazarin yazmasi gercekten büyük bir talihsizliktir.Atatürk milliyetcilerle beraber bu ülkeyi bu Cumhuriyeti kurdu,gercekleri bu kadar saptirmayin,egr baska bir bildiginiz varsa icinizde kalmasin cikartin icinizdendeyin ki Atatürk'te Irkci idi.Bunu söyleywmiyorsunuz ama etrafinda fir dönüyorsunuz,Milliyetcilerdir ülkelerinin kalkinmasini gelismesini isteyen dünya ülkeleri arasina girmesini ve sayginlik kazanmasini isteyen,kavramlari sol gözlükten bakarak degil objektif ve dikce bakarak degerlendirin.Milliyetcileri kötüleye kötüleye insanlari milliyetsiz yaptiniz,ayiptir beyler.. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2007 bu sözlerden çıkan sonuç biz ırkçıyız oluyor demek?Almanlar pis Türkler, barbar Türkler dediklerinde ne oluyorlar? Ya Amerikalılar Iraklıları öldürürlerken birde olmadık hakaretler ediyorlar onlar ırkçı olmuyor mu? İngilizler kendilerinden daha üstün ırk tanımazlar ne oluyorlar vatansever mi? Fransızlar daha başka. her milletin dilinde bu tür sözler mevcuttur salt Türklere ait miş gibi konuşmuş Haluk Bilginer. Acaba kendisi yanıbaşımızda yapılmakta olan kıyımda Türkmenlerin neler çektiğinden haberdarmıdır? Türkmenleri parça parça ediyorlar, hakarette cabası. ama bizim şovalyeler nedense hep ayrı telden çalıyor. bu adamların bütün dünyada mazlum insanlara uygulanan şiddeti ve vahşeti kınadıklarını duyan oldu mu? olmaz sonra ekmek bulamazlar ama Türkler ırkçı millettir canım bu sihirli cümleyi söyleyen iş, aş, şöhret bulmakta hiç zorlanmaz. milliyetçiliğin de içini boşaltmak istemelerine sebep bölmektir. Çetin Altan, Mehmet Altan gibi köşe yazarları milliyetçiliğin ilkel bir düşünce olduğunu ifade ediyorlar. oysa dünyada hiç bir millet yok ki, milliyetçi olmasın... Türklerin dışındaki milletler diğer bütün insanlığa eşit gözlemi bakıyor? diğer insanların yaşam haklarını gasp edenler milliyetsiz mi oluyorlar? Mehmet Altan'ın geçen yıl Tüyapta imza gününde konuşmasına şahit olmuştuk, yayıla yayıla konuşuyordu, milliyetçilik çağın gerisinde kaldı, Türklerden başka milliyetçi toplum kalmadı.... bu söylemler artık ilkel söylemlerdir... diye konuşuyordu... ama dünyaya baktığımızda hiç öyle olmadığını görüyoruz... Mehmet Altan başka bir gezegende yaşıyor sanırım diye düşünmüştük... milli değerlerimizi ilkel olarak görelim ve terk edelim ne kazanacağız? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.