Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2007 NAMAZINDA NİYAZINDA KATİL... "namazında niyazında" kişinin, cinayetle, insan öldürmekle ilgisi olabilir mi? "Namazında niyazında" kişi cinayet işler mi? Din adına tarih boyunca sayısız cinayet işlendi. Hıristiyanlığın bu konudaki sabıkası büyük ölçüde geçmiş yüzyıllara ait.Buna karşılık, geride bıraktığımız 20. yüzyıl ve yaşamakta olduğumuz yıllar, İslam adına işlenen, işlenmekte olan cinayetlerle dolup taşıyor. Bizim uzak ve yakın tarihimizde de din adına sayısız cinayet işlenmiş, işlenmekte. Fakat yazımın konusu, zaten herkesçe bilinen, çoğuna toplumca tanık olduğumuz bu olgular değil. "Namaz niyaz" sözcüklerine dönmek istiyorum. Deyimi bu biçimiyle ilk kez, Danıştay cinayetini işleyen kişinin babası dile getirdi. Oğlunu temize çıkarmak için ve övünerek, onun "namazında niyazında" bir genç olduğunu söylüyordu. Bu babanın nasıl biri olduğu kısa sürede anlaşıldı. Nitekim katil oğul da, babasının övgüsünü hak etmek istercesine, "namaz kılmak" için duruşma salonundan kaçmaya yeltenmişti... Hrant Dink cinayetini azmettiren Yasin adlı kişiyle ilgili olarak, "namazında niyazında" sözü bir kez daha karşımıza çıktı. Bir yakınından, onun da "namazında niyazında" bir genç olduğunu öğrenmiş olduk. Cinayet "zanlı" sının kendisi de, cinayeti işlemeden önce namazını kıldığını söylüyordu. Daha önceki toplu ya da tek cinayetlerin her biriyle aralarında kan akrabalığı bulunsa da, bu son iki cinayetle birlikte, yeni bir durum karşısında olduğumuzu düşünüyorum. Bu "namaz niyaz" edebiyatı, bu dile getiriliş biçimiyle, bana yeni bir olgu gibi görünüyor. Neredeyse "postmodern" bir yenilik diyeceğim geliyor... Namazını kılıyor, niyazda bulunuyor, cinayetini işliyor, sonra belki internet kafede "chat" leşiyor, cep telefonuyla mesajlaşıyor. Ele geçirildiğinde de yakınları, ezberlenmiş bir sözü tekrarlarcasına, suçun üstünü örtmek ya da önemini azaltmak istercesine, bütün bir toplumla ve bu arada "namaz" ve "niyaz" la dalga geçercesine, onun "kendi halinde", "namazında niyazında" bir genç olduğunu söylüyor... Kesinlikle yeni bir olgu, yeni bir söylem biçimi karşısında olduğumuzu düşünüyorum... Teknolojinin olanaklarından yararlanan, futbol oynayan, yoksul aile çocukları da olsalar "modernleşme" ye çok da uzak durmayan bu "genç" ler, günümüz Türkiye'sinin sokaklarını, varoşlarını, kenar mahallelerini dolduruyor. Bence asıl ve başlıca sorun, bu gençlerin eğitimlisinin de eğitimsizinin de, hiçbir hümanist ve bilimsel referansa sahip olmayışıdır Çünkü ülkemizde böyle bir eğitim yok. Çünkü ülkemizde eğitim artık Kuran kurslarıyla başlıyor ve bilim düşmanlarının elinde devam ediyor. Çünkü "namaz" ve "niyaz" kavramlarının ezberlenmiş bir söz gibi ayağa düşürüldüğü bu ülkede evrim kuramını yadsıyan biri ulusal eğitimin başında, asıl referansının (bilim değil) din olduğunu söylemiş (ve bu sözüne bağlılığını her zaman kanıtlamış) bir diğeri hükümetin başında ve cumhurbaşkanlığını da ele geçirmek üzeredir. "Namazında niyazında" genç katiller üreten bir ortamın, yoksulluktan, toplumsal adaletsizlikten bile daha vahim altyapısı (insanlık kültürünün hümanist-bilimsel değerlerinden, birikimlerinden bu kopuş) gözden kaçırılırsa, çok da uzak olmayan bir gelecekte, şu yaşadığımız günlerdeki aymazlığımızı utançla, pişmanlıkla anımsayacağız demektir. Tabii henüz yaşamaktaysak. Sevgili A. Bahramoğluna sevgi ve saygılarımızla... Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 yok namaz kılmışta, yok hacca gittikten sonra vurmuş, yok sadakasını vermiş ve bismillah adamı vurmuş.. geçin bu sözleri bi kalem aynı tavayı ısıtmaktan tavanız karardı göremiyorsunuz... Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 dipnotun hikayeleri ...alıntılar işte.... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Birilerin her nedense namazında niyazında olanların katilliğinden neden gocunulur anlamıyorum... Aslında her şey açık ve ortada... Kısacası sorun bu adamların binlerce yıldır öğretilen ilahi hikayelerin sonuçlarının gerçek yüzlerini ortaya dökmemiz... Sevgili Melih Cevdet Anday'ın belirttiği gibi... "Onun hikayelerinde kesin yargılardan, büyük sözlerden kaçınması yazdıklarının daha keyifle okunmasını sağlıyor..." Yoksa burada anlamayanlar için davul da çalacak değiliz.. Ama üslubumuzu sonuna kadar da sürdürme kararlılığındayız... Kalın sağlıcakla... Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Yol ve Kapı olduğu sürece gelen ve gidenler, girenler ve çıkanlar olacaktır. Barış uğrunda bütün yollara gidilir. Bütün Kapılar çalınır. Ancak bıçak kemiğe dayandığında da la havle deyip girişilir. Artık Allah ne verdiyse... Demek istediğim o kerteye mi gelinmiştir. Ben o noktaya geldiğini sanmıyorum. Ancak yaklaşmakta olduğu hissinden de kendimi alıkoyuyorum... Dipnot'un dediğinden, benim anladığım; Allahı, kanlı ticaretlerine alet eden siyasal görüşlerin, Kıt Kanaat'lar için hazırladıkları hazır lop kurtuluş biletleri. Al kullan at. "Aşı bir tür ******. Dozu artınca hay BinLadin". Hüküm edenler ılımlı islam dedikleri... Allahı alet eden, Cumhuriyeti'de, Atatürk'ü de, Vatanı da, Halkı'da napar efendim? Ne için yapar efendim? Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 NAMAZINDA NİYAZINDA KATİL... "namazında niyazında" kişinin, cinayetle, insan öldürmekle ilgisi olabilir mi? "Namazında niyazında" kişi cinayet işler mi? İŞLER..! İşlemez diyenler kendileri dışında kimseyi kandıramazlar... Geçiniz efendim lafları aslında kendilerini de kandıramıyor olmalarının yansımaları... Yinede hayır gibi diretme ve dayatmada bulunacak olanlar varsa... Önce aşağıdaki resimlere baksınlar... Sonra domuz bağlarıyla canlı canlı insanları gömenleri hatırlasınlar... Buda yetmezse türkiye dışında allahüekber nidalarıyla elde bıcak esir aldıkları insanların kafalarını gövdeden ayıranların görüntülerini anımsasınlar... Bu da mı yetmedi başına yeşil bant takıp canlı bomba seçildikten sonra, namazını kılıp masum insanların arasında kendini havaya uçuranları unutmasınlar... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 İŞLER..! İşlemez diyenler kendileri dışında kimseyi kandıramazlar... Geçiniz efendim lafları aslında kendilerini de kandıramıyor olmalarının yansımaları... Yinede hayır gibi diretme ve dayatmada bulunacak olanlar varsa... Önce aşağıdaki resimlere baksınlar... Sonra domuz bağlarıyla canlı canlı insanları gömenleri hatırlasınlar... Buda yetmezse türkiye dışında allahüekber nidalarıyla elde bıcak esir aldıkları insanların kafalarını gövdeden ayıranların görüntülerini anımsasınlar... Bu da mı yetmedi başına yeşil bant takıp canlı bomba seçildikten sonra, namazını kılıp masum insanların arasında kendini havaya uçuranları unutmasınlar... Tüm bunlardamı yetmiyor ? İşte namazında niyazında olanlara Allah'ın emri. Tevbe/5 ; Haram ayları çıkınca ortak koşanları nerede bulursanız öldürün; onları yakalayın , hapsedin ve her gözetleme yerinde oturup onları bekleyin. Eğer tevbe eder , namazlarını kılarlar , zekatı verirlerse yollarını serbest bırakın. Çünkü allah bağışlayan esirgeyendir. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Ve ben bu Kur'an'in ******** ***** ******* allah'ina inanacagim haa.... Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Tüm dertleri materyalizm olan insanlar maneviyattan zerre anlamazlar.. Ve akılları sıra Kur'an a mana vermeye çalışırlar.. ve birileri her nedense insanların işledikleri cinayetleri islâm'a mal etmekten neden bu kadar haz alırlar anlamıyorum!!! Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Tüm yaşam da ilahiyattan ibaret değil ama değilmi?... Gürül gürül akan bir bilgi çağındayız... Eğer bu toplumda kişi başı GSMH 5.000 dolar değilde, 15.000.-, 20.000 dolar cıvarlarında olsa hiç biriniz ertelenmiş cennetler için günlerce ibadet etmessizin ama maalesef türkiye gerçekleri böyle... Ne yazıkki ülkemin insanlari bilinçli olarak yoksullaştırıldıkça bağlantıkları ilahi yapı da bir o kadar güçlenmekte... Ve yıllardır oynanan bu senaryonun parçası bile olmayı göremeyenlere üzülmemek elde değil... Ama kan uykulardan uyandırmak ta bizlerin en kutsal görevi, insan olma sorunu ve bir yaşam felsefedir... Sevgiyle kalın... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Tüm dertleri materyalizm olan insanlar maneviyattan zerre anlamazlar..Ve akılları sıra Kur'an a mana vermeye çalışırlar.. ve birileri her nedense insanların işledikleri cinayetleri islâm'a mal etmekten neden bu kadar haz alırlar anlamıyorum!!! Oyle mi dersiniz, tum derdimiz materyalizm mi? Bir atasozu vardir kabahat da saklidir, ibadet de saklidir diye. Ben sunu soyle degistirsem bizim zamana daha uygun olaraktan iyilik de saklidir, ibadet de. Fakat soyle bir etrafiniza bakarsaniz dini butun insanlarda bunun boyle olmadigini gorursunuz. Mesela ramazanda etraf iftar cadiri ile dolup tasiyor. Insanciklar bir kac lokma icin kuyruklarda bekletiliyor. Her neyse burasini gecelim de... Eee, peki o iftar cadirlarinin girisinde cadirin kim tarafindan kuruldugunu, kim tarafindan aclara yemek dagitildigini kocaman kocaman harflerle yazan kim. Ben degilim valla. Ben iftar cadiri kurdurmus olsam bile girisine kucuk harflerle dahi olsa ismimi yazdirmaya utanirdim. Nerede kaldi bunun maneviyati simdi onu soyler misiniz bana. Bir baska soru da hangi dini butun bir insan gelecek icin yararli bir Sivil Toplum Orgutu'nden birine bir bagista bulunuyor? Bunun icin de bir anket hazirlamak gerekir, yapilan iyiliklerin oyle aleni olarak gosterilmemesi ve soylenmemesi gerektiginden dolayi... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Tüm bunlardamı yetmiyor ?İşte namazında niyazında olanlara Allah'ın emri. Tevbe/5 ; Haram ayları çıkınca ortak koşanları nerede bulursanız öldürün; onları yakalayın , hapsedin ve her gözetleme yerinde oturup onları bekleyin. Eğer tevbe eder , namazlarını kılarlar , zekatı verirlerse yollarını serbest bırakın. Çünkü allah bağışlayan esirgeyendir. Hep diyorumya size, ayetleri atesit sitelerden okursanız böyle cımbızlanmış örnekler görürsünüz.. İslamı kendi kaynağından öğrenin.. Türk düşmanına Türk'ü sorsanız elbette karalayacaktır ve burada hepimiz o adama karşı cephe alıp, Türkler senin dediğin gibi değildir, Türkler şöyle iyidir, şöyle misafir perverdir diyeceğiz, öyle değilmi.. Ama bakıyorum cevabı kırk kez verilmiş ayetlerin önümüze getirmekte ısrar ediyorlar.. Bu şu demektir.. Bu arkadaşlarımız ya gidip gerçeği araştırmıyorlar, yada tamamen ateist sitelerden faydalanıyorlar.. Bakın Tevbe suresinin 5. ayetinin öncesini ve sonrasını yazacağım.. Yani cımbızlanmamış halini.. Ve Muki sana diğer topiclerdede söyledim, lütfen şu islamı bir araştır.. Söz konusu ayetten sonra yukarda yazdığın cümle kutsal değerlere hakarettir.. Ne demek Kur'an'ın Gözü dönmüş Allah'ı ya.. Peygamber efendimizin karikatürünü yapanlar bile bu denli dehşet bir cümle sarfetmediler.. Lütfen bu tür söylemlerde bulunmayın bizleri çok kırıyorsunuz.. İnanmayabilirsiniz ama hakaret etmemelisiniz.. Bu konunende suçtur.. Şimdi objektiflik adına lütfen TEVBE suresinin şu on ayetini okuyun lütfen. TEVBE SURESİ.. 1- Allah'dan ve Resulü'nden bir ültimatomdur bu, kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklere: 2- Bundan böyle yeryüzünde dört ay daha istediğiniz gibi gezip dolaşın. Şunu da bilin ki, Allah'ı aciz bırakacak değilsiniz. Allah kâfirleri mutlaka perişan edecektir. 3- Ayrıca büyük hac günü Allah ve Rasulü tarafından insanlara bir ilandır ki, Allah da Resulü de müşriklerle yapılan antlaşmalara artık bağlı değildir. Eğer hemen tevbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Yok yine tevbeden yüz çevirirseniz biliniz ki, Allah'ı yıldıracak değilsiniz. Kâfirleri acı bir azap ile müjdele. 4- Ancak kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size olan ahitlerinde hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiçbir kimseye yardımda bulunmamış olanlar bunun dışındadır. Siz de onlarla olan antlaşmanızın hükümlerine antlaşma süresinin sonuna kadar uyunuz. Muhakkak ki, Allah müttakileri sever. 5- Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. 6- Eğer müşriklerden biri aman dilerse, ona aman ver. Ta ki, Allah'ın kelâmını dinlesin. Sonra onu güvenlik içinde olduğu yere kadar gönder. Çünkü bunlar gerçekten de bilgisiz bir kavimdirler. 7- O müşriklerin Allah katında ve Resulü katında herhangi bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram yanında antlaşma yaptıklarınız var ki, bunlar size karşı doğru durdukça siz de onlara doğru olun. Allah (hainlikten) sakınanları elbette sever. 8- Onlarla nasıl sözleşme olabilir ki, sizin aleyhinize ellerine bir fırsat geçse, hakkınızda ne bir antlaşma gözetirler, ne de bir yemin. Dil ucuyla sizi hoşnud etmeye çalışırlar, fakat kalbleri o kadarına da razı olmaz. Zaten onların çoğu fasıktırlar. 9- Allah'ın âyetlerini az bir çıkara değiştirdiler de Allah yolundan engellediler. Gerçekten de bunlar ne fena şeyler yapageldiler. 10. Bir mümin hakkında ne bir yemin gözetirler, ne de bir antlaşma. Bunlar işte böyle haddi aşan kimselerdir. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Not ; Aslında şunu ifade etmek isterim, hem başlık çirkin hem de niyet çok kötü !!! Ne kadar da ayıp ne kadar da çirkin...hani forumu daha okunur hale getirmek istiyoruz ya çarnaçar ben de şu soruyu soruyorum bu başlıklarla mı? Fakat şu hususu belirtmeden geçemeyeceğim ve yalnızca Kralx kardeşime bir yanıt olsun diye yazacağım ; Sevgili Kralx, okumayacaklardır, hakikati görmek istemeyeceklerdir, Kuran'nın ifadesiyle boş sözlerle hakikati örtmeye gayret gösterceklerdir çünkü görmek istemedikleri şey aslında kendi ihtiraslarının kendilerine telkin ettiği şeylerden ibaret... Ne kadar çirkin bir iftira ? namaz kılmak ile yani bir kişinin inandığı değere karşı sonsuz saygısını belirtmek istemesi ile katilliği bir tutmak . Ne kadar çirkin bir tezgah !!!! Sevgili Karlx malesef insanlar o kadar hoşgörüsüz o kadar hasis o kadar çılgınca saldırıyorlar ki kendilerine !!Kendilerine diyorum zira bir kişinin başka kişileri körcesine suçlaması aslında kendisine verdiği zarardan başka hiçbirşey ifade etmez. Ben birşeyden çok korkuyorum o da şu ; İnsanımız giderek uçlara toplanıyor ve kendisine benzemeyen herşeyden nefret eder hale geliyor, ne kadar acı verici hoşgörü toplumundan katiller toplumuna doğru gidiyoruz, yazık çok yazık... Fakat kızdığım da birşey var insanlar Allahla ilgili düşüncelerinde hep namertçe davranıyor ; Efendi açıkça Allah'a karşı çıktığını ilan etmiyor, Efendi Allahın emirleriyle ilgili kendince dalga geçiyor ama olsun Kralx zaman ona inananlardan yana ilerliyor.. Burada bir defa daha bir inanan olarak ilan ediyorum ; Allahın kuranından aldığım ilhamla diyorum ki ; Bütün insanlar kardeştir, her insan inancını yaşamakta serbesttir ancak başkasının haklarını çiğnemeden kimseye zarar vermeden...Bunun dışında Allahın kitabı ile ilgili söylenen herşey ona bir iftiradır.. bozan Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 TEVBE SURESİ.. 1- Allah'dan ve Resulü'nden bir ültimatomdur bu, kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklere: 2- Bundan böyle yeryüzünde dört ay daha istediğiniz gibi gezip dolaşın. Şunu da bilin ki, Allah'ı aciz bırakacak değilsiniz. Allah kâfirleri mutlaka perişan edecektir. 3- Ayrıca büyük hac günü Allah ve Rasulü tarafından insanlara bir ilandır ki, Allah da Resulü de müşriklerle yapılan antlaşmalara artık bağlı değildir. Eğer hemen tevbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Yok yine tevbeden yüz çevirirseniz biliniz ki, Allah'ı yıldıracak değilsiniz. Kâfirleri acı bir azap ile müjdele. 4- Ancak kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size olan ahitlerinde hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiçbir kimseye yardımda bulunmamış olanlar bunun dışındadır. Siz de onlarla olan antlaşmanızın hükümlerine antlaşma süresinin sonuna kadar uyunuz. Muhakkak ki, Allah müttakileri sever. 5- Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. 6- Eğer müşriklerden biri aman dilerse, ona aman ver. Ta ki, Allah'ın kelâmını dinlesin. Sonra onu güvenlik içinde olduğu yere kadar gönder. Çünkü bunlar gerçekten de bilgisiz bir kavimdirler. 7- O müşriklerin Allah katında ve Resulü katında herhangi bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram yanında antlaşma yaptıklarınız var ki, bunlar size karşı doğru durdukça siz de onlara doğru olun. Allah (hainlikten) sakınanları elbette sever. 8- Onlarla nasıl sözleşme olabilir ki, sizin aleyhinize ellerine bir fırsat geçse, hakkınızda ne bir antlaşma gözetirler, ne de bir yemin. Dil ucuyla sizi hoşnud etmeye çalışırlar, fakat kalbleri o kadarına da razı olmaz. Zaten onların çoğu fasıktırlar. 9- Allah'ın âyetlerini az bir çıkara değiştirdiler de Allah yolundan engellediler. Gerçekten de bunlar ne fena şeyler yapageldiler. 10. Bir mümin hakkında ne bir yemin gözetirler, ne de bir antlaşma. Bunlar işte böyle haddi aşan kimselerdir. Düşünebiliyormusunuz arkadaşlar... Bir inanç ki... Korku, şiddet, cinayet istemiyle dolu.... Ve şunu söylüyorum hiçte korkmadım, korkmam, korkmayızda... Temel yapı bu... Hayırlı uğurlu olsun... Vatan ve millet olarak başımız göklere erdi... BARIŞ, KARDEŞLİK, SEVGİ ÖYLEMİ... SEN ONU KÜLAHIMA ANLAT... PEH... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Okuduğum bir yazıyı çok iyi anlamak ve çok iyi mütala etmek için pür dikkat konsantre olurum ve ön yargısız okurum.. Bu genel bir prensiptir bende.. Yukarda alıntıladığım Tevbe suresindeki olay nedir.. Özetle müşriklerle yapılan bir anlaşmadan bahsediyor.. Müşriklerin o anlaşmaya uymadıklarından bahsediyor.. Ve müşriklerin anlaşmaya uymamakla kalmayıp müslümanların aleyhinde sinsice faliyeleterde bulundukları açığa çıkıyor.. Ki, o faliyetlerden birinde Peygamber efendimiz bir duvarın dibinde, duvarın üzerine bir müşriğin çıkarak büyük bir taş atmayı ve öldürmeyi planlaması tarihi bir vesikadır.. Bakın yukardaki ayetleri okuduysanız o ayetler içinde şu ayetet var.. Özellikle kırmızı bölüme dikkat.. "Ancak kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size olan ahitlerinde hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiçbir kimseye yardımda bulunmamış olanlar bunun dışındadır. Siz de onlarla olan antlaşmanızın hükümlerine antlaşma süresinin sonuna kadar uyunuz. Muhakkak ki, Allah müttakileri sever." Şimdi soruyorum.. Gerçekten yukardaki o ayetleri kimler okudu ve ne anladı..? Saygılar.. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 hadi herşeyi geçtikde hangi görüşden insan/lar böyle işler yapmaz varmı falancalar diyebilecek biri, hadi buyrun söyleyin geçin bunları, kimse inanmaz bu masallara, kimsede namazını, niyazını bırakmaz ya da her neye inanıyorsa işte... Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Sayın Dipnot, Kaçırdığınız, veya kaçırmamanıza rağmen kasten göz ardı ettiğiniz noktalar var. 1. Toplumun kültüründen belki biraz uzak kaldığınızdan olsa gerek, şunu farkedemiyorsunuz: İnsanlar, ''namazında, niyazındaydı, çok şaşırdık.'' diyorlar. Çünkü bu toplumda yüzyıllardır bilinen ve kabullenilen gerçek, namaz kılan kimselerin cinayet tabir edilen fiili işlemesi ihtimalinin düşük olduğudur. 2. Lanse edilmeye çalışılan müslüman terörist klişesine bilerek katkıda bulunuyorsunuz. Bir yolu veya ideolojiyi yanlış yorumlayan biri, bu sebeple hata işliyorsa, suç o yolda veya ideolojide değildir. Hümanist ve aydınlanmacıların içinde cinsel tercih açısından pek seçici olmayan birçok kişi vardır. Bu, belki de bu ideolojinin getirdiği ahlaki rahatlığın sonucudur. Bu kişilerden biri küçük çocuklarla ilişki kursa, ''vay! işte hümanizmin geldiği nokta bu.'' mu demeliyiz? 3. Bahsettiğiniz ''namazında, niyazında'' katiller eğitimlerini muhtemelen Ecevit hükümeti zamanında yaptılar. Yani bugünün hükümetiyle, veya eğitim sistemiyle ne alakaları var ki böyle bir ilişki kurmuşsunuz. Kaldı ki, eğitim günümüzde Kur'an kurslarıyla başlamıyor. Sırf delil uydurmak adına yanlış bilgiler veriyorsunuz. 4. Bu yazınızın bir yaraya merhem olmak adına değil, tamamen bağcıyı dövmek adına yazıldığını düşünüyorum. Ne olurdu ki, yoldan geçip giden bir yolcu gibi sadece üzümleri yeseydiniz de, bu ''hümanist ve bilimsel'' tavrınızı bağcıları dövmeye çalışmak yerine bağı islah edecek önerilerde gösterseydiniz. Böylelikle, biz bağ sahipleri sizden sonra geçecek olan yolculara daha kaliteli üzüm sunabilirdik. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Tüm dertleri materyalizm olan insanlar maneviyattan zerre anlamazlar.. Materyalist düşünce yöntemi ile insanların makina olduğunu kabul ederek kendinizi kandırmak yoluna giderseniz... Ulaşacağınız sonuç bu karmaşa olacaktır elbette... İnsanlar ister materyalist ister metafizik düşünme yöntamlerini kullansınlar sonuçta her biri insandır... Aynı şeylere ağlar...üzülür...mutlu olur...dostları...arkadaşları ve sevgilileri vardır... Siz metafizik düşünüp inanıyorsunuz diye diğerleri için maneviyattan zerre kadar anlamaz sonucuna ulaşıyorsanız... Bu sizin zerre kadar insan ruhundan anlamadığınızı ortaya koyar... Nedeni mi?...Materyalist düşünme yetinizin olmaması yada eksik olması!... Tabi siz insansın sizden başkaları maymun.? Ve akılları sıra Kur'an a mana vermeye çalışırlar.. Kuran kendi içinde kendi anlamını yaratmıştır zaten... O dediğiniz "mana vermeye çalışırları" inanmayanlardan daha çok inananlar yapıyor... farkındamısın.? Çelişkileri farkedip,anlayan ve dillendirenlerin yaptığı "mana vermeye çalışmak" değil birer eleştiridir... ve birileri her nedense insanların işledikleri cinayetleri islâm'a mal etmekten neden bu kadar haz alırlar anlamıyorum!!! İslam cinayet işler mi? Soyut kavramlar eylem, hareket bir davranış gösterebilirler mi?... Hayır dediğinizi duyar gibiyim... Evet doğru tespit...Çünkü insanlar kendilerine öğretilen, anlatılan ve istenenlere dayanarak davranış gösterirler... İslamda insanlar üzerinde hatırı sayılır bir etkiye sahip bir öğretidir... Peki islama inanan insanlar kuranın içeriğinden bazı manalar çıkarıp, allah adına,isalam adına cinayet işleyebilir mi? Evet mi dediniz...Evet... evet haklısınız... İslamın değil ona inanan ve ona mana vermeye çalışan bazı insanların cinayet işlediklerinden söz ediliyor yazılanlarda... *** Sonuç olarak; Önce maneviyat tan bahsedip...Ardından kuran ...mana...cinayet ve islama maletmek gibi açılımlara ulaşarak... Bahsi geçen cinayetleri islama inanmayanların "Uydurduğunu mu ANLATMAYA" çalışıyorsunuz ?... Hiç sanmıyorum... Anlatmaya çalıştığınız ilk iletinizde dediğiniz gibi geçiniz efendim olsa gerek... Bencede geçiniz efendim... Yaşanan gerçeklerin üzerini ne yapsanız örtemezsiniz.! Anlamıyorum diyordunuz... Bu sefer anlamak gibi çabanız olabilecek mi? Yoksa hala; "Tüm dertleri materyalizm olan insanlar maneviyattan zerre anlamazlar.." kavram karmaşaları içerisinde Yaşamdan zerre kadar anlamazlık üretmeye devam mı edeceksiniz?..." *tna Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Sayın Dipnot, Kaçırdığınız, veya kaçırmamanıza rağmen kasten göz ardı ettiğiniz noktalar var. 1. Toplumun kültüründen belki biraz uzak kaldığınızdan olsa gerek, şunu farkedemiyorsunuz: İnsanlar, ''namazında, niyazındaydı, çok şaşırdık.'' diyorlar. Çünkü bu toplumda yüzyıllardır bilinen ve kabullenilen gerçek, namaz kılan kimselerin cinayet tabir edilen fiili işlemesi ihtimalinin düşük olduğudur. 2. Lanse edilmeye çalışılan müslüman terörist klişesine bilerek katkıda bulunuyorsunuz. Bir yolu veya ideolojiyi yanlış yorumlayan biri, bu sebeple hata işliyorsa, suç o yolda veya ideolojide değildir. Hümanist ve aydınlanmacıların içinde cinsel tercih açısından pek seçici olmayan birçok kişi vardır. Bu, belki de bu ideolojinin getirdiği ahlaki rahatlığın sonucudur. Bu kişilerden biri küçük çocuklarla ilişki kursa, ''vay! işte hümanizmin geldiği nokta bu.'' mu demeliyiz? 3. Bahsettiğiniz ''namazında, niyazında'' katiller eğitimlerini muhtemelen Ecevit hükümeti zamanında yaptılar. Yani bugünün hükümetiyle, veya eğitim sistemiyle ne alakaları var ki böyle bir ilişki kurmuşsunuz. Kaldı ki, eğitim günümüzde Kur'an kurslarıyla başlamıyor. Sırf delil uydurmak adına yanlış bilgiler veriyorsunuz. 4. Bu yazınızın bir yaraya merhem olmak adına değil, tamamen bağcıyı dövmek adına yazıldığını düşünüyorum. Ne olurdu ki, yoldan geçip giden bir yolcu gibi sadece üzümleri yeseydiniz de, bu ''hümanist ve bilimsel'' tavrınızı bağcıları dövmeye çalışmak yerine bağı islah edecek önerilerde gösterseydiniz. Böylelikle, biz bağ sahipleri sizden sonra geçecek olan yolculara daha kaliteli üzüm sunabilirdik. Sevgili arkadaşım bir arkadışın savunduğu aşağıdaki şu sureyi okursanız... İnsanların inanç adına ne menem bir terör gizlendiğini çok iyi anlarsınız... (Yada Türkiye gerçeğindeki potansiyeli) Nihayetinde de bağı bahçeyi... Bizim endişemiz bu düşüncenin/düşüncelerin toplumsal huzur ve yapısına verdiği tahribatın derecesidir... Ondan sonra da adam gelecek taşradan bir bir insanlarımızı,yazarlarımızı, düşüncelerimizi ve her kim ise bunu allah ve kuran adına yapacak... Durumun vahametini düşünebiliyormusunuz/en azından tahmin edebiliyormusunuz... Bunlar dün başladı ve bugün azısıyla geliyorlar... Son olarak ta böyle düşünceyi savunanlar karşısında da duruşumuzun ne kadar haklı olduğunu.. Ama bizler aklımızla, kalemimizle, yüreğimizle, insan sevgilimizle ve gönülülüğümüzle yapıyoruz bunu... Ayetlerle değil.. Dost sevgilerimle... TEVBE SURESİ.. 1- Allah'dan ve Resulü'nden bir ültimatomdur bu, kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklere: 2- Bundan böyle yeryüzünde dört ay daha istediğiniz gibi gezip dolaşın. Şunu da bilin ki, Allah'ı aciz bırakacak değilsiniz. Allah kâfirleri mutlaka perişan edecektir. 3- Ayrıca büyük hac günü Allah ve Rasulü tarafından insanlara bir ilandır ki, Allah da Resulü de müşriklerle yapılan antlaşmalara artık bağlı değildir. Eğer hemen tevbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Yok yine tevbeden yüz çevirirseniz biliniz ki, Allah'ı yıldıracak değilsiniz. Kâfirleri acı bir azap ile müjdele. 4- Ancak kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size olan ahitlerinde hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiçbir kimseye yardımda bulunmamış olanlar bunun dışındadır. Siz de onlarla olan antlaşmanızın hükümlerine antlaşma süresinin sonuna kadar uyunuz. Muhakkak ki, Allah müttakileri sever. 5- Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. 6- Eğer müşriklerden biri aman dilerse, ona aman ver. Ta ki, Allah'ın kelâmını dinlesin. Sonra onu güvenlik içinde olduğu yere kadar gönder. Çünkü bunlar gerçekten de bilgisiz bir kavimdirler. 7- O müşriklerin Allah katında ve Resulü katında herhangi bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram yanında antlaşma yaptıklarınız var ki, bunlar size karşı doğru durdukça siz de onlara doğru olun. Allah (hainlikten) sakınanları elbette sever. 8- Onlarla nasıl sözleşme olabilir ki, sizin aleyhinize ellerine bir fırsat geçse, hakkınızda ne bir antlaşma gözetirler, ne de bir yemin. Dil ucuyla sizi hoşnud etmeye çalışırlar, fakat kalbleri o kadarına da razı olmaz. Zaten onların çoğu fasıktırlar. 9- Allah'ın âyetlerini az bir çıkara değiştirdiler de Allah yolundan engellediler. Gerçekten de bunlar ne fena şeyler yapageldiler. 10. Bir mümin hakkında ne bir yemin gözetirler, ne de bir antlaşma. Bunlar işte böyle haddi aşan kimselerdir. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 anlamadıkları husus şu ; bakın ben de size bir başlık atayım Adanada bir cani 5 kişiyi öldürdü ( senelerdir namaz kılmayan, oruç tutmayan birisiydi ) İşte dinsizliğin sonu ( Yorumsuz...... ) İşte kimilerinin forumda başlık açmaktan anladığı....Yukarıdaki başlık ile ileti yazdığımız bu bölümün başlığının nitelik olarak bir farkı yoktur.... bozan Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Evet sevgili Trevize bencede bir oku bakalım.. Kendimden şüpelenmeye başladım acaba ben mi okuyorumda anlayamıyorum.. Ama şu var.. Slogan sözcüklerden kaçınmak gerekir, söylenileceksede sözün içeriğine hakim olmak gerekir, çünkü biri çıkar açıklarmısınız bu sözü der.. Bu şöledir, bu böledir demekle o öyle, o eböyle değildir.. Açılamak gerekir değilmi.. Acaba sana okumanı tavsiye eden arkadaş kendisi surenin neresini kastediyor.. Sana okuyup anlamanı söylerken, kendisi ne anlamıştır.. Kastettiği ayetleri, ayetle birlikte önünü ve arkasınıda ele alarak bir açıklasada bizde öğrensek.. Gerçekten ben mi yanlış anlıyorum.. Evet sevgili Trevize arkadaşımız Tevbe suresinin ilk on ayetini okumanı söyledi.. Oku ve lütfen bir yorum yap.. Saygılar.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 anlamadıkları husus şu ; bakın ben de size bir başlık atayım Adanada bir cani 5 kişiyi öldürdü ( senelerdir namaz kılmayan, oruç tutmayan birisiydi ) İşte dinsizliğin sonu ( Yorumsuz...... ) İşte kimilerinin forumda başlık açmaktan anladığı....Yukarıdaki başlık ile ileti yazdığımız bu bölümün başlığının nitelik olarak bir farkı yoktur.... bozan Adana da dinsizlerde mi varmış... felsefe bu ya okuması tersten olanın yorumuda tersten olurmuş... Bu vesile ile ben adım gibi eminim ki.. Bunu da allah adına yapmıştır o cani... Hayrıca dinsizlik bir birikim ve bilgi sonucudur.. Öyle kolay kolay tercih edilen birşey değildir yani.. Yeryüzünde inanç sahibi olmak çok kolaydır... Ama ben hiçbir dine inanmıyorum ya da agnostiğim diyebilmek öyle her babayiğidin harcı değildir... Toplumsal olarak inançlar aile ve toplumdan ne gördüysen onun sonucu olmuştur... Yani ne tercih edilmişse sende etmişsindir... Torba misali yani (ne konmuşsa o var...) Fakat şu da bir gerçek ki... Şiddetin her türlüsüne, baskının her çeşidine, korkutmalarla inandırmanın her haline ve bırakın insanı bir canlıyı bile öldürenlere karşı mücadelem bir insan olarak sonuna kadar karşı duracağım... Amaaa... Düşünceni/düşünceri ifade etmen/edilmesi için de seninle her ortamı birlikte yaratmaya hazırım... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 hadi herşeyi geçtikde hangi görüşden insan/lar böyle işler yapmaz varmı falancalar diyebilecek biri, hadi buyrun söyleyin geçin bunları, kimse inanmaz bu masallara, kimsede namazını, niyazını bırakmaz ya da her neye inanıyorsa işte... Ben varım. Humanist (insancıl) insanlar "böyle işler yapmaz". Çünkü onlar için en büyük değer, "insandır". Çünki onlar için tek kutsallık "insandır". İnsancıl ahlakı "böyle işlere" izin vermez. Masal; hurafelerdir, kurgulardır, duyularla algılanamayanlardır.. Humanizim ve ilkeleri bir yaşamdır, gerçektir. Neyin masal, neyin gerçek olduğunumu tartışalım bu aşamada ? Ne çabuk unuttunuz ? Afaganistanda ve İranda din adına yüzbinlerin katlini... Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yineliyorum, forum bu sığ yaklaşımlar yüzünden sığlaşıyor.... Forumu hep birlikte yaşatmalıyız...************. Öncelikle bize elbette... Şimdi ben şöyle bir başlık atsam acaba adminler ne derdi ? Yine yurtta sıkandal !!! namazsız abdestsizler çocukları dövüyor... İnançsızlar yüzünden ne hale geldik ( yorumsuz .....) Ben elbette böyle bir başlık açacak kadar sığlaşmayacağım. fakat hakikaten merak ettim zira bu şekilde insanları suçlayıcı mesnetsiz yüzlerce başlık açılabilir, zaten bir kaç kişi bunu sürekli yapıyor birileri de tam karşıtını yapsa bu forum ne hale gelir ? 1. neden bunlara izin veriliyor 2. sürekli ajite edici karşıt başlıklar açılsa uyarı alınır mı ? 3. yahut da bu başlık açıkça alay içeriyor, ve mesnetsiz bundan dolayı başlığı açan uyarı aldı mı? bozan Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 İslam barış ve sevgi dinidir, bu kesin ve nettir.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.