Φ gloria Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Eski Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem, tedavi gördüğü İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 09.50'de hayatını kaybetti. Cem'in cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği açıklandı. İsmail Cem, 26 Aralık'ta akciğer kanseri tedavisi için yatırıldığı İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 28 gün sonra hayatını kaybetti. Cem, 15 Ocak'ta enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınarak antibiyotik tedavisi görmeye başlamıştı. Cem, antibiyotik tedavisinin 8'inci gününde yaşam savaşını kaybetti. (http://www.hurriyet.com.tr/sondakika/) (Ben çok üzüldüm arkadaşlar bu habere ya Çok üzüldüm gerçekten de...) Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Allah Rahmet Eylesin.... Rahatsızlığını haberlerde öğrenmiştim ve çok üzülmüştüm...Ailesine sabır versin Rabbim.... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Seviyeli saygılı bir siyasetçi idi.Allah rahmet eylesin tüm sevenlerinin başı sağolsun. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Allah rahmet eylesin..mekanı cennet olsun Alıntı
Φ burble Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Güle güle İsmail abi... Kendisi bu ülkede nadiren tanıyabileceğimiz insanlardandı,gerçek bir vatansever ve barışseverdi. Ne garip tesadüftür ki ölüm günü Uğur Mumcu'nun katledildiği güne denk geldi... Her ikisi de rahat uyusun, toprağı bol olsun... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Güle güle İsmail abi...Kendisi bu ülkede nadiren tanıyabileceğimiz insanlardandı,gerçek bir vatansever ve barışseverdi. Ne garip tesadüftür ki ölüm günü Uğur Mumcu'nun katledildiği güne denk geldi... Her ikisi de rahat uyusun, toprağı bol olsun... :clover: Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 allah rahmet eylesin.toprağı bol olsun... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Barissever ve Türkiye'nin ic ve dis siyasetinde büyük rol oynamis bir kisilikti,Allah rahmet eylesin ve ailesine sabirlar versin, Güle Güle Ismail Cem... Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Allah rahmet eylesin toprağı bol,mekanı cennet olsun Alıntı
Φ sEn EsTiKçE bEn TiTrErİm... Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 bugün annemden aldım haberini...söylediği kadarıyla barışsever ve iyi bir siyasetçi olduğuydu... sadece bunun için değil de insan olma şerefini taşımış birisi olmasından dolayı.... Allah rahmet eylesin...toprağı bol olsun... Alıntı
Φ Anakonda Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Hernekadar politik görüş itibarı ile Ecevit ve hükümetinin politikaları ile kişisel görüşlerim çoğu zaman örtüşmediysede bence İsmail Cem sözkonusu hükümetin en saygın bakanlarından bir tanesiydi. Gerek eğitimi ve entellektüel altyapısı,gerek üslubu,gerek deneyimi gereksede uzlaşmacı tavrı ve kişiliği ile pek çok insanda saygı uyandırmış bir politik şahsiyetti. Kendisine Allahtan rahmet ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 İsmail Cem ( 1940-2007) İsmail Cem İpekçi, (d. 1940, İstanbul – ö. 24 Ocak 2007, İstanbul). Türk politikacı, eski dışişleri bakanı ve gazeteci. İstanbul Robert Koleji'nden (1959) ve Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden (1963) mezun oldu. Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde Siyaset Sosyolojisi dalında master yaptı (1991). Çeşitli gazetelerde Yazı işleri Müdürlüğü, Genel Yayın Müdürlüğü yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Başkanlığını yürüttü (1971-1974). TRT Genel Müdürlüğünde bulundu (1974-1975). 1987 ve 1991 seçimlerinde İstanbul'dan 1995 seçimlerinde Kayseri'den milletvekili seçildi. DSP TBMM Gurup yönetim kurulu üyeliğine seçildi (1996). Avrupa Birliği Parlamenterler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi üyeliklerine seçildi (1987-1996). AKPM Sosyalist Gurubu Başkanvekilliğine seçildi (1989-91), (1993-95). AKPM ve BAB Asamblesi Türk Parlementer Gurubu Başkanlığına seçildi (1996). Avrupa Medya Enstitüsü Danışma Kurulu üyeliğini yürütmekteydi. 50.Hükümette Kültür Bakanlığı yaptı (1995). 30 Haziran 1997 tarihinde kurulan 55.Hükümette Dışişleri Bakanlığı Görevine atandı, 5 yıl kadar sürdürdüğü bu görevden Temmuz 2002'de istifa edip Yeni Türkiye Partisi'ne katıldı ve bu partinin genel başkanlığına getirildi. 2004'te YTP'nin CHP'ne katılması üzerine genel başkanlık görevi sona erdi. İsmail Cem, cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan 4. dışişleri bakanıdır. 18 ve 19. dönem İstanbul, 20 ve 21. dönem Kayseri milletvekilliği yapan Cem, evli ve 2 çocuk sahibiydi. İsmail Cem, 26 Aralık'ta akciğer kanseri tedavisi için yatırıldığı İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 15 Ocak'tan itibaren enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınarak antibiyotik tedavisi görmeye başlamıştı. Cem İpekçi, 24 Ocak 2007 saat 09:50'de vefat etti.. Allah rahmet eylesin.. Benim için iyi bir siyasetçi,iyi bir devlet adamıydı.İyiler uzun yaşamıyor.. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 İsmail Cem ( 1940-2007) İsmail Cem İpekçi, (d. 1940, İstanbul – ö. 24 Ocak 2007, İstanbul). Türk politikacı, eski dışişleri bakanı ve gazeteci. İstanbul Robert Koleji'nden (1959) ve Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden (1963) mezun oldu. Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde Siyaset Sosyolojisi dalında master yaptı (1991). Çeşitli gazetelerde Yazı işleri Müdürlüğü, Genel Yayın Müdürlüğü yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Başkanlığını yürüttü (1971-1974). TRT Genel Müdürlüğünde bulundu (1974-1975). 1987 ve 1991 seçimlerinde İstanbul'dan 1995 seçimlerinde Kayseri'den milletvekili seçildi. DSP TBMM Gurup yönetim kurulu üyeliğine seçildi (1996). Avrupa Birliği Parlamenterler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi üyeliklerine seçildi (1987-1996). AKPM Sosyalist Gurubu Başkanvekilliğine seçildi (1989-91), (1993-95). AKPM ve BAB Asamblesi Türk Parlementer Gurubu Başkanlığına seçildi (1996). Avrupa Medya Enstitüsü Danışma Kurulu üyeliğini yürütmekteydi. 50.Hükümette Kültür Bakanlığı yaptı (1995). 30 Haziran 1997 tarihinde kurulan 55.Hükümette Dışişleri Bakanlığı Görevine atandı, 5 yıl kadar sürdürdüğü bu görevden Temmuz 2002'de istifa edip Yeni Türkiye Partisi'ne katıldı ve bu partinin genel başkanlığına getirildi. 2004'te YTP'nin CHP'ne katılması üzerine genel başkanlık görevi sona erdi. İsmail Cem, cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan 4. dışişleri bakanıdır. 18 ve 19. dönem İstanbul, 20 ve 21. dönem Kayseri milletvekilliği yapan Cem, evli ve 2 çocuk sahibiydi. İsmail Cem, 26 Aralık'ta akciğer kanseri tedavisi için yatırıldığı İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 15 Ocak'tan itibaren enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınarak antibiyotik tedavisi görmeye başlamıştı. Cem İpekçi, 24 Ocak 2007 saat 09:50'de vefat etti.. Allah rahmet eylesin.. Benim için iyi bir siyasetçi,iyi bir devlet adamıydı.İyiler uzun yaşamıyor.. Bu gülümseyen resim ve dolu dolu bir özgeçmiş dışında ,nezaketi , neşesi, kibarlığı kaldı gözbebeklerimizde..Allah rahmet eylesin:( Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 ALLAH amelince rahmet eylesin... Alıntı
Misafir kleopatra.07 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 kendisi ile şahsen tanışmış birisi olarak çok üzüldüğümü belirtmeliyim.. alışılmış politik şahsiyetlerden çok farklı bir kişilikti.. saygılı, karşısındakine değer veren, mütevazi bir insandı.. Allah Rahmet eylesin..toprağı bol olsun..... Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 İsmail cem bana her zaman saygın kaliteli bir devlet radyo- tv kurumunu hatırlatır.Güzel bir insandı.Yumuşak bakış açıları olan zarif bir kişilikti.Onun gibi hatırlanabilecek insanlar sanırım çok azdır.Tüm güzel insanların başı sağolsun. Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 ölüm haberini duyduğumda içimden bir şeyler koptu ,siyaset dünyasıda seviyeli,güleryüzlü bir beyefendiyi kaybetti.bu çapta bir devlet adamı,aydın,siyasetçi çok azdı zaten .kalanlarda belli bir yaşın üzerinde.türkiyeyi ve dünyayı doğru tahlil edebilen,uzun vadeli perspektif çizebilen ender kişilerden biriydi.allah rahmet eylesin. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2007 VEDA Çok ileri bir tarihte Çok yaşlı olarak Kimseye pek gözükmeden Ve kimseyi rahatsız etmeden Masamın üzerinde Dünden kalan işler Tamamlanmamış yazılar Okunmayı bekleyen kitaplar Ve anılar ve umutlar. Filleri kuyruğundan çekerek Tepeleri aşırtmaktı görevim Günler bitti filler tükenmedi Ben elimden geleni yaptım Gerisini siz tamamlayın Boşa geçmedi hayatım Daha fazlası olabilirdi ama "Buna da şükür "demeliyim İşte sevgili dostlar Ben böyle veda etmeliyim. İsmail Cem,New York,1995 Ne yazık ki bir aydın kişiliği daha kaybettik.Şiirinde gerisini siz tamamlayın diyor ama pek tamamlayacak adamda kalmadı gibi. Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2007 Kişilik olarak gerçekten değerli ve saygıdeğer bir insan Allah rahmet eylesin ........ Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.