Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Eski Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem, tedavi gördüğü İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 09.50'de hayatını kaybetti. Cem'in cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği açıklandı.

İsmail Cem, 26 Aralık'ta akciğer kanseri tedavisi için yatırıldığı İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 28 gün sonra hayatını kaybetti. Cem, 15 Ocak'ta enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınarak antibiyotik tedavisi görmeye başlamıştı. Cem, antibiyotik tedavisinin 8'inci gününde yaşam savaşını kaybetti. (http://www.hurriyet.com.tr/sondakika/)

(Ben çok üzüldüm arkadaşlar bu habere ya :( Çok üzüldüm gerçekten de...)

Gönderi tarihi:

Güle güle İsmail abi...

Kendisi bu ülkede nadiren tanıyabileceğimiz insanlardandı,gerçek bir vatansever ve barışseverdi.

Ne garip tesadüftür ki ölüm günü Uğur Mumcu'nun katledildiği güne denk geldi...

Her ikisi de rahat uyusun, toprağı bol olsun...

Gönderi tarihi:
Güle güle İsmail abi...

Kendisi bu ülkede nadiren tanıyabileceğimiz insanlardandı,gerçek bir vatansever ve barışseverdi.

Ne garip tesadüftür ki ölüm günü Uğur Mumcu'nun katledildiği güne denk geldi...

Her ikisi de rahat uyusun, toprağı bol olsun...

:clover: :clover:

ismailcembant4iw.jpg

are1033hc.jpg

Gönderi tarihi:

bugün annemden aldım haberini...söylediği kadarıyla barışsever ve iyi bir siyasetçi olduğuydu... :clover:

sadece bunun için değil de insan olma şerefini taşımış birisi olmasından dolayı....

Allah rahmet eylesin...toprağı bol olsun... :clover:

Gönderi tarihi:

Hernekadar politik görüş itibarı ile Ecevit ve hükümetinin politikaları ile kişisel görüşlerim çoğu zaman örtüşmediysede bence İsmail Cem sözkonusu hükümetin en saygın bakanlarından bir tanesiydi. Gerek eğitimi ve entellektüel altyapısı,gerek üslubu,gerek deneyimi gereksede uzlaşmacı tavrı ve kişiliği ile pek çok insanda saygı uyandırmış bir politik şahsiyetti. Kendisine Allahtan rahmet ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyorum....

Gönderi tarihi:

İsmail Cem ( 1940-2007)

icem3pi.jpgimagesnw18ul.jpg

İsmail Cem İpekçi, (d. 1940, İstanbul – ö. 24 Ocak 2007, İstanbul). Türk politikacı, eski dışişleri bakanı ve gazeteci.

İstanbul Robert Koleji'nden (1959) ve Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden (1963) mezun oldu. Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde Siyaset Sosyolojisi dalında master yaptı (1991).

Çeşitli gazetelerde Yazı işleri Müdürlüğü, Genel Yayın Müdürlüğü yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Başkanlığını yürüttü (1971-1974). TRT Genel Müdürlüğünde bulundu (1974-1975). 1987 ve 1991 seçimlerinde İstanbul'dan 1995 seçimlerinde Kayseri'den milletvekili seçildi.

DSP TBMM Gurup yönetim kurulu üyeliğine seçildi (1996). Avrupa Birliği Parlamenterler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi üyeliklerine seçildi (1987-1996). AKPM Sosyalist Gurubu Başkanvekilliğine seçildi (1989-91), (1993-95). AKPM ve BAB Asamblesi Türk Parlementer Gurubu Başkanlığına seçildi (1996). Avrupa Medya Enstitüsü Danışma Kurulu üyeliğini yürütmekteydi. 50.Hükümette Kültür Bakanlığı yaptı (1995). 30 Haziran 1997 tarihinde kurulan 55.Hükümette Dışişleri Bakanlığı Görevine atandı, 5 yıl kadar sürdürdüğü bu görevden Temmuz 2002'de istifa edip Yeni Türkiye Partisi'ne katıldı ve bu partinin genel başkanlığına getirildi. 2004'te YTP'nin CHP'ne katılması üzerine genel başkanlık görevi sona erdi. İsmail Cem, cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan 4. dışişleri bakanıdır. 18 ve 19. dönem İstanbul, 20 ve 21. dönem Kayseri milletvekilliği yapan Cem, evli ve 2 çocuk sahibiydi.

İsmail Cem, 26 Aralık'ta akciğer kanseri tedavisi için yatırıldığı İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 15 Ocak'tan itibaren enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınarak antibiyotik tedavisi görmeye başlamıştı. Cem İpekçi, 24 Ocak 2007 saat 09:50'de vefat etti.. :(

Allah rahmet eylesin..:clover: Benim için iyi bir siyasetçi,iyi bir devlet adamıydı.İyiler uzun yaşamıyor..:(

Gönderi tarihi:
İsmail Cem ( 1940-2007)

icem3pi.jpgimagesnw18ul.jpg

İsmail Cem İpekçi, (d. 1940, İstanbul – ö. 24 Ocak 2007, İstanbul). Türk politikacı, eski dışişleri bakanı ve gazeteci.

İstanbul Robert Koleji'nden (1959) ve Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden (1963) mezun oldu. Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde Siyaset Sosyolojisi dalında master yaptı (1991).

Çeşitli gazetelerde Yazı işleri Müdürlüğü, Genel Yayın Müdürlüğü yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Başkanlığını yürüttü (1971-1974). TRT Genel Müdürlüğünde bulundu (1974-1975). 1987 ve 1991 seçimlerinde İstanbul'dan 1995 seçimlerinde Kayseri'den milletvekili seçildi.

DSP TBMM Gurup yönetim kurulu üyeliğine seçildi (1996). Avrupa Birliği Parlamenterler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi üyeliklerine seçildi (1987-1996). AKPM Sosyalist Gurubu Başkanvekilliğine seçildi (1989-91), (1993-95). AKPM ve BAB Asamblesi Türk Parlementer Gurubu Başkanlığına seçildi (1996). Avrupa Medya Enstitüsü Danışma Kurulu üyeliğini yürütmekteydi. 50.Hükümette Kültür Bakanlığı yaptı (1995). 30 Haziran 1997 tarihinde kurulan 55.Hükümette Dışişleri Bakanlığı Görevine atandı, 5 yıl kadar sürdürdüğü bu görevden Temmuz 2002'de istifa edip Yeni Türkiye Partisi'ne katıldı ve bu partinin genel başkanlığına getirildi. 2004'te YTP'nin CHP'ne katılması üzerine genel başkanlık görevi sona erdi. İsmail Cem, cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan 4. dışişleri bakanıdır. 18 ve 19. dönem İstanbul, 20 ve 21. dönem Kayseri milletvekilliği yapan Cem, evli ve 2 çocuk sahibiydi.

İsmail Cem, 26 Aralık'ta akciğer kanseri tedavisi için yatırıldığı İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 15 Ocak'tan itibaren enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınarak antibiyotik tedavisi görmeye başlamıştı. Cem İpekçi, 24 Ocak 2007 saat 09:50'de vefat etti.. :(

Allah rahmet eylesin..:clover: Benim için iyi bir siyasetçi,iyi bir devlet adamıydı.İyiler uzun yaşamıyor..:(

Bu gülümseyen resim ve dolu dolu bir özgeçmiş dışında ,nezaketi , neşesi, kibarlığı kaldı gözbebeklerimizde..Allah rahmet eylesin:(

Misafir kleopatra.07
Gönderi tarihi:

kendisi ile şahsen tanışmış birisi olarak çok üzüldüğümü belirtmeliyim..

alışılmış politik şahsiyetlerden çok farklı bir kişilikti..

saygılı, karşısındakine değer veren, mütevazi bir insandı..

Allah Rahmet eylesin..toprağı bol olsun.....

Gönderi tarihi:

İsmail cem bana her zaman saygın kaliteli bir devlet radyo- tv kurumunu hatırlatır.Güzel bir insandı.Yumuşak bakış açıları olan zarif bir kişilikti.Onun gibi hatırlanabilecek insanlar sanırım çok azdır.Tüm güzel insanların başı sağolsun.

Gönderi tarihi:

ölüm haberini duyduğumda içimden bir şeyler koptu ,siyaset dünyasıda seviyeli,güleryüzlü bir beyefendiyi kaybetti.bu çapta bir devlet adamı,aydın,siyasetçi çok azdı zaten .kalanlarda belli bir yaşın üzerinde.türkiyeyi ve dünyayı doğru tahlil edebilen,uzun vadeli perspektif çizebilen ender kişilerden biriydi.allah rahmet eylesin.

Gönderi tarihi:

VEDA

Çok ileri bir tarihte

Çok yaşlı olarak

Kimseye pek gözükmeden

Ve kimseyi rahatsız etmeden

Masamın üzerinde

Dünden kalan işler

Tamamlanmamış yazılar

Okunmayı bekleyen kitaplar

Ve anılar ve umutlar.

Filleri kuyruğundan çekerek

Tepeleri aşırtmaktı görevim

Günler bitti filler tükenmedi

Ben elimden geleni yaptım

Gerisini siz tamamlayın

Boşa geçmedi hayatım

Daha fazlası olabilirdi ama

"Buna da şükür "demeliyim

İşte sevgili dostlar

Ben böyle veda etmeliyim.

İsmail Cem,New York,1995

Ne yazık ki bir aydın kişiliği daha kaybettik.Şiirinde gerisini siz tamamlayın diyor ama pek tamamlayacak adamda kalmadı gibi. :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.