Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

FAŞİST KATİLLER 'ÖRGÜTSÜZ' MÜŞ... (İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişki)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 7 kişinin sorgusunun sürdüğünü belirterek, cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı bulunmadığını söyledi. Cerrah, cinayetin, "milliyetçi duygularla işlendiğini" belirtti.

Cerrah, “Gözaltında bulunan 7 kişinin sorgusu sürüyor” dedi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlı Ogun Samast'ın, Trabzon'da 2 yıl önce McDonald's'ın bombalanması olayına karışan Yasin Hayal ile bağlantı içerisinde olduğunu ifade eden Cerrah, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü kaydetti.

Cerrah, “Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş. Arkadaşı Yasin Hayal'le de bu konuda görüşmelerde bulunmuş” diye konuştu.

Bazı basın organlarında kendisiyle ilgili yazılan yazıları da eleştiren Cerrah, “Bazı gazetelerin köşe yazarları, hakkımda olumsuz yazılar yazıyorlar. Bu kişilerin ne yapmak istediklerini, nereye varmak istediklerini de anlamıyorum” dedi.

TÜRKİYE'DE KARANLIKTA KALMIŞ SUİKASTLAR

Dünyanın birçok yerinde işlenen suikastlar ve girişimlerinin sırları halen sürüyor.

Gazeteci Hrant Dink'in cinayeti ile ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülürken, dünya coğrafyasının değişik yerlerinde devlet adamlarına ve aydınlara karşı yönelik suikast ve girişimlerinin ardındaki sis perdesi aydınlatılamadı.

TURGUT ÖZAL

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1988'de başbakanlığı döneminde ANAP'ın kongresinde uğradığı silahlı saldırıda elinden yaralanması Türkiye'de büyük etki yaratmıştı. Kartal Demirağ adlı saldırgan olaydan sonra yakalanırken, Özal'a yönelik bu suikast ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldıysa da, gerçek neden bir türlü aydınlatılamadı.

MUMCU, KIŞLALI, AKSOY, ÜÇOK

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok'a yönelik suikastlarla ilgili Umut Davası 2005 yılında sona ererken, bu cinayetlerle ilgili birçok bağlantının çözülemediğine inanılıyor.

Prof. Dr. Muammer Aksoy'u 31 Ocak 1990'da Bahçelievler'deki evinin girişinde, Doç. Dr. Bahriye Üçok'u ise 6 Ekim 1990'da evine gönderdiği bombalı paketle, 24 Ocak 1993'te Mumcu ve 21 Ekim 1999 günü de Prof. Dr. Kışlalı da otomobillerine konan bomba ile öldürülmeleri olaylarını kapsayan “Umut Operasyonu”na ilişkin davada, sanık Ferhan Özmen, “Anayasal düzeni cebren değiştirmeye teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, davada 1 sanık 15 yıl, 2 sanık 6'şar yıl 3'er ay, 4 sanık 3'er yıl 1'er ay, 1 sanık da 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Dava sonuçlanmasına rağmen bu cinayetlerle ilgili birçok bağlantının halen çözülemediği, azmettiricilerin yakalanılamadığı inancı yaygın.

ABDİ İPEKÇİ VE ÇETİN EMEÇ

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979 aksamı gazeteden Nişantaşı'ndaki evine giderken otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, yakalanan suikast sanığı Mehmet Ali Ağca'nın 28 Nisan 1980'de Maltepe Askeri Cezaevi'nden kaçırılması ve yıllar sonra Türkiye'ye getirildikten sonra “Ben Abdi İpekçi'nin katili değilim. Ben sadece aktördüm” demesi hep akıllarda suikastla ilgili soru işaretleri bıraktı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç'in şoförüyle birlikte 7 Mart 1990'da öldürülmesi üzerindeki sis perdesi de halen aydınlatılamaması dikkati çekiyor.

HABLEMİTOĞLU

18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun cinayeti de her zaman akıllarda soru işareti bıraktı.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ve arkadaşların, 14 Aralık 2006'da TBMM Başkanlığına sunulan önergede, Ankara Üniversitesinin eski Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hablemitoğlu'nun katillerinin bugüne kadar ortaya çıkarılamadığı, olayın ”faili meçhul cinayet” sayıldığı kaydedilerek, Hablemitoğlu cinayetinin araştırılması, irdelenmesi ve yeni siyasi cinayetlerin önlenebilmesi için meclis araştırması açılmasını istendiler.

c0910000si.jpg

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

şimdi şu yukarıdaki yazıya bakıyorum..Hrant öldürüleli ne kadar zaman geçti ki!!!Peki ya karakolda kol kola görüntülere ne oldu? Samast'a bayrak verip onu kutlayan muvazzaflar ne oldu? ne kadar çabuk unutuldu? Peki bu başlığın sahibi neden ulusalcı terörü lanetlemedi?

inanın bu sorular çok zor değil..Zor olan kalıpları yıkmak...

bozan

Gönderi tarihi:
şimdi şu yukarıdaki yazıya bakıyorum..Hrant öldürüleli ne kadar zaman geçti ki!!!Peki ya karakolda kol kola görüntülere ne oldu? Samast'a bayrak verip onu kutlayan muvazzaflar ne oldu? ne kadar çabuk unutuldu? Peki bu başlığın sahibi neden ulusalcı terörü lanetlemedi?

bozan

'ulusalcı terörü' lanetlemeyi bırakın, birde bu işi 'dinci terör' olarak pazarlamaya kalkıyor/lar.

yani gerçekten 'dinci terör' olsa söyleyelim...

bu kadar ***** iyi niyetle açıklanamaz..

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

bozan

Siz islamcı teröristleri lanetlemeyi düşünüyor musunuz?

ABD'ye yamanıp orta doğu'da olup bitenlere göz yumup camilerde gazetecilere şov yapan dini söylemlerle vatandaştan oy indiragandi yapıp çocuklarını Amerika'da yaşatan ne idüğü belirsizler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Alkışlamaya ne kadar devam edeceksiniz? İktidardan düşene kadar mı?

Tayyip Bey'in oğluna aldığı gemi bu fenerin bulunduğu limana gider mi?

Giderse taşıdığı malları mı indirir yoksa yeni mallar mı yükler?

Gönderi tarihi:

Sevgili Rua

O sorulara yanıt aramıyorlarki cevaplasınlar :)

Onlar Taraf hangi taraftan olduklarıda malum -_-

Aklıma geldide Taraf, Yeni Şafak, Vakit, Zaman Bugün, falan filan gazetelerini bedava dağıtıyorlar bunların kağıtları nereden temin ediliyor bir fikri olan varmı? Bedavayamı alıyorlar? :unsure:B)

Gönderi tarihi:
Sevgili Rua

Aklıma geldide Taraf, Yeni Şafak, Vakit, Zaman Bugün, falan filan gazetelerini bedava dağıtıyorlar bunların kağıtları nereden temin ediliyor bir fikri olan varmı? Bedavayamı alıyorlar? :unsure:B)

fenerlerle arayıp bir yerlerden buluyorlardır sanırım sardunyam. bütün bunlar örgüt işi değildir ama. zaten bilinen bir örgüt var o da ergenekon, başka da bir örgüt bilmiyorum. sen biliyor musun, var mı? :unsure:

Gönderi tarihi:
Sevgili Rua

O sorulara yanıt aramıyorlarki cevaplasınlar :)

Onlar Taraf hangi taraftan olduklarıda malum -_-

Buna ben Cumhuriyeti,Hürriyeti,Milliyeti de eklemeliyim.Tarafların hiçbiri masum değil.

Gönderi tarihi:
Buna ben Cumhuriyeti,Hürriyeti,Milliyeti de eklemeliyim.Tarafların hiçbiri masum değil.

Hürriyet'le Milliyet düne kadar sütten çıkma ak kaşıktı. şu aralar nedense durum değişti (nedense)

Cumhuriyet'le ilgili iddia ilginç ama. Onlarda mı gazetenin kağıdını ucuza alıp bedava dağıtıyorlarmış. Benim bildiğim en pahalı gazete Cumhuriyet. (yaldır yaldır reklam almasına rağmen!!!!!)

Gönderi tarihi:
Hürriyet'le Milliyet düne kadar sütten çıkma ak kaşıktı. şu aralar nedense durum değişti (nedense)

Cumhuriyet'le ilgili iddia ilginç ama. Onlarda mı gazetenin kağıdını ucuza alıp bedava dağıtıyorlarmış. Benim bildiğim en pahalı gazete Cumhuriyet. (yaldır yaldır reklam almasına rağmen!!!!!)

Ben bunu bilir bunu söylerim;Yenişafak nasıl bayrak taşıyorsa Cumhuriyette taşıyor.Doğan Grubu dün neyse oydu.AKP ci olan hemen karştı oluyorsa;sorgulamak gerek düşüncelerini.Düşünce mi dedim,kalemim sürçtü,kapitalizme batmış anlayışlarını.

Gönderi tarihi:

Ben ne Ulusalciyim, ne fasistim, ne seriatci ve dinciyim, ne milliyetci ve irkciyim. Istedigim tek sey ülkemdeki insanlarin kardesce ve korkusuzca yasayabilmeleri. katiller her kimse ve hangi gruba ait olursa olsunlar hic bir ayrim yapmadan tüm faili mechul cinayetlerin aciga cikarilmasini ve sorumlularin cezalandirilmasini istiyorum. Devlet ve onlarin adamlari bile isin icinde olsalar aciga cikartilmali. Bundan acik bir istek olabilirmi? Türkiye kimsenin tekelinde degil ve o topraklarda yasayan tüm haklarin ortak malidir. O ülkeyi hep beraber kurtardik ve kimse tek basina sahip cikamayacagi gibi baskalari üzerinde hüküm sürmeyede hakki yok.

Gönderi tarihi:

benim için mahsuru yok ekle :P

hatta ben senden daha çok merak ediyorum bunların nereden beslendiklerini...

ancak ve ancak sevgili Rua'da demiş ya ne oldu öküz öldü ortaklık bozuldu mu? :stuart:

Rua'cım

Cumhuriyet ve Yeniçağ diğer gazetelerin hepsinden ayrı durumdadır çünkü sermayeleri yüzde yüz belli :)

bazıları eskiden Cumhuriyet neden 75 krş diye eleştiriyorlardı bile çünkü Cumhuriyet ve Yeniçağ maliyetlerini Ab'den fonlamıyorlar... :excl:

Gönderi tarihi:

ancak ve ancak sevgili Rua'da demiş ya ne oldu öküz öldü ortaklık bozuldu mu? :stuart:

Rua'cım

Cumhuriyet ve Yeniçağ diğer gazetelerin hepsinden ayrı durumdadır çünkü sermayeleri yüzde yüz belli :)

bazıları eskiden Cumhuriyet neden 75 krş diye eleştiriyorlardı bile çünkü Cumhuriyet ve Yeniçağ maliyetlerini Ab'den fonlamıyorlar... :excl:

Ekle derken bile,Cumhuriyet ve Yeniçağın kaynağını aklıyorsunuz.İlginç.

Gönderi tarihi:
Ekle derken bile,Cumhuriyet ve Yeniçağın kaynağını aklıyorsunuz.İlginç.

Tamam birileri aklar birileri ***lar da (ben yıldızladım panik yok) ben sizin hangi delille Cumhuriyet'in kaynaklarının şaibeli olduğunu düşündüğünüzü merak ettim.

Gönderi tarihi:

Rua'cım

:alkis::iyi: Aynen öyle...

Tam emin değilim ama sanırım Milli Gazete de AB den fonlanmıyor... Yanlışmıyım? :closedeyes:

Gönderi tarihi:
Cumhuriyeti siz neye dayanarak bu kadar aklıyorsunuz?

:lol:

yaw aklamıyoruz da soruyoruz.

soru

1.) neden böyle düşünüyorsun dayanağın ne?

2.)yok

3.)yok

4.)yok

5.)yok

sadece bir soru...

neden ve neye dayanarak bu kadar karalıyorsun. sadece bir soru...

Gönderi tarihi:
dalga mı geçiyorsun sen dostum. cevabın varsa vereceksin. yoksa sessiz kalman daha iyi olmaz mı?

boş tartışmalar yapacak değilim!

Vereyim o zaman,bakın Doğan grubuna.Samimiyet adına birşey görüyor musunuz?Şimdi tam bir ulusal,milli refleks adresi,vay.Cumhuriyete dönün,cumhuriyet gazetesi bugüm bu ÇYD nerede nemalanıyorsa oradadır.

Gönderi tarihi:
Vereyim o zaman,bakın Doğan grubuna.Samimiyet adına birşey görüyor musunuz?Şimdi tam bir ulusal,milli refleks adresi,vay.Cumhuriyete dönün,cumhuriyet gazetesi bugüm bu ÇYD nerede nemalanıyorsa oradadır.

Yanılıyorsunuz...

Bir çok gazete patronu sonunda AB fonlarıyla geçindiğini itiraf etti.... Ahmet Altan bile....

Ama Cumhuriyet gazetesinin fonlanmaya ihtiyacı yok, yukarı denildiği gibi, haldır haldır reklam alır ve en pahalı gazetedir; okuyucu artar, azalmaz!

İnşallah Yeni Çağ ve Milli Gazetede doğru yolda ilerlemekte, kendi ayakları üzerinde durmakta, ONURLU bir gazetecilik yapmak adına kimseye yalakalık yapmamaktadırlar.... Allah yolarını açık etsin!

Gönderi tarihi:

Ya yavas olun bıraz Hrant Dınkten gazetelere atladınız bırdebıre,ama bu arada bende gazetelr ıcın bır ıkı satırcik ılave edeyım.

Gazetelerın aslında bulunmaları gereken adres,* saglıklı haber,hakaretten saldırıdan arınmıslık,kımsenın borazancı basılıgını yapmamak,kendı görüslerıne ters olsa bıle gerceklerden sapmadan,etık gazetecılıkten ödün vermeden,elestırıye evet ama ülke menfaatlerıne aykırı bılmem ne fonlarından beslenıp onların atına bınmeyen* bır adres olmalıdır.dıyor ve asıl konuya yanı Hrant Dınke dönüyorum.

Ulusalcılara saldırıların nedenlerı bılınıyor,cünkü Ulusalcılık bagımsızlıktan,ünıter yapıdan mıllı sınırlardan(Türkıye sartlarında)ödün vermedıklerı ıcın saldırıalrın hedefı olmaktadırlar.Hrant Dınkı kım öldürdüye gelınce bence Hrant Dınkı öldürenler ulusalcılar degıldır Hrant Dınkı öldürenler bence dıncılerdı,ortada onların kımler oldukları ıle ılgılı bırcok söylentı var bunları ıyı degerlendırmek gerekır.Ha bu arada eger ulsalcılardan bır terör gelmısse sanmıyorum kı bunu alkıslasınlar,bıldıgım kadarıyla böyle bır yapıda kımse yok bu forumda,herkes gerceklerden yana tavır koymaktadır ama ıskembeyı kübradan atarak aha ulusalcılar yaptıyıda kımse yemıyor yanı.Güngörendekı olayları nasılkı PKK yaptıgı halde Ergenekon dıyıp yuttrmaya calıstılarsa Hrant Dınk cınayetınıde böyle degerlendırmek gerekır.

saygılarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.