Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Modernist İdol

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    28
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Modernist İdol tarafından postalanan herşey

  1. vaaaaaaaaaaav ne resimler,Gökyüzü ile tanışmadık daha ama Diyarbakırlı kullanıcı bilgilerine bakmadım;içimden geçti.Asi diyor kimileri,mavi diyenlerde var en güzeli Gökyüzü.
  2. Gerçektende çok güzel yzamış Gökyüzü,özellikle kendi cümleleri.
  3. Ayrıca çok ilginç,kimse burada Osmanlı devletinin rolünü tartışmıyor,sadece suçlamalar.Cyrano ve Gökyüzü ile sınırlı kalmasın tespitlerimiz.Osmanlıyı,feodalizmi ve sorunumuzu korkusuzca ve suçlamadan yazalım.
  4. Hiç hoş cümleler değil,düşünceye dönüşmesi korkutucu.
  5. Cyrano,Gökyüzü iletisinde Kürt sorunu sadece bir asayiş sorunu değil demiş ve eklemiş; ''Feodalizmin egemen olarak görüldüğü bölge,sonuç itibariyle bu ülkenin sınırları içerisinde olan bir coğrafya.Yasalara ve diğer tüm yaptırımlara muhattap yönetim ve halkıyla.Hal böyleyken neden bu bölge de devlet otoritesi denildiği gibi böylesi bir düzeni bugüne taşımıştır?'' sorusunda cevabını barındıran bir cümle.Neden bie devlet kendi içinde varolan bu sisteminden üstesinden gelemez.Çünkü işine gelendir bu.Bu sadece devletin işine gelen değil,aynı zamanda toprak ağasının işine gelendir.Ortak olanlar ise sömürendir. sömürülen halk,sizce dediğiniz tepkiyi nasıl verecek?
  6. hastalarıma dönmem gerek,bugün nöbetteyim.
  7. Vereyim o zaman,bakın Doğan grubuna.Samimiyet adına birşey görüyor musunuz?Şimdi tam bir ulusal,milli refleks adresi,vay.Cumhuriyete dönün,cumhuriyet gazetesi bugüm bu ÇYD nerede nemalanıyorsa oradadır.
  8. Aslında inceleme olarak ekleyecektim bunu sayfanıza;orası biraz karışmış.Çok seviyeli,oldukça tutarlı ve insan diyen bir hanfendi.Ne diyelim;her daim burada burada güzeli paylaşmak dileği ile.Gökyüzü bu arada bu foruumdaki ilk arkadaşımsın.Seni hemen ekledim. Saygılar!
  9. bende vereyim,eksik kalmayayım.Bu forumda mı illah?o zaman benden demirefe ve mavi olmayan gökyüzüne kırlarda topladığım çiçekler ulaştırılsın.Onları ve yazdıklarını sevdim.Üçünçü çiçek de kendime gelsin.
  10. Ben bunu bilir bunu söylerim;Yenişafak nasıl bayrak taşıyorsa Cumhuriyette taşıyor.Doğan Grubu dün neyse oydu.AKP ci olan hemen karştı oluyorsa;sorgulamak gerek düşüncelerini.Düşünce mi dedim,kalemim sürçtü,kapitalizme batmış anlayışlarını.
  11. Çok şık cümleler,vaaaaaaaaay derim.Güzel ve dürüst düşünceler,eyvallah.
  12. Gökyüzü,açtığınız başlıkta ki konulara genel itibariyle değinelim önce isterseniz. Kürt sorunu,ülkemize maddi ve manevi birçok şeye bedel olmuş en büyüjk sorunlarımızdan biridr.Bu sorun PKK ile olan dseğil,belirttiğiniz gibi daha öncesi olan bir sorundur. Osmanlı Devleti için yaptığınız tespit,işte bu muhteşem.Kasrşımda düşünen biri olduğunuzu göstermeye yetti.Osmanlı Devleti;bir imparatorluktur ve bir imparatorluk için ne ait olduğu millet nede ait olduğu din önemli değidir;asıl hedef devletin meşruluğu.Bakın siyasi örgütlenmelere,sosyal oluşumlara. Feodalizm,Cyrano bunu çok iyi açıklamış,yalnız feodalizmi açıklarken bunu halk ile açıklamakla yetinmiş.Halkın da tepkisi çok önemli,ama bu feodalizmi kendi içerisinde koruyan halkı bu noktaya getiren gerekçelere ve egemen anlayışıda göz önünde tutmalıyız.
  13. siz bu soruyu gökyüzüne mi sordunuz?neden cevapları ısrarla bir kişiden beklediğinizi anlamadım,neyse umarım alırsınız cevabınızı.
  14. Galiba bu forumda kürt konusu tartışmaları biraz sert geçiyor.Az önce size ait olan bir iletide de aynı öfke vardı.Ya bu kardeşlerimiz çok keskinler yada yine biz Kürt diyeni PKK olarak görmeye devam ediyoruz.Bakalım yakında anlarım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.