Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

O gerçekler sadece sizin gerçekleriniz sevgli la boheme sizce gerçek olan fikirler bana hiç öyle gelmiyor ve benim fikirlerimle uyuşmuyor sizler hepimiz ermeniyiz diye nutuklar attıkça atalarımızın mezarlarında kemikleri sızlıyordur.

Bizim yazdıklarımızı okumadan sırf arkadaşlarının fikirlerini iletilediğiniz belli la boheme yazılarımızı okursanız biz hrant dink'in öldürülmesini kınıyoruz bizim tepki verdiğimiz yapılan provakasyon lütfen yazıları daha dikkatli okuyun arkadaşım

İnşallah düşünceleriniz gelişir sizde vatanınıza vatan borcunuzu düşüncelerinizle ödersiniz ama tabiki bu düşüncelerle değil..

• Cevaplar 383
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
O gerçekler sadece sizin gerçekleriniz sevgli la boheme sizce gerçek olan fikirler bana hiç öyle gelmiyor ve benim fikirlerimle uyuşmuyor sizler hepimiz ermeniyiz diye nutuklar attıkça atalarımızın mezarlarında kemikleri sızlıyordur.

bence senin yazdıklarından sonra.

"Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür" diyen Atatürk'ün kemikleri sızlar ancak.

Gönderi tarihi:
Cyrano kendi iletilerimi okumuyorum, hepsini okuyorum ama sizin kendi fikrinize olan sempatiniz başkalarını anlamanıza engel oluyor. Baktığınız yer sizin bakış açınız size katılmak zorunda değilim...

neyi anlamamı engelliyor ?

o pankartın arkasında yürüyenler vatan hainidir

o pankartın arkasında yürüyenler ermenidir

o pankartın arkasında yürüyenler, eli kanlı katillerin ortaklarıdır

bunları mı anlamamı engeliyor ?

dün kimse bu topicte böyle şeyler söylemedi diyordunuz. ve benim fikre tahammül etmediğimi söylüyordunuz . söylenmiş değil mi bunlar. Ve bunlar fikirmi şimdi yoksa itham mı ?

tekrar soruyorum, şikayet ediyordunuz. türküz deyince burada ırkçı ilan edildik diye. kim sizi ırkçı ilan etmiş gösterin.

ama o pankartın arkasında yürüyenler vatan haini, ermeni, katil ortağı ilan edilmiş dimi.

ve benim yaptığımda bu " fikirleri anlıyamam"

gerçekten bikonun dediği gibi hamaset ve ajitasyonla cevap vererek insanlara tartışmış olmazsınız.

Gönderi tarihi:
offff of...hamaset,hamaset,hamaset.

peki "çocuk po.rnosu" konusunda dünya lideri olduğumuzu öğrense ne derdi sizce...

sadece cevap,

amasız,fakatsız,lakinsiz.

Sevgili Biko,

Sen konuşma bir kere, sen zencisin, bizden değilsin çünkü :)

Gönderi tarihi:
offff of...hamaset,hamaset,hamaset.

peki "çocuk po.rnosu" konusunda dünya lideri olduğumuzu öğrense ne derdi sizce...

sadece cevap,

amasız,fakatsız,lakinsiz.

Benim yazıma hamaset diyen biri sanırım daha mantıklı bir şey yazabilirdi. ama yazamamış, çocuk p... suna bağladınız ya olayı gerçekten çok ilginç bir forum oldu...

ama, lakin, fakat denecek bir şey yazmamışsınız ki, dam üstünde saksağan olmuş sadece

cyrano

iletilerimden o manayı çıkartabiliyorsanız size söyleyecek başka sözüm yok

ama önce ben size sormuştum ırkçı demek istemiyorsanız ne demek istiyor sunuz?

Gönderi tarihi:

Arkadaşın lütfen ajitasyonu bırakır mısın.

hangi yazımın neresinde, ırkçı vs demişim, yada bunu ima etmişim, yada sen böyle anladın? göster.

o cenazeye katılanlar, burada vatain haini ilan edilmiş. katil ilan edilmiş, ermeni ilan edilmiş. ve benim bunları eleştirmem "düşünceye tahammül edemem" olmuş sana göre.

üstüne üstlük birde biz ırkçı demişiz birilerine.

bütün yazdıklarım yukarıda. bekliyorum alıntını

Gönderi tarihi:

Burda karalanmak istenen, hrant DİNK değil, bir gavurdur.

Hrant Dİnk'in kim olduğunu bilmeyen, hatta Türkiye ermenisi ne demek bilmeyen, hayatında tek bir ermeni bile tanımamış kişilerin kimseyi karalamaya gücü yetmez.

Der bogormia, Der bogormia, Der bogormia,

Esa hayem sirun asvats, Esa Hrant'nem.

Hrant Ahparik! tun imim şad avor ahparikes.

Kugin asvats kezi viga,

Amen.

Gönderi tarihi:
Benim yazıma hamaset diyen biri sanırım daha mantıklı bir şey yazabilirdi. ama yazamamış, çocuk p... suna bağladınız ya olayı gerçekten çok ilginç bir forum oldu...

ama, lakin, fakat denecek bir şey yazmamışsınız ki, dam üstünde saksağan olmuş sadece

cyrano

iletilerimden o manayı çıkartabiliyorsanız size söyleyecek başka sözüm yok

ama önce ben size sormuştum ırkçı demek istemiyorsanız ne demek istiyor sunuz?

bu kadar çırpınacağınıza...

cevap yok deseydiniz kafiydi sayın Sardunyam

Gönderi tarihi:
sevgili gloria :clover:

çok güzel özetlemişsin, fikirlerden ve o fikirleri savunanlardan korkmak yerine fikre müdahale adına eline silah alıp bir insanı katleden vahşilerden korkmalı...

Hrant D i n k öldürüldü bu suiskastten insanlık birşey kazanabilir mi ?

Cinayeti ilk duyduğum anda başımıza neler geleceğini tahmin etmiştim. Bütün dünya bu elim cinayeti soykırıma destek olacak bir eylem gibi göstermeye çalışacak diye düşündüm. Diaspora bizi yanıltmadı hemen icraatlara başladı. Hrant Dink'te herşeyden önce bir Türk vatandaşıydı, Ermeni asıllı olması bunu değiştiremezki... Ermeni diasporası yaşarken kendi ırkından olan gazeteciye sahip çıkmadı çünkü onlarında hoşuna giden şeyler söylemiyordu ama şimdi ortada bir cinayet var bunu hertürlü siyasi amaç için kullanacaklar... Oysa yıllar önce öldürülen büyükelçilerimiz, ateşelerimiz de aynı türden bir cinayete kurban gittiler. O zaman dünya bunu umursadımı, Ermeniler kınama yayınladımı, bakanlarını cenaze törenine gönderdimi? Bu topraklarda hala birlikte yaşadığımız binlerce Ermeni asıllı Türk vatandaşları var mutlaka çeşitli sıkıntıları vardır ama düşünüyorum da Ermenistan'da yaşayan Türk asıllıların sıkıntıları kimin umurunda??? Azerilere yaşattıkları kimlerin umurunda? Türkmenlerin yaşadıkları???

Bende hepimiz ermeniyiz sloganına katılmıyorum... Ben bu dünyada en çok yalnız bırakılmış milletin evladıyım... Türk'üm...

Bizim soydaşlarımızın kıyımına kulak tıkayan dünyanın bundan sonra söyleyeceği yalan, uydurma, kasıtlı beyanlarda umurumda değil...

Eşitlikse herkese, düşünce özgürlüğü ise hepimize, haklar ise hepimize, bir teroristi iade etmeyen Belçika, soykırım yoktur demeyi suç sayan Fransa, bizi her konuda köşeye sıkıştırmak isteyen ab ve abd artık bu çifte standartları bize yutturamaz... Bizden daha demokrat olamayanlar bize demokrasi dersi vermeye kalkmasınlar... :excl:

1.  

önce bana cevap ver sıra diğerlerinede gelir bu nasıl bir üslup...

siz sokakta hepimiz ermeniyiz pankartıyla gezdiniz diye size ermeni oldunuz diyende olmadı

neden geriliyorsunuz

bende Türk vatandaşıyım, üstelik aslımda Türk

eee şimdi siz buna da gerilirsiniz aslı Ermeni olunca ne oluyor diye?

hiç bir şey olmuyor...

itham yapmadık, siz böyle yorumladınız, biz sadece (en azından ben) o pankartı taşımama hakkımı kullanıyorum, taşıyanlarında doğru yaptığını düşünmüyorum... bunu söylemeye hakkım olduğunu düşünüyorum...

size kim ermeni oldunuz dedi gösterirmisiniz?

orada anlatılanı gayet iyi anlıyorum sayın Cyrano isterseniz açayım... Sadece Ermeni olduğu için öldürüldüyse, bizde Ermeniyiz, Hrant olduğu için öldürüldüyse bizde Hrant'ız... anlamışım değilmi? bende diyorum ki, Ermeni olduğu için öldürüldüyse öldürene lanet olsun, Hrant olduğu için öldürüldüysede lanet olsun... her kim bir başkasını kimliğinden ötürü öldürüyorsa onlarda kahrolsun... ama asıl biz anlatamıyoruz sanıyorum Ermeni değiliz dediğimiz için eleştiriliyoruz, ırkçılık yapmakla suçlanıyoruz. Irkçı=faşist

bunu belki siz ima etmediniz ama bazı arkadaşlar altında başka mana aradılar...

siz o pankartı taşıma hakkına sahipseniz, bende taşımama hakkına sahibim.

hiç şaşırmıyorum bu yaklaşıma.

19,yy da bu topraklara yüzbinlerce çerkes ve çeçen göç etmiştir. ve birinci dünya harbindede, kurtuluş savaşındada, osmanlı rus savaşındada, balkan harbindede. bu gün hala türk ulusunun büyük kahramanları olarka anılan kimseleri yetiştirmişlerdir.

makedonya kahramanı enver paşayı yetiştirmişlerdir.

osmanlı yurdu işgal tehlikesiyle karşı karşıya kalınca. tüm kıtada kelle koltukta mücadele eden teşkilatı mahsusanın kurucularını ve fedailerini yetiştirmişlerdir. kuşçubaşı eşrefleri, yakup cemilleri, ismail canbulad ları, ömer naci leri yetiştirmişlerdir.

Atatürk'ün en yakın silah arkadaşlarını yetiştirmişlerdir. refet beleleri, rauf paşaları, ayıcı kazımları yetiştirmişlerdir.

ve onlar türk değildir dimi sana göre. ne yazıkki onların aziz hatırasına vatanları için bir dakika düşünmeden canlarını veren bu kahramanların büyük gayretleri ve fedakarlıkları sayesinde bu gün türk sancağı altında yaşıyanlar bu türk laflar ederler.

Lafa ve imaja gelince Atatürk'e methiyeler düzüp onun yolundan gittiğini söyleyip, sonra onun fikirlerinin tam zıttı olarak kafatası milliyetçiliği yapmanızıda yadırgamıyorum.

şaşırmıyorum

"lazlar, pomaklar, arnavutlar, lezgiler, çerkesler, çeçenler, türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" diyen Nihal Atsız'dır ya fikir babası bazılarının.

oysa Atatürk anayasaya

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes türk'tür" maddesini koymuştur.

Bakın sizin ifadelerinizle nasıl farklı ifadeler kullanmışım değil mi? Ve enteresan olan Hrant Dink bir Türk vatandaşıydı diyorsunuz ardından o pankartı gururla taşıdım diyorsunuz... ne kadar çelişkili... öyle ise neden hepimiz Türk'üz yazan bir pankart taşımayı düşünmediniz.

Ermeni asıllı Türk vatandaşı olduğunu hiç inkar etmedim. Yukarıdaki iletinizde lazı, çerkezi, arnavutu..v.s. sini Türk'ün oluşturduğu unusurlar olarak bildim, siz farklı gibi gösteriyorsunuz. Hiç öyle değil... iletinizde büyük harflerle belirttiğim noktayı unuttunuz sanırım. Benim iletilerimde o pankartları taşıyanlar Ermeni olmuştur gibi bir ima da bulamazsınız, bir ifadede...

Gönderi tarihi:
Burda karalanmak istenen, hrant DİNK değil, bir gavurdur.

Hrant Dİnk'in kim olduğunu bilmeyen, hatta Türkiye ermenisi ne demek bilmeyen, hayatında tek bir ermeni bile tanımamış kişilerin kimseyi karalamaya gücü yetmez.

Der bogormia, Der bogormia, Der bogormia,

Esa hayem sirun asvats, Esa Hrant'nem.

Hrant Ahparik! tun imim şad avor ahparikes.

Kugin asvats kezi viga,

Amen.

kimin ajitasyon yaptığı nasılda belli oluyor...

bu kadar çırpınacağınıza...

cevap yok deseydiniz kafiydi sayın Sardunyam

biko arkadaş benim çırpınacak bir durumum yok açık ve net ifade ediyorum. kurduğunuz mantık tutarsız...

Gönderi tarihi:

anlamak isteyenlere

1-HRANT DİNK İNSANDI;hangi millete mensup olduğu,düşüncelerinin boyutu asla önemli olmadı olamazdıda

3-ERMENİ-LAZ-ÇERKEZ-KÜRT-ÇEÇEN BENİM KARDEŞİMDİR;bu kardeşliğin sürmesi için omuz omuza çaba harcadıkça çünkü bu vatan hepimizin...

4-BEN VATANIMI SEVİYORUM;oynanan oyunların boyutu yapılmak istenenlerin cüreti karşısında tıpkı sizler gibi direnmeye çalışarak

5-BİR İNSAN KATLEDİLDİ DÜŞÜNCELERİN KARŞISINA SİLAHLA ÇIKILDI;o silahı yönlendiren insanlar vatanseverse BEN DEĞİLİM

6-BEN ERMENİYİM BEN TÜRKÜM BİZ KARDEŞİZ;illa bir slogansa işte buda benim sloganım..

ayrıca bir sloganı bu kadar abartmak üstünde bu kadar durmakta forumdada görüldüğü gibi aramızda ayrımcılık yapmaktan öteye gidemeyecektir...

bunu doğru bulmuyorum...

sayın evrensel burada birileri karalanacaksa bu vatandaşını koruyamayan hükümettir...hedef gösteren medyadır...silahla vatansever olduğunu zanneden korkak zihniyetlerdir..sözde ermeni soykırımını yalana yalan katarak kabul ettirmeye çalışan ermenilerdir...

şunu söylemedende geçemeyeceğim kanal d haber azmettiricinin tehditlerini sesini keserek verdi...sonra çıkıp biz buna alet olmayacağız o ismi yayınlamayacağız

sorumluluğumuz gereği dedi...o ismi o haberi izleyen herkes gayet açık seçik anladı sorarım size bu nasıl bir sorumluluk anlayışıdır....gülermisiniz ağlarmısınız...

Gönderi tarihi:
Bakın sizin ifadelerinizle nasıl farklı ifadeler kullanmışım değil mi? Ve enteresan olan Hrant Dink bir Türk vatandaşıydı diyorsunuz ardından o pankartı gururla taşıdım diyorsunuz... ne kadar çelişkili... öyle ise neden hepimiz Türk'üz yazan bir pankart taşımayı düşünmediniz.

Ermeni asıllı Türk vatandaşı olduğunu hiç inkar etmedim. Yukarıdaki iletinizde lazı, çerkezi, arnavutu..v.s. sini Türk'ün oluşturduğu unusurlar olarak bildim, siz farklı gibi gösteriyorsunuz. Hiç öyle değil... iletinizde büyük harflerle belirttiğim noktayı unuttunuz sanırım. Benim iletilerimde o pankartları taşıyanlar Ermeni olmuştur gibi bir ima da bulamazsınız, bir ifadede...

alıntı yaptığınız iletim, sizin "bize ırkçı deniyor" iddianızdan önce değil sonra . bu tartışmadan ve bu cinayetten bağımsız olarak

"bir kişi sonradan müslüman olabilir, ancak sonradan türk olamaz. türk doğabilir" diyen kişiye cevap olarak yazılmıştır, bir çeçen asıllı türk olarak. çeçen asıllı olmam sebebiyle türk olamıyacağımı iddia eden kişiye.

ve alıntı yaparken o iletimin gece yağmuru adlı kişinin "bir kişi sonradan müslüman olabilir, ancak sonradan türk olamaz. türk doğabilir" ifadesine alıntı yapılarak cevap verdiğimde görünüyor değil mi.

gece yağmurunun o ifadesine verdiğim cevapla ne anlatmak istiyorsunuz ?

Gönderi tarihi:
neyi anlamamı engelliyor ?

o pankartın arkasında yürüyenler vatan hainidir

o pankartın arkasında yürüyenler ermenidir

o pankartın arkasında yürüyenler, eli kanlı katillerin ortaklarıdır

bunları mı anlamamı engeliyor ?

dün kimse bu topicte böyle şeyler söylemedi diyordunuz. ve benim fikre tahammül etmediğimi söylüyordunuz . söylenmiş değil mi bunlar. Ve bunlar fikirmi şimdi yoksa itham mı ?

tekrar soruyorum, şikayet ediyordunuz. türküz deyince burada ırkçı ilan edildik diye. kim sizi ırkçı ilan etmiş gösterin.

ama o pankartın arkasında yürüyenler vatan haini, ermeni, katil ortağı ilan edilmiş dimi.

ve benim yaptığımda bu " fikirleri anlıyamam"

gerçekten bikonun dediği gibi hamaset ve ajitasyonla cevap vererek insanlara tartışmış olmazsınız.

yukarıda kasdettiğiniz sözleri size kim söyledi? yazımı alıntıladınız ardından bunları soruyorsunuz dedim ki siz sadece kendi fikirlerinize sempati duyuyorsunuz kibarcası, (yani sadece kendinizi haklı buluyorsunuz) ardından bunları mı anlamam gerek diyorsunuz ne alaka gerçekten...

gece yağmuru size gecekuşunun ırkçılıkla bağlantıladığı yazısını alıntıladı ama siz sürekli size kim ırkçı dedi diyorsunuz. siz bunu ima etmediyseniz neden bu kadar alınıyorsunuz? sizi vatan haini ilan eden olduysada o ben değilim neden sürekli ben söylemişim gibi yorum yapıyorsunuz?

Gönderi tarihi:
Kafatası Milliyetçiliğini dilinize doladınız tam sürat gidiyorsunuz bakıyorumda...Sonrada kim size ırkçı,faşist,kafatasçı dediki siz kendi kendinize dediniz diyorsunuz...Laf ve imajla Atatürk Milliyetçisi olunsaydı niceleri olurdu zaten...

Herkes Kelime-i Şehadeti getirerek müslüman olabilir fakat Türk olamaz..Hrant Dink'in kimliğinde T.C vatandaşı yazıyor diye Ermeni olduğunu,Türklere karşı kin beslediğini,bu toprakların ekmeğiyle büyümesine rağmen Türk halkını aşağılayan biri nasıl olurda Türk olabilir...Türkiye Hrant Dink'in ölümü ile bir evladını kaybetmemiştir...Nice evlatlarını kaybetti Türkiye...Nice Şehitler verdi....Gazetecisi,polisi,askeri ile... O zaman neden böyle bir başlıklar atılmadı...T.C vatandaşı olup da nice vatan hainleri var...Sırf T.C vatandaşı diye bir vatan hainine aslı Türk olmayana karşı bu düşüncem asla değişmez...Varın siz hala kafatasçı Milliyetçi olarak yargılamaya devam edin ve fazlada şaşırmayın...

hiç demogojiyle uğraşmayalım.

"bir kişi sonradan müslüman olabilir, ancak sonradan türk olamaz. türk doğabilir" diyen kişi kafatası milliyetçiliği yapıyordur.

Atatürk "Türkiye Cumhuriyet devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan gerkes türk'tür " der. Ve buda Anayasamızda yazar dimi. bunaysa itirazınız muhatabınız ben değilim hiçbirinizin, Anayasa ve Atatürk muhatabınız bu konuda.

bir yandan Hrant Dınk vatan hainidir, türk düşmanıdırd iyen kişi, sonra "ben cinayete karşıyım, kınıyorum, üzüldüm" diyorsa buda ciddiye alınmaz. vatan haini ve türk düşmanı olduğunu düşünen kişi neden üzülsünki.

ama maşallah bir yandan "kınıyorum, üzüldüm, tasvip etmiyor" diyenler. hemen sonra ölen kişi için, "vatan haini, türk düşmanı" vs yi getirmiş ardından. hemen Apo ile Hrant Dınk'ı aynı kefeye koymuş.

iyide madem böyle düşünüyorsunuz madem ikisi aynı. neden kınıyorsunuz ki cinayeti, neden üzülüyorsunuzki neden tasvip etmiyorsunuzki. Apo öldürülse kınayacak mısınız. üzülecek misiniz :)

samimi olun, gerçek fikrinizi koyun ortaya. söylemeye dahi çekiniyorsanız fikrinizi. doğru olduğuna nasıl eminsizni.

gece yağmuru. Türklükle ilgili aradığın tek kıstas kansa. başka bir başlıktada bu konuyu tartışırız merak etme. ben çeçen asıllı bir türküm ve kendimi merak etme enaz senin kadar türk hissediyorum.

yok illa ben kanda ararım türklüğü diyorsan. öyle argümanlar yazarımki on sene düşünürsün.

çekik gözlü olmayan türkler ne zaman çıkmış ortaya.

yada çekik gözlü türkler 700 yılda evrim mi geçirmiş gibi.

o yüzden "bir kişi sonradan müslüman olabilir, ancak sonradan türk olamaz. türk doğabilir"gibi argümanları bırakın.

Atamızın mükemmel tanımı yeter : "Türkiye Cumhuriyet devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan gerkes türk'tür "

Gönderi tarihi:
kimin ajitasyon yaptığı nasılda belli oluyor...

Genemi ben yaa?

Konu "Evrensel değerler" de değil ama, genede Evrenseli kendi halinde bırakmadan olmuyor galiba??

Hee Olmuyomu?

Doktor bile kendi halinde bırakın dedi benim için.

Kimse Deli'nin aklına taş getirmesin, bende Ajitasyon yapmayayım o zaman.

Etkiye tepki dene birşey var dimi ama sevgili Sardunyam?

Ne olurdu yani 1 haftalığına Ermeni olsanız? Çokmu günaha girerdiniz?

Hadi girdiniz diyelim günaha, bir daha çıkamazmıydınız o günahtan?

Biz her ne dediysek, "anladınız siz onu". Ama yinede tepkimizi hazmedemediniz.

Yoksa bizi beğenmiyormusunuz?

Gönderi tarihi:
Genemi ben yaa?

Konu "Evrensel değerler" de değil ama, genede Evrenseli kendi halinde bırakmadan olmuyor galiba??

Hee Olmuyomu?

Doktor bile kendi halinde bırakın dedi benim için.

Kimse Deli'nin aklına taş getirmesin, bende Ajitasyon yapmayayım o zaman.

Etkiye tepki dene birşey var dimi ama sevgili Sardunyam?

Ne olurdu yani 1 haftalığına Ermeni olsanız? Çokmu günaha girerdiniz?

Hadi girdiniz diyelim günaha, bir daha çıkamazmıydınız o günahtan?

Biz her ne dediysek, "anladınız siz onu". Ama yinede tepkimizi hazmedemediniz.

Yoksa bizi beğenmiyormusunuz?

Evrensel

bir haftalığına Ermeni olamadık diyemi bu kadar alınıyorsunuz? :)

Gönderi tarihi:
Ne mutlu Türk'üm diyene sözünün sahibi Türklüğün lideri Atatürk yaşasaydı, Ermeni diasporasının oyunlarını bozardı.

Ve Atatürk milliyetçi bir liderdi, Türklüğü ve bağımsızlığı her türlü şanın üstünde tutmuştur...

Onun yaşadığı dönemde cerayan eden bir olay şöyle gelişmişti...

İngiliz subaylarından biri ile yemekte bulunan Mustafa Kemal servis yapan bir garsonun elindekileri dökmesinin üzerine büyük bir sessizlikle kendisine bakanların yüzüne dönerek şunu söylemiştir...

"benim milletim herşeyi yapabiliyor ama malesef uşaklık yapmayı beceremiyor"

değerli sardunyam.yazılarını zevkle okuyorum.yalnız bu konu başlığı altında galiba olayın özünden bir miktar uzaklaştık.hrant dink i basından ve tv de bazı tartışma programlarından tanıyorum.aslına bakarsan bi çok görüşlerinede katılmamıştım,yalnız bu çağda insanların görüşlerinden ötürü hala öldürülebilmeleri beni dehşete düşürüyor.asıl yoğunlaşmamız gereken konu bu.fikirlere fikirle karşılık vermek varken düşünceleri beğenilmeyen ve hiç bir şiddet çağrışımı yapmayan insanların vahşice ortadan kaldırılmaları korkunç bir durum. provakasyon planları için yada bu olayda olduğu gibi üç beş serseri biraraya gelip düşüncesini beğenmediği insanları öldürememeli, demokrasi kültürümüz bunları aşmalı artık. cenazede şu slogan atılmış, şöyle denmiş bunlar detay sadece. slogan atmaklada insanların milliyeti değişmez .hassasiyetlerine katılıyorum,herkezin bir etnik kökeni var ve son 20 yılda bu köken ayrışmalarının altı daha fazla çizilmeye başladı.abd ve ab liğinin medyada satın aldiğı kalemler bu ayrışmaya çanak tutuyorlar ve malasef türkiyede türk olmak her gün aşağılanmaya başlandı. olaylara ulusalcı bakışla bakmakta yine bu kalem sahiplerince alaya alınıyor .bunların hepsi tamam,ama bu cinayetin insani boyutunu lütfen ıskalamayalım.

Gönderi tarihi:
Ne mutlu Türk'üm diyene sözünün sahibi Türklüğün lideri Atatürk yaşasaydı, Ermeni diasporasının oyunlarını bozardı.

Ve Atatürk milliyetçi bir liderdi, Türklüğü ve bağımsızlığı her türlü şanın üstünde tutmuştur...

Onun yaşadığı dönemde cerayan eden bir olay şöyle gelişmişti...

İngiliz subaylarından biri ile yemekte bulunan Mustafa Kemal servis yapan bir garsonun elindekileri dökmesinin üzerine büyük bir sessizlikle kendisine bakanların yüzüne dönerek şunu söylemiştir...

"benim milletim herşeyi yapabiliyor ama malesef uşaklık yapmayı beceremiyor"

Bu sözleri size hiç yakıştıramadım sevgili sardunyam,

Lütfen burda ne dediğinizi tekrar gözden geçiriniz.

1- konumuz asla Ermeni diaoporası değildir. Türkiye vatandaşı Ermeni kardeşlerimizdir.

2- Yüce Atatürk çağ adamıydı. Oynak fikirli değildi ama asla sabit kalan biri değildi. Böyle bir ortamda "ne mutlu Türküm diyene" şeklindeki değerli sözünü bile ertelerdi.

3- Bahsettiğiniz yerde uşaklık yapan kişi bir Türk değil, bir ermenide olabilirdi, Atatürk bir vatanseverdir, ırkçı değildir. ve orda kastetiğide Türk değil, Türkiye vatandaşıdır.

Ama,

Bütün bunlara rağmen,

Siz hala uşaklaık yapmayanlar Türktür diyorsanız, yapanlar Türk değildir diyorsanız, burda ciddi hatalar var demektir.

Tekrar düşünün lütfen.

Gönderi tarihi:

sayın denizz

teşekkür ederim meselenin özünde sizinle zıt olacak bir görüşüm yok...

ve bende kabul ediyorum ki kendisine Türk diyen Türkiye cumhuriyeti vatandaşı Türktür...

Atamızında kasdettiği bu coğrafyanın ulusal milliyetidir.

uşaklık meseleside bu ulusun her bireyi için geçerlidir. uşak olmayanları tabiki...

evrensel

bu konuda sizinle anlaşamam, çelişkilerden kurtulun önce

karar verin Hrant Dink Ermeni miydi Türk müydü?

Mustafa Kemal ile alakalı yazıda eğer Hrant Dink kendisini Türk vatandaşı kabul ediyorsa sorun yok...

ama benim diasporadan kastım bu cinayeti kullanmasıydı...

siz tüccar adamsınız da bununla ne demek istediniz işiniz alıp satmaksa

konuyla alakası yok...

Gönderi tarihi:
Evrensel

bir haftalığına Ermeni olamadık diyemi bu kadar alınıyorsunuz? :)

Evet sevgili Sardunyam,

Hadi biraz Ermeniyim deyin de anlaşalım.

Benim bir hafta dediğime bakmayın, ben tüccar adamım, anlaşırız, siz kaç gün verirsiniz?

Orta yolu buluruz, maksat ayağınız alışsın.

Gönderi tarihi:

sayın evrensel burada birileri karalanacaksa bu vatandaşını koruyamayan hükümettir...

Değerli Frozen,

Hükümet cansız bir varlık değildir.

Hükümetleride vatandaşlar oluşturur.

Yani vatandaş ırkçılık yaparsa, hükümettte vatandaşlardan oluştuğuna göre ırkçılık yapacaktır. Buna mahkumdur.

Suç hükümette değil, halktadır.

Bu halk olduğu sürece, hükümetlerde bu halktan çıktığı için, bu halka benzeyecektir. Çok doğaldır. tabiidir.

hedef gösteren medyadır...

Meyda tıpkı hükümet gibi halkın ürünüdür.

Halkan kimseler vardır içinde. Medyayı ötekiler olarak göremeyiz, onlar uzaydan gelmedi.

Ayrıca medyamız, halkımızın neyi sevdiğini gayet iyi çözmüştür ve ticari bakımdan, halkta ne iyi gidiyorsa onu sunmak durmunda olduğunu düşünmektedir.

Halkımızında neleri sevdiği malum.

Semra hanım çıksın iki yaygara yapsın, dansöz çıkıp göbek atsın, birde ırkçılık yapsın vs., tamamdır o iş.

Vursun raitingler tavana. Yine top halkta.

Medyayıda halktan ayıramayız.

silahla vatansever olduğunu zanneden korkak zihniyetlerdir..

Silahla vatansever olduğunu sananlarda bu halkın meyveleridir. Uzaydan gelmiyor bu insanlar. Top halkta yine.

sözde ermeni soykırımını yalana yalan katarak kabul ettirmeye çalışan ermenilerdir...

Evet ama hangi Ermenilerdir?

Bizim Ermeni vatandaşlarımızın 99% undan fazlası ermeni soykırımı olayına zaten karşıdır.

Dışardaki Ermenilerde bizi ilgilendirmez.

En iyi dileklerimle

Gönderi tarihi:

Sömürücü emperyalist zihniyet, etnik farklılıkları çok iyi kullanmaktadır.

Orta çağda ırkçılık zihniyeti ile milyonlarca kişinin kanına giren bu zihniyet, kötü emellerini modern çağda da sürdürmek istemektedir.

Türk, Ermeni, Rum, Kürt vs kimlik farklılıkları da, tıpki inanç farklılıkları gibi tarihten gelme coğrafi yerel kültür farklılıklarıdır.

Yerel kültür farklılıkları, eski çağlarda toplumların iletişimsizliklerinden farklı olarak şekillenmişlerdir.

Modern çağda "Evrensel kültür"ü kabullenemeyip içine sindiremeyen tutucu zihniyetler, bu çok önemli (!) kimlikleri ile emperyalizmin sömürü zihniyetine alet olmaktadırlar.

Modern çağın enternasyonalist dünya görüşü ile, "insan değeri"ni ön plana alıp, tüm farklı kültürlerdeki insani değerleri, ortak "bilim kaynaklı evrensel dünya görüşü" çatısı altında birleştirmek gereklidir.

Bu ortak enternasyonalist hareket, sömürücü emperyalist amaca vuruluacak en büyük darbe olacaktır.

Gönderi tarihi:

Bir yazı ekleyeceğim buraya ve bu konuyla ilgili benim için söylenecek son sözlerdir bunlar çünkü aşağıya alıntı yapacağım yazıda ki her kelimenin altına imzamı atarım eline,yüreğine sağlık Tuncer Bahçıvan

Hepimiz Ermeniyiz; Kerkük, Kıbrıs, Ege’yi vermeliyiz!

Dünyanın hiçbir ülkesinde hiç bir halkın böyle ezik ve kompleksli davranacağını sanmıyorum. Dünyada hiçbir halk böyle bir saçmalık yapmaz.

İşte MİT Müsteşarının bahsettiği, “hep savunmada kalan” (bırakılan) bir toplumun ezikliği bu. Yıllar yılı pişirilip pişirilip önümüze getirilen Ermeni, Kıbrıs, Kürt konusunda hep savunmada değil miyiz? Alın işte yarattığınız toplum!

Derin bir suçluluk duygusu, kendi paramızla davet edilen Ermeni Diasporası!

Katilin bir an önce bulunması, cenazeye katılımın çok olmasını isteyen ve bunu yazanlardan biriyim. Bu cinayeti Türkiye’nin reddettiğini açıklamanın en iyi yolu buydu. Bu nedenle yazdım; ‘katili bulun cenazeye gidin katılın’ dedim.

Ama gidin yaltaklanın demedim.

Nitekim Hırant Dink cenazesinin Kilise bölümünü ben de katıldım.

Hepsi özel bastırılıp ellerine tutuşturulmuş küçük pankartlar taşıdı.

Türkçe ve Ermenice ‘hepimiz Ermeniyiz!’

Daha ilk gece belli oldu tezgah, “terörist, faşist devlet” ne çabuk toplandılar?

Aşırı solcular, Kürtçüler hemen organize oldular. Bunda medyanın payı da az değil. Pazarteşi Akşamı Kanal D, Mehmet Ali Birand ana haberde şöyle dedi.

‘Bakalım Cumhurbaşkanı, Başbakan hatta Genelkurmay Başkanı bu cenazeye gelecek mi?’ Türkiye bu adama diyeceğini her gün diyor bana gerek yok.

Cenazede bir kaç vatandaşa sordum, niye taşıyorsunuz bu pankartı?

Adam gibi cevaplayan olmadı.

Birileri tutuşturmuş ellerine, bunlar da taşıyor.

Verebildikleri tek cevap: ‘milliyetçiliğe karşıyız’…

Programlanıp sokağa salınmışlar.

Peki, AB bize niye bu aşağılık muameleyi yapıyor?

Milliyetçi olduğu için değil mi?

Merkel ana ne diyor? “AB’nin Hristiyan kimlikli olduğunu açıklayalım!”

Yani dini milliyetçilik yapıyor.

Kime karşı? Sadece bize, tek ve farklı olan biziz çünkü.

PKK-DTP ne? Kürt milliyetçisi ırkçı örgütler.

Ya Ermeniler bizimle niye bu kadar uğraşıyorlar?

Hem Milliyetçi hem kindar değiller mi, vurulan diplomatlarımızı nasıl unuttuk?

Ya Amerika? Bush, NEOCON lar kim onlar milliyetçi değil mi?

Eee, biz bunlar karşısında hep savunma yapacağız öyle mi?

Sürü gibi güdeceksiniz vereceksiniz pankartı ‘hepimiz Ermeniyiz.’

Her isteyene istediğini vermeliyiz mesela Kıbrıs, Kerkük, Ege…

Öyle mi istediğiniz bu mu?

Ömrünü Kürtçülüğe vakfetmiş, her platformda elinden geleni yapan bir gazeteci var Ragıp Duran.CNN İnternational Dink olayını geçiyor dünyaya en son onu buluyor konuşuyor. Duran efendi şöyle diyor: ‘Tek bayrak, tek devlet istiyorlar bunlar faşist!’ İstediğiniz milleti getirmek istediğiniz nokta bu belki de…

Bizi faşist yapmak! Sonra da Tüm dünyaya reklam edecek, hedefe koyacaksınız.

Yemezler oyununuza gelmeyeceğiz.

Türküz, Milliyetçiyiz, hoşgörülüyüz, sabırlıyız ama aptal değiliz.

Senin milliyetini kültürünü yaşaman için canımı veririm.

Ama bana, benim kimliğime, milliyetime saygılı olman şartıyla

T.Bahçıvan

Gönderi tarihi:

ya iyi güzel bir insanın öldürülmesini kınamak hoş bir davranış .yapılan eylem bir katletme olunca tek yürek halinde hareket etmek lazım.bu ülke bilincinin en doruk noktasıdır çünkü

ANCAK :

Ben Türküm ben ermeni değilim.bunu ırkçılık anlamında söylemiyorum. bitakım şeyleri yaparken diğerlerini yıkmanın doğru omadığını düşünüyorum. neden böyle dedim

hırant dinçin öldürülmesini protesto etmek için kalabalıkla beraber bende yerimi aldım ilk başlarda çok güzel sloganlar atıldı ama birden ortam değişti.

ermeni gençler kahrolsun türkler vsvsvsvs diye slogan atmaya başladılar ve ben ve benim gibi düşünen insanlar hep aynı soruyu sordular bizim burda ne işimiz var.ve o gruptan ayrıldık.ve ben açıkcası o olaydan sonra şuna karar verdim.

''ben bir Türk kadar Kürt bir Kürt kadar Türküm ama asla ermeni değilim''.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.