Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Önemli olan insan olmaktır bence;iyi niyetinle onurlu sevgi dolu bir yaşam yaşıyorsanhangi dine mensup olduğunun bir önemi kalmaz.. Sevgili LUCAS, Keşke İslam'ın ve diğer semitik dinlerin önem verdiği şey de bu olsaydı. O zaman burada din tartışmaz, başka birşeyler tartışırdık. Yukarıdaki yazımda, Tevbe-19/20 ayetlerine bu nedenle dikkat çektim. Tevbe-19: (Ey müşrikler!) Siz hacılara su vermeyi ve Mescid-i Haram'ı onarmayı, Allah'a ve ahiret gününe iman edip de Allah yolunda cihad edenlerin imanı ile bir mi tutuyorsunuz? Halbuki onlar Allah katında eşit değillerdir. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. Tevbe-20: İman edip de hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler, rütbe bakımından Allah katında daha üstündürler. Kurtuluşa erenler de işte onlardır. Yıl 600'ler. Coğrafya çöl. Heryerde, bugünkü gibi soğuk su satılmıyor. Sıcak bir başbelası. Çölden gelen insanlara "su vermek" başlıbaşına iyilik, insani bir davranış. Yani bunda eleştirilecek, hor görülecek birşey yok. Sadece takdir edilir, teşekkür edilir bu faaliyeti yapanlara. Ama Muhammed öyle demiyor. "Allah katında üstünlük, iyilik etmek (susuzlara su vermek gibi) değil, Allah'a iman etmektir" diyor. "Allah katında kurtuluşa erenler, iyilik edenler (susuzlara su verenler) değil, iman edip, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenlerdir" diyor. Allah yolu ise, Allah'ın büyüklük egosunu tatmin edip, Muhammed'i onun biricik kulu kabullenmenin dışında nedir, bilen yok. Zira "iyilik etmenin" Allah yolu demek olmadığı yukarıdaki ayetten anlaşılıyor. Saygılar. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Bu kitaplara "Mantıksız" yada başka bir konuda bir arkadaşımızın öyle yapmamızı tavsiye ettiği gibi "Yanlış" ön yargısı ile okursanız, o kitaplarda Mantıksızlıktan ve Yanlışlıktan başka bir şey göremeyeceksinizdir. Sayın boşig, Sanırım benimle ilgili başka türlü problemleriniz olmalı. Ben o topicte size cevabınızı verdim ve konunun kişisel takıntılardan kopmasını rica ettim. Fakat ne hikmetse, bırakın o topicte sürdürmeyi başka topiclere bile gelip, bana takıntınızı dile getiriyorsunuz. Ben adamı dinden imandan çıkarırım. Üstelik bedava, ücretsiz. Eğer isterseniz sizinlede ücretsiz ilgilenebilirim ama bir şartım var, bana olan takıntınızı kafanızdan atmanız lazım. Topic sahibi arkadaşa dinden çıksın diye bir tavsiyem olmadı, Kuranı nasıl okuması gerektiğinide ona ben söylemedim. Bahsettiğiniz yazımı okumadan önce zaten kuranı okunması gerektiği gibi okumuş ve dinden çıkmış. Bu iş bu kadar basit, konuları zorla entelleştirip, karmaşa haline getirmeye gerek yok. Saygılarımla. Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 (Ey müşrikler!) Siz hacılara su vermeyi ve Mescid-i Haram'ı onarmayı, Allah'a ve ahiret gününe iman edip de Allah yolunda cihad edenlerin imanı ile bir mi tutuyorsunuz? Halbuki onlar Allah katında eşit değillerdir. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. Bu ayetten "iyilik etmenin" Allah yolu demek olmadığı yukarıdaki ayetten anlaşılıyor. bu mu anlaşılıyor ? En kabaca bile anlaşılsa ikisinin eşit olmadığı çıkar.Ama iyilik etmenin Allah yolu demek olmadığı çıkmaz.Uğraş bakalım çıkarabilecek misin... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Sayın boşig,Sanırım benimle ilgili başka türlü problemleriniz olmalı. Ben o topicte size cevabınızı verdim ve konunun kişisel takıntılardan kopmasını rica ettim. Fakat ne hikmetse, bırakın o topicte sürdürmeyi başka topiclere bile gelip, bana takıntınızı dile getiriyorsunuz. Ben adamı dinden imandan çıkarırım. Üstelik bedava, ücretsiz. Eğer isterseniz sizinlede ücretsiz ilgilenebilirim ama bir şartım var, bana olan takıntınızı kafanızdan atmanız lazım. Topic sahibi arkadaşa dinden çıksın diye bir tavsiyem olmadı, Kuranı nasıl okuması gerektiğinide ona ben söylemedim. Bahsettiğiniz yazımı okumadan önce zaten kuranı okunması gerektiği gibi okumuş ve dinden çıkmış. Bu iş bu kadar basit, konuları zorla entelleştirip, karmaşa haline getirmeye gerek yok. Saygılarımla. Arkadaşım, Özür Dilerim ama isim belirtmedim ben onu yazarken... Benim dinden imandan çıkmak gibi bir korkum yok Sayın Evrensel. Yalnız ben onu size ithafende yazmadım. Görülüyor ki bir çok kimse, inançlı olsun yada olmasın zaten İnançlara yada Felsefelere önyargı ile yaklaşıyor... Ben nasıl yaklaşmamaları gerektiğini örneklemek istedim. konuyu açan arkadaşı herhangi bir kimsenin yönlendirdiğini söylemedim. Sizin yönlendirdiğinizi de söylemedim. O kişiyi tanımıyorum, sizi de tanımıyorum, ilişkinizide bilmiyorum... Ben konu ile alakalı olduğunu düşündüğüm şeyleri yazdım. Eğer sizi hedef almak gibi bir niyetim olsaydı direkt olarak o konuyu buraya uzantılardım. Size de bir takıntım yok, olsaydı bu daha üçüncü yada dördüncü yazışmamız olmazdı, her iletinizin kuyruğunu yakalamaya çalışmam, peşinizden koşmam gerekirdi. Konu ile ilgili olduğunu düşüneek yazdım. Kırdıysam Özür Dilerim. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 En kabaca bile anlaşılsa ikisinin eşit olmadığı çıkar.Ama iyilik etmenin Allah yolu demek olmadığı çıkmaz.Uğraş bakalım çıkarabilecek misin... Uğraşmama gerek yok. Herşey açık. Çölden gelen hacılara su verenlerin mi (iyilik yapanların mı) yoksa Allah yolunda cihad edenlerin mi kurtuluşa erecekleri gayet açık bir şekilde yazıyor. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ali ilmek size bir tavsiye: Burada inançlı insanlar var, samimiyetle inanan, boşig, kralx, sardunyam falan gibi. Onların din hakkında ya tereddütleri doğmaz, veya doğsa bile bu çoook uzun bir süreç alır. Bundan da kimseyi suçlu tutmazlar. Anladığım bu. Ama sizin yazılarınızdan anladığım, siz birkaç cevaplayamayacağınız soru ile karşılaşsanız hemen dinden, imandan kopacakmışsınız gibi bir tanlo çiziyorsunuz. Bu nedenle, dinle ilgili olarak sizde "şüphe" uyandıracak soruları soranlardan, bu soruları aklınıza getirenlerden hoşlanmıyorsunuz. Kağıttan bir kule yapmışsınız, en küçük bir harekette yıkılacak gibi duran bir kule. O nedenle, en küçük sarsıntı yaratabiklecek insanlara bile kızıyorsunuz. Size tavsiyem, samimi bir tavsiye: İmanını korumak istiyorsan, bu donanımla buraya takılma. Pişman olursun. Pişman olduğunda kendine kızacak bir tablo çizsen yine gam yemem. Ama başkalarını suçlayacakmış gibi bir tablo çiziyorsun. Sizle tartışmaktan zevk almıyorum, Çünkü hiçbirşey yazmıyorsunuz. Soru sorunca cevap vermiyorsunuz, "sözlüğe bak", "önceden sorsaydın", "uğraş bakalım" gibi kaçamak, tartışmaya, paylaşıma hiçbir katkıda bulunmayan sözler sarfediyorsunuz. Bundan sonra tarafımdan dikkate alınmayacaksın. You will be ignored. Sevgi ve saygılar. Kendine iyi bak. Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Siz bilirsiniz sayın BrainSlapper...Nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapınız. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Siz bilirsiniz sayın BrainSlapper...Nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapınız. Birşeyler yazsan, biz de nasiplensek, memnuniyet duyacağım, ama maalesef, böyle bir katkıda bulunmuyorsun. Bulunursan, tabi ki zevkle okurum, yorum da yaparım. Saygılar. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Yalnız ben onu size ithafende yazmadım. Bu kitaplara "Mantıksız" yada başka bir konuda bir arkadaşımızın öyle yapmamızı tavsiye ettiği gibi "Yanlış" ön yargısı ile okursanız, Mademki bana ithafen yazmadınız, Kimmiş o başka bir arkadaşımız bir açıklarmısınız? Kırdıysam Özür Dilerim. Aslında özürünüzü kabul edemeyeceğim için, ben sizden özür dilerim. Çünkü özürünüzde bile samimi değilsiniz. Siz hababam özür dilemeyi nezaket gösterisi amaçlı kullanıyorsunuz, ama inandırıcı olamıyorsunuz. Gerçekten özür dileyen kişi, hatasınıda kabul ederek özürü ile birlikte sunan kişidir. Gayrısamimi davranışlarınızla forumu bunaltmaktan başka birşey yapmadığınızı size bildirmem gerekir. Size bir cevap daha yazacağım ama diğer topicte, burda değil. Fakat böyle yapmacık tavırlarla devam ederseniz artık size cevap yazamayacağım için kusura bakmayın. Tekrar saygılarımla. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Mademki bana ithafen yazmadınız, Kimmiş o başka bir arkadaşımız bir açıklarmısınız? Sizi hedef almamıştım demek istedim... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 "Allah katında üstünlük, iyilik etmek (susuzlara su vermek gibi) değil, Allah'a iman etmektir" diyor. "Allah katında kurtuluşa erenler, iyilik edenler (susuzlara su verenler) değil, iman edip, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenlerdir" diyor. [saygılar. amma çarpıtmışsın sende haa susuzluktan gelen yıkılıyor sanır milletde yada ayetlerin iniş sebeplerine bak istersen. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 amma çarpıtmışsın sende haa susuzluktan gelen yıkılıyor sanır milletde yada ayetlerin iniş sebeplerine bak istersen. Ben çarpıtmıyorum, ayetlerde öyle yazıyor. Yukarıda var o ayetler. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Ben çarpıtmıyorum, ayetlerde öyle yazıyor. Yukarıda var o ayetler. Saygılar. bende diyorum ki sebeplerine bak ayetlerin inişi için bir fikir verir kanısındayım. saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 bende diyorum ki sebeplerine bak ayetlerin inişi için bir fikir verir kanısındayım.saygılar. İslam evrensellik ve tüm zamanları kapsayıcılık iddiasında bulunmasa, ayetlerin söyleniş sebeplerine bakarak o dönemdeki mücadeleleri irdelerken kullanabilirdik. Tecavüz etmek suçtur diyoruz. Bu evrenseldir. Hangi şartlarda getirilmiş bu kural demiyoruz. Dün de geçerliydi, bugün de geçerli. Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 En'an suresi 68. Âyetlerimiz hakkında dedikoduya dalanları gördüğün vakit başka bir söze dalıncaya kadar onlardan yüz çevir, uzaklaş. Şayet şeytan sana unutturursa hatırladıktan sonra (kalk), o zalimler grubu ile beraber oturma. Yani ama arkadaslar olmuyor bu boyle. Bakin ne demis: o zalimler grubu ile beraber oturma! Zira oturursan mantikli sorular/elestiriler karsisinda diyecek bir sey bulamayip temcit pilavi gibi isitip isitip ayni seyleri tekrarlar durursun. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 İslam evrensellik ve tüm zamanları kapsayıcılık iddiasında bulunmasa, ayetlerin söyleniş sebeplerine bakarak o dönemdeki mücadeleleri irdelerken kullanabilirdik. Tecavüz etmek suçtur diyoruz. Bu evrenseldir. Hangi şartlarda getirilmiş bu kural demiyoruz. Dün de geçerliydi, bugün de geçerli. Saygılar. Her ayeti her duruma uyduramazsınız. Tabiki Din evrenseldir. Kur'an'i hükümler temel kıstaslar içerir insan yaşamında. Kur'an ayetleri, Allah, insan ve toplum hakkında ki görüşleri yaşamın manifestosudur. Ebede kadar baki kalacak bir mesajı oldugunu ve bugünün insanlarının ihtiyaçlarınada muhakkak ki cevap verecegi gün gibi ortadadır. Kur'an'ın ebedi mesajı belli bir asırla alakalı ve durgun degildir.Degişen dünyada yeni bilgi silsilesinin ışıgı altında Ezeli Kelam yeniden tefekkür edilmeli ve yorumlanmalıdır. Ama bu, Kur'an'ı yeni bilgilere uydurma şeklinde degil, yeni bilgileri onun hakikat ışıgında degerlendirme olmalıdır. saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Dünyada her gün binlerce insan din değiştiriyor veya dinsiz oluyor...Dünya artık eskisi gibi baskı kuracak veya din değiştirdi diye öldürülecek yer değil... Özgür irade özgür olduğunu heryerde kanıtlıyor... Unutmadan bir Ateist arkadaşım demiştiki ... "Bir gün herkes ya Ateist olacak yada Ateist olacak.... Aklın yolu birdir..." Siz ne dersiniz???? Bence herkesin ateist olmasına gerek yok.Ama mutlaka bir gün tüm dinlerin insan ürünü hurafeler olduğu herkes tarafından bilinecek. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Dünyada her gün binlerce insan din değiştiriyor veya dinsiz oluyor...Dünya artık eskisi gibi baskı kuracak veya din değiştirdi diye öldürülecek yer değil... Özgür irade özgür olduğunu heryerde kanıtlıyor... Unutmadan bir Ateist arkadaşım demiştiki ... "Bir gün herkes ya Ateist olacak yada Ateist olacak.... Aklın yolu birdir..." Siz ne dersiniz???? Şu sırayla, süreç devam ediyor. Çok İlahlı Paganizm, Tabiat Tapıcılığı. Çok İlahlı Dinler Çok İlahlı Dinlerin İlahlarının Görünmezleşmesi. Çok İlahlı Dinlerin İlahlarının Azalması veya Bütün Güçlerin Tek İlahta Toplanması. Tek İlahlı Dinler. Tek İlahlı Dinsizlik (Deism) Tanrı varmıdır Yokmudur Bilinemezcilik (Agnostisizm) Tanrı Yoktur (Ateism) İletişim çağı icat oldu, dinlerin maskesi düştü. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Dünyada her gün binlerce insan din değiştiriyor veya dinsiz oluyor...Dünya artık eskisi gibi baskı kuracak veya din değiştirdi diye öldürülecek yer değil... Özgür irade özgür olduğunu heryerde kanıtlıyor... Unutmadan bir Ateist arkadaşım demiştiki ... "Bir gün herkes ya Ateist olacak yada Ateist olacak.... Aklın yolu birdir..." Siz ne dersiniz???? hadi canım sende araştır bak bakalım hergün modern dünya denilen yerde kaç kişi ölüyor. iki dünya savaşı yeter sadece Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Şu sırayla, süreç devam ediyor. Çok İlahlı Paganizm, Tabiat Tapıcılığı. Çok İlahlı Dinler Çok İlahlı Dinlerin İlahlarının Görünmezleşmesi. Çok İlahlı Dinlerin İlahlarının Azalması veya Bütün Güçlerin Tek İlahta Toplanması. Tek İlahlı Dinler. Tek İlahlı Dinsizlik (Deism) Tanrı varmıdır Yokmudur Bilinemezcilik (Agnostisizm) Tanrı Yoktur (Ateism) İletişim çağı icat oldu, dinlerin maskesi düştü. Saygılar. bu saydıklarınız genel anlamda her zaman vardı. Tek İlahlı tek Din tutarlılık olarak hepsine baskındır.Bu da İslam. Ateist bir anlayış her zaman azınlıkta kalmışdır. vakıa budur. saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 bu saydıklarınız genel anlamda her zaman vardı.Tek İlahlı tek Din tutarlılık olarak hepsine baskındır.Bu da İslam. Ateist bir anlayış her zaman azınlıkta kalmışdır. vakıa budur. saygılar Anadolu örneğini ele al, Ortadoğu örneğini ele al. Nere gitti Hitilerin ilahları? Nere gitti Yunanlıların ilahları? Nere gitti Romalıların ilahları? Demekki paganizm ve panteizm yerini tek ilahlı dinlere bırakmış. Tek ilahlı dinler de yerini önce dinsizliğe, deizme, sonra da ateizme bırakacak. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Anadolu örneğini ele al, Ortadoğu örneğini ele al.Nere gitti Hitilerin ilahları? Nere gitti Yunanlıların ilahları? Nere gitti Romalıların ilahları? Demekki paganizm ve panteizm yerini tek ilahlı dinlere bırakmış. Tek ilahlı dinler de yerini önce dinsizliğe, deizme, sonra da ateizme bırakacak. Saygılar. putpereslik, çok tanrıcılık her zaman vardır.olacaktır da. isimler, kişiler, toplumlar degişsede putpereslik devam ediyor. olayları yanlış degerlendiriyorsunuz. Kur'an en büyük mücadeleyi Allah'tan başka -rab- edinenlere karşı veriyor. bir çok ayet bulabilirsin bu konularda. saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 putpereslik, çok tanrıcılık her zaman vardır.olacaktır da.isimler, kişiler, toplumlar degişsede putpereslik devam ediyor. Bence de putperestlik devam ediyor. Eskiden putlar heykel, ikona, totem halindeymiş. Ama iki kabile savaşınca bu totemler, heykeller, ikonalar da nasibini almış. Sonra birileri parlak bir fikir ortaya atıp, "ilahlara görünmezlik zırhı geçirsek nasıl olur? O zaman kimse kıramaz, çalamaz demiş. Ve putlar böylece görünmez olmuşlar. Sonra görünmez putların sayısı "benim ilahım senin ilahını döver" kavgası içinde sayıları azalmış ve olmadık güçler ve sıfatlar atfedilmiş. Sonra birileri "o ilahlarrın hepsi yalan, sadece Allah adlı bir ilah var, esas olan odur" demiş. Kaybetseydi sahte peygamber denilecekti, kazanmış mücadelesini gerçek peygamberliğe terfi etti. Haklısın. Putperestlik şimdi de devam ediyor. Saygılar. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Örneğin japonların dini çok tanrılıdır bildiğim kadarıyla ve ya herneise ama bu ulus sonderece medeni ve teknolojik açıdan gelişmiş ve halkında suç oranı çok düşük eğitimli kendi içinde huzurlu bir topluluktur.Demekki mutlu huzurlu yaşamın sırrı hangi dine mensup olduğunla alakalı değil pek.Neye inanırsan inan ama asla aklın vicdanın yolunu terketme,hele hele din adına anlamsız hurafelere bir kendini kaptırdın mı işte ozaman geriye dönülüp düzeltilmesi çok güç sıkıntılara girersin ve dolayısıyla çevreni de sokarsın...NOKTA. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Örneğin japonların dini çok tanrılıdır bildiğim kadarıyla ve ya herneiseama bu ulus sonderece medeni ve teknolojik açıdan gelişmiş ve halkında suç oranı çok düşük eğitimli kendi içinde huzurlu bir topluluktur.Demekki mutlu huzurlu yaşamın sırrı hangi dine mensup olduğunla alakalı değil pek.Neye inanırsan inan ama asla aklın vicdanın yolunu terketme,hele hele din adına anlamsız hurafelere bir kendini kaptırdın mı işte ozaman geriye dönülüp düzeltilmesi çok güç sıkıntılara girersin ve dolayısıyla çevreni de sokarsın...NOKTA. şu anlamsız hurafelere bir örnek ver ve kimin kendini nasıl kaptırdıgına bir bakalım beraberce. Japonlar asimile olmuştur en baştan... 1854'te komutan Perry güç kullanarak Hakodate ve Shimodu limanlarını ikmal ve ticaret için Amerikan gemilerine açtı. Olay Japonya'nın askeri açıdan güçsüz oldugunu gösterdi. 1870'lerin başlarında, Japon aydınlanmacılarıdan Fukuzawa şöyle bir muhakeme yürüttü; Japonya ancak daha güçlü olursa ancak bagımsızlıgını koruyabilir ve ancak bilimin yardımıyla daha güçlü olabilir. Bilimi ise ancak, uygulamakla yetinmeyip altında yatan ideolojiyede inanırsa etkili bir şekilde kullanabilir. Bir çok Japona göre bu ideoloji '' barbarcaydı '' Fakat Fukuzawa'nın takipçileri tartışmayı öyle bir noktaya çekerler ki, hayatda kalmak için bu barbarca usulleri benimsemek, onları gelişmiş şeyler olarak telakki etmek ve tüm Batı uygarlıgını alıp ögrenmek zorunluluktu. Burada ki tuhaf, ama tutarlı akıl yürütmeye dikkat edelim ; Bilim dünyanın dogru bir tasviri olarak kabul edilmiştir, ama bilimin bizzat dogru bir tasvir olmasından dolayı degil; böyle ögretilmesi sayesinde daha iyi silahlar üretilebileceginden dolayı...... Müslüman radikallerin tavrı daha makul. Batı biliminin ürünlerini kullanıyor, ideolojisini aşa...........lar... Şimdi dönün de bakın şu dünyanın haline; kim aklın ve vicdanın yolunu terk etmiş, başkalarının kan ve göz yaşları üstünden iktidar devşirmek huzur ve mutluluksa olmaz olsun . Bırakın da hurafeleriyle insanca yaşasınlar toplumlar, kime ne batıyor.........ambalajı cicili bicili laflarla insanlık kandırlıyor sadece.... Brain Slapper ; görünür tanrı, görünmez Tanrıdan daha az etkileyicidir belki. görünür tanrılar çok sufli... saygılar. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 şu anlamsız hurafelere bir örnek ver ve kimin kendini nasıl kaptırdıgına bir bakalım beraberce.Japonlar asimile olmuştur en baştan... 1854'te komutan Perry güç kullanarak Hakodate ve Shimodu limanlarını ikmal ve ticaret için Amerikan gemilerine açtı. Olay Japonya'nın askeri açıdan güçsüz oldugunu gösterdi. 1870'lerin başlarında, Japon aydınlanmacılarıdan Fukuzawa şöyle bir muhakeme yürüttü; Japonya ancak daha güçlü olursa ancak bagımsızlıgını koruyabilir ve ancak bilimin yardımıyla daha güçlü olabilir. Bilimi ise ancak, uygulamakla yetinmeyip altında yatan ideolojiyede inanırsa etkili bir şekilde kullanabilir. Bir çok Japona göre bu ideoloji '' barbarcaydı '' Fakat Fukuzawa'nın takipçileri tartışmayı öyle bir noktaya çekerler ki, hayatda kalmak için bu barbarca usulleri benimsemek, onları gelişmiş şeyler olarak telakki etmek ve tüm Batı uygarlıgını alıp ögrenmek zorunluluktu. Burada ki tuhaf, ama tutarlı akıl yürütmeye dikkat edelim ; Bilim dünyanın dogru bir tasviri olarak kabul edilmiştir, ama bilimin bizzat dogru bir tasvir olmasından dolayı degil; böyle ögretilmesi sayesinde daha iyi silahlar üretilebileceginden dolayı...... Müslüman radikallerin tavrı daha makul. Batı biliminin ürünlerini kullanıyor, ideolojisini aşa...........lar... Şimdi dönün de bakın şu dünyanın haline; kim aklın ve vicdanın yolunu terk etmiş, başkalarının kan ve göz yaşları üstünden iktidar devşirmek huzur ve mutluluksa olmaz olsun . Bırakın da hurafeleriyle insanca yaşasınlar toplumlar, kime ne batıyor.........ambalajı cicili bicili laflarla insanlık kandırlıyor sadece.... Brain Slapper ; görünür tanrı, görünmez Tanrıdan daha az etkileyicidir belki. görünür tanrılar çok sufli... saygılar. Aslan34 arkadaşım;1-)Birkere şu konuya açıklık getirelim;müslümanlar teknolojik gelişmeleri kendi içinde üretemeyip dışarıdan hazır alıp borçlandığı sürece hertürlü işgale ve zaptırağa maruz kalması (tabi ki kınıyorum) müslümanın kendi kabahatidir.Eğer müslümanın avrupaya ya da amerika ya gidip işgal edebilecek teknolojik ve buna bağlı ekonomik gücü olsaydı inan aynı ve belki de daha kötü insanlık suçlarını savaş sırasında müslümanlar işleyecekti. Çünkü müslümanın dini kafire ölüm,cehennem diye haykıran bir dindir.Hal böyleyken düşünün savaş meydanında olacakları. 2-)teknolojisi güçlü olan tabi ki bir savaşta kendini korumak düşmanını yoketmek için kullanacak,benim verdiğim Japonya örneği için sana asla katılmıyorum,japonyanın müslümanlarla asla işi gücü olmamıştır tarihte. Sanırım biraz olsun aydınlattığımı umarım seni Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.