Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Iyi Noel`ler

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
yeni yilin tum insanlara huzur baris dolu bir yil getirmesini temenni ederim ama sunuda soylemeden gecemiyecegim sayin birce yokmudur Kurban bayramini Hiristiyanlar aynen Türkler tarzinda kutlamalta olan vardir demis ama ben buna kesinlikle katilmiyorum cunku hic bir hristiyan bire bir muslumanlar gibi musluman bayramlarini kutlamaz tebrik ederlermi o ayri ama bizim gibi orucu tutup ardindan bayram yapmalari veya kurban kesmezler.. ama birebir noel bayramini kutlayan bircok musluman vardir buda ozentidir... bir ikinciside milliyet gazetesi hristiyan aleminin nasil noel kutladigina dair yazi yazmis ne guzel ama ben hic bir hristiyan gazetesinde gormedim bir islam aleminin nasil ramazan bayramini veyahut kurban bayramini anlattigini veyahut bir turk medyasinin islam ulkelerinin nasil bayramlarini kutladigini anlatan bir yazi... bu birazda halki ozendirmek gibi geliyor bana.. bir kac yil sonra bizlerde tipki hristiyan alemi gibi milliyetin yazmis oldugu yazidaki gibi noeli kutlamazsak hic ama hic sasmam dogrusu... saygilar

Noel kimin bayramıdır veya kimlere hitap ediyor;tam olarak bilmiyorum.Özenti veya başka birşey midir?Tabi ki bunlar olması gereken yerde olmalıdır.Varsa Hristiyan arkadaşlarımız;iyi noeller ve herkese sevgi dolu yeni bir yıldır dileğim!

Gönderi tarihi:

1 Ocak'ın, bütün uluslarca yeni yılın başlangıcı için kutlanan etkinliklere sahne olan 1 gündür.Bugün yılbaşı kutlamaları, dinsel olmaktan öte kültürel bir anlam taşımakta. İnsanlar, yeni yıla yönelik iyilik, huzur ve barış beklentilerini bu kutlamalarda dile getirmektedir. Yeni yıl kutlamaları evrensel kültürün bir parçası olarak üretilen ve geliştirilen, bütün insanlığa mal olan olumlu bir davranış biçimidir. :D

:) Yılbaşı evrenseldir, dini bayram olan Noel'dir :)

image001.gif

• 11 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Demin butun yazilanlari okudum ve bazi arkadaslarin neden bukadar zoruna gidiyor Noel kutlamak anlamis degillim....

Ben normalinde Noel kutlamasamda ne zaman histiyan "ailem" ( gercek aile degil :) ) yada arkadaslarla olsam kutlarim. Nedeni aslinda cok basit ben kulturel herseyi severim ve nerde kutlancak birsey varsa ben ordayimdir :D Almanyada ilk "weihnachts" zamanimi bir Alman arkadasimin evine gittigim zaman kutlamistim 24.12. noel yemeginden sonra hediyeler aciliyor.... Ingilterede ve Amerika'da da kutladim bu iki Ulkede ise 25.12. sabahleyin kaldigin an pyjamalarla suslenmis cam agacinin altindaki hediyeleri aciyorsun sonra aile ile kahvalti yapip oglenden sonra butun aile ile beraber gelip yemek yiyorsun... Bence hos... Ve evet Christmas sarkilarida dinliyorum :D Yakisikli yazmis onlar bizim bayramimizi kutlayip bizim gibi yapiyorlarmi diye tabiki bir gun beraber gelmekle 1 ay oruc tutmak bence denisik ama benim Alman arkadasim Bayramda gelip annemin ellini optugunu hatirliyorum ve oruc tutmak bile istedi bir gun zor tutmustu ama.... ve gazetelerde yaziyormu bizim bayramimizdan diye yazmis... evet ben gecenlerde magazinde gordum denisik Ulkelerdeki bayramlari yazmislardi Islam Ulkesinde Ramazan ile Kurban ve Sekerbayramlarini anlatmislardi ... Konu galba cocuklarinizi baska Kulturlere tanitin idi...

Kisacasi :) Kutlayan kisiler icin merry_christmas-1.jpg

• 11 ay sonra...
Gönderi tarihi:

kendi adıma oldukça kötü bir yıl geçirdim ülkemde öyle, çevremdeki insanlarında çok sıkıntılar yaşadıklarına tanıklık ettim kısaca 2009'u sevmedim umarım yeni yılda yeni mutluluklar ve gerçek değerler açığa çıkar kendim için yenilik, sağlık, huzur ve başarı diliyorum ve bütün forumdaşlarım içinde... İYi seneler diliyorum...

Gönderi tarihi:

Bu yılınızı iyi geçirdiniz mi ?

Bu yılınızı iyi geçirdiniz mi?

Sağlıklı olduğunuz için hiç sevindiniz mi?

Bu yıl hiç gün ışığı ile uyandınız mı?

Kaç kez güneşin doğuşunu izlediniz?

Bir neden yokken kaç kişiye hediye aldınız?

Kaç sabah yolda bir kediyi okşadınız?

Bu yıl yeni doğmuş bir bebek parmağınızı sıkıca tuttu mu hiç?

Ve siz onu hiç kokladınız mı?

Yaz gecelerinde ne çok yıldız olduğuna hiç şaşırdınız mı?

Kendinize bu yıl kaç oyuncak aldınız?

Kaç kez gözlerinizden yaş gelinceye kadar güldünüz?

Yaşlı bir ağaca sarıldınız mı bu yıl?

Çimlere uzandığınız oldu mu?

Çocukluğunuzdan kalan bir şarkıyı söylediniz mi hiç?

Hiç suda taş kaydırdınız mı bu yıl?

Kaç kez kuşlara yem attınız?

Bir çiçeği dalındayken kokladınız mı?

Bu yıl kaç kez gökkuşağı gördünüz?

Ya da hediye alan bir çocuğun gözlerindeki ışığı?

Kaç kez mektup aldınız bu yıl?

Eski bir dostunuzu aradınız mı hiç?

Kimseyle barıştınız mı bu yıl?

Aslında mutlu olduğunuzu kaç kez farkettiniz bu yıl?

İyi bir yılın, bunlar gibi bir çok küçük şeye bağlı olduğunu

hiç düşündünüz mü bu yıl?

Yeni yılda düşünün!

Baharda hemen yayılın çimenlerin üzerine...

Acele edin, er veya geç; çimenler yayılacak üzerinize...

Can Dündar

Yeni Yılınız kutlu olsun :clover:

Gönderi tarihi:

Ölen kişiye "allah rahmet eylesin" mi, "toprağı bol olsun" mu deneceğinin, sabah karşılaştığınız komşuya "günaydın" mı "selamun aleyküm" mü demenin gerektiğinin tartışıldığı, tartışılması neyse, hiç bir şey tartışılamaz değildir de, kavgasının verildiği, gelenekleşmiş biçimini söylemeyenin ötekileştirildiği, karşı kamp olarak görüldüğü bir ülkede... :lol:

Mutlu yeni yıllar... Olabildiği kadar...:(

Gönderi tarihi:

Kelimelere asılı kalmak pek hoşumuza gidiyor.

Şimdi buna noel der isek kutlanması yanlış oluyor ama yeni bir dönemin yada dilimin kutlanmasında bir problem olmuyor.

Tüm inananların yada hiç inanmayanların önümüzdeki 365 günlük zaman dilimlerinin önce huzurlu ve sıhhatli,sevecen ve tevaazulu keyifli ve az sıkıntılı geçmesini tüm kalbimle diliyorum.

Gönderi tarihi:

....MUTLU YILLAR ARKADAŞLAR....

talking_flowers.JPG

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.